Malin Åkerström

Helgen är över

Publicerad 2016-10-31 07:26:10 i Allmänt,

Måndag idag igen då. Helgen har varit riktigt bra även om jag inte alls har gjort något speciellt.

I lördags började jag jobba vid 07 men jag släppte ut mina hästar och så innan så jag var uppe långt före tuppen. På jobbet hade jag hand om stallfixet i sto och fölstallet. Hur mysigt är det inte med 14 fluffiga föl!? När allt var mockat och fixat så åkte jag till Topanga för att mysa med henne men framförallt för att skämma bort henne. Jag la mig i allt Hö och hon stod bredvid mig och pussades oavbrutet för att få sina morötter. Goa älskade häst. En stund hos henne ger mig så otroligt mycket glädje och energi. Jag åkte sedan tillbaka till jobbet för att sköta ridandet innan insläpp av alla föl. Jag red tre hästar och tack och lov så var vi två vid insläppet. Fölen hittar inte riktigt ännu så ett tag hamnade 7 stycken i en och samma Box.

Sen var det dags för mina prinsessor att bli ridna och fixade. Jag red ut på Cara med sällskap av Sofia och Carola. Vi travade fram på grusvägen i skogen och galopperade sedan på fälten. Cara kändes fin. Ursprungsplanen var att träna dressyr i helgen men eftersom hon kändes trött en dag tidigare i veckan så valde jag att rida ut hela veckan istället. Jag vill hålla igång henne ett tag till så då passar det bäst så.

Diva trimmades på ridbanan och var helt okej. Redan vid 20.00 var jag faktiskt hemma. Det är tidigt för att vara mig. Jag gick däremot och la mig tidigt då jag annars skulle somnat på soffan.

Igår tog jag sovmorgon till 07.00 men eftersom vi fick en extra timme så sov jag rätt länge. Jag åkte till jobbet för att rida mina tre hästar där på förmiddagen. Vädret var verkligen fantastiskt och min favorit Mum likaså. När hästarna var klara där åkte jag till Topanga och borstade och fixade henne. Hon fick även sola sig utan täcke medan jag satt och tittade på Grand Prixen från Jönköping.

Diva hann jag sedan rida ut medan det var ljust ute. Härligt var det och hon blev superfin efter en relativt kort tid. Hon är så speciell den där lilla hästen men så bra på alla sätt så hon får lov att vara det.

Jag och mamma åkte till mormor på kvällen för att äta middag och jag städade. De där två människorna är de bästa jag vet.

Nu är jag snart framme i Norrtälje för att inleda v.5 på praktiken.

Fredag

Publicerad 2016-10-28 21:13:26 i Allmänt,

En bra fredag har det varit idag. Lite ovant att för första gången på en månad åka till skolan istället för praktiken. Självklart strulade pendeln så en stund under morgonkvisten så längtade jag tillbaka till Norrtäljebussen som skött sig så bra. Men kul att vara i skolan faktiskt och massa frågetecken kring nya kursen är nu utredda. Skolan avslutade jag vid 12 så jag hann med lite efterlängtad kvalitetstid med Topanga. Jag tog in henne i stallet och borstade och tvättade hennes ben. Självklart så fick hon en massa morötter också. Världens bästa häst!!

Jag åkte sen till vällsta innan mina hästar och jobbade med Agnetas unghäst samt red ut på Fia. Hos mina hästar ska Cara få en guldstjärna. Idag tog jag in henne först och själv för att hinna rida ut innan det blev kolsvart ute. Hon var snäll i stallet och skötte sig skapligt ute också. Jag red på ett fält där hon kan vara knepig men det är det bästa fältet så hon måste lära sig att uppföra sig där också. Hon kändes superfin i både trav och galopp och inte alls trött i kroppen.

Diva joggade bara idag efter gårdagens hoppträning där hon ägde i vanlig ordning. Hoppningen sköter hon verkligen fläckfritt. Vi har en del markarbete att förbättra men hon är ju en speciell tjej så man får lirka mycket med henne. Utvecklingen är ändå stor och hon litar verkligen på mig och jag på henne. Magisk är hon!

Torsdag

Publicerad 2016-10-27 07:26:46 i Allmänt,

Idag är det tur att det är Lotta-torsdag för annars skulle denna dag bli oändligt lång. Hoppas att praktiken håller mig sysselsatt för annars kommer mina ögon att vägra hålla sig öppna. Snart helg!!

I tisdags hann jag bara mocka och fixa stallet efter praktiken innan jag jobbade på Bro Park. Vi hade två starthästar där och den ena sprang hem en tredjeplats. Alltid kul med pris oavsett gren!

Igår red jag tre hästar på jobbet efter praktiken och sedan fick både Cara och Diva galoppera ganska mycket på fälten. Cara känns lite trött i kroppen till och från men jag vill inte vila henne så mycket nu när hon har varit snäll en period. Hon måste träna och byggas upp också. En svår balansgång det där hur mycket man vågar träna och hur mycket man bör låta henne vila. Känns hon trött nästa pass får hon några lugnare dagar i alla fall. Jag tycker ändå att hon känns väldigt fin. Diva inledde lugnt och avspänt i trav igår men blev sådär super spänd i galopp. Jag galopperade ett x antal varv innan det gav med sig och då är hon superfin.

Contendra får sina vanliga kli och borststunder. Hon håller på att bli helt galen. Går inte att fånga i hagen utan försöker leka med mig när jag ska ta in henne. Hon är den enda hästen som behöver duscha sina ben vid insläpp = hon springer. Det är ett gott tecken att hon väljer att röra på sig för då känner hon sig ganska bra skulle jag gissa men samtidigt ska hon förstås hålla sig lugn. Men jag kan inte låsa in henne för när man vilar så länge som hon har gjort och ska göra känns det viktigt att huvudet mår bra också. Det är faktiskt det allra viktigaste, att hon psykiskt mår bra. Häromdagen drömde jag om hur jag förberedde henne inför tävling. En sådan där fin dröm var det som man helst inte vaknar upp ifrån. Jag saknar henne så mycket i träning.

Tisdag

Publicerad 2016-10-25 07:36:44 i Allmänt,

En mörk regnig morgon hör inte till favoriterna direkt. Jag är påväg till Norrtälje och praktiken.. Nu hinner man knappt hem därifrån innan det är mörkt ute. Hoppas på mycket snö i vinter så blir det ju bra ändå!

Annars är livet ganska likadant som de varit den senaste månaden. Praktik, jobb och hästarna.

I söndags var vi iväg och hoppade Cara. Det gick ganska så bra. Bortsett från att hon blev trött lagom tills när jag skulle börja hoppa. Hon fick gå in tidigare på dagen vilket innebär att hon är helt hysterisk och vansinnigt arg. Så hon la lite väl mycket energi på det. Men hon hoppade ändå bra språng och har som vanligt bra koll på sina ben. Jag hoppade ett par språng på 110cm mot slutet vilket jag knappt har gjort med henne. Hon är ju bara 4 år och tävlar 100cm så jag har inte sett någon som helst anledning att hoppa högre med henne. Hon behöver bli stark och få en högre ridbarhet inför nästa år och när hon är starkare och mer ridbar kommer inte hindren att vara några problem. Så otroligt fin att hoppa på är hon i alla fall.

Igår tog jag mig en tur på fälten med både Cara och Diva. Lite regn, blåst och mörker spelade ingen roll då för båda hästarna var så fina. Cara har ju varit fin och snäll i över en vecka nu. Kanske hennes vanliga jag är tillbaka!? Diva har jag kämpat mycket med den senaste veckan men igår var hon på topp igen.

Nedan kan ni se favorit Mum från jobbet. En otroligt fin individ och klok tjej är det!

Lördag

Publicerad 2016-10-22 22:21:47 i Allmänt,

Att vakna en lördag alltså det är bra grejer, trots att klockan ringde lite för tidigt. Men numer känns 06.30 nästan som sovmorgon! Stallmorgon inledde jag dagen med och sedan ett mindre bra markarbetspass på Diva som inte var på sitt bästa humör idag men det var hon ute på fälten igår så hon är förlåten.

Jag åkte sen till jobbet och red två hästar för att sedan åka vidare till vällsta för att rida ytterligare två hästar samt jobba med Agnetas unghäst. Sen blev det dagens bästa stopp hos min älskade Topanga som jag inte kunde åka till igår då jag såg till att en påkörd liten söt katt kom till veterinären. Katten lever och repar sig så det känns så bra i mitt hjärta och för mitt samvete. Jag var dock livrädd att den skulle dö igår påvägen i bilen... Hoppas att kisse nu hittar till sitt hem för den verkade oerhört tillgiven. Hoppas också att den ryggradslösa människan som körde på kisse skäms och mår riktigt dåligt över att lämna den skadad i dikeskanten.

Nu har vi haft släkten på middag vilket såklart är superkul. Längesedan vi träffades sist!

Måste skryta lite om min fina Cara som har levererat tre fantastiska ridpass ute på fälten i veckan. Hon ska nog bli tam hon också. På riktigt är hon rena drömmen att rida när hon är sådär fin. Jag passar på att rida mycket ut då min filosofi med henne säger att hon mår bättre av det. Det blir ju en helt annan glädje i hästarna ute. Men snart kommer väl den där leriga eller frusna perioden när marken är hård som asfalt och det inte går att göra annat än att skritta ute. Men då har jag kanske igen att jag har varit mycket ute under sommar och höst. Imorgon ska vi hoppa jag och Cara och det ser jag mycket fram emot.

Torsdag

Publicerad 2016-10-20 07:22:54 i Allmänt,

Godmorgon torsdag. Jag sitter på bussen som vanligt vid denna tid på dygnet. Imorgon är det finally fredag och jag längtar.

Annars ser dagarna likadana ut på ett ungefär. Praktik 8-15 för att sedan rida ett par hästar på jobbet innan mitt stall. En del dagar avslutar jag dagen hos Topanga också. Jag har ju en regel om att vara hos henne 5 dagar i veckan.

Cara äger för tillfället. Jag red ut både i måndags och igår och hon har varit super. Inte bara snäll utan fantastiskt fin också. Hoppas att det håller i sig och hon lär sig att man ska vara snäll för då får man ju beröm och godsaker i mängder. Men några bra dagar väger ändå upp en sämre så nu är jag beredd. Hon är finast ändå.

Diva har gått ganska långa pass i veckan blandat ute och på ridbanan och hon blir alltid fin efter en stund. Ute ska hon leka spänd en bra stund i början dock. Jag provar olika lösningar varje gång för att så snabbt som möjligt få henne att slappna av. Sist lyckades jag rätt bra!

Contendra har lite samma regel som Topanga, hon ska ryktas minst 5 gånger i veckan och gärna mer om tiden finns. Denna vecka har vi hunnit alla dagar hittills och det känns så viktigt för mig. Hon ska ha sin tid hon också och känna att hon är viktig. Hon älskar att bli kliad av manborsten på bogarna så det gör jag såklart mycket.

Måndag

Publicerad 2016-10-17 15:55:23 i Allmänt,

En ny vecka är igång. Första praktikdagen för veckan är avslutad. Helt sjukt hur fort en helg kan susa förbi. Igår hade jag morgonen i stallet och red då Diva. Hon var faktiskt ganska dryg ute på fälten så jag fick galoppera massor för att få henne med på noterna. Åkte sen till jobbet och red tre hästar där innan jag äntligen fick tid till en längre stund hos Topanga. Hon är lite konstig så vi måste utreda det vidare.. Som vanligt oroar jag mig över att fölet inte ska finnas kvar. Men Topanga är bäst oavsett vad.

Sen till det bästa på hela helgen, dressyrträning för Birre med Cara. Min lilla Cara som har varit allt annat än enkel sen det slog till och blev lite kallare. Men Birre får sådan pli på oss båda så det är helt magiskt. Jag älskar dessa träningar. Birre är grym när det gäller utbildning av hästar. Hon har en röd tråd genom träningarna, hon anpassar allt efter vår nivå, hon lyssnar och förstår och går att diskutera alla svårigheter med. Det bästa kvittot på jobbet vi kämpar med mellan träningarna är att hon varje gång ser en utveckling. Det finns inget som höjer motivationen så mycket som just de orden. Cara blir fantastisk under varje träning oavsett hur arg och vild hon än kan vara när vi börjar. Cara är världens finaste häst dessa träningar. Hon har sådana kvalitéer så det är svårt att inte drömma sig bort om stora klasser i framtiden om jag bara kan matcha henne rätt och hon håller sig frisk och sund förstås. Sen vet man aldrig vart man landar men med Cara har jag en sådan bra känsla. Det är inte lätt alla dagar men de bra dagarna väger upp de dåliga 100 gånger om!

Jag avrundade söndagen med städning, fika och middag hos min bästa mormor. Som jag älskar henne! Hon är verkligen den bästa människan jag vet. Tänk att få ha henne och Topanga i mitt liv, vilken lycka!

Nu ska jag hoppa av bussen och åka till jobbet innan mitt stall väntar!

Lördag

Publicerad 2016-10-15 21:50:41 i Allmänt,

Snart ringer min sovklocka efter en lång jobbdag. 19 mockade boxar, 7 ridna hästar, höpåsar till oändligheten, in och utsläpp, fodringar, mys med Topanga, krafthinkar, sopning med mera har dagen bestått av. Själva jobbdelen tog upp 11 timmar av dagen. En flygtur hann jag med från en 2-åring. Jag hann med både jobbet och Vällsta på samma dag och mina hästar förstås. Jag är ju inte så ofta på vällsta längre men det är alltid ett så varmt välkomnande när jag kommer dit. Sen är det ju lite som att komma hem när jag sätter mig på Princen. Vi känner varandra så väl vid det här laget.

Topanga har jag inte träffat sedan i måndags vilket betyder att saknaden börjar bli olidlig och att hjärtat håller på att gå i bitar. Men idag hann jag minsann dit och skämde bort henne i vanlig ordning. Men det är ju så viktigt att hon känner sig som den prinsessa som hon faktiskt är.

Imorgon börjar dagen tidigt igen men när alarmet står på 06,30 så känns det nästan som lite sovmorgon.. Imorgon kommer även Birre och tränar mig och bråkiga Cara. Trotsålder eller något har infunnit sig hos inte så rara Cara för tillfället. Hoppas att hon ger lite hopp om oss för just nu behöver vi verkligen det. Speciellt nu när livet är lite tuffare än vanligt. Men även när verkligheten svider inom mig. Bryt ihop och kom igen, det finns inget annat alternativ.

Nedan kan ni skåda några föl från jobbet. Gissa om jag längtar till ett eget föl efter att ha hängt med 14 andra i en stund.

Fredag

Publicerad 2016-10-14 07:27:18 i Allmänt,

Äntligen fredag. Det känns så skönt även om jag börjar jobba 07.00 imorgon. Men lite miljöombyte är ju inte fel.

Igår var det Lotta torsdag vilket såklart är veckans höjdpunkt. Planen var att ta Cara men jag red ut på henne i onsdags och tyckte då att hon kändes lite trött i kroppen samtidigt som hon är pigg i huvudet. Diva gick samma runda som Cara men kändes så pigg och fräsch så hon fick träna igår istället. Träningen var verkligen perfekt för Diva. Det var mycket markarbete och styrkehoppning vilket gjorde att hon sen hoppade helt amazing på ett hinder som var lite större. Så bra träning, så älskad Diva och så vansinnigt roligt. För att återgå till Cara så red jag ju ut i onsdags och jag red själv vilket inte har varit så lätt den senaste tiden men två gånger i rad har hon nu skött sig så fint. Det är lycka!

Idag körde det verkligen ihop sig för mig. Hovslagaren ska komma vid 15 och börja sko och jag slutar praktiken i Norrtälje då vilket betyder att jag tidigast kan vara i stallet till 16. Jag hade en plan men som igår kväll försvann. Sådant stressar mig verkligen.. Men min pappa som också fyller år idag är livräddaren. Han ser till att vara hemma från jobbet så han kan ta in Diva i tid. Jag har förberett en havrehink och sett till att Diva har grimma på sig idag så det ska det nog gå bra. Pappa är livrädd för att hon ska smita men Diva är verkligen snäll som en hund att gå med. Så tacksam för att han direkt sa ja när jag ringde ledsen i panik trots att han egentligen är rädd för hästarna. Han är världens bästa pappa och jag älskar honom till månen och tillbaka.

Onsdag

Publicerad 2016-10-12 07:38:06 i Allmänt,

Snart stannar bussen i Norrtälje för ännu en dag på praktiken. Jag är så orimligt trött idag så jag kämpar för att hålla ögonen öppna. Vardagen blir tuff med heltid på praktiken, jobb och sedan stallet. Men så är livet när man vill ha häst och pluggar. Det är ändå värt det alla dagar i veckan för att kunna ha mina älskade prinsessor. Men visst känns det jobbigt vissa dagar.

Cara trimmades i måndags och jag hade ett bra pass med henne. Inte perfekt men vi har höjt ribban så det nya är lite svårt fortfarande. Men jag älskar att vi kan utvecklas så mycket och att hon kan vara så galet fin att rida.

Diva joggades i måndags och trimmades igår och känns superfin. Vi har några veckor utan tävling nu vilket är bra för henne men tråkigt för mig som älskar de där tävlingarna. Men jag tycker så mycket om att träna och trimma också, speciellt när jag har Diva.

På jobbet har jag ridit tre hästar både måndag och tisdag så då blir jag ganska sen hem på kvällarna. Fördelen är att mina hästar får gå ute långa dagar i hagen vilket Contendra verkligen behöver som är lite understimulerad. Vi pysslar, borstar och ryktar men hon vill liksom röra på sig. Långa dagar i hagen gör det bättre vilket är tur.

Nu måste jag skynda mig så jag är ombytt och på avdelningen 08.00.

Måndag

Publicerad 2016-10-10 07:22:42 i Allmänt,

Gårdagen i Gävle avslutades med en 4-fels runda med Virus. Rundan var bra, han var bra och allt var mycket bättre än lördagens runda men nu tycker jag att det börjar bli dags för honom att få lite felfria rundor. Hur som helst en trevlig helg med bra sällskap. Så tråkigt dock att tävlingssäsongen börjar gå mot sitt slut.

Väl hemma släppte jag ut Diva i hagen som inte hoppade något igår och sen åkte jag till jobbet och red två hästar. Efter det fixade jag mitt stall med allt vad det innebär och red ut på Cara. Hon har haft en grisvecka och varit mer vild än tam men jag vägrar att låta bli att rida ut även om många föreslår det. Jag tror inte att det är bra att vara på inhängnat område alla dagar i veckan speciellt inte för en unghäst. Igår var hon så bra min Cara och bråkade endast en gång där hon blev förlåten för det då det kom ett flygande rådjur. I övrigt kunde jag fräsa på lite i galopp och ändå ha henne lydig. Hon är så fin när hon är på bra humör!

Contendra sanerades från lera och ryktades på från topp till tå innan jag åkte och pysslade med Topanga i mörkret. Kvällen blev lite senare än planerat = trött idag och ny vecka på praktiken. Jag saknar faktiskt skolan men allra mest en självstudiedag!

Virus på bilden nedan. Fin va?

Super Diva

Publicerad 2016-10-08 22:11:45 i Allmänt,

Jag älskar den där lilla lilla hästen. Hon är fantastisk på alla sätt och vis och på alla håll och kanter. Idag började inomhussäsongen och vi har inte varit på topp kanske men helt okej. Vi har hoppat lite lägre idag då Diva är lite mer spänd inne. 120+130cm och med pris i 130cm. Jag är glad över att dagen blev vad jag ville uppnå. Att Diva vill det här lika mycket som jag gör. Varje dag är jag tacksam över henne.

Virus hoppade 130cm idag och han är då aldrig spänd för något utan skuttar på likadant oavsett ställe, hindertyper eller höjd. Vi hade ett ner ur en kombination på en annars helt okej runda. Inte det bästa vi gjort men vi är inte helt omställda till inomhusdistanser och så ännu. Han hoppar vidare imorgon och Diva är klar för helgen.

En trevlig kväll med teamet från Dalarna gjorde denna kalla dag lite extra kul. Det är också kul att min mamma för första gången på länge är med!

Wie en bra dag

Publicerad 2016-10-07 07:15:01 i Allmänt,

Igår var det första dagen som har varit bra på hela denna veckan hittills. Cara har varit så vild och jobbig i veckan men igår kom Birre och räddade oss. En dressyrträning och Cara blev en dröm. Vi fick så mycket beröm över vår utveckling sedan sist. Finns det något mer motiverande!? Vi fick också grymt mycket bra hjälp. Jag kände mig helt lyrisk efteråt. Det finns hopp om att vi får ordning på grejerna. Hon är bra fin min Cara!

Diva var också nästan perfekt igår. Inte alls så spänd som tidigare i veckan. Jag kunde verkligen fokusera på andra saker under passet då. Annars blir ju Fokuset på avspändheten.

Annars flyter det på. Jag har ridit två hästar på jobbet de senaste dagarna också. En av hästarna där sprang till sig en 2a plats på Bro i sitt livs första lopp i onsdags också.

Äntligen fredag idag. När man går hela veckor som nu under praktiken så får man verkligen fredagsfeeling. Att det är tävlingshelg i helgen gör ju allt mycket bättre också.

Onsdag

Publicerad 2016-10-05 07:12:58 i Allmänt,

Praktik, jobb och hästar rullar på. Det kommer bli 10 tuffa veckor att få ihop men det går. Just nu känns det dock som att jag har hamnat i en svacka men det går över. Jag har ett ganska bra schema på praktiken vilket underlättar mycket.

Hästarna har blivit vilda av kylan som kommit. Cara är mest vild och Diva blir spänd när hon är för pigg. Contendra är också pigg och röjer runt i hagen. Men för henne ser jag det som ett gott tecken. Väljer hon att springa och busa kan inte smärtan vara så besvärande.

I helgen är det inomhusdebut för säsongen. Det ska bli roligt! Hoppas att Diva har hunnit springa av sig lite energi innan bara men det tror jag.

Nu sitter jag på bussen påväg till Norrtälje och praktiken och jag älskar denna buss om man jämför med pendeln.. Den har hittills hållt sina tider bra också!

Igår var jag hos min prinsessa på kvällen. Hon har det bra hon och en liten stund hos henne som pussar på mig oavbrutet för att få godis förstås gör livet så mycket lättare. Hon är min motivation och hon är allt för mig.

Helgen är över

Publicerad 2016-10-02 21:59:11 i Allmänt,

Helgen är över och det är dags att krypa ner i sängen så att jag är pigg imorgon när min praktik börjar. Trött är bara förnamnet på dagens kvällsstatus. Helgen har varit intensiv, händelserik och rolig!

Hästarna är ridna både på jobbet, hemma och Vällsta. Topanga är pysslad med och all stallskötsel är fixad. Idag åkte jag även med Agneta för att hämta hennes supersnälla unghäst. Jag hann med att gå på födelsedagsfirande i fredags hos min fina vän Matilda där även andra Matilda var, så trevligt och kul att träffa de igen. Igår var jag som tidigare nämnt på poolparty och idag åt jag lunch med Bell. Jag önskar verkligen att jag hade mer tid med mina vänner ibland och en sådan här helg ger verkligen glädje. Jag är lite av en outsider som inte kan följa med så ofta på grejer men trots det så är mina vänner helt fantastiska och tålmodiga.

I övrigt så har Diva haft en lugn vecka men är på g igen. Älskar henne! Cara har känts så bra hela veckan, älskar henne också! Contendra har det ryktats mycket på och ikväll när vi hade vår vanliga mysstund så högg det verkligen till i mig av saknad efter att träna henne. Jag saknar det så mycket så jag inte kan sätta ord på det och det är en ständig oro över framtiden med henne.

Nä nu ska jag sova. Godnatt

Mysstund

Publicerad 2016-10-01 15:17:18 i Allmänt,

En galet intensiv dag håller på men när jag hittade Cara sovandes i hagen var jag såklart tvungen att pausa en stund och mysa med henne till Contendras besvikelse som kom och bet i min hjälm för att få uppmärksamheten istället.

Ännu så länge har jag fodrat här imorse och min syster följde med och red ut på Carola med mig och Cara . Superkul att Maria följde med och Cara kändes väldigt bra. Vid 09 var jag på jobbet och åkte med två hästar till banan för ett snabbjobb. Jag red den ena och shit alltså vilket adrenalinpåslag man får och vilken häftig känsla det är när det går sådär vansinnigt fort. Red sen två till på jobbet innan jag nu är tillbaka hos mina hästar för att rida Diva innan jag åker vidare och rider två stycken på Vällsta. Sen rullar jag mot södra sidan stan för gå på Eilas (Jennys dotter) poolparty. Hon fyller 8 år imorgon och självklart så ska det firas!

Vädret äger och mina hästar likaså <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela