Malin Åkerström

Helgen

Publicerad 2014-11-30 23:12:53 i Allmänt,

I fredags hade jag en mycket trevlig kväll hos Bell i Eskilstuna med Anna och Johannes. Fylld av ny energi efter att ha spenderat lite tid med mina favoriter. 

Igår var jag på friends mest hela dagen och rundade av den på hotellbaren med bland annat världens bästa Natasha och underbara Lotten. Natasha är verkligen en människa som får mig att känna mig bra. En människa jag hoppas alltid kommer finnas i mitt liv. 

Idag har jag spenderat hela dagen på friends med Jenny. Superkul och har shoppat lite fast jag inte borde. 

Så glad över att ha så fina människor i mitt liv. Människor som ger mig så mycket glädje och styrka. Människor som jag har så många oförglömliga minnen tillsammans med. 

Har inte ridit på hela helgen vilket känns konstigt och ovant men vi kör igång imorgon med jobb igen. Kanske inte direkt utvilad efter min lediga helg men fylld av energi från insidan. Tack mina vänner för det <3


Livet

Publicerad 2014-11-28 17:09:59 i Allmänt,

Här har jag missat att skriva på ett par dagar. Om jag ska vara ärlig har tiden inte funnits till att ens hinna skriva ett hallå. 

I onsdags red jag alla hästar utom Summer innan 12.00. Veronica red ut på Summer efter det. Vi hade värsta tempot för att hinna klart så tidigt. Vid 12 åkte jag till Jenny och där började vi fixa oss inför Ryttargalan på kvällen. Blev väldigt mycket mer lyckat än vad jag trodde. Träffade Emmie och Ellen och massa andra roliga människor. Kul att få klä upp sig och känna sig lite fin för en gångs skull. 

Igår jobbade jag som vanligt och Veronica har varit ledig både igår och idag men snälla Sanna har hjälpt mig på sina lediga dagar. Red alla hästar igår och åkte sen till Friends och kollade på allt där hela kvällen. Rätt kul men var mest själv så lite tråkigt. Men träffade även där några fina vänner. 

Idag har jag jobbat igen och ridit alla hästarna. Känns så lite med endast 7 stycken hästar, det går så fort. Men red Britt två gånger idag, fast andra gången var det för vi kollade hennes sadel. Contendra fick gå på långtur och hon var lite sprattlig i början men när man kan ligga och rulla i galopp i evigheter hann hon faktiskt lugna sig. Ikväll ska jag till Eskilstuna för att fira min kompis Bell som fyllt år. Bästa Anna ska också åka med. 

Känner mig så otroligt trött och orkeslös. Blir arg för jag känner mig så lat. Måste bli lite piggare. Livet står stilla just nu känns det som. Jag väntar på att den där berg och dalbanan ska gå uppåt igen. Jag har varit i svackor förut och vet att den gör det oavsett hur jobbigt det för stunden känns. Men vägen är kanske lång? Men skulle kunna vara så kort! Jag försöker glädjas åt de saker som faktiskt är bra och jag är oerhört tacksam över de vänner som finns där för mig. Som stöttar, hör av sig, hjälper och som orkar lyssna när jag pratar. Som aldrig avbryter utan verkligen lyssnar. Hästarna gör mig inget ont heller! Fantastiska fyrbenta vänner. De alla ger mig positiv energi och glädje. 




Tisdag och KG träning

Publicerad 2014-11-25 19:14:34 i Allmänt,

Idag har jag jobbat som vanligt och inget speciellt har väl hänt. Trimmade inne på Gris, Drifter och Summer. Gris lite jobbig idag och Summer är Summer men Drifter var superfin! 

Trimmade Wicky och Diva på utebanan och red ut på Contendra. W är ju en speciell sak och sättet att rida henne skiljer sig från all annan ridning ungefär men hittade en sak jag kunde jobba igenom idag. Hon är duktig mitt lilla troll. 

Britt hoppade jag för KG. Fick otroligt mycket bra tips idag och hon hoppade väldigt bra. Är en del att jobba med men annars vore det väl ändå tråkigt!? Hon kan vara riktgt fin och riktigt ofin också. Men hoppningen sköter hon super. 

Så spännande såg min dag ut. Längtar redan till tävlingar. Vill tävla nu!! Ska i alla fall hoppa pay and jump på Wicky i december igen :) 



Regn, storm, lera, kallt och måndag

Publicerad 2014-11-24 22:13:25 i Allmänt,

Fy vilket tråkigt väder det har varit idag. Lerig från topp till tå har jag varit efter att ha bråkat med unghingstarna. Skodag har vi haft så därför fick vi plocka in de små vilddjuren. Datus hade ett balltramp så står nu på box och hans hingstkompis "Lillis" också. 

De andra djuren är också skodda och ridna. Har trimmat inomhus idag utom på Wicky som jag igår lovade skulle få springa i skogen. Men lite regn och rusk hindrar inte henne från att vara lika pigg och glad som vanligt. 

Åkte hem och tog även Topanga ut på en tur i skogen. Hon är för go min prinsessa<3 

Åkte sedan till Täby och köpte en klänning till Ryttargalan men bestämde mig när jag kom hem att jag inte vill ha den så mamma lämnar tillbaka den imorgon.. 

Hunnit med lite idag i alla fall och nu ska jag sova, natti natti 


Troll Datus och Lillis 

Helgen

Publicerad 2014-11-23 21:02:28 i Allmänt,

Annas konsert/musikal i fredags var superbra eller rättare sagt hon var väldigt bra, helt grym till och med! Kul att hänga med Oscar, Matilda och Mickan också :)

Igår red jag ut på ett gäng hästar. Diva och Drifter fick en långtur. Contendra var ett monster och Ghisela bäst som vanligt. 

Hoppade även pay and jump på Wicky. Första gången sen september 2012 som hon hoppar en bana. Förstå att jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva det igen. Det är obeskrivlig lycka även om hon var mer vild än tam. Felfri var hon i alla fall och vi hoppade 110cm. Får fortfarande nypa mig själv i armen för att förstå att hon faktiskt är frisk. Nu är hon inte bara frisk utan igång också. Tar det fortfarande lugnt med hoppningen men i övrigt är hon igång. 

Idag red jag ut på Britt och trimmade Diva, Gris, Contendra, Wicky och longerade Summer. C var superfin idag så det var skönt efter igår. Gris känns väldigt mjuk och fin och Wickan ganska lugn. 

Har ju även fixat stallet i helgen men fått lite hjälp av Anna snäll som hon är. Imorgon tror jag Veronica är tillbaka och då väntar en dag med full rulle då hovslagarna kommer! 


Solen tittade fram en stund idag vilket hästarna gillade! 

Fredag hela veckan

Publicerad 2014-11-21 17:41:32 i Allmänt,

På mitt jobb har man ingen fredagskänsla men inte någon söndagsångest heller. 

Idag är det i alla fall fredag och alla hästar är trimmade. I överlag väldigt fina. Fick jobba en del med Britt igår men idag fick jag också utdelning av det. 

Igår red jag på långtur med Wicky på nygrusade grusvägar. Hon kan bli så fin just nu. Idag kunde jag galoppera och lätta helt i handen och hon bara låg kvar i samma galopp och helt loss. Det är lycka ska ni veta och förmodligen inget jag kommer få känna ofta så därför ska jag njuta av idag ett tag :) 

Just nu sitter jag och väntar på min kompis Oscar som kommer och hämtar mig för vi ska gå på Annas konsert som hon har med sin klass. Hon pluggar ngt avancerat musikaktigt och det ska bli kul att höra henne sjunga i nyktert tillstånd och framförallt i ett seriöst! Tror hon är grym!



 

Hon är inte som alla andra <3

Publicerad 2014-11-20 21:52:15 i Allmänt,

Idag när jag var ute och red på Diva såg jag Wicky ligga och sova i leran i hennes gigantiska hage. Det finns bara ett lerigt ställe och där låg hon helt själv. Hon har liksom ligghall med massa mysigt spån och väljer att ligga ute i leran... Hon är då inte så finkänslig i alla fall. 


Motivation och update

Publicerad 2014-11-19 20:42:20 i Allmänt,

Att livet är som en berg och dalbana har jag sedan länge vetat men just nu längtar jag tills livet går uppåt igen. 

Har inte direkt varit flitig här men motivationen är inte på topp. När det gäller ridningen svajar den dock aldrig och hästarna känns fina. Har trimmat samtliga både måndag och tisdag. Utom Contendra som har fått jogga de dagarna i skogen. Idag är jag ledig och Veronica tar några djur och rider på och jag har bara ridit på min Topanga. Hästen jag alltid kliver av med ett stort leende. Bella var med mig i stallet också. Min älskade saknade bästa Bella, en nära vän sen många år nu men hon är ute och reser större delen av året. 

Har trimmat mycket på utebanorna för snart lär man väl bli fast i ridhuset ett tag så försöker kompensera hästarna med mycket ridning ute nu innan. Ska ligga lite lågt med hoppningen men börja hoppa 9-studs snart igen. Har gjort det två år i rad denna period och tycker det funkat bra. 

Inte mycket mer spännande har hänt, var en sväng förbi min mormor idag och hon är den mest inspirerande människan jag känner. Det sägs att ingen är perfekt men i så fall är min mormor så nära man kan komma! 


Min lilla korv är vild som vanligt! 

Högbo dag 2

Publicerad 2014-11-17 22:01:09 i Allmänt,

Hann inte skriva igår men skriver idag om gårdagen istället. 

Dagen började med sovmorgon då vi hade andra som fodrade morgon. Jag sov 12 timmar non stop. Aningens trött kanske. 

Åkte till hästarna och gick en promenad med dem. Kollade lite och fixade sen Topanga som hoppade 110 och 120cm. Supersnabb i båda klasserna men 0+4 fel i 110 och 4 fel i 120 men så himla fin och glad. Hon har ju knappt hoppat i år så ngn bom ner spelar ingen roll och speciellt inte när hon känns så himla fin! 

Contendra hoppade också 110&120cm och var felfri i båda klasserna. Superfin i 110 och egentligen i 120 också men kanske lite trött, första meetinget ju för min lilla bebis. Men så glad över henne!!

Så glad för att min mamma gjorde denna helg möjlig för mig och två av mina tjejer. Bra avslut på året och nya erfarenheter! Världens bästa mamma<3  







Högbo dag 1

Publicerad 2014-11-15 21:10:02 i Allmänt,

Imorse väckte jag Contendra en tid vi både tyckte var förskräckligt tidigt. Åkte vid 05 från runsten och hämtade upp Topanga och mamma i Vallentuna för att sedan åka till Högbo där jag befinner mig just nu. Anledningen till varför vi hamnade här är för att jag är ledig i helgen och inte kände att jag villa ha en massa dötid då det betyder att jag hinner tänka för mycket. 

Har hoppat 115cm med båda hästarna idag och båda kändes väldigt fina. Topanga var dubbelnolla och kom 2a och Contendra hade ett ner då hon blev spänd för en funktionär som stod för nära ett hinder. Topanga gjorde årets bästa runda och kändes super och Contendra är jag nöjd med då hon sköter sig så bra. Hon samlar rutin inför framtiden! 

Har hunnit umgåtts med folk idag också och träffat Emmie och några från min gamla klubb och även några från Runsten. Mysigt med kvalitetstid med mina hästar, dock saknas ju Wicky och egentligen Ghisela också även om hon inte är min. 


Fredag

Publicerad 2014-11-14 22:17:08 i Allmänt,

Alla 7 hästarna på runsten är trimmade idag och Topanga har jag spenderat kvällen med men hon fick en uteritt. 

Hur awesome är det inte att galoppera barbacka i en mörk skogen med hög musik i öronen. Tror det är den enda gången då jag inte är mörkrädd. Kanske det är sällskapet av Topanga som gör mig modig!?

Åkte hem och åt middag med pappa innan jag återvände till Runsten. I helgen är jag ledig men klockan ringer runt 04 imorgon i alla fall. 

Håkan hälsade på mig idag och han är helt klart världens bästa veterinären! Han ska få göra vinterkoll på prinsessan och prinsen Pysen ngn gång framöver. 


Träningar del 2!

Publicerad 2014-11-13 22:33:47 i Allmänt,

Igår var en perfekt dag för mig som inte vill ha ngn dötid just nu. Var i stallet 07.30 hann rida Summer innan jag åkte till Nolinge för dag 2 hos Jos Kumps. 

Diva tränade jag först och hon var irriterad på ngt och bockade omkring och jag fick skäll men hoppade så många helt grymma språng. Så på hinder super. Fick byta bett på slutet från mitt kulbett Till ett tvådelat med fasta bettringar och hästen blev som en ny. Så nöjd och glad igen! Skönt att en sådan liten grej fixade hela henne. 

Sen Ghiselas tur som i vanlig ordning gjorde sitt jobb. Lite små korrigeringar och en riktigt fin häst. Jos var otroligt engagerad idag och kändes precis som förra gången som jag går hem med dina tips om hur jag ska bli bättre. 

Väl hemma hann jag bara äta lite snabbt innan jag tränade Drifter och Britt för Peter Eriksson. Varken D eller B har hoppat på ett tag så väldigt mycket energi hos båda. Riktigt nyttiga övningar för D och B fick göra lite annorlunda men hon hoppade riktigt fint. Så härlig häst det där! 

Red på Wicky efter och kom hem strax efter 22. 

Idag har jag ridit ut på alla utom Summer och Wicky. W fick skritta ut och trimma på nya utebanan och Summer tränade jag för John. Gick dit i tron om att få hoppa lite men skuttade endast över ett plank på 30cm. Men så bra jobb för honom och så mjuk och fin han blev. Red privat så fick väldigt mycket hjälp så jag är nöjd. 

Kvällen har spenderats med min bästa Matilda som kom hit och det är jag så glad över. Tänk vad fina vänner jag har som stöttar mig. Det är i svåra situationer man märker vilka som ställer upp och vilka som inte gör det! Emmie har varit grym också och står ut med mig! 
Hon är rätt söt fina lilla Diva <3 


Min fyrbenta fantastiska vän

Publicerad 2014-11-12 22:45:44 i Allmänt,

Detta inlägg handlar om Wicky. Hon är då en trogen vän och en viktig stöttepelare i mitt liv. Varför litar man inte bara på hästar? Tror livet hade varit lättare då! 

Hur som helst så hoppade jag på mitt lilla troll igår. Hoppade totalt 18 språng varav 13 var under 1m och 7 av de 13 var under 50cm. Sen ett par skutt på 110 och 120cm. Hon hoppar så sjukt bra just nu. Inte rört en bom på många veckor och har en helt annan spänst och språngkurva. Känslan är magisk faktiskt. Vi har en bit kvar innan hon är i full form och hoppar ju väldigt sparsamt. Men bygger hela tiden på det och det är verkligen en av veckans höjdpunkter när jag får ta några skutt på henne. 

Idag red jag henne sent på kvällen och eftersom det har varit träningar fram till strax efter 20.00 i ridhuset så var det några andra där vilket gör henne ännu piggare än vad hon redan är. Men vi kunde idag jobba igenom det pigga och få henne "lugn" vilket jag trodde skulle vara omöjligt. Hon gör mig stolt ända in i själen. 

Hon får mig alltid att le och jag är så löjligt glad över att hon blev frisk!! Första gången ever som turen är på min sida. Världens bästa W <3


Träningar i mängder!

Publicerad 2014-11-11 20:23:28 i Allmänt,

Bästa medicinen mot allt är hästar och träningar har jag massor av just nu vilket känns bra. 

Igår tränade jag Drifter för Per och vi fick igenom mycket som behövdes efter hans lilla lugna period. Var fin att rida idag så det visar på att vi gjorde något rätt igår. 

Idag tränade jag först Contendra för KG, ett givande pass där vi även fick fram våra svagheter och jobbade oss igenom dem. Hon hoppade många superfina språng och en del jag jobbat på har blivit bättre. 

Sen tömkörde KG Britt och ja finns inte så mycket att skriva om det hon gjorde vad hon skulle nästan hela tiden och är förhoppningsvis fin imorgon. 

Åkte sen till Nolinge med Diva och Ghisela och tränade för Jos Kumps. Hoppmässigt var båda hästarna grymma. Diva var väldigt pigg och tittig på omgivningen under framridningen. Ghisela var inte tittig men red på vanligt bett och får ingen bra känsla i markarbetet på det men i hoppningen. Men nöjd med båda då de hoppade fint. Åker tillbaka imorgon och tränar dessa två igen innan jag har träning för Peter Eriksson hemma. Sen är det träning för John Hickey på torsdag. 

Vår gäst i stallet Golden Light "Gullan" som fixas en del med får stå för bilden för hon är ju väldigt söt!

Tagit en liten paus

Publicerad 2014-11-10 17:04:49 i Allmänt,

Jobbar och rider som vanligt men haft några tuffa dagar så inte funnit motivation till att skriva här. Återkommer ikväll eller imorgon! 



Snökaos

Publicerad 2014-11-06 20:31:22 i Allmänt,

Igår var jag ledig hela dagen. Egentligen skulle jag tränat för Hp på kvällen men det blev inställt. Hade två saker på min to do list men glömde en av sakerna.. Kom såklart ihåg Topanga i alla fall. Hoppade henne och hon hoppade bra. Vi har fortfarande en bit kvar vilket inte är så konstigt då hon inte kunnat hoppa på nästan hela året pga hovarna och operationen. Men hon ställer upp för mig och blir bättre för varje gång även om hon ändå är bäst oavsett vad. 

Idag åkte jag till Runsten på morgonen och möttes av en massa snö som vi inte hade i Lindholmen. 

Började med att longera en överpigg Britt som ser rätt okej ut men blir givetvis ingen tävling i helgen. Trimmade sen på Ghisela och Summer. Gris blev fin men fick jobba för det och Summer var rätt bra från början. 

Diva och Drifter trimmades också innan jag tog in alla hästarna innan lunch då de stod och skakade och såg riktigt deprimerade ut. 

Efter lunch trimmade jag på mina tjejer och C var superfin och W superpigg men ändå ridbar. Wickys utetäcke hade regnat igenom men inte innetäcket men hon fryser minsann inte. Har jag på solariumet för länge börjar hon svettas. Tror hon är rätt härdad efter 1,5 år på lösdrift. Men kändes i hjärtat att släppa ut henne i ett snöigt mörker idag. Hoppas att hon håller sig i ligghallen! 

Hann med att städa lite i stallet innan jag slutade för dagen. Lugn kväll i min ensamhet ikväll. Men tävling imorgon och det ska bli kul! 




Min bara min Contendra <3

Publicerad 2014-11-05 19:12:14 i Allmänt,

Har nog inte nämnt det här men för er som har missat det så äger jag nu hela Contendra. Den 18 oktober betalades hon så nu är hon bara min. Är såklart väldigt glad över det och så tacksam till underbara familjen Littecke som har gjort detta möjligt för mig! 

Jag hoppas på en fortsatt rolig resa med denna speciella, känsliga, fantastiska och fina häst. Tycker det är otroligt roligt att jobba med henne och hon gör så stora framsteg och kan få mig att sväva på moln av lycka. 





Tisdag

Publicerad 2014-11-04 23:05:59 i Allmänt,

Hann nästan rida ut på både Ghisela och Contendra innan det började regna. Gris var lite motvillig till en början men fick galoppera mycket och blev fin. C var helt okej och jag kunde få igenom vad jag ville. 

Höll mig sen inne och trimmade på Summer och Drifter. Både behöver lite mer tid innan de är fit for fight. 

Wicky min älskade Wicky hoppade jag på. Klarade av en fyrkombination på 80cm med rätt antal språng hela vägen. Skuttade en bana på 4 hinder på 110cm och såklart väldigt få språng. Men tycker hon hoppar så fint även om hon stundtals är väldigt vild. 

Tränade sen dressyr på Diva för Jeanna och träningen var grym. Bara jag kommer in i min Diva-bubbla går allt. Superfin kan hon verkligen vara. 

Hann mocka ligghallen på lösdriften innan Hovis kom och skodde Rune bak i och satte äntligen en sko på Britt som även fick en runda i skritten efter. Saknar henne mycket så hoppas hon är okej så jag kan rida! 
Gris och jag i tidningen!


Ute och slirar i skogen med T

Publicerad 2014-11-03 19:45:12 i Allmänt,

Jag och Topanga är påväg hem efter en tur i skogen. Trots att vi inte ser ngt i detta mörker så fräser vi fram och hon är lycklig och bockar och då kan jag inget annat än att le!

Trimmat hästarna på runsten idag eller alla utom Ghisela vilket alltså är Diva, Drifter, Contendra och Wicky. Kom på att jag glömde Summer och han trimmades inte utan löshoppades. Inte högt men ska löshoppa varje vecka är tanken. 

Ghisela tränade jag för Pether Markne. Jag har aldrig tidigare tränat för honom men det gick fint. Mycket bra framridning vilket jag gillar mycket och ganska simpla övningar i hoppningen men som ändå var svåra att göra perfekt. Tar med mig en hel del från denna träning och hoppas få chansen att träna för honom igen :) 
Min fina C var fin idag igen <3


Helgen

Publicerad 2014-11-02 20:53:00 i Allmänt,

Igår var jag ledig vilket var skönt. Var i Täby med mamma och shoppade lite och avslutade med att äta lunch. Mysigt och välbehövlig tid min min kära mamma. Vi åkte snabbt hem och bytte om innan vi åkte till stallet. För min del blev det mest bara pyssel med Topanga då mamma red. Jag jagade de lite med en pisk när de tränade piaff och hade lite lektion för min syster på Pysen. Topanga var finast! Mysig middag hemma på kvällen också. Lindholmen är bäst :)
 
Idag stod jobb på schemat igen. Jag hade hand om all mockning, höpåsar, hinkar, sopning, ridning och insläpp så det tog en stund. 7 hästar står i stallet och jag klarade att fixa allt på en timme (utom ridning och insläpp då). Ghisela trimmade jag på och även Summer. Britt står fortfarande på box men går promenader. Diva, Wicky och Contendra red jag ut på. C gav mig en fantastisk känsla och W är så ridbar så länge hon får galoppera eller trava men helst galopp. 
 
Diva och Drifter har sin sista lugna dag idag innan de imorgon återgår till vanligt arbete. Jag har hunnit städa mitt rum litegrann nu på kvällen och ska försöka sova tidigt då jag är så sjukt trött varje dag känns det som. Fixat en liten film på Topanga som dressyrhäst för er som vill se :) hon är trots allt världens bästa <3
 
 
 
 

2 år på Runsten

Publicerad 2014-11-01 20:25:58 i Allmänt,

Idag har jag jobbat som beridare på Runsten i 2 hela år. Sjukt att tiden har gått så fort men det gör väl det när man har roligt? 

Finns så mycket jag skulle kunna skriva och säga men finner inte ens ord till allt. Det har varit en otrolig resa och jag har upplevet mer än vad jag någonsin trott att jag skulle få göra. Så många drömmar jag har nått och så många minnen jag har skapat. Jag har åkt land och rike runt med mina fantastiska hästar som har levererat och gjort allt för mig. De har gett mig priser i klasser och på tävlingar jag aldrig trodde att jag skulle få någon på. Jag har fått vänner för livet både på två och på fyra ben. Jag är många evigt tacksam över att jag har mitt jobb men allra mest vill jag tacka de där underbara hästarna. Speciellt Ghisela, Diva, Summer, Britt och Drifter som har funnits sen dag 1 och gjort mina dagar magiska. Då finns det ju en i detta gäng som ligger mig så varmt om hjärtat så det är galet. Min Ghisela eller i alla fall önskar jag att hon vore min. Även om jag ger henne alla morötter som finns i världen så är det inte tillräckligt för hon har gjort så mycket mer för mig. Tänk att jag har turen att få henne henne och de andra i mitt liv! 

Imorgon ska jag pussa ihjäl hästarna så fort jag kommer till Runsten. De ska veta att de är bäst och uppskattade! 








Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela