Malin Åkerström

Ännu en fin tävlingshelg

Publicerad 2018-09-18 10:16:03 i Allmänt,

Förra helgen hade jag ytterligare en sådan där jag får nypa mig i armen bra helg. Vi var på Sundbyholm precis som många andra helger under utomhussäsongen. Diva åkte dit på torsdagen med mamma, Maria och Lady som skulle vara där på meeting. Eftersom jag jobbar och det fanns dåliga klasser för att rida meeting med Luna och Vera så åkte jag emellan. Det var också ett ekonomiskt bra val. 

Jag styrde om lite i mitt schema på jobbet och slutade vid lunch på fredagen så jag hann susa dit i gröna faran för att hinna hoppa en 110-klass med Diva. Diva hoppade sin första start efter 130-klassen som inte blev som önskat på Runsten. Nu var hon sitt vanliga jag igen och hoppade hem vår elfte seger för säsongen. Bra start på helgen och fantastiskt att hon visar sådan glädje över att få göra detta även om hindren är och kommer vara små ett tag till.
 
Lördagen började väldigt tidigt med lastning av Luna och Vera redan kl 04.30. Väl framme på Sundbyholm var Diva först ut i 120cm. Hon hoppade så fint och felfritt i första fasen, fortsätter att segla över några hinder i omhoppningen innan jag svänger en lite väl tight sväng och hittar absolut ingen distans så Diva tappade mig i hindret som straff för min dåliga ridning. Såklart lite besviken men Diva kändes kanon och det var mitt fel vilket gör att det känns betydligt bättre. Hon fick även hoppa en till 110-klass då jag inte visste om hon skulle ta illa upp av mitt misstag. Men hennes fighting spirit var tillbaka och hon hoppade hem en 2a plats och kvalade till silverfinalen på söndagen som gick i 115cm. I finalen hoppade hon hem säsongens seger nr 12 och det var så himla roligt för hon var verkligen med på noterna. Jag hade nog inte kunnat rida henne en hundradel snabbare. Hon mötte hinder helt diagonalt och kändes verkligen så bra. 

Luna var med på lördagen och hoppade en klass. Hennes tredje 110 och lika felfritt som i de två andra. Hon är den klokaste och vettigaste unghäst som jag har jobbat med. Vi skyndar långsamt med henne. Hon behöver stärka sin stora kropp och jag vill inte skrämma henne för inställningen hon har är av allra bästa sort. Älskar henne och är lycklig varje dag över att det var just hon som hamnade hos oss. 

Vera, stjärnan eller virvelvinden är tre av hennes vanliga tilltalsnamn. Den här helgen på Sundbyholm är dock superstar mest passande. Hon inledde sin tävlingsdag på lördagen med en 120 avd b för att få hoppa en liten och lätt klass. Hon var pigg och på huggget men hoppade felfritt. På eftermiddagen hoppade hon 140cm och den lika felfritt och blev placerad som nr 7. Hon är ren magi att sitta på. Vilken häst hon är och gång på gång bevisar hon verkligen att hon är en riktig stjärna. Varje start tillsammans med henne är jag lycklig över. Hon är det bästa jag haft. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela