Malin Åkerström

År 2013 - det lyckligaste i mitt liv

Publicerad 2013-12-31 15:32:18 i Allmänt,

Om ja skriva allt jag har fått uppleva detta år så kan jag skriva en hel bok. Så många av mina drömmar har slagit in så jag kan knappt tro att det är sant och jag får fortfarande nypa mig i armen för att veta att jag inte sover. I de hela 20,5 år jag har levt här på jorden så har detta utan tvekan varit det allra bästa.
 
Jag har haft ett stall fullt med hästar att träna och tävla på, vänner och familj som stöttat mig genom allt och ett fantastiskt team omkring mig. Jag har levt mitt drömliv fullt ut och ur denna dröm vill jag aldrig vakna.
 
Höjdpunkterna är helt klar Falsterbo, SM, 150cm-starter, placeringarna i 145cm, Falun och Norge. Men jag värdesätter även högt att jag har fått Calida som min egna häst och alla nya människor jag har lärt känna. På runsten har jag älskat i princip varje dag. Alla träningar och allt har varit grymt och jag har lärt mig och utvecklats massor både som ryttare och människa.
 
Jag har varit på stora tävlingar och samlat på mig oförglömliga minnen och en mängder av priser under detta år. Tävla är det allra bästa jag vet och jag har tävlat nästan var och varannan helg runt om i hela landet i år med en massa olika hästar.
 
 Många av mina nya vänner har tagit en stor plats i mitt liv och somliga hoppas jag finns kvar för all framtid. Mina vänner från förut har funnits och stöttat mig i min satsning trots att jag har spenderat på tok för lite tid med dem. Jag vet att när jag är nära döden någon gång om länge så kommer jag minnas detta år. Jag ska minnas det med glädje, jag ska vara stolt över hur jag vuxit i mig själv, jag ska minnas allt precis allt och jag ska göra det med ett stort leende trots lite motgångar.
 
Redan i Januari kom den första motgången... Wicky skulle ställas av 1 år och har bara 50% chans att bli frisk igen...ett besked jag aldrig skulle kunna tackla utan mina fantastiska hästar på runsten. I februari bröt jag armen och var livrädd att bli av med mitt jobb. En jobbig konvalescent för mig som tog hårt men skam den som ger sig, två veckor senare tävlade jag 5 hästar i Märsta och vann min livs första 130cm med Ghisela. Jag höll mig frisk ända till november då jag bröt handen riktigt illa och fick opereras. Denna tid har varit ett helvete för mig och jag har mått dåligt.. Men inte har det varit några världskatastrofer egentligen. Oavsett vad så vet jag att jag kommer igen för jag kommer aldrig ge mig.
 
I somras startade vi ett försäljningstall och jag har fått lära mig att hantera att hästar kommer och går. Jag hatar när hästar jag har lämnar mig men jag vet att jag måste kunna hantera det för att kunna hålla på med hästar i framtiden också. Det är tufft då jag fäster mig lite för mycket för mitt eget bästa vid hästar jag har att ta hand om. Men jag har lärt känna många fantastiska hästar utöver de jag redan hade när året började. Varje häst som har kommit har bidragit med rutin och lärdom till mig och det är ngt innan annan kan lära mig. Det är lärdom ingen kan ta ifrån mig heller.
 
Trots att detta år har varit mitt livs bästa går jag snart in i det nya året med tron om att det kan bli lika bra. Älskar mitt liv och vill aldrig sluta leva såhär!
 
Extra mycket vill jag tacka Ghisela, Summer, Diva, Britt och Topanga som ´gjort så sjukt mycket för mig <3 Min chef för allt han gör för mig, Jenny för att vara min stöttepelare i vått och torrt och mina vänner som står ut med mig och aldrig gnäller <3
 
 
 
 

 
 
 

Wicky då och Wicky nu

Publicerad 2013-12-31 10:22:00 i Allmänt,

Första bilden är från förra sommaren och den andra bilden är ifrån nu. Jag kan se en viss skillnad på min häst och önskar kanske att utvecklingen var åt andra hållet.. Men hur som helst så älskar jag mitt lilla hetsmongo alltid. Det är värt att vänta 21 månader utan att ens vara säker på att hon blir bra bara för att det är hon. Hästen med vilja av stål och hjärta av guld. Hon betyder sjukt mycket för mig <3
 
 

Dunder Divan - den lilla hästen med det stora hjärtat

Publicerad 2013-12-30 10:20:00 i Allmänt,

I februari i år kom denna lilla skönhet till Runsten. Redan dag 2 hos oss fick hon följa med på tävling och hoppade då felfritt i sin debut i 110cm. Hon är nog min mest felfria häst i år. Hon är en diva men också helt underbar. Så fort det kommer ett hinder framför henne så släpper hon allt och fokuserar till 100%. Hennes språng är magiska och hon är hinderklok som ingen annan. Hon är en liten tiger, en riktig fighter med ett hjärta av guld och med en vilja av stål. I somras red vi i Falsterbo vilket var en stor dröm för mig och älskade Diva gjorde så att den gick i uppfyllelse. Ser otroligt mycket fram emot nästa år med henne och hon har en stor plats i mitt hjärta <3
 
 

LYCKA

Publicerad 2013-12-29 22:07:35 i Allmänt,

Har anmält till 2 tävlingar i januari och 2 i februari så långt och har en till jag nog ska anmäla till om Marika kan köra. Vet ni hur lycklig jag känner mig efter att ha klickat i dessa anmälningar. Motivationen är på topp kan jag lova, synd bara att hästarna är hemma och jag i fjällen. Får köra hårt med min rehab så jag är i toppform när jag kommer hem.
 
Längtar så mycket så jag står snart inte ut efter att få tävla :D
 
2015 kanske min Wicky kan få börja tävla igen!!
 

Min andra halva - Ghisela

Publicerad 2013-12-29 21:50:00 i Allmänt,

Vet inte vart jag ska börja... Hon är för bra för att vara sann min älskade Gris. Jag har aldrig mött en häst med ett så stort hjärta eller den inställningen hon har. Hon är i en klass för sig och har gjort allt för mig. Hon har tagit en så stor plats i mitt hjärta och jag kan bli tårögd bara jag tänker på vilken fantastisk häst och individ hon är. Jag litar på henne till 200%.och vet att hon aldrig skulle göra mig besviken. Den dagen vi går skilda vägar går världen under men vad jag vet är att jag alltid kommer vara denna häst evigt tacksam och jag kommer att älska henne föralltid <3
 
 

Dag 1 och jag har bara ramlat 3 gånger

Publicerad 2013-12-29 19:09:46 i Allmänt,

Idag har vi åkt snowboard hela dagen. I början åkte vi typ alla ihop men sen skiljde sig jag och Maria (inte syster Maria den andra) från de andra och åkte själva. På eftermiddagen åkte vi även lite med min kompis Gustaf som är här tills imorgon. Längesedan vi sågs så det var kul.
 
Har ramlat tre gånger idag men det är okej för dag 1 tycker jag. Min morbror har lärt mig att om man inte ramlar så har man inte satsat ordentligt :) Kul dag i backen har det varit och snart blir det middag!
 
Saknar mina hästar redan nu.. Men har snackat med L som lovat att ta väl hand om dem.
 
 
 
 
 
 

Kungen -. Zero Summer

Publicerad 2013-12-28 23:29:00 i Allmänt,

Summer/kungen eller min man är en riktigt klippa. Han är en fantastisk häst på så många sätt. Vinner man hans förtroende och rider han på hans sätt gör han allt för sin ryttare. Till vardags finns det ingen som hoppar så bra som honom och på tävling har han gett mig fler vinster i år än ngn annan häst. Han är så personlig och jag älskar honom och hela hans sätt att vara. Världens bästa Zero Summer <3
 
 

On the road

Publicerad 2013-12-28 12:50:59 i Allmänt,

Standard rubriken när jag är påväg till tävling och jag önskar att det var tävling jag skulle till... Aja sitter bak i bilen och har krig med Maria. Vi åkte vid kvart i 8 imorse så har tröttnat på att sitta här!

Har ju en väldig separationsångest när jag lämnar hästarna. Har alltid haft det och efter när min älskade Sweet As Candy var tvungen att tas bort när jag var i Grekland har det inte direkt blivit bättre.

Hästarna på Runsten vilar alla utom de stora, Carat och Thindra. Marika rider alla så det känns tryggt.

En tjej på foderby ska ta hand om Topanga och rida ut lite på henne varannan dag ungefär.

Imorgon får folket se upp i backen om de inte vill ha tusen hål i nacken för då kommer jag susa fram!

Blicka framåt!

Publicerad 2013-12-27 23:12:53 i Allmänt,

Har varit i ett slags mörker ett par dagar då jag inte funnit glädjen i tillvaron. Men nu gäller det att hålla huvudet högt och blicka framåt!

Idag var jag på Runsten till lunch och kollade när Marika trimmade och släppte även ut Wicky igen. Pussa hejdå på alla älsklingar också eftersom vi inte ses på en vecka :(((((((

Åkte sen till foderby och hjälpte mamma och Topanga med piaff. Fick sen avsluta Toppis och hoppade faktiskt lite.. Underbart!!! Hon kändes super fräsch :) hjälpte sen syster att hoppa hennes ponny Pysen och avslutade även med att hoppa honom. Superfin ponny har vi allt köpt :)

Ska väl strax börja packa inför Björnrike...

Mina superstars✨

Publicerad 2013-12-27 17:45:52 i Allmänt,

Jag saknar att rida så mycket så jag står inte ut. Vill tävla, träna och rida som vanligt och det är nu!

Imorgon går jag på semester och åker till fjällen en vecka. Känns sådär... Visst jag har jobbat typ 1 år och 2 månader utan semester men allt jag vill nu är att rida. Björnrike kommer ändå inte vara så bra som det brukar i år :(

Inte mycket att göra tyvärr men om en vecka tar jag över alla hästar igen och tränar som aldrig förr för att nå nästa års mål med alla fina hästarna.

Kan nämna att jag älskar mina 3 finaste ngt fruktansvärt mycket, finner inga ord.. De är bäst!

Underbar känsla!

Publicerad 2013-12-26 17:54:46 i Allmänt,

Idag har jag ridit med två händer!! :D första gången på 4,5 vecka!

Red ut på Topanga och höll visserligen tyglarna på ett konstigt sätt men jag använde båda mina händer. Så lycklig och så underbart! :'D

Ska köra mycket rehab så jag är tillbaka som vanligt på nolltid. Det gör ont som tusan men det är värt smärtan för att få tillbaka rörligheten!

Runsten

Publicerad 2013-12-26 14:57:50 i Allmänt,

Imorse åkte jag och mamma först till sjukhuset för att lägga om plåstren på min hand och sen åkte vi vidare till Runsten. Tanken var främst att hämta min bil men när vi skulle åka hem så kom jag på att jag tog hem nyckeln och jag tog såklart inte med den tillbaka.... Typcal me!

Aja vi gjorde lite annat vettigt där ändå. Mamma trimmade både Ghisela och Summer. Marika red vår stora skönhet och visade Royal för spekulanter. Sanna red ut på en bråkig Calida som inte ville lämna stallplanen och Cissi red Carat. Hon ska även rida Thindra i eftermiddag.

Jag själv longerade Wicky som inte är halt längre men hon klev på ngt så hon blev väldigt halt några steg innan det försvann igen.

Nu ska vi till bästa Topanga :)

Bra em/kväll

Publicerad 2013-12-25 22:14:43 i Allmänt,

Jag fick lov att skritta fram Topanga idag så tog en sväng ute i typ 20 min och travade och galopperade lite också, givetvis med tyglarna i en hand men kul ändå :) Gick till ridbanan och mamma var så seg på att fixa stallet så hann både trava bommar och hoppa studs innan hon kom. Hon fick galoppjobba och sen tränade vi piaff. Vi ska göra det på fredag igen!
 
släkten har precis åkt hem och familjen har landat i soffan och kollar på sällskapsresan! En bättre kväll, de flesta av mina vänner är på tegel men jag känner mig rätt nöjd här hemma :)
 
 
 

Mot Topanga

Publicerad 2013-12-25 15:07:37 i Allmänt,

Jag vet att jag inte får men har lovat att inte röra ngt med handen och har vante och påse på den. Piaff står på schemat för Sessan idag :)

Har chillat och varit på liten roadtrip med syster innan idag och mamma lät oss två handla lite mat... Totalt värdelösa och helt lost är vad vi är i en mataffär.

Ikväll kommer hela släkten och äter hos oss vilket blir grymt :)

Mot mormor!

Publicerad 2013-12-23 17:46:11 i Allmänt,

Var i stallet tidigt idag och fixade hästar till Marika som trimmade Summer, Gris, Carlando och Tiger!

Pappa kom och mockade åt Wicky och Laura som har rehab ihop innan vi åkte till dumma sjukhuset...

Sanna red ut på Calida och ska göra det hela veckan!

Åkte sen till runsten och lämnade en julklapp till boss innan vi åkte hem.

Har pyntat hemma och känner mig väldigt tagen efter dagen..

Nu ska vi alla fall till mormor och äta julbord :)

Det värsta jag gjort!

Publicerad 2013-12-23 13:37:44 i Allmänt,

Nu har jag gjort det... Sjukhusbesöket som jag varit så rädd för. Har inte innan kunnat föreställa mig vilken smärta jag skulle behöva genomgå.

Jag drog ut 2 spikar och den ena gick okej. Klart det gjorde ont men jag överlevde. Den andra var så hemsk och gjorde så ont så det var olidligt. Den hade vuxit fast i tre ben och doktorn drog så mycket så jag trodde han skulle ramla baklänges när den efter mycket om och men kom ut. Ja jag skrek allt vad jag orkade, jag sparkade med benen och hyperventilerade i 180.

När jag bröt käken gjorde det nog ondare men det här var fan nära i smärtaväg.

Nu väntar 5 dagar utan stall då jag har två hål in till skelettet i min hand och infektionsrisken är hög. Sen rehab kommer jag få jobba hårt med då jag ej kan böja eller räta ut fingrarna...

Ibland känner jag fuck my life och idag är en sådan dag!

Rolig dag men dåligt slut!

Publicerad 2013-12-22 20:53:10 i Allmänt,

Haft en sjukt rolig dag på jobbet idag. Beata har jobbat i mitt stall för L är på Irland i en vecka. Bea är en rolig människa och vi har motionerat 7 hästar tillsammans och Cissi tog Carat!

Jag och Bea red ut på Tiger, Summer, Ghisela, Calida, Diva, Drifter och Carlando. Bea tog de vilda och jag de snälla ;)

Turen på Gris och Calida var grym. Cissi, Ida och Sanna red med på deras hästar. Calida vildast som vanligt.. Men Bea red henne grymt och vi galopperade massor. Calida var flåsig och väldigt svettig medan gris helt oberörd.

Har longerat Wicky två gånger eftersom hon står inne. Så otroligt snäll att hantera är hon min fina <3

Trots en bra dag då jag känt mig hög på livet slutar den dåligt... Så besviken på en massa så depp musiken är på. Rädd inför morgondagen är bara förnamnet.. Snälla låt mig slippa detta!!! Tur jag har min fina mormor och min bästa Bell, två av världens bästa människor som alltid ställer upp för mig :)

Skadade tillsammans!

Publicerad 2013-12-22 17:03:37 i Allmänt,

Me and Wicky kan vara skadade ihop. Med en hand lyckades jag lägga ett bandage med massa jodopax i. Finns risk att hon har en hovböld eller så klarar hon inte av att gå utan skor pga blödningar och så i hovarna. Stackars min älskling, jag älskar henne så oändligt mycket <3

Ledig idag!

Publicerad 2013-12-21 22:53:12 i Allmänt,

Idag har jag varit ledig och som alltid är jag hemma i Lindholmen då.

Har julatädat hela mitt rum och ridit ut på Topanga. Min älskade häst gör som vanligt hela min dag.

På runsten har Carlando, Thindra, Carat, Laban och Royal ridits.

Som en dålig julklapp är älskade Wicky väldigt halt så hon behövde tas in och står nu på box... Är bekymrad över henne! Snälla bästa Ida fixade med henne idag, vad skulle jag göra utan mina kollegor? Ska undersöka henne imorgon..

2 dagar kvar...

Publicerad 2013-12-21 21:25:37 i Allmänt,

2 dagar kvar med handen i fängelset och jag längtar inte lika mycket längre. Rädslan börjar ta över...

Jag ska dra ut två spikar som sticker ut ur handen i ett helt vaket tillstånd så det skrämmer mig väldigt!

Men jag vill så gärna rida som vanligt så ska försöka göra det utan att bråka allt för mycket..

Ni får en bild på handen innan operationen

Lång dag når sitt slut

Publicerad 2013-12-21 01:55:22 i Allmänt,

Marika började rida tidigare idag så Calida och Drifter var klara före 10. Efter fikat så trimmade hon vidare på Gris, Diva, Carlando, Tiger och Laban.

Jag longerade Sunmer, L red Royal och Cissi Thindra.

Åkte runt 12 till veterinären och kom hem halv 8 kanske! Britt var hysterisk på vägen dit så fick lugnande till hemvägen. Besöken gick relativt bra!

Åkte sen till ödet och Bell kom hit och sen drog vi helt nyktra till Tegel. Kul att träffa lite folk och många från min klass var där :)

Men nu blir det sova med bästa och mysigaste sällskapet.

Utflykt

Publicerad 2013-12-20 14:13:19 i Allmänt,

Är på utflykt med Laura och en genomsvettig och hysterisk Britt.. Önska oss lycka till!

Planer för hästarna!

Publicerad 2013-12-20 10:12:16 i Allmänt,

Nu kommer vi snart till jul och nyår och jag ska ha en veckas semester nyårsveckan. Därför har vi lagt in vintervila för hästarna.

Diva och Drifter ska vila två veckor och trappas just nu ner för att från måndag börja sin vila.

Tävlingshästarna vilar bara nyårsveckan.

Försäljningshästarna vilar lite olika. Laban får hela nyårsveckan och nog Carat och Thindra med. Royal vilar över jul istället för nyår. Tiger och Carlando får bara några dagar ev Tiger lite mer än Carlando. Båda har vilat en del innan de kom hit nämligen.

Passar bra med en lugnare period med tanke på min hand också för på söndag står jag för all motion själv på hästarna tills jag åker. Kan säkert få lite hjälp men de flesta får jag ta själv :) kommer bli så skönt att komma tillbaka!!

Torsdag

Publicerad 2013-12-19 21:40:22 i Allmänt,

Kom till Runsten vid 10 idag och vi satte igång och rida halv 11.

Marika trimmade Gris, Summer, Tiger och Laban. Hon hoppade även Royal för vi gjorde en film på honom.

Carlando var ute och galopperade med Sanna och Calida trimmades och avslutade med att hoppa en serie med Tova.

Thindras ägare red på henne och var mycket nöjd med vårt arbete med henne. Glädjer mig väldigt när ägarna uppskattar jobbet för jag lägger ner hela min själ i hästarna och gör mitt bästa för att det ska bli bra. Nu är jag inte speciellt duktig men jag försöker bli!

Storstädat huset och fikat hela kvällen med bästa tjejerna :)

Dagens hästar

Publicerad 2013-12-18 23:03:39 i Allmänt,

Dagen började hos bonds och vi var i stallet rätt tidigt och red ut på Diva och Laban, jag på Divo och Jenny på Labbe!

Sen rullade dagen på i ett fram till strax efter 17 då jag bytte stall.

Jag longerade Britt över en studs och fick springa som en tok för att hinna med henne. Marika studsade Carat och Carlando också!

Sen så trimmade hon Gris och Summer och L trimmade Royal.

Under eftermiddagen red jag och L ut på två hästar var. Jag på Calida och Drifter och hon på Thindra och Tiger. Vi mötte 6 älgar i en flock vilket L tyckte var läskigt då de ej har älgar på Irland men hästarna skötte sig :)

Avslutade med att klippa Royal!

Världens bästa <3

Publicerad 2013-12-18 20:55:17 i Allmänt,

Tog en tur ute i mörkret på min andra halva och stora kärlek. Månen lös upp vår väg och det var tyst och helt stilla på något sätt. Topanga var lycklig och bockade av glädje och sprang fort som vinden. Själv satt jag där med tyglarna och gramanen i en hand och den andra stilla. Kände mig som en cowboy ungefär men så lycklig. Det här är kvalitetstid för mig!! Om ord ändå kunde beskriva kärleken till min svarta fantastiska häst, min Bästavän och mitt allt <3

Så länge hon finns i mitt liv kommer jag aldrig tvivla på vad lycka och glädje är.

Från ena stallet till det andra!

Publicerad 2013-12-18 17:25:00 i Allmänt,

Efter en bra dag på Runsten med alla 12 hästarna motionerade drar jag till nästa stall!

5 dagar kvar med handen i fängelse och även om jag kan säga många fula ord när den stör mig så ska jag inte gnälla mer inte här i alla fall. Jag ska stå ut den sista tiden innan friheten. Måste ändå säga att det varit ett rent helvete men jag börjar se ljuset i tunneln och är tacksam över de människor som stöttat mig genom det här och som har ställt upp för mig. Ni vet vilka ni är <3

Julbord

Publicerad 2013-12-17 23:37:23 i Allmänt,

Ikväll har jobbet varit på julbord och det var som alltid trevligt när man hänger med bästa kollegorna.

Vill verkligen aldrig sluta på mitt jobb för det är bäst. Just nu trivs jag så himla bra med allt som har med Runsten att göra.

Stallet är ju obeskrivligt bra och alla delar som hör dit men trivs bättre än någonsin hemma också. Bor med grymma tjejer och vi är som en egen liten familj så känner mig hemma och trivs :)

Köttig dag

Publicerad 2013-12-17 16:01:53 i Allmänt,

Alla numer 12 hästar är motionerade före 16!!!

Skippade fikat imorse så jag kunde ha två hästar klar halv 11. Marika började med Calida och jag longerade Britt. B fick travhoppa över litet hinder och ville verkligen hoppa hindret. Marika trimmade även Carlando, Tiger, Laban, Diva och Thindra före lunch.

Jag och Jenny tog en långtur på Summer och Ghisela med mycket galopp. Summer var taggad till 1000 men så glad :)

Efter lunch trimmade Marika Drifter och Carat och L red Royal!

Jag har köttat runt och fixat och gått med hästar och styrt upp allt så är lite trött och det är älskvärt! Älskar att känna mig trött efter stallet och nu var det längesedan.

11/11 hästar motionerade = bra dag

Publicerad 2013-12-16 21:23:35 i Allmänt,

Idag har vi haft grymt teamwork jag, L och Marika.

Dagen började vid 8 när Drifter visades för spekulanter. Jag tog med Calida ner så Marika trimmade henne och travhoppade samtidigt. Hann även longera Britt innan 10-fikat.

Efter det trimmades Gris, Summer, Diva, Tiger och Carlando travhoppade. L gjorde i ordning alla och jag skrittade fram och av (till fots) och Marika red. Sen lunch innan vi körde vidare.

Thindra trimmades och Laban travhoppade. Han imponerar verkligen! L red Royal som vanligt.

Är nöjd med hur M har ridit alla hästar idag, grymt :)

Sen tog vi över Carat för träning och tävling och jag började med att skola in henne på bandet. Superkul att hon är i "stallet" flyttar upp om 2 veckor men är under vårt ansvar från nu.

Kvällen spenderar jag hos bästa bonds = standard på måndagar! Har till och med lärt mig portkoden hit :)

Söndag

Publicerad 2013-12-15 22:16:07 i Allmänt,

Höll på mellan halv 11 och 15 med intervjun och fotograferingen. Det var en journalist som pratade med min chef i veckan och ville göra den. Gick bra och Summer blev fin på det flesta bilderna :)

Efter 15 longerade jag Britt och Carlando i pessoan. Fixade Drifter till Marika som trimmade honom. L red Drifter och Calida gick som sagt på bandet i 30 min med två backintervaller.

Fick damp på dumma handen idag. Thindra hade behövt gå och ingen kunde ta henne och det var träningar så jag kunde inte longera... Blir så trött på att inte kunna fungera som vanligt och får så dåligt samvete om en häst inte går så mycket som den ska... Hata handen!! Detta händer inte när jag är frisk...

Vet inte vilken dag jag längtar mest till 23 eller julafton??

Avslutar i alla fall dagen i Lindholmen så det är bra!

Calida skolas in på bandet!

Publicerad 2013-12-15 16:31:58 i Allmänt,

Har ingen som kan rida Calida idag och vill inte longera henne idag igen så vänjer in henne på bandet. Hon gick fint redan efter 2 minuter vilket jag inte trodde så det var bra :)

Ska låta henne gå 15 och går hon lugnt testar jag backe också!

Longering på schemat!

Publicerad 2013-12-14 21:04:27 i Allmänt,

Marika hinner rida väldigt lite i helgen så jag har longerat en massa idag.

Började morgonen hemma hos Jenny för jag sov där och åkte till Runsten vid 10. Longerade 5 hästar och fixade och donade i stallet till 15 och gick hem ett tag men gick ut runt 18 och longerade 2 till och Marika red två.

Jag longerade Britt, Laban, Calida, Summer, Drifter, Diva och Chippen!

Calida var värst men blev bäst och fick trava upphöjda bommar och hoppa tre små hinder på volt.

Marika red Carlando och Ghisela. C fick trava bommar och hoppa en kort studs och var svinfin :)

Laban får guldstjärna <3

Nu ska jag fodra mitt stall och sen gå hem och sova!

Baka baka baka

Publicerad 2013-12-13 23:34:07 i Allmänt,

Bra kväll hos bonds med middag och julbak i mängder och som avslutades med mys i sofforna framför en grym film.

Alla tjejer var här och jag har verkligen grymma kollegor<3 vi är ju lite som en familj eftersom vi bor ihop och jag trivs så bra med alla som bor där just nu :)

Jag gjorde grymma pepparkakor!

Uteritter

Publicerad 2013-12-13 15:59:25 i Allmänt,

Idag fixas underlaget i ridhuset så ingen ridning där..

Longerade Britt på utebanan och hon var hur fin som helst :) Marika trimmade även Diva där vilket var den enda hästen hon red då hon haft möten hela dagen.

Jag och Jenny red ut på Summer och Ghisela. Hade inspänningstyglar på Summer så han gick fint och gris var väldigt taggad :)

Sen red vi ut en hel flock, jag på Laban, Tova på Calida, Ida på Tiger, Cissi på Thindra och Sanna på Royal! Jag var den enda som satt säkert om man säger så och Tova satt riktigt löst på en Calida som var helt galen! Men kul hade vi :)

Nu ska alla stalltjejerna och jag hem till Jenny för att julbaka :)

Back on work

Publicerad 2013-12-12 23:16:29 i Allmänt,

Soft schema har jag nu när jag är sjukskriven. Marika tränade till 13 ungefär så kunde inte göra så mycket här tidigare eftersom mina dagar går ut på att fixa hästar till henne. Men kom runt 11 och började.

Men fixade Chippen (hennes ena häst) till henne för hon tränade honom direkt efter hennes andra.

Red sen ut med L och hon red Drifter och jag Diva. Ska nog mest hålla mig till Ghisela nu dock.. L red även ut på Royal och på Tiger med Sanna på Carlando.

Marika trimmade Calida, Ghisela, Summer och Laban. Hon hoppade även Thindra som vi filmade.

Jag longerade Britt med mkt skritt-galopp övergångar och det gick bra! Vill så gärna rida henne nu!!!

Hela kvällen har jag spenderat med min bästa Tova. Vi har ätit middag och flummat runt som vanligt. Men nu ska vi sova.

Runstens hästar idag!

Publicerad 2013-12-11 22:00:50 i Allmänt,

Känns ibland så konstigt att vara borta från runsten och hästarna där.

Men Sanna red ut på Laban idag. L och Thindras ägare red ut på Royal och Thindra.

Marika trimmade Ghisela, Summer och Carlando!

Nästa år kommer verkligen bli så grymt med alla fina hästar i stallet. Hoppas på att få ha speciellt Carlando länge men också Tiger och Laban :)

Nu ska jag strax sova och imorgon återvänder jag till Runsten!

Ledig och en bra dag so far!

Publicerad 2013-12-11 17:42:14 i Allmänt,

Började dagen med att åka och handla julklappar med jordens bästa människa som såklart är mormor! Hittade det mesta så det var skönt. Åt lunch gjorde vi också innan jag rullade hem och bytte om för att åka till jordens bästa varelser, Topanga <3

Red ut på henne och kunde både trava och galoppera. Hade gramanen på vilket är min räddning. När jag klev av var jag som en ny människa. Jag älskar att rida så sjukt mycket!!

Klippte även prinsessan innan jag åkte hem. Ska snart åka igen och denna gång till okvista för att lämna Totte på verkstad... (Totte heter min bil) möter pappa där och sen åker vi tillbaka hem.

Tror världens bästa Bell dyker upp här framåt kvällen vilket såklart är grymt :)

Ridpassen idag!

Publicerad 2013-12-10 21:00:22 i Allmänt,

Marika trimmade Diva, Drifter, Carlando och Laban. Divo var lite divig men de andra fina. Hon hopptränade även Tiger för KG och det gick bra. Tiger behöver hoppas så det var bra att han fick det.

Sanna och jag red ut på Calida och Ghisela. Tur Sanna hade Calida för hon var mer i luften än på marken. Älskade Gris bäst som alltid och jag tog till och med lite galopp :)))

Sanna red sen ut på min man, alltså Summer och han hade varit pigg och glad :)

Topanga tränade jag och mami piaff med och hon var duktig. Hon kan seriebyten i vartannat nu och gör riktigt bra galoppiruetter, vilken prinsessa <3

Hovis + veterinär dag = kaos

Publicerad 2013-12-10 18:40:51 i Allmänt,

Idag började jag morgonen med att fånga in våra 3 vilda föl tillsammans med Jenny. Hovisarna verkade de innan de skodde alla 12 hästarna i stallet. L fixade allt i stallet medan jag bytte hästar åt hovjsarna och fixade hästar till Marika. Jenny har även varit till stor hjälp som alltid!

Åkte sen med hovisarna till Wicky och Co. Och verkade där. Var väl klara runt 13.30 så ganska duktigt av våra duktiga hovslagare.

Efter lunch åkte jag och hämtade hem Wicky och red sen en häst ute med Sanna. Kom precis hem lagom till när bästa veterinären Håkan dök upp. Han vaccinerade Wicky, två i stallet, alla föl, 2 åringar och en till på Wickans lösdrift.

Wicky visade enligt några tecken på brunst förra veckan så Håkan fick även kolla om hon var dräktig och det var hon. När han kände på fölis sparkade den honom så levande är den också. W har gått 6 månader nu så 5 kvar :D

Nu har jag precis landat på Foderby och kollar när mamma rider mitt hjärta<3 återkommer med ridpassen senare!

8-studs!

Publicerad 2013-12-09 22:47:04 i Allmänt,

Vi början veckan bra med att motionera alla 11 hästar på 4 ryttare och mig som tog Britt :) Alla utom Royal har hoppat 8-studs och alla har blivit bra ridna men de vågar väl inget annat när jag tittar.

Av Marika reds Diva, Drifter, Summer, Ghisela, Carlando och Laban.

Tova red Calida.

L red Royal.

Cissi red Tiger och Thindra.

Laban och Calida travhoppade även lite och gjorde det fantastiskt. Men bäst av alla var Carlando vilken fin häst!!

Nu har alla utom Britt, Thindra och Carlando hoppat 8 eller 9-studs vid 6 tillfällen. Ska sluta nu för att strax trappa ner hästarna lite men vill fortsätta med i alla fall Britt och Carlando lite till som båda bara gjort en gång!



Britt <3

Publicerad 2013-12-09 16:39:13 i Allmänt,

Longerade Britt som vanligt idag men hade ingen lina på henne. Men hon var så lyhörd och höll sig hela tiden nära mig, men vi kunde röra oss på större ytor än med linan. Lugnt och fint jobbade hon i pessoaselen och gjorde precis vad jag bad henne om. Avslutade med att hålla i henne och trava mot dagens 8-studs och släppte henne framför och hon hoppade igenom den fint 3 gånger.

Kom ut en som hade kollat på oss från kafeterian och tyckte att det var ett fantastiskt samspel mellan mig och Britt och det värmde i hela själen!

Britt är så otroligt speciell. Förra vintern kände hon inte mig och jag kunde inte hantera henne om hon inte fick sitt lugnande på morgonen. Nu äter hon inte det men är ändå som en hund att hantera. Men inte alls om L fixar henne. Man skapar ett sådant band till henne och vinner man hennes förtroende har man en vän för livet! Bästa älskade Britt <3

Lindholmen <3

Publicerad 2013-12-08 22:13:13 i Allmänt,

Åkte hem idag och stannade hos Topanga på vägen. Mamma skrittade av men jag tog över. Även det lilla kan få mig glad nu när jag saknar ridningen så fruktansvärt mycket.

Lyxig middag bjöds det på hemma och sen solsidan med Papi och systeryster.

Jag tycker så mycket om mitt hem och min familj och allra mest min fina svarta fantastiska häst <3

13 dagar check 15 dagar kvar!

Publicerad 2013-12-08 21:34:50 i Allmänt,

Rubriken berättar statusen med dumma gipset på dummaste handen!

Marika fick en day off today men ändå har 7 stycken motioneras.

L red Royal och Thindra och Tova Calida. Alla trimmades inne :)

Jag longerade Britt, Laban och Carlando i pessoaselen och Diva med inspänningstyglar. Grymt pass med älskade lilla Diva!!

Har ju lätt världens bästa kollegor på mitt jobb son ställer upp så mycket för mig, lycka :)

Landis får stå för bilden!

Svinkallt men fina hästar!

Publicerad 2013-12-07 23:05:17 i Allmänt,

Kom till Runsten vid 10 idag och vet egentligen inte varför för Marika började rida vid 15 och det var pay and jump innan så kunde inte longera ngn heller. Hängde med Jenny ett tag medan L skrittade ut på Royal nästan en timme. Svinkallt idag så hästarna har varit på tårna!

Sen gick jag och L igenom skritten och bandet och jag gjorde ett schema för vilka som ska gå morgon och eftermiddag. Sen en månad tillbaka har vi inte använt skritten då stalltjejerna tagit ut hästarna så skönt att börja igen.

Marika trimmade Ghisela, Carlando och Tiger och de två sista med en lång serie travbommar.

Jag longerade Britt och Summer och L skrittade ut på Drifter.

När vi var klara kom Tova och jag hjälpte henne att trimma Calida som var väldigt pigg, spänd, hoppig och muppig till en början. Men Tova är svinbra på att hantera henne och det blev ett superpass på nästan en timme.

Min bästa vän <3

Publicerad 2013-12-07 19:52:44 i Allmänt,

När jag tittar i dina ögon så smälter mitt hjärta och jag blir glad inombords. Glad över att du är min och över att få ha dig i mitt liv. Glad över att du alltid finns där och alltid bemöter mig så bra. Glad över allt du låter mig uppleva tillsammans med dig och glad över att ha dig som bästa vän<3

Jag älskar dig Topanga, föralltid!

Fredag och ledig!

Publicerad 2013-12-06 22:04:00 i Allmänt,

Åkte till Lindholmen igår så vaknade här imorse. Chillade lite med vovvarna innan jag åkte till Täby och mötte upp fina Hanna aka planeten. Hon har sen ett tag tillbaka bott i London vilket suger lite. Nu är hon hemma på besök några dagar så jag är glad över att jag hann träffa henne. Åt lunch på Vapiano och satt där och pratade i några timmar. 
 
Mötte sen upp syster och åkte till Foderby. Hjälpte henne när hon red Pysen och skrittade samtidigt på min älskade Topanga. Hon har slagit på sig på ett ben så har några sår och är svullen men joggade lite och hon känns fräsch. Att man kan finna så mycket glädje som jag gör i Topanga är helt sjukt, mitt allt <3
 
kvällen spenderar jag hemma med familjen framför Idol och det är mysigt. Åker tillbaka till Runsten imorgon :)
 
 
 

visningen igår!

Publicerad 2013-12-06 18:31:15 i Allmänt,

Det var Thindra och Drifter som visades och båda skötte sig. De fick värma upp över studsen som många av de andra hoppade på dagen och sen hoppa några språng. Passade på att filma lite på Thindra för vi har ingen film på henne. Hon är rätt spänstig och det skulle vara kul att få utveckla henne mer innan hon blir såld!
 
 

Torsdag och 9/11 hästar klara so far!

Publicerad 2013-12-05 18:52:24 i Allmänt,

Började 10 idag och fixade hästar.

Marika hoppade 8-studs på Ghisela, Laban och Tiger. Hon trimmade även Summer och Carlando och gnällde inte på någon :)

L red Royal och joggade ute på Diva.

Jag longerade Britt och joggade ute på Calida med L och Diva. Jag vet att jag inte får men kunde inte låta bli. Satte på en graman och det gick bra. Gick hem med ett leende tack vare min tur i alla fall :)

Nu ska jag fixa de två som är kvar och som ska visas för spekulanter.

4 beridare idag!

Publicerad 2013-12-05 00:18:34 i Allmänt,

Var borta hos Marikas mamma och fixade mitt hår så var tillbaka runt 12 och då började jag fixa hästar till mina beridare. Har använt mig av 4 beridare idag!

Marika trimmade Laban och Tiger. Hon hoppade 5-studs och en 4-kombination med oxrar på Diva och Summer. D och S var jättefina och nyttig övning för bästa lilla Divo.

L red Royal och joggade och skrittade Thindra ute.

Cissi trimmade Drifter och jag hjälpte henne med ryggningar. Hon red även ut på superstar Ghisela <3

Tova hoppade studsen och oxrarna på Calida och det gick super. Hon är fin Calidis och Tova rider henne hur bra som helst :)

Jag själv longerade Britt och hon var stissig och ofokuserad idag men fokuserade på att få henne att galoppera i stora språng.

Carlando får sin sko imorgon!

Igår var en bra dag!

Publicerad 2013-12-04 14:46:22 i Allmänt,

Igår hann jag mycket och var glad faktiskt trots sjukhusbesök och en dum hand!

Fixade 6 hästar till Marika före kvart över 12. Hon trimmade Ghisela, Diva, Drifter, Laban, Tiger och Thindra.

Sanna och L (hästskötaren) red ut på Calida och Summer. Skritt och lite jogg och galopp i en timme.

Sen åkte jag och Jenny till sjukhuset och röntgade om min hand och pratade med en läkare. Brottet är oförändrat vilket är både på gott och ont.

Åkte tillbaka och fixade Carat till Marika så red hon henne och jag longerade Britt. B fick travhoppa över ett hinder på 30cm. Carat är en häst som jag provade för ett par veckor sedan om ni minns det och som kommer till oss snart vilket jag ser fram emot :)

Storstädade sen mitt rum med hjälp av Tova och sen åkte vi och åt middag och pratade om allt mellan himmel och jord. Efter det åkte vi till Wicky och släpade med oss några balar hö dit. På vägen tillbaka stannade vi hos boss för han ville se mitt fult färgade hår och vi kom perfekt till efterrätten! Tova är grym <3

Ny vecka!

Publicerad 2013-12-02 21:22:58 i Allmänt,

Måndag och ny vecka. Har mycket att göra denna vecka känns det som.. vet inte hur jag ska få ihop allt och om jag ens hinner åka hem!? och ändå är jag sjukskriven.
 
Idag pusslade jag ihop så 10 hästar av 10 möjliga blev motionerade. Eller den elfte Carlando gick bara i skritten då han har en sko som sitter dåligt. Men den fixas på onsdag!
 
Marika trimmade Calida, Diva, Summer och Ghisela. Hon var ambitiös med alla och följde mina order perfekt. Jag är väldigt glad över att jag har hennes hjälp då hon är duktig på att trimma :)
 
Sanna och hästskötaren skrittade och joggade en timme ute på Laban och Tiger. Hästskötaren red även Royal.
 
Jag longerade Britt och Drifter och hade bra pass med båda.
 
Thindra visades för spekulanter och hon skötte sig och hoppade jättefint!
 
Kvällen spenderar jag hemma hos Jenny och Eila :)
 
Saknar mitt hjärta <3
 
 
 
 

Globen

Publicerad 2013-12-02 09:16:35 i Allmänt,

Igår var jag med Jenny på Globen hela dagen. Kul var det! Köpte ett fint pannband vilket var det enda men fint var det.

Hästarna på Runsten vilade fast jag tror att Marika skulle trimma Thindra.

Nu är jag på plats på Runsten igen efter en helg hos bästa Jenny. Har myst med Divo i hagen för hon är världens gosigaste och ska ta och longera Britt nu tänkte jag. Får se hur ridningen blir på de andra idag, ska prata med Marika :)

Information

Publicerad 2013-12-01 14:02:14 i Allmänt,

Känner att jag ligger efter med en del information!

Thindra som nu varit hos oss i 3 veckor på försäljning är ett 6-årigt sto som tävlat 105cm. Trevlig och okomplicerad och rätt spänstig :)

Carlando som kom i veckan är en 6-årig valack som gått 130cm. Ni som hängt med ett tag eller känner mig bra känner kanske igen honom. För 2 år sedan red jag och tränade honom hemma. Har alltid älskat att rida honom så det är jättekul att få chansen att ha honom i stallet. Synd bara att jag måste vänta 2 veckor och 2 dagar till på att få rida honom...

Min nya hästskötare kommer från Irland och är hos oss på obestämd tid. Vet faktiskt inte hur man stavar hennes namn så jag låter bli. Hon verkar vara en trevlig tjej på 19 år. Lär väl känna henne bättre snart men hittills känns hon okej :) lite svårt att hon inte pratar svenska men nu har jag chansen att öva upp min förskräckligt dåliga engelska!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela