Malin Åkerström

Årets sista dag

Publicerad 2015-12-31 19:10:53 i Allmänt,

Detta omtumlande år är snart över och det känns väldigt bra. För första gången i hela mitt liv så är jag inte i fjällen denna dag utan hemma!? Jag saknar fjällen! Men vi ska ändå till Bredbergs på middag och sedan drar jag och Anna vidare. 

Dagen har mest spenderats med hästarna. Red en superfin Contendra imorse för att sedan åka och trimma på Asta och Princen innan jag åkte tillbaka till mitt stall och mockade åt mina och Sofias hästar, tog sen in alla och red Carola också. 

Igår var upplägget lite likadant men red inte Carola och hoppade på Asta och Princen och Contendra skuttade över en liten studs. Superfin igår också var hon min tendris! Asta hoppade lugnt och fint helt utan några bockningar. Princen hoppade så högt han kunde över hindren och kändes otroligt spänstig. 

Igår pluggade jag faktiskt och gjorde klart ett arbete som ska in på måndag helt utan mormor. Men läste upp det för mormor som gav mig godkänt så jag hoppas att lärarna i skolan också kan göra det. 


Lunch för mina tjejer <3

Dressyrclinic

Publicerad 2015-12-29 21:10:43 i Allmänt,

Idag har jag gjort något som jag aldrig har gjort förut, jag red en dressyrclinic för Caroline Darcourt på fina Vällsta. Jag red såklart Topanga som skötte sig så bra och var så fin. Det var också en sitsexpert där och sa hur man skulle tänka för att aktivera de muskler som man behöver. Jag fick märkligt nog beröm för min sits även om dressyrsadeln inte direkt är min vän. Det var kul att få chansen att vara med och min prinsessa till häst tyckte också det. Världens bästa Topanga!! 

Idag sattes jag och Contendra inför ett stort dilemma när jag skulle rida henne, antingen hänga med körhästar i ridhuset eller slåss med järnvägen för att rida ut. Jag valde det sista alternativet. Men jag red till min kompromissgräns med henne och hoppade av där för att gå med henne över järnvägen. Underlaget är lite väldigt hårt ute just nu men vi lyckades jogga en stund på en äng och hon var mycket fin. Igår tog jag med henne till Foderby för att hoppa studs med mamma och Maria. Även då var Contendra superfin!! Mamma hoppade faktiskt studs på Topanga vilket kanske har hänt max 2 gånger tidigare. Topanga överlevde! 

Jag känner mig så kluven i tillvaron just nu, man vill så mycket men hinner så lite och då är jag ändå inte i skolan.. Pluggar speciellt mycket gör jag inte heller.. Jag har till och med varit för lat för att åka till mormor och plugga.. Men mormor förtjänar lite julledigt som står ut med mig så mycket. 

Hjärtat <3 

Back to reality

Publicerad 2015-12-27 21:53:05 i Allmänt,

Det börjar att dra ihop sig för att komma tillbaka till verkligheten och alla timmar med skolböckerna efter fantastiska juldagar. Vi har inga föreläsningar förens i mitten av januari men två stora arbeten att göra varav ett kommer ta mycket tid.. Första inlämningen är om en vecka! 

Julen är redan så saknad men jag är så lyckligt lottad som lever i den familj och släkt som jag gör. Alla är helt underbara och jag vet inte vad jag skulle göra utan dem. 

Igår anmälde jag Contendra och Topanga till 2016s första tävling. Jag längtar och det känns skönt att ha något att verkligen se fram emot. Jag älskar tävlingar!! 

Annars har jag haft sköna dagar med mest bara häst på schemat de senaste dagarna och det är då jag trivs som allra bäst. Contendra är svår men ändå så bra och så fin. Jag fortsätter med min nya taktik när det gäller henne och det känns bra. 

Asta och Princen har varit hopphästar och Princen gör övningar lika bra som vilken häst som helst. Asta är lite mer speciell och henne har vi inte hoppat lika mycket så hon ligger lite efter. Men idag när hon skuttade lite visade hon att hon har gjort stora framsteg. 

Topanga tränade jag dressyr på idag för Birre. Dressyr på riktigt är inte vad jag är van vid men det var nyttigt och Topanga är ju outstanding. Hon gör precis allt jag ber henne om. Det känns lite mer stabilt inför clinicen efter träningen. Dock känner inte mina ben så efter ett långt pass i dressyrsadeln..

Wicky och jag myser mest med godis och ryktande i mängder. Världens bästa trollis <3 


Mina <3 

Sista juldagen..

Publicerad 2015-12-26 07:40:49 i Allmänt,

Efter idag är liksom julen över.. Jag älskar julen och det känns lite sorgligt. Den gick ju så fort...

Min julafton var fantastisk!! Kanske för att min familj och släkt är världens bästa. Jag fick så mycket fina julklappar och åt så mycket mat så jag borde inte behöva äta mer den kommande veckan. 

Igår red jag Contendra, Asta, Princen och Carola och på kvällen var släkten på middag hos oss. Idag ska vi tillbaka till mormor. Contendra var så himla fin igår vilket gjorde hela min dag. 

Just nu sitter jag i fåtöljen i stallet och väntar på att hästarna ska äta upp så de kan gå ut. Jag ska köra ner vatten och Hö till hagarna men väntar lite till så det kanske blir lite ljusare. 





Lite från jul, mitt armband var en av alla massa julklappar och det absolut mest betydelsefulla då det är gjort på Wickys svans <3

Julafton!!

Publicerad 2015-12-24 07:29:01 i Allmänt,

Idag är dagen äntligen här, men jag känner mig mest trött ännu så länge.. Sitter i stallet medan hästarna mumsar i sig Hö och ska strax släpa ner vatten till hagarna innan jag släpper ut hästarna. 

Sofia är borta över jul så jag har hand om hennes två hästar också. Ska julfixa med nytt spån till samtliga så de får en mysig eftermiddag med massa morötter i krubborna  när de kommer in. Vet i alla fall att Wicky kommer uppskatta det mycket! Älskade finaste Wicky!

Senare ska jag till Topanga och fira lite jul med henne också innan vi åker till mormor och spenderar resten av dagen där. Tänk vilken bra mormor jag har! 

Fin tur med Princen igår

Studs på schemat idag.

Publicerad 2015-12-22 20:51:30 i Allmänt,

Det här med att plugga går dåligt, jag har tagit jullov.. Mormor kan också behöva det. Men vad uttråkad jag redan är efter två dagars ledigt. 

Igår red jag ut på Asta, Princen och Contendra. Hade sällskap på C så vi tog oss över järnvägen men hon sprang ändå på tvären stundtals och ramlade ner med bakdelen i dikena. Men ändå fin att rida. 

Idag hoppade Asta, Princen och Contendra studs istället. Princen är kung på det och Asta gjorde det bra och lugnt för att vara hon. Contendra kom in på ridbanan och tvärstannade och blåste hårt i näsborrarna när hon såg studsen. Haha så knäpp hon är ibland, men hon hoppade den snällt två gånger ur varje varv. Börjar smått och lätt och fortsätter att bygga upp förtroendet. Idag var hon igen sådär fantastiskt fin och lätt att rida! Inget krångel heller så idag är jag lycklig! 

Topanga fick värsta reaktionen på vaccinet i torsdags och vilar fortfarande då hon är så spänd och öm i halsen. Hoppas på att hon blir bra inom ett par dagar så vi kan vara med på clinicen..

Imorgon drar julen igång på riktigt hos familjen Åkerström och jag längtar <3
Dessa två är kärlek för mig 

Roadtrip

Publicerad 2015-12-20 19:56:46 i Allmänt,

Precis som beräknat blev jag sen till middagen igår men vad gör det när det var trevligt ändå!? Jag slog ändå nytt världsrekord i att vara snabb på kontoret. 

Contendra var superfin på ridbanan igår men också superdum när jag skrittade fram en sväng ute. Men men så länge hon är bra att rida på så är jag nöjd. 

Maria och Apple gjorde en superfin runda på pay and jumpen på runsten med ett litet nedslag i 100cm. Jag gillar den där otroligt lättsamma trevliga ponnyn. 

Asta och Princen galoppjobbade på utebanan igår eftermiddag och jag red endast i tjocktröja!? Det är snart julafton och typ varmt!? Hemskt men sant. Stolt över lilla Asta var jag som uppförde sig någorlunda trots att jag inte varit utanför ridhuset med henne sen hennes korsförlamning. 

Idag har jag och mamma varit iväg sen klockan 7 imorse och kommer hem vid 23 så inget stall för mig idag. Pappa och Maria har skött mina prinsessor och jag tror de blev bra skötta eftersom Maria följde med och styrde upp det hela. 

Jag är så rid och hoppsugen så ni anar inte!! Håller på att bli tokig av att rida så lite.. Contendra ska smyga igång med små studsar i veckan är planen. I alla fall något i hinderväg. Hoppas att hon fortsätter ge samma fina känsla som de senaste två dagarna. 

Topanga vilar just nu efter en rätt ordentligt reaktion på vaccinet hon fick i torsdags. Hög feber och ont och spänd i hela halsen.. Typiskt nu när jag behöver träna inför dressyrclinicen som närmar sig med stormsteg. 

Jag känner för att ta jullov en vecka från studierna men jag har ju två stora arbeten jag borde jobba hårt med så jag kan chilla mot slutet istället. Men jag är så otroligt skoltrött.. Jag har i alla fall nu tagit mig igenom allt hittills denna termin och är godkänt på allt trots att det var lite svajigt där ett tag. 

Apple 

Lördagsmorgon med fina C! 

Hektiskt

Publicerad 2015-12-19 07:39:51 i Allmänt,

De senaste dagarna har varit lite hektiska och även denna dag kommer att bli det. 

I torsdags hade vi sista föreläsningarna inför jul och nyår. Vi har faktiskt inga föreläsningar på nästan en månad men vi är inte lediga då två stora arbeten väntar på att jag ska sätta igång med dem. 

Asta och Princen levererar fina pass och känns mjuka, sammarbetsvilliga och glada. 

Contendra är som hon är. Igår gav hon mig i överlag en fantastisk känsla. Jag skrittade och travade fram på grusvägen för att sedan gå till ridhuset då jag inte ens tänker försöka få henne att gå över järnvägen. Gå in i ridhuset ville hon inte och stegrade och for iväg så jag fick hoppa av men då ville hon inte heller men efter lite övertalning gick hon in. Uppsittningen i hennes hathörna gick ju sådär. Hon skenade iväg och välte pallen.. Efter det var denna hathörna ännu mer besvärlig än vad den redan är. Att få henne avslappnad i den eller på långsidan mot den är helt omöjligt. Jag red säkert förbi och kämpade en miljard gånger men det hjälper inte. Hon har bestämt sig för att kasta sig, vända och fara omkring när hon närmar sig den. Men trots allt detta så var hon så fin faktiskt. Hon var lätt, kvick, avspänd på övriga platser i ridhuset och så himla lyhörd för min sits och mina hjälper. Hon är inte lätt den där hästen men när hon är så fin mitt i allt annat som snurrar i hennes huvud så känns det hoppfullt. Desto mer lydig hon blir för mig desto bättre hoppas jag att det blir. 

Igår blev nästan alla julklappar inhandlade och jag åt lunch med min bästa mormor. 

Nu ska jag hetsmocka innan hästarna om en stund ska få gå ut. Contendra ska ridas och jag ska iväg på Pay and jump med Maria och Apple. Efter det ska Asta och Princen ridas, mina hästar ska in, mina fakturor på kontoret ska göras och ikväll är det middag, gissa vem som blir sen till den!?

Knäppa fantastiska häst! 

Vissa hästar betyder lite mer än andra!

Publicerad 2015-12-17 22:45:22 i Allmänt,

Vissa hästar sätter djupare spår i ens hjärta än andra. Jag har några sådana hästar som alltid kommer ligga mig så oerhört varmt om hjärtat. 

Den första var min D-ponny Sweet As Candy. Vi fick 5 roliga år tillsammans även om det stundtals var tufft då hon var en riktig olycksfågel. Men vilken lycka hon gav och vilken kärlek vi delade. Med henne var jag från den stunden då jag av en slump provred henne helt fast och tvärsäker på att hon var ponnyn med allt och lite till. Det är med ett leende som jag tänker tillbaka på vår tid och allt vi gjorde. 

Nummer två är min älskade Topanga. Men vårt starka band har vuxit fram med tiden. Jag fick henne när Candy fortfarande fanns vid liv och jag tror att det är en orsak till varför hon kom att bli så speciell för mig och att det inte var kärlek vid första ögonkastet som med Candy. Topanga är min allra bästa vän, min trygghet, soulmate och så som jag älskar henne har jag aldrig älskat någon levande varelse tidigare. 

Nummer tre är min Wicky, mitt lilla lyckopiller med en vilja av stål men med ett riktigt gott hjärta. Hon påminner så mycket om Candy och med henne var jag fast redan vid första gången på hennes rygg. Man kände liksom, kosta vad det kosta vill men hon måste bli min. Vi har haft otur i större delen av vår tid tillsammans men jag kan ärligt inte vara mer stolt eller lycklig över allt vi har gjort ihop. Vi har ett speciellt band jag och Wicky, hon förstår mig och jag förstår henne. Vi kan liksom prata med varandra. Hon ger mig stöd, tro, hopp och kärlek och vad mer kan man önska sig av en annan individ? Ibland är inte hinder och tävling allt utan bandet mellan två individer av olika slag så mycket mer fantastiskt. Hon har spridit så ofantligt mycket glädje till mig och bara hennes uppsyn ger mig ett leende på läpparna. 

Nummer 4 och den sista som har en riktigt stor plats i mitt hjärta är en flygande gris. Vi kallar henne så men hon heter Ghisela och det är tur att hon är stor för det hjärta som finns där i måste vara gigantiskt och av rent guld. Den tid jag fick uppleva med henne borde jag skriva en bok om. För den tiden är den lyckligaste i mitt liv. Hon är den modigaste jag vet och den mest godhjärtade varelse som existerar. Hon har låtit så många av mina högsta drömmar slå in och jag kommer alltid att vara henne evigt tacksam för allt. Jag saknar henne mer än vad ord kan beskriva och det går inte en dag utan att jag tänker på henne och drömmer mig tillbaka till vår tid. 

Wicky, där uppe är hem för mig. 

Praktiken är över!!!

Publicerad 2015-12-16 19:57:43 i Allmänt,

Idag gjorde jag min sista praktikdag och det är så skönt att slippa de där extremt långtråkiga dagarna.. Men jag har lärt mig två saker, hur man kör rullstol och hur man skriver in en patient i journalsystemet. 

Jag har ridit Asta och Princen de två senaste dagarna och de är väldigt lugna och snälla just nu. 

Contendra har även hon varit superfin i två dagar. Så skönt och roligt när det flyter på. Självklart måste hon ställa till med lite scener, en vit ponny med reflexer är ju dödsläskigt och en människa med mockhinken är förfärlig i hennes ögon. Men vad gör det när hon är så fin i övrigt!?

Topanga har gjort hela min dag idag. Den där hästen är det bästa som finns att trimma på. Jag förstår inte ens hur man kan vara så perfekt. Hon är livets finaste varelse och min stora kärlek här i livet. 

Min pappa ska ha en klapp på axeln och ett stort tack för att han är världens bästa och har byggt en isolerad vattenlåda till mina hästar. Igår hade den klarat en natt ute i -8 grader. Så nöjd med både vatten och hölåda nu. 

Imorgon är det back to Huddinge. Brukar hata det men det känns så mycket bättre än Geriatriken.. 

Fint väder hade jag och Topanga idag!

Vardag..

Publicerad 2015-12-15 07:37:36 i Allmänt,

Den tråkiga vardagen gör mig tokig. Just nu känns allt lite motigt.. 

Contendra var fin i söndags men igår var hon bara dum. Ena kortsidan i ridhuset kunde hon absolut inte sätta sin fot på och tvärvände och stegrade sig så fort jag närmade mig den.. Suck!! Jag rider henne på ett lite annat sätt nu under igångsättningen så hon liksom får smyga igång och tycka allt känns positivt och lätt utan så mycket inramning. Men i slutet av varje pass ramar jag in henne mer och mer. Men det verkar som att man måste ha henne inramad varenda liten sekund för annars flyger jag av om hon får för stort utrymme till sina cirkuskonster. Svår balansgång tycker jag. Hoppas att hon är på bättre humör idag. Efter mycket om och men tog vi oss igenom kortsidan ett par gånger utan några explosioner. 

Jag borde avslutat med Topanga igår så skulle livet ha känts betydligt lättare men jag hann rida henne innan Contendra. Det blev lite jogging och mycket skritt ute i det minst sagt kyliga vädret. Men så mysigt och lätt allt är på hennes rygg. 

Nu är jag snart på min otroligt långtråkiga praktik. Jag kastas runt till olika handledare var och varannan dag, ibland får jag gå med folk som inte ens jobbar med det yrke som jag utbildar mig inom. Måste hålla ut idag och imorgon! 

Glömde ju visa Princens fina sadel i söndags. Den väger 50 gram.. 

Miss Astragal <3

Publicerad 2015-12-13 21:29:05 i Allmänt,

Idag har jag spenderat största delen av dagen på Täby Galopp med båda mina favorit springare. Årets sista lopp för oss gick av stapeln och det värsta av allt är att det kanske inte blir några mer alls för vår del.

Princen råkade ut för en dålig start vilket inte hör till vanligheterna när det gäller honom. Han råkade också ut för en häst som trängde sig på ett fult sätt och var inte med tätklungan i mål men han kämpade på hela loppet och viktigast, han kom inte sist.

Asta sprang hem pris åt oss som den lilla kämpe hon är. 15 hästar i loppet vilket är fullt och hon krigar ur underläge i sprutande grus. Favorit Ninni red och sa att hon inte ens la i sin sista turbo växel. Tänk vad bra den där lilla lilla hästen är. Jag är så glad över henne idag. Princen är lättsam, man kan göra vad man vill med honom, rida ut på långa tyglar, hoppa, trimma och han är också en riktig sprinter men speciella ston har alltid fastnat lite extra i mitt hjärta. Asta gör aldrig tillvaron långtråkig. 

Det är mycket som jag har fått lära mig gällande galopp detta år. Det har varit häftigt att få uppleva det och jag tycker det är väldigt roligt att grooma och få se allt på nära håll. Men det är mycket fult spel. Dels när det gäller ridning men också annat som rör startnummer, ordningen på hur man lastar hästarna i startboxarna mm. Amatörtränare som är den kategori vi tillhör tilldelas alltid de sämre startnumren och våra hästar lastas aldrig sist vilket såklart är en fördel om man får göra det. Visst kan det vara otur men hur stor är sannolikheten att favoriterna nästan alltid har bäst startnummer och får lastas sist? Hur som helst så är det roligt i alla fall, mest roligt är att trots att vi inte är några stortränare så slår vi till med lite vinster mellan varven och lite priser här och var. Det gör mig så stolt över dessa små snabba springare. Princen har stått som favorit på startlistan under ett lopp i somras och levererade två raka segrar i början på säsongen. Han har fullkomligt utklassat sina motståndare och vunnit med många hästlängder. Asta har sett till att hålla alla sina lopp levande och spännande. Hon kan hämta hem det hela ur underläge och har en vinst jag aldrig kommer glömma. 

Jag är så tacksam över möjligheten att ha fått vara med dessa två hästar under året och allt vad de har gett mig och låtit mig få uppleva och lära mig. Jag har alltid känt mig modig och jag är aldrig någonsin rädd på hästryggen men jockeys känns ändå snäppet vassare och jag beundrar dem verkligen. 

Asta och Ninni efter en seger!


Ninni och Princen under ett segerlopp! 

Älskade helg

Publicerad 2015-12-12 21:38:37 i Allmänt,

Helg har nästan aldrig varit så uppskattad som denna. Praktiken har lärt mig en sak denna vecka, hur man själv kör en rullstol. Som om det skulle göra mig bättre inom mitt yrke..

Igår gav jag upp hackamore med Contendra och bytte till bett några dagar för tidigt. Men det var som att trycka på en knapp för direkt kom min vanliga Contendra tillbaka. Hon var avspänd och så lätt och mjuk och fin. 

Idag är jag ledig för första gången på länge. Försökte mig på att sova länge men misslyckades.. Men chillade i alla fall halva förmiddagen. Åkte upp till stallet och mockade och pysslade med Wicky innan jag åkte till Asta och Princen. Imorgon är det tävling för båda galopphästarna. 

Jag vet inte vart dagen tog vägen för efter galopphästarna åkte jag och red Contendra och nu är jag hemma 21.30. Tendris och jag hade ridhuset för oss själva och även om soptunnorna där inne ser ut som köttätande monster så är hon så mycket bättre att rida på bett. Nu ser jag fram emot imorgon när jag får rida igen. 

Snart blir det middag och sen ska jag sova för imorgon har jag morgonen i stallet. 

Jag älskar henne mer än livet <3

Fredag.. Äntligen!

Publicerad 2015-12-11 07:31:32 i Allmänt,

Igår hade jag inget flow alls.. Praktiken behöver jag verkligen inget flow på eftersom jag inte gör något alls. Men eftermiddagen och kvällen saknade ett flow. 

Bästa Mamma kom och hjälpte mig i mitt stall då vi skulle på träning med Pysen och Topanga och jag skulle rida Asta och Princen också. 

Contendra var inte ett dugg fin eller bra igår. Det sög och jag trimmade henne för länge för att min tidsplan skulle gå i lås. Men det hjälpte ändå inte, hon var motstridig, spänd och ville bara springa ut från ridbanan. Vi avslutade i alla fall någorlunda bra, men jag vill verkligen inte rida mer med hackamore.. Hon funkar inte alls med det. Men tills på tisdag måste jag göra det :( 

Jag hetsade till Vällsta och borstade Asta och lerhögen Princen innan jag tränade Topanga för Lotta. Toppi satte som vanligt inte en hov fel och kändes superfin. Trött blev hon mot slutet så skippade sista övningen men jag är ändå väldigt nöjd med henne. 

Någon ny storm härjade ute så jag fick rida Asta och Princen inne under träningen efter. Men båda två funkade bra vilket var lite förvånande med Asta men väldigt skönt. 

Nu börjar det om igen. Tåget är i vanlig ordning inte i tid vilket kommer leda till att jag missar bussen och kommer försent till praktiken.. Kul! Kommunal trafik är verkligen sämst!! 

Princen igår, han övar med blinkersmössa. 

Två dagar kvar

Publicerad 2015-12-10 07:26:23 i Allmänt,

Denna helg kommer kännas så skön efter denna praktikvecka. På praktiken gör vi inte så mycket så det blir långtråkigt och det känns inte så kul. Dagarna blir bara långa.. 

Tack och lov för stallet!! Så man får ha det lite kul om dagarna. Contendra trimmade jag på igår efter att ha skrittat och joggat fram henne på grusvägarna. Först kändes hon omöjligt spänd och hopplös men väl på ridbanan så blev det bra. Jag tyckte att vi fick till en bra känsla med hackamoret.. Längtar dock tills jag får lägga det på hyllan och rida med bett igen!

Princen red jag på igår och när Ferdinand som han liknar hemma hade vaknat till var han så himla fin. Asta var på Täby galopp för träning och snabbjobb med Ninni i tisdags så igår joggade hon bara på lina. På söndag ska båda springa. Det känns som att det är vår tur med lite flyt igen! 

Idag ska jag träna för Lotta med Topanga. Roligt roligt hoppas jag. Får se om jag hinner rida Contendra innan.. Beror på när jag får sluta på praktiken. De har en tendens att låta mig jobba över men låta min kompis som är på samma ställe sluta mycket tidigare..

Livets mening <3 


Praktik

Publicerad 2015-12-08 07:25:50 i Allmänt,

Usch så tidigt det blir när praktiken börjar redan 7.30 på Danderyds sjukhus.. Denna vecka kommer bli intensiv. 

I söndags sprang Princen hem första utanför pris platsen.. Trots att han låg 2a i starten. Efter att jag hade tagit i mina hästar efter Täby så åkte jag till kontoret och spenderade kvällen där. 

Igår började praktiken och jag känner redan hur mycket jag skulle vilja ändra på där. Efter praktiken hade jag alla 3 stallen. Topanga red jag ut på, jag trimmade på Asta och joggade Princen. Contendra skrittade jag ut på före och efter den kvart jag var i ridhuset och travade och galopperade. Det var 8 hästar i ridhuset, en som longerade, två som tömkörde, hästar som gick in och ut, hästar som slog ihop sina skor och frustade, det var en tuff dag i Contendras liv och mycket att vara rädd för. Men jag fick henne ganska bra med mig i alla fall. 

När jag kom hem runt 22 var batteriet i mig  helt urladdat och jag känner mig mer eller mindre död idag. 


Wickys himmelrike <3

Livet rullar på

Publicerad 2015-12-06 07:46:46 i Allmänt,

Just nu sitter jag i sadelkammaren och väntar på att hästarna ska äta upp sin frukost så jag kan börja släppa ut. Tidig morgon med andra ord och Helga eller vad stormen nu heter härjar fortfarande.

Contendra har nu gått tre dagar med hackamore och igår lyckades jag ställa henne för första gången till vänster också. Hon är fortfarande lite lost men vi kämpar på och tycker båda två att det äger att vara back in the game igen. Vi rider korta pass men i alla gångarter.

I fredags var jag på avskedsmiddag med Jenny och min gamla chef på runsten. Avskedet var till mig även om jag slutade för 11 månader sen.. Hellre sent än aldrig!? Super god middag blev det och lite drinkar på det, jättetrevligt! Saknar det där livet och Ghisela så att det gör ont exakt varje dag! 

Igår övade jag i dressyrsadeln när jag red ut på Topanga. Måste öva till en dressyrclinic.. Att sitta ned i ökad trav är ju helt omöjligt och med sådär långa läder flyger benen mest runt. Vi ska ta i alla fall en dressyrträning innan så vi inte skämmer ut oss helt. De andra som ska rida är dressyrryttare så de har ju ett stort försprång. Men det ska bli kul att prova på något annat! 

Nu ska jag börja mocka lite medan hästarna äter upp det sista. Håll tummarna får Young Prince idag som ska springa på Täby! Lite flyt skulle verkligen sitta fint. En ny jockey har vi idag så hoppas att hon rider honom bra!

Ghisela, prisutdelning i Falsterbo, ett av mina bästa minnen!! 

Tunga ögonlock denna fredag

Publicerad 2015-12-04 08:01:22 i Allmänt,

Några intensiva dagar har sprungit förbi. I onsdags åkte jag till skolan för att vända hem igen då föreläsningen jag sett fram emot var felbokad.. 4 timmars pendlande helt i onödan. Red Asta och Princen när jag kom tillbaka från mitt pendlande och sedan red jag ut på Topanga innan jag åkte för att hämta hem Contendra. 

På Contendra fyndade man lite grejer i munnen bland annat rester från en vargtand och en stor rätt ny skada på tungan. Troligen uppkommit i samband med de språng jag gjorde med graman innan hon slutade hoppa helt.. Stackars min fina häst, hon är förlåten 100 gånger om för att hon inte ville! Nu ska hon sättas igång efter en månads vila. På bettlösa alternativ dessutom. Får nog höja min livförsäkring.. Väl hemma fixade jag stallet och red Wicky innan dagen slutade. 

Igår var föreläsningen istället men jag hade ingen möjlighet att gå då vi ska lämna in en hemtenta idag.. De som kunde gå sa att den var grym så det var ju synd!! Jag red och klippte Princen på morgonen, köpte ett hackamore efter det och åkte sedan till mormor för att skriva klart hemtentamen. Sen svängde jag förbi kontoret några timmar för att fixa mina fakturor. 

Jag kom till stallet rätt sent och började med att rida på Wicky. Hon går inte bra just nu, hon vill inte alls :( jag är väldigt orolig över det och det känns som att halva min värld håller på att rasa samman. Fick äntligen rida på min tendris i alla fall. Även om hon var helt lost när det gällde hackamoret. Hon fattade ingenting men jag lyckades trava 5 min utan att trilla av även om hon sprang på dubbla spår och bara ställd åt höger. Men men efter två veckor kanske vi är kompisar alla tre. 

Nu sitter jag på pendeln tröttast i hela världen tror jag, läser då att seminariet vi har 9-12 inte är obligatoriskt.. Jag hade alltså kunnat vara i skolan till klockan 13.. 

Back in the game <3

Veterinär, ridning, skola, plugga

Publicerad 2015-12-02 08:24:38 i Allmänt,

Dagarna går i ett känns det som. I måndags var jag i skolan, red Asta och Princen efter det. Åkte till mitt stall och mockade och red Wicky i ridhuset innan jag hetsade vidare för att gå på ett julbord med Fredrik och Jenny. Att åka hemifrån före 18 är inte det lättaste en vardag.. Pappa fick föna mitt hår medan jag sminkade mig och Fredrik fick mocka åt Topanga och rykta på Contendra. Men julbordet var kul i alla fall. 

Igår började jag med att släppa ut hästarna innan jag åkte till mormor och skrev en halv hemtenta och hela ska lämnas in på fredag.. Åkte efter det till Asta och Princen och trimmade lite innan jag åkte tillbaka till mitt stall. Packade ihop Contendra för att åka till Håkan. Plockade även upp Topanga på vägen. Topanga fixade bara tänderna och Contendra hade återbesök. Frisk är hon vilket äger! Dock var det kanske något med hennes tänder.. Hon fick sova kvar utan mig för att gå till en veterinär som är specialist på tänder idag. Separationsångest deluxe kände jag när jag lämnade henne men Emmie har lovat att sköta henne väl tills i eftermiddag när jag ska hämta henne. Åkte och lämnade Topanga innan jag åkte tillbaka till mitt stall för att fixa klart, kvällsfodra och rida Wicky. Redan 22.40 var jag hemma och klar för dagen. Men Wicky fortsätter att uppföra sig någorlunda bra så det är kul! 

Nu är jag på väg till skolan för att gå på en halv föreläsning.. Måste nämligen åka och hämta mitt E-tjänstekort som jag måste ha på måndag när min praktik börjar.. Vill verkligen gå på den här föreläsningen så det är tråkigt att jag missar så mycket.. Men ibland passar vardagens pusselbitar inte ihop med varandra. 


Mina diamanter <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela