Malin Åkerström

Fantastiska Rune <3

Publicerad 2012-11-30 21:41:06 i

Igår testade vi att hoppa lite högre med Rune och hon hoppade otroligt fint över en fet oxer på 150 tre gånger!!! Hon är en så otrolig häst och man kan inget annat än att ha ett leende på läpparna när man rider henne. Hon är ganska liten och har en egen stil men ändå känns inget högt på henne. Hon har ett hjärta av guld <3

En sak som gör mig lycklig i hela kroppen <3

Publicerad 2012-11-30 21:27:29 i

Imorse var jag i stallet och skrittade på Topanga och lät henne gå ut i sin vanliga hage vilket hon får nu. Hon har stått en vecka i sjukruta och blev så lycklig. Hon bockade och småstegrade påvägen ner till hagen och sen galopperade hon runt och busade av ren glädje. Hon har så sjukt lätt för att ställa sig rätt upp och hon gör det så mjukt. Att se henne så glad gör mig varm och lycklig i hela själen. Det är lycka för mig <3

Fredagsmys eller fredagsjobb!

Publicerad 2012-11-30 21:20:41 i

Ikväll blev det fredagsjobb då det snöat en massa och hästarna behövde broddar. Jag har broddat alla + Wicky själv alltså 9 och känner att hovslagare hamnar sist på jobblistan!

Idag har jag ridit en fin Drifter en kämpig Summer och en svår Britt som var grym i galoppen i alla fall :) Silver och Rune har longerats i pessoaselen och Rune jobbade super och hör och häpna Silver var vild :O

Har ätit middag i cafeterian med Tildis, Molly och Jenny vilket var trevligt. Nu väntar jag på Matilda som gnäller över en häst att brodda ;) Sen rullar vi upp till huset och äter B&J :D

Prinsessan Chanel drar!

Publicerad 2012-11-30 14:48:27 i

Nu ska Chanel ut på lösdriften i två månader för att låta allt hon lärt sig smälta in! Men om två månader kommer hon tillbaka :)

Ryttargalan!

Publicerad 2012-11-29 11:10:14 i Allmänt,

Den levererade, hade väldigt kul faktiskt och vi hängde med coola grabbar som  typ RGB och Henke Larsson :D
 
Tildis kom och hämtade mig och Jenny på kvällen grym som hon är och smart som jag är jobbar jag halvdag idag!
 
Älska att vakna pigg och titta ut och se snö och alla mina fina hästar <3
 

Nöjd!

Publicerad 2012-11-28 12:27:02 i

Känner hur matt kroppen är efter 3 grymma pass. Men vad jag älskar att känna mig såhär. Red Silver imorse och jobbade med 3 hinder på en båge och olika galoppsprång emellan och vi fick till ett superpass trots hans humörsvängningar :)

Ghisela jobbas normalt nu och det har lossnat mycket på de två senaste dagarna. Idag red jag all galopp utan stigbyglar vilket är extra jobbigt på henne, lagom lökig var vi både men vad motiverande och kul det är :)

Drifter har jag jobbat med att runda runt innerskänkeln och avslutade med de 3 hindren på en båge som han gjorde bra, duktig bebis.

Nu är dagens hästar färdig ridna :( jag som skulle vilja trimma mer!

Ska gå med Wicky och sen är det lunch :)

Ryttargalan!

Publicerad 2012-11-28 11:15:51 i

Ikväll ska jag till stadshuset för att gå på ryttargalan med alla runstenarna, även Anna är bjuden vilket är hur bra som helst :))

Klockan halv 4 ska jag vara i stan och bli fixad på ngn salong :)

Aja nu måste jag jobba vidare, Ghisela ska ridas nu :)

Provade klänningen igår så den kommer på bild!

Jobbaaaaråååå

Publicerad 2012-11-27 21:59:17 i Allmänt,

Axlarna och ryggen har fått jobba idag känner man såhär på kvällskvisten. Men vilken bra dag det varit på många sätt. Vädret har varit riktigt hemskt men alla 7 hästarna är trimmade ordentligt inne och alla gick bra :D Härlig känsla på Britt och Calette vilket var kul eftersom de är de svåraste.
 
Har varit och shoppat med Christopher och fick en spooks jacka, ariat skor och dyon chaps :D Grym chef eller vad!?
 
Nu väntar jag på tildis som hänger i duschen för sen börjar 90210 med B&J :D
 
finast på denna jord <3
 

Du är speciell <3

Publicerad 2012-11-27 18:53:01 i

Trots att du kan vara ett monster, väldigt dryg och riktigt svår så är det något med dig som får mig att gilla dig sådär lite extra! Det finns dagar då du är oridbar men ändå längtar jag varje dag till att få rida dig. När du är fin är du svårslagen och helt fantastisk. Finafina Britt <3

ISABELLES FÖDELSEDAG!

Publicerad 2012-11-26 23:20:57 i Allmänt,

Idag fyller världens bästa Bell år. För lite mer än 3 år sedan lärde jag känna denna underbara människa. Vi började i samma klass på gymnasiet. Fast det skulle lika gärna kunna vara hela livet vi känt varandra. Bell är en av få personer som vet typ allt om mig, som förstår mig till 100% och detta trots att vi har helt olika intressen förutom tequilarace på tegel då. Hon förstår min idrott trots att hon inte vet mycket mer om hästar än hur de ser ut och vem Candy är. Bell är en av mina bästa vänner, en som jag alltid kan vara mig själv med, en jag litar på och en vän jag vet alltid ställer upp för mig (förutom efter 22.00 för då sover hon). Hon är grym och jag är lyckligt lottad som har henne som vän <3
 
Grattis på födelsedagen Bellis snellis även om du är magsjuk hoppas jag att du haft en lite bra dag <3
 

Borta bra men hos Topanga bäst!

Publicerad 2012-11-26 19:34:29 i

Går med nästa halta häst som jag gör med glädje! Hon är bäst min fina och det är helt stört hur mycket man kan älska någon. Världens bästa <3

Back to the vardag!

Publicerad 2012-11-26 14:56:04 i

Måndag och ny vecka har nu börjat!

Har joggat tävlingsligan i skogen och ridit ut ett köttigt pass på Silver :)

Är ute och går med min andra halva, Wicky som har varit på mallans spa, vilket innebär lång ryktning, solning och ice vibes på benen. Wicky går på mitt spa dagligen och hon gillar det :)

Snart kommer Katie och jag ska hjälpa henne med snowwhite och sen blir det shopping med joddy. Balklänning och grejer woopwoop

Superstars!

Publicerad 2012-11-25 23:16:31 i

Hoppas stallets stjärnor sover gott i stallet, nu ska även mallan sova så godnatt bloggen!

Tävling idag igen!

Publicerad 2012-11-25 21:39:41 i Allmänt,

Södertörn har inte byggt lätt i helgen och det har varit stressiga dagar men vad gör det när man sitter på så sjukt fina hästar som jag!?
 
Runette gick 120 och var lika laddad idag men hoppade runt både snabbt och felfritt och VANN :D Underbara häst <3
 
Britt gick även hon 120 och banan var svårast för henne men vi fick till det super och det är sjukt vilka språng hon gör och hur fantastisk hon är på hinder. Dock är det en hel del mellan hindren som behöver jobbas med. Vi fick ett riktigt skitpet men hon var bästa unghäst så rosett fick hon :) Är riktigt nöjd med henne och rundan!
 
Zero Summer och jag debuterade 130. Han har ju varit rätt bränd och inte ens gått 130 bra så jag var lite nervös men han litade på mig och hoppade helt super. Vi hade två små pet som var lite onödiga men jag är hur nöjd som helst. Känslan var super, Han hoppade som en kung och vi var ett team liksom. Har ändå bara ridit hästarna i 3 veckor. Mamma har bara sett honom på tävling och inte tyckt att han har varit så speciell innan idag. Jag tror på honom och på oss! fina hingsten <3
 
hur söt är hon inte? <3

Wohoo!

Publicerad 2012-11-24 18:26:54 i

Lycklig tjej är vad jag är efter en grym dag!

Banan var svår och det var mycket fel. Runette var först och hon rev ett för hon var lite för laddad men slutade 4a så det var mycket kul :)

Zero Summer hade 0+0 fel och vann :D hittade verkligen ridningen idag och han hoppade super :)

Britt det lilla yrvädret eller kanske stora tog sig runt banan felfritt i avd b så även hon fick åka hem med en rosett :)

Grymma hästar eller vad!? Love My Life här ute i tungelstas skogar :)

Tävlingsdag!!

Publicerad 2012-11-24 09:57:51 i

Igår hann jag bara inte blogga. Sov hemma och var på Söderby på morgonen. Gick med Topanga och fixade henne. Hon var på Ultuna i torsdags, vet inte om jag skrev ngt om det men där var hon i alla fall.

Åkte till Runsten och red gänget här innan jag och Tildis åkte till Bella i stan som hade födelsedagsfirande och avskedsparty på samma gång. Riktigt kul att träffa många fina vänner <3

Fick med oss hemsläp i form av skalis som sovit här :)

Nu väntar frulle och sen fix inför dagens tävlingar :)

Godnatt!

Publicerad 2012-11-23 00:08:14 i

Säger godnatt hemifrån Lindholmen idag. Ska sova här för jag jobbar halvdag imorgon. Har bara varit ledig en halvdag på 3 veckor så det ska bli skönt att ställa klockan på halv 9 istället för halv 7 :)

Idag har jag ridit Silver, Ghisela, hoppat Calette, tränat dressyr på Summer, ridit Jody och Oscar :)

Min familj har varit på vift hela kvällen men mormor har hållit mig sällskap <3

Min pappa och syster är grymma!

Helena träning!

Publicerad 2012-11-22 11:00:17 i

Sorry bloggen men mallan somnade under serietittandet igår så detta inlägg kommer idag istället :)

Gårdagens ridande:

Rune, ut i skogen och hon var pigg och glad!

Silver, ut i skogen och var pigg och dryg men avslutade fint!

Calette, trim i ridhuset och släppte alla bra övningar och bara fokuserade på att få henne lite avslappnad, mellan hennes anfall var hon super!

Drifter, bus i skogen. Galopperade mycket för att han skulle bli av med lite energi och gå att stanna!

Ghisela, ut i skogen och jobba, jobba. Hon börjat komma igång lite nu :)

Chanel, red monstret på ridbanan och lyckades både skritta, trava och galoppera duktig bebis. Nu åker hon ut på lösdriften ett par månader :)

Britt, hoppade för Helena och det var inga övningar som passar henne bra men som utvecklar henne så det var bra och hon hoppade fint. I December ska hon få jobba så sjukt mycket styrka!

Summer, hoppade för Helena och det var bra övningar för honom med mycket fokus på kombination och han hoppar som vanligt super här hemma :)

Att göra allt för varandra <3

Publicerad 2012-11-21 13:13:50 i

Igår fick jag verkligen svar på att min Topanga gör allt för mig. Det är något som med henne har tagit lååång tid. Hon har svårt att lita på nya människor trots att hon aldrig har fått uppleva något dåligt i sitt liv. Men om man känner Topanga så förstår man för hon är en så försiktig individ som blir otroligt ledsen om hon gör fel eller inte uppskattas. Att vinna hennes förtroende och få henne att lita på mig har varit otroligt viktigt för mig. Jag gör allt för henne och skulle offra livet för att hon ska ha det bra!

Det har gått i vågor och haft sina toppar och dalar men vi har aldrig haft ett så starkt band som vi ett halvår nu har haft. Igår hopptränade jag henne hemma för Lena och träningen gick bra. Hon levererade med grymma språng och hoppade allt och som vanligt satte hon inte en hov fel. Men något var inte som det skulle. Jag fick en dålig känsla och efter förra träningen var jag också lite fundersam över om allt står rätt till med min prinsessa. Då landade hon ofta i fel galopp. Egentligen ingen big deal men jag känner denna häst utan och innan nu. Men självklart kan man inbilla sig saker vilket är väldigt lätt. Speciellt eftersom min största rädsla är att det ska vara något fel. Eftersom tankarna kom tillbaka igår så visste jag att det inte var inbillning, något stämde inte! Varje gång jag har känt såhär har jag också haft rätt.

Jag bad Lena kolla när jag travade runt på alla möjliga sätt och hon såg ingenting. Men jag nöjde mig inte så lätt. Hon fick böja henne också. När hon böjde vänster fram stegrade sig Topanga och ville inte alls. När vi väl hade böjt henne hoppade hon fram på tre ben så att böja andra benet struntade vi för att låta henne slippa den smärtan. Eftersom hon inte är halt annat än när man böjer så betyder det att hon är lila halt på andra fram också. Allting svartnade för mig och skuldkänslorna började äta upp mig inifrån. Hon hoppade allt och har gjort det under hela hösten trots att det gör ont varje gång hon landar från ett hinder. Hon gör det för att jag har bett henne om det. Hon ställer upp för mig till 110% och hon har ett hjärta av guld. <3

Hur ledsen jag är och hur mycket jag älskar denna häst behöver jag inte skriva då det ändå inte finns ord som kan förklara det. Men jag vill berätta att denna häst otrolig, en på miljonen, min bästa vän, stora kärlek och min största lycka! Min Topanga slår allt <3

Lyckopiller!

Publicerad 2012-11-21 09:19:04 i

För att börja dagen på ett bra sätt vilket behövs efter igår så rider jag ut en sväng på fina fina Rune! Hon gör mig aldrig besviken :)

John träning :)

Publicerad 2012-11-19 22:44:15 i Allmänt,

Idag har jag ridit mest hela dagen och alla hästar har fått riktigt bra och nyttiga pass. 7 av 8 är ridna och det är endast lilla chanel som har vilat. Får inte fixa med henne själv för hon har lite humör och är bara 2 år.
 
Har hoppat Rune och Silver för John som verkligen höjer mitt självförtroende och även om jag sa innan träningen att han skulle vara hård mot mig så får han mig att känna mig duktig också :)
 
Matilda och jag har chillar nu på kvällen och kollat på 90210 och nu är det dags att sova för imorgon börjar vi extra tidigt då hovisar kommer och skor alla hästar, föl, fölston och unghingstar. Det blir nog inte så mycket ridning men jag har med flit lagt en del vilodagar imorgon :)
 
Miss you <3 <3 <3 <3 <3 <3

One in a million <3

Publicerad 2012-11-19 18:30:58 i

Jag blir snart tokig! Jag vill sitta på dig nununununu!!!!! Men du ska få all tid du behöver och lite till och jag vet att det är värt att vänta på dig för du är det bästa som har hänt mig. Du är drömmen som blev sann, hästen som har ett hjärta av guld och vilja av stål och du är min bara min Wicky <3

Sova

Publicerad 2012-11-18 23:05:36 i

Ska sova nu vilket är i bra tid för att vara mig!

Rune gick super som vanligt, himla glädjespridare den där hästen :))

Idag hände en fantastisk sak, min hästskötare har börjat och det är ingen mindre än Tildis :))))))

Skoja inte bra allt kommer bli nu :)

Aka ska sova nu för det blir tidigt imorgon som vanligt :)

Långa dagar!

Publicerad 2012-11-18 18:02:22 i

Igår blev min dag på jobbet 14 timmar och idag blir den samma.

Hann i alla fall rida Rune, Ghisela och longerade Britt :)

Idag har jag hoppat den vilda även kallad Calette, ridit den nya hästen Chanel som gav mig en omgång rodeo!

Jag har tränat Dressyr för en Karin med Summer och Britt och det var sjukt bra! Grym tränare och bägge hästarna kom dit jag ville och många pusselbitar föll på plats när jag red Britt. Hon är väldigt svår men det är kul!

Nu ska jag rida Rune, fixa Wicky och kvällsfodra.

Kaosdag!

Publicerad 2012-11-17 15:14:25 i

Japp idag visste jag redan igår skulle bli en lång dag. Med 12 hästar på box och 8 tänkta att rida av 8 möjliga!

Redan imorse sprack tidsplanen då Joy alltså lilla fölet var hängig... Fick fixa med henne och ringa veterinär och grejer som sedan också kom och tittade på henne. Hela planen försköts och kommer skjutas mer på för jag måste köra lille fölis till mälarkliniken.

Men två hästar har hoppat p&j och skött sig. Drifter som är 3 år hoppade 60 och rev en bom men kändes helt super :) Silver som är 5 år och lite riden hoppade 90 och rev också ett (bra för att vara honom) men kändes lite sämre!

Nu är jag påväg ut på en tur med Summer!

Natti!!

Publicerad 2012-11-16 22:44:19 i

Jag och kvällens nattsällskap ska nu sova! Lätt värt att sova hemma och gå upp halv 6 när man får sova med Tequila <3

Min Topanga finner jag inga ord till, jag älskar henne för mycket och hon var underbar idag :') även ponnysarna var fina!

Väääntar!

Publicerad 2012-11-16 16:28:33 i

Är klar i stallet och ska åka hem snart! Har haft en lugn dag på ridfronten och endast ridit Drifter, Silver och Ghisela!

Är nöjd med alla och längtar tills Grisen får hoppas :)

Det jag väntar på är en ny häst som borde komma när som helst. Det är en unghäst till, ska bli spännande att se vad det är för någon. Jag vet ingenting om han eller hon.

Wicky har fått lång ryktning och solning och promenad på 30 min. Hon har busat en massa i hagen så en kortis blev det.

Imorgon är det pay and jump som står på schemat för Drifter och Silver vilket alltid är kul :)

Livet på Runsten!

Publicerad 2012-11-16 12:57:45 i

Mina dagar är uppbyggda på samma sätt men ändå är varje dag unik. Klockan ringer 06.50 första gången och sen går ca 5 alarm innan jag är uppe. Går till stallet ca 07.28 och börjar två minuter senare. Jag börjar med att ta ut hästarna i skritten, hagar och på skrittbandet innan jag börjar mocka, packa hö, byta vatten och sopa. Om jag är själv så är jag klar till 10 och då är det möte och fika. Om jag har mockhjälp hinner jag rida en innan. Sen från halv 11 till 1 rider jag bara en massa. klockan 1 serveras det lunch och jag brukar äta fort och sen rida en som ska gå ett kort pass så jag är klar till 2 när alla hästar ska in igen. Under tiden de tuggar i sig höet mockar jag hagarna och ger sen kraftfoder. Om någon häst är kvar att rida rider jag vidare och sen tar jag hand om Wicky.

Det är den vanligare dagen, ofta är det träningar och det är på kvällen så de dagarna lägger jag inte vilodagar då jag har mycket tid. Dagar när jag åker hem och rider vill jag ha ridit klart innan insläpp. Tävlingsdagar är ju självklart annorlunda också. Eftersom det är hästar jag jobbar med så är ändå varje dag olika. Jag har aldrig räknat ner timmarna tills jag slutar dels för att jag ofta låter var sak ta sin tid och dels för att jag älskar det jag gör!

Varje morgon går jag ner med ett leende och ser fram emot dagen som kommer. Jag älskar det här och jag kan fortfarande inte förstå att lilla jag har fått detta jobb. Jag är otroligt tacksam över att Christopher har valt att satsa på mig och till bästa tränaren Lena som gjorde allt möjligt!

calette den lilla grisen!

Publicerad 2012-11-15 23:43:49 i Allmänt,

 
3 åringarna har jag lagt fokus på idag då de andra behöver ta det lugnt efter att ha gått mycket. Började med Calette som skulle skritta ut och sen jobbas inne. Vi började som planerat men sen fick hon bockryck = Mallan flög like a boss = häst snubblar över Mallan och ramlar den med, det kallas payback! Aja häst sprang hem och jag gick men sen återgick vi till planen och red inne tills hon var mycket trött.
 
Drifter fick galoppjobbas ute och ha är underbar, världens bästa 3 åring!
 
Silver och Ghisela kanske ni tror har vilat lite men de har de icke jag har bara inte skrivit om alla ridna hästar på ett par dagar :)
 
när allt var fixat i stallet, föl vaccinerade, hästar klara och Wicky fått göra sitt åkte jag till bebodda trakter, Lindholmen!
 
Red ut på the one and only Topanga <3 Hästen som är perfekt i mina ögon! På hennes rygg känner jag mig verkligen som hemma :) Hon har tagit det lugnt en vecka vilket var bra för hon var rätt tagen efter sin okända sjukdom. Men idag var hon som vanligt alltså bäst i hela vida världen <3 Åhh vad jag älskar min prinsessa!
 
Red även två fina ponnyer hemma Oscar och Jody :)
 
Hängde med familjen och mina saknade hundar på kvällen innan jag återvände till Runsten!
 
Hoppas på att inte ha allt för ont i kroppen imorgon som tog en del stryk av Calette på sig idag. Den får bita ihop och köra på!
 
bebis <3

Piet Reimakers dag 2!

Publicerad 2012-11-14 23:03:33 i Allmänt,

 
Shit vad denna man gör magiska saker med min ridning, han är verkligen grym :) Hästarna var lite trötta idag men ändå fina, de har inte gått såhär mycket på länge.
 
Hoppade Britt först som var mycket bättre på framridningen idag och jag hittade en massa knappar. Hon är väldigt svår och man vet aldrig vart man har henne. Men shit vad hon kan hoppa. Jag har aldrig hoppat hästarna här speciellt högt men idag fick jag prova på lite högre höjder. Britt lekte runt en bana på 130-140 och en avslutande slinga på 140-150. Hon är hästen i stallet som jag tror har störst kapacitet. Jag ska lägga ner så mycket tid och energi på denna häst för jag tror på henne!
 
Summer var näst på tur och han var inte så rolig i början på framridningen. Piet har en annan filosofi än vad både han och jag är van vid men vi fck honom loss i sidorna utan så mycket kämpande av mig vilket var tanken med det hela. Hoppningen gör han magisk här hemma och jag fick hoppa banan på 140 som han bara susade över. Fina hingsten!
 
Sist tränade jag Runette som var super på all framridning och lite trött i hoppningen men hon gjorde sitt jobb ändå. Jag fick många bra tips under alla pass idag vilket ledde till bättre resultat. Rune hoppade banan på 120-130 och det gör hon i sömnen ungefär :)
 
Jag har lärt mig så mycket dessa dagar och längtar tills nästa gång Piet kommer! Har ätit middag med honom, Christoffer, Marika och Madde och fick höra så många roliga saker så jag kommer somna med ett leende så fort jag lägger bort datorn :)
 
Jag är lycklig <3

Piet Reimakers!

Publicerad 2012-11-13 22:39:35 i Allmänt,

Jag är nästan stolt över mig själv för jag har klarat av ca 5 timmars träning på ENGELSKA :O det var lite kämpigt i början men jag klarade det :)
 
Började med Britt som var riktigt svår idag och övningarna passade hennes svagaste sidor bra. Vilket är bra för det är ju de som behöver tränas mest på men jag fick aldrig den där grymma känslan som man kan få på henne. Men hon hoppade allt felfritt och jag har massa nya tips jag ska jobba vidare med i markarbetet för att få allt bra :)
 
Sen hoppade jag Runette aka Rune och hon är för go. Mycket pigg och det bara smattrade till när hon hoppade. Inte satte hon en hov fel heller och övningarna passade henne bättre än Britt men det var ändå bra för henne för hon var tvungen att vänta på mig :)
 
Sist ut var Summer som är bäst av alla på träning. Han hoppade sjukt bra och jaa jag älskar känslan här hemma på honom. Fick hoppa ett hinder på 140 ur en kombination vilket var bra eftersom det var kombinationen som krånglade i helgen. superhäst!
 
Ska bli kul imorgon med då dessa hästar går igen för Piet. Blir säkert mer hoppning för idag var det mycket markarbete :)
 
Nu blir det BJ mys med Bredis innan john blund kommer och hälsar på :)
 
känner mig såhär pigg typ :P

Wohoo

Publicerad 2012-11-13 18:25:56 i

3 hästar hoppade för Piet Reimakers och inte en bom har fallit och inte har något stopp inträffat heller :)

Återkommer mer om detta senare för nu ska bästa Bredis som är här gå med Wicky när jag rider Silver :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2698374/images/2012/pic_50a2821f9606ee20ac79f77f.jpg" class="image">

Inte enligt planen!

Publicerad 2012-11-12 19:08:23 i Allmänt,

eller jo mycket gick som det skulle, jag har ridit ut på 6 hästar eller alla utom Silver kan man ju också säga :)
 
Är nöjd med samtliga kollegor idag och har även hunnit gå en promenix med mitt <3 och skämt bort henne i solariet med ice-vibe på benen. Det har dock blivit Wickys vardag så jag får klura ut något nytt så hon kan känna sig lite bortskämd :)
 
Fölis som jag lämnade på mälarkliniken i fredags kom hem idag....Hon ligger inte på + listan efter att ha tagit en timme att ta in från hagen och som ett + i kanten sparkade hon mig också :/ aja hon står inne nu och jag måste hålla koll på henne eftersom hon har varit väldigt sjuk.
 
Om en timme ska jag på middag och hoppas på att den går rätt fort för jag skulle vilja sova så jag är pigg till de tre hästar som ska tränas imorgon :)
 
Jag saknar dig så det gör ont <3
 

Morgontur!

Publicerad 2012-11-12 09:39:32 i

Morgontur på helgens stjärna, Runette! Hon har varit pigg och glad som vanligt och är en underbar häst :)

Tävlingsresultat!

Publicerad 2012-11-11 19:25:42 i Allmänt,

Lördag 120cm!
 
Zero Summer: 12 fel, han hoppade rätt upp och rätt ner typ hela banan även fast distanserna var bra. Jag klantade mig på ett hinder =ett ner. Sen kom resten av felen i kombinationen. Han hoppade rätt upp in och skyggade för läktaren så ett stopp och sen när jag red om rev han in för jag tryckte på honom rätt mycket! Jag är inte jättebesviken för jag vet varför han kan vara såhär. Han har ofta gått på 2 språng tidigare och klättrat i klasserna samtidigt men i 140 blev det för jobbigt så han började stanna och tappade självförtroendet. Men jag har lärt mig mycket av denna runda som jag ska ta med mig för att få allt bättre och honom tillbaka till de klasserna där hans kapacitet hör hemma!
 
Britt: 4 fel. Jag har ju hoppat henne en gång ett par språng och hon har typ inte hoppat sen Falsterbo så hon överhoppade sig extremt mycket. Fick ett pet för hon tappade ena fram på ett räcke, ingen big deal liksom för hon var fin och jag hittade ridningen på henne :)
 
Runette: 0 fel och placerad! Denna runda är jag så extremt nöjd med. Allt kändes perfekt. Hästen, rytmen, distanserna, sprången, vägarna, flytet ja allt kändes klockrent och denna häst höjde sig otroligt mycket för mig. Hon är så rolig att hoppa :)
 
Söndag 120 cm!
 
Zero Summer: 0 fel och placerad! Idag tänkte jag på allt jag ville ändra på från igår. Han hoppade som vanligt på alla hinder och det kändes riktigt bra. Jätteskönt och jättenöjd över detta är jag :D
 
Britt: 4 fel. Superrunda verkligen! Allt flöt på och hon hoppade bättre än igår, rev dock ett hinder som jag inte har en aning om varför eller jag tror hon missuppfattade det lite för det stod lite bakom några andra hinder. En liten snudd bara men jag är lika nöjd för det för känslan var grym och hästen grym :D
 
Runette: 0 fel och placerad samt 130 kvalad! Svårt att slå gårdagens ritt men denna var typ lika grym jag kan inte välja vilken som var bäst i alla fall :D Otrolig häst som jag kommer kunna ha mycket kul med :)
 
Att få sitta på så fina hästar som jag får är verkligen en dröm. Det här är mitt drömliv, jag lever min dröm ochjag älskar allting med det! Fantastiska hästar vad ni får mig att bli lycklig ändå nere från tårna <3
 
Runette igår :D

Tjejligan!

Publicerad 2012-11-11 17:18:16 i

Här står de med Ice-vibe på benen och ska borstas och sättas på mysiga täcken! Wickan har utan is i och chillar med dessa fina grejer av en annan anledning än de andra som har det för att de tävlat :)

Bääästis är här :DD

Publicerad 2012-11-10 21:28:33 i Allmänt,

Eftersom jag tävlar imorgon skriver jag resultatet då istället för jag vill ju vara social nu när tildis är här :D Anledningen till Att Tildis är här är för att Christopher frågade ifall jag visste någon som kunde fixa stallet när jag är på tävling imorgon.
 
Jag är nöjd med hästarna idag och red Ghisela och Calette som sagt när jag kom hem :) Allt är fixat till imorgon också vilket är skönt och Wickan har fått sin lyx stund med promenad, rykt, solning och ice-vibe på benen :)
 
Nu börjar lördagsmys med OTH, godis, chirre, BJ, COLA jaa vi har tänkt på allt helt enkelt :D
 
Jag saknar dig så det gör ont :'(
 
 
 

Tjänna!

Publicerad 2012-11-10 16:04:05 i

Ska rida Runstens svarta prinsessa som är nyklippt så håll i hatten! Sen ska Wickan fixas och allt till imorgon då det är tävling igen och efter det kommer dagens resultat upp! :)

Calette är förövrigt helt svart utan tecken, tuff tjej!

Sjuk Fölis!

Publicerad 2012-11-09 16:03:59 i

Nu rullar jag och Kestas tillbaka till Runsten från mälarkliniken efter att ha lämnar en väldigt sjuk bebis och Snowwhite som sällis!

Har massa fix i stallet så blir nog sen ikväll. Men har hunnit rida Silver, Drifter och Runette och Britt gick i pessoaselen :) Silver och Drifter hoppade studs väldigt fint och Runette joggades bara lite lätt!

Måste rida Summer när jag kommer hem för imorgon är det tävling för honom, Runette och Britt :D

Britt <3

Publicerad 2012-11-08 23:22:09 i Allmänt,

Var typ ledig idag så sov hemma i min fantastiska säng tillsammans med mina saknade hundar :) Mycket skönt faktiskt och som ett extra + hade pappa bäddat och grejer, han är rätt bra han!
 
Red ut en härlig tur på min fina och älskade Topanga som var mer vild än tam men satan så kul vi hade. Hon är verkligen helt underbar den hästen. Så fin personlighet och nu känner jag verkligen henne utan och innan!
 
Satt fast i massa köer påväg tillbaka till mitt "hem" men hann precis till dressyrträningen 17,20 på Summer. Fick massa bra tips om hur jag ska träna honom på marken och fick till det helt super så det var bra.
 
Sen hoppade jag Britt med hjälp av Marika som jobbar här. Det gick kalasfint och hästen är otrolig, vilken känsla och vilka språng <3 Får ofta frågan om vilken häst som är favoriten och efter idag ligger Britt bra till trots sitt mindre vackra namn. Fast summer var riktgt grym igår så valet är svårt när man känner att båda har så mycket hopp i sig. Jag har ju gjort mest med Summer men Britt är verkligen min typ av häst så ska klura lite mer på den frågan. Vem som är bäst här har jag ändå svaret på och det svaret kan jag svara uta tvekan, WICKY <3
 
Var hos Christopher och åt middag och fixade lite, vilket var trevligt men nu är det sovdags för en hårt arbetande mallan i sina bästa år :)
 

Kvällsmys!

Publicerad 2012-11-08 20:17:25 i

Är så glad för tillfället så jag vet inte vad :))) men är i stallet och myser med Wickan så skriver sen om dagen som varit för strax ska jag gå upp till Christopher :)

Helena Persson!

Publicerad 2012-11-08 00:31:03 i Allmänt,

Hoppade Summer och Runette för Helena på kvällen vilket gick super :)
 
Summer är i en klass för sig och satte inte en hov fel och ger en magisk känsla på träning :) Studsade runt en bana på 120-130 och det kändes som en promenad i parken, finafina hingsten <3
 
Runette har jag aldrig hoppat men det gick låångt över förväntan.  Hon är rätt liten men kvick, känslig, pigg och spänstig. Hon har sin stil men satan i gatan så hon hoppade. På henne ska jag tänka på att inte gasa på ifall jag känner att det blir långt på en distans för då blir hon bara snabb. Jag måste sitta fram längre steg istället. Även hon hoppade en bana på 120-130 och gud vad jag gillar att hoppa henne <3
 
Nu är jag hemma i Lindholmen och sover här för jag är "Ledig" imorgon. Eller aa ska träna dressyr 17.20 på runsten och efter det hoppa Britt själv med hjälp av Marika :)
 
Hemma med min fina familj <3

Wickys öde som för mig känns värre än döden...

Publicerad 2012-11-07 17:34:07 i Allmänt,

den dagen hon blir frisk om den nu kommer så kommer en stor sten lossna från mitt hjärta. Jag mår riktigt dåligt över att se henne tyna bort och vara så understimulerad. Försöker allt jag kan för att få henne att må så bra som hon kan. Hon förstår ju tyvärr inte varför hon inte får ridas eller tränas... Det är hemskt då hon älskar att tränas mest i världen.
 
Wicky har två skador i hoven som hon troligen fått när hon sprungit i hagen, landat på en sten och vridit om hoven. Typ en på 1000 som lyckas, typ maximal otur! Den ena skadan har jag aldrig hört talas om men den läker fast det tar tid. För den ska hon vila 3-4 månader och sen får vi se hur det blir med den andra lite värre skadan... Eventuellet blir hon konvalicent i 1 år :'( fatta ett helt år utan att rida Wicky!?!?!? då dör jag hellre ett år och återupplivas sen! Seriöst hade det vari¨t det enda alternativet ifall jag inte har det jobbet jag har.
 
Min högsta dröm är att få rida henne just nu! Jag saknar det mer än någon kan förstå...
 
Men det spelar ingen roll vad hon gör, om hon rids eller inte för jag älskar henne lika obeskrivligt mycket i alla fall <3
 
En dag är vi där igen<3
 

Ligger i sängen och dricker cola :)

Publicerad 2012-11-07 16:34:06 i Allmänt,

Det är vad som händer just nu :) känner mig seg och lite trött men ska snart ut till stallet igen så jag piggnar till innan kvällens träningar börjar :)
 
Idag jobbar jag typ halvdag! Bea som var hästskötare här hoppar in lite på mina lediga dagar tills jag har en egen hästskötare. Tanken är inte att hästskötaren ska rida så mycket men Bea är grymt duktig på att rida dressyr så det gör hästarna bara gott. Vi fixade stallet tillsammans imorse och sen red jag Britt och hon Drifter :) Drifter såg fin ut och Britt gick riktigt bra. Jobbade mycket innanför spåret för att få henne jämnare mellan hand och skänkel och det gav resultat :)
 
Sen red jag Silver och Bea Ghisela och både gick helt okej. Silver jobbade övergångar vilket är det han kommer göra ett tag kombinerat med galopp i skogen!
 
Sen red jag Snowie som är Christophers dotters b-ponny. Den har varit dum så jag fick piska på henne lite.
 
Har även anmält tävlingar i helgen vilket ska bli kul :D
 
Ikväll Hoppar jag Summer och Runette för Helena Persson. Ska bli kul att testa Runette :)
 
Efter det rullar jag till Lindholmen för jag är ledig imorgon. Bea fixar hästarna, vet inte vad hon gör mer än att hon ska träna dressyr på Runette :)
 
Juste Wicky och jag har varit ute och powerwalkat i 45 min också :)
 

Nattinatti

Publicerad 2012-11-06 22:23:23 i

Efter Summer red jag nog Silver och vi var ute och galopperade långa sträckor! Han bockade och var glad så gissar på att det var uppskattat :)

Sen red jag Britt inne med bommar och en studs. Hon är ju lite som hon är men jag gillar den dagliga utmaningen på hennes rygg och hon ger en fin känsla när hon är fin :)

Sen red jag Calette som var betydligt bättre än sist men spänd för att de byggde hinder. Hon är helt kolsvart utan tecken vilket är lite tufft :)

Sist red jag ut på Ghisela och travade hennes 5 minuter och hon var pigg och glad. Längtar tills jag får hoppa henne :)

Wicky fick sola och ryktas på innan jag åkte hem till söderby :)

Hemma hoppade jag Topanga för Lena och det gick rätt bra. Hon var lite olydig för mina hjälper och har bara hoppat en gång mycket lite på en månad så att hon inte skulle vara i toppform visste jag. Men hon satte inte en hov fel och levererade med grymma språng felen satt emellan hindren! Älskar min prinsessa mest på denna jord <3

Har kvällsfodrat hela anläggningen på Runsten vilket var lite kämpigt men nu är jag klar och ska sova innan ännu en dag väntar :)

Bra morgon!

Publicerad 2012-11-06 09:44:11 i

Stallet gick rekord fort imorse tack vare grymma Kestas! Summer har haft en bra morgon också, först intervaller med backträning på bandet, sen solning och sen ett köttigt pass i ridhuset! Böjde, ställde, la volter och gjorde tempoväxlingar och det lossnade riktigt bra så jag hoppas att han är fin imorgon när det är träning.

Nu är jag ute och går med Wicky som är aningens för vild men hon blir så glad när hon får göra något! Klockan 10 är det fika och möte sen fortsätter ridandet :)

Stallet stjärna!

Publicerad 2012-11-05 12:55:01 i

Att Ghisela är stallets stjärna är i dagsläget svårt att tro men hon är fin även fast hon är tjock och ser ut som en Björn :)

Har hunnit rida Runette, Silver och Drifter i ridhuset och varit på morgonmötet och självklart fixat stallet. Kestas hjälpte mig imorse och han är grym så det är jag tacksam över :)

Ghisela ska få sola när jag är på lunch och sen ska hon travas för första gången på läänge!

Ska även longera Britt och fixa stallet på em och sen rullar jag till Lindholmen och Topanga <3

Lång dag!

Publicerad 2012-11-04 21:49:59 i Allmänt,

Klev upp för tidigt imorse eftersom jag sov hemma...Men värt att få sova i min säng där jag sover bra utan hemska drömmar!
 
Har ridit 6 hästar idag och Wicky har gått promenad, blivit ryktad och solat i solariumet. Har även haft hela stallet själv så det tog en stund men fantastiskt roligt att rida alla fina hästar!
 
Runette jobbade med småhinder och bommar och var superfin!
 
Silver gjorde samma och det var bästa gången jag ridit honom!
 
Calette travade bommar och körde rodeo, hon är väldigt ljudkänslig nämligen!
 
Ghisela skrittade sin vanliga tur!
 
Britt red jag ut på och jobbade ordentligt för hon var galen och behövde få springa bort lite energi! Men gillar den hästen asså!
 
Summer joggades i skogen och han avslutade med att GÅ PÅ TYGELN :O
 
Har för första gången ätit i huset med de andra tjejerna och pratat lite med dem. Följde även med Moa och kvällade gården för att lära mig till på tisdag då det är min tur!
 
Nu ska jag sova så jag har mycket ork imorgon för det behövs!
 

Zero Summer tävlingsdebut!

Publicerad 2012-11-03 21:30:23 i Allmänt,

Vid 22 igår ringde Christoffer när jag var på bio med runstenarna och frågade ifall jag kun de tävla idag och det tackar man väl aldrig nej till :)
 
Hoppade en 120cm i Enskede på världens goaste hingst, Summer <3
 
Han var rätt spänd för det var trångt och han blev lite försiktig så han hoppade väldigt högt men det gick ända rätt bra. Vi rev ett i omhoppningen så slutade på 0+4 fel :) Han är kung!
 
Hemma red jag som ni kanske vet Britt, Ghisela och Drifter. Gosade och ryktade på Wicky som även fick sola 40 min :)
 
Nu sitter jag hemma i Lindholmen och ska sova här och åka svintidigt tillbaka till Runsten imorgon :)
 
Jag har hängt på Söderby och bland annat ridit världens bästa häst Topanga <3 <3 <3 <3 åhh vad jag älskar den hästen, hon gör mig varm i hjärtat <3 Vi jobbade med bommar och lekte över små kryss och hon var fantastisk :')
 
 
 
 
 

Britt solar sig!

Publicerad 2012-11-03 12:54:51 i

Precis trimmat Britt med bommar i ridhuset. Hon är svår och mycket speciell men hon är ändå rolig. Det är något med henne som gör mig så galet motiverad till att slita så svetten rinner för att få till det! Ett nyttigt och givande pass med en liten stegring så klarg godkänt!

Ska fixa Ghisela nu som ska få sola när jag äter och sen skrittas!

Har varit och tävlat lite spontant också men skriver om det senare :)

Fredagsmys!

Publicerad 2012-11-02 15:49:31 i

Nu är det fredagsmys för Summer som gick riktigt bra för att vara Summer på marken!

Sen ska Wicky gå en promenad och fixas med och sen ska jag iväg någon gång på after work med alla som jobbar här :)

Zero Summer!

Publicerad 2012-11-02 14:56:04 i

Nu står maffiga hingsten på tur att motioneras och även han ska få en tur ute och jag tror att jag har hittat en bra väg! Red nämligen Ghisela innan lunch och hon skrittas bara så vi kollade läget lite :)

Silver!

Publicerad 2012-11-02 11:57:42 i

Runette var känslig och väldigt framåt, rolig och lättriden :) kan inga ridvägar ännu så improviserade lite!

Nu är det Silvers tur att komma ut på en tur :)

Fika!

Publicerad 2012-11-02 10:02:47 i

Ska fika nu som man gör varje dag klockan 10 och sen ska jag rida Runette :)

Dagen!

Publicerad 2012-11-01 22:56:57 i Allmänt,

Åkte sjukt tidigt till Runsten imorse med all packning och jobbade först i stallet (bara mitt stall) och sen har vi ridit och så hela dagen typ :)
 
Red Drifter, Calette, Britt och hoppade Summer och Silver :)
 
Wicky har även flyttat hit och vi har fått besked om hennes skada... :((
 
Blev bjuden på middag hos Christoffer och pratade en del med honom så vid 22 kom jag till mitt hus och har snabbt tagit fram det jag behöver och nu ska jag sova för imorgon väntas ytterligare en arbetsdag! :)
 
Jag saknar dig redan sjukt mycket :/

"Mina" hästar!

Publicerad 2012-11-01 22:46:11 i Allmänt,

Calette - sto f.2009. För att vara 3 år ligger hon i fas med vad hon bör kunna och hon är lite hoppad. Hon ska tydligen kunna vara lite vild av sig och hon har mycket motor!
 
Drifter - valack f.2009. Han är väldigt välbalanserad för att vara 3 och kan mycket och även han har mycket motor i sig!
 
Silver Shadow -  valack f.2007. Han är en connemara på 159 cm och inte mycket riden och idag i en dålig form men den ska tränas upp. Positiv är han och ställer upp och sen världens gulligaste!
 
Runette - sto f.2003 och är mamma till Calette. Hon har gått 120 och verkar vara rolig att rida, har inte ridit henne själv ännu men blir nog av imorgon!
 
Britt -  sto f.2006 men har haft för så hon går som 5-åring i år. En mycket speciell och vild dam som är överallt och ingenstans! Hon gick falsterbo i år och har alltså gått 120/125.
 
Zero Summer - hingst f.2003. Han är oriden på marken men fantastisk att hoppa. Självklart är han kung i stallet också. Han har startat någon 140 för något år sedan. I ridningen är han aldrig hingstig men att leda honom till hagen är värre eller in i stallet förbi stona... :P
 
Ghisela -  sto f.2002 och är stallets stjärna! Nu har hon precis varit skadad och är under igångsättning. Hon har tävlat till och med 145!
 
Bilder kommer när jag har tagit några men här är lite kort info om mina kollegor :)
 
 
 

Färdig i stallet för idag!

Publicerad 2012-11-01 20:08:07 i

Har hoppat två hästar för John Hickey nu på kvällen och ska upp till Christoffer nu så hinner jag kanske skriva mer sen :)

Bilden är mitt stall med 6 boxar och sen har jag två hästar i uteboxar!

Nytt hem, nytt jobb!

Publicerad 2012-11-01 11:30:32 i

Idag har jag flyttat hemifrån och börjat mitt nya jobb som beridare på Runsten där jag även bor numera. Drömjobb eller vad!?!? Jag kommer ha 7 hästar att ansvara, träna och tävla på! Mer info om mina kollegor och nya vänner kommer senare :)

Har precis ridit fina Britt (bilden) och innan henne red jag Drifter :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela