Malin Åkerström

Kärlek till helg

Publicerad 2015-01-31 21:26:56 i Allmänt,

Igår gick jag i skolan 9-16 som vanligt. Ena föreläsningen var 3 timmar lång och handlade om arbetsterapins historia.. Det var lika tråkigt som det låter. Contendra vilade så mockade bara och borstade på Wicky. Mockade även åt Wicky på morgonen innan jag åkte till skolan. Hon är världens gris så vill försöka hålla det någorlunda fint när hon är fast i sin Box. 

Kvällen bjöd på släktmiddag och sedan kom Matilda och Anna till mig för kvällshäng. Hängde även med Matilda ett tag idag då hon sov kvar, precis som på den gamla goda tiden. Vi körde vår standard puckofrukost imorse! 

Mockade på förmiddagen och pluggade sen hos mormor. Hemtentan börjar bli klar. Dock har jag skrivit 7 sidor och 5 är bara tillåtet så måste korta ner.. 

Kvällen har jag spenderat med mina älskade hästar. Ryktade, gosade och pysslade med både i kanske en timme innan jag trimmade super fantastiska Contendra. Så fin så ville inte hoppa av!
Mockade åt W och nu har jag landat hemma. Helg är skönt så satans skönt!

Mina <3

Lång dag

Publicerad 2015-01-29 22:32:42 i Allmänt,

Idag blev det en lång dag. Eget arbete på valfri plats stod det på schemat. Vet ju vart mina dagar brukar spenderas då.. 

 Började dagen i stallet och mockade och gosade med Wicky innan jag hoppade Contendra. Hindren från gårdagens träning var framme så jag hoppade banhoppning. Hon börjar bli fin nu bästa Contendra. Rörde inte en bom och hoppade super. Om ni bara visste hur tacksam jag är över henne just nu. 

Åkte sen mot mormor men tog vägen via Apoteket och Brunmåla för lite ärenden. Stötte på Emmie också! 

Pluggade en intensiv timme hos mormor innan jag åkte vidare till Asta. Hoppade henne också och idag var hon lite svår. Blev ett lite längre pass och mycket gjorde hon bra. Ska tillbaka på måndag är tanken :)

Sen åkte jag tillbaka till mina hästar för att borsta på Wicky, mocka och vara med på stallmötet. Kom hem närmare 21.30 och har pluggat mera sen dess. Men nu är det sovdags, imorgon måste jag åka till skolan tidigt :/ 


Hemma från kollot

Publicerad 2015-01-28 22:33:48 i Allmänt,

Kollot var över förväntan tycker jag. Kanske för att mitt lag vann tävlingarna!? Tävlingsmänniska som man är så uppskattas det såklart väldigt! Men också kul att få lära känna stora delar av klassen. Vi har skrattat mycket och haft väldigt roligt. 

Var hos mormor runt 12 idag och pluggade och åt lunch innan jag åkte och tröstshoppade åt Wicky. Blev ett täcke till Contendra också. 

Väl i stallet trimmade jag en fin Contendra. Hann precis före träningarna vilket var bra. Fuskade med gramanen men behövde den knappt bara när bommarna började läggas fram.. 

Mockade och pysslade sen en massa med min lilla kämpe Wicky. Hon har fått en massa godis och en ny massageborste som hon gav bra betyg till. Den var rosa så hur kan hon inte gilla den liksom. Jobbigt att se Wicky instängd i sin box. Det gör så satans ont det där.. Jag älskar henne på tok för mycket <3

Åkte sen vidare till Topanga. Lagade en del av själen på en tur i skogen och hon sviker då aldrig. Bästa hästen <3 när livet känns svart får hon mig att se ljuset. Hon är både min bästa vän och psykolog.

Nu är jag hemma eller har väl varit hemma i en timme och ätit och duschat. Ska krypa ner i sängen men min pojkvän och kolla på solsidan som avslut på dagen. 


Vår lagmaskot Krister

Mot skolan

Publicerad 2015-01-27 10:04:41 i Allmänt,

Igår hade jag eget arbete på valfri plats och jag spenderade den största delen av dagen i stallet. Trimmade på en fin Contendra och var några timmar hos Håkan med Wicky. Hann med att hjälpa Maria med Topanga också innan jag åkte och spenderade kvällen hos mormor för att plugga. Fick en del gjort men det finns mycket kvar att göra. 

Nu på morgonen har jag fixat hästarna. Trimmade Contendra som var helt okej och pysslade och ryktade på Wicky. Hon är en fånge i sin egen box i 6 veckor till att börja med. Det känns hemskt, hon som är van att gå på lösdrift ska nu inte få sätta sin hov utanför boxkanten. Men varje steg hon tar påverkar hennes skada negativt och ju mer still hon är desto fortare tar läkningen om det nu läker!? 

Vi ska jobba en stund i vår projektgrupp i skolan innan vi vid 12 åker på kollo med stora delar av klassen. Känner väl mest för att spendera min tid med Wicky just nu men det kanske blir roligt på kollot vad vet jag. Mamma lovade att se till att Wicky får mockat en gång i eftermiddag också! 


Trött litet hjärta igår <3 

Sorg hemma i Lindholmen

Publicerad 2015-01-26 22:48:33 i Allmänt,

Tung dag idag.. Om ni bara visste hur ont det gör i mig och hur förtvivlad jag känner mig. Livet känns svart och allt jag vill och bryr mig om just nu är Wicky. Jag vill att hon ska vara en lycklig häst. Hennes kommande tid kommer göra henne allt annat än lycklig och det skär i hjärtat. Det känns som en hårt slag i magen och en enorm sorg. Wicky är långtidskonvalicent igen och om hur framtiden kommer se ut får tiden utvisa. Just nu ser jag inget ljus i tunneln och denna häst har fan haft nog av otur i sitt liv. Kan hon få ha lite flyt? Min älskade Wicky, jag ska ännu en gång göra allt i min makt för att göra dig frisk och lycklig <3 




Wicky <3

Publicerad 2015-01-25 22:04:43 i Allmänt,

Största delen av dagen har jag nog pluggat idag.. Får jag plugga hemma kan det ändå vara helt okej. En uppgift jag höll på med var till och med lite intressant faktiskt. 

Sen har jag såklart varit i stallet hos mina bästa tjejer. Red ut på Contendra och hon var snäll och lugn. Älskar att rida i snön! Rider ju oftast i mörker så ännu lite bättre när det är ljust. 

Tanken var att rida en lugn sväng på mitt lilla lyckopiller också men det blev ett samtal till veterinären istället.. Hon har gjort illa ett framben och jag hoppas på att få komma till Brunmåla ev imorgon men annars i veckan.. Kan mitt lilla älskade hjärta få ha lite flyt eller? Jag älskar henne så mycket! 



Kylt Wickys ben nu på kvällen och skämt bort båda med morötter! 

När allt vänder

Publicerad 2015-01-24 17:16:21 i Allmänt,

Igår var jag i skolan som vanligt och red bara ut på Wicky när jag kom hem. Min glada lilla älskade Wicky. Hur mysigt som helst att galoppera runt i snön. Hade även träning för min syster på bästa Topanga. Kvällen spenderade jag hemma i min ensamhet. Så satans trött nuförtiden så det var rätt skönt. 

Idag är det lördag och jag hade bokat ridhuset för hoppning med mina stjärnor. Contendra var så duktig och fin idag. Lugn, avspänd, lydig och genomförde allt bra. Hoppade en serie och sedan några linjer. Förra veckan hoppade hon serie för första gången och nu gjorde hon det som hon aldrig har gjort annat. Det känns inte alls som 130 är långt borta men vill ge henne mer rutin på tävling innan jag startar det. Skyndar lite långsamt så jag inte ska förstöra något. Men väldigt glad över henne idag! 

Wicky däremot var inte alls sig lik... Hon var lite svår i vänster galopp när jag värmde upp. Hoppade dock serien bra men sen gjorde hon inget annat speciellt bra. Faktiskt slutade det med att jag fick sitta av när hon aldrig tog sig ur ett hörn. Hon bara stegrade och ville inte. Försökte locka henne med hinder men hon ville inte hoppa. När jag väl kom till hindren innan vi fastande för gott i hörnan hoppade hon men lite motvilligt och inte med samma glädje som hon brukar. Något stämmer inte, varken jag eller mamma har någonsin sett Wicky istadig. Därför hoppade jag av. Hon försökte ju visa att något inte stämmer. I det ögonblicket gick luften ur mig. Vilken häst som helst men kan inte Wicky få känna sig bra? Hon har haft sin dos av otur i sitt liv. Jag vill att hon ska ha ett lyckligt och frisk liv. Det skär i hjärtat och livet känns helt plötsligt så tungt. Riktigt tungt.. Ska göra allt i min makt för att hjälpa Wicky på bästa sätt. Hon är så betydelsefull för mig, hon är mitt allt och min stora lycka <3



Saknad

Publicerad 2015-01-23 23:07:36 i Allmänt,

Är trött så oerhört trött, veckan har varit tuff och betydligt tuffare än vad jag hade räknat med. Att hinna med skola, hästar och jobb känns helt omöjligt. Men det måste hinnas med för att mitt liv ska fungera. Utan skolan får jag ingen utbildning, utan jobbet inga hästar och utan hästarna har jag ingen mening med livet. 

Jag saknar de andra hästarna, jag dör av längtan efter Ghisela. Det värker i hjärtat på mig av saknaden. Det som hjälper litegrann är att jag vet att hon inte känner som jag. Att hennes liv rullar på som vanligt även om mitt inte gör det. Om ett tag kanske det känns lättare men just nu är det tungt. 2 veckor har gått idag.. Två veckor sen jag lämnade hästarna på Runsten. Många undrar varför jag valde att sluta. Det är en enkel fråga men den har ett komplicerat svar. Innerst inne vet jag dock att det var rätt. Men det är svårt..

Hundis och jag och Ghisela på TV <3

Fredag!!!

Publicerad 2015-01-23 07:58:29 i Allmänt,

Måste ju säga att bara efter en vecka med mina nya rutiner så älskar man fredagar. Igår var tåget ca 1timme sent så kom såklart sent till skolan. Men men jag var ute i god tid. Träffade min projektgrupp igår och vi gjorde ett arbete som sedan redovisades.

Efter skolan åkte jag direkt till Asta och hoppade serier på henne. Hon var sjukt pigg igår men hoppade bra. Man får hålla i sig efter hindren bara. Duktig var hon i alla fall.

Rullade sedan vidare till mina pärlor som var små superstars igår. Började med Wicky och hoppade lite små låga serier och hinder. Jag ska hoppa de lite mer på lördag. Blev mer som markarbete denna gång. W skötte sig bra. Fick ngt ryck men kunde jobba igenom det och göra lite övergångar vilket inte händer så ofta att man kan. 

Contendra var en ängel, väldigt lugn, lydig och snäll. Skuttade även lite på henne och hon gjorde precis som hon skulle. Väldigt skönt efter några jobbiga dagar. Hon är fin <3


Hon blev lite varm lilla trollet <3

Topanga <3

Publicerad 2015-01-22 07:55:50 i Allmänt,

Gårdagen bjöd på ännu en förvirrande dag i skolan. Känns väldigt tungt och jobbigt det där.. 

Stallet är man ju tacksam över att det finns och att jag har fina hästar som bor där. Contendra var kanske inte överdrivet fin igår. Men de drog ner och släpade fram bommar vilket hon absolut inte gillar. 

Wicky och jag tog en tur ute och skrittade och travade. Det är tur att det har kommit lite snö så man kan jogga litegrann i alla fall. Hon var pigg som alltid men tuffar på oavsett mörker och väder. Härliga lilla häst!

Åkte sen till Topanga och mitt hjärta smälter av henne. När jag gick förbi hennes box sträcker hon sig för att kunna pussas. När jag skulle sitta upp så halkade jag klantigt nog och Topanga tog en egen tur på stallägarens tomt. När jag fångade henne så stegrade hon och bockade så pigg var hon allt. Red ut och galopperade i skogen. Terapi och balsam för själen om man gör det på den där hästen. Vild var hon men vi är lika lyckliga båda två när vi susar fram. Hon kan vända vilken dålig dag som helst till en bra dag. 

Var hemma rätt sent men gick och la mig hyfsat i tid. Är dock väldigt trött idag.. Har redan tröttnat på detta pendlande till skolan också.. 


Jordens bästa varelse <3

Tåget min nya vän

Publicerad 2015-01-21 08:24:11 i Allmänt,

Sitter återigen på tåget mot skolan. Jag får beräkna att det tar 1h och 45 min från dörr till dörr ungefär. Kanske inte sådär väldigt fantastiskt men ska försöka utnyttja de 50 minuter jag sitter på tåget. Jag har precis läst klart kapitel 1 en vår första bok. Så nu är jag redo för första riktiga föreläsningen senare idag. (Om jag nu kommer ihåg ngt)

Igår kom jag till hästarna vid kvart i sex ungefär och mockade och trimmade båda rätt ordentligt. Wicky jobbade jag vidare på med raktriktningen, ngt som får henne att bli lite upprörd i ena varvet men inget hon inte snabbt kommer över. Hon är ju så långt ifrån andra hästar man kan komma och måste tränas utifrån en individuell plan. Varje gång man lyckas få igenom en sak blir man så lycklig. Ibland måste man bara låta henne vara lugn utan krav men ibland kan man ställa lite mer krav. Mitt lilla troll <3

Contendra jobbade jag med att försöka få henne att ta sig ut i hörnen. På runsten är det ett mer ett fast underlag och där jag står nu är det mer sand vilket gör att det skvätter på väggarna och låter mer. Hörnen är värst gällande detta. Gjorde en hel del övergångar mellan skritt-galopp-skritt-galopp osv. Vi fick jobba lite men det blev väldigt bra. När hon är fin så är hon riktigt FIN! Man kommer till ridning på henne på ett sätt som är svårt att göra med Wicky. På Contendra kan jag verkligen utveckla min egna ridning bra. Fina hästen <3


Haha hur liten ser inte trollis ut att vara här!? 

Mot skolan

Publicerad 2015-01-20 07:52:58 i Allmänt,

Sitter på tåget mot Huddinge. Åkte hemifrån 06.50 och det är beräknat att jag är framme 08.22.. Inte så kort resväg för en människa bosatt i skogen på fel sida stan. 

Har drömt sjukt konstiga drömmar inatt. Som tex att jag hade Britt med mig på tunnelbanan och hon åkte rulltrappor och tåg och allting. Jag har då alltid vetat att hon inte är som alla andra...Som jag saknar henne och de andra förstås. Britt är så himla speciell så svårt att glömma henne. 

Hoppas verkligen att jag kommer in i det nya livet som student. Nu känns det så ovant och fel på något sätt. I över 2 år har jag bara bara ridit och älskat det. Jag kommer ju satsa på mina hästar såklart men blir ju inte samma satsning då vi inte har pengar eller möjlighet att tävla på samma tävlingar var och varannan helg. Som student kan det ju påpekas att man blir så långt ifrån rik som det går. Med 2 hästar att betala för som student blir man pank. Gör mig inte så speciellt mycket i och för sig eftersom jag med nöje betalar för mina stjärnor. Men jag kan inte betala för de där roliga tävlingarna som tex ligger i Skåne. 


Britt <3

Nya livet har börjat

Publicerad 2015-01-19 21:25:49 i Allmänt,

Idag började jag mitt nya liv som påminner väldigt om ett gammalt jag hade. Jag har nämligen börjat plugga på Karolinska Institutet. 

Idag var vi samlade alla ca 400 studenter som börjar på KI i aulan i Solna. 36 av dessa tillhör min linje och vi kommer från och med imorgon höra till i Huddinge. Träffade 3 stycken från min klass i alla fall och de verkade trevliga. 

Åkte tidigt imorse och kom hem halv 7. Blev därför en snabbis i stallet :( min syster fyller nämligen år idag så är nu hemma och firar henne. Mockade åt båda och trimmade på Contendra i alla fall. Wicky fick sin vilodag idag då det ändå är min senaste dag denna vecka. Får dock dåligt samvete ändå... Men hon fick godis, pussar och nytt spån. Jag är inte van att spendera så kort tid i stallet vilket känns väldigt konstigt. Lite som ett svek mot mina kära hästar även om jag vet att de inte tar åt sig. 

Fick så himla många riktiga fina stunder på C idag. Hon har varit lite trotsig en period men idag var hon bättre än på ett par veckor. Såklart flyger hon till för ngt obehagligt men ändå så fin. Kan trimma i timmar på henne känns det som för att hon är så härlig. 



Söndag

Publicerad 2015-01-18 23:14:20 i Allmänt,

Sista dagen i frihet... 

Vaknade i Strängnäs imorse gjorde jag. Jag och min kille spenderade kvällen och natten där hos några av hans vänner. Trevlig kväll och god mat var det och mycket sjungande på sing star :)

Påväg tillbaka till mitt ödsliga Lindholmen hann jag med en lunchdejt med bästa Matilda inne i stan. Kul att kunna träffas lite mer nu när jag har flyttat hem. 

Var väl hemma vid 4 och åkte då till stallet. Tänkte skritta ut på Contendra som inte varit ute något i veckan. Underlaget har ju inte varit så roligt. C började snällt men sen slog det slint i huvudet på henne och jag fick kasta mig av i farten innan hon skulle ha fastnat i en taggtråd.. Ibland får hon sådana anfall och blir knäpp. Som när hon skenade igenom staketet in till Summer.. Eftersom jag vet att hon inte riktigt har några gränser och kan springa igenom staket så är det bättre att kliva av så hon inte skadar sig. Var väldigt nere och besviken när jag traskade hem till stallet men tog några varv i ridhuset som ändrade på det. Det började dock med att hon ställde sig rätt upp men då slog det mig att jag hade gramanen på. Det är andra gången jag har det på henne och jag tror att hon känner sig lite låst och fast med den. Men hon accepterade den och travade och galopperade som en fantastisk ängel en stund i alla fall. Då kan jag inte låta bli att le, hon är speciell men väldigt fin. 

Wicky trimmade jag och hade ett roligt men köttigt pass med henne. Hon var väldigt pigg idag men lyckades reglera traven rätt bra ändå. I galoppen studsade hon runt ett tag men hittade en givande övning som jag jobbade vidare med och vips så var hon reglerbar, lugn (för att vara Wicky) och lydig. En övning som gav oss ngt och jag älskar sådana pass. När man hittat ngt lite svårt som tar emot men som löser sig. Underbara lilla troll!! 

Kom hem 21.40 och har ätit toast och badat och ska sova nu. Blir tidig uppgång imorgon.. 


Vi besegrade inte mörkret idag men skam den som ger sig, älskade Tendran<3

Lördag

Publicerad 2015-01-17 17:59:47 i Allmänt,

Näst sista dagen i frihet är idag.. Känns ju helt klart sådär. 

Jag har hoppar serier med båda hästarna idag. Wicky vilade igår och var därför lite extra pigg. Inget hon behöver vara direkt. Hoppade en serie där jag travade in till en 2-studs, sedan 1 språng till ett räcke och sedan två språng till en oxer. W gjorde den rätt okej. Hade rätt språng utom en gång med då styrde jag ur för att slippa en katastrof. Hon är så satans snabb i benen. Förut hade jag aldrig ridit henne in i en serie men nu går det rätt okej. Tror der ger henne mer än att bara hoppa enkel hinder. 

Contendra har jag aldrig travat in på en serie men hon klarade det galant. Hon har  ändå inte hoppat sen innan jul. Värmde upp henne med en 7-studs som hon gör grymt. Hon är så försiktig så hon jobbar bra och ser sig för hela tiden. Oxern ur serien höjde vi allt eftersom och satan så hon hoppade upp sig på den. Trots att jag kommer på halvlånga tyglar helt utan tryck. Bra styrketräning! Avslutade med att skutta över 3 räcken med 12 meter emellan ett par gånger. Blir ju 3 korta språng men nyttigt för C som gärna hoppar ganska långa språng. 

Väldigt nöjd med båda idag, framförallt över C. Älskar när man gör övningar som ger ngt. Som förbättrar sprången och tillför bra saker. Att det är styrketräning är dessutom en bonus. Ska försöka hoppa lite serier regelbundet nu ett tag. Båda mina hästar är ju rätt orutinerade. Men båda är så himla roliga att jobba med <3 


Halmen är mysig! 

Fredag

Publicerad 2015-01-16 22:45:45 i Allmänt,

Idag har jag varit igång lite mer än igår, det är bra!

Åkte till den där hästen jag red i tisdags och red henne idag också. Tanken är att jag ska hoppa henne 1-2 dagar i veckan om det fungerar. Hon är 6 år men endast hoppat ca 7-8 gånger med ryttare. Asta heter hon och hoppar trevligt trots sin lilla rutin. Pigg och lite vild är hon också men vad gör det!? 

Åkte sen till mina 2 och mockade innan jag åkte till foderby och Topanga. Hjälpte min syster med henne idag. Maria ska börja rida T en gång i veckan.. Hon ska jobba med hinder och jag ska rida ut och tävla men Maria kommer tävla ngn gång ibland också. Men jag känner ju T utan och innan efter 5,5 år så behöver inte hoppa hemma. Men min själ behöver busa med henne i skogen för annars går jag under. Maria jobbade med sockerbitar idag och det kommer ta en stund för henne att hitta Topanga. Men vi har all tid i världen. 

Åkte sen tillbaka till mina och red Contendra. Trimmade lite lätt men blev rätt långt pass ändå. Minskade kraven och hon var bättre än igår men sämre än vad hon kan. Travade länge på slutet och då släppte det mesta men blev skrottjobb efter det ändå. Ska traggla mina skritt-halt-skritt tills de går som på räls. 

Wicky vilar så henne har jag bara skämt
bort med morötter. C också såklart. Mina fina ska känna sig speciella, bäst och betydelsefulla. 

Hon kommer då alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! 

När tiden hinner ikapp

Publicerad 2015-01-16 16:02:05 i Allmänt,

Förra veckan jobbade jag runt 12-13 timmar varje dag. Utöver det packade jag och fixade inför flytten hem. Jag hann inte tänka så mycket och allt gick så snabbt. 

Jag valde att inte gå och klappa Ghisela en sista gång innan jag åkte i lördags. Jag låtsades att det var en vanlig dag då jag bara åkte hem till Topanga. Det hade blivit för tufft annars. Tårarna har runnit i mängder i alla fall. Men nu börjar det mer och mer gå upp för mig att jag och alla fantastiska hästar är ett avslutat kapitel. Ett kapitel jag inte kan få uppleva igen. Det är historia nu. Det är över.. När tiden kommer ikapp mig och jag inser det känns det som att jag försöker andas utan luft. Det känns tungt, så fruktansvärt tungt. Så många gånger jag velat ringa och fråga hur de mår, om Rune får sin medicin, om Britt är lugn, om Summer känns som han ska, om Diva är pigg eller arg, om Drifter gör som han själv vill eller är lydig och om Ghisela får veta att hon är stjärnan och om hon får godis efter varje ridpass som hon brukar. Men det angår inte mig längre. Det är svårt att från en dag till en annan släppa allt. Jag tänker så mycket på hur de har det. Vi har ju levt ihop under en rätt så lång tid och vi känner varandra utan och innan. 

Det är svårt att förstå och mitt nya liv lockar mig inte direkt. Jag saknar hästarna och jag saknar Ghisela mer än ord kan beskriva! 



Torsdag

Publicerad 2015-01-15 23:13:18 i Allmänt,

Egentligen en rätt tråkig dag har det varit. Inte gjort mycket nytta alls men hängt rätt många timmar i stallet hos mina egna stjärnor. Ryktat, putsat och fixat. 

Wicky fick en tur ute. Väldigt halt men W halkade inget alls. Kunde jogga och ta en liten galopp på ett fält i alla fall. Pigg som satan var hon men utan att bli sådär okontrollerad. Kan rida ut på henne i vilket väder som helst, om det är ljust eller mörkt. Hon bara tuffar på med öronen spetsade. 

Contendra och jag kämpade i ridhuset bland läskiga bajshögar och skvättande sand på väggarna. Men skam den som ger sig hon kan ju vara så himla fin när hennes hjärnspöken vilar lite. Stundtals superfin och höger galopp var helt perfekt men vänster tycker hon är lite krångligare. Men jag gillar henne ändå. 

Tror mina hästar trivs väldigt bra i nya stallet då de är så väldigt lugna och harmoniska. C vill dock inte äta kraftfoder så ska testa ett annat och se om det passar prinsessan bättre. 

Imorgon har jag lite mer att göra vilket är bra. Då är saknaden lättare.. Tänker på min gris minst en gång i minuten tror jag. Saknar att rida hela dagarna.. 


Mitt yrväder <3

Idag är det onsdag inte igår

Publicerad 2015-01-15 00:00:12 i Allmänt,

När jag är ledig som jag är just nu har jag ju helt tappat kollen på dagarna. Idag är det onsdag inte igår som jag skrev. 

Dagen började lugnt innan jag åkte till stallet och hoppade Wicky med Sofia. W var såklart väldigt pigg och kan få vem som helst att framstå som slö och lat men ändå var hon relativt reglerbar. Skuttade totalt 18 språng varav 4 var på 50cm. Får ju inte ta så många språng åt gången på henne. Men det blev några hinder i följd i alla fall. Hon hoppade fint och för första gången tog jag 4 hinder i rad på 120cm. Alltså första gången efter skadan. Vi måste vara redo till tävling om drygt 3 veckor förstår ni. Just nu ser det hoppfullt ut men jag har Topanga som stand in ifall hon blir helt tokig. Man vet ju aldrig med det där lilla tjocka trollet. Men jag har en plan för hur jag ska lägga upp hoppningen och jag hoppas den blir bra för henne. 

Contendra vilar idag tråkigt nog. Hon kändes lite trött igår och en gång i veckan är de lediga även om jag vill rida. Känns så lite att bara ha 2-3 hästar i träning. 

Åkte sen och pysslade och mockade åt Topanga i hennes stall. Även hon vilar idag... Ridabstinens!!

Har sen handlat och fixat middag till mamma som fyller år idag. Kan skriva en hel uppsats om hur bra hon är och hur mycket hon betyder för mig men jag nöjer mig med att skriva att hon är min hjälte och den bästa personen som vandrar på denna jord. Mormor och morfar kom förbi på fika också. Jag gillar när folk fyller år. Kan få vilken vardag som helst att bli lite extra bra. 
Bootsen pallade inte trycket när W hoppar..

Onsdag

Publicerad 2015-01-13 22:05:11 i Allmänt,

Direkt när jag vaknade imorse åkte jag till Topanga för att hjälpa mamma med piaffen på henne. Hon har lite svårt att förstå det där (Topanga alltså, inte mamma)  men vi har haft lite lång tid mellan träningarna av just det så inte så konstigt kanske. Tycker hon är finast ändå! 

Åkte hem en vända och kollade ett avsnitt av min serie innan jag åkte vidare till de andra hästarna. Contendra låg och sov i halmen i hagen när jag kom. Alla hästar har varsin stor halmbal i hagen så de har ngt att pyssla med på dagarna. W är lyrisk över det! 

Trimmade W och jobbade med bommar på C. Wickan var helt okej idag och C lite stökig men det blev superbra ordning på henne! :) fina små hästar jag har. 

Åkte vidare och var med på insläppet på stora wäsby så jag kan ta lite pass där framöver. Det kan behövas för en människa som kommer vara fattig när mitt nya liv börjar på måndag. Efter det åkte jag och Lena till ytterligare ett stall där jag red en häst som jag troligen kommer jobba vidare med. Ska tillbaka på fredag så får vi väl se hur vi ska lägga upp det hela. 

Nu är jag hemma och ska fortsätta mitt Harry Potter maraton men somnar troligen om en stund eller två. 

Evigt tacksam för denna häst!

Måndag

Publicerad 2015-01-12 23:16:17 i Allmänt,

Alltså tomheten utan mitt jobb är stor. Saknaden efter hästarna växer för varje dag och jag undrar hur de har det och hur de mår. 

Jag är ledig hela denna vecka innan mitt nya liv börjar. Eftersom jag endast tagit ut en veckas ledigt under mina lite mer än två år på Runsten så är jag tillåten att ta det lugnt. Började morgonen med att kolla på serier med sällskap av min hund. Åkte sen till stallet och red ut på Wickan, samma runda som Contendra fick gå igår. W var lite väl pigg och tokig men glad i alla fall. 

Contendra trimmade jag inne med tempoväxlingar och hon var riktigt fin. Efter det rullade jag vidare till Topanga. Hon fick en tur ute på fälten och var som alltid väldigt pigg och glad ute. 

Känns lite med 2-3 hästar att rida men hinner rykta och fixa mycket med prinsessorna vilket känns bra. Vill ju att de ska känna sig uppskattade. 

Kvällen har jag spenderat med Matildorna och Hanna. Det är Hanna som ägde Contendra för några månader sen. Känns kul att få umgås mer med alla mina underbara vänner igen. 




Dagens prinsessor <3

Söndag

Publicerad 2015-01-11 22:39:25 i Allmänt,

Jag började min dag med att släppa ut mina hästar i nya stallet. Contendra har nog aldrig gått i en så stor hage så hon blev eld och lågor över det och Wicky säger ju inte nej till en springtur. Vad som är bra är att de har en halmbal i sin hage så de hela tiden kan pyssla med något. 

Åkte sedan hem efter att också ha mockat och tittade på Harry Potter med min pojkvän. Det har jag nog inte sagt att jag har ngn men det har jag i alla fall sen ett tag tillbaka.

Åkte tillbaka till stallet vid 2 och red ut med min barndomsvän en timme på Contendra. Är ju helt lost och hittar ingenstans men nu kan jag en väg. C var pigg och glad i alla fall. 

Trimmade sen Wicky i ridhuset och hamnade där när det var som mest folk men hon skötte sig. Gjorde inget komplicerat utan jobbade endast med att ha henne lugn. Tycker hon var duktig och det är så kul med henne!!

Har träffat 2 kompisar på kvällen och är nu hemma och håller på att gå bananas På alla dessa dumma hemsidor som jag måste registrera mig på.. Fyfan vad jag redan saknar hästarna på Runsten. Ångest över att bara släppa allt ansvar i någon annans händer.. Det här är inte lätt :(


Två små troll ute idag <3

Flyttkaos

Publicerad 2015-01-10 19:41:33 i Allmänt,

Idag har jag, hästarna och alla miljoner saker lämnat Runsten. Det har varit mitt hem i 2 år, 2 månader och 10 dagar. Men nu är vi tillbaka i Vallentuna för att stanna ett tag. Att sluta på Runsten är mitt egna val, återkommer mer om det då jag känner mig väldigt ledsen och tom just nu. Samtidigt som det är svårt att förstå att jag inte kommer åka tillbaka..

Wicky är inplockad från lösdriften och har äntligen fått en box att sova i. Känns otroligt skönt då det är svårt att rida och ha henne ute eftersom hon alltid blir så svettig när jag rider. Hann rida henne imorse och hoppde en serie som lite komma igång hoppning efter vila och allt som varit. Hon skötte sig super! Klippte henne äntligen helt också så nu börjar hon likna en tävlingshäst även om många kilon måste försvinna också. Även det blir bättre nu när jag kan reglera maten. 

Framme i nya stallet packade jag upp en del saker och red Contendra. Hon var mer eller mindre som vanligt även om allt var nytt. Finns många människor i nya stallet som jag känner vilket är kul. 

Innan jag åkte hem gick jag med Wicky en stund. Hon är ju van att gå ute dygnet runt så en viss omställning för henne. Jag får kanske gå med henne en gång om dagen i början också. Får se hur hon verkar imorgonbitti när jag åker och tar ut henne och C. 


Älskar ju er väldigt mycket och är lycklig som har er <3

Fredag

Publicerad 2015-01-09 23:15:29 i Allmänt,

Dagen jag länge har fruktat har kommit.. Jag har tillbringat 12 timmar i stallet och trimmat hästarna, klippt Contendra och fixat och trixat. Det värsta är bara att jag har gjort det för allra sista gången...

Idag hade jag min sista jobbdag på Runsten vilket innebär att jag blir av med alla mina dyrbara ägodelar som även stavas Britt, Summer, Drifter och Diva. Fy bubblan vad jag kommer sakna mitt lilla gäng. Men allra värst är det att bli av med den finaste varelsen jag vet, min fantastiska Ghisela. 

Just nu är det så satans jobbigt så återkommer mer om detta en annan dag.. Känner mig inte hel längre, känner mig helt trasig och förstörd!


Finns inga ord som kan förklara hur bra du är <3

Torsdag

Publicerad 2015-01-08 23:54:18 i Allmänt,

Blev en sen kväll efter 13,5 timmars jobb. Men listan jag jobbar med börjar lida mot sitt slut så det är super. 

Började morgonen på absolut bästa tänkbara sätt, att hoppa Ghisela och hon levererade som alltid. Man får gåshud av henne! 

Trimmade sen på Summer och Drifter och longerade Britt. Hoppade även lite på fina Tingeling. Härlig, lätt och snygg häst! 

I övrigt så har jag städat hela sadelkammaren, groomen och täckesrummet. Jag har tvättat och sorterat tvätt, klippt en häst, putsat vad som
känns som miljoner saker, hackat bajs i 4 av 8 hagar. Hagarna liknar ishockey rinkar så bajset sitter som sten. En halvtimme per hage och många kärror bajs blev det. 

Hann inte rida mina små troll dock :( men men får hoppas på att jag hinner det imorgon. 

Godnatt!




Onsdag och utflykt

Publicerad 2015-01-07 20:36:46 i Allmänt,

Dagen började tidigt, tidigare än vanligt. När jag kom ner till stallet skulle jag bara ge Rune medicin innan jag och Bella skulle ta en trip till veterinären. Men var Rune i sin Box? NEJ!! Rune fick order igår om att aldrig ta ett steg utanför boxen men borta var hon.. Följde hennes spår i snön och hittade henne ca 500m bort. Fick köra hem henne då hon knappt kan gå så jag undrar vad hon skulle dit att göra!?

Klinikbesöket med Bella gick bra och hon ska börja ridas om två dagar. För er som inte vet det så har Bella samma pappa som Ghisela! Kan det bli dåligt då liksom?

Väl hemma satte jag igång med ridningen. Mina tjejer red jag ut på. Skönt att kunna trava och galoppera lite ute igen tack vare snön som kom inatt. W skötte sig och C var lite av sitt mest yrvädriga jag men vi fick till det i alla fall.

Hoppade sen supersnabba Diva som var pigg så det räcker och blir över men känslan i sprången är så härliga. Även Britt fick hoppa och hon hoppade fantastiskt. Lugnt, avspänt och fint! 

Trimmade sen Tingeling som är så trevlig så. Lätt och okomplicerad. Dagen idag blev faktiskt bara 10,5 timme. Tur är det då jag åkte till Vallentuna och Topanga. 

Har precis susat fram i skogen på svarta pärlan och skrattat så tårarna rinner. Stunder som dessa känner jag mig så lycklig. Världens bästa häst vad hon kan göra med folk. Hon hoppar inte de största klasserna eller springer tillräckligt fint för att gå de högsta i dressyr men hon har en personlighet och ett hjärta som är större än alla hinder i världen. Det är just därför jag Värdesätter henne högre än allt! 


Bella :) 

Tisdag

Publicerad 2015-01-06 22:58:49 i Allmänt,

Denna kalla tisdag bjöd på ett 12-timmars pass i stallet. Denna to do list är ändå inte i närheten av att vara klar...

Red Tingeling och löshoppade Summer imorse. Sen fick jag fixa med stackars Rune som har fått akut fång :( bästa bästa Rune!! Under tiden som vi fixade med henne kom min kära mamma för att hjälpa mig. Veronica har bytt tjänst, vet inte om jag har nämnt det men annars har jag gjort det nu i alla fall. Därför är jag själv nu igen. Mamma insåg att mitt schema för veckan inte fungerade så hon fixade hästar åt mig och städade toaletten och stallköket kliniskt rent. Hur bra är hon inte!?

Hann motionera alla 8 hästarna och alla utom Summer och Contendra har jobbat med bommar på ett eller annat sätt. Hästarna trodde mer det var 150 de skulle hoppa för de laddade på som tusan för lite upphöjda trav och galopp bommar.. 

Rundade av dagen med att klippa Drifter och Ghisela. Är så trött så ögonen vägrar hålla sig uppe så ska låta de sova nu. Börjar extra tidigt imorgon och vi får se när jag slutar! 

Kung

Måndag

Publicerad 2015-01-05 22:43:19 i Allmänt,

Eftersom jag var hemma igår började jag min dag hos Topanga vid 07.00 och avslutade den på runsten strax efter 21... 

Topanga red jag ut på och hon är som alltid en dröm att rida på. Jag kom till Runsten strax innan halv tio och fixade stallet med Kestas innan jag började rida. 

Har trimmat alla inne och det blev alltså, Ghisela, Summer, Britt, Diva, Drifter, Wicky, Contendra och Tingeling. Summer är typ finast av alla just nu men är också under behandling så kan vara därför. Hästarna känns pigga och arbetsvilliga efter lite vila. Wicky lite väl pigg kanske..

Tingeling red jag för första gången idag då hon behövde skos och fixa en svullnad under hakan innan jag kunde börja. Hon hade en härlig galopp och kändes rätt trevlig! 

Hann med lite inventering också.. Har en to do list som heter duga för veckan.. Mina hästar fick nya skor också av bästa hovslagaren Patrik! 


Hur söt är han inte? 

Tingeling!

Back to reality

Publicerad 2015-01-04 21:24:59 i Allmänt,

Idag har jag jobbat igen. Jag älskar verkligen att jobba, jag älskar känslan att komma hem och vara trött. Otroligt skönt är det! 

Började med att mocka och fixa stallet tillsammans med Sanna. Sen red jag på mest saknade Ghisela. Att en vecka kan vara så lång utan henne.. Hon var så sjukt pigg men otroligt fin och arbetsvillig. 

Red sen en mindre arbetsvillig Wicky men jag vann striden så är rätt nöjd ändå och har ju saknat mitt troll så mycket så hon får vara precis hur som helst så länge jag får vara med henne. 

Sanna kom och hjälpte mig att fixa hästar så hann även Diva och Britt före lunch. Både kändes riktigt bra. De har mått gott av lite vila. 

Efter lunch red jag dagens finaste som förvånande nog var superhingsten Summer. Sanna återkom sen och jag red då hennes häst Quicken, Drifter och Contendra. Q var superfin, D som väntat efter vila och C både fin och ett yrväder ;) 

Kvällen spenderas hemma med släkten som är här för att fira min bror som fyllde år när vi var i fjällen. Eller var här kanske man säger då de åkte precis!





 

Mitt allt <3

Publicerad 2015-01-03 23:20:43 i Allmänt,

Dagen har inte varit mer spännande än att jag har tillbringat den i bilen. Men nu är jag i Lindholmen nöjd och belåten efter en bra vecka och efter att ha ridit en sväng på min Topanga. Hon är verkligen den bästa!! Hon har vilat i 2 veckor så bockade gjorde hon mycket men alltid en lika fantastisk upplevelse på hennes rygg.

Imorgon återvänder jag tidigt till mitt andra hem Runsten för att jobba. Saknar mitt troll och min gris något förskräckligt mycket så ser fram emot att få rida på dem. 



Tiden går för fort

Publicerad 2015-01-02 21:33:18 i Allmänt,

Nu sitter jag i soffan i björnrike och veckans skidåkning är redan över, vi kom ju nyss hit ju!? Imorgon återvänder vi hem igen. Både tråkigt och kul, det roliga är ju såklart att komma hem till hästarna. 

Ibland känner man att tiden går för fort och man hinner liksom inte riktigt med. Jag brukar ofta tycka det är bra för jag har alltid haft roliga tävlingar och saker att se fram emot. Men inte riktigt just nu. Nu skrämmer det mig att tiden skenar fram. Vill bara få stanna upp, andas och hinna med att förstå allt som sker. Sen september har jag liksom längtat ihjäl mig efter julafton och björnrike men nu är det över. Nu vill jag stanna tiden och få njuta av det som är bra innan det är för sent. 

Bra vecka har det i alla fall varit. Jag har åkt snowboard i 5 dagar och avslutade idag med att åka skidor. Snowboarden har som snabbast susat fram i 77.1 km/h och skidorna i 90.1 km/h. Skidorna vinner alltså den tävlingen men snowboarden är ändå roligast. Bowlat har vi också gjort idag och för första gången någonsin vann jag alla tre omgångar på min bana. 



2015

Publicerad 2015-01-01 23:18:48 i Allmänt,

Nu börjar ett nytt år och ett nytt kapitel i mitt liv. Ett år som inte kommer bli det andra likt vilket skrämmer mig. 

Nya mål är uppsatta för mig och de hästar jag själv kan bestämma över och jag hoppas på ett bra år och på friska och glada hästar. Jag hoppas på många skratt och mycket glädje. Det blir vad man gör det till sägs det ju och jag ska försöka göra detta år så bra jag kan även om det stundtals kan bli svårt. 

Ännu en gång stort tack till er som stöttar och finns där för mig. Allra mest till mormor och mamma som är mina hjältar och förebilder. 


Kärlek utan gränser <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela