Malin Åkerström

Tävlingar 2012!

Publicerad 2012-12-31 17:11:31 i Allmänt,

Detta år har jag tävlat lite olika hästar så jag tänkte bifoga en bild på varje hestis för att alla har varit otroligt fina och för att jag är otroligt tacksam över att ha fått chansen att inte bara tävla mina egna hästar utan en del andras också!
 
Topanga <3
 
 
Wicky <3
 
 
Ramius <3
 
 
Valida W
 
 
Aike Anders
 
 
Tessa
 
 
Munsboro Jody
 
 
Zero Summer
 
 
Runette
 
 
Britt
 
 
 

Kort sammanfattning av mitt 2012....

Publicerad 2012-12-31 16:48:07 i Allmänt,

Ja vad ska man säga om detta år. Det har varken varit mitt bästa eller sämsta. Jag har mått bra och jag har mått dåligt, hästar har kommit och hästar har gått. Ett år som liknar en berg och dalbana helt enkelt.
 
Året började bra med massor av hästar att rida varav 3 var Topanga, Wicky och Ramius. Tävlingarna rullade på och Ron var kung över alla. Han satte inte en hov fel och nollade tävling efter tävling och kvalade till 140 på två starter i 130. Jag var lycklig som få och mina egna prinsessor gjorde allt ännu bättre genom att dels bara finnas vid min sida och sätta ljus i min vardag men de kammade också hem fina priser och vinster på tävlingar.
 
 
Wicky skadade sig framåt våren och hästar togs ifrån mig men kvar fanns i alla fall hon, Topanga och Ron. De tre viktigaste och de tre som jag gillade allra bäst. Men en del saker gjorde mig illa, folk som lovar och lovar och sen bara tar allt ifrån mig. Låter mitt jobb jag gör och all den tid jag lägger ner rinna ut i sanden utan betydelse. Jag var med om en hemsk bilolycka som tog tid innan jag kommer över. Berg och dalbanan hade en dal men vi kämpade oss som alltid upp igen. Livet för det flesta är upp och ner och mitt är inget undantag.
 
 
Nästa topp hade sin början och Topanga kom in i värsta flytet och Ron var som alltid på topp när det gäller hoppning och tävling. Wicky kom igång igen och gjorde tävlingscomeback i samband med min och Ron´s 140 debut i Falun. Ron var dubbelnolla och 3a av 97 starter i första klassen som var 120 och började sin 140 på liknande sett genom att med lätthet flyga över de 4 första hindren. Sen hände det som gjorde början till min nästa dal. Jag ramlade av och bröt käken på två ställen och fick opereras för att sedan ha en vila som kändes som en evighet.
 
 
 
Jag fick inte äta eller rida på 8 veckor och hade väldigt ont vilket självklart gjorde mig mindre glad men jag skulle få Ron om han bara gick igenom veterinärbesiktningen så de två första veckorna kämpade jag mig igenom trots hemska sjukhusbesök och operationer. Sen hände det som inte fick hända, en annan köpte Ron för mer pengar än vad vi någonsin skulle kunna ge och det beskedet kom 2 dagar före besiktingen. Mitt liv rasade ihop och jag har nog bara en gång i mitt liv varit så nere och det var när Candy dog. Allting blev svårt och jobbigt men jag började rida lite igen vilket hjälpte lite.
 
 
Trots detta kom en kort topp på min resa och det var STUDENTEN. Den bästa dagen i mitt liv, dagen då man med lätthet flyger upp ur sängen halv 7 på morgonen, dagen då man känner lycka varje liten sekund. Den dagen kommer jag aldrig att glömma. Glömde allt och bara levde livet tillsammans med mina fina vänner <3 Det finns inget jag vill ändra på under den dagen. Allt var perfekt faktiskt, eller om jag tänker efter hade det varit gott att få äta men inte ens det spelade någon roll denna dag.
 
 
Att vakna upp dagen efter studenten var inte lika bra, allt var över och hur mitt liv skulle bli hade jag ingen aning om vilket jag tyckte var jobbigt. Att man var bakis gjorde inte direkt saken bättre heller. Men jag blickade framåt jag hade tävlingar att se fram emot. Helgen efter midsommar gjorde jag comeback efter min vila på 6 veckor (som skulle vara minst 8). Båda prinsessorna kirrade varsin rosett och ett leende var åter på mina läppar igen.
 
 
Sommaren var bra, jag var på landet och hade det super och tävlingarna gick mer än bara bra. Christinehamn ska vi inte glömma för där hade jag 5 placeringar av 6 starter och klassen jag var oplacerad i gav mig mitt 130 kval med Wicky!! Jag kopplade bort allt jobbigt som hängde över mig och bara njöt av friheten och spenderade många timmar med de bästa i mitt liv, Wicky och Topanga <3 Ayia Napa var en av sommarens höjdpunkt, en vecka men världens bästa vänner. Där kände jag mig så fri, inga jobbiga föräldrar, bara jag och mina vänner som kunde göra precis vad vi ville. Rätt skön känsla faktiskt.
 
 
När hösten började närma sig började också paniken över att fixa jobb och grejer komma ikapp mig. Men i slutet på augusti började jag jobba på dagis och jag kan väl inte påstå att jag trivdes så bra i början. Men nu började mitt nya liv på riktigt. Jag var tvungen att jobba för att få ha kvar Wicky. Allt jag gjorde var för Wicky, jag jobbade vardagar på dagis och mycket helger på Söderby för att få ihop stallhyra, skoningar och även för att kunna betala hemma. Allt eftersom började jag trivas mer och mer på dagis. Skolan saknade jag mycket! Då menar jag sjävklart inte pluggandet utan det sociala, de sköna tiderna, att kunna gå och komma hur man ville. Var man trött en morgon tog man sovmorgon eller hade man mycket att göra en eftermiddag gick man hem.  Det var en lite jobbig övergångsperiod men mina hästar höll som vanligt humöret uppe genom att fortsätta leverera och vara bäst!
 
Wicky startade två 130 under hösten och kom 3a i den första och 10a i den andra vilket var hur kul som helst. Topanga tog många placeringar i 120 och vi hittade varandra ordentligt igen. Sen gick det utför igen....Wicky skadade sig! Det tog tid att hitta felet och när det väl hittades blev mitt liv så mycket tyngre och jobbigare. Det är ingen garanti på att Wicky kommer bli frisk igen och den tanken är något som jag kämpar med varje dag. Jag kommer inte klara mig utan henne!
 
 
 I mitten på oktober kom ett erbjudande som skulle komma att ändra stora delar i mitt liv. Jag var först rädd och lite skeptiskt till det hela då jag precis börjat få ordning på mitt liv. Men erbjudandet om att börja jobba som Beridare på Runsten skulle ju kunna låta så många drömmar att gå i uppfyllelse så att tacka nej kunde jag inte och min mamma lät mig inte göra det heller.
 
Den 1 november började jag på Runsten och nu ser livet betydligt bättre ut. Jag ville inte flytta hemifrån men det är värt att göra det för att få uppleva det jag på dagarna får göra. 7 nya hästar har jag att träna, tävla och absvara över och det är en dröm. Men inget gott kommer utan något ont Topanga var tvungen att skada sig..
 
 
Nu sitter jag här i Björnrike sista dagen på 2012 med två skadade hästar där hemma men jag tror ändå att 2013 kommer bli bra, jag ska börja det nya året med den inställningen i alla fall och sen får vi se vart det leder.  
 
Mitt år har verkligen varit upp och ner och hit och dit. Men jag har haft sjukt fantastiska vänner som stöttat mig genom både motgångar och medgångar. Utan dem hade ingenting gått och min familj vill jag tacka som har betalat och fixat så mycket för mig. Men det finns en person som verkligen har varit outstanding och hjälpt mig så otroligt mycket med allt och det är min mormor <3 Hon borde få ett pris som världens bästa människa om det fanns något för i mina ögon är hon utan tvekan det!
 
 
Jag har fått uppleva mycket i år och jag är ändå nöjd med året trots lite motgångar. Jag har vuxit som människa och jag vet vad jag vill och jag ska kämpa och göra allt jag kan för att komma dit. Som ni föstår är mitt liv väldigt uppbyggt på hästarna och hur de mår påverkar också hur jag mår. Mina hästar betyder allt för mig, ibland lite för mycket för mitt eget bästa men det spelar ingen roll för jag kommer aldrig kunna ändra på det. Wicky och Topanga ska ha ett stort tack för utan er skulle mitt liv sakna mening, ni är bäst mina älskade hjärtan <3
 
 
 

Larsan och pappa jan!

Publicerad 2012-12-31 11:03:31 i

Papporna tror att de kan åka med i mitt och Bredis tempo... Fy så gött det är att susa fram på brädan! :)

Döööd!

Publicerad 2012-12-30 21:40:43 i

Kom fram till vårt älskade Björnrike vid 4 idag och har fixat snowboard och grejer så imorgon är det bara att tuta och köra.

Vi började hårt med Fondue redan dag 1 så nu ligger både familjen Bredberg och Åkerström däckade i soffan pga matkoma!

Jag tror veckan blir awesome och det är skönt att vara här igen. Matilda är bäst och fixar allt på runsten och även Wicky som gick på bandet utan nödstopp idag :)))) grymma Mickan fixar Topanga så båda mina älsklingar får det nog bra i veckan!

Tagga Björnis 2012/2013!!!

Publicerad 2012-12-30 11:31:13 i

Är otroligt uttråkad här bak i bilen, tur jag har Joddy som sällis i alla fall.

En jobbig syster sitter framför mig, en snarkande pappa snett framför mig och längst fram sitter the chaffis mamma och en dryg bror...bara jag och Joddy som är normala.

Men imorgon smäller det, Mallan i backen så det är bäst att alla ser upp!

Byebye mitt hjärta <3

Publicerad 2012-12-29 14:57:53 i

Usch så jag kommer sakna henne!

usch vad jag hatar att åka ifrån henne!

Usch vad rädd jag är att något ska hända henne när jag är borta!

Usch vad jobbigt detta kan vara!

Ses om en vecka bäästis <3

Taggad gris!

Publicerad 2012-12-29 11:24:30 i

Hon ser ju inte klok ut med sitt stora håriga huvud och sen klippt kropp! Men nu kör vi ett ridpass och Tildos longerar Summer. Imorse red jag fina Rune och Britt longerades. Snart är alltså dagens hästar motionerade :)

standardkväll hos Mallan och Tildis!

Publicerad 2012-12-28 22:27:04 i Allmänt,

Tildis och jag har shoppat idag :D Fina glittriga kläder!! Vi känner oss dock inte riktigt hemma i söderort men vi hittar i alla fall till Haninge nu.
 
Nu är det Vampire som vanligt och det kommer nog sluta som alltid att jag somnar om ett tag och Tildis kollar på 100 avsnitt så jag inte hänger med imorgon...
 
Oldie bild men favvoponnyn är fin <3

Horses!

Publicerad 2012-12-28 22:08:03 i

Idag har jag ridit de 4 som är igång. Alltså Rune, Summer, Britt och Ghisela.

Rune var sjukt fin!

Summer jobbade mycket förvänd galopp och var rätt fin.

Britt jobbade galopp-skritt övergångar och var mycket duktig.

Även Ghisela jobbade med övergångar och hon var rätt fin :)

Bra dag på jobbet. Alla föl är ute igen även Joy som stått inne i 7 veckor, lycklig bebis!

War!

Publicerad 2012-12-28 15:15:44 i

Krigat i några timmar med Ghisela i hopp om att få bort björnpälsen och den är borta överallt förutom på huvudet och mellan frambenen och lite på ena fram. Hon ser betydligt bättre ut men det hade kunnat vara bättre. Det var kämpigt och hon kunde helt plötsligt piaff och galopp på stället :O jag som tycker att det brukar vara svårt att samla henne! Får se om hon är pigg imorgon när hon blivit av med några kilon :)

Jag lever på våra minnen... <3

Publicerad 2012-12-27 21:46:59 i

Jag kommer alltid att sakna dig. Det finns många jag saknar och flera av mina bästa vänner lever inte på jorden längre men det finns ingen jag saknar så mycket som dig.

Det sägs att man har en häst under sin livstid som är hästens i ens hjärta och min Sweet As Candy kan vara hästen i mitt hjärta för så mycket som jag älskar denna ponny har jag aldrig älskat något någonsin. Fina ponny jag kommer alltid minnas dig <3

IKEA

Publicerad 2012-12-27 21:37:04 i

Skön dag på jobbet. Trimmade Britt imorse och hon var mestadels väldigt fin. Efter 10-fikat trimmade jag Ghisela med lite markarbetsövningar och avslutade med att hoppa över en liten oxer på typ 90 cm.

Matilda longerade Summer som var fin och Rune som alltid är fin.

Vi har tagit in fölen för att tämja de lite till. Dynamite är typ tam, Datus helt ok och lurvöra förskräcklig!!

Eftermiddagen har spenderats med mamma, pappa och syster på IKEA för att köpa saker till mitt rum :) nu kommer det bli fint så fort pappa bara kommer och sätter ihop allt.

Nu står Vampire på schemat innan det är dags att ta sig en sovstund.

Söta Drifter!

Publicerad 2012-12-27 14:42:10 i

Drifter har vilat i 3 veckor och idag när jag tog av utetäcket med hals såg jag en hemskt lång man så han har fått en makeover och ser nu betydligt bättre ut :) Han är väldigt söt och jag saknar att rida honom så det blir kul om en vecka när han ska igång igen :)

uteritter!

Publicerad 2012-12-26 22:24:36 i Allmänt,

Idag har jag ridit ut och började med Summer som var pigg ovh glad. Han är så rolig när han är på de humöret och man får till det på ett ärligt sätt ute tycker jag när det gäller honom. Fina Hingsten!
 
Sen red jag ut på Ghisela ovh hon börjar bli fin nu. Det är alltid lite kämpigt i början av varje ridpass men det tar sig och hon är för go lille Grisen!
 
Rune var som Rune är alltså fantastisk och man kan inget annat än att gilla henne!
 
Britt var som Britt är alltså upp och ner och hit och dit. Ena stunden super, andra katastrof och så men det blir bättre och bättre. Hon blir i alla fall aldrig långtråkig, knashästen!
 
Det här är verkligen vad jag älskar, att rida! Det finns inget stopp i mig när det kommer till ridningen jag kan liksom inte få nog.
 
Pickels/ Wicky har gjort sitt träningsprogram och avslutat med spa. Det gör mig SÅ SJUKT GALEN ATT JAG INTE FÅR RIDA PÅ HENNE!!!!!!!!!!!!!
 
världens bästa <3

Halvfart!

Publicerad 2012-12-26 11:45:39 i

Denna vecka går hästarna på halvfart för att nästan vecka kunna vila helt! Rider bara lite lösgörande och ut samt en del Longering.

De behöver en paus och de kommer få ca en månad utan hoppning (utom Ghisela) Det tappar inget på den korta tiden utan får bara lite nya krafter och förhoppningsvis en längtan efter hoppning!

Jag längtar tills de är igång igen och alla tävlingar som kommer komma. Motivationen är på topp och jag vill rida rida rida och trimma trimma trimma till svetten rinner!

Min familj och släkt är bäst!

Publicerad 2012-12-25 18:22:48 i

Min släkt är verkligen den bästa som finns och de gjorde min jul awesome!

Kestas tog över stallet vid 11 så jag var hos mormor halv 1 då alla andra också kom. Så julen blev grym trots allt :)

Hälsade på Topanga på natten för att få säga god jul!

Idag åkte jag till Runsten vid halv 9 för att jobba. Kestas tog ut hästarna så jag kunde komma lite senare! Har ridit Ghisela och Rune idag och nu är jag hemma i ödet. Släkten är på middag här idag nämligen. Ska dock åka vid 7 för jag fodrar :(((( men sen drar jag till Tegel :)

Hemlängtan!

Publicerad 2012-12-23 22:59:45 i

Idag har jag jobbat halvdag. Red Summer, Britt och Ghisela och alla gick bra. Slog hopprekord på Grisen på hela 90 cm ;)

Har varit hos prinsessan <3 och ridit Jody och avslutade allt med Julbord hos mormor med släkten :)

Nu ligger jag ensam på Runsten och läängtar hem mer än någonsin. Jag vet att familjen sitter hemma tillsammans och kollar på film för en gångs skull... Till och med Marcus är hemma och jag ligger här :( usch vill ha en riktigt bra jul men jag jobbar och ska mocka mest hela dagen. Försöker intala mig själv att det är värt det vilket det är men inte just nu kanske. Ska sluta grubbla tror jag och sova. Godnatt mina vänner!

Dagens ridning!

Publicerad 2012-12-22 22:27:22 i

Upp som en sol och ner som en pannkaka kan man sammanfatta förmiddagen. Red först ut på Ghisela och det gick super. Nu börjar bitarna falla på plats och hon börjar komma igång ordentligt :))

Sen red jag ut på Britt som gick katastof! Gick omkull i en snödriva och var oridbar. Men om jag ska vara ärlig hade hon ett fåtal bra stunder och det är de jag lever vidare på till imorgon. :)

Red Runis inne lite lösgörande och hon var självfallet fin :) Matilda longerade Summer och han kommer verkligen till arbete i pessoan :)

Bruuur!

Publicerad 2012-12-22 22:21:39 i

Har hängt hela kvällen med Marcus. Tanken var att vi skulle fixa de sista julklapparna (vi köper alltid tillsammans) men han fixade de själv så hämtade jag honom i stan. Om jag hjälpte honom att städa i hans lägenhet fick jag 300 och så bjöd han på middag. Fattig som man är tackade jag ja men det var kul faktiskt. Inte att städa kanske men att träffa Marcus för vi ses inte så ofta längre..

Nu ska en övertrött Mallan dejta kudden och ta sig en tupplur :)

Teglos!

Publicerad 2012-12-22 01:49:22 i

Åhh vad Bell och Frida är bra. Även my sister var på tegel alltså Tildos och massa andra godingar :) nu blir det till att sova några få timmar innan jag ska åka och jobba. Men lätt värt att vara trött för att få träffa mina fina vänner <3

Bra dag!

Publicerad 2012-12-21 20:06:59 i

Har haft mysstund med 3 hästar idag och ridit 4. Red Rune imorse ut och hon är fantastisk som alltid. Friserade henne och så också vilket jag även gjorde med Britt och Summer. Britt red jag inte kom jag på hon longerades, Summer trimmades inne med Piets ord i huvudet och det gick bra. Ghisela trimmades inne med jeannas ord i huvudet och det gick sjukt bra!! :)

Är nu hemma i ödet och har varit hos Topanga och ryktat läänge <3

Nu väntar middag med hela familjen innan jag rullar till Frida och sen Tegel :D

Freedom!!

Publicerad 2012-12-21 11:19:42 i

Släppte ut Silver och Drifter på tävlingsbanan så de ska få springa och busa hur mycket det vill i en meters djup snö. Perfekt eftersom de vilar och har överskottsenergi. De vanliga hagarna är rätt små så där springer de inte så bra. Silver gick omkull en gång klumpig som han är och försvann helt under snön haha.

Mallan tänker...

Publicerad 2012-12-20 22:00:29 i

Jag är 19 år gammal och lever det många skulle tycka och även jag ett drömliv. Jag jobbar med det jag älskar mest och mitt liv känns oftast som fritid dygnet runt, kanske inte när klockan ringer klockan 07.12 men det är bara ca 10 min det inte känns så längre. Att det är tufft kan jag inte neka till. Det är hårt arbete och långa dagar. Ofta jobbar jag övertid och hinner inte med allt jag vill. Men varje stund på vardera hästs rygg påminns jag av att det är detta jag vill. Jag har 7 hästar i stallet att rida och 7 hästar jag verkligen trivs med på ett eller annat sätt. Alla är otroligt olika men alla är de fantastiska.

Jag har varit här i ca 7 veckor och min resa har bara börjat. Flera drömmar kan gå i uppfyllelse och jag lär mig nya saker varje dag, nya erfarenheter samlas i mitt bagage. Redan dag 1 växte jag när jag helt ensam utan att känna någon tog mitt pick och pack och flyttade hit. Jag är en människa som har jobbigt för stora förändringar, som är feg när det gäller nya saker eller bara att ringa folk som jag inte känner. Men denna dag växte jag och mitt självförtroende höjdes lite på den punkten.

Jag har tagit ett stort kliv framåt i livet. För ca 6 månader sen var min skräck att gå ut skolan och inte veta hur det skulle bli och vad jag skulle göra. Nu ligger jag här i min säng i mitt nya hem och känner mig lugn över tillvaron. Jag har flyttat hemifrån, lever ett eget liv, försörjer mig själv och min häst. Jag är på den fronten självständig. Men på många sätt känner jag mig liten.

Jag är en människa som behöver mycket stöd från mina nära och kära för jag är i grunden ganska osäker. Inte när det gäller allt men i en del sammanhang. Jag vill aldrig göra fel eller ta strider utan bara göra mitt bästa varje dag. Om något går fel blir jag ledsen eller om någon inte är nöjd med mig. Jag behöver min mamma, pappa och mormor för att få mig att känna mig bra när jag tar ett felsteg eller så. Nu bor jag långt borta från familjen även om det absolut kan vara längre. Varje gång jag kommer hem vill jag stanna för jag trivs hemma, för att inte tala om hur bra jag trivs hos Topanga. Varje gång jag åker från henne bränner tårarna bakom ögonlocken för jag tycker att jag sviker henne. Men jag tror hon förstör och när jag landat lite mer här kommer jag kunna åka hem mer. Trots detta känner jag hur rätt det är för mig när jag återvänder hit. Man kan inte få allt man vill och man måste kämpa för att nå sina drömmar.

Jag kom hit ensam, men jag är inte ensam längre. Matilda är här och gör allt så mycket bättre. Jag lever ett lyxliv med alla dessa hästar på denna fina anläggning. Jag ska kämpa för att nå mina mål och jag vet att det kommer komma tuffa dagar då jag bara vill begrava mig eller nått men jag vet också att dessa dagar kommer vara värt det.

Malin Åkerström siktar mot stjärnorna för att kanske landa i trädtopparna och hon har bara börjat sin resa i sitt nya liv med sin nya vardag.

Fett rädd...

Publicerad 2012-12-20 18:16:32 i Allmänt,

Sitter och söker om jordens undergång imorgon och jag är faktiskt rädd.....Känns inte alls bra! Vad jag har fått fram är att det kommer ske inatt när jag sover vilket lugnar mig lite i alla fall
 
Idag har jag ridit 3 av mina fina fyrbenta och Matilda har longerat en Rune.
 
Red Britt inne och de håller på att fixa en massa på taket så hon var överallt och ingenstans och hoppade runt men skam den som ger sig, hon blev superfin verkligen galet fin. Vi börjar hitta varandra och hon börjar lita på mig och det gör så stor skillnad. Jag har tränat henne så mycket nu också så jag har så många verktyg att ta till ifall det krånglar.
 
Red ut på Summer och han är som han är men jag kommer åt honom bra ute och kan jobba med hans raktriktning som är jobbig i hoppningen för han drar alltid åt vänster i sprången. Nu när det ändå är chillperiod kommer jag rida ut mycket och jobba med detta.
 
Ghisela tränade jag dressyr på för Jeanna och hon passar rätt bra till Ghisela som är lite av en pansarvagn. Båda gångerna har jag gått därifrån med nya verktyg så nu hoppas jag på att Grisen blir lite mjuk hon med :)
 
Wicky har tappat en sko idag men jag hade flyt och hittade en hovis som ordnade det. Hon gick på bandet och fick sola och ryktas. Typical Wicky-dag!
 
Den ponnyn är så saknad.... <3
 

Promenix!

Publicerad 2012-12-20 10:29:33 i

Promenerar med the one and only och gör det med ett leende. Jag älskar Topanga mer än allt och varje dag finns hon 24 timmar om dygnet i mina tankar. Jag saknar henne sjukt mycket <3

P&J filmen!

Publicerad 2012-12-20 01:20:23 i Allmänt,

De kommer i den ordning de hoppade utom Rune som inte är med :/ Calette gillar inte glitterhindret och de andra är rätt fina. Jag gör lite missar så därför hoppar jag om några linjer på några för att få till det :)
 
 

Bad update but awesome julbord!!

Publicerad 2012-12-20 00:47:29 i Allmänt,

Chilldag eftersom inga hästar reds och tiden har istället spenderats på fölen!
 
Kvällen har spenderats på ett sjukt lyxigt julbord med alla runstenarna :D som grädde på moset ligger jag nu i sängen hemma i Lindholmen med Tequila på magen och ska skrapa ihop några timmars sömn innan jag åker till mitt hjärta <3 Sen back to Runsten!
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Backträning!

Publicerad 2012-12-19 14:15:15 i

Wickys inlärning på bandet blir bättre och bättre. Just nu går hon i backe och ska snart få gå vanligt igen :) duktig bebishäst <3

Massa odrägliga fölisar (utom Joy)

Publicerad 2012-12-18 19:42:00 i

Eller den började bra med två bra markarbetspass på Britt och Ghisela, fina tjejer!

Sen kom veterinären och vaccinerade alla hästar, föl, fölston och allt det dära.

För att kunna vaccinera fölen har vi 4 stycken inne för de går inte ens att få på vilddjuren grimmor. Så dagen har spenderats till att tämja föl. Har promenerat med de flera gånger och borstat och grejer. Behåller de inne en dag till och kommer sen låta de gå ut någon vecka för att sedan göra om allt.

Städat har vi gjort och tvättat både i stallet och hemma så nu börjar det bli ordning på grejerna.

Matilda hopptränat just nu och jag har duschat och ska snart gå ner för att kvällsfodra.

Imorgon blir det ingen ridning eftersom alla är sprutade :'/

Måndag

Publicerad 2012-12-17 22:34:22 i

Ingen märkvärdig dag och den har varit både upp och ner. Joggade igenom Rune imorse, red ut på en lite lat Gris, intervalltränade Britt ute och hon var super, red ut på Summer som är bättre ute än inne :)

Nu ska jag sova för jag är extremt trött och vet att det kommer vara jobbigt att gå upp imorgon...

Tänker på mitt hjärta och hoppas att hon mår bra hemma, saknar henne mer än ord kan beskriva <3

Vintervila!

Publicerad 2012-12-17 19:35:03 i

Idag har två hästar gått på vintervila vilket är Silver och Calette. Drifter vilar redan nämligen och alla dessa ska vila va 1 månad eftersom de är så unga.

Pratade med K-G om detta i tisdags och han tycker att de flesta ska ha ca en månad utom Britt. Hon får inte tappa muskler så hon kommer få en lugn vecka och en veckas vila när jag är borta och samma gäller Ghisela för hon har ju varit skadad och vilat i och med det. Summer och Rune får som det ser ut nu två veckors vila över jul och nyår men det kan ändras till en. Anledningen till att de inte vilar mer är att jag har en tidig tävling och måste ha hästarna igång till den. Jag vill inte ställa av alla direkt nu heller för de har ju gått rätt hårt och behöver trappas ner.

Nog om detta det blir nog bra vilket som :) jag är taggad redan nu till min januaritävling och hoppas på att ha hästarna fina då :)

Pay and jump!

Publicerad 2012-12-16 17:48:22 i

Runstens pay and jump blev inställd eftersom vi inte hade ström och det var snökaos igår men vad gjorde det när jag fick hoppa 5 hästar :) banan var byggd med jultema så glitter, granris, julkulor och annat fanns. Red och hoppade fram på framhoppningen så att det skulle bli som på tävling.

Calette hoppade ca 60-70. Hon är ju tre år och blev inhoppad när jag började och detta var hennes första riktiga bana. Hon hoppade felfritt till sista hindret där det var stort glitter i så två förbispringningar. Hoppade banan igen och då rev hon ett och sprang på sidan av det sista en gång men jag är otroligt nöjd. Hon varken skenade eller bockade av mig :)) hon har verkligen tagit många kliv framåt och jag gillar henne mer och mer!

Silver hoppade 100 cm två gånger och rev sista första rundan men var felfri andra! Duktig ponnyhäst :)

Britt hoppade 130 cm första gången i sitt liv. Hon är svår för att hon är svag och svår i svängarna men hon hoppade runt med fantastiska språng och rev ett. Underbara häst vad jag gillar dig när du sköter dig <3

Rune hoppade också 130 för första gången i sitt liv och jääävlar vad hon hoppade. Allt stämde typ och hon var grym. Rev sista lite tråkigt men det blev strömavbrott innan jag skulle hoppa så det var lite halvmörkt och det hindret var naturfärgat. Men den hästen slutar aldrig förvåna. Hon har ett hjärta av guld <3

Summer hoppade en bana blandat på 130 och 140 cm. Han hade också ett ner men hoppade grymt. Han kräver sin ridning för annars blir han lite hingstlat och kan lägga till en tvärnit men shit som han hoppade fint i mörkret. Bästa stallion <3

Filmer kommer på alla utom Rune! :)

Jag lever!!!

Publicerad 2012-12-16 16:46:39 i

Kan börja att skriva om igår. Klockan 10 gick strömmen och kom tillbaka vid 23.... Trimmade alla 4 gamla ordentligt och länge och fick till 4 superpass och hästarna var fina trots ett halvmörkt ridhus. Nu är de inte så gamla om ni tror det men de är de äldre än de andra. Summer och Rune är 9, Grisen 10 och Britt 6 :)

Åt middag med Christopher och hans släkt och fodrade sen tillsammans med Beata!

Tack Saga för din fina kommentar!! :) vi tar emot praoelever och hade två för någon vecka sedan. Jag har en tjej som ska komma nästa år någon gång som ska vara hos mig och det är alltid kul och bra med extra hjälp :)

Natasha fan så fett att du ska till Strömsholm och checka mobilen för jag svarar där! :))

Underbar dag på jobbet!

Publicerad 2012-12-14 21:53:15 i Allmänt,

Galopperade ute i en timme på Ghisela och vädret var helt underbart, känner mig som en gamling som säger så men sol gör mycket ändå!
 
Tog en kortare variant av samma tur med Rune som alltid är så fantastisk! Mitt jobb är verkligen det bästa man kan tänka sig även om det just nu känns tungt att gå upp halv 6 imorgon för att åka dit när jag är hemma i Lindholmen.
 
Har varit hos Topanga <3 och ryktat henne länge och ridit Jody som var så fin så fin, Lovisa gör ett riktigt bra jobb med honom :)
 
Nu ska jag rulla mot Frida efter övertalning av Bell men ändå värt det saknar mina vänner en hel del!
 

Snö + sol = Britt

Publicerad 2012-12-14 11:44:02 i

Okej min fina ekvation eller vad det nu är kanske inte stämmer men fin var den :)

Dagens hjälte är Kestas som har hjälpt mig i stallet vilket är grymt när matilda är ledig. Han är snabb som vinden på att mocka och fixa.

Veterinären har varit här och vaccinerat Wicky och nu har jag longerat yrvädret/Britt i djupsnön. Jobbigt värre men bra för henne!

Nu ska Grisen och Rune ridas ut på :))

Anmält TÄVLING!!!!!

Publicerad 2012-12-13 20:11:12 i

Idag har jag anmält till första tävlingen 2013! Det blir Strömsholm där Britt, Summer, Runette och Ghisela ska hoppa :DDDD är taggad till 1000 redan nu även om det är ett bra tag kvar!

Besviken!

Publicerad 2012-12-13 18:33:20 i

Usch vad jag är besviken på mig själv efter kvällens träningar. Summer hoppade fantastiskt men var jobbig mellan hindren för han var överladdad och det är svårt för hoppar han lite hoppar han bättre men blir lite för olydig mellan hindren.

Silver är som han är och jag hade dåligt fokus hela träningen :( vet inte varför jag är bara trött i huvudet!? Red hela passet utan stigbyglar vilket är bra för min sits och Silver hoppade helt ok! Ingen katastrof men tråkigt att jag fokuserade dåligt.

Nu går Wickan på bandet och nödstopp har gått 3 gånger men vi kämpar på! :)

Brudarna!

Publicerad 2012-12-13 15:09:09 i

Jobbar halvdag idag så skulle börja 12 men jag gick ner halv 11 för att hinna allt. Red brudarna innan lunch det vill säga, Ghisela, Calette, Runette och Britt. G och B hoppade 5 studs och jobbades mycket på marken. G var superfin medan B hade ett bakslag idag :(

Calette ska ha mycket beröm för hon har aldrig gått så bra som idag, polletten har trillade verkligen ner!

Rune var fin som alltid :)

Nu blir det träning för Hickey med grabbarna på S :)

truth is, i miss you.

Publicerad 2012-12-13 00:22:09 i Allmänt,

 
all the time, every second, every minute, every hour, every day.
 
Allt jag vill är att ha dig här hos mig, det är min största önskan. Om du var här så skulle mitt liv vara perfekt!
 
But It doesn´t matter where you are or who you be, you will always be the best part of me.
 
Jag älskar dig mer än något annat världens bästa och finaste Topanga <3
 
 
 

Rune <3

Publicerad 2012-12-12 21:12:18 i

Hoppat fantastiska Rune och hon är så sjukt grym! Träningen gick super och jag är rätt nöjd med min egen ridning om man bortser från början och slutet :)

gårdagen!

Publicerad 2012-12-12 13:03:40 i Allmänt,

Det var en händelserik dag! Matilda åkte med Christopher och Joy till mälarkliniken och var borta hela dagen så jag hade stallet själv, en equiterapeut att ta fram hästar till och 2 träningar för K-G Svensson!
 
Jag tränade Calette och Britt och det var mest jobb på marken men några språng också. Han var sjukt bra och sjukt hård men hästarna blev superfina :) Calette visade många fina kvaliteer och han sa att hon ligger i fas med vad en treåring bör kunna vilket är bra eftersom hon har legat lite efter.
 
Equiterapeuten brukar behandla alla hästar utom Rune och Silver men igår fick bara Drifter behandling. Britt brukar vara värst men alla var superfina vilket gör mig ritkigt glad :D Drifter var lite sne i korset troligen för han har vilat och brallat så mycket i hagen.
 
Red även Summer, Ghisela och Silver igår. Ulivia en häst på runsten longerade jag!
 
Åkte hem efter kvällsfodringen och åkte såklart förbi Prinsessan och pussade på henne <3
 
Runis som ska träna för Helena ikväll!
 
 

November!

Publicerad 2012-12-11 23:28:41 i

Om ni kan förstå vad alla bokstäver menas med kan ni se hur hästarna gick i hela november!

9 studs!

Publicerad 2012-12-10 21:44:22 i

Idag har 5 hästar hoppat 9 studs och inte en bom har fallit, bra hästar!

Red även Calette som var rätt avslappnad. Drifter är frisk och jag tänkte rida idag men han hade en tappsko :/ men Hovis kom och fixa på kvällen så imorgon blir det ridning. Han är sjukt jobbig att hantera så det behövs!

Måste även skriva att min Wicky är så sjukt bra!

Duktig älskling!

Publicerad 2012-12-10 17:17:41 i

Wicky går på bandet och har klarat 9 minuter utan att nödstopp har gått igång!!! Igår hann vi 4 sekunder så helt klart en förbättring och jag tror att denna träning kommer vara bra för henne!

Usch och fy

Publicerad 2012-12-09 19:59:09 i Allmänt,

sjukt jobbig dag och ännu är den inte över...Idag är en sådan dag då man inte vill gå upp för det gör ont överallt, en dag när man blir anfådd av att gå till stallet typ 50 meter, en dag när man slår i armen i en boxdörr och bryter ihop för det gör ont, en dag när man är sjuk på jobbet. För att göra allt lite lättare är det typ -17 grader ute när man redan fryser i sitt varma rum innan man gått ut. Gnällig är jag men jag HATAR att vara sjuk och att ligga inne gör inte saken bättre för det är trååååkigt. Red ut kravlösa pass på gamlingarna och lät den djupa snön göra jobbet så visade jag mest bara vägen. Unghästarna vilar vilket de ändå skulle så det gjorde inget.
 
Kom hem vid 4 och sedan dess har jag legat i min säng och tittat in i väggen och det är trååååkigt. Ena sekunden fryser jag och andra svettas jag och i den tredje en kombination!
 
Mallan måste vara frisk till imorgon så hon ligger här och hoppas på det bästa!
 
skulle vilja ligga hemma hos familjen...fett hård jag ser ut ;)
  

Kvällsfodring!

Publicerad 2012-12-08 20:34:52 i

God mat och nu väntar någon timme i kylan för fodring av gårdens hästar! Hade varit skönt att bara fodra mitt stall men sådan tur har vi inte..

Aja mitt stall är mysigt i alla fall så mysigt så jag tog en bild. Till mitt stall tillhör även 4 fina uteboxar och ett utestall på 3 boxar där Snowwhite och fölet står :)

Britt vilken stjärna!

Publicerad 2012-12-08 18:49:23 i

Silver var duktig och hoppade allt bra för att vara Silver och hoppade bana på 1m/1.10m.

Ghisela hoppade bara studsen och hon var fin både på marken och i studsen :)

Britt var fantastisk!!! Hon reds ut igår och vilade dagen innan det vilket hennes huvud behövde. Hon var super på marken och hoppade magiskt! :)

Wicky har promenerat 45 min runt terrängbanan och var mycket pigg!

Idag var vi klara med våra och alla andra i stallet redan halv 5 :O rekord!

Nu ska vi till Tullinge och äta god mat innan kvällsfodringen.

Lördagssysselsättning!

Publicerad 2012-12-08 11:42:05 i

Eller Summer trimmade jag ordentligt imorse och trodde det skulle vara värre för han vilade igår men han var helt okej :) Matilda longerade Rune i pessoaselen samtidigt! :)

Nu har Calette hoppat både studs, bana med svåra svängar och två hinder med tre språng emellan :) hon var typ inte inhoppad innan jag började här men gör stora framsteg! Hoppar med tryck och högt och fint med bjudning. Hon gör det enkelt faktiskt och jag tror hon kommer bli fin om man matchar henne rätt. Idag hoppade vi banan på mest 60 något hinder på 70 och ett på 80. Högre kommer jag inte hoppa på ett tag då det finns tre saker som ska bli bättre för att jag ska kunna ge henne bättre förutsättningar. 1. Mer svängbar 2. Gå att stanna och 3. Mindre tittig och spänd! Men supernöjd idag. Nu står Silver på tur!

Min Wicky, min familj!

Publicerad 2012-12-06 23:07:35 i

Wicky är min stora trygghet här borta i Huddinges skogar och jag vet inte vad jag skulle göra utan henne. Varje gång jag känner mig ensam så har jag henne att gå till, henne att bli tröstad av. Hon och jag är som en egen familj nu och jag vet inte hur det skulle ha gått utan henne, min bästa <3

Dressyrträääääning!

Publicerad 2012-12-06 22:50:26 i

Efter morgonfikat drog jag, Matilda och the boss till Lyckås och shoppade :)))

Jag fick tävlingskläder, dunväst och någon tröja :D julafton typ!

På eftermiddagen tränade jag Dressyr på Ghisela och Runette och efter det är jag allt lite klokare och har nya övningar att jobba med :)

Städade i sadelkammaren och började med att inventera...

Jag och Wickan var ute på en snöpromenad och traskade runt på lite vägar och avslutade med att gå i djupsnön och ja Wicky vann...hon blev inte lika trött som jag :/

Nu är det duschen som står överst på schemat innan jag däckar i sängen!

Morgonhoppning!

Publicerad 2012-12-06 08:16:06 i

Eftersom träningen blev inställd och jag och Tildis morgonfodrade så passade jag på att hoppa Summer på Pontus Lydnadsbana från igår :)

Hoppade den på 110 (den ska hoppas på typ 90) och avslutade med ett par linjer på 130! Summer ger en så sjukt bra känsla i hoppningen, han är magisk ! Tildis longerade Silver också så redan nu är 2 hästar klara. Kanske blir en kortare dag idag :)

Snökaos!

Publicerad 2012-12-05 23:00:23 i Allmänt,

 
Idag skulle jag ha min enda lediga förmiddag denna vecka men redan halv 6 börjar folk bomba min telefon och så rullade det på till halv 8 när jag inte kunde sova mer. Aja chillade lite inne och skrev en önskelista till jul vilket mamma tjatat på ett tag.
 
Gick sen till stallet eller typ ramlade fram i en meter djup snö och en mass orkaner med snö. Skottade fram Calette som står i utebox för att rida henne först. Inga hästar fick gå ut idag pga allt kaos med snön.
 
Red först Calette, sen Britt, sen Ghisela och Silver innan jag skulle fixa allt till kvällens träning och ta hand om Wicky. Juste red Honey också för Matildas hjälm är borta och under tiden gick hon med min fina.
 
Vid 4 gick strömmen på hela anläggningen så någon träning blev det inte så jag fick ändra plan och gå ner och rida Summer och Rune i det mörka ridhuset. Eftersom de stått inne kändes det viktigt att de fick röra på sig.
 
Christopher åkte och köpte pizza till alla som bor på gården för mat kan vi inte laga. Alla som bor här måste också ta fodringarna eftersom det inte går att ta sig hit för all snö och storm. Vattnet funkade inte och hästarna hade inte många droppar kvar i sina hinkar så det blev kaos. Men på ett par timmar fick vi fram så alla hade en tredjedel full hink med vatten. Efter allt fix i mörker började elen fungera lagom vid halv 10 så då fick vi fylla mer vatten och även fylla reserv hinkar till imorgon ifall elen lägger av igen.
 
 
Jag älskar dig mest i världen <3
 

Långa dagar, trött Mallan!

Publicerad 2012-12-03 18:58:23 i

Tildis köper mat och jag chillar i lastbilen med fölis som ska hem :)

Summer, Rune och Britt fick också hoppa studsen idag och alla gjorde studsen bra och Summer och Rune var fina på marken. Britt höll sig mest på två ben och var spänd som jag vet inte vad men skötte studsen vilket var bra för den byggdes upp mest för hennes skull. Ska göra detta 1 gång i veckan nu för att stärka alla hästar som förövrigt går på hårdträning just nu!

Drifter hade megahög feber imorse och var vääääldigt tjock i benen.... Vi ska avvakta till imorgon men jag har haft telefonkontakt med en veterinär under hela dagen!

Silvers värsta mardröm blev sann...

Publicerad 2012-12-03 11:30:22 i

9 studs står på schemat idag och Silver är precis klar och trots att han är mer död än levande nu studsade han riktigt bra och långt över förväntan!

Nu står Summer på tur och sen Britt. Får se hur många vi hinner idag då vårt sjuka föl ska hämtas och Drifter är sjuk och ska fixas med. Fölis trodde de för ev vecka sen kanske inte skulle klara sig men nu ser det ljusare ut för lilla Joy :)

Bloggen hej!

Publicerad 2012-12-02 22:27:48 i

Trots den brutala kylan och en stressig dag lever jag :)

Ska dra hem från Globen nu som alltid är kul trots att jag för första gången på typ 5 år inte hade band.

Idag har jag trimmat de 4 gamlingarna. Tränade dressyr på Britt och fick mycket beröm. Summer och Rune jobbades med lite bommar och Ghisela aka grisen hoppade lite studs för första gången efter hennes skada :))

Skickar med en bild på mitt hus också :)

Dagens ridning!

Publicerad 2012-12-01 21:17:25 i

Som bilden nedan visar har jag tillbringat många timmar ute i snön med mina kära fyrbenta :)

Alla utom Britt har fått galoppera i den härliga snön och göra lite intervaller :)

Britt går dressyrkurs denna helg för en väldigt bra tränare som är väldigt hård så man känner sig typ värdelös men kan vara bra ibland och eftersom hon fungerade bra ihop med yrvädret Britt så tycker jag om henne :)

1-1

Publicerad 2012-12-01 12:51:19 i

Depri häst efter dagens uteritt. Idag fick hon inte av mig trots sina försök! Nu står det 1-1 :))

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela