Malin Åkerström

Anmälda tävlingar!

Publicerad 2013-02-28 22:02:00 i

V.10 Märsta (om min arm tillåter mig att rida) där hoppar Silver, Diva, Ghisela, Summer och ev. Britt!

V.11 Botkyrka med Calette, Drifter och jag tror Silver ska med också!

V.12 grevagården med Summer, Britt och Ghisela!

Så ser det ut nu, Rune missar dessa och Diva kan nog tyvärr inte följa med till Greva!

Dumma dumma arm!!!!

Publicerad 2013-02-28 21:29:23 i

Min arm skötte sig i två dagar och kändes riktigt bra men nu har den bråkat i två dagar... Orkar inte med den snart! Det är tävling nästa helg och jag måste kunna rida!

Jag råkar också göra massa onödiga saker med den så det bara hugger till av smärta. Typiskt mig att vara lite oförsiktig så fort det känns lite bra.

Aja det är en vecka kvar så den hinner nog bättra sig :)

Efter Steven har jag myst med min älskade häst och andra halva. Wicky har ju flyttat box och ni ska få se hur fint hon kan titta ut ur den :)

Mot Steven!

Publicerad 2013-02-28 14:25:40 i

Sitter på tåget påväg till Steven. Det börjar bli lite jobbigt att åka hela tiden men om jag blir en bättre ryttare av hans träning så är det värt det!

Marika och Matilda red ut på två hästar var. Marika red Ghisela och Calette och Matilda red Drifter och Silver. De fick jobba i djupsnö vilket var bra :)

Diva vilar idag och Summer har jag longerat. Han fick jobba hårt och nästan bara i galopp. Han är svårast i galopp nämligen. I pessoaselen är han väldigt fin. Gjorde massa tempoväxlingar och sådant. Superhingst!

Rune och jag har myst i solariet och jag borstade och klippte manen!

Det gick inte enligt planen!

Publicerad 2013-02-27 22:16:29 i

Tankarna hann ikapp mig och nu saknar jag världens bästa häst, Topanga <3

Jag tror inte att vi kommer ses på ett tag och det gör ont, sjukt ont! Jag saknar henne så oerhört mycket. Hon är ju mitt allt och min Bästavän. Jag vet att jag älskar henne onormalt mycket men det kan jag inte hjälpa för det bara är så.

Det jobbiga är att det känns som att jag sviker henne, som att hon är besviken på mig. Hon förtjänar ju det bästa min finaste prinsessa <3

Förlåt min älskade häst.... :'(

Veterinärbesök med Rune!

Publicerad 2013-02-27 21:49:33 i

Dagen har bjudit på awesome väder vilket gör mig glad. Diva, Ghisela, Summer och Silver har galopperat på långtur vilket passade vädret bra! Alla fick beröm, till och med Silver!! :O

Skalis har hjälpt mig med Wickan så hennes box blev ren och fin. Wicky har gått på bandet och blivit borstad och självklart fått sola också. Min fina häst <3

Vid 12 åkte jag och Christopher till veterinären med Rune och kollade mer eller mindre igenom hela hästen hos en bra veterinär som säger att han kan fixa henne på ca 4 veckor. Nu börjar vi hennes vila i box men jag som också är skadad ska pyssla mycket med henne så hon känner sig uppskattad. Veterinären sa att hon måste vara en kämpe och en tuff liten häst och det är hon. Det största hjärtat av guld har hon också, bästa Rune!

Idag har jag kopplat bort allt dåligt och fokuserat på bra saker och människor vilket har gjort dagen 1000 gånger bättre. Innan jag börjar grubbla för mycket ska jag sätta på en film att somna till.

Finbesök!

Publicerad 2013-02-26 23:09:06 i

Skalman är här på besök vilket är awesome!

Marika skötte hoppningen med Drifter och Calette väldigt bra. Kul att se hästarna från marken även om jag saknar att rida sjukt mycket....

Wickan har jag skött också och hon ger mig alltid positiv energi <3

Time to sleep, nattinatti!

Blicka framåt och lägg allt dåligt bakom dig!

Publicerad 2013-02-26 16:23:43 i

Det är bra mycket lättare sagt än gjort. Men jag måste, måste vara stark, måste sluta lyssna på alla andra och lita på mig själv. Jag kan om jag vill och nu ska jag ge mig själv en bättre självkänsla!

Underbart har det varit att spendera dagen på Runsten. Jag har packat hö, gjort krafthinkar, fixat hästar och lagt upp planen för dagens ridpass.

Först red Marika Diva och Matilda Silver. De travade upphöjda travbommar och hoppade studs på böjt spår. Diva är svag och har det jobbigt i vänster sida men Marika jobbade bra med henne. Vi avslutade med att hoppa en oxer som jag gjorde väldigt bred med 4 galoppbommar innan så de ska komma rätt och lära sig vilken galopp de ska ha. Den övningen var mest gjord för Silver som måste lära sig länga sina galoppsprång. Matilda gjorde övningen super och Silver rörde inte bakbommen en enda gång!

Matilda skulle jogga Rune men hon såg inte bra ut :((

Marika red lösgörande på Ghisela och sen markarbete på Summer. Jag missade grisen men såg Summer som såg bra ut.

Nu har jag varit hos Steven och idag började träningen i sadeln och jag tror att detta kommer ge mig en del!

Ska fixa Wickan innan jag ska kolla när Calette och Drifter hoppas!

Nattinatti

Publicerad 2013-02-25 23:06:18 i Allmänt,

Jag är tillbaka på Runsten efter ett par dagar hemma och det känns bra. Har pysslat om min älskade Wicky och kollat film med alla tjejer i huset :) Kvällsfodrade även med matilda och nu är det dags att sova.
 
Var även hos Topanga imorse och sen tränade jag hos Steven så idag har det hänt lite i alla fall. Sjukt tråkigt att vara sjukskriven och enarmad....
 
Eftersom jag har fixat så mycket filmer de senaste dagarna så kommer även en till idag på Calette och Drifter!
 
 
 

....

Publicerad 2013-02-25 16:19:29 i

Det finns ett ställe jag i nuläget känner att jag aldrig någonsin vill sätta min fot på igen. Ett ställe som jag har älskat sen jag var liten. Nu känner jag en klump i magen innan jag åker dit och drar mig för att över huvudtaget åka.

Att människor kan finna glädje i att trycka ner någon annan kan jag inte förstå. Jag brukar vara stark, brukar inte bry mig. Jag brukar tro på mig själv och bara vara den jag är. Men det har gått för långt och jag börjar tvivla, börjar tvivla på vem jag är. Jag känner mig ensam och svag, rädd och osäker.

Nu ska jag vara stark. Jag ska inte åka dit och utsätta mig för allt igen. Varför göra det när det finns fina och bra människor som bryr sig om andra och inte bara om sig själv!?

Matilda får vara med på en bild för hon är bra, riktigt bra, så bra så hon är bäst!

Piet Reimakers kurs film!

Publicerad 2013-02-24 23:16:46 i Allmänt,

Har klippt ihop en film från senaste kursen. Det är Britt och Summer som hoppar och Britt gick sådär och Summer super, speciellt hoppade han bra på slutet :)
 
 

Världens bästa hetsmongo <3

Publicerad 2013-02-24 22:55:50 i Allmänt,

Åhh vad jag saknar att rida på mitt egna lilla hetsmongo med ett hjärta av guld och vilja av stål. Min fina Wicky en dag är vi tillbaka och även om vägen dit är lång så kommer det att vara värt det. <3
 
 

uteritter!

Publicerad 2013-02-24 18:24:30 i Allmänt,

Dagens ridna hästar har blivit ridna ute.
 
Jag har inte varit på Runsten idag och stackars Tildos har haft en lång dag... Hon red långtur på Summer med Marika på Ghisela och sen red de även ut på Silver och Drifter. Summer hade varit finare än vanligt så mamma gjorde ett bra jobb igår :) En massör har varit där och masserat Britt, Summer, Ghisela och Wicky. skönt för Wickan att få lite massage och hon är så värd det. Hon hade varit lite spänd men det förvånar mig inte.
 
Hemma i ödet har det inte hänt så mycket. Igår kom Bell hit och vi var ute och sladdade med Oscar och Henke och deras vänner hela kvällen. Idag har jag mest chillat och haft tråååkigt men åkte till stallet som var lite bättre. Jag saknar dock det gamla söderby och stämningen som var då. Mamma och Maria red ut på Topanga och Eddie och jag och Tequila gick med. Det var nog andra och sista uteritten för mamma och Topanga. Hon hann galoppera rätt mycket men sen la Toppi av värsta bocken från ingenstans och mamma höll på att flyga av så då skrittade vi hem.
 
Bjuder på en del bilder från dagen i alla fall :)
 
 

Filmer Högbo!!

Publicerad 2013-02-23 17:55:59 i Allmänt,

Första gången jag hoppar bana på Diva som var ganska spänd men fin!
 
 
Summer vinner!
 
 
Gris felfri och placerad, inte vår bästa runda men kvalade till 130 cm!
 
 
Britt felfri och placerad men man ser redan här att hon hoppar väldigt mycket till höger, tappra fina hästen <3
 
 
Fina Gris i 130 debuten :D
 
 
Kungen, tyvärr är inte omhoppningen med men han är kung ändå <3

Att en arm kan förstöra så mycket...

Publicerad 2013-02-23 17:26:36 i Allmänt,

Usch så deppig jag är och allt är den dumma armens fel. Jag kan inte göra något kul och har bara trååååkigt. Jag hatar att vila, hatar att inte kunna rida, hatar att vara handikappad och jag hatar att jag missar tävlingarna i Hamre i helgen. Jag är trött på att den dumma armen gör ont också!
 
Jag som inledde veckan med flaggan i topp och kände att mitt liv var bäst. Nu avslutar vi den betydligt sämre :( det känns som evigheter sen jag red. Snälla armen läk fort!!!! 
 
Tur att Joddy och Puttrix kom förbi en sväng med GLASS och Patrik hjälpte mig att ladda upp filmer från filmkameran så nu kommer filmer från högbo snart :)
 
 

No internet!

Publicerad 2013-02-23 16:13:33 i Allmänt,

Pappa har gjort ngt med min mobil så internet har inte fungerat... Men nu är jag i ödet och här funkar det på datorn :)
 
igår körde vi markarbete med Summer, Ghisela, Diva, Silver och Calette. Marika red alla utom Silver som Elin red :) det blev bra jobb för alla faktiskt och ganska kul att se dem från marken. Jag bestämde övningar och upplägg så de fick träna på precis det jag ville.
 
Idag trimmades de ordentligt inne. Mamma red Summer och Ghisela och Marika, Diva, Calette och Drifter :)
 
Jag har lyckats fixa alla hästar så vi har haft ett bra teamwork. Mamma har även hjälpt mig att sköta Wicky men jag borstade henne :)
 
Nu är jag i ödet och hjälpte mamma med ett bra upplägg när hon red Topanga för någon timme sedan. Toppi var duktig <3
 
Jag kommer alltid att sakna dig <3
 
 
 

Hästarna idag!

Publicerad 2013-02-21 22:21:00 i

Matilda red långtur på Ghisela tillsammans med Elin och Summer.

Sen red de ut och skrittade och travade i djupsnön med Silver och Calette.

Matilda tränade Drifter för John och Marika Diva.

Jag skötte Britt och Runes promenader :)

Hemma har Topanga galopperat ute med mamma för första gången :O

Skönt att hästarna får jobba även fast jag inte kan göra så mycket. Imorgon blir det nog lite markarbete... 
 

Lite har en handikappad människa lyckats göra idag!

Publicerad 2013-02-21 19:03:47 i

Det började med att jag körde bilen till Runsten imorse. Gick bättre än vad jag trodde att det skulle göra.

Annars har jag lyckats ta in och ut hästar, borstat hästar, tagit på benskydd och promenerat två hästar.

Jag och Britt har rehab tillsammans och även Rune nu över helgen :)

Nu är det träning och Marika hoppar Diva och ännu så länge går det bra.

Svar på frågor!

Publicerad 2013-02-20 23:25:47 i

Fråga 1 hur jag bröt armen?

Jag trillade av klantigt nog och tog emot mig lite väl illa...

Fråga 2 när jag får rida igen?

Det är lite oklart. Min fraktur är bra och läker fortare än andra frakturer men det beror nog på smärtan. Idag kan jag inte använda armen alls... Jag kommer säkert rida tidigare än vad jag får om jag känner mig själv rätt.

Tack för alla krya på sig hälsningar! :)

Ni får en bild från gubbskivan där min käke var bruten!

dag 1 med bruten arm och jag är redan trött på den!

Publicerad 2013-02-20 21:51:36 i Allmänt,

Mormor kom och väckte mig imorse och så rullade vi till röntgen. Åkte sen hem till henne och fick god mat och bullar innan hon skjutsade mig hem till ödet. Världens bästa mormor <3
 
Har hängt i stallet på eftermiddagen även fast det enda jag kan göra är krafthinkar... Min snälla mentor hjälpte mig att fixa mockning och grejer. Topanga gick i skritten för rida kan jag ju inte göra :( kände mig inte så deppig konstigt nog. Men nu känner jag mig väldigt nere, har inget att se fram emot, kan inte ta hand om mina hästar, kan inte ens klä på mig själv och armen gör ont.
 
Imorgon återvänder jag till Runsten en sväng. Matilda och Marika kommer rida hästarna efter vad jag tycker att de behöver så de hålls i alla fall igång under min vila
 
Runis <3
.
 
 

Sjukskriven!

Publicerad 2013-02-20 15:49:53 i

Igår hände det som inte fick hända. Jag bröt nämligen armen :(((((((

Ingen ridning på ett tag med andra ord och deppmode is on!

Fyy asså vad detta känns tungt och segt, allt som flöt på så bra i helgen och grejer!

Håll tummarna för mig mina vänner!

Publicerad 2013-02-20 10:37:36 i

Nu vill jag ha lite tur för annars går livet under förstår ni.

Men ngt säger mig att tur är det jag inte kommer ha. Men ett litet hopp lever kvar inom mig och det är ju tur det!

Jag är så glad över att du är min <3

Publicerad 2013-02-18 22:46:42 i

Du är min alldeles egna häst, min och ingens annan. Det är en skön känsla att ha en egen häst. Min Wicky ger mig allt jag behöver och utan henne vet jag inte vad jag skulle göra. Hon ger mig styrkan när jag är svag, lyckan när jag är ledsen och hon får mig att alltid kämpa. Hon är min Bästavän och jag älskar henne gränslöst mycket!

Ny vecka!

Publicerad 2013-02-18 22:35:21 i Allmänt,

Veckan började med utsläpp och mocka ett par boxar innan jag åkte till Steven. Idag var min bästa lektion tydligen vilket var bra för då kanske jag gör framsteg :D
 
Åkte tillbaka och red ut på Diva med Elin och Ghisela som sällskap. Joggade de bara och lät de njuta av att komma ut på en tur. Fina var dem också!
 
Sen rullade jag och Marika till Eskilstuna med Britt och Rune i släpet. De kollades av en superbra kille och Rune har en sträckning som är typ bra så hon ska ridas om 3 dagar. Britt har fått en smäll i bakknät och är därför öm i hela korset så det blir 14 dagars vila och medicin. Skönt att få en förklaring till hennes märkliga hoppning men tråkigt att inte få rida henne :/
 
Tränade dressyr på Drifter när jag kom hem och han var så fin så. Tog sen en joggingrunda på Summer ute och han fick känna sig som en kung idag för det är han värd.
 
Kvällsfodrade och fixade Wickan och nu blir det sängen!
 
Summer <3

Högbo!

Publicerad 2013-02-18 11:06:28 i

Nu kommer gårdagens resultat!

110 cm

Diva: 0 fel och rosett. Visste inte alls hur det skulle gå men jag hittade bra distanser och divis hoppade väldigt lätt och fint. Hon var väldigt tittig på allt runt omkring men så fort hon såg hinder fokuserade hon på det. Bra gjort av henne som bara gått ett fåtal 100cm. Strök 120 då hon var så duktig och faktiskt bara är 4,5 även om hon räknas som 5. Underbar häst på alla sätt och vis :)

120 cm

Britt: 0+0 fel och placerad 15 av 24 placerade. Hon hoppade felfritt och så men kändes inte så bra ändå. Hon hoppade väldigt mycket åt höger och stod emot lite på oxrarna... Duktig var hon och finaste.

Ghisela: 0+0 fel och placerad 16. Det var inte vår bästa runda men jag red hinder för hinder och höll ihop henne som John sa och vi fick vårt sista 130 kval! Supergris!

Summer: 0+0 fel och VANN av 95 starter!! Han var taggad, fin och med på noterna. Gasade och svängde så fort jag kunde på alla hinder i omhoppningen och då blir han nästan oslagbar. Fina fantastiska hingst! :)

130 cm

Britt: ute. Hon hoppade sådär konstigt nu med och kämpade sig felfritt över de 6 första hindren men sen fick hon nog och ville inte mer. Ingen ide att vara besviken på henne för något står inte rätt till... Hon ska kollas upp i alla fall! En riktig kämpe är hon i alla fall fina fina Britt <3

Ghisela: debut, 4 fel. Hon var så sjukt fin och allt stämde nästan. Det var svåra linjer och bed A1:a. Rev c hindret i trekombinationen då det blev för kort för en storgalopperad gris. Jag visste inte hur det skulle bli heller så jag tog inte någon ordentlig förhållning så tar på mig det. Superrunda och galet fin häst :')

Summer: 0+0 fel och 3a!!!! Nollade grunden och han var outstanding och bäst. Omhoppningen var på 8 språng med kombination på 135-140 och jag tyckte att det kändes lite stort men Summer bara susade över och nollade! Åhh han är kung kung kung!

Så sjukt lycklig så ni kan inte förstå, jag lever verkligen min dröm!

Natti!

Publicerad 2013-02-18 00:43:54 i

Skriver imorgon då jag precis kom hem och klockan är 00.43. Men nöjd och lycklig kommer jag somna :)

On the road!

Publicerad 2013-02-17 09:28:49 i

Sitter i lastbilen med Stoffe, Jenny och Elin påväg till Högbo :)

I hästdelen står Summer, Britt, Ghisela och Diva eller Dudi som Stoffe verkar vilja kalla henne. Det får vi dock se hur det blir med ;)

Kommer bli en låång dag men förhoppningsvis bra.

Summer och Ghisela känns i väldigt fin form och har hoppat fantastiskt de senaste träningarna. Britt är inne i en svår period så vi får se hur det går med henne. Diva vet jag inte vad man ska ha för förväntningar på, hon har aldrig gått 110... Men vi startar den och eventuellt 120 om hon känns superduper!

Jag är i alla fall taggad och nu kommer det rulla på med tävlingar vilket är awesome :)

Träffade en fin vän <3

Publicerad 2013-02-17 00:12:25 i

Efter Söderby var det middag med släkten innan jag drog och träffade Fanny. Vi har inte setts bara vi liksom sen studenten och jag har saknat henne mycket. Hon är en fin vän och vi har så många roliga minnen tillsammans.

Blev en dag då jag fick mycket gjort i alla fall.:) ska verkligen lägga ner tid på att träffa mina vänner mer!

8 hästar ridna och allt packat till imorgon!

Publicerad 2013-02-16 19:12:44 i

På Runsten red jag 6 hästar, Diva, Britt, Summer, Drifter, Ghisela och Silver. Silver tränade jag inomhusterräng på. Han var kanske inte en talang men han hoppade allt fint :)

Packade och fixade allt till morgondagens tävling i Högbo :)))) dock kan inte Rune följa med...:( men Diva ska med och vi ska hoppa vår första bana tillsammans. Kan bli spännande!

Nu är jag hemma och har galopperat Tiger och världens finaste på ängen! Toppi är bäst!! :)

På Drifter red jag förbi mammutarna och han var rädd för dem... Hoppas Wickan blir en fin mammut!

Runsten!

Publicerad 2013-02-15 23:05:51 i

Shit asså vilket turbotempo jag och Elin har jobbat i idag. Trimmade Ghisela och Summer imorse och båda var fina, speciellt Summer!

Hoppade strecket (Elins ponny) medan Elin red Silver och sen bytte vi och Silver kändes fin.

Tömkörde Ulla och bytte box på wickan :((((((((((

Utöver detta fixades även stallet fast Kestas hjälpte oss. Typ allt var klart vid 11 och då anlände Diva. :)

Diva är ett sto på snart 5 vårar som Christopher har köpt. Provred henne för någon vecka sen och gillade henne mycket. Tog en premiärtur och bara kände på henne. Tog några små skutt också och hon är för cool den lilla Divan. Vi har en del att jobba med men hästen verkar vara underbar i psyket och rolig att rida så detta ser jag fram emot!

Skrittar av min finaste!

Publicerad 2013-02-15 19:46:02 i

Har precis ridit Topanga i lilla ridhuset och hon får nu galoppera i 20 minuter. Superfin var hon som vanligt. Blir helt lycklig bara jag tänker på att hon är min bara min :'D lääängtar tills hon ska hoppas och tävlas!

Red Tiger innan och hoppade studs och han var också fin. Har alltid gillat honom och efter idag gillar jag honom ännu mer. Han är en häst som också ger mig glädje!

Ska kila upp till stallet nu så dagen på Runsten och info om nya pärlan kommer :)

If you don't fight for what you want, don't cry for what you lost.

Publicerad 2013-02-14 23:35:25 i

Ibland känner jag mig så liten här på jorden. Jag kan inte klara av allt, jag kan inte vara på flera ställen samtidigt. Men det värsta är att jag inte kan göra alla nöjda. Hur jag än vänder och vrider på mig finns det alltid någon som är missnöjd med mig. Det är det som gör mig allra mest ledsen. Folk som inte förstår och som blir arga och som inte vill lyssna på vad jag har att säga.

Jag är långt ifrån perfekt och har mina brister. Det är mycket jag vill men inte kan och det är inte alltid lätt. Men det finns så många stunder då allt stämmer och då är mitt liv så sjukt bra. De stunderna är värda att kämpa för. Även om vägen till mina mål inte alltid är en dans på rosor så tänker jag aldrig ge upp.

Ibland blir allt bara så svårt och jag känner mig så hjälplös och ensam.

Men ingen väg är spikrak och jag hoppas att allt i slutändan blir bra!

Hem och rida lite till!

Publicerad 2013-02-14 18:42:26 i

Idag har det inte varit en vanlig dag utan hovisdag och alla hjärtans dag då. Matilda är ledig också.

Skyndade imorse och Elin longerade Britt medan jag trimmade Ghisela som fick avsluta med att hoppa samma bana som igår för Helena. Shit vad den hästen är stört fin i hoppningen. Blev helt lycklig i hela kroppen efter :)

Sen skoddes alla och lösdrifterna verkades. Lite kaos med lösa föl och gamla ston som smet men det löste vi bra ändå.

Jeanna red Summer och hon gör honom magisk! Red en kvart efter och han är hur fin som helst efter. Grymt att ha en tränare som kan göra sådana underverk.

Har nu varit hos Steven (valentine-dejt!?) och kände mig riktigt bra på att åka kommunalt vilket jag inte skulle ha gjort... Blev helt fel och jag missade två tåg så nu är jag sen hem. Men jag ska rida Rune som ser okej ut idag med :)

Smulan får vara med på bild, sto som gått 150... Wicky lär se ut sådär om ett år! :(

Hata söderort!

Publicerad 2013-02-13 23:10:32 i

Har åkt runt i över en timme för att hitta en bankomat för att hovslagaren kommer imorgon.... Läskiga områden här i söderort också. I centrum nummer 4 hittade jag i alla fall en bankomat och är nu äntligen hemma. Tur man har Joddy som alltid är så bra, faktiskt Världens bästa vän <3

Ska berätta det bra med denna dag också. Jag har trots allt varit ledig!

Har ridit Tiger vilket var 100 år sedan så det var kul. :)

Toppi red jag också vilket jag redan skrivit och hon var bäst!

Åkte till Runsten och tog en promenad och borstade på min andra halva, Wicky!

Hopptränade Britt för Helena vilket gick helt okej. Britt är så sjukt svår bara men Elin filmade och filmen såg rätt bra ut så det kan inte ha varit allt för illa.

Longerade Rune en stund i djup snö och hon såg rätt bra men ska kollas mer imorgon för det är lätt att titta sig blind på det där benet och inbilla sig saker.

Matilda och Elin red ut på Drifter och Silver idag så de har också rört på sig :)

Ni får en bild på min fina hund som ville leka med sin apa imorse, eller mer att jag skulle vara med för annars är det inte lika kul.


Hästar som du växer inte på träd!

Publicerad 2013-02-13 15:52:51 i

Det är helt stört hur bra Topanga är. Har varit ute och galopperat i massa snö och hon ger mig så mycket glädje. Hon är en på miljonen och det bästa av allt, hon är min <3

Kaos!

Publicerad 2013-02-12 16:17:44 i

Att jag ens ger mig in på att åka kommunalt en gång till! Det slutar även denna gång med kaos men nu är jag påväg hem från Steven. Han säger att han kommer kunna fixa mitt problem så det är bra. Jag är för stark i magmusklerna tydligen.

Jag ska hoppa bebishästarna för Per när jag kommer hem (om jag kommer hem) och det ska bli kul :)

Har trimmat Britt och Summer inne vilket gick helt okej. Ingen av dem var på topp men de avslutade väldigt fint.

Red på långtur med Grisen och Elin på Silver. Massa galopp på våra grymma ridvägar. Skönt för dem att koppla bort ridhuset en dag.

Drifter har även klippt pälsen och hans lurviga ben så nu är han som en riktig häst och inte en med pälsstövlar. :)

På söndag rullar lastbilen mot Högbo med 3 eller 4 hästar. Är sjukt taggad på tävling så jag lääängtar! :))

Blodprovsdagen!

Publicerad 2013-02-11 22:46:13 i

Sov riktigt dåligt inatt för jag drömde så hemska drömmar... Drömmar som handlade om att jag tog blodprov. Sprutor är min stora skräck här i livet så det var inte kul. Att vakna och veta att det är sprutdag var inte heller så kult.

Vi har en praoelev som är hos oss nu vilket är väldigt uppskattat. Elin heter hon och hon är snabb och bra.

Stallet gick fort imorse när vi var 3 och jag hann rida ordentliga markarbetspass med Ghisela (Grisen) och Summer. Trimmade en väldigt fin Silver efter fikat och innan jag drog med Britt på vattenträning. Hon behöver det för att stärka sin rygg men det gick tyvärr inte för hon stegrade bara och kastade sig ut och sparkade ner han som höll henne. Vi får helt enkelt träna vidare som vi gör om inget nytt sätt dyker upp :)

Åkte sen till doktorn för att ta blodprov och checka läget efter min medicinkur. Mormor följe med som moraliskt stöd och jag tror inte det finns någon bättre för det faktiskt. Min mormor förstår mig mer än någon annan och hon betyder så otroligt mycket för mig! Jag lyckades även idag klara mig ur blodprovet och tog ett stick i fingret istället vilket kändes lite bättre. Felet är det fortfarande ingen som löst så fortsättning följer..,

Red ut på Topanga med Maria hemma och hon var bäst min prinsessa <3

Red även Jody som var hur fin som helst och nu ligger jag i sängen på Runsten. Har nattat hästar och borstat Wickan. Godnatt!

Längtar tillbaka på ett sätt men ändå inte!

Publicerad 2013-02-10 23:12:47 i

Idag när jag vaknade hemma i Lindholmen var det första jag såg min studentmössa. Låg och tänkte tillbaka på min gymnasietid och studenten. Helt sjukt att det är över och helt sjukt vad bra studenten var. Det var så skönt att gå i skolan, man kom och gick som man ville, träffade underbara vänner, skrattade så man fick ont i magen nästan dagligen. Bra tider hade man också och speciellt vi som går efter våra egna scheman. Loven var ju också väldigt bra!!

Skolan var chill och jag grubblade liksom inte på framtiden för jag visste vad jag skulle göra och det visste jag till en exakt tid. Studenten skulle varken bli av tidigare eller senare hur mycket man än längtade eller ville ha den kvar. Klart att ångesten över vad som skulle hända i mitt liv började komma ikapp mig under sista terminen i trean men fortfarande hade jag skolan som säkerhet. Ett ställe att gå till liksom.

Själva studenten är en dag jag inte finner ord till att beskriva. Den är för bra för det. Men en sak vet jag och det är att den var sjukt lyckad från start till mål. Alla människor jag bryr mig om och som bryr sig om mig delade denna fantastiska dag med mig. Jag kommer aldrig glömma den dagen, aldrig någonsin!

Efter studenten började ett nytt kapitel i mitt liv. Jobba och tjäna pengar.... Jag mådde dåligt över detta för jag visste hur viktigt det var för mig att få jobb. Jag kan inte leva på min mamma och pappa hela livet. Jag måste ta eget ansvar och betala för mig och en häst. Mina föräldrar har slitit i så många år för att få ihop pengar till mina hästar så att ta bort en från deras konto kändes riktigt bra när jag började jobba. Jag har också något att jobba för vilket gör allt 100 gånger roligare. Men att jobba kan var tufft och det som känns allra jobbigast är att jag imorgon kan vara utan jobb och utan jobb ingen Wicky!

Nu jobbar jag på mitt drömjobb, jobbet jag aldrig ens vågat tänka på då det är för bra för att vara sant. Men det är på obestämd tid jag är här. Jag känner mig ofta väldigt fri eftersom jag slipper allt pluggande och gör det jag älskar mest här i livet efter min familj. Men ibland saknar jag skolan, de gamla goda tiderna liksom. Skulle inte vilja sluta jobba här för att få gå i skolan igen men ibland är den ändå saknad.

Mitt liv blev i alla fall bra efter skolan vilket jag var orolig över ett tag.

Ibland saknar jag dock att vara liten och inte bekymra mig för saker, jag saknar även min familj och mina vänner men jag ska se till att träffa de så ofta som jag kan och ändå göra den satsning jag gör!

Godnatt önskar en grubblande Mallan som tänker över livet som varit såhär på kvällskvisten.

Ledig dag!

Publicerad 2013-02-10 19:31:53 i

Skönt att vara ledig idag. Har legat i min säng halva dagen och kollat 90210 och andra halvan har spenderats på Söderby.

Tog en lång tur på Topanga och hon var sjukt taggad. Gick och småbockade i skritt. Lät henne vara Topanga idag så skrittade på lång tygel och stod upp och kantrade henne i galopp. Hon älskar verkligen det och om jag känner henne rätt kommer hon vara fin kommande dagar. Hon får galoppera en kvart nu men idag blev det 10 minuter och ändå red jag i över en timme. Hon är helt underbar <3

Sen har jag fixat till Eddie som såg förskräcklig ut. Han klippte pälsen, manen, svansen, luggen och badade. Nu är han så fin så :)

Avslutar min ledighet i badet hemma innan jag åker tillbaka något tidigare än vad jag hoppats på!

Isabelle Rydell!

Publicerad 2013-02-10 01:01:46 i

Vilken bra rubrik det blev och hemligheten bakom den är att Bell bara läser mina inlägg med Intressanta rubriker. Denna måste hon nog gilla :)

Förutom att ha pay and jumpat har jag hunnit med en hel del mer. Jag har trimmat Grisen och Summer inne. Britt skrittade och joggade ute.

Bell och Fridolf kom till mig och efter det åkte vi till kista, mötte upp Bredis, åt middag, Bredis drog, vi kollade på bio :) fina underbara vänner <3

Imorgon är jag ledig så jag ska spendera dagen med min Topanga som för övrigt var superfin igår när jag trimmade henne i lilla ridhuset. <3

Pay and jump!

Publicerad 2013-02-09 15:37:27 i

Dagens resultat har kanske inte varit de bästa. Men de tre som har hoppat har debuterat högre klasser och gjort bra ifrån sig på många sätt och då tycker jag att man kan bortse från resultaten.

Calette.

90 cm: sist hoppade hon 70 så detta var två snäpp högre. Hon var helt galen och gick knappt att svänga eller hoppa för hon bockade så mycket efter hindren. Vi tog oss runt men hon kastade sig förbi två läskiga hinder och rev ett par.

Hoppade om 90 cm och shit asså vad fin hon kan vara. Hon hoppade felfritt och jag vet inte hur många decimeter över men många var det och ändå med en sådan lätthet. Bockade dock nästan av mig efter hinder 3 men jag höll mig kvar. Sjukt fin var hon i alla fall så henne är jag nöjd med. Hon kollar banan en gång och sen är det inga problem andra gången. Man får ju inte glömma att hon bara är 3,5 år heller.

Drifter.

90cm: felfri, superfin och skuttade runt utan några som helst problem. Så cool häst. Lite spänd men han skulle aldrig stanna eller kasta sig.

100cm: sist hoppade han 80 och idag debuterade han två höjder. Han hade två pet vilket är över godkänt. Kombination har jag aldrig hoppat men där hoppade han hur fint som helst. Fina fina Bebis!

Silver.

100cm: 12 fel. Hann inte rida fram och Silver var seg och stod emot. Kämpade på allt vad jag orkade för att han skulle hoppa och det gjorde han men rev 3..

110cm: debut!! 8 fel. Han var mycket bättre i denna klass. Hade ett språng i kombinationen och 4 språng på en distans där det skulle vara det. Petade två men jag är nöjd för han bjöd faktiskt på sig själv :)

Chilldag!

Publicerad 2013-02-08 15:20:00 i

Trots att jag jobbat själv så har dagen varit chill. Mockade bara innestallet och gjorde kraftfodret för Kestas mockade resten, gjorde hö, vatten och sopade. :)

Kollade Rune imorse som fortfarande var halt :(

Longerade Britt som ska få en lugn helg så hon återhämtar sig och förhoppningsvis får lite mer ork till nästa veckas tuffa schema.

Red Summer som var helt okej fin. :)

Grisen trimmades rätt ordentligt för hon behövde verkligen det. Hon blir satans fin när hon släpper efter men innan är hon lite jobbig.

Silver longerade jag för att se ifall han var halt men ikke då :)

Nu mys med min andra halva innan Katie kommer och rider Snowwhite.

John Hickey träning!

Publicerad 2013-02-08 12:15:55 i

Igår tränade jag även 2 hästar för John, Rune och Grisen.

Rune var fin i början och på alla småhinder. Sen började hon springa som en tok och rev mer än vad hon någonsin gjort och rättade sig liksom inte. Sa till John att något måste vara fel och det trodde han med. När jag travade av var hon halt på vänster bak. Hon har troligen sträckt sig eller något :( stackars fina Rune <3

Grisen däremot var inte halt utan kändes istället väldigt fräsch. Det var mycket lydnad och distanser med 3 och 4 korta galoppsprång både på böjt och rakt spår. Perfekt på Grisen som gärna blir lite lång. Hon hoppade bra och fick jobba lite :)

Har kollat på filmer från Piet kursen med Britt vilket var bra för nu är jag mer nöjd :)

Piet Reijmakers kurs!

Publicerad 2013-02-07 22:36:29 i Allmänt,

Britt
 
Piet har alltid nästan en timmes markarbete innan man börjar hoppa och denna kurs har bjudit på en nästan likadan framridning som sist. Britt gjorde det jobbet väldigt mycket bättre. Hoppningen dag 1 som var på lägre hinder gick bra. Men idag gick det sämre, hon var trött och svarade inte fram för skänkeln vilket leder till att jag rider katastofalt dåliigt. Hon varken rev eller stannade men känslan fattades och energin och styrkan från henne. Jag fick lite kritik och har redan fått redskap som ska hjälpa mig att förbättra detta. Jag jobbar för mycket med magen och blir stel i ryggen så detta ska tränas vidare på med pilatesboll och yoga-matta. Kände mig totalt nere efter dagens träning, kände mig så sjukt dåligt vilket är lätt att göra när man tränar med folk som Pontus Westergren, Ann Living, Malin Nilsson, Annika Gustafsson, Stina Lilje och massa sådana grymma människor som försörjer sig på detta.
 
Summer
 
igår gjorde han sitt jobb bra och tillräckligt men bjöd inte på det där lilla extra. Låga hinder gör han sällan det på. Idag fick han hoppa större och ett flertal språng var på 150cm. Det svåra för mig var att Piet ville att jag skulle vänta och vänta och vänta på en andra distans på dessa enorma hinder. Men Summer hoppade sjukt bra idag, han bjöd på det där lilla extra och Piet gav mig beröm över min ridning mot hinder och min hinderkänsla. Jag måste bara träna på att få Summer att sluta dra åt vänster i sprången och att våga vänta på en andra distans. Det var skönt att avsluta dessa två dagar för Piet med det bästa passet!
 
Kung
 
 

Rip darling :'(

Publicerad 2013-02-07 21:01:48 i

Idag har darling till hälften gått in i väggen... Darling är min älskade iphone och man kan inte prata i den längre... Men annars funkar den i alla fall. Men lite segt när jag flög av Calette ute och hon skenade hem och jag inte kunde meddela Matilda det som var i stallet.

Idag har jag hopptränat 4 hästar och 2 gick bra och två mindre bra med mer om träningarna kommer senare.

Har som sagt ridit ut på Calette men det gick inte ju inte vägen. Men drifter skötte sig ute i alla fall.

Silver var lite oren och hade några sår så tror att han är lite töntig bara...han gick på bandet i alla fall.

Nu blir det middag i cafeterian med maaatilda :)

You will always be the best part of me <3

Publicerad 2013-02-06 21:48:01 i

Det är så svårt och så jobbigt. Jag försöker mitt yttersta för att få dig att må så bra som du bara kan i ditt tillstånd. Varför ska just du vila såhär länge? Varför måste du ha ont? Livet är orättvist mot min Wicky. Hon förtjänar ju det bästa min fina fina häst. Jag älskar henne så mycket så det gör ont och det kommer jag alltid att göra <3

Så länge vi är tillsammans så klarar vi oss igenom det mesta!

Kvällsmys!

Publicerad 2013-02-06 21:12:02 i

Dagen började dåligt men avslutas bra. Möttes av otrevliga människor imorse vilket gjorde mig väldigt nere. Jag hatar människor som alltid ser nackdelar och svårigheter här i livet och speciellt om det ska gå ut över andra. Folk som jag själv har behandlat väldigt väl men som inte ser något gott i andra människor än sig själv.

Red Jody och Topanga imorse, Toppi fick galoppera ute i snön och hon var fantastisk mitt älskade hjärta <3

Åkte till Runsten och hann rida ut på Grisen innan lunchen och eftermiddagens träningar för Piet med Britt och Summer.

Skyndade och red Rune efter träningarna och innan middagen med Piet och alla vid 6.

Men nu avslutas kvällen med mys med den bästa, Wicky <3

Träningar v.6

Publicerad 2013-02-05 22:12:45 i

Idag var det ju K-G där Silver tränade och igår Per med Calette.

Onsdag och Torsdag är Piet äntligen hos oss så då tränar jag Britt båda dagarna och eventuellt Summer annars Summer en dag. Beror på hur många platser jag får men Britt är spikat!

På torsdag tränar jag även 2 hästar för John Hickey och som det ser ut nu blir det Rune och Grisen som hoppar.

Mycket träningar är verkligen super :)

På lördag har vi även pay and jump.

Ödet <3

Publicerad 2013-02-05 22:00:56 i

Sitter i soffan hemma i ödet och dricker te med mamma <3

Dagen började med uteritter på tävlingshästarna, eller bara skritt och lite trav eftersom de vaccinerades igår. Matilda tog Grisen och Summer och jag Rune och Britt :)

Trimmade Drifter inne och fortsatte jobbet med att flytta honom för skänkeln.

Hopptränade Silver för K-G och det gick bra fram till sista banan på 120 cm. Vi tog oss runt med ett ner och en krasch... Nära döden upplevelse! Men han är söt lilla Silver så vi gillar honom i alla fall :)

Eftermiddagen spenderades i Bålsta där jag provred en häst... SJUKT FIN!

Nu är jag hemma för jag är ledig halvdag imorgon :)

Bjuder på en bild på Silver Shadow från Lurbo...

7 av 7 hästar motionerade!

Publicerad 2013-02-04 19:57:35 i

Idag skulle veterinären komma och vaccinera tävlingshästarna vid halv 10 så det blev lite stressigt att hinna rida de och fixa innan. Det blev lite kortare men intensiva pass för Summer, Grisen och Rune, Matilda longerade Brittan. Alla var faktiskt väldigt fina :)

Drifter och Silver trimmades också på och Calette tränade jag markarbete med för Per.

Idag har alltså alla hästar rört på sig så veckan börjar bra. Vi har även hunnit gå promenader med fölen så ja en bra dag och start på veckan!

Ska snart gå ner och kvällsfodra...

Wickan får stå för bilden igen för hon är lycka <3

Lyckligaste 20 minuterna 2013!

Publicerad 2013-02-04 19:30:01 i

Idag skrittade jag 20 min på min älskade Wicky. Det var magiska minuter, känslan att sitta på hennes rygg för första gången på nästan 5 månader liksom.

Känslan att sadla, linda ben och fixa henne för ridning var sjukt kul. Jag trivs så himla bra på hennes rygg. Bästabästa Wickan :')

Även om det var fantastiskt att sitta på henne så kom den hemska känslan efter, hur ska jag klara det här!? Jag saknar att rida henne så extremt mycket :(

Ska försöka glädjas över de minuter jag satt på hennes rygg idag och tänka på att kämpa och hålla ut för att få uppleva allt dagligen igen. Min Wicky är verkligen som en drog för mig. <3

Sadlade om!

Publicerad 2013-02-03 22:05:07 i

Sadlade om Rune idag och tränade terräng inne för Uffe.

Det fanns inte ett enda vanligt hinder utan allt var terräng hinder. Rune hoppade allt och var riktigt fint. Jag är ju inte så rutinerad terräng ryttare direkt vilket märktes bara jag kom in i ridhuset. Alla andra hade värsta skyddsvästarna och utrustningen på sina hästar utom jag som körde den vanliga.

Jag kikade på de andra som red och de red ganska fort så jag gasade också på. Det var ganska kul vilket Rune också tyckte.

Detta var även träning nummer 9 denna vecka. Sjukt vad bra det är när man får träna såhär mycket! :)

När allt skiter sig!

Publicerad 2013-02-03 17:24:52 i

Sitter i bilen med Matilda påväg hem för att rida Topanga. Men folk ringer och säger att jag ska vara på 100 andra ställen än just här. Men nu är jag här i bilen och kan inget göra. Blir bara så sjukt frustrerad för jag slutar faktiskt klockan 16 och kan inte alltid vara tillgänglig dygnet runt...

Aja jag har i alla fall skött mitt jobb idag. Matilda har varit sjuk tyvärr så hade stallet själv.

Trimmade Summer ordentligt och det var ett av våra bättre pass. :)

Ridhuset har varit stängt för inomhusterräng mellan 9 och 18 så jag fick rida ut på Grisen och Britt. Underlaget har ju varit bättre men hittade en äng jag joggade grisen på och även trimmade Britt som var mer vild än tam. Men grisen var superfin!

Silver gick på bandet vilket blir träning för honom eftersom han inte dagligen går där som de andra.

Unghästarna vilar idag igen... Kan inte rida ut själv eller på Drifter kan jag men han var tjock i ett ben. :/

Rune kommer i ett eget inlägg :)

Tävling!

Publicerad 2013-02-02 19:59:47 i

Imorse lämnade vi stallet halv 9 för tävling i Lurbo med Silver och Ghisela och ännu är vi inte hemma.

Silver gjorde sin start i 100 cm vid klockan 11 och Ghisela sin start i 120 cm klockan 19. Lång väntan och Svinkallt men vi lever.

Silver hade 8 fel efter att ha bockat runt banan, rivit ett och kraschat in i ett efter att ha ångrat sitt hopp lite för sent. Men nu är tävlingsdebuten gjord för honom och vi får träna vidare.

Grisen var fantastisk. Hon är grym i hoppningen och gör allt så lekande lätt. Slutade dock på 4 fel efter ett litet pet på ett räcke mot läktaren. Hon fokuserade mer på husse på läktaren än hindret men rundan var bra, grisen super så jag kan inte vara annat än nöjd. Galet roligt var det också :)


Wicky :( <3

Publicerad 2013-02-02 19:52:08 i

Nu mina vänner ska ni få veta vad allt deppigt kommer. Att det kommer från Wicky har ni säkert redan listat ut.

Wicky är inte så mycket bättre i sin hov trots 4,5 månads vila. Hennes skada går inte behandla heller så det enda man nu kan göra är att ställa av henne i 1 till 1,5 år i hopp om att det ska läka ut. Men det finns inga garantier för att hon någonsin kommer att bli bra igen.

Kommer jag någonsin få galoppera henne in på en tävlingsbana igen? Kommer jag ens få styra henne på ett hinder och känna glädjen jag då känner? Kommer jag få susa fram på hennes rygg över ängarna fort som vinden? Det är så många frågor jag vill ha svar på. Svaren kommer jag få vänta på men hur mycket det än kommer kosta eller hur lång tid det än kommer ta så är det värt att vänta på för att få uppleva allt igen. Wicky är min diamant och jag ska göra allt jag kan för att få henne frisk och för att få hennes vila så bra som möjligt.

Det som kan stimulera henne mest under en så lång tid är ifall hon får gå på lösdrift. Så det kommer hon göra framåt sommaren och sen ett år från då. Det jag också funderar på är att betäcka henne men där kommer mitt vanliga flyt in igen... Hingsten jag alltid sagt att jag vill ha till henne betäcker bara 20 ston i år och eftersom jag sällan har tur kommer jag inte få honom. Så det är lite osäkert hur det blir. Jag vill ha en häst som har alla gener för att bli en grym hopphäst så man får ut något av denna jobbiga period.

Problemet med lösdrifter är att jag VÄGRAR att skicka iväg henne på någon utan den enda hon får gå på är den på Runsten. Där har jag koll på henne och kan ta in och pyssla om henne dagligen. Så skoja inte om jag känner mig beroende av Runsten just nu!

Jag tycker detta är så svårt och så jobbigt. Hur ska jag klara ett år utan att rida på min Wicky?

Men hon kommer vara hos mig och det är det viktigaste, vi ska kämpa tillsammans som vi alltid har gjort.

Jag älskar min Wicky då, nu och föralltid <3

Fredag.

Publicerad 2013-02-01 19:53:00 i

Tildos har varit ledig idag och hon missade pizzan till lunch, mohahah!

Kestas hjälpte mig imorse grym som han är så jag har hunnit allt planerat.

Longerade Rune i pessoan för att få så mycket varierat arbete som möjligt. Går inte att rida ut nu när det bara är is..,

Ghisela trimmades inför morgondagens tävling och hon var fin nästan från start vilket är ovanligt, supergris!

Britt jobbade med markarbete och var dryg i början men gjorde huvudjobbet bra så hon får godkänt ändå.

Silver trimmades inför sin livs första tävling lite lätt så han inte ska vara trött.

Summer trimmades också och han gick rätt bra. Jeanna gör underverk med honom.

Har putsat och tvättat Silver och hjälpt Katie med Snowwhite också.

Avslutar dagens ridning på deb bästa, min Topanga <3 Hon var som alltid superfin!

Ska hem och chilla med familjen som jag saknar så mycket. Speciellt nu i deppiga tider...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela