Malin Åkerström

Tävling dag 3!

Publicerad 2014-07-30 18:01:52 i Allmänt,

Idag är det lilla Diva som har varit och hoppat i sundbyholm. En 130cm gick hon och skoja inte vad taggad hon var. Asså man skulle kunna styra henne mot en vägg och hon skulle hoppa, häftig känsla att sitta på hennes rygg. Jag älskar det. Två ner på en lång bana med 13 språng. Är nöjd då det var jag som strulade till det och Diva känns fantastisk! 

Bra för henne att hoppa av sig också, hon skulle ha behövt tagit några rundor till för att bli lugn ;)


Tävling dag 2!

Publicerad 2014-07-29 20:01:10 i Allmänt,

Contendra hoppade 110cm idag igen och även idag gjorde hon det felfritt. Hon kändes lite lugnare än igår och sätter inte en hov fel. Rätt galoppsprång på distanser och allting hade hon. 

Så nöjd med min lilla häst som hela tiden utvecklas och gör så bra ifrån sig trots sin lilla rutin. Fina fina C <3 



Tävling dag 1

Publicerad 2014-07-28 20:04:44 i Allmänt,

Var uppe tidigt imorse och red 6 hästar innan avfärd till sundbyholm. Den första jag red var min älskade Ghisela och hon var väldigt pigg. Lycka är att sitta på hennes rygg igen, så mycket minnen kommer upp när jag sitter på henne och jag blir nästan tårögd av lyckan. Hon har gjort så mycket för mig...

Galopperade alla utom gris i backar och Veronica tog Jody och klättrade hon med.

Contendra var det ju som hoppade i sundbyholm och hon skötte sig som en världsvan tävlingshäst. Band upp henne utanför lastbilen när jag fixade henne och hon stod så snällt. 

På banan var hon superfin och felfri i 110cm som var den enda klassen hon gick. Felfri 7/8 starter nu. Så glad och tacksam över denna häst. Hon är en riktig stjärna och jag gillar henne mycket! 



Sweet As Candy <3

Publicerad 2014-07-27 22:07:25 i Allmänt,

Jag kommer alltid att vara min mamma evigt tacksam över att jag under min ponnytid fick uppleva Candy. Jag har så mycket minnen med denna ponny och en av de bästa tiderna i mitt liv var när jag hade henne. Hon betydde precis allt för mig. Hon var speciell men så jag älskade henne, helt galet mycket. Jag kommer alltid minnas, älska och sakna henne otroligt mycket <3 

7/10 2006 --> 1/8 2011 är den tiden vi fick ihop innan hon råkade ut för en tragisk olycka. Hon kommer alltid vara min ängel och jag hoppas att hon tar hand om mitt fina föl där uppe i himmelen! 

The one and only


Imorgon är det äntligen tävling

Publicerad 2014-07-27 19:46:32 i Allmänt,

Igår åkte jag till runsten på morgonen, stannade hos mina hästar och pussade hejdå på vägen. 

Väl på runsten red jag alla utom Summer som longerades. Det var Drifter och Contendra som jag fick jobba lite extra med de andra var superfina.

Idag har jag ridit alla djuren. Summer jobbade på samma sätt som hos John och jag är nöjd med resultatet. Hoppade några språng på Diva, Tiger och Jody. Diva är ju helt fantastisk, lite lätt mega kär i henne ibland <3 

C kändes finare idag vilket är bra för imorgon är det hon som ska ut och tävla. Vi ska försöka klara oss själva men det går nog bra ska ni se :)

Fin ponny 

Gårdagen var perfekt

Publicerad 2014-07-26 17:43:23 i Allmänt,

Vaknade på mitt älskade land runt 10, kollade ett avsnitt på min serie innan jag intog solposition. Solade och badade mest hela dagen. En timme höll min kusin Emma mig sällskap och framåt eftermiddagen kom Anna ut.

Vi solade, badade och åkte vattenskidor. Älskar verkligen att bada och med bästis som sällis blev det såklart ännu bättre. 

Åkte till hästarna och red ut en sväng, Maria på Pysen, jag på Wicky och Anna fick kärleken min, Topanga alltså. 

Sen grillade vi till middag innan jag och anna drog till hamnen för det var en spelning där och alla fina vänner från landet var där eller i alla fall en del :) 




Laddning av batterierna.

Publicerad 2014-07-24 19:44:03 i Allmänt,

Efter ett tufft dygn med blod, svett och tårar är jag på mitt älskade land för att ladda batterierna. Min bästaste Topanga har redan börjat med att hjälpa till på bästa sätt. Hon är inte riden på ett tag pga problem med hovarna så skoja inte vad pigg hon var. Men hon är så himla fantastisk och jag skrattar som ett litet barn uppe på hennes rygg. 

Hästarna på runsten är ridna och Summer tränad igen. Wickan är borstad och pussad på också! 





Roadtrip med Summer

Publicerad 2014-07-23 23:42:27 i Allmänt,

Har trimmat Contendra och Jody på gräsbanan idag och red sen ut på Tiger, Britt, Diva och Drifter. Blev mycket klättring för de som var ute. 

Åkte sen till Uppsala med Summer och har tränat honom idag och ska även träna imorgon innan jag åker hem. 

Kort och gott om dagens hästar. Läääängtar tills måndag när stjärnan ska ridas igen (alltså Ghisela)



Ibland är jag high on life

Publicerad 2014-07-22 23:09:33 i Allmänt,

Det finns stunder jag älskar så oerhört mycket. Som tex att hoppa på fantastiska hästar. 

Har idag hoppat min serie och några enkelhinder på 5 otroligt fina hästar. Diva, Tiger, Contendra, Britt och Jody var det som skuttade. Britt får guldstjärnan men är så glad över C!

Drifter är trimmad och Summer har trimmats på terrängbanan. 

Kvällen har spenderats med tjejerna och bonds med grillning och film! 



Du är min lycka!

Publicerad 2014-07-22 20:36:00 i Allmänt,

När livet är mörkt och saker känns jobbiga är du den första jag tänker på. Det är dig jag vill till, det är din svarta päls jag vill känna mot min kind när jag kramar din hals. Så länge du finns i mitt liv kommer jag alltid hitta ljuset igen hur mörkt det för stunden än känns. Du är min styrka och min allra bästa vän. Föralltid och förevigt kommer jag älska dig världens finaste och underbaraste Topanga <3 



Samma lika varje dag

Publicerad 2014-07-21 19:42:05 i Allmänt,

Just nu är dagarna ganska lika varandra. Jag rider alla hästarna, fixar lite i stallet och sen har jag varit rätt flitig på att träffa vänner. Tova har jag hängt med hela helgen, hon åkte hem idag :( 

Hästarna sköter sig eller i alla fall nästan alla... Idag sprang en över mig så jag flög rätt in i en vägg och den mosade även min tå. 

Imorgon ska jag skutta lite tror jag och det ser jag fram emot då det var ett tag sen. Tänkte bygga en serie och sen några andra skutt. Får se hur många vi hinner med men Britt och Diva står på prio 1. 

Min älskade Gris vilar denna vecka också innan hon återgår till träning och ja jag längtaaaaaar! 



Pay and jump

Publicerad 2014-07-19 19:23:41 i Allmänt,

Hann rida Drifter innan jag började förbereda hästarna som skulle hoppa. 

Jody hoppade 100 och 110cm. Felfri i första och ett ner i andra men superfin!

Contendra hoppade 110 och skötte sig super. Kombinationen hade de glömt länga så rev b men hon försökte verkligen! 

Summer hoppade 2st 130cm. Rev ettan i den första och var felfri i den andra, kändes super. 

Tiger hade två ner i 130. Lite orutin första gången han hoppar den höjden. Duktig bebis <3

Gymnastikhoppade Britt och Diva efter och red en unghäst jag aldrig förut ridet och den var fin. 

Nu middag och bio med bästaste Tova :D


Jag lever

Publicerad 2014-07-19 10:54:06 i Allmänt,

Jag har inte försvunnit härifrån för gott bara haft fullt upp så inte hunnit uppdatera så mycket. Hästarna är ridna på torsdag och fredag. De känns fina bara mitt lilla monster som varit lite uppe i varv. Diva börjar komma igång och Drifter har jag bara joggat ännu så länge. 

Har faktiskt träffat lite vänner också vilket inte sker allt för ofta så det har varit roligt. 

Idag ska jag hoppa pay and jump på 4 hästar :)  
Idag blir det vanlig hage för min kärlek<3

Landet <3

Publicerad 2014-07-15 23:32:42 i Allmänt,

Hästarna är motionerade och jag och Gris har varit på kliniken hela dagen. Kan ju säga att den där hästen är för tapper... Kärleken till henne är obeskrivlig!!

Nu är jag på landet och har haft en så mysig kväll med i princip hela sköten och min kusin Fredrik fyller år :) 

Vill stanna här länge... Men är bara ledig imorgon. Lär väl ändå sakna hästarna hemma efter det. Mina diamanter <3 


Mitt hjärta <3



Igår

Publicerad 2014-07-15 08:09:25 i Allmänt,

Igår var en nästan vanlig jobbdag. Hovslagarna var hos oss vilket gör allt lite mer stressigt. 

Jag hann med att trimma på alla hästar i alla fall trots att jag även var iväg ett par timmar på sjukhuset. 

Contendra, Tiger, Britt och Sunmer jobbade med småhinder och upphöjda travbommar. Dock inte bommarna på C för hon kan inte sådant ännu. Är väldigt självkritisk när jag rider henne men hon är mestadels väldigt duktig. Tiger och Summer går som tåget just nu och känns super. 

Jody trimmade jag på och även Ghisela. Sen joggade jag äntligen Diva som kom in i söndags från betet. Skönt får nu har jag snart alla hästar hemma :) 



Dagen

Publicerad 2014-07-13 22:22:37 i Allmänt,

Har jobbat idag som vanligt. 

Tiger, Jody och Contendra fick gå samma runda ute och var alla mer eller mindre fina. 

Britt och Summer trimmade jag på utebanan och fick till bra pass med mycket fokus på att trycka ut de ordentligt i hörnen. 

Ghisela trimmades lite lätt på terrängbanan. 

Eftermiddagen har jag spenderat med bästa Jenny. Vi har ätit Sushi, shoppat på Ikea och ätit glass. Nu ska vi kolla på film :) 



Gårdagens tävling

Publicerad 2014-07-13 16:52:49 i Allmänt,

Innan jag tvättade och fixade Tiger och Contendra som skulle tävla hann jag rida ut på Ghisela igår. Till Edsbro kom även mamma och min älskade Topanga.

Contendra hoppade 110 och 115cm. Felfri och rosett i 110cm, superfin!!! På framhoppningen till debuten i 115cm tappade ngn en kratta när jag skulle hoppa så C flög iväg i raketfart.. Efter det rädd för människorna runt hindren. Gick in på banan och hon hoppade super men sen kom ett hinder med människor och krattor bredvid och då kastade hon sig iväg så 4 fel och lite tidsfel då det tog sin tid att återfå kontrollen ;) aja superfin och jag är mycket nöjd med min lilla superstar! <3

Topanga hoppade 115cm och gjorde det bra. Jag red katastrof 1,2,3 och hon rev trean men sen flöt det på bättre. Söthästen <3 4 fel alltså. Ska försöka tävla och träna henne mer så hon kommer i form efter operation och allt vad hon nu gjort! Älskar ju henne så mycket <3

Tiger hoppade 120cm och rörde inte en bom, felfri och rosett. Kändes fin och så lätt att rida på hinder :) 

Väl hemma löshoppade jag Summer och han var kung!! Så himla bra. 


Gårdagen

Publicerad 2014-07-12 10:44:06 i Allmänt,

Dagen igår började med morgonmys och fordring hos hästarna på landet innan jag åkte hem till Runsten... Skulle gärna stannat på landet längre. Har varit grymt och min pappa är världens bästa!!

Väl på Runsten red jag hästarna eller alla utom Britt som longerades. Hon jobbar en vecka med det och bandet för hennes ryggs skull. Den är ju lite känslig. 

Kört återseende med min älskade Gris också <3 saknat de andra också såklart! 

Efter jobbet åkte jag hem till bästa Tildis och tillbringade kvällen där! Hon är verkligen en grym vän som jag borde hänga mer med! 

Just nu sitter jag i lastbilen påväg till tävling med två hästar där bak. Mamma kommer även med en tredje :) 
Goshästarna på landet <3 


Solen skiner idag

Publicerad 2014-07-10 19:35:38 i Allmänt,

Fina stöttande människor finns det faktiskt i mitt liv och efter mina 3 timmar hos hästarna skiner även solen inom mig idag.

Solat, badat, åkt båt och wakeboard är det jag mest har ägnat mig åt idag.

Men red båda mina prinsessor. T är ju i en klass för sig och den finaste som finns!! Älskade underbara häst alltså <3

Men idag fick jag upp hoppet om att det faktiskt kan bli ordning på min Wicky. Kände mig nästan redo för att ta ett litet kryss. Fy så duktig hon var mitt lilla vilddjur. Hennes personlighet är fantastisk och så speciell, lyckopiller <3 


Tiden har kommit ikapp mig

Publicerad 2014-07-10 00:16:01 i Allmänt,

När man för en gångs skull tar det lugnt och slappnar av hinner tiden komma ikapp mig och sätter sig som ett strypkoppel runt min hals. Stundtals dras den åt och tårarna rinner och det känns jobbigt att andas. Tankar snurrar fram och tillbaka inuti mitt huvud. 

Just nu är det framtiden som skrämmer mig, den skrämmer faktiskt livet ur mig. Jag vill blunda för den och leva i nuet och njuta av det liv jag idag har. Varför ska man behöva oroa sig och ta bort glädjen från det man gör nu? Tankar och prat om framtiden är en enda glädjedödare för mig. Jag älskar det jag gör och vill inte göra ngt annat. Inte där jag befinner mig nu i livet. När saker känns tufft vilket jag tror det gör vart man än befinner sig känner jag mig ensam. Att känna sig ensam är heller inget som är speciellt kul. Känner mig missförstådd gör jag också. 

I stunder som dessa tackar jag Gud för mina fyrbenta vänner. Idag spenderade jag många timmar hos mina två älskade tjejer och bara jag är i deras närhet fylls min kropp och själ av glädje och energi. Någon gång önskar jag att någon kan förstå mig, ngn på två ben, ngn som i situationer som dessa har tid att lyssna till mina rädslor och snyftande andetag. 

Jag tror jag måste jobba lite mer så jag får ordning på alla dumma tankar. Så fort jag är i stallet är allt så självklart. Jag svävar omkring och känner mig hög på livet. Jag vet vad jag ska göra och vilka mål jag siktar mot. Allt är så enkelt och så fantastiskt underbart när jag spenderar min tid där. Tack älskade hästar för att ni ställer upp för mig i vått och torrt, ord kan inte beskriva min lycka över er!


 

<3

Publicerad 2014-07-09 21:55:11 i Allmänt,

You're a part of so many of my happiest memories and i want you to know how special you will always be to me <3 



Landet <3

Publicerad 2014-07-08 21:40:15 i Allmänt,

Åh så jag älskar mitt paradis. Jag har solat och badat mest hela dagen. Red sen på mina två prinsessor. Topanga finast som alltid och Wicky mycket bättre än sist jag red henne. Mamma jobbar hårt med tömkörningen. Vilket lyckopiller hon är min Wicky! 

Finbesök har jag nu och grillat har vi gjort till middag. Nu ska vi strax rulla ner till bastun och bada lite mer :) 
Ja manen flyger och är vääääldigt lång men vad gör det när man har en häst som sprider sådan energi. 


Heeeej

Publicerad 2014-07-07 23:27:18 i Allmänt,

Just nu befinner jag mig i vildmarken där internet funkar sådär så vet inte om detta inlägg kommer komma upp. 

Djuren på runsten är motionerade och det var kul att få träffa alla mina älsklingar igen. Har hoppat Tiger och Jody och sen trimmat lite + myst ute med Ghisela. Dagens guldstjärna får Contendra för hon gick så bra!! :D 

Kvällen och eftermiddagen har spenderats i paradiset och jag har äntligen fått träffa min Topanga som jag saknat så det gör ont. Även min älskade vilda Wicky. 

Mamma longerade W och jag red på finaste T. Hon är ju den finaste som finns att rida på i alla fall, så mjuk och välriden. 

Ligan på landet 


Hemma igen... :(

Publicerad 2014-07-07 11:16:16 i Allmänt,

Var tvungen att åka hem igår vilket var tråkigt :( usch så deppig jag har känt mig över att lämna det där underbara och fantastiska stället! 

Men nu sitter jag på min krigare för en joggtur ute. Vi åkte typ hela natten så vi båda är lite sega.. Men så jag älskar denna plats, kärleken till denna häst går inte att beskriva!! Hon är det bästa som hänt mig! 


LAG-SM BRONS!!!!!

Publicerad 2014-07-06 19:03:15 i Allmänt,

Ghisela felfri även idag men 11 hundradelar över tiden så 1 fel! Men det spelade ingen roll så gör ingenting. Hon var så fin och så duktig min stjärna, mitt allt <3 

Bästa laget tog brons vilket var superkul!! Känslan på prisutdelningen alltså.. Den kan jag leva på länge. Känslan att rida runt banan när så många tittar och hejar är otrolig. Att få uppleva allt med Ghisela slår allt, hon är en på miljonen <3 
 




Resultat dag 1 i Falsterbo

Publicerad 2014-07-05 16:02:00 i Allmänt,

Idag har jag fått göra det igen, rida in på Falsterbos bana med en av mina absolut bästa vänner, men den jag litar på till 200%, med min Ghisela <3

Hon var så fin och det blev en väldigt lugn och bra runda felfritt på hinder men ett litet tidsfel. Men vad gör det när hästen är bäst!? Alla i vårt lag hoppade felfritt så vi är vidare till SM-final imorgon och går in där i delad ledning efter idag :D grymma Årsta-runsten!! 





Här vill jag stanna hela sommaren

Publicerad 2014-07-04 21:10:10 i Allmänt,

Har haft en mysig dag i Falsterbo. Började som sagt med fix hos Gris innan jag plockade upp boss och åkte och åt frukost på ett fint ställe. Sen hem och packa lite och så drog jag till stranden och solade och badade någon timme.

Gick tillbaka och kollade lite när de andra lagen tränade inne på tävlingsbanan. Vi hann även med en snabb lunch med Hanna och hennes pappa innan det var vår tur att trimma. 

Ghisela kändes bra. Hon kändes inte så bra förra helgen på marken men klar förbättring idag. Tog några skutt och red mycket längs läktarna. Gosegrisen <3

Fixade henne efter med bad och så och putsade alla saker. 

Hann hem och chilla och duscha innan vi åkte tillbaka för mingel och middag med alla elitlagen. Trevligt trevligt!

Nu är Ghisela nattad så vi ska väl åka tillbaka till vår stuga och invänta Jill och Stephan som kommer om ngn timme :)





Falsterbo

Publicerad 2014-07-04 08:29:16 i Allmänt,

Efter 9,5 timme igår kom vi fram till Falsterbo!! 

Har morgonfixat hos Ghisela precis och promenerat och fixat. Älskar detta ställe och solen skiner så humöret är på topp!



Update

Publicerad 2014-07-03 11:51:04 i Allmänt,

Igår var jag lite ledig men red 4 hästar på runsten ändå. 

Blev genomkörare för Britt och Summer med bommar och småhinder. 

Jody och Contendra red jag ut på. C fick galoppera upp för kullar. 

På kvällen grillade vi i huset med mina underbara kollegor på två ben. Bäst är de allt! 

Idag har jag trimmat Gris, Summer och Britt och hoppat lite på Contendra. C hoppade fint och har så lätt att komma från marken men det är mycket jobb kvar mellan hindren. Nöjd med min fina häst i alla fall <3

Sitter nu i bilen påväg mot Falsterbo med Ghisela där bak. Tror att jag har glömt att berätta här att jag blev uttagen till att rida lag-SM i Falsterbo :D 


Tisdag

Publicerad 2014-07-01 23:44:39 i Allmänt,

Nu är det lugnt på hästfronten med endast 6 hästar att rida. Hinner till och med städa och fixa på dagarna. 

Men hinner också lägga mycket tid på varje häst. 

Trimmade Tiger, Contendra, Summer och Britt på gräsbanan. Alla fick jobba med övergångar. Förvånad över hur mycket bättre det går att göra det på Contendra nu än för bara någon vecka sedan. Brittan var dock helt klart finast <3

Gris red jag ut på vilket jag även gjorde igår. Hon får chilla lite några dagar efter sin insats i helgen. 

Jody min favvoponny hoppade jag på idag och tycker det gick bra. Han är häftig han! 

Kvällen har spenderats med de bästa. Napa gänget var ute och åt middag<3



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela