Malin Åkerström

Onsdag

Publicerad 2016-03-30 22:26:43 i Allmänt,

Detta med sommartid är ett väldigt bra påhitt då kvällarna känns kortare eftersom det är ljust så länge även om klockan tickar på i samma takt. Hästarna kan gå långa dagar ute vilket är härligt. Det här med heldagar i skolan är dock ett mindre bra påhitt och idag var en sådan dag. Men vår nya kurs är väldigt chill om man jämför med den förra. I alla fall känns det så efter de två första dagarna. 

Igår blev det ytterligare en lugn dag då skolan blev kort då läraren var sjuk och jag red endast ut på Diva och trimmade Contendra. 

Idag har jag trimmat galopphästarna och Cara samt fixat Diva men hon vilar. Cara var lite trött idag vilket är synd då vi ska åka iväg och hoppa imorgon. Men vi får hoppa lågt och lite så blir det nog bra om hon är fortsatt lite trött. 

Igår tog jag min sista åktur i Totte (min första egna bil). Lite sorgligt men han kommer inte leva forever och ska därför säljas nu då jag fick min morfars bil. Det betyder mycket även om jag saknar min morfar så mycket. Jag saknar Wicky så att det gör ont men det går inte ens att jämföra med hur mycket jag saknar min morfar. Det är ett tomrum som skrämmer mig och som är så obegriplig att förstå att den måste finnas. 

Liten kan stå lös i stallgången efter ridning nu <3 

Måndag

Publicerad 2016-03-28 21:37:52 i Allmänt,

Det är inte ofta en måndag äger men min måndag har gjort det och solen har gjort allt ännu bättre. 

Igår var Contendra inte bara jobbig utan till och med hemsk.. Kunde inte rida på ena kortsidan eller ena långsidan på ridbanan utan att hon fick panikattacker, kastade sig, stegrade sig och höll på. Joggade lite och på andra långsidan så kändes hon fin vilket ändå gör att hoppet lever vidare. Idag var hon fantastiskt fin utom på halva ena långsidan. Så en klar förbättring från igår i alla fall. Vilan var bra för henne för hon är arbetsvillig igen men hon är rädd och extra spänd och det är sådan hon är liksom. Men känslan idag när hon var fin gjorde att jag fantiserade om att vi var ett OS-ekipage. 

Cara red jag ut på idag. Först fick jag träna henne från marken 20min när jag tog in henne för hon bara sprang över mig och stegrade sig när jag bad henne stanna. Vi tog en promenix och tränade halt, rygga och skritt på långt grimskaft utan att hon bestämmer. Super duktig blev hon. Anledningen till hennes hets idag var för att hon blev lämnad helt själv ute.. Cara är aldrig dum men hon är ouppfostrad och lite trotsig. Hon är däremot klok och lär sig fort. Själva uteritten gick super. Jag travade och galopperade på ängen och hon var så himla fin. Älskar hennes galopp och känslan hon ger när allt är bra. 

Diva fick hoppa idag inför helgens tävling. Tog några lite större språng och hon är grym. Så modig och som en liten tiger. Älskar känslan på henne. Fortfarande måste hon återfå stryka som hon tappade men hon är ändå bäst. 

Asta och Princen försökte jag trötta ut igår inför vår tur till Täby galopp idag. Vi hade samma upplägg som sist, det vill säga att jag red Asta, Ninni red Princen och vi tränade på att låta Princen gå där det är trångt. Största skillnaden idag var att jag inte bromsade. Det går satans fort men är så häftigt och ger en adrenalinkick man kan leva på resten av dagen. 

I övrigt så red jag fina Ninja igår igen och hon var lika pigg då men ändå fin. Contendra klippte jag idag så bara Diva kvar innan helgen. Imorgon måste jag åka tillbaka till skolan igen.. Jag som började trivas så bra med ledigheten. Aja bara att köra på så kommer sommarlovet allt närmare. 

Världens vackraste häst 

Påsk och så

Publicerad 2016-03-27 07:42:38 i Allmänt,

Påskledigt i 4 dagar, inget plugg och rätt lugna dagar har gjort mig lat och seg. Man hinner tänka och andas ut och det har inte gjort att jag är on top direkt men jag rider på i alla fall. 

I fredags blev det 6 ridna hästar varav en var min kompis Emmies häst Ninja e. Nintender. Fin liten häst som nu är under igångsättning = superpigg!! 

Igår red jag endast två hästar och var på påskmiddag under kvällen hos mormor. Cara fick komma ut på en tur och jag har aldrig varit så nära att trilla av henne. De där stora stenarna som i hennes ögon är valar ställde till det och Cara testar nog mycket för att se hur mycket hon kan bestämma själv också. Men ridmässigt gick det riktigt bra tycker jag. Gott om tid hade jag på mig och jag hittade ett rätt bra flyt i turen. Hon är ändå fantastiskt duktig som ger sig ut själv i skogen. 

Diva fick också komma ut och träna intervaller på slingan i skogen. Gick riktigt bra och hon trivs på sätt och vis bättre där än i ridhus eller på ridbana för hon blir betydligt mycket finare även om det tar lite längre tid. Jag fokuserar mycket på styrka och kondition med henne. Det är väl det som saknas mest. 

Idag har jag morgonen i stallet och eftersom sommartiden stal en timme från min skönhetssömn så är jag lite trött. Idag ska Contendra ridas efter 4 dagars vila. Hon kommer säkert vara jobbig men jag har en vecka på mig att återfå henne i balans. 

Några tog en tupplur igår 

MIN CARA ÄR FANTASTISK

Publicerad 2016-03-24 22:04:19 i Allmänt,

Gårdagen blev bra, kort dag i skolan med en bra föreläsare och sedan hem och rida. Började med att trimma Asta och Princen innan jag åkte till Diva. Divis fick komma ut på tur med sällskap och skötte sig exemplariskt och kändes fin. Åkte till mina hästar och red Cara på utebanan. Gjorde samma övningar som jag gjorde där förra veckan men hon gjorde de så mycket bättre. Superpigg är hon också vilket känns positivt. Avslutade min onsdag med en kvällstur på Topanga. Pannlampan var på och vi galopperade långa sträckor i skogen. Blev sen lite nattplugg innan sovdags. 

Tentan idag gick bra. Jag skrev snabbt så slutade redan vid 9.30. Halva klassen skulle in till stan och fira att denna hetkurs med 8 tentor på 10 veckor är över med bubbel och buffé. Men jag åkte hem och red. 

Började på Vällsta med att rida ut på Asta, Princen och Fia. Alla var pigga och de två förstnämnda lite busiga också. 

Åkte förbi och fixade Diva som vilar idag innan jag åkte till mina hästar för att fixa Cara och mocka innan vår första lilla roadtrip ihop. Vi åkte tillbaka till Vällsta för att hoppträna för Lena. Cara har aldrig åkt transport men klev rätt in och stod stilla hela vägen. Sen hoppade hon alla Vällstas titthinder utan att blinka och vi hoppade även en kortare bana. Trots att det var mycket intryck och hon var lite trött och vinglig så var hon fantastisk!! Satte inte en hov fel och visade på en fantastisk inställning! Det ser lovande ut inför framtiden med denna lilla häst, hoppas bara att jag kommer lyckad matcha henne på ett bra sätt. 

Igår fick jag frisera henne lite så hon inte såg ut som ett troll 

Onsdag

Publicerad 2016-03-23 08:27:02 i Allmänt,

Tåget tuffar på mot skolan. Sista föreläsningen innan morgondagens tenta står på dagsschemat. Men jag längtar tills imorgon för jag och Cara ska åka till Vällsta och hoppa. Hon har aldrig åkt transport så hoppas bara att hon vill göra det. Maria ska också hoppa så Cara får sällskap av Apple i alla fall. 

Igår trimmade jag Asta och Princen som båda var fina. Princen var väldigt pigg för att vara i ridhuset. Men jag hoppas ändå att vädret bättrar på sig så vi kan leta oss ut igen. 

Diva skulle jogga en vända i skogen men hon var lite muppig så jag fick rida lite mer. Hon blev helt knäpp när hon såg en häst men rådjur precis bredvid vägen  och harar som hoppade fram precis framför henne brydde hon sig inte alls om. 

Contendra fick också jogga i skogen för vi kunde haka på Sofia och Carola. Perfekt och C kändes pigg och fräsch men nu får hon vila 3-4 dagar i alla fall. Min magkänsla säger att det är bra och då litar jag på det. Jag får i alla fall en vecka på mig att få henne ridbar igen innan tävling. 

Idag är det en Topanga dag och då vet jag att den kommer att bli bra. Får se hur jag lägger upp planen för dagens andra hästar. Asta, Princen och Cara ska ridas och ev Diva också! Men tentan imorgon behöver jag kämpa lite med så planerna kan ändras.. 

Princen 

Tisdag

Publicerad 2016-03-22 08:11:56 i Allmänt,

Just nu sitter jag på tåget och filosoferar över livet typ. Känner mig mer eller mindre som en zombie. Sista hetsveckan i skolan innan 4 dagars ledigt och sen börjar en ny kurs. Men tenta på torsdag igen alltså.. Jag vill inte!! 

I söndags var Cara bäst när jag hoppade, Apple hoppade en fin runda på Strömsholm med ett ner. Asta och Princen trimmades på utebanan och kändes fina. Contendra tog jag nattpasset med på utebanan och hon var spänd så det tog lång tid och det snöade så mycket så vi liknade snögubbar när vi var klara. Som vanligt avslutar hon fint. 

Igår började jag åka till tåget på morgonen men mådde så dåligt när jag nästan var framme så åkte hem istället. Pluggade och tog lite alvedon så blev det bättre och jag åkte till stallet framåt eftermiddagen. Cara fick en tur ute och hon är så pigg. Två stora stenar såg nog ut som valar i hennes ögon så hon skulle se om hon fick springa hem när de dök upp. Det fick hon inte och vi kunde trava och galoppera ute på grusvägarna i skogen. Kanske inte bästa flytet som jag vill ha i ridpassen vilket är svårt när hon är så pigg men jag är nöjd för jag red den turen själv för första gången och hon känns emellanåt så fin. 

Tog sen Contendra och åkte till Divas stall där det var träning för Arnold. Jag red både Diva och Contendra. Rev faktiskt inte en bom men det gick inte topp topp heller. Diva hoppade vi mest lågt med och hon behöver nästan hinder runt 120 och över för att kännas sådär fantastisk. Men jätte nyttig träning för henne och hon var fin. Arnold gav henne beröm och kallade henne för en råtta men det var menat som en komplimang. Någon annan häst var ett monster och det var också bra.  Contendra fick hoppa något lite större och gjorde det helt okej. Hon var väldigt känslig och blev hög i nacken så jag red henne inte så bra men hon gjorde vad hon skulle och fick beröm för att det hade hänt mycket sen sist och Arnold tror att 140 blir lätt för henne i år. Hoppas hoppas!! 

Contendra ska joggas på något sätt idag och sen få några dagar helt ledigt. Hon har blivit mycket starkare nu och jobbat på ett tag så ett litet break passar bra. Man får inte glömma med henne att hon har missat så mycket av sina unghäst år så hon måste ta igen sig lite mer än en vanlig 9-åring. 

Snögubbe

Jag och tequila var förste skötare på Apple! 

Stallmorgon

Publicerad 2016-03-20 08:12:36 i Allmänt,

Hela denna helg är morgonfodringarna mina vilket är tur så man hinner med sina dags aktiviteter. 

Igår hoppade jag Cara efter fodring och utsläpp. Lite relaterade avstånd och hon fortsätter att göra allt inom hoppningen okomplicerat och enkelt. Hon hoppade många fina språng och också något språng jämfota utan att riva då jag inte fick in 5 språng på en linje där det skulle vara det. Men det är väl också en talang!? Hon kändes bra mellan hindren och hon känns så hoppfull inför framtiden. 

Red sen Contendra som såg en stol utanför ridhuset och det skapade ett kaos i hennes huvud. Först stegrade vi och ramla i dikena halva vägen hem
till stallet igen, sen väl i ridhuset sprang hon i väggarna så hon skapade 4 jack i ett bakben (som tur var ytliga), hon nockade mig och fick då panik för att hon slog i mitt huvud.. Jag fick hoppa av träna lite lydnad från marken och sen sitta upp igen. Hon blev faktiskt helt fantastiskt fin!! För ett år sedan skulle vi aldrig kunna vända en sådan här dag till något positivt men nu går det. Framsteg! 

Åkte sen till Vällsta och hade stalltjänst + red ut på Asta och Princen. Asta var snäll men skrittade bara då hon har vaccinerats och Princen hur pigg som helst. Hur mycket energi kan en galopphäst ha? 

Åkte till Diva och kondistränade henne ute. Det finns en perfekt slinga i skogen på 1km där man kan galoppera varvet runt. Diva var fin! 

Nästa stopp blev hos Topanga. Hon fick trimma och busa lite ute på ett fält. Världens bästa, lättaste, mjukaste och finaste är hon! 

Avslutade med att åka och kvällsmocka och tvätta sår hos mina hästar och sen var dagen liksom slut.

Nu är hästarna fodrade denna söndagmorgon och jag måste skynda ut med dem. Jag ska vara på Foderby vid 09 för att först släppa ut Topanga med en ny kompis och sedan ska jag köra Maria och Apple på tävling. 


Älskar dig min knäppa 

Fredag

Publicerad 2016-03-18 18:04:53 i Allmänt,

Äntligen en helg fri från studier! Det är ändå skönt med tenta på en fredag så man får chilla lite några dagar innan det drar igång igen. 

Igår var jag ute och jobbade med konditionen på Diva och hon var fin men ännu finare när jag trimmade idag. Om ni bara visste hur glad jag är över den där lilla hästen. 

Träningen igår var väldigt nyttig för mig och Tendran. Korta svängar och lydnad. Tendran var lite odräglig på backen till en början men fick mycket beröm för sin hoppning så jag är ändå väldigt nöjd. Perfekt upplagd träning med precis lagom många språng och övningarna gav resultat. 

Åter till tentan, det är ändå underligt hur mycket mycket jag kan trycka in i mitt huvud på kort tid. Igår morse så kunde jag nästan ingenting och jag svarade på allt på tentan idag. Självfallet hittade jag på en del svar men jag har i alla fall en chans att klara den. Trots tidspress idag då jag var tvungen att gå tidigare än vad man fick för att hinna till min läkartid. Fick svar på mina blodprover och tack och lov är jag inte döende. Vi gjorde ett EKG också och jag verkar inte ha något hjärtfel så det är ju tur. 

Topanga fick hoppa studs idag och var såklart fantastisk men hon är bättre i skogen. 

Contendra har skrittat på grusvägarna och joggat på lina på ridbanan en stund idag. Så avspänd och fin. Cara får vila idag så rids hon båda dagarna i helgen. Jag ska på middag ikväll nämligen och som vanligt är det lite ont om tid i mitt liv. 


Världens bästa 

Solen skiner

Publicerad 2016-03-17 13:48:47 i Allmänt,

Solen skiner och jag sitter inne och pluggar... Men det är tenta imorgon så jag har inget val. Det där med att vara ambitiös i skolan i tisdags gick sådär för jag var så omotiverad så jag åkte hem efter halva dagen och red istället, Mycket bättre! 

Contendra har ju trimmats lite mindre några dagar men igår trimmade jag på lite mer för idag ska hon träna för Lotta. Ridbanan har varit fin att rida på och där är hon inte lika spänd men hon har istället varit ovillig till arbete. Men det är ändå lättare att handskas med henne då. 

Cara red jag ut på igår och hon är lite trotsig måste jag säga men jag gav mig inte och fördelen med en unghäst är att orken är mycket kortare än min. Hon avslutade fint i både trav och galopp. 

Diva vilade igår men jag trimmade i tisdags och jag ska snart åkt till henne för att rida. 

Topanga har jag ridit ut på både igår och idag. Mamma är borta så det är Malin och Topanga tid hela helgen, fantastiskt!! 

Asta och Princen försökte jag trötta ut igår då vi idag var på Täby galopp. Planen var att de skulle vara lugna idag men deras ork tar liksom aldrig riktigt slut. Ninni red Princen och jag Asta. Jag fick välja och är nöjd med mitt val. Asta är lättare och mer ridbar på Täby. Princen bara kör och går inte att stanna så lätt. Men vi fick till en bra träning för Princen framförallt. Han gillar inte när det blir trångt så han var inne vid staketet hela tiden och jag nära utanför. Jag tycker att det brukar gå snabbt till när jag varit på Täby och ridit men nu smackade Ninni på och då gick det undan. Herregud alltså hur fort de kan springa. Man fick den där känslan i magen som man får när man åker berg och dalbana när det går riktigt snabbt nedför. Men det är magiskt häftigt! Jag fick som vanligt tips och hjälp från Ninni och nästa gång ska jag inte bromsa...

Nu mot Diva innan jag måste fixa inför träningen!



Tisdag

Publicerad 2016-03-15 08:14:14 i Allmänt,

Tisdag är det idag och jag sitter på tåget påväg mot skolan. Det är en lång dag där idag och det är mycket att lära sig i vanlig ordning. Jag har tappat mitt plugg flow och har mycket att ta igen om jag ska klara fredagens tenta. Men just nu är hela min värld som en berg och dalbana men som mest verkar gå utför så jag är lite som ett trasigt kaos. Motivationen är lika med obefintlig men hästarna håller humöret uppe tack och lov. Det är i svåra stunder man märker vilka som finns där och stöttar och vilka som väljer att släppa taget. 

Igår red jag ut och joggade på Diva med sällskap av en supersnäll tjej i hennes stall och det var mycket trevligt och Diva var fin. 

Cara och Contendra trimmades på ridbanan i deras stall. Så skönt att få vara själv och kunna fokusera på annat än att vara i vägen för någon, speciellt med Cara som inte är så reglerbar. Cara var pigg och eftersom det var hennes debut på ridbanan så var det mycket spännande att titta på men jag är nöjd med vårt ridpass och hon blev fokuserad mot slutet. Contendra var sådär, inte dum men hon ville helst inte jobba tror jag. Trimmade inte så länge som planerat vilket är en vinst i sig att kunna göra. Hon blev alltså avspänd på rätt kort tid. 

Idag ska jag vara lite ambitiös i skolan tror jag. Igår var jag det i alla fall halva dagen. Men ibland blir det så långdraget och tankarna hinner förflytta sig till stallet långt före jag kommer dit. Häst är bäst. Min mamma är också bäst! 



Helg, tävling och mycket mer

Publicerad 2016-03-13 18:15:30 i Allmänt,

Helgen lider tyvärr mot sitt slut.. Men min helg har varit bra. 

Igår började jag med sovmorgon och var i stallet vid halv 10. Började med att skritta fram och jogga Contendra på grusvägarna för att sedan jogga en stund på utebanan. Det gick inte så bra och jag fick en flygtur och rullade runt i gruset några varv. Contendra kan konsten att gå från 0 till 1000 på ett så kort ögonblick så man hinner ju inte reagera innan man ligger där på marken och sprattlar. Väl på marken slog det mig att jag faktiskt inte har ramlat av henne sen i november så det är ju nästan rekord längesen. 

Cara fick hoppa igår och hon hoppade bra. Inte magiskt som hon kan men bra. Bättre än vad hon behöver och att styra henne på 100cm hinder känns ganska tryggt ändå. Hon är gänglig och har nog vuxit lite samt fällt mycket så lite av hennes tryck saknas fortfarande men vi är på gång tror jag. Hon hoppade noga, väl och okomplicerat men hennes ryttare har blivit en slags perfektionist så hon är lite kräsen för tillfället. Men är ändå så glad i den där lilla hästen!

Jag jobbade i stallet hos Asta och Princen och red båda. Princen och jag fortsatte med att cantra ute och med Asta höll jag mig inom inhängnat område. Säkrast så när hon vilat lite! 

Diva fick en tur ute och blir så fin när hon fått kolla av sig en stund. 

Efter Diva åkte jag till mormor och städade, pluggade och åt middag innan jag hämtade upp världens bästa Tova som följde med mig och Diva till Hamre idag. 

Idag började vi dagen tidigt för att starta  första klassen i Hamre. En 120cm med Diva och hon var taggad och på hugget men hoppade dubbelt felfritt med en placering på det. Duktiga lilla fantastiska häst!!  

Efter det åkte vi hem, fixade hos Diva och åt lunch innan Tova åkte hem igen. Tråkigt men jag är så glad för att få spendera lite tid med henne då hon är en riktigt bra människa. 

Jag har nu spenderat för många timmar i mitt stall mot de lilla jag har gjort och är fortfarande kvar. Men Tendran är riden och vi hade samma upplägg som igår men idag höll jag mig kvar. Hon är ruskigt fin att rida på trots att hon nu har några lugna dagar men hon är dock också som en bomb som exploderar utan förvarning mellan varven. 

Snart måste jag röra mig hem för att plugga men vill ju inte göra det så drar ut på tiden här istället.. 



Fredag

Publicerad 2016-03-11 22:49:23 i Allmänt,

Finally fredag idag. När vi har skola varje dag som denna vecka så känns veckorna så långa, nästan evighetslånga. Men min fredag har varit bra, skolan bjöd på en ganska intressant föreläsning idag och vädret och hästarna har levererat. 

Jag slutade vid 12 så hann rida ut och cantra på Princen i vällstas fina miljö med en strålande sol på himlen. Stunder som de är livet on top. 

Mockade och fixade åt Diva som vilade innan dagens tredje stopp hos Topanga. Vi var ute och galopperade fortare än vinden och med henne behövs ingen sol för hon lyser ändå upp tillvaron så det räcker och blir över. 

Sista stoppet blev hos mina hästar. Även Cara fick en tur ute. Det var dock skymning men ändå tillräckligt ljust för att slippa pannlampa. Cara har fortsatt varit knäpp i boxen och försöker hoppa ut men bara när jag eller Mikaela är där.. Hon vil ha uppmärksamhet deluxe liksom. För hon är helnöjd bara man är hos henne och lugn när ingen är där. Hur som helst så fick vi till ett bra ridpass ute. Hon är superpigg och går inte att stanna så bra och busar lite emellanåt men är ändå så cool och modig. Det här med fokus är hennes svaghet men när inga andra hästar kom ridandes var hon så himla fin. Jag galopperade nästan ett helt varv på ängen och galoppen hon får ute är fantastisk. Energin tar heller aldrig slut och känslan i handen är grym. 

Contendra fick jogga fram på grusvägen och trimmas en stund på ridbanan som äntligen börjar bli ridbar. Det kommer rädda så många av mina kvällar och Tendran trivs bättre där än i ridhuset. Planen är en lugnare helg för tendris. 

Nu ska jag strax sova trött som jag ändå är (eller som vanligt kanske) imorgon ska Cara hoppas och det blir dagens höjdpunkt! 

Så fint 

Idag är det 4 år sedan jag och Wicky tog vår första vinst ihop. Jag saknar henne så mycket <3 

Torsdag

Publicerad 2016-03-10 08:13:22 i Allmänt,

Ännu en dag full med skola väntar. Igår slutade vi faktiskt klockan 12 vilket var bra då min eftermiddag inte hade gått ihop annars. 

Jag började eftermiddagen hos Princen för en lång runda ute på perfekta vägar. Eller det var perfekt till en början och jag travade och galopperade och Princen var taggad som vanligt ute men under kontroll. Dock blev han rädd för forsande vatten från ett dike bredvid vägen så han tänkte att han la mig där och tog sig ett snabbjobb hem medan jag fick gå. Han hade sprungit in gnäggande på gården, ändå ganska gulligt och eftersom han var fin innan och ändå behövde ett snabbjobb så gjorde det inte så mycket.

Diva fick också komma ut och galoppera och köra lite intervaller. Den turen hängde jag med hela vägen hem till stallet. Hon blev dock rädd och tvärnitade en gång för två killar som stod och kissade i skogen. Men de var mer rädda för oss verkade det som. Annars bjöd Diva på mycket fin galopp. Jag älskar att vara ute och galoppera, så härligt!

Tog sen med mig Diva och åkte till mina hästar. Hon och Contendra började att skos så rastade jag Cara under tiden. Cara var knäpp i boxen i tisdags och igår morse också. Alltså verkligen knäpp och skulle sparka sönder den samt hoppa ut. Därför fick hon jobba på en stund så det skulle gå att sko henne också. Ponnyhingsten var i ridhuset och skrek varje gång vi möttes vilket inte gjorde Cara speciellt fokuserad på mig. Men jag lyckades mot slutet fånga hennes fokus och hon blev fin. Men guldstjärna fick både jag och Cara efter skoningen. Hon för att det gick ganska smärtfritt och jag för att jag jobbat mig svettig med att lyfta och hålla på med de där fötterna. 

Hann både kvällsfodra och köra hem Diva och var hemma några minuter före 22 vilket ändå innebär en lyckad kväll. 



Igår gjorde jag det

Publicerad 2016-03-09 07:55:28 i Allmänt,

Denna vecka bjuder på mycket skola vilket gör dagarna långa. Jag och Contendra har kört nattpassen de senaste två dagarna. 

Men igår började jag dagen hos läkaren för det där fruktade blodprovet. Jag såg såklart till att jag fick emla och jag hade mormor med mig vilket var tur för annars hade det inte blivit något blodprov på mig. När det väl kommer till kritan så förvandlas jag till ett monster och jag får panik för den där nålen. Men mormor var sträng mot mig och jag gav ifrån mig så många rör blod så hade jag inte blodbrist innan så borde jag ha det nu.. Efter den traumatiska starten på dagen så fikade jag och mormor innan jag åkte till skolan. 

I måndags red jag Princen, Topanga och Contendra och igår red jag Princen, joggade Asta och trimmade Diva och Contendra. Diva var så fin igår!! Contendra har varit jobbig i två dagar men igår fick jag verkligen till det och hon blir som nästan alltid superfin men just nu är vägen dit lång och svår varje ridpass. 

Idag kommer Hovis och skor Cara, Contendra och Diva men jag kör Diva till mitt stall så de är på samma ställe allihop. Kommer säkert bli lite körigt med allt då jag antar att jag måste stå med Cara som inte gillar att hålla upp fötterna. Men det löser sig nog, först skola! 

Knäppa häst <3

Helgen

Publicerad 2016-03-07 08:31:51 i Allmänt,

I lördags var det som sagt tävling och på kvällen släktmiddag. Mycket roligt som alltid med släkten även om jag kom några timmar sent. 

Igår klev jag upp vid 05 igen för att köra Maria och Apple till Strömsholm. De hoppade bara en klass så dagen blev kort där i alla fall. På hemvägen stannade vi hos Asta och Princen då vi ändå åkte förbi där. Asta har tyvärr en hovböld så ingen ridning på henne men Agnetas dressyrhäst Fia fick ställa upp på ett ridpass istället för Asta. Princen hoppade en liten serie och var väldigt fin. 

Lämnade sen Apple innan jag åkte till Diva. Skrittade och joggade henne en sväng ute. Hon kändes pigg och glad.

Sen till mina hästar. Mockade och gjorde stallet först vilket är så skönt innan man tar in. Contendra promenerade på grusvägarna och joggade 10 min på lina i ridhuset. Bara lite chill liksom dagen efter tävling. 

Cara ville jag egentligen hoppa på men jag hade inte bokat ridhuset eftersom jag inte visste när jag skulle vara hemma från Strömsholm så jag red ut istället. I mörker helt ensam för första gången. Hon klev över järnvägen utan att blinka och vi travade på ängen ett varv. Underlaget är inte så fantastiskt ute så jag ville inte galoppera. Cara var väldigt pigg också så det var nog lika bra. Hon var däremot så fin att rida på, så modig och så bra. 

Var nog hemma runt 20 så jag gick och la mig tidigt för att kompensera upp några nätter med lite sömn. Nu är jag snart framme i Huddinge och känner mig kanske inte pigg som planerat och ganska omotiverad till två hetsiga veckor innan tenta igen.. 

Världens bästa 4-åring 

Tävling

Publicerad 2016-03-06 20:29:42 i Allmänt,

Igår lastade jag Tendran vid 06 och jag lastade av henne vid 20 på kvällen. Alltså blev det en lång dag men den var lyckad trots en sämre morgon och start på dagen.

Jag har kommit in i en period då jag är så oerhört självkritisk och är i princip aldrig nöjd med min egen ridning utan jag bara nöjd med hästarna. Jag har mycket jag vill och ska jobba med gällande min ridning men ibland på tävling måste man släppa det och rida okomplicerat och lite mer som jag brukar tills de andra sakerna är mer befäst och faller sig naturligt hos mig. För annars blir fokuset för stort på att allt ska vara perfekt. Jag är en vanlig människa och jag kommer att göra fel om och om igen men jag lär mig också därefter. 

Hur som helst så skötte hästarna sig bra. Diva hade 0+4 fel i 110cm, jag rev sista hindret i omhoppningen då hon var lite spänd för en rad människor som satt på ett murliknande hinder. Mitt fel då framridningen inte blev tillräckligt lång så hon hann slappna av ordentligt. I 120cm så var hon så bra, hon hoppade super och felfritt och var på hugget precis som hon brukade vara. Kände mig high on life när jag lämnade banan. Som extra bonus så fick vi en placering också. 

Contendra var lite spänd i 120cm men gjorde vad jag bad henne om men rev tyvärr en frambom på en oxer vilket inte är så vanligt för henne så jag är ändå glad att hon inte rev en bakbom eller ett räcke. Rundan var okej men inte så bra som jag vill. I 130cm var Tendran en hjälte. Hon var så fin på framhoppningen så när jag kom in på banan efter att inte ha hoppat eller känt mig redo för 130 i år så kände jag att detta är precis en lagom nivå för oss just nu. Jag gjorde missar som hon kompenserade upp och en del gjorde jag bra och då var hon fantastiskt bra. Vi var dubbelnolla och placerade 4a. Så himla roligt för varje framgång med min älskade tendris ligger det så mycket jobb bakom. Idag kändes ändå  drömmen om 140cm hoppfullt. Jag är lycklig över min tendra och alla hennes svåra dagar kompenserar hon upp på tävling. Jag är så glad över att få ha henne i mitt liv för aldrig är det långtråkigt och det är alltid spännande och händelserikt. 

Min mamma ska också hyllas för hon är en människa som gör allt för mig. Hon är en vinnare för mig och följer med och hjälper till och stöttar. 




Mot tävling

Publicerad 2016-03-05 08:33:33 i Allmänt,

Tentan är över och man kan pusta ut för en stund. Skönt och den gick inte bra men inte riktigt dåligt heller. 

Jag var klar med tentan ganska tidigt igår så jag kunde befria Asta och Princen från regnet lite tidigare än vanligt. Båda två var så himla fina att rida på också. Asta ger en så härlig känsla! 

Diva reds ut och joggades på en runda. Hon kändes mjuk och fin. 

Topanga red jag ut på och busade med barbacka. Det är kvalitétstid! 

Cara gjorde sitt bästa pass med mig i ridhuset igår så en stor guldstjärna till henne. Hon tar till sig och försöker sitt bästa. 

Contendra joggade bara lite lätt eftersom det blev ett tufft pass för Lotta i torsdags. 

Nu är vi snart framme i Eskilstuna hoppas jag för tävling med Diva och Contendra. Håll tummarna för oss och att Tendran är på humör idag! 



Nästan levande nästan inte

Publicerad 2016-03-03 22:26:57 i Allmänt,

Ibland är livet intensivt och ibland så är det extremt intensivt. Just nu är det mer åt det sistnämnda hållet. Imorgon är helvetestentan... Det är den mest omfattande tenta jag haft och under kortast tid. Hjärnan vill inte samarbeta och hålla reda på alla olika symtom, behandlingar,  resttillstånd, orsaker mm till en lång lista olika sjukdomar. Jag blandar ihop allt och när jag väl kan något så glömmer jag bort det lika fort som jag har lärt mig det. Jag vill inte få omtenta men det känns tufft att klara denna..

Nog om det hästarna är ändå bättre än skolan alla dagar i veckan. Asta och Princen trimmar på. Diva hoppade idag helt magiskt fint och gjorde mig lycklig i hela själen. Contendra tränade för Lotta idag och gjorde helt klart en dålig träning men med bra utgång. Aldrig kul när det går dåligt och problem kommer fram men desto bättre det kanske blir när man får träna på de allra svåraste. Hon hoppade många bra språng också och fick sig en ordentlig genomkörare idag. Cara red jag ganska mycket på igår och inser att jag nog är lite mesig med henne. Hon orkade ju utan problem ett lite längre pass och hon behöver ju så mycket träning och utbildning så det är bra om man kan träna mycket när man väl rider. Snäll och positiv är hon i det mesta mitt lilla framtidshopp. Topanga lagar som vanligt ihop alla mina trasiga bitar och förgyller mina veckor. Hon och mormor känns som de mest viktiga för att man ska fungera på topp. 

I övrigt så var jag hos läkaren idag och har redan ångest över ett blodprov jag måste ta nästa vecka... Undrar om de kan spänna fast mig och i bästa fall söva mig inför det.. Mormor har lovat att följa med och hålla fast mig men jag vet inte om hon är tillräckligt stark.. 



Tisdag

Publicerad 2016-03-01 08:00:28 i Allmänt,

Denna vecka skulle jag också vilja ha sportlov. Men det har jag inte utan skola + tenta på fredag i Pediatrik. Jag säger det förmodligen varje gång men det är så mycket att lära sig. Till denna tenta finns inga instuderingsfrågor vilket jag gillar att plugga efter.. Men jag håller på att formulera mig egna frågor vilket dock tar väldigt mycket tid. 

Igår red jag Diva på morgonen för jag började skolan vid 12. Hon blir fin varje dag men det tar en stund för henne att komma igång. Men jag är så glad över henne och chansen att få återuppleva henne för ett tag. 

Jag var i skolan 12-16 och åkte sen till Topanga och red ut på henne på en rätt lång tur tillsammans med Maria och Pysen. Topanga var helt knäpp för hon var så pigg och glad. Hon gör så att jag får skrattanfall och vet ni hur härligt det är!? 

Åkte sen till mina hästar och trimmade den svåraste av de svåra, alltså Contendra. Igår var hon inte lätt men hon blev attackerad av en ponnyhingst vilket gjorde hennes redan spända jag, katastrof spänd. Det var en som longerade och gjorde hemska piskljud som kryddade på hennes spändhet ytterligare några snäpp. Hon kastade sig för saker och skrämde upp andra hästar. Men skam den som ger sig. Fortsätter jag bara lugnt och tålmodigt med henne så släpper det nu nästan alltid även om det tar tid. Hon avslutade hur som helst super så jag är nöjd trots allt. 

Nu är jag påväg till skolan.. 
Asta i helgens fantastiska väder 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela