Malin Åkerström

Hoppträning!!!

Publicerad 2012-01-31 22:10:04 i Allmänt,

Skolan var chill idag mina fina vänner gör ju till och med skolan rolig :)

Red Bananen innan träningarna och jobbade mycket med serpentinbågar, tempoväxlingar och lite övergångar. Fin och pigg var hon!

Sen TRÄNING med Topanga först! I början var hon mer uppåt än framåt men efter att ha travat bommar och lite så blev det bättre. Själva hoppningen gick superduper, hon gjorde inte ett enda hinderfel min pärla, red bättre än vad jag trodde, känslan fanns där och jag tänkte på att rida henne som jag fick göra för lotta som var min senaste träning med toppi. Avslutade med 2 hinder på ca 120-130 och hon hoppade så fint så :') Äntligen är vi back on track och nu jävlar ska vi köra i år! Bara mitt huvud hänger med så kommer allt bli bra. Älskade häst <3

Sen Maggan/vilddjur. haha nej hon var inte dum idag men så satans pigg. Bockade och höll på gjorde hon fast av glädje istället för ilska. Vilket gör en stor skillnad. Även hon hoppade super, töntade sig ngn gång när ett hinder helt plötsligt ändrades men hon hoppade två avslutande språng på 130 grymt bra, finaste bebisen <3


Bild från idag, Matilda och Honey var äntligen med igen vilket typ är megadunderbra!!!

2 månader

Publicerad 2012-01-31 00:33:34 i Allmänt,

Imorgon ska äntligen Topanga få hoppa efter 2 månaders hoppvila. Shit vad jag kommer rida dåligt men jag är ändå galet taggad! Bästa Toppi <3

Kallt ute = vilda hästar

Publicerad 2012-01-30 23:24:21 i Allmänt,

kom till stallet ganska sent idag för pluggandet drog ut på tiden så hann bara med 3 hästar och den fjärde jag hade velat rida (Maggan) fick gå i skritten. Red Swing, Wicky och Topanga.

Wicky var mer vild än tam idag vilket inte är så konstigt eftersom det var 10000 minus grader! Men det blev ordning på henne mot slutet i alla fall. Red henne på ängen.

Topanga gick också på ängen och var också helt knäpp, Bockade och höll på men jag trimmade på med massa tempoväxlingar som satt perfekt! Bästa tjejerna!

Friserade även båda prinsessorna för nu kommer träningar och tävlingar rulla på! De ska dock klippas också men det gör jag i helgen :)


haha gammal bild..

Mormor <3

Publicerad 2012-01-30 17:01:23 i Allmänt,

pluggat världens mest hatade ämne med mormor åt helvete med det! Men min mormor är världens bästa hon förstår verkligen mig som ingen annan gör och vill hjälpa mig till varje pris med alla problem jag har, hon är ett av det största ljusen i mitt liv, henne klarar jag mig liksom inte utan.

Nu ska jag åka till de andra fina sakerna jag inte klarar mig utan Topanga och Wicky <3

Hoppningen igår!

Publicerad 2012-01-29 23:26:48 i Allmänt,

Corky: han fick en ny chans igår och det gick jättemycket bättre än sist! Hoppade runt på en liten bana på typ 60 cm men han hoppade glatt. Han är extremt känslig och speciell och typ dör när jag sätter mig på han för han är bara van att ha sin ägare på ryggen :P

Maggan: Hon hoppade helt sagolikt! :') hoppade också lite banor och carina filmade. Hoppade en bana på 110 cm och ett enstaka språng på 130.

Bananen: hon var jätteduktig. Hoppade murdel och på hennes personbästa (100 cm). Lite trött var hon men hoppade fint i alla fall :)

Lång dag!

Publicerad 2012-01-29 23:02:22 i Allmänt,

dagen började vid halv 10 och då var det inte kul att gå upp eftersom jag gick och la mig vid 6...åkte till mormor och pluggade till klockan ett och sen åkte jag till stallet. Där har jag haft insläppet, ridit 5 hästar (Topanga, Oscar, Tiger, Ron och Wicky), mockat 5 boxar, bytt 6 vattenhinkar, fyllt 17 krafthinkar, packat 21 höpåsar och haft kvällsfodringen. 

Dagens bästa häst var Topanga!

nu har jag precis duschat och ätit och kommer väl somna vilken sekund som helst!

 

Hoppat

Publicerad 2012-01-28 21:15:26 i Allmänt,

Har hoppat tre unghästar idag och powerwalkat med Wicky men mer om det imorgon för nu taggar vi utgång!

Skrittar fram sista hästen

Publicerad 2012-01-27 19:45:39 i Allmänt,

Har hittills ridit 3 hästar, red ut på Topanga och bananen. T trimmades ordentligt vilket behövdes! Har verkligen saknat att rida henne när hon vilat men nu är hon helt igång igen, världens bästa <3 B var pigg men riktigt fin inte alls lika jobbig som i onsdags!

Har även ridit Tiger och hans pass blev super, ibland är det svårt att hitta på saker till en treåring men inte idag!

Nu står Wicky på tur som ska få jobba med bommar innan jag tillbringar kvällen med tildorna :)

Mot mormor

Publicerad 2012-01-27 12:16:28 i Allmänt,

galet skönt att slippa skolan idag men nu drar jag till mormor och pluggar. Har varit på skroten och tagit farväl av röda faran nu på morgonen ;)

Sen stallet hela kvällen lång ska även åka förbi Ron och kika på vart han har alla sina saker :)


Wickys fina föl :)

Tiger

Publicerad 2012-01-26 23:26:51 i Allmänt,

Sist men inte minst red jag Tiger. Jobbade med tempoväxlingar och red runt på olika ridvägar för att få honom lydig och följsam, så himla cool kille!

Maggan

Publicerad 2012-01-26 23:25:03 i Allmänt,

Jobbade med övergångar hela passet, från trav till skritt och från galopp till skritt. Hon var riktigt lydig för hjälperna idag och skötte sig annars helt okej. Fick ngt ryck när en häst gick ut men inget att bråka om!

Jody

Publicerad 2012-01-26 23:22:06 i Allmänt,

Jobbade med övergångar och att ha honom låg och rund med stöd i handen vilket är det vanligaste jag jobbar med men han var fin i allmänhet lite jobbig i övergångarna men galoppen satt perfekt idag!

Wicky!

Publicerad 2012-01-26 23:17:14 i Allmänt,

Red henne nere på ängen och jobbade rätt mycket i galopp och hon var väldigt pigg men samtidigt väldigt underbar! Åhh denna häst gör mig så lycklig!:)

Rida lite :)

Publicerad 2012-01-26 15:22:42 i Allmänt,

ska åka mot stallet och rida lite, känner inte att jag har bråttom idag för jag kvällsfodrar vilket innebär att jag ändå är i stallet sent :)

sen så har jag helg nu för imorgon behöver vi inte åka till skolan men jag ska åka till mormor och plugga!

idag har jag i alla fall klarat av ett prov vilket är skönt :D

Ron!

Publicerad 2012-01-26 11:42:02 i Allmänt,

den bra nyheten är att jag nu ska börja rida Ron mer och det är bestämt att jag ska fortsätta tävla honom tills han blir såld! :D Ska ha honom tre dagar i veckan vilket kommer bli lite stressigt eftersom han inte står i mitt stall men han står väldigt nära där jag bor typ 1 km bort och söderby är 1,2 km bort så det är inte långt emellan. Det finns inget ridhus där han står men man skrittar över till söderby på 5 min så det är ju bra.

Ska i alla fall ha honom fredagar, lördagar och söndagar är det tänkt. Men först måste jag följa med hans ägare och kolla vart hans saker och så finns :) Känns riktigt roligt och bra att rida honom lite hemma när man ska tävla!

Plugggggggg

Publicerad 2012-01-25 22:41:19 i Allmänt,

Hinner bara skriva lite kort nu när Matilda duschar för sen fortsätter förhören på den internationella ekonomin som jag har prov på imorgon....

Har i alla fall ridit Topanga, oscar, bananen och swing idag! Är nöjd med alla utom bananen som var riktigt dryg för hon hade lite för mycket överskottsenergi.

jag och tildis har ätit megagod pizza och nu pluggar vi som sagt! Hatar att plugga men äre prov så är det!

Har fått reda på en bra nyhet idag men kan berätta mer om det imorgon :D


julaftonsmorgon i stallet = pigg cheeey

Bananen!

Publicerad 2012-01-24 22:34:52 i Allmänt,

Hon har haft lite semester i 3 dagar för idag hann jag inte rida innan träningen eftersom jag böt grupp och var tvungen att komma hem efter för skolan håller på att ta död på mig just nu, väldigt mycket plugg...

Efter i lördags förtjänar hon faktiskt lite vila. Men imorgon kör vi igång igen :)

W = dagens bäääästaaaa <3

Publicerad 2012-01-24 22:28:23 i Allmänt,

blev lite ändringar i planeringen idag. Maggan fick hoppa i ponnygruppen där hon egentligen skötte sig rätt bra eller hon bråkde inte så mycket. Hon fick göra rätt enkla övningar men hon var så sjukt stark och hängde sig på bettet vilket gjorde det riktigt svårt att rida på hinder. Men när jag fick till det vilket inte var så ofta hoppade hon riktigt fint. Får trimma massa övergångar de kommande dagarna!

Hoppade sen Wicky och idag var det lite serier och så. Hon var galet pigg!!! Shit vad energi hästen har :O Men hoppningen gick hur bra som helst! Hon bara klipper till och så flyger hon :D På slutet fick jag avsluta med ett par språng som var lite högre det ena var väl 120 och det andra ca 135 och hon kom inte riktigt perfekt på 135 hindret men jävlar vad hon hoppade i alla fall, bästabästabästa Wickan :D <3

När jag mockade efter gick W och Topanga i skritten. Mamma skulle ha ridit T idag men eftersom hon är snorig ska hon ta det lugnt tills det är över :(

När jag mockade ringde även Carina med lite dåliga nyheter angående Maggan men men jag hoppas ändå på det bästa!

Väntar på tåget!

Publicerad 2012-01-24 15:46:15 i Allmänt,

Ska hem från skolan och åka dirr till stallet! Ska rida bananen innan träningen och sen hoppa Wicky och Maggan. Topanga är lite snorig så hon ska ta det lugnt några dagar :( men hoppas på att kunna hoppa henne nästa vecka :)

Hejjjjjjjj

Publicerad 2012-01-23 22:32:30 i Allmänt,

Skola sen plugg med mormor = kände mig helt hjärntvättad så det var en stor befrielse att få rulla  till stallet och mina älsklingar. Rensa huvudet och galoppera ute i snön vilket Topanga och Wicky fick göra. T var riktigt pigg och busig det var ju ett tag sen hon fick galoppera av sig ute. W var pigg som alltid men ändå fin. Bästaste tjejerna vad jag älskar dom!

Red även Maggan fast hon fick trimmas inne med skänkelvikningar och tempoväxlingar och idag var hon som en annan häst. glad och positiv till att arbeta och dummade sig inte en enda gång, bästa bebis!

Nu ska jag återgå till pluggandet....

Pluggat klart för dagen!

Publicerad 2012-01-22 23:47:08 i Allmänt,

har pluggat totalt 3 effektiva timmar Internationell ekonomi idag. Imorgon kommer mormor och förhör mig på den internationella ekonomin/geografin för på torsdag är det prov. Har rätt mycket i skolan just nu men jag och mormor har en plan som kommer göra att allt fixar sig! Vad skulle jag göra utan henne!? har även städat mitt rum vilket jag har börjat göra varje dag...undrar om det är någon sjukdom som drabbat mig för så här ambitiös brukar jag inte vara :P

nattade hästarna förut och jag tror sessorna tyckte att det var skönt att få röra sig lite till på kvällen, i alla fall Wicky för hon har så mycket energi!

Nu tar jag en dejt med sängen och taggar till skola imorgon...Not

SNÖÖÖÖÖ=ÄNTLIGEN

Publicerad 2012-01-22 20:04:31 i Allmänt,

Äntligen kan man rida ut igen :D Wicky fick sig en lång tur ute i snön. Har galopperat henne massor så hon fick springa av sig massa energi och gladare häst får man leta efter :D så underbar så man blir ju lycklig :D

Mamma red Topanga och hon hade varit super. Jag red markarbete på tönt oscar som inte ville gå förbi ena kortsidan men även han hade sina fina stunder :) Bebisarna fick vila idag eftersom de ändå skulle vara så mentalt trötta efter gårdagen.

har mockat och fixat allt men inte har jag hunnit fixa Wickys man ;) har chillat runt och gosat och ryktat istället ;) aja ingen tävling ännu!

Har varit hemma och ätit middag men min familj vilket jag aldrig gör så det var trevligt! Men snart åker jag tillbaka till stallet och kvällsfodrar under tiden mina går i skritten :)

Mot pälsklingarna!

Publicerad 2012-01-22 12:48:47 i Allmänt,

Har sovit tills jag vaknade idag vilket var väldigt skönt och för att chilla lite extra kollade jag på ett avsnitt OC innan jag gick upp och fixade frukost. Nu har jag även varit riktigt duktig och pluggat i en hel timme! :D

Så nu ska jag åka till stallet och leva livet tills ikväll när jag ska ha pluggmaraton! :P

Har tråkigt nog inte så mycket hästar att rida idag men har en del andra saker som behöver fixas så det tar nog sin tid ändå :)

Planer för imorgon!

Publicerad 2012-01-21 22:39:48 i Allmänt,

Chilla och bara njuta av livet ;) haha nja ska tillbringa många timmar hos världens bästa varelser :D har inte så mycket att rida så jag ska pyssla och frisera lite hade jag tänkt, tror att jag tar itu med Wickys man bland annat :P

Ska rykta både lääänge också så de känner sig uppskattade! Något som jag har gjort med Wicky är att rykta varje dag jag har ridit sen hon kom!

hej bloggen jag har inte glömt dig!

Publicerad 2012-01-21 22:12:32 i Allmänt,

Igår: Först skolan, åkte sen direkt till mormor där jag pluggade och fikade :)Bästa mormor! Sen åkte jag till stallet och mina flickor fick sig varsin skritt och jogg tur ute för mer tillät inte underlaget. Pigga och fina var dem. bääästaste prinsessorna <3 Efter det mockade jag och Maggan gick med mina i skritten innan jag skyndade mig hem för att fixa mig till kvällen som spenderades på Laroy med världens bästa vänner :)

Idag: Pay and Jumpen jag trodde var imorgon var idag :P bra koll! Det var lite kaos när vi kommer fram och Bananen får spel, kommer lös och skenar runt på hela stjärnborg... men hon fångades och skötte sig rätt bra inne på banan med tanke på hur lite hon är hoppad och med tanke på titthindren! Maggan skötte sig vid all hantering men jag är lite besviken över hennes första runda. Hon är ju ett riktigt fuxsto och har en hel del åsikter. Andra rundan gick super och nu har vi fått massa rutin med oss hem!

När jag kom hem provred jag en unghäst i stallet som jag kanske ska rida och hoppa ngn gång i veckan, han är väldigt speciell och rätt svår och flög av lyckades jag göra en gång. Ska testa honom nästa helg också innan jag bestämmer hur jag vill göra. Kan inte fortsätta rida alla hästar jag rider om jag börjar med honom.

Sen red jag markarbete med bommar och lite småhinder på Wicky och Topanga. Både var helt okej fina! <3

Nu har precis släkten åkt hem efter att ha firat min syster. Jag ska snart sova för det blev bara 3 timmar inatt och jag är trött.

 
en gullig bild min fina syster gjorde :)

Pay and jump!

Publicerad 2012-01-19 23:20:52 i Allmänt,

På söndag ska jag åka på pay and jump med 2 hästar och inte vilka som helst utan Maggan och Bananen! har inga höga förväntningar eftersom de aldrig har tävlat eller något och Bananen är inte riktigt inhoppad ännu....

Maggan ska hoppa 1m och Bananen 60 cm!

Hemma!

Publicerad 2012-01-19 23:17:54 i Allmänt,

okej jag har faktiskt hunnit duscha också!

när jag kom till stallet fick jag en massa ny energi, helt sjukt faktiskt jag känner mig som en helt annan människa :D

Red ut på en pigg Bananis!

Trimmade dressyr på Oscar och Jody = fina grabbar!

Sen mocka några boxar och åka hem för att vara med på middagen för min lillasyster! Ma måste ju ställa upp liksom hon ställer faktiskt alltid upp för mig och gör allt jag ber henne om, fina syster!

Sen tillbaka rida Tiger och han fick gå över lite bommar och skötte sig utmärkt, han har så lätt för sig!

Sen fodra och mocka klart medan sessorna skrittade. Mamma red för övrigt Topanga!

Hade velat rida Maggan som skulle vila idag eller imorgon men får rida henne imorgon!

Helgen kommer bli händelserik men förhoppningsvis bra, ska dock verkligen sätta mig ner några timmar varje dag och plugga järnet :P

Torsdagar är bra sega!

Publicerad 2012-01-19 13:29:29 i Allmänt,

känns som att jag har varit i skolan ungefär 100 år! slutar vid 10 över 2 kanske så inte så jättelänge kvar.

Måste stressa lite i stallet idag för min syster fyller år så måste vara hemma vid 7 för då kommer mormor så ska vi äta middag. Sen ska jag tillbaka till stallet och kvällsfodra, detta kommer bli en lång dag och jag längtar redan tills ikväll när jag ska sooova. jag får hoppas på att hästarna får mig på bättre tankar :)

sooovaaa

Publicerad 2012-01-18 23:01:07 i Allmänt,

känner mig lite halvdeppig så nu ska jag sova och hoppas på att jag är gladare imorgon :)

Har ingen anledning till att vara deppig för nu går livet rätt bra faktiskt. Jag får tänka på bästa Topanga och wicky så kanske det blir bättre :) det är helt sjukt hur två små hästar kan ha så stora hjärtan, åhh vad jag älskar dem! <3

Lugn dag!

Publicerad 2012-01-18 20:59:37 i Allmänt,

insläppet gick ovanligt smärtfritt idag!

Mockade och fixade allt innan jag red när hästarna gick i skritten vilket var skönt!

Red sen Maggan, joggade henne bara lång och låg och lät henne rulla på några varv i galopp. Fin var hon!

Tränade Wicky för Birre. Birre är verkligen grym! hon förstår mig och Wicky som ingen annan gör och hon lyssnar på allt jag frågar och kommer med bra svar hela tiden. Bra övningar också och hon accepterar att Wicky är som hon är. Idag gick det riktigt bra! har aldrig kunnat ha henne så fin så länge i galoppen som jag hade idag :D Det går framåt :D bästa Wickan <3

Ska rida Oscar imorgon istället så jag är hemma tidigt trots att jag har gosat en massa med både Wicky och Topanga!

Börjar jobba om typ sådära en kvart..

Publicerad 2012-01-18 12:48:31 i Allmänt,

men jag sitter i skolan och slutar inte ännu.. Tur att jag jobbar snabbt och efftektivt. Klockan tre ska alla hästar vara inne och jag brukar faktiskt hinna!

Sen efter det åker jag hem och byter om innan jag åker och mockar under tiden hästarna går i skritten, sen rider jag oscar och sen blir det äntligen träning för Birre med min fina Wicky! får se om Maggan ska joggas lite också.

6 hästar ridna och 2 avramlingar..

Publicerad 2012-01-17 23:11:15 i Allmänt,

Först red jag bananen Hon fick hoppa lite, gjorde en liten bana som hon glatt skuttade runt på. När vi höjde till typ 70-80 cm rev hon första hindret och bleb helt knäpp och började bocka tills jag flög av sen bockade hon vidare och sprang runt och hoppade några hinder på vägen ;) Tog sen om det och då gick hon super!

Sen Topanga som fick hoppa lite studs idag, hon var jättefin på marken och jag hade henne hela tiden där jag vill ha henne, jag tänkte på alla mina brister och på alla tips jag får när jag tränar och hon var bäst :D

Sen Tiger som jag red lite tempoväxlingar på i trav och la lite volter och red lite ridvägar, han är ju bara tre år även om det bara dröjer några månader innan han fyller fyra på riktigt, tycker fortfarande att det är en ball häst :D

Sen långben som jag red i lilla och det är svårt att rida en unghäst på närmare 180 där så red inte så länge men ha var fin det jag red. Väldigt lätt i steget och mjuk i handen.

Sen hoppträning på bästaste Wicky som skötte sig långt över förväntan. Kanske alla markarbetsträningar har gett resultat!? Vi hoppade en 6-studs och sen 3 hinder på andra långsidan med 3 galoppsprång emellan. Hoppade inte speciellt högt men ngt språng på 120 och hon hoppade så sjukt bra, älskar känslan jag har på henne och jaa

Stressigt!

Publicerad 2012-01-17 14:44:03 i Allmänt,

Ska rida 4 hästar innan hoppträningen... helst mocka åt 4 och fixa höpåsar också... men smart som jag är mutar jag little sis att följa med mig så hon går med Topanga när jag rider bananen och när jag rider Topanga går hon med bananen :D Då gåre mycket fortare och sen måste hon åka hem för att hinna till sin träning och då rider jag de andra två som är Tiger och Långben ;)

Sen ska jag hoppa min bästa fina underbara Wicky :D

Att saknad kan göra så ont...

Publicerad 2012-01-16 23:08:51 i Allmänt,

Min saknad till dig gör mig galen, dag in och dag ut drömmer jag mig bort till ett liv med dig. Du är min bästaste och det kommer du alltid vara. Men jag önskar att du vore här och jag kan göra precis vad som helst för att få min önskning att gå i uppfyllelse. Varje gång klockan slår 11.11, 22.22 eller 00.00 önskar jag att få dig tillbaka eller i alla fall få träffa dig en sista gång. Mitt hjärta kommer alltid slå för dig mer än för någon annan min egna ängel Sweet As Candy <3

Roffe är KUNG!

Publicerad 2012-01-16 23:01:55 i Allmänt,

Mina prinsessor skrittade och joggade ute i 45 min var, Swing trimmades inne och boxarna mockades = min stalldag ;)

Imorgon är det veckans bästa dag vilket det är för att det är hoppträning, Wicky ska hoppa och så får vi se ifall jag får hoppa Maggan lite själv efter :) Har inte hoppat Wicky på typ en månad så gissar på en pigg tjej :D

Men nu börjar snart tävlingarna så det är dax att sätta igång så vi är i toppform redan från start!

Just nu håller det på att hända så mycket roliga saker så man blir ju lycklig :D

Måndags plugg med mormor har börjat igen...

Publicerad 2012-01-16 16:19:22 i Allmänt,

men nu har hon precis åkt efter att vi har pluggat i typ 2 timmar! Vi har gjort en pluggplan för att jag ska klara av att helst få MVG på provet och pluggandet idag gick över förväntan för att vara första gången på nya kapitel. För den som vill veta är det redovisning och bestraffning (beskattning) som vi pluggar.

Nu ska jag dricka ett glas saft och sen åka till stallet :D Idag är det en rätt lugn dag på hästfronten, ska rida 3 hästar och mina två måste gå ute idag så det lär mest bli skritt :/

markarbete!

Publicerad 2012-01-15 23:26:52 i Allmänt,

orkar inte skriva så mycket om ridningen idag men jag har jobbat alla 4 hästarna med bommar. Wicky tränade jag ju och hon skötte sig faktiskt och jag fick ett tips jag ska bära med mig! Oscar var jobbig i början men fin på slutet, Maggan var duktig trots att övningarna var svåra för henne, Bananen var pigg och jobbig i munnen ;)

Är verkligen jättetrött hela jag! Jag tror att jag chillade för mycket imorse för då blir jag bara tröttare...aja imorgon börjar vardagen igen!

ÅRETS FÖRSTA TÄVLING ÄR ANMÄLD!

Publicerad 2012-01-15 12:52:45 i Allmänt,

Har anmält Wicky och Topanga till årets första tävling nu! Vet dock inte om någon kan köra mig och kan ingen det får jag åka själv och då kan jag bara köra en häst :/ Men men tävling blir det i alla fall :D Förra årets första tävling var på samma ställe och då fixade Topanga en gulblå rosett!

nu drar jag till stallet, ska träna markarbete för Maria på Wicky, rida Maggan, Bananen och eventuellt Oscar! Mamma rider prinsessan :)



Världens bästa Natasha!

Publicerad 2012-01-15 00:29:02 i Allmänt,

Nu har precis Natasha åkt hem :( tråkigt men sant! Saknar den bruden asså. Men nu när jag har körkort ska jag se till att åka till henne! :D grym är vad hon är.

En annan bra vän som bör nämnas är skalman! Igår åkte hon till mitt stall i typ snöstorm för att hjälpa mig i stallet så jag skulle bli klar fortare eftersom vi skulle göra ngt på kvällen. När jag red Maggan gick hon med Topanga och när jag gick Topanga gick hon med Maggan så både hästarna blev ridna typ samtidigt :P Bästa skalman!

KAOS

Publicerad 2012-01-14 18:40:06 i Allmänt,

dagen började med ett samtal från Carina som undrade ifall jag kunde ta ut ett av hennes fölston + hennes föl som nu är 2 år. Det var lättare sagt än gjort eftersom fölis aldrig gått i grimma...

Har ridit 4 hästar idag!

Topanga: skrittade ut en sväng i skogen och trimmades sen inne med skänkelvikningar och tempoväxlingar. Underbar var hon min prinsessa <3

Maggan: gick med henne först och då kom hennes "barndomsvän" in och hon börjar stegra och slå med hovarna så hon drar mot Malou och försöker mörda alla hästar som var i vägen. Malou sliter sig också och det uppstår KAOS! Men jag lyckades fånga de båda och sen gick jag en stund till innan jag satt upp. När jag väl satt upp var hon en riktigt gris och bockade och stegrade och någon gång satt jag framme vid öronen...Men sen fick hon jobba som tusan och då var hon fin, hon är knäpp jättebebisen!

Carlando: han blir 5 år och ägs av samma ägare som har Tiger, Carlando är nog närmare 180 hög men han har väääääldigt långa ben. Hoppade honom lite vilket gick helt okej, han var superfin men jag red inte så bra. Men men gillar hästen :)

Wicky: joggade henne bara en halvtimme i ridhuset och galopperade lite. Hon var fin och lugn för att heta Wicky tills efter galoppen då gick det varken att skritta eller trava av ;) Så jag släppte ut henne i skritten med Topanga en halvtimme, ja hon är speciell men jag älskar henne precis som hon är <3

nu har jag duschat och sitter och väntar på fam. Pedersen som kommer på middag :D mamma fyller år idag också så grattis till henne!

På Ica!

Publicerad 2012-01-13 21:54:38 i Allmänt,

Skola, Väsby, stallet och ica kan sammanfatta min dag bra!

Har ridit tiger och han gick för första gången över en bom och hoppade även ett litet hinder, så sjukt ball häst!

Maggan Wicky och topanga gick markarbete med samma övning, gjorde lite liknande som jag gjorde för Maria sist! Alla var fina!

Nu shoppar jag och Matilda på Ica!

lång dag och trött mallan

Publicerad 2012-01-12 23:39:06 i Allmänt,

Har ridit alla hästar helt enligt planen!

Topanga: skrittade jag ut på i 45 min men jobbade henne en massa och travade ca 50 m pga underlaget. Skritt är hennes svåraste gångart så man ska inte underskatta den! Bästa <3

Wicky: skrittade först ut ca 30 min och joggade henne sen i ridhuset och kantrade lite i galopp. Hon var väldigt pigg som vanligt men ändå så härlig :') <3

Oscar: trimmade honom rätt ordentligt idag för han var rätt seg och lyssnade inte alls för hjälperna men jag tycker att han var riktigt fin mot slutet, känns som att han snart kommer vara där han var innan vilan :)

Maggan: linade henne först vilket jag ska göra eftersom hon beter sig som en gris för tillfället och det blir för stor skaderisk... Men hon skötte sig rätt bra efter att få göra alla sina konster på linan. Jobbade henne först låg och sen i lite högre form!

Bananen: jobbade henne så jag jobbade henne för mamma och det gick prima ballerina! 

Hade även kvällsfodringen och jagade Wicky som rymde ner till hagen i mörkret...

Nu är jag galet trött och ska dejta min säng!

 

trött

Publicerad 2012-01-12 14:58:58 i Allmänt,

...är väldigt trött idag då jag kom till Marcus vid 2 inatt och kunde inte sova för det var så kallt. Han har ngt fel på värmen... Men skönt att kunna gå till skolan 5 min innan man börjar i alla fall :)

Nu ska jag ta på mig 1000 kläder och åka till stallet i regnet/snöandet och rida en massa. skulle vilja rida ut på i alla fall Topanga men vi får se om vädret vill sammarbeta!

hörs senare!

Det är kul att åka tåg...

Publicerad 2012-01-11 17:45:48 i Allmänt,

Sitter på tåget mot stan, jag ska spela laserdome med landet gänget :)

Har inte ridit en enda häst för jag skulle vara där en timme tidigare än vad jag trodde. Men mina och Maggan gick i skritten och jag hade insläppet och mockade så jag har i alla fall fått pussa på mina finaste <3

Min kärlek till dig gör mig rädd..

Publicerad 2012-01-11 00:04:00 i Allmänt,

vi har ett starkt band nu, du och jag vilket skrämmer mig. Jag är rädd för att förlora dig för jag vill inte känna den smärtan. Jag har förlorat mycket av de jag älskar genom åren. Att förlora Candy är mer än jag klarar av och jag är rädd att aldrig komma tillbaka till ytan om du skulle försvinna. Lämna mig aldrig bästa Topanga <3

Fina unghästar :D

Publicerad 2012-01-10 23:44:48 i Allmänt,

Red först Wicky, skrittade ut och red sen i lilla och jobbade med min favvövning som jag gjorde för ett tag sen när jag red för Birre. Hon var vild men lyssnade ändå på mig. Känns som att jag kom åt henne bra och att det blev ett nyttigt ridpass för oss båda :) älskade häst :') <3

Mamma red Topanga och trots att hon longerade henne innan försökte hon bocka av mamma.. ;)

Red Jody i lilla och idag var han ngt sämre men när han hade sina bra stunder var de riktigt bra!

Sen träning :D

Maggan: det var mycket markarbete i början och en hel del svåra övningar för henne men bortsett från en del bockande och studsande gjorde hon övningarna riktigt bra. Hon var riktigt pigg idag! Hoppningen gick super, vi hoppade lite olika linjer och avslutade med en linje på ca 130 och hon bara hoppar som ingenting min finafina jättebebis <3

Bananen: herregud vad duktig hon var! i hennes grupp är det bara unghästar så övningarna var anpassade till dom. Bananen slog många rekord idag! Hon har hoppat oxrar och hinder i följd och hon var till och med pigg och tyckte att det var roligt. höjdrekord slog hon flera gånger om men det högsta var en hel meter :D duktig nanis <3

Har pluggat klart en grej med Fanny nu och ska plugga vidare på egen hand innan sängen och OC väntar, parkera om lite bilar ska också göras...


jag älskar dig finafina häst <3

Första skoldagen på vårterminen avklarad!

Publicerad 2012-01-10 15:51:19 i Allmänt,

Usch det var riktigt jobbigt att gå upp imorse och veta att man ska till skolan... men jag har överlevt dagen :)

Nu ska jag åka till stallet och försöka hinna rida 2 hästar innan träningen vilket kan bli tajt... En dålig sak är också att Frida har flyttat :/ hon och Wisky kommer bli saknade!

Känns riktigt skönt att komma igång med träningarna nu igen för jag vill vara i toppform när tävlingarna börjar :D

Sova

Publicerad 2012-01-10 00:40:40 i Allmänt,

Ska nu sova... skola imorgon... men jag har faktiskt inte så mycket ångest över det :)

Just nu flyter livet på riktigt bra och jag har en massa saker som jag hoppas på och blir det som jag vill kommer jag bli ännu lyckligare :D

Aja imorgon är det tisdag och hoppträningarna börjar igen. Imorgon ska Maggan och Bananen få hoppa. Bananis är ju inte inhoppad men hon ska hoppa i bebis gruppen och inte vara med hela passet. Det blir vårt första ordentliga hopp pass tillsammans :)

sista dagen på mitt sista jullov!

Publicerad 2012-01-09 22:47:00 i Allmänt,

Har spenderats i stallet ;) har städat båda mina skåp, ÄNTLIGEN!

Haft insläppet = rik mallan

ridit 5 hästar!

Wicky: skrittade ut 45 min!

Topanga: skrittade först ut och trimmades sen med tempoväxlingar i lilla!

Jody: trimmades med alla möjliga övningar!

Swing: jobbade med att ha honom rak för han kan inte vara rak!

Sherekaahn (eller hur han nu stavas, Kallas för Tiger i stallet): han är 3 år blir 4 och inte riden på länge men grymt ball häst, typ naturbegåvning!

Det var kort om ridandet! Nu har jag precis badat riktigt varmt och ska dricka te och plugga innan jag kollar på OC tills jag somnar :)

Trodde på en lugn dag...

Publicerad 2012-01-09 11:42:06 i Allmänt,

Men nej jag har två hästar att rida som jag inte tänkte på :P Ska försöka hinna med att städa i alla fall ett av skåpen i stallet också! Bäst att skynda sig så jag hinner rida en hästis innan insläppet :)

Får heller inte glömma att njuta av sista dagen i frihet innan skolan börjar imorgon :/

Wicky!

Publicerad 2012-01-08 23:46:52 i Allmänt,

har nu tränat markarbete på henne i två dagar vilket verkligen behövs. Igår gick det inge vidare hon var helt vild och det gick inte att göra så mycket. Hon är så sjukt speciell och olik alla andra. Men hon är sig själv i alla fall. Maria sa att hon inte tror att det kommer bli ordning på henne vilket verkligen inte är kul att höra! Men jag ger mig inte så lätt! Jag tror att hon kommer bli bättre bara hon blir mer igenomriden på marken. Igår gick det inte svänga åt vänster för då sprang hon endast i sidled tills väggen stoppade henne.

Men idag jobbade vi med väldigt bra övningar som jag tyckte fungerade super för henne. Jag hade ett lite skarpare bett på vilket gjorde att hon studsade en del men inte skenade hon i alla fall :P i allt travarbete var hon så sjukt fin och jätte duktig. i galoppen blev hon vild men vi jobbade med en 5 kombination på medellinjen och la massa volter mellan hindren och minskade hela tiden antalet volter genom kombinationen tills jag en gång kunde hoppa den utan volter på rätt antal galoppsprång. Vi avslutade med travarbetet vi började med och hon gjorde det suåer igen. Det gick att svänga åt vänster idag också! Idag var den andra träning jag kände att jag fick massa nya bra övningar som ger resultat sen jag fick Wicky. Nu kommer jag kunna träna på detta någon månad. Sen hoppas jag att det kommer någon till sådan här träning. Det är svårt att förstå hur hon är man måste nog uppleva henne.

Men jag älskar henne precis som hon är och oavsett vad ger jag aldrig upp, jag vet att hon kommer bli lydig! Men jag vet att det kommer ta tid. Om hon hade en bättre ryttare hade det säkert gått fortare men nu är hon min drömhäst, min prinsessa och tillsammans klarar vi allt. vi har ett mål och om vi jobbar tillsammans kommer vi nå det! Hon är bäst!

5,5 hästar ridna!

Publicerad 2012-01-08 23:08:55 i Allmänt,

Idag har jag varit i stallet hela dagen som vanligt! Folk borde tro att jag inte har ett liv typ men det har jag stallet är mit liv, det är där jag mår som bäst :)

Wicky tränade jag markarbete på för Maria ska skriva mer om det i ett eget inlägg!

Tränade Bananen för mamma som är gammal dressyrtränare och har utbildat mycket unghästar genom åren. Det gick super och juag fick massa bra tips och övningar! Första gången mamma ser mig rida bananis också :) Vi har kört fast lite ett tag så jag behövde lite hjälp hur vi skulle ta oss vidare!

Sen red jag ett ordentligt trimpass på Maggan med övergångar för att få lite ordning på henne. Hon var bråkig i början men sen gick hon hur bra som helst. Avslutade med att skutta över lite småhinder och hon hoppade de fint :)

Sen hade jag insläppet innan jag red markarbete på Oscar. Han är inte riktigt lika fin som innan hans vila men helt okej i alla fall :)

Red fram Topanga åt mamma och hon bockade och var allmänt pigg och glad :)

Red sen jody ungefär som igår fast han var så fin så jag kunde utveckla det lite mer :)

Idag har det varit väldigt bra ridpass vilket var skönt för igår gick ingen 100% bra.

Har hunnit med en släktmiddag hos min kusin Johan som fyller 18 och kvällsfodra också!

Nu ska jag plugga, städa och tvätta hela kvällen!

Dagen i ord

Publicerad 2012-01-08 00:27:12 i Allmänt,

Stallet kan sammanfatta min dag bra för det är där jag har spenderat de flesta timmarna. Jag har ridit en nästan svart bockande häst vid namn Topanga, hon fick skritts ut en vända och sen gå i lilla.

Sen red jag en knasig liten vild Wicky! Tränade markarbete för Maria och det gick helt okej, Wicky har dina vilda stunder men på slutet och i början var hon fin.

Red två små vita ponnysar som var pigga och lite småjobbiga men Jody blev väldigt fin och Swing helt okej!

Avslutade ridandet med ett pass på fuxstoet Maggan och hon har ju sina stunder och då sitter jag inte direkt stabilt... Men joggade henne mest eftersom hon säkert har lite träningsvärk efter kursen!

Kvällen har spenderats i mitt hem tillsammans med Bredis och ice age!!

Sweet As Candy <3 2011

Publicerad 2012-01-07 01:53:09 i Allmänt,

detta år gick inte våra mål i uppfyllelse. Men vi har ändå haft så sjukt roligt tillsammans. Första målet om att hon skulle finnas hos mig hela året förstördes den 1 augusti när gud tog tillbaka sin finaste ängel. Vi har endast gjort 2 tävlingar på grund av att hon var skadad hela våren. Veterinären ville dömma ut henne för tredje gången men vi ville inte ge upp. Även den gången visade Candy sin kämparglöd och styrka och blev frisk mot alla odds. Jag gjorde ett helt nytt träningsprogram för henne så att jag skulle slita på henne så lite som möjligt. Jag red på olika underlag varje dag och tränade väldigt målmedvetet. I början av sommaren gjorde vi vår sista tävling tillsammans och var felfria och placerad i en lätt a.

Under sommaren njöt jag över att få rida min fina ponny. Jag trimmade henne som tusan så att hon skulle vara i toppform till höstens tävlingar. Hon var rena drömmen att rida och min kärlek till henne var starkare än någonsin. Jag visste att det var slutet på vår karriär men jag skulle ändå inte sälja henne. Hon betyder mer än tävlingar hit och dit för mig. Jag avstod hellre en annan häst att tävla på om jag fick behålla min Candy. Vårt band är något jag aldrig tror någon kommer förstå. Jag offrar livet för denna älskade varelse. 

Hon gav mig så mycket glädje här i livet. Varje dag när jag åkte hem från stallet längtade jag till dagen efter för att få vara med min bästavän. Hon förstod mig och jag förstod henne, vi var ett team.

Candy var min trygghet, den enda som alltid fanns där och den enda som oavsett vad kunde få mig glad!

När mamma ringde och berättade om Candy när jag var i Grekland rasade mitt liv samman, allt blev svart och tomt. Sedan dess har jag kämpat för att ta mig igenom denna livskatastof som är den största som hänt mig. Candy har lärt mig det mesta av det jag kan, hon har tagit mig hit till den jag är idag, hon har gett mig så mycket stöd, kärlek och lycka. Nu har hon även lärt mig vad saknad är, hon har lärt mig att varje sekund utan henne känns som en evighet, hon har lärt mig att blicka framåt och fortsätta kämpa. Jag önska dock att jag hade samma styrka som hon hade.

Nu finns hon inte längre men för mig lever hon vidare i mitt hjärta och i mina tankar. Där finna alla våra dagar tillsammans förevigt bevarade. Jag älskar henne något obeskrivligt mycket! <3

Heeeest

Publicerad 2012-01-07 01:33:34 i Allmänt,

Förutom att mocka och ha insläppet har jag ridit 3 små söta heeestisar!

Jody jobbade med övergångar och var pigg men fin!

Wicky jobbade med min favoritövning i lilla ridhuset efter att först ha skrittat ut en bit. Hon var pigg men  helt okej :)

Bananen har travat över bommar och hon kändes bra idag lite ryckig i handen men hon är ju en banan :P

Efter att släkten hade dragit drog jag till Bella där matildorna och några andra sköna brudar var. Nu kom jag precis hem och ska sooova, imorgon blir en händelserik dag och jag ska träna för Maria :D


en soet cookie <3

Standard

Publicerad 2012-01-06 18:21:44 i Allmänt,

Släktmiddagen har börjat och idag firar vi min bror som har fyllt år. Som vanligt stod jag i duschen när dom kom...

Men jag hann med allt i stallet jag ville idag, skriver mer om ridandet senare :)

Träning!

Publicerad 2012-01-05 20:26:05 i Allmänt,

Gårdagen var rätt kul! Jag har allt väldigt bra vänner :)

Idag vaknade jag hos Skalman och chillade där en stund innan jag åkte hem och till stallet.

Red ut på Topanga och eftersom underlaget inte var det bästa blev det bara skritt och lite trav men hon var fin :)

Hade Carinas insläpp och mockade alla boxar + bytte vatten.

Sen åkte vi iväg till Stora Wäsby med Maggan. Idag hoppade vi mycket linjer och bana och Maggan skötte sig långt över förväntan :D Fina fina jättebebis!

Sen hem och sätta ut mina i skritten medan jag mockade en gång till och gjorde höpåsar, hämtade upp skalis vid tåget påvägen hem och nu ska vi snart äta middag med the familj, marcus är hemma och har en vän med sig så idag blir vi många :)

Sen ska jag åka tillbaka till stallet för att kvällsfodra innan min och skalis myskväll börjar :)

På väg hem från stora wäsby!

Publicerad 2012-01-04 18:54:30 i Allmänt,

Har tränat Maggan precis! Bortsett från att hon var en gris mellan hindren så gick det super. Idag hoppade vi serier och studs vilket hon aldrig har gjort men hon gjorde det hur bra som helst. Hon är grymt hoppbegåvad! Avslutade med två språng på 130 och hon tar inte ens i :) bästa maaaaagi <3

Ska mocka åt mina när jag kommer till stallet under tiden de går i skritten och sen hem och fixa mig för ikväll blir det tegel med Bredis och alla andra fina tjejer :)

Lunchrast!

Publicerad 2012-01-04 15:23:17 i Allmänt,

Är hemma och äter fast att jag inte hinner! Men ingen mat = ingen träning :P

Har ridit ut i regnet på både Wicky och Topanga.

Topanga gick lika lugnt som igår men jag höjde kraven lite på henne. Hon var busig och bockade idag med men i övrigt var hon superfin min prinsessa <3 Älskar att rida henne!

Wicky var sig lik men nya bettet funkar superbra, kan verkligen komma åt henne ute med det och då är hon så fruktansvärt fin. Underbara häst <3

Insläppet är klart och Maggans och Bananens boxar är mockade.

Om en halvtimme ska vi lasta så har ont om tid...

Lite sen!

Publicerad 2012-01-04 11:08:32 i Allmänt,

Äter nu frukost och ska så fort som möjligt åka till stallet, enligt min tidsplan är jag redan sen! Ska rida Wicky och Topanga innan insläppet, sen ska jag ha insläppet, sen hoppas jag hinna mocka ett par boxar i alla fall för sen ska jag åka till Stora Wäsby och träna med Maggan. Hon behöver träna borta nu när hon ska börja tävlas.
Det är Lena som har julkurs så ska träna imorgon också!

Sen kommer Maria och har julkurs i helgen på Söderby och då ska jag vara med ngt pass med Wicky!

Aja nu måste jag åkaaa


Älskade ponnysar, ta mig tillbaka <3

Time to sleep

Publicerad 2012-01-04 01:43:54 i Allmänt,

Har precis skjutsat hem Fanny och det snöar en massa :D har för övrigt varit en mycket bra kväll som alltid när man är med Fanny <3

Hästarna jag red idag var Oscar, Topanga, Wicky, Maggan och Bananen!

Oscar red jag lösgörande på och eftersom han har haft lite vila var han väl inte sitt bästa men absolut inte sitt sämsta :)

Topanga red jag ut på en liten lagom runda för henne som vilat lite längre, hon är galet pigg och glad och bockar. Men gud vad härligt det är att rida henne skulle kunna trimma i timmar :D

Wicky red jag också ut på och testade ett nytt lite skarpare bett vilket gjorde att hon inte skenade men studsade desto mer. Men hellre det! Hon fick gå lite mer men ändå inte mycket. Hon kändes bra pigg och galen precis som hon ska vara :)

Maggan red jag inne och hade henne för det mesta lång och låg men gjorde lite galopp-trav övergångar också. Idag skötte hon sig utmärkt det märks att hon tycker att det är jobbigt att jobba i en kort galopp men hon var fin ändå :)

Bananen var riktigt bra idag! Jag håller just nu på med att få henne att acceptera att jag håller ett stöd i munnen på henne, i början var hon lite tjaffsig men det gav sig snabbt och då var hon fin :)

nu väntar sängen!

Mot Fanny!

Publicerad 2012-01-03 20:32:43 i Allmänt,

5 hästar ridna och nu drar jag och hämtar Fanny och köper godis i centrum för sen blir det myskväll :D skriver mer sen!

Chiquita 2011

Publicerad 2012-01-03 11:26:45 i Allmänt,

Henne började jag rida i september vilket jag gjorde för att det var en kul grej och carina ville ha hjälp med henne. Första dagen kunde jag inte skritta själv eftersom hon inte fattade några hjälper. Men efter att ha ridit ut ett par månader både med och utan sällskap kunde hon både skritta, trava och galoppera. Nu håller vi även på att hoppa in henne.

Bananen är en otroligt godhjärtad häst, hon har aldrig gjort något dumt i hela sitt liv. Visst hon kan vara lite bufflig och så men inget annat. Hon är totalt orädd för allt ute, man kan rida bredvid rådjur, älgar, ankor utan att hon ens kollar ditåt. Hon vill stå i centrum, när jag hämtar maggan i hagen är det alltid hon som kommer springandes i hopp om att det är hennes tur att fixas med.

Under 2012 ska hon säljas och vi ska satsa på att sälja henne så fort som möjligt vilket är lite tråkigt nu när man börjar komma någon vart. Men om man hittar en bra ägare tror jag att det kommer bli bra.

3 vilda hästar och bananen ridna!

Publicerad 2012-01-03 00:02:51 i Allmänt,

Har spenderat ungefär 9,5 timme i stallet idag. Men det var en hel del att fixa!

Började med mockningen åt alla 4 och bytte box på Wicky så la in massa nytt mysigt spån till henne. Nu står hon i en mycket bättre box där jag tror att hon kommer trivas mycket bättre :)

Sen började jag med ridingen, eftersom alla har vilat joggades och galopperade de bara lite lätt i ridhuset.

Började med Topanga som var mer vild än tam. Hon bockade som en galning hela tiden. Men hon bockar av glädje så det är bara att hänga med. Annars kändes hon fin och inte alls så stel. Hon har ju ändå vilat 3 veckor. Men gud så härligt det var att få rida henne igen känns som en halv evighet sen sist.

Sen var det Wickans tur och hon bättre än förväntan. Det gick inte att skritta men annars kändes det som att hon verkligen ville jobba. Hon hade väldigt mycket fokus på mig samtidigt som hon var så pigg så hon inte visste vad hon skulle ta vägen men jag trodde hon skulle vara mycket värre. underbara häst!

Maggan var vild och väldigt dryg. Helt plötsligt kunde hon tvärnita stegra, vända och bocka. Ibland lever hon upp till de fuxstoet hon är ;) Men hon hade även sina fina stunder vilket förlåter henne.

Bananen var sist ut och den enda normala hon blir bara lite piggare när hon har vilat men i hennes fall är det bara bra :)

Tycker ändå att hästarna i överlag har känts bra! Ingen är jättestel eller så :)



Mycket att göra!

Publicerad 2012-01-02 12:07:48 i Allmänt,

Ska nu åka mot mitt älskade stall, gud det känns som att jag har varit borta i 100 år. Alla "mina" 4 ska ridas och alla har vintervilat lite så jag har inga större förväntningar på dem. Eftersom jag har mockningen åt Bananen och Maggan nu så blir det en hel del mockande och fixande också. Sen så ska Wicky flytta så har en hel del att fixa med där.

Jag har inte ridit Topanga på 3 veckor så jag ser verkligen fram emot det, min prinsessa <3

Hemma från björnis!

Publicerad 2012-01-02 01:43:19 i Allmänt,

Björnis levererar som vanligt med en grym vecka som jag länge kommer minnas. Det har varit sjukt kul att åka både snowboard och skidor och Anna gör ju inte saken sämre direkt, världens bästa vän <3

Så fort jag kom hem åkte jag till stallet. Helt sjukt vad man kan sakna sina hästar under en vecka. Topanga hälsar mig välkommen hem genom att pussa mig hundra gånger och Wicky gnäggar, finns det några mer fantastiska hästar!?

Hälsade även på bebisarna och mockade och fixade deras mat för carina är bortrest så nu ska jag även sköta den biten några dagar.

Har hunnit hämta hem min kanin också som numer är Marias!


saknaden är stor 5 månader och en dag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela