Malin Åkerström

Sommaren är här

Publicerad 2019-06-18 09:15:25 i Allmänt,

Sommaren är här, vi har i vanlig ordning firat midsommar på landet. Jag har jobbat en vecka till efter det och nu precis påbörjat min semester. I 5 veckor ska jag vara ledig, det känns lyxigt. Jag känner mig sliten och jag behöver vila efter en vinter och vår med väldigt intensivt schema. Men vad roligt jag har haft och vad fantastiskt fina resultat alla hästar har levererat på tävlingsbanorna. Många stunder har jag varit lyckligare än någonsin. Jag har älskat livet. Livet tillsammans med mina 8 hästar är magiskt, slitigt och tungt men mestadels helt underbart. Det är min dröm att driva runt ett stall fullt av hästar i olika åldrar och på olika nivåer. Jag njuter av att sitta upp på femte hästen för dagen i solnedgången en varm sommarkväll. Jag finner en sådan enorm glädje i hästarna varje dag.

Just nu känner jag mig låg. Kanske är det för att jag kan andas ut? Det är nu jag ska ta igen alla sömntimmar som uteblivit det senaste 7-8 månaderna. Det är nu jag ska vara ledig från jobb och från tävling. Kanske är det för att det inte finns någon anspänning inom den närmsta tiden som tävlingarna ger? Är det för att jag kommit hit, till min semester som jag längtat till i månader som jag är nedstämd? Vad ska jag nu längta efter? Frågorna är många men svaren är få. Jag måste ladda om batterierna. Jag ska försöka att njuta av ledigheten, ta dagen som den kommer och hitta tillbaka till gnistan som jag har känt under vårterminen. 

Vilken vårtermin det blev ändå. Tävlingen med stort T var Runsten. För mig är Runten som att komma hem. Jag red 6 hästar under helgen och alla presterade på topp. Britt hoppade 135 - 140 - 140 med fantastisk hoppning men tyvärr med ett ner, två ner och sedan ett ner.

Vera min magiska Vera inledde med en felfri 130 och 2a plats, hoppade så bra i 140 men rev ettan och avslutade med felfritt i svårklass 145 och ytterligare en 2a plats. Ord räcker inte till för att beskriva glädjen över det eller över henne som häst. Hon betyder allt!!

Diva hoppade 120 - 130 - 115, ett ner i omhoppningen i första klassen. Dubbelnolla och 3a i 130!! Och avslutade sedan med att vinna 115. Jag har haft som mål sedan förra sommaren att hon ska komma tillbaka och hoppa 130 klasser bra och nu är vi på god väg. Älskade lilla Diva. Resan vi har haft innehåller så många glädjeämnen. 

Luna min unga, oerfarna superstar behövde bara hoppa två klasser då hon inledde med två felfria och fina 120 starter. Jag vill matcha henne långsamt och jag går på min magkänsla. När jag gick i mål dag två sa den att 125-debuten kan vänta. Hon var värd en ledig tävlingsdag med jogg i skogen efter två så fina klasser. Älskade häst!

Dino, stora fina Dino inledde med en felfri 120 med placering på det. Debuterade sedan 130 och rev endast ettan men hoppade super. Avslutade med en felfri 125 klass. Hennes utveckling har verkligen tagit fart den sista tiden och visar hela tiden på nya kvalitéer. 

Jag fick äran att göra comeback med Zero Summer. Hingsten jag tävlade upp till 145 på under mina år på runsten. Nu hoppade vi 110, 120 och 115. Samtliga felfria och med två stycken 2a platser. 

Jag ska försöka att hitta tillbaka till lyckan och känslan som denna tävling gav mig i veckor efter. Det är svårt att toppa denna tävling men jag jobbar vidare mot nya mål. När nedstämdheten sköljer över mig så tittar jag på bilder och filmer från Runsten och genast så känns livet lite lättare. 

Hästarna har haft en kortare semester och är i full rullning igen inför kommande utmaningar. Det svåra när hästarna presterar bra är att det är människor som visar intresse att köpa dem. Det är såklart ett kvitto på att jobbet mellan tävlingarna ger resultat men jag kan inte tänka tanken på att en del av tjejerna inte kommer stå kvar i mitt stall på sikt. Vi är ju som en egen familj jag och hästarna. 

På tal om familj så har en ny familjemedlem gjort entré i mitt liv. Cockerspaniel tiken Lexie flyttade hem till mig 9 veckor gammal och har redan nästlat sig djupt in i mitt hjärta. Hon och jag kommer att vara världens bästa sambos. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)









Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela