Malin Åkerström

Ner som en pannkaka - upp som en sol!

Publicerad 2013-05-31 22:38:09 i

Resultat Märsta

100 cm

Drifter: ute... Han hoppade felfritt fram till sista hindret som var en kombination precis vid staketet även om han var spänd. Halva klassen stannade där så vi var inte ensamma i alla fall. Han bara sprang på sidan och blev okontaktbar och helt sjukt stark. Typiskt unghästar att vara lite upp och ner men det är de som är spännande med dem.

Calette: 0 fel. Så himla fin!!! Inte spänd men hoppade stort och väldigt fint. Tittade inte på något och var bara grymma Sprett!

100 cm

Calette: 4 fel men superfin. Blev aldrig klar till tvåan så hon petade den. Hon brukar bli trött till andra klassen men idag kändes hon pigg. Det var helt mitt fel så guldstjärna ska hon ha idag!!

Drifter: 0 fel och färdigkvalad på endast 3 tävlingar :)) kombinationen stod på samma ställe och han hoppade. Red på ett nytt sätt vilket verkligen gav resultat. Vissa språng hoppade han så sjukt bra på. Tror aldrig han har hoppat så fint.

Nu avslutar jag en kvällstur ute på Calida. Hela runsten sover men vi är vakna. Hon har skött sig rätt bra och jag tror jag vet hur jag ska gå tillväga med henne nu! Fin är hon!

On the road!

Publicerad 2013-05-31 15:26:49 i

Sitter i en massa köer påväg till tävling i Märsta med 4-åringarna. Hoppas verkligen att vi hinner fram i tid....

Skönt att åka lite senare även om jag har jobbat hela dagen. Har hunnit lägga mycket tid på de hästar jag ridit idag vilket är bra.

Summer trimmade jag länge och han var rolig att rida. Kunde göra massa saker som inte gick om man ville ha honom på tygeln för bara ngn vecka sedan. Britt longerades.

Ghisela trimmade jag med galoppbommar och red ganska länge. Ska öka längden på rispassen på henne och Summer nu igen. Hon kändes hur fin som helst :)

Diva red jag markarbete på med en del övningar från igår och hon gjorde minst lika bra som Ghisela. Fina lilla hästen!

Bra kväll, godnatt!

Publicerad 2013-05-30 23:17:08 i

Idag har jag trimmat fina Britt och Diva som båda fick lite högre krav på sig men ändå skötte sig prima ballerina :)

Summer longerades och Calette "red" jag på. Hon går inte att rida för tillfället...på måndag kollar vi hennes mun innan vi börjar bråka med henne.

Hoppade Calida och Ghisela för John och det var superkul. Båda var väldigt fina även om gris är svårslagen. John sa bra saker om Calida vilket är extra kul att höra när hon tillhör mig. Han sa att Ghisela älskar min ridning vilket är bland det bästa man kan säga till mig, lycklig :'D <3

Grillkväll har vi haft hemma och alla tjejerna i huset och de andra som kom är så himla bra. Longerade Laura och gosade med följs också. Lauras eftergrej kom aldrig ut så veterinären fick komma och fixa och sa att hon måste longeras.

Godnatt från mig!

Föl!!!!

Publicerad 2013-05-30 18:19:46 i

Imorse mockade jag som varje morgon och när min praktikant Felicia skulle gå ner till ponnystallet såg hon Laura ligga ner långt bort i hagen så vi sprang dit och då kom hennes föl. Vi fick hjälpa den att resa sig för den hade stora problem med det vilket inte är så konstigt för den har sjukt långa ben. Sjukt coolt och kul att se den lilla fölisen så tidigt i livet :)

Längtar tills mitt föl kommer om det nu blir ett föl...

Sjukt segt...

Publicerad 2013-05-29 14:24:03 i Allmänt,

Blir ingen tävling i helgen i Örebro :( Våren hade varit för dålig tydligen och de kom man på nu!? Skulle åkt dit med Summer och Britt för att få en extra chans att kvala Summer till SM och en chans att kvala Britt till Falsterbo. Tur att Diva ska till Falsterbo i alla fall :D
 
Idag är jag ledig vilket jag ångrar nu när jag inte tävlar i helgen för det hade varit 1000 gånger bättre att vara ledig då...
 
Igår skrev jag inte så mycket för dagen blev väldigt lång och jag hann inte. Men på Runsten red jag ut på Ghisela, Summer och Diva. Ghisela var även Tv-stjärna med Magdalena Graaf i sadeln. Drifter visade jag för några spekulanter och det gick inge vidare.  Britt tränade jag för KG och det gick rätt bra. Hon är svår och ibland undrar jag om hon är svårare hemma än på tävling? eller är det lugnandet som gör att det känns så? Inte ett hinderfel i alla fall och avslutade med en grym känsla.
 
Gris 140cm i Falun <3
 

Bara jag och Topanga = bäst!

Publicerad 2013-05-28 21:44:27 i

Helt själv på Söderby med min Topanga och måste säga att det är dessa stunder jag gillar bäst här. Nu ska vi ut på en kvällstur och njuta av livet och glömma allt annat för en stund!

Kvällstankar

Publicerad 2013-05-27 23:07:41 i

Mina riktiga vänner betyder så sjukt mycket och alla dessa saker passar in på dem!

Mina fina älsklingar <3

Publicerad 2013-05-27 22:17:08 i

Idag har jag trimmat alla mina favoriter!

Började med Ghisela som kändes så sjukt fräsch och fin. Verkligen ett nöje att rida henne! Värsta bästa galoppen och verkade vilja jobba.

Sen tog jag Britt. Hon äter inte sitt lugnande pga av olika anledningar och det känns. Men man kan ta hennes energi till något positivt och shit vad bra hon kan gå. Hennes lugnande gör den effekten att man jämnar ut hennes toppar och dalar så utan det kan hon ha djupare dalar men också högre toppar och det är de jag vill åt.

Summer kändes fin. Det har hänt mycket med honom de senaste veckorna och jag längtar till när Jeanna kommer och rider honom nästa gång. Ska bli kul att höra vad hon tycker!

Diva har verkligen blivit fin. Det har liksom lossnat helt och hon är sjukt rolig att rida. Hoppas bara att de håller i sig och vi kan bibehålla formen någon månad till.

Calida red jag lite markarbete på med bommar och en liten serie. Hon var fin och endast tjurig en gång. Duktig!

Åkte till Ödet och red ut på the One and only och hon var som alltid bäst <3 trimmade även en fin vit ponny :)

Runette <3

Publicerad 2013-05-26 20:34:38 i Allmänt,

 
Rune min älskade Rune har troligtvis gjort sina sista starter ever... :( Hon har inte svarat på behandlingarna och är nu inte kvar i stallet men finns som tur är kvar på gården. Hon går på lösdriften sen någon vecka tillbaka och kommer kanske betäckas.
 
Denna lilla underbara häst fastnade jag otroligt mycket för vilket är svårt att inte göra då det är den mest godhjärtade varelse som finns. Hennes inställning är verkligen bäst och hennes hjärta är av rent guld tror jag. En kämpe är hon också och en riktig fighter. Hon ställde upp till 110% för mig och gav en så fin känsla i hoppningen samt var rolig och arbetsvillig varje dag, red henne dagligen med ett leende på läpparna. Kommer bli tomt utan henne men är så glad över att få uppleva henne och måste tacka henne för den tid vi fick <3
 
 
 

Gameday!

Publicerad 2013-05-26 20:22:10 i

Idag har vi varit i Enköping med fina 4-åringarna Drifter och Calette :)

90 cm

Calette: 0 fel. Hon har växt mycket och är därför lite svag och har inte alltid koll på sin kropp men hon Hoppade helt okej i alla fall. Lite matt men felfri så inget gnäll. Skönt att hon inte var så tittig :)

Drifter: 0 fel. Han var mer tittig än Spretten men han skulle aldrig fundera på att stanna. Fin tycker jag :)

100 cm

Calette: 8 fel. Hon var rätt på men orkade inte riktigt och rev två. Typiska unghästrivningar. Hon hatar att riva och kämpade på super så jag är nöjd! Ska låta henne ta det lugnt i veckan som kommer fram till nästa tävling på fredag.

Drifter: 0 fel. Superhäst men dålig ridning. Han är för go lilla Drifter i alla fall. 100% felfri på tävling såhär "långt" i sin karriär :)

Trimmade Calida och tvättade Silver när jag kom hem. Calida gick super idag, bästa passet sen hon kom :)

Halvledig!

Publicerad 2013-05-25 22:36:32 i Allmänt,

idag var jag ledig förmiddag men fick komma när jag ville så länge jag kom innan 2. Passande eftersom jag kom hem vig halv 4 inatt. Hann med en lunchdejt med Joddy innan jag åkte till Runsten.
 
Här har jag ridit på 5 hästar och Diva ska ha en guldstjärna och även Summer. Britt var helvild och jag var så sjukt nära på att flyga av. Ghisela gick som vanligt fint efter en stunds jobb. Calida red jag med sällskap och det ska jag fortsätta med för då blev allt så positivt. Red med Steffi och vi hoppade lite terränghinder och Calidis var duktig :)
 
4-åringarna är tvättade och fina inför imorgon då de gör sin andra tävling i livet!! :D
 
Steffi lagade supergod middag och till efterrätt åt vi som alltid marrängsviss.
 
 
Calida och jag för lite mer än ett år sedan!

Ledig dag!

Publicerad 2013-05-24 18:48:06 i

Idag har jag varit ledig och fick äntligen sova till hela klockan 9 innan Bell ringde och väckte mig. Sen har jag och Bell varit på vift hela dagen. Vi har lämnat lastbilen på runsten, köpt ridkläder till mig, vanliga kläder och toppade det hela med en lunch :)

Har sen ridit ut på min prinsessa Topanga och även trimmat ponnysarna Jody och Kaspar.

Nu sitter jag i bilen med Bredis påväg hem till Fridolf där vi ska äta och föra innan vi drar till teglos :)

Wicky borta igen :(

Publicerad 2013-05-23 23:12:49 i Allmänt,

precis när man får hem sin älskling så måste hon åka iväg igen :( Hon är tillbaka på betäckningen då jag misstänker att hon är brunstig och är hon det är hon inte direkt dräktig....
 
Har varit och ridit på min fina Topanga idag. Tog en tur ute med bästaste vännen Matilda som är väldigt saknad. Hästarna var helt galna och vi busade en hel del. Topanga påminde mig ännu en gång om varför hon är bättre än alla andra. Hon är verkligen bäst! Trimmade även lite ponny på kvällskvisten innan jag for hem till ödet. Har inte varit hemma på vad som känns som 1000 år så det är skönt att vara här. Jag har jobbat 2,5 vecka i sträck så imorgon är jag ledig vilket jag tror behövs även om jag har svårt att slita mig från älskade Runsten.
 
Det finns verkligen fina människor här i världen och många av dem finns runt mig. Var inne på min kompis Hannas blogg som hade skrivit ett inlägg tillägnat mig och det betyder mycket, tack Hanna du gjorde min dag!
 
Ni får en bild från inlägget och på min fina bränna jag fick under Falun....
 

Rätt bra dag!

Publicerad 2013-05-23 16:05:21 i

Idag har inget speciellt hänt men ibland gillar man det också. Jag älskar att vara på underbara Runsten och ta dagen som den kommer. Idag har jag inte stressat alls.

Trimmade Britt på utebanan och min praktikant Hanna longerade Summer. Båda jobbade på bra och Britt behövde trimmas till lite.

Red ut på Ghisela och Diva. G var super och lossande som jag ville utan att jag behövde rida ett långt pass. Diva levde upp till sitt namn idag och vi jobbade väldigt mycket galoppfattningar och avsaktningar. Hon blev fin i alla fall och på vägen red vi förbi Wicky som kom när jag ropade på henne.

Calida trimmade jag på utebanan och det var bästa passet hittills!! Så himla kul med henne tycker jag. Med henne skyndar jag inte så jag har en mer långsiktig plan :)

Nu fixar Wickan fötterna och blir av med skorna så nu räknas hon väl som vildhäst gissar jag.....

Helena Persson träningar!

Publicerad 2013-05-22 23:41:45 i Allmänt,

Idag har jag äntligen hunnit packa upp och tvätta det mesta efter helgen i Falun. Sadelkammaren har varit kaos men inte längre :)
 
Har trimmat Summer, Ghisela och Britt lite lagom lätt inne. Bara lite lösgörande för att hålla de mjuka och fina men ingen hårdträning. Denna vecka ska de mest gå lätta pass nämligen. Diva red jag ut på och hon känns superfin men ska också ta det lite lugnt i veckan.
 
Har hoppat Calette och Calida för Helena och både gick super. Spretten hoppade verkligen kalasbra, lite trött mot slutet vilket beror på att hon växer så det knakar just nu. Calida var så himla fin i varje språng men där emellan har vi en hel del att jobba med och hon behöver bli starkare men det kändes riktigt bra tycker jag :)
 
Nu blir det sängen, god natt!!
 
Jag älskar dig världens finaste Ghisela <3

Tävlingsplanering!

Publicerad 2013-05-22 11:23:41 i

v.21 söndag Enköping m. Drifter och Calette

V.22 fredag Märsta m. Drifter och Calette.

v.22 lördag Örebro m. Britt och Summer

v.22 söndag Örebro med Britt.

v.24 tors-sön Runsten m. Topanga, Calida, Diva, Britt, Summer och Ghisela.

Så ser det ut just nu men mycket kan ändras. Kul i alla fall med mycket tävlingar.

Godnatt!

Publicerad 2013-05-21 23:04:01 i

Dags att sova så skriver bara en kortis idag. Har ridit alla idag utom Diva som har minisemester. Hopptränade Drifter för Per och han gick som en klocka. Lätt en av våra bättre träningar :)

Calida red jag ut på vilket gick bättre än sist men vi har en lång väg kvar innan det blir bra.

Har ätit hos Stoffe the boss vilket var trevligt men nu är jag trött efter en lång dag.

Wickan släppte jag ut på lösdriften vilket skär i hjärtat.... Hon trivs och mår bra men det är liksom minst ett år kvar tills hon kanske får börja sättas igång :( saknar att rida henne så sjukt mycket. Är i alla fall väldigt glad över att ha henne hemma igen :)

Gissa vem som är hemma!?

Publicerad 2013-05-20 23:47:27 i

Ska precis sova efter att ha varit på vift hela dagen.

Idag har jag trimmat Silver och Calette. Spretten kändes bra igen vilket är skönt så fortsätter hon kännas bra tävlar vi på söndag.

Red ut på finaste Ghisela och Summer och klappade typ på dem var tionde sekund bara för jag är så glad över deras prestationer. Älsklingar <3

Britt longerades och fick morötter för hon var också otroligt fin i helgen <3

Marika trimmade Drifter som hade skött sig.

Åkte och hämtade hem min finaste Wicky efter 3 långa veckor utan henne... Hon spetsade öronen och kom fram till mig så fort jag ropade på henne i hagen men när hon hade hälsat på mig drog hon iväg det snabbaste hennes ben orkade bära hennes redan nu tjocka mage. Skönt att ha henne hemma :)

Kvällsfodrade innan jag tvättade och borstade på Wicky för sedan avsluta med att longera en något för springig Calida. Har faktiskt pussat och gosat med min älskade Topanga idag också. Dagen har med andra ord varit awesome!! Alla fina människor här på Runsten och även många andra underbaringar har grattat mig efter helgen och det betyder mycket, tack tack tack :D

Älskade hästarna njuter i sina hagar <3

Publicerad 2013-05-20 09:07:31 i

Fyller vatten i hagarna och ser hur glada hästarna är över att få vara ute. Diva sprang runt i 30 minuter och bockade, Ghisela letar gräs, Summer rullade sig 5 gånger, Calida går i liten gräshage och äter, Britt har stått och kliat på Calette sen halv 8. De förtjänar verkligen att vara ute och njuta efter allt de gjort för mig i helgen.

En annan sak jag kom och tänka på är att jag nu får rida vilken häst jag vill upp till 140cm utan att kvala :)

Falun dag 4!

Publicerad 2013-05-19 23:04:03 i

Ja vad ska man säga, hästarna slutar aldrig förvåna eller leverera!!!!

140 cm

Ghisela: 0+8 fel men bästaste. Hon kändes lite trött vilket inte är så konstigt med tanke på gårdagens krävande och stora runda. Men hon hoppade ändå väldigt fint och felfritt till de 2 sista som hon petade. Red fort i omhoppningen också vilket gjorde henne lite flack men bästa tiden fick vi i alla fall. Älskade häst <333

Summer: 0+0 fel och 3a :DDD han hoppade super och det kändes så lätt. Gasade en hel del i omhoppningen vilket jag inte vågat i 140 innan men efter 145 igår kändes 140 inte så farligt. Kung han är världens finaste och bästa Zero Summer <3

Stort tack ska min älskade mamma ha som har stöttat, groomat, kört och varit awesome. Hon är bäst och den bästa människan i hela världen <3

Effektiv morgon!

Publicerad 2013-05-19 10:21:28 i

Fodrade hästarna och fixade lite innan jag började trimma de som inte tävlar idag. Britt kändes fin och pigg vilket är ett gott tecken. Calida var bättre än igår och gick riktigt fint. Det är roligt att sitta på hennes rygg och jag trivs så bra där. Diva var också fin. Jag har hittat lite nya knep att använda mig av på henne och det har gjort stor skillnad i markarbetet. Hann mocka två boxar också och Vicky promenerade med Ghisela <3 och Summer :) nu har vi även hunnit med frukost på hotellet så morgonen har varit väldigt effektiv!

Ska försöka ladda till dagens klasser vilket är lite svårt då jag ännu inte har hunnit smälta gårdagens resultat.

Lever i en bubbla!

Publicerad 2013-05-18 23:56:18 i

Allt har verkligen inte gått in ännu. Det känns som att jag är i en bubbla liksom. För de flesta är det ingen stor grej men för mig är det de då det är de största jag har gjort.

Har precis varit i stallet och pussat på stjärnan och lindat hennes ben. <3 middagen var awesome med awesome sällskap :)

Kan också nämna innan jag somnar att jag har trimmat de andra 3 som inte tävlat idag och samtliga kändes finfina!

Imorgon rider jag 140 på gris och Summer men oavsett hur det går kommer jag åka hem lycklig!

Falun dag 3!!!!!!

Publicerad 2013-05-18 20:46:46 i

Allt har inte gått in i mitt huvud ännu och jag vet inte hur jag ska sätta ord på den lycka jag känner just nu. Men jag skriver resultaten så ni vet hur underbara hästarna är!

135 cm

Britt: debut 0+0 fel och 3a. Hon var så himla fin idag igen och jag kan lita på henne och hon litar på mig. Red fort lyckades vi också med. Pontus Westergren och John Hickey var snabbare men sen kom lilla jag och Britt. Det sköna var att det kändes lekande lätt för henne så 140 blir nog bra när vi debuterar det. Älskade häst <3

145 cm svår hoppning!!

Ghisela: debut 0 fel och 7a. Vet inte vad jag ska säga mer än att gris är bäst i världen och en på miljonen. Det var svinhögt tyckte jag men gris hoppade så fint så fint. Glädjetårarna tittade till och med fram efter. Som + i kanten är vi också kvalade till SM!!!! Älskade underbara bästa Ghisela <3

Är så tacksam över att få rida alla dessa fina hästar. Lyckan går inte att beskriva!!

Nu ska vi ut och fira hörs sen mina vänner som också är så sjukt fina och grattar mig :)

Falun dag 2!

Publicerad 2013-05-17 20:36:32 i

Shit asså vilka hästar jag har tillgång till och vilket fantastiskt team jag har. Jag är ju verkligen inte rutinerad i större klasser men tack vare fantastiska hästar, hästägare, hästskötare och tränare lyckas vi ändå i mina ögon rätt bra!

120 cm

Calida: 0+0 fel och 2a. Superfin var hon idag och satte inte en hov fel. Red rätt fort i omhoppningen vilket man kan på henne och det gav oss andra platsen. Sjukt glad över att få ha fina Calida och tror att det kan bli riktigt bra!

130 cm

Britt: 0 fel och 9a samt 140-kvalad. Det var en svår bana men vi redde ut det rätt bra. Litade på henne men var bestämd och tydlig med alla distanser och hon hoppade kungligt. Kunde hitta flytet på distanser lite utifrån vilket har varit svårt på henne. Finaste Brittney <3

Ghisela: 0 fel och 5a. Tog alla sväva svängar men höll ihop henne och hon Hoppade riktigt fint. älskade Gris gör verkligen alltid sitt bästa <3

Summer: 0 fel och 1a. Startade näst sist och bestämde mig för att köra all in. Jag visste att två skulle bli placerade så jag skulle ändå vara nöjd med klassen. Summer var med på noterna och hoppade grymt bra!! Bästaste kungen <3

140 cm

Summer: 8 fel men kung! Det var tvåkombination och trekombination. Han stod inte emot eller backade av därför fick jag två ner men dem får jag ta på mig själv. Jag är ju orutti i dessa klasser och en miss jag gör på en linje kan verkligen straffa sig på linjen efter. Det är små marginaler men jag kan inte bli nöjdare med honom. Jag gick in med en känsla om att det inte var speciellt högt även om de mer rutinerade ryttarna sa att det var stort. Kombinationerna hoppade han klockren t i!!! Älskade älskade finaste Summer <3

Falun dag 1!

Publicerad 2013-05-16 22:16:55 i

Har gjort 4 starter idag och skriver mer om resultaten sen men kan nämna att Britt hoppade fint, Calida kom 4a i tävlingsdebuten och det löste sig med Diva som satte en säker nolla i 120 cm!

Har trimmat Ghisela och Summer som båda kändes lite lata men efter lite jobb blev de finfina :)

Grillat har vi gjort eller Stoffe stod för den biten och jag dukade. Mamma har lämnat mig och Vicky som är med i helgen i lastbilen för att bo på hotellet!?!? Varför bor inte hon i lastbilen och jag på hotellet liksom??

Ska väl strax gå och lägga mig för jag har viktiga starter de kommande dagarna och då gäller det att ligga på topp :)

Stjärnan <3

Publicerad 2013-05-16 10:18:23 i

Ute och går med världens finaste Diva <3 tyvärr får hon inte tävla i helgen vilket suger och missar därför en tävling i uppladdningen inför Falsterbo...men men inget att göra!

Hon får vara med och glänsa som den pärla hon är!

Strax efter 23 är vi klara i stallet!

Publicerad 2013-05-15 23:08:45 i

Hästarna är installerade och har fått både mat och vatten. Allt är typ uppackat och nu ska vi till lastbilen och bädda och fixa! Jag fullkomligt älskar livet på tävling. Imorgon startar jag första starten vid strax efter 9 så håll tummarna! :)

Lastbilen mitt nya hem!

Publicerad 2013-05-15 19:08:15 i

Nu är vi på resande fot igen och denna gång bär det av till Falun med 5 hästar där bak. Jenny körde första biten och nu har min mamma tagit över... Känns tryggare med Jenny som chaufför men kul att mamma kan följa med för en gångs skull :)

Haft det sjukt stressigt idag men Kestas mockade och min praktikant har varit super!!!

Trimmade igenom de 5 som är med och sen åkte jag till veterinären med Rune. Hur planen ser ut med henne kan jag ännu inte svara på men prognosen är dålig :( fina fina Rune!

Praktikanten som faktiskt har ett namn och heter Josefin har tvättat alla hästar och putsat allt. Jenny kom och hjälpte mig att packa så vi ligger ganska bra till i tidsplanen.

Lastbilen har blivit som mitt tredje hem och att åka på tävling känns som semester. Helst skulle jag alltid vilja bo på tävling och givetvis tävla!

Bjussar på en bild på mig och Jenny från förra helgen bara för att hon är sjukt bra :)

Mycket att göra!

Publicerad 2013-05-14 22:51:03 i Allmänt,

 
Det är så mycket att fixa med nu när jag i princip jobbar själv men jag klagar inte för jag älskar mitt jobb. Idag trimmade jag Diva som kändes superfin och inte alls så divig som hon kan vara.
 
Jag tränade Drifter för KG och han har aldrig gått så bra eller hoppat så fint tror jag. En riktig pärla den hästen <3
 
Visade Silver för några spekulanter och han skötte sig så bra som han kan göra.
 
Packade allt hö till helgen och tvättade ännu mer saker som jag ska ha med och mitt i allt kom jag på att Calida åker med så ännu mer saker ska med.
 
Åkte hem och hoppträna Topanga för Lena och hon är så sjukt mycket älskad (Topanga alltså). Hon har ju inte hoppat mycket alls i år så det saknas en del saker men jag fick ändå till det på slutet och då levererade hon super! Har anmält henne till tävling om en månad så hoppas verkligen att jag hinner träna henne lite mer innan det.
 
Nu säger jag god natt hemma från Lindholmen, imorgon ringer klockan 05.45....
 
Haha jag och calida på tävling för över ett år sedan!
 

Ghisela 130cm Högbo <3

Publicerad 2013-05-14 18:16:18 i Allmänt,

Hon hoppar så sjukt bra i denna klass och det är denna runda som ger oss vårt sista kval till 140 cm! Gud vad jag älskar denna häst, hon är utan tvekan bäst <3
 
 

Packa upp och packa ner!

Publicerad 2013-05-13 22:41:41 i Allmänt,

Shit vad mycket som ska fixas och packas om innan onsdag då vi drar på tävling igen. Idag har jag tvättat alla mina tävlingskläder, alla benskydd och schabrak till hästarna. Städat och packat upp en del saker har jag också gjort. Självfallet har jag också ridit lite.
 
Började med Britt som joggades medan en praktikant longerade Summer. Hon kändes fräsch och fin vilket är skönt eftersom hon ändå gick omkull. Red ut på Ghisela som kändes superfin och sen red jag och praktikanten ut på Drifter och Silver. Marika har ridit både dem, Calette och Calida i helgen så de har gått som vanligt även om jag har varit borta.
 
Tränade markarbete på Calida för Per framåt kvällen och jag fick massa bra tips och råd. Calida kändes fin men vi har en del att jobba med. Hittade massor av nya knappar och vet hur jag ska jobba henne i basic-övningarna.
 
Kvällsfodrade innan jag fortsatte med tvättandet....
 
Wickys föl Celine, undrar hur vårat föl kommer se ut!

Från himlen till helvetet...

Publicerad 2013-05-12 23:23:47 i

Under och efter denna helg har jag känt det som att jag har levt i något slags paradis. Jag har varit lyckligare än någonsin och gjort de jag älskar mest i hela vida världen. Jag har chansen att rida fantastiska hästar och runt om mig har jag världens bästa team <3

Nu sommar jag dock med ögon som svider efter alla tårar som kommit. Jag är trött och tar förmodligen allt värre än vad jag borde men det kan jag inte hjälpa. Jag hatar att känna såhär, hatar att känna att man inte kan göra en god gärning utan problem.

Godnatt och tack för mig idag. Imorgon kommer 140 filmer upp !!

Min älskade får stå för bilden bara för att jag saknar henne mer än mest!

Högbo dag 4!

Publicerad 2013-05-12 14:31:08 i

Hann jogga både Summer och Ghisela och båda kändes fina och fräscha vilket är skönt när de har hoppat lite större.

Britt hoppade 130 och var superfin. Efter trekombinationen slappnade jag av och jag gled ut till vänster på bågen till nästa hinder så hon hoppade till vänster och missade hindret. Men sen klockren igen och kändes inte rädd efter gårdagens rejäla vurpa. Finaste älskade Britt <3

Trimmade Diva lite längre efter innan vi kollade på 145 hoppningen där Ron var med. Han är så sjukt fin bästa Ronnie. Igår var det 1 år sedan jag debuterade 140 på honom och bröt käken.

Nu rullar vi hemåt med 4 fantastiska hästar. Jenny är väldens bästa som har ställt upp och groomat och varit awesome. Utan henne hade det inte gått så bra!

Lyckan är fortfarande obeskrivlig!

Publicerad 2013-05-12 09:04:59 i

Igår gjorde jag de bästa jag någonsin inom hästväg har gjort och det känns så sjukt bra. Firade på kvällen med bästa groomen och chefen.

Nu börjar jag dagen med lite jogg på Summer och förhoppningsvis hinner jag Ghisela innan Britt går 130 cm :)

https://cdn3.cdnme.se/2698374/6-3/pic_518f3dcee087c337284ad0b9.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2698374/6-3/pic_518f3dcee087c337284ad0b9.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2698374/6-3/pic_518f3dcee087c337284ad0b9.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2698374/6-3/pic_518f3dcee087c337284ad0b9.jpg" class="image">

Högbo dag 3!

Publicerad 2013-05-11 20:05:34 i

Ner som en pannkaka och upp som en sol kan man säga om dagens resultat!

Diva har vi inte hoppat mer då det bara är onödigt. Vi har lagt upp en plan inför Falsterbo och den ska följas.

120 cm

Britt: 4 fel. Eftersom hon inte hoppade igår tog vi en 120 som hon hoppade fint. Jag red lite tufft på henne så fick ett ner ut ur kombinationen där det blev för trångt. Nöjd!

130 cm

Britt: ute. Red på henne på ettan och hon hoppade fint och till tvåan blev det då trångt på 7 eller hon kastade sig på hindret efter 6 språng (övermodig idag) och går omkull rejält... Flög givetvis av och slog halvt ihjäl mig och Britt fick skrapsår på mulen :((

Ghisela: 0 fel och 4a. Det var få nollor och en svår bana men Gris hoppade bättre än någonsin och kvalade till 140 cm.

140 cm.

Summer: 0+4 fel. Han var kung idag. Stod emot lite på 1 och 2 sen hur grym som helst. Rev sista i omhoppningen men jag kan verkligen inte bli mer nöjd än vad jag är :') bääästa hingsten

Ghisela debut: 0+0 fel och 7a!!!!! Jag vet inte vad jag ska skriva eller säga är så överlycklig så jag vet inte vad. Hon är bäst bäst bäst och Gud så jag älskar henne!!! <3

Är så lycklig så jag kan inte ens beskriva det men kanske när jag har fått smälta allt.

Tillbringade sen lite tid på sjukhuset för att röntga min hand som fick sig en smäll och likaså mitt ben! Gick helt okej men lär ha ännu mer ont imorgon...

Fick även ett meddelande som gjorde mig otroligt glad från en tjej som heter Emmie. :)

Högbo dag 2!

Publicerad 2013-05-11 13:10:23 i

Ja vad ska man säga om denna dag!? Upp som en sol och ner som en pannkaka. Skriver lite kort nu så får jag utvärdera lite mer sen efter helgen.

Världens finaste Diva nollade 120cm och är kvalad till Falsterbo. Banan var lång och tekniskt svår. Har nog aldrig varit så nervös när jag ridit. Mot sista hindret snurrade en hel del tankar i mitt huvud men vi gjorde det och jag är hur lycklig som helst över det!

Britt ja vad ska man säga om henne? Har aldrig gjort en så snabb ritt tror jag för hon tog sig inte ens över hinder nummer 1.

Ghisela var nolla i grunden i 130 men två ner i omhoppningen... Surt men inte katastrof!

Summer tog sig runt 140 och hoppade felfritt på 10 hinder men samlade på sig lite fel i kombinationerna. Men en klar förbättring från sist.

Bra middag!

Publicerad 2013-05-09 22:39:13 i

Sjukt god middag och grym efterrätt. Nu dags att bädda ner sig i lastbilen för imorgon är det viktiga klasser och jag är allt lite nervös men sjukt taggad!

Högbo dag 1

Publicerad 2013-05-09 19:14:27 i

110 cm

Diva: 0 fel och rosett. Första ute tävlingen så hon var lite spänd men superfin och felfri. Så sjukt fantastisk liten häst!

120 cm

Britt: 0 fel och 5a. Britt var väldigt pigg och stark men hoppade riktigt fint. Red inte fort men tog innanför där man kunde så det räckte bra. Superfin och sjukt skönt att vi har hittat flytet.

Har hunnit trimma både Summer och Ghisela som både kändes fina och fräscha.

Nu blir det middag med mitt team bestående av mig, Jenny och Christopher. Världens bästa team och människor :)

On the road again!

Publicerad 2013-05-09 09:14:02 i

Sitter i lastbilen sen några timmar tillbaka med en hund i knät och har precis ätit frukost. Jenny kör och sjunger som vanligt :) sjukt kul med tävling igen och trots många nervösa starter i helgen är jag sjukt taggad!!

Var klar i stallet vid halv 11 igår efter 3 träningar utan ett enda hinderfel :) Calette hoppade först och hon var superfin. Calida som nummer 2 och hon var sjukt pigg typ hetsmongo men hoppade fantastiskt och Helena gav henne massor av beröm vilket kändes hur kul som helst :) Summer var sist och han hoppade kungligt men min ridning hade kunnat vara lite bättre.

Årets stressigaste dag!!!

Publicerad 2013-05-08 17:28:03 i

Helt sjukt vad denna dag är stressig och den är långt ifrån kvar! Skriver lite snabbt nu för sen vet jag inte om jag hinner då jag strax ska hoppträna 3 hästar för Helena.

Jag har hunnit motionera Britt, Silver, Diva och Ghisela och idag jobbar jag själv. Jag har packat 120 kg hö och allt annat foder som ska med till helgens tävling. Putsat och tvättat 3 av 4 hästar och deras saker, den fjärde ska träna. Packat lite åt mig själv har jag gjort och tvättar för fullt samtidigt. Nu måste jag springa och rida :)

Dunder Divan - en på miljonen <3

Publicerad 2013-05-07 23:45:46 i Allmänt,

Sov tills jag vaknade vid 9-halv 10 imorse vilket var hur skönt som helst. Chillade i sängen med bra serier och världens bästa Tequila innan jag åkte till stallet. Klippte Eddie och red ut på Topanga. Toppi var helt tokig och for omkring som en galning trots mina tappra försök att trimma henne. Men vad glad man blir av henne, speciellt när hon är så glad själv <3 åkte sen hem och lunchade och solade med mamma innan jag vid 4 åkte tillbaka till runsten.
 
Spelade in en försäljningsvideo på Silver och han var superfin!
 
Hopptränade sen Diva och Drifter för Per Dahlgren. Drifter var rätt stark och jobbig i början men sen fick vi igenom det och han levererade hur bra som helst! Diva är i en klass för sig, vet inte vad jag ska skriva då hon var helt Amazing :') älskar känslan hon ger och hennes hopp är grymt! Känns lovande inför helgen....
 
Calida har bara gått i skritten och latat sig idag men det förtjänar hon!
 
Ska väl ta och sova strax för imorgon blir det en evighetsdag! 6 eller 7 ska ridas + Calida och allt ska packas och fixas inför meeting med 4 hästar och jag jobbar helt själv. Matilda vart är du när jag behöver dig!? Saknar henne väldigt mycket :/
 

Svårt att vara ledig!

Publicerad 2013-05-07 10:47:54 i

Igår jobbade jag 14 timmar trots lite hjälp från en ny praktikant som dock gick efter ett eget schema... Jag kvällsfodrade och red de jag ville, Calette, Silver, Britt, Summer och Ghisela tränade jag markarbete på för Per. Det som tog mest tid var att flytta lösdrifterna men nu är det gjort!

Hann även rida Calida med olika bomövningar och hon är en härlig häst men det finns en del att träna på. Sjukt kul att ha en egen häst på Runsten också. Är så glad över att jag får ha fina Calida :)

Idag är jag "ledig" det är träning från halv 7 och innan det vill Marika att vi spelar in en film på Silver så måste komma dit betydligt tidigare än tänkt. Tur att jag älskar mitt jobb och inte vill byta det mot något annat i hela världen!!

Hon har det bra! <3

Publicerad 2013-05-06 22:04:44 i

Tror inte att Wicky saknar mig alls faktiskt... Men jag saknar henne väldigt mycket. Det är i alla fall skönt att se hur fint hon har det och jag tror att hon gillar deras dagliga rutiner bättre än hemma. Min bästa förtjänar det bästa <3

Finaste hästen och bästaste vännen <3

Publicerad 2013-05-06 16:09:31 i

Har en bild där båda mina bästaste finns med på. Hästen är ju i en klass för sig och betyder världen för mig och den andra stekaren är en vän som jag inte kan leva utan, hon är grym!

Äntligen hemma!

Publicerad 2013-05-05 23:32:31 i

Dagen har bjudit på mycket jobb men bra ridpass. Christopher hjälpte mig i stallet imorse snäll som han är men ridningen lät han mig som tur var sköta själv.

Trimmade Summer och Gris som båda gick så fint så fint. Britt och Diva trimmades med bommar och B var klockren medan Diva blev finare än vad hon någonsin varit efter en hel del jobb. Red ut på Drifter och måste säga att bättre 4-åring finns inte. Red helt själv och han traskar på överallt även om han ibland ålar sig för något läskigt så går han ändå framåt.

Red sen ut på Calida som var svår att samarbeta med men vi löste det och hon blev superfin!! Härlig häst den där Calidis :)

Åkte sen direkt till Linn för middag innan vi åkte och kollade på fotboll. Längesen vi sågs så det var på tiden och måste verkligen ske oftare!!!! Känner nog ingen som är så stark som henne.... Fina Linn!

Uteritter!

Publicerad 2013-05-04 21:58:33 i

Idag var jag själv i stallet men riktigt själv var jag inte då Christoper kom och mockade 2 boxar och sen kom Kestas och packade hö och sopade.

Har ridit ut hela dagen då det har varit tävlingar....

Alla var lite jobbiga i början men alla blev ändå väldigt fina. Red Summer, Diva, Ghisela, Britt och Silver.

Åt god mat hos Christopher och fick pussa godnatt på min älskade Topanga innan hon och mamma åkte. Saknar redan båda två! :/

Rune får stå för bilden för hon är bäst!!

Älskade hjärtat!

Publicerad 2013-05-04 18:59:18 i

Bästa mamma kom med världens bästa Topanga. Mamma red Calida och jag Topanga :) Calida var lite studsig men fin och Topanga var lite trött men finaste <3

Återkommer mer om dagen strax för nu ska jag och mamma äta hos Christopher :)

Fredag och awesome väder!

Publicerad 2013-05-03 21:31:49 i

Vädret har varit sjukt awesome idag så man blir ju glad bara av att vara ute!

Har ridit på utebanan idag och en häst ut. Diva var först ut och hon är riktigt fin . Tror hon har mått väldigt bra av lite vila. Summer var nummer 2 och han har nog aldrig gått så bra på marken som han gjorde idag, han var rolig att rida till och med :))) som nummer 3 red jag Ghisela ut med Vicky på Silver. Vi galopptränade så Silver var helt slut :) longerade Brittan med mycket galoppfattningar och hon var super!

Marika red 4-åringarna vilket hon även gjorde igår.

Trimmade Calida på utebanan på lunchen och jag gillar verkligen den hästen. Lite mycket överskottsenergi men så lydig och känslig!! Längtar tills jag får hoppa henne :)

Åkte till Ödet och hoppade min prinsessa och andra halva, Topanga! Hon hoppade sjukt bra och hon känns bättre än någonsin i hoppningen :D älskade hjärtat <3

Avslutade med lite ponnytrim innan jag åkte hem för att hänga med mamma för det är bara vi hemma, skönt!

Valida W

Publicerad 2013-05-02 21:20:50 i

Valida eller Calida som hon kallas är ett sto född 2002 tror jag!? Jag har känt till henne under flera år nu då Maria Bredberg hade henne och sen Natasha Pedersen. Vi har inte köpt Calida utan lånar henne på obestämd tid. Hon har gått msv dressyr och 140 hoppning så rätt välutbildad är hon. Det gäller bara att få henne med sig vilket är något vi ska jobba på.

Jag ser fram emot min tid med Calida och är otroligt glad över att jag får denna chans med denna fina häst!

Back on work!

Publicerad 2013-05-02 19:43:22 i

Idag jobbar jag igen och det har varit en rätt lugn dag för jag tränade två hästar på eftermiddagen för John.

Trimmade finaste Britt imorse och flyttade henne för skänkeln och red tempoväxlingar, det gamla vanliga men jag satte högre krav på henne. 5 galoppsprång fram och 5 tillbaka utan att det går 745 galoppsprång innan jag får tillbaka henne.

Silver fick sig ett välbehövligt lösgörande pass och han var helt okej :)

Sen red jag ÄNTLIGEN Diva efter 1,5 veckas vila. Hon kändes bra och sparkade inget i galoppen. Hon var heller inte alls så stum i munnen som hon var ett tag innan vilan.

Sen red jag nya pärlan Calida. Hon har vilat en vecka så joggade henne mest o ch försökte hitta lite knappar. Superfin häst som kan mycket vilket inte är så konstigt eftersom hon är riden av två duktiga ryttare under de senaste åren. Hon var väldigt pigg men otroligt härlig! Ska fokusera på att få henne i toppkondition och hitta alla knappar ett tag. Mer om henne kommer!

Tränade Summer och Ghisela.

Ghisela: världens bästa övningar för henne med mycket lydnad och jag fick lägga mycket fokus på att alltid ha en spänd båge. Det var mycket markarbete och sen hoppade vi en bana. Hoppade banan på runt 120 och hon hoppade den riktigt fint = jag hade bågen tillräckligt bra spänd! Avslutade med att hoppa en trång kombination på 140 och hon backade av fint och hoppade fantastiskt! Älskade Gris <3

Summer: markarbetet gynnade inte honom lika mycket som gris men han var ändå väldigt fin. Gjorde dock en sjukt dum och dålig tabbe in i den trånga kombinationen...la honom väldigt stort och kombinationen var hög, snäll som han var hoppade han in men landade i b-hindret så han kunde verkligen inte hoppa. Fick träna massa kombination efter och han hoppade så in i helvete bra. Det finns ingen som hoppar som han kan. Men då ska suga och förstöra för honom :( är så himla besviken på mig själv.... Tur att han är finast i världen i alla fall <3

Världen skulle må bra av fler av dig <3

Publicerad 2013-05-01 21:21:28 i

Avslutar ett trimpass ute på Topanga och världen skulle verkligen behöva fler av henne. Jag vet att det säkert är lite tjatigt och de flesta redan vet hur mycket jag älskar henne men jag kan inte låta bli att skriva det om och om igen. Vi har jobbat med tempoväxlingar och öronen på sessan är framåt varenda liten sekund om jag inte säger något som hon lyssnar på :)

Högre krav!

Publicerad 2013-05-01 18:38:45 i

Nu när några av Runstens hästar börjar tävla på en lite högre nivå ska jag verkligen lägga fokus på att öka kvalitén i rispassen på marken. Jag har verkligen alltid försökt och velat jobba de så bra jag kan men nu när jag tränar på högre höjder än innan har jag fått känna på vad det är som krävs av hästen och mig. Ska bli superkul att börja jobba med lite nya saker.

I måndags hade jag ett superpass på Grisen när jag red för Per. Jag måste verkligen spänna bågen och rida ihop henne ett snäpp till. Med lite tips på hur jag ska gå tillväga så fick jag en helt annan galopp i henne. Igår när vi hoppade vatten värmde jag upp över ett litet hinder och jobbade med att få den perfekta galoppen. De gånger jag lyckades hoppade hon mycket bättre. Hon kan annars hoppa lite "dåligt" när hindren är låga.

Britt måste komma runt vänsterskänkeln ännu mera och stärkas. Hon har ju alltid varit lite svag så det behöver hon, så kanske hon kan orka stampa av ordentligt på alla hinder under en bana. Man får inte glömma att hon bara är 7 år och har haft föl.

Summer är det lite svårare med då han är speciell i markarbetet men ska försöka hinna longera honom innan vissa ridpass då han jobbar otroligt bra då.

Ser verkligen fram emot att lägga i ännu en högre växel och hoppas att det kommer ge resultat :)

Världens bästa vänner <3

Publicerad 2013-05-01 17:47:56 i

Valborg igår spenderades igår med många av mina finaste vänner. Vi grillade hemma hos Fido och drog sen vidare till en fest i ormsta. Kul kväll och jag har verkligen världens bästa vänner <3

Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt alls. Startade dagen med att äta en sjukt god tårta och sen har jag varit i rullning hela dagen och är det fortfarande. Ska rida min älskade Topanga ikväll någon gång när jag återvänder till Lindholmen :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela