Malin Åkerström

Måndag

Publicerad 2016-08-29 21:00:32 i Allmänt,

Denna måndag är helt klart av en sämre sort. Ösregn, skolstart, p-böter och försenade pendeltåg.. Välkommen tillbaka till verkligheten liksom. Min skoldag kändes lång trots att jag gick hem redan efter en timme och skolkade alltså hela eftermiddagen. Fyra timmars pendlande gör att det känns betydligt längre. Hur som helst så är det dåligt att skolka redan första dagen på terminen men Håkan kom för att titta på Contendra och hon är såklart högre prioriterad eftersom hon är min finaste ägodel.

I helgen har jag jobbat båda dagarna och spenderat så många timmar jag kunnat med alla mina 4 prinsessor. Allt för att känna friheten in i det sista liksom.

Diva är en dröm at the moment. Hon är så fin att rida och det är något som verkligen har landat väldigt rätt. Hon går att arbete med på ett sätt som absolut inte gick förut.

Cara hade jag ett superbra pass på idag. Igår också faktiskt även om jag då red lite kortare nere på fältet. Idag tog vi tag i de där galoppfattningarna som varken är graciösa eller snygga. Men vi har påbörjat arbetet och hon känns super i allt annat.

Jag red ett par hästar på jobbet idag också men var trots det klar rekord tidigt, redan strax efter klockan 20. Att ha hästarna lite mer samlad sparar mer tid än jag trott.

Hon på bilden, min mörka stora fina älskade Contendra gör att mina känslor slits mellan hopp och förtvivlan men just nu pågår hopp och det gör mig till en så mycket lyckligare människa.

Topanga <3

Publicerad 2016-08-27 22:17:22 i Allmänt,

Alltså livet känns så komplett när jag är hos min lurviga och långhåriga häst med en man lång som jag vet inte vad. Hon får mig verkligen att känna genuin glädje. En stund hos henne kan lysa upp vilket mörker som helst. Hon gör världen till en så mycket bättre plats och kärleken till henne är verkligen gränslös. Allt, precis allt betyder hon för mig. Hon är en på miljonen min Topanga <3

Mer Skövde

Publicerad 2016-08-26 08:22:32 i Allmänt,

Gårdagen i Skövde blev inte som tänkt men ändå så bra. Det var en lång väntan och en massa promenader och gräsätande innan det var dags för Cara att hoppa vid 18.30. Cara kändes återigen super. Jag försökte sätta ihop henne lite mer på framhoppningen vilket gjorde att hon försökte hoppa hinderstöden ut och av allt tryck så sparkade hon bakut och for omkring. Inne på banan ändrade jag ridning till hinder 2 från framhoppningens ridning och red iväg henne när hon själv sprang i korsgalopp = ett ner. Men sen drog jag mig själv i kragen och allt annat stämde så bra. Hon kändes lydig, avspänd, spänstig, finaste i världen och bäst. Men så sur jag är över mitt nedslag.. Det var verkligen mitt nedslag inte Caras. Cara var felfri men jag gjorde en miss jag inte ska göra. Jag vill göra om och göra rätt även om jag är så nöjd med Cara.

Innan jag åkte hit så tänkte jag att jag skulle hoppa en klass på lördag oavsett om det skulle bli final eller inte men igår när jag red ut från banan så kände jag bara att nej Cara har gjort denna tävling så bra. En klass till behövs inte. Hon är 4år och jag vill inte hoppa en klass bara för att det är kul. Det måste finnas ett syfte med det eftersom hon är så ung. Cara har hoppat felfritt i 100cm på alla hennes tävlingar. Hon har varit på lite större tävlingsplatser och rutinen av den klassen behöver hon inte riktigt. Självklart är all rutin bra men från denna tävling har hon redan fått bra rutin och hoppar jag inte mer så vet jag med säkerhet att hon åker hem med bra rundor i ryggen och känslan av att hon inte behövt hoppa då hon varit trött utan pigg och glad. Det känns viktigt för mig då Cara ska matchas för framtiden. Jag ska nu träna en period och så får vi se om hon kommer starta så mycket mer i år. Hon är valpig och gänglig i kroppen och behöver bli stark. Att hoppa banor kan hon utan problem oavsett hindertyper och atmosfär. Nu ska vi fokusera på styrka och ridbarhet en period och bygga upp henne inför nästa år. Jag älskar att jobba med denna häst och varje gång jag styr henne mot ett hinder så känner jag ren glädje. Hon är fantastisk!

Skövde

Publicerad 2016-08-24 19:17:17 i Allmänt,

Igår kväll anlände jag och Cara till grevagården och Champion of the youngsters. Innan avfärd fixades den häst som finns kvar på Vällsta och tre hästar på nya jobbet. Sen såklart Contendra och Diva förstås.

Jag och Cara är forever alone här men det är mysigt. Jag sover i b-kortslastbilen precis utanför stallet. Så det är nästan som att vi sover tillsammans jag och Cara. Det är rena semestern att vara här med endast en häst. Cara uppför sig som en världsvan superstjärna borta också. Vi ska ha så mycket kvalitetstid hela veckan och hon ska skämmas bort med en massa godis för att hon är så bra och duktig.

Idag har vi hoppat kval 1, ätit en massa gräs, promenerat och myst så mycket vi orkar. Till det roliga så hoppade hon en felfri runda och fick en sådan där fin rosa och glittrig rosett. Hon hoppade många riktigt bra språng och även om hon var lite vild mellan varven så fick vi in våra galoppsprång där vi skulle. Bäst är hon som efter hoppvila i ca 6 veckor hoppar allt som om hon aldrig gjort annat. Hon är en dröm!

Måndag

Publicerad 2016-08-22 23:41:24 i Allmänt,

Dagarna seglar förbi och är fullspäckade från morgon till kväll. Igår hade jag morgonen i mitt stall och klockan 8 var jag på jobbet för att fixa morgonen där + rida ett par hästar. Jag har ett nytt ridjobb i ett annat stall med galopphästar där jag nu efter 12 jobbade dagar trivs väldigt bra. Människorna är hur snälla som helst och jobbet är grymt. Som extra plus vann faktiskt en av hästarna som jag red hela förra veckan i Göteborg igår och en annan kom 2a.

Jag klämde in att åka och hämta ett lass Hö med mamma runt lunch innan jag åkte tillbaka till jobbet för att ta in alla hästar igen.

Kvällen spenderade jag på ridbanan med
Cara och Diva och båda kändes bra. Cara börjar varva ner igen. Contendra hade jag mitt vanliga kvällsmys med då vi kliar, masserar och borstar.

Idag jobbade jag en sväng både på nya jobbet och på Vällsta. Jag red ut på finaste Diva, fixade mitt stall, var hos Topanga, städade hos mormor, hämtade Emmas b-kortslastbil som jag och Cara får låna i veckan och nu har jag packat och tvättat en del. Emma skulle åkt med till youngsters med sin ena 6-åring men sen insåg hon att hon inte var kvalad så jag och Cara får ta en egen roadtrip till Skövde och Champion of the youngsters. Vi åker redan imorgon!

Om ni bara visste hur bra livet känns när jag får spendera en stund med min svarta prinsessa.

Lördag

Publicerad 2016-08-20 22:46:37 i Allmänt,

Gårdagen blev riktigt bra trots att den var fylld till bredden med aktiviteter. Jag började med jobb för att sedan åka och mocka åt mina hästar innan jag åkte till nästa jobb. Som tur är var det bara ett par timmar per jobb-ställe. Jag var tvungen att åka förbi Topanga också då jag hade drömt en mardröm om henne så jag ville se att hon var okej. Lerig från topp till tå var hon men välmående. Efter Topanga återvände jag till mina hästar för att fixa klart det sista innan en snabbdusch väntade. Avfärd till landet blev strax efter 15!

Kvällen spenderades på landet med massa kompisar både hemifrån och därifrån för att avverka den årliga kräftskivan. Min fantastiska vän Bell har styrt och fixat allt så det var i princip bara att åka dit. Kvällen blev lyckad och eftersom vi hade kul så gick jag och la mig halv 4 inatt eller imorse.. Det känns nu då vi gick upp rätt tidigt imorse också. Vi åt frukost på bryggan och städade innan vi sedan rullade hemåt igen.

Denna dag bjöd sen på eftermiddags jobb innan mitt stall väntade. Jag red ut på både Diva och Cara. Diva var amazing, verkligen helt fantastisk. Jag red ett extra varv på fältet bara för att jag satt där som på små rosa moln för hon var så perfekt. Torsdagens kämpiga men nyttiga pass gav kanske resultat!? Tyvärr gjorde det inte det för Cara.. Hon är svår just nu och ville mest springa i balanstrav med huvudet i mitt huvud och vara spänd som en stålfjäder. Hon låtsas att allt är läskigt och kräver ett tålamod som heter duga. Men skam den som ger sig för hon gav också fantastiska inslag och mina skritt-trav övergångar satt riktigt bra. Vi tränar i princip dagligen dessa övergångar för när de sitter till 100% kunna gå vidare och fokusera mer på galopp övergångarna. Imorgon ska jag hoppa småskutt och prova en annan martingal så kanske vi blir redo till Champion of the Youngsters trots allt.

Nu måste jag sova då jag morgonfodrar imorgon och jobbar sen morgon.

Den hektiska vardagen is back

Publicerad 2016-08-18 21:42:35 i Allmänt,

Efter några långa dagar så känner jag mig helt död. Klockan är nu 21.32 och jag är precis klar med ett kämpigt pass med Diva men som var nyttigt och det avslutade bra. Hon är ganska svår den där lilla bruna hästen. Men hon är förlåten för allt i några dagar efter hennes grymma 130cm igår på sundbyholm med ett ner i omhoppningen. Känslan var grym och hon med!

Igår hann jag jobba 4h innan avfärd mot sundbyholm och idag jobbade jag 4h imorse innan jag begav mig söder om stan för att hoppa en av Christophers unghästar på Runsten. Vi åt en sen lunch där mamma och jag innan vi rullade hemåt igen. Med hem hade vi även Maria och Pysen som varit där på läger.

Väl hemma var det dags för Caras genrep inför Champion of the youngsters nästa vecka. Det gick så dåligt då Cara var helt galen idag. Hon har börjat få sitt superfoder igen och sist var reaktionen likadan.. Det tog 40 min innan jag ens kunde galoppera... Men hon avslutade med 4 bra språng så lite nöjd är jag med skitungen.

Nu ska jag packa Hö och fodra innan jag åker hem. Imorgon är schemat fullspäckat igen! Hoppas på snälla hästar så det går smidigt ändå!

Tisdag

Publicerad 2016-08-16 21:46:09 i Allmänt,

Dagarna rullar på utan att vara varken riktigt bra eller dåliga. De är ganska lika varandra då jag jobbar i princip varje dag men eftersom det inte är så många timmar per gång så är det bara bra.

Idag följde mamma med till prinsessan. Vi provade ett nytt täcke som hon har fått och proppade i henne en massa morötter. Det känns så konstigt att hon efter över 7 år hos mig ska vila under en så lång tid. Det är verkligen en pusselbit som fattas i mitt liv när våra skogsturer inte existerar. Men efter en stund hos henne och några pussar senare så känner jag mig så bra. Hon fyller mitt hjärta med så mycket glädje och kärlek.

Eftermiddagen och kvällen spenderade jag hos mina andra 3 prinsessor. Diva trimmades inför morgondagens tävling och jag har försökt få bort lite energi som det finns så det räcker och blir över av.

Cara red jag ut på och hon var ganska fjompig. Vet inte om det finns ett ord som på riktigt heter så!? Men det passar ändå in bra på hur hon var. Hon var lite stökig att rida ut på hemma innan sommaren men är varken dum eller tjurig. Hon har bara ganska mycket attityd. Idag hittade jag ett sätt som gjorde att jag kom dit jag ville utan att behöva rida ett sådant där gaffeltruckpass. Hon kan under ett och samma ridpass bjuda på en fantastisk känsla där man blir lycklig i hela själen över att denna fantastiska häst är min men hon kan också bjuda på frustration då hon kan "vimsa" omkring och vägra fokusera på mig. Hon kan också vara explosiv och envis men allt detta gör henne till en häst jag älskar att jobba med. Hon blir aldrig tråkig och bjuder varje dag på riktigt fina stunder. Det finns så mycket kvalitéer i henne som jag hoppas med tiden och mycket träning kommer visa sig.

Diva står nybadad i sin box och med alla sina saker putsade och packade. Imorgon runt lunch rullar vi mot sundbyholm för att hoppa en 130cm. Skönt att ha allt packat och klart då jag jobbar på förmiddagen!

Måndag

Publicerad 2016-08-15 23:49:53 i Allmänt,

Min måndag har varit ganska bra. När man har sommarlov är alla dagar som fredag liksom även om jag har jobbat dubbelt idag. Efter mina räkningar på helt galet mycket pengar som jag betalade igår så gäller det att jobba in varenda slant som går.

Gårdagen och dagen har varit ganska lika. Jag har börjat båda dagarna med morgonfodring i stallet för att sedan jobba. Igår flyttade vi Topanga efter jobbet och idag åkte jag till henne för att mysa och ge morötter i mängder efter jobbet. Idag jobbade jag eftermiddag också och fixade Dockan åt mamma innan jag åkte till mina hästar för att rida.

Igår hoppade jag igenom en serie med Diva och Cara och båda gick så bra. Första gången Cara gör ngt med hinder sen Falsterbo och bara att galoppera över en bom ger en fantastisk känsla på henne. Idag red jag Diva på fältet och försökte galoppera bort lite energi som hon samlat på sig. Härliga lilla häst alltså vad jag gillar henne!

Det är så tomt utan Contendra i träning och jag längtar så efter att få sätta mig på henne igen.. Men vi borstar och myser så mycket vi orkar.

Kolla nedan på livets kärlek!! Hon är så älskad och en stund med henne kan fylla en hel dag med glädje och energi.

Lördag

Publicerad 2016-08-13 22:26:51 i Allmänt,

Börjar man i tid så hinner man med mycket en helt vanlig lördag. Jag började med jobb imorse följt av stallfix hos mina prinsessor. Sen rullade jag till Borlänge för tävling med Virus. Nu är jag hemma igen och ska så snart jag har skrivit klart detta stänga mina ögon för natten.

Virus och jag hade en stolpe ut dag. Efter förra veckans grymma tävling med honom så var vi helt enkelt inte lika bra. Vi fick 4 fel i 130cm vilket inte alls är dåligt men lite tråkigt är det allt när man är en tävlingsmänniska som jag. Virus visar återigen att han gör dessa klasser på en jämn och hög nivå. Han är en tapper kämpe med hjärtat större än det största. Att rida åt en hästägare som Åsa är det bästa tänkbara. Hon är precis så som man drömmer om att hästägare ska vara. Sen att Virus har en fantastisk fan-club med sig som stöttar och hejar gör tävlingsdagarna så mycket roligare.

Igår blev min dag också fylld med aktiviteter från 06 då jag åkte hemifrån till 23 då jag landade hemma. Jag hann köra dubbla vändor till och från landet, jobba och avslutade med stallfix och trimning på Diva och Cara. Båda hästarna kändes bra även om jag fick jobba lite för att fånga deras fokus. Första dagen hemma på två månader var spännande tyckte Cara och Diva har nu flyttat till mitt stall så allt var nytt. Topanga är kvar där också så just nu har jag alla mina prinsessor samlade. Tyvärr bara i 1,5 dygn för imorgon flyttar livets kärlek.. Inte långt men till en lösdrift.

Torsdag

Publicerad 2016-08-11 21:44:26 i Allmänt,

Sista natten i paradiset är på ingång.. Det känns så sorgligt och så tråkigt att vi flyttar hem imorgon. Hem till vardagen som inte är i närheten av så bra som livet här ute. Jag känner mig så nere över att min efterlängtade sommar snart är över..

Denna vecka har jag åkt fram och tillbaka mellan landet och hemma varje dag för jobb och andra besök här och var. Igår lämnade jag landet vid 06 och imorse vid 05 så jag är lagom trött då jag inte sovit så mycket. När jag återvände hit framåt eftermiddagen så slocknade jag totalt i soffan i 1,5 timme. Mamma gjorde detsamma i den andra soffan. Vi vaknade sedan av ett ryck då vi skulle hinna rida innan middagen.

Diva rids på som vanligt och känns super. Cara har jag ridit måndag och onsdag denna vecka ännu så länge. Hon känns precis som när jag slutade innan vilan men ngt mindre lydig bara. Men det är så kul att jobba med henne. Hon är verkligen en fantastiskt rolig individ.

Nu ska jag försöka sova tidigt då avfärd blir vid 06 imorgon igen för att hinna köra hem två hästar innan jag ska jobba och sedan åka tillbaka för att hämta de två sista hästarna. Ponnysarna hann jag köra hem innan jobbet imorse.

Hemma igen

Publicerad 2016-08-08 22:28:48 i Allmänt,

Sent igår kom jag och Diva hem från Sundbyholm. Jag red bort mig på sista hindret i finalen... En förhållning och bommen hade legat kvar och vi hade varit med i winning round. Men Diva var fantastisk!! Banan var tuff och teknisk vilket jag älskar när man får till linjerna på en sådan bana. Diva hoppade helt outstanding och ger en sådan grym känsla. I övrigt så var helgen perfekt med allt runt omkring tävlandet.

Som vanligt så tycker jag att det är tråkigt att komma hem från en så bra tävling. Jag vill mer liksom men jag kan inte tävla så mycket som jag önskar på grund av att det är så satans dyrt.. Det ligger många timmars slit för att kunna finansiera en sådan här tävling.

Denna vecka känns lite sorglig då det är sista veckan i mitt paradis. Vi ska flytta hem familjen och djurparken till helgen och jag vill verkligen inte!! Sommaren är snart över, landet är över för i år och det känns så sorgligt. Jag älskar detta ställe mest på hela jorden och jag trivs som fisken i vattnet här. Alla människor som betyder allra mest finns här och att andas in landet luften är något speciellt. Tiden går för fort och det skrämmer mig verkligen.

Men dagen på landet idag har varit bra. Dagens stora händelse var att jag red Cara för första gången på 4 veckor. Äntligen säger jag bara!! Ridturen blev det dock inget flyt i då jag red med syster och en ponny som inte ville som vi. Men Cara kändes fin. Lite mindre lydig än sist kanske men precis samma fina rara lilla Cara. Ser så mycket fram emot de kommande veckorna med henne!

Diva har fått vara i hagen hela dagen idag och Contendra har jag pysslat med. Saknar ju ihjäl mig efter henne när jag är borta.

Sundbyholm

Publicerad 2016-08-06 18:46:13 i Allmänt,

Sedan i onsdags kväll har jag och Diva varit på sundbyholm och vi stannar en dag till för imorgon hoppar hon 130-finalen.

I torsdags kom Åsa och Virus hit men han åkte hem idag efter att ha hoppat 3 stycken 130-klasser. I torsdags var han den enda i unghästklassen som var felfri på hinder. Men retligt nog fick vi ett tidsfel vilket inte gav oss det där sista 140-kvalet vi så gärna vill ha. Men man kan inte klaga när hästen hoppar felfritt. 65 hundradelar är inte mycket att bråka om.

Igår hoppade både Diva och Virus 130cm som var kval till finalen imorgon. Diva var placerad så då fixade hon sitt kval som var målet denna helg. Virus gjorde en bra runda men med två bommar i backen.

Idag hoppade båda två 130cm igen och Diva var väldigt het och efter att ha gjort sina cirkuskonster innan start precis så red jag lite forcerat och två tråkiga räcken föll. Hon är så fin men idag är jag besviken på hur det blev. Hon förtjänar bättre när hon är världens bästa lilla häst. Virus däremot var felfri inom tiden denna gång och fick sitt 140-kval!! Han hoppar med hjärtat och kämpar verkligen. Hans team förtjänar verkligen alla framgångar och extra kul är det ju när man kan glädjas tillsammans. Så lärorikt för mig med all rutin på olika hästar och tänk att han snart också kan ta steget upp i 140!

Tisdag

Publicerad 2016-08-02 23:55:13 i Allmänt,

Efter min lugna helg så är det svårt att veta vilken dag det är. Det har varit riktigt härliga dagar i frihet här ute i paradisets paradis. Diva är riden varje dag och de andra hästarna är pysslade med men annars har jag mest gjort ingenting faktiskt. Bara solat och badat och så. I söndags åt jag middag med Karro och umgicks med henne och Mathias på kvällen. Förra veckan hann jag med en middag med mina favorit Matildor också. Bra att ta igen lite förlorad tid med vänner när vardagen är lite åt det hektiska hållet.

Idag har jag varit iväg hela dagen och då är det så skönt att få landa här ute på kvällen. Tänk om man kunde ha sommar och landet året om, vilken dröm! Börjar få ångest över att vi i nästa vecka flyttar hem djurparken och oss själva igen. Snart börjar skolan igen.. Inga mer ord behövs...

Jag åkte hem för att köra Topanga till hovslagaren idag och fixa med de där katastrofala små fötterna som hon har. Efter fyra dygn utan henne så smälte mitt hjärta helt när hon kom när jag ropade på henne trots att hon var längst bort i hagen. Att hon sedan gav mig en puss när vi möttes gjorde inte direkt det redan smälta hjärtat mindre smält. Hon gör mig så genuint lycklig genom att bara finnas bredvid mig. Hon är livets kärlek!

När jag är hemma rider jag alltid lite andra hästar också men inte i samma omfattning längre tyvärr.

Väl tillbaka ute på landet tog jag och mamma en kvällstur med Diva och Dockan. Diva är fin nu även om det finns mycket att jobba med. Imorgon rullar vi till Sundbyholm för tävling hela helgen och som extra plus så kommer Virus också!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela