Malin Åkerström

Långa dagar men massa häst

Publicerad 2015-10-30 21:41:44 i Allmänt,

Det blir långa dagar fulla med häst vilket är tur får då trivs jag som allra bäst. 

I onsdags gjorde Princen ett superlopp och kom 4a. De 5 första får pris och pengar. Efter två mindre bra lopp kändes det skönt att han är på g igen!

Honey hoppade super på kvällen och ska tävla på söndag så hoppas på att hon känns lika bra då. 

Igår minns jag knappt hur dagen såg ut men jag hoppade studs på Apple, Pysen och Topanga. Tycker att de gjorde de bra, Apple kämpade på, Pysen var någorlunda lydig och prinsessan Topanga perfekt. 

Red en pigg Asta också på vällsta innan jag tog mina hästar som slutstation för dagen. Wicky var ute på sin tur och jag trimmade Contendra som äntligen kändes rätt bra igen! 

Idag började jag på foderby och red ut på Topanga tillsammans med min kompis Bella som lånade Apple. Kul att träffa Bella som bor runt i hela världen och endast är hemma ett par veckor om året :/ 

Åkte till vällsta och red Agnetas dressyrhäst Fia och sen Asta. Dock kändes Asta inte så bra så hoppas att det inte är något dåligt..

Mina tjejer red jag ut på vilket jag alltid gör på Wicky som måste gå på hårt underlag. C red jag med Sofia så hon uppförde sig idag igen. Kanske denna svacka börjar vända!? Jag hoppas allt vad jag kan. 

Jag börjar sakna min familj.. Men mest mormor!! Jag trivs inte alls med att bo själv. Det är hur tråkigt som helst och man är ju så ensam. Tack och lov har jag min hund. Hon är fantastisk och följer med mig hela dagarna. Att en hund ska vara människans bästa vän håller jag med om. Vem orkar man annars umgås med 24 timmar om dygnet utan att bli irriterad på?

Maria Pys får stå för bilden. 

Skört som silke

Publicerad 2015-10-28 14:08:44 i Allmänt,

Gårdagen började med skola men bara till 12 så det var okej. Efter den åkte jag direkt till Asta och Princen och red båda. Princen är superpigg, hoppas att han kan hantera sin energi på rätt sätt idag när han ska tävla på Täby. 

Åkte förbi och mockade åt de tre hästarna på foderby och hämtade upp Tequila efter det. Hos mina hästar red jag bara ut och joggade lite lätt på Contendra. Vi hade sällskap så hon var snäll. Lite trött i sina bakben sedan dagen innan. 

Åkte tillbaka till foderby och red markarbete på Apple och Pysen på kvällen. Apple rider vi korta pass och skrittar ur före eller efter då hennes kondition är obefintlig ännu så länge men hon verkar superfin och var mjuk och fin. 

Åkte sedan vidare till min bror som skulle bjuda på middag, det blev pizza som jag hämtade upp på vägen. Min bror äger och han är en helt fantastisk människa även om han slåss ibland när vi umgåtts för mycket. Sen åkte jag hem och somnade rätt så direkt. 

Idag började jag dagen vid 08 på foderby. Red först ut en sväng på Topanga som var pigg och glad. Fantastiskt väder också så mycket bättre start kan man inte få på en dag. Trimmade på duktiga Apple och mockade och fixade innan jag åkte till mina och red ut på Wicky. 

Wicky vilade igår och var därför väldigt pigg idag. En bit på säkert 50 meter drog hon iväg i galopp, snabb galopp och det gick inte att stanna henne.. Det är då jag får panik, panik över det där benet som är skört som silke. Hon måste hålla sig på mattan men det är svårt att hindra henne. Jag har lagt upp hennes igångsättning för att bygga upp och stärka hennes sena på allra bästa sätt. Det är lätt att ha henne lugn från marken men nu är det dags att rida. Senan får bära eller brista men ändå så är det så nervöst på något sätt. Jag hoppas så innerligt att den blir bra för all framtid.. Wicky är som hon är och det måste hon få vara. Hoppas senan inte är mer svullen imorgon. Då kan jag andas ut och njuta av ännu en dag på hennes rygg. Älskade häst<3

Nu måste jag sluta grubbla och skriva och skynda till Täby och Princen!!



Apple 

Hets

Publicerad 2015-10-27 08:06:24 i Allmänt,

Gud vilken morgon hets det blev idag. Hann precis med tåget in till skolan i alla fall. Glömde bort att ställa klockan tidigare så jag skulle hinna ut med Tequila. Men jag hann gå ut en snabbis och Sofia skulle gå förbi och hämta henne runt 9 för att gå på långpromenad. 

Igår red jag 6/7 hästar. Marias nya ponny Apple som ägs av Runsten fick vila. Topanga red jag ut på och även om hon var fin så kändes hon lite trött. 

Princen red jag på ängen lite lätt och han är pigg.. Väldigt pigg! Men det är bra hoppas jag. Imorgon är det tävling för honom. Asta longerar Agneta innan jag rider vilket funkar bra för hon var väldigt snäll och lydig igår. 

Wicky gjorde sitt bästa pass igår, hon kändes superfin under de flesta minuter vi travade men lite galopp och studs la hon såklart in i programmet. 

Contendra var inte ett dugg fin.. Hon var dryg och ville inte vara mellan hjälperna utan slog sig fri, kastade sig, stegrade sig och var allmänt hemsk. Jag har provat många olika sätt när hon är sådär och det senaste har varit att jag ger mig då jag inte reder ut henne. För går jag på henne så trillar jag av. Men nu tror hon att det är hon som är boss och har tagit lite övertaget eftersom jag tvingats lirka och kompromissa så mycket med henne. Men nu fick tårarna rinna en stund medan jag gick hem och hämtade en graman, sporrar och ett spö. Hon fick damp när jag satte på gramanen men jag red på och redan efter 1,5 timme så gav hon sig och gjorde allt jag bad henne om även om jag då provocerade henne lite. Det kändes bra att jag fick henne dit jag ville även om det inte känns så kul att hon beter sig sådär mellan varven. Men jag avslutade med att skritta av på grusvägarna utan att hon vände och stegrade så jag hoppas att det gav lite och att hon kan vara snäll några dagar nu. 

Åkte tillbaka till foderby efter mina hästar för att rida Pysen. Trimmade honom och han var bättre än när jag red honom för första gången när Maria bröt armen men vi behöver trimma till den där galoppen i veckan. Var klar med honom runt 22 så därför fick Apple vila. 3 olika stall tar sin tid och speciellt om Contendra ska vara sådär jobbig. 


Tequila blir trött av att hänga med matte i alla stall.. 

Forever alone

Publicerad 2015-10-25 21:18:41 i Allmänt,

Herregud så tomt och ensamt det blir nu när familjen och släkten har åkt till Kanarieöarna och Fredrik är i Helsingborg. Ensam kvar hemma är jag och Tequila i en hel vecka. 

Känner mig inte alls på topp denna helg.. Men jag försöker glädjas åt det som är bra. 

Igår hoppade jag lite på Contendra. Inte alls högt men en övning vi har fått av Lotta i läxa. Hon gjorde den långt över förväntan och kändes super och som att hon verkligen förstod vad jag ville få ut av henne. 

Men gårdagens stora händelse var att jag red på Wicky!! 9 månaders väntan och längtan. Hon var pigg och eftersom hon är det så kommer jag backa bandet och trava Max 10 min om dagen om hon känns någorlunda lugn annars mindre. Men vad roligt det var och vad jag hoppas att jag får stanna på denna rygg bakom de gulligaste små öronen i världen. 

Kvällen och natten spenderades med Jenny hemma hos Marika som fyller år idag. Kira träffade jag också där. Kul att träffa dem igen! 

Idag är jag segast och ensamast i världen. Men jag har varit i stallet och ridit ut på både Wicky och Contendra. 
Contendra var inte rolig och stod mest på bakbenen och var spänd som jag vet inte vad. En fin fläskläpp gav hon mig också. Wicky var också lite knäpp men jag lyckades trava en bra bit då hon kändes fin och lugn. Bästa lilla Wickan vad glad jag är över att få sitta på henne igen. 

Snart ska jag våga mig ut i mörkret för Tequilas kvällspromenad och jag är mörkrädd så vi får se om vi överlever.. 

Bra läpp, tack tendris!


Kärlek!!! 

Livets berg och dalbana

Publicerad 2015-10-24 09:39:32 i Allmänt,

Livet är som en berg och dalbana och ibland måste man få bryta ihop för att kunna komma igen. Jag har känt denna känsla av att allting har gått utför en period och igår nåddes gränsen där tårarna tog vid och allting kändes meningslöst. Att livet inte ens i närheten är som jag vill. Jag vill inte plugga men jag måste få en bra och fast inkomst för att kunna ha hästar och utan hästar vill jag inte leva. Man måste bita i det sura äpplet och köra på, trots att man så ogärna vill det just nu. Det kommer vara tufft och många tårar kommer att trilla på vägen men i slutändan kommer jag vara tacksam, tacksam för att jag genomförde det. Men oavsett om det är ett bra beslut och att det alltid finns de som har de värre som man bör tänka på så måste man ibland få utgå från sina egna tankar och känslor. Man måste få gråta och bryta ihop mellan varven så länge man fortsätter kämpa. Jag kommer genomföra denna utbildning och göra saker utanför den som jag måste för att kunna ha mina två hästar även om jag stundvis bara vill strunta i allt. 

Det som jag har svårt att acceptera känslomässigt är den där biten som stoppar mig från att tävla där jag vill tävla eftersom jag brinner så otroligt starkt för den biten. Jag vill också vara i Helsingborg på deras nya arena och tävla. Även om jag idag inte är på samma nivå som för ett år sedan så finns det klasser för mig och det spelar ingen roll om jag hoppar 100cm på en unghäst eller 150cm på en rutinerad häst för på tävlingar känner jag mig alltid delaktig, jag känner den där tillhörighetskänslan som man alltid strävar efter. Men Helsingborg är inte ett alternativ för mig, det är för dyrt att ens åka dit... Hade jag i alla fall kunnat få åka på ett par sådana tävlingar om året så hade jag troligen känt mig bättre. Men allt handlar alltid om dessa pengar. Jag hatar hur pengar tar makten över människors liv. Jag vill absolut inte att någon annan ska betala för mig det är inte dit jag vill komma. Jag vill betala för mig och mina hästar själv och det gör jag även om det är knapert som student. Jag vill känna utveckling och att jag förbättras inom min idrott men just nu går utvecklingen mer baklänges. Från att ha haft runt 5 träningar i veckan till två i månaden i bästa fall är stora skillnader. Från att sitta och titta på de bästa ryttarna i Sverige på tävlingar till att inte göra det gör också skillnad. Man lär sig  genom att se andra och framförallt andra som är bra. 

Jag har trots denna stora omställning detta år fått uppleva mycket roligt och jag har fått tävla mer än vad jag kunnat tro tack vare hästarna och deras ägare i Dalarna. Vad hade jag gjort utan dem? Brutit ihop för längesen.. Men nu när tävlingarna blir allt färre och bara finns neråt i landet så känns det motigt. Jag har en tävling kvar i år och den väger därför otroligt tungt. Men just nu är den för långt bort för att jag ska kunna glädjas åt att den kommer. För här och nu känns det som att den är flera månader bort. 

Det är dags för det där med att komma igen nu. Jag ska åka till stallet och bli bättre. Idag står hoppning på schemat och även om det är pappa och inte ngn tränare som kommer stå och lyfta bommar hit och dit så ska jag vara fokuserad och höra alla tränares ord tjata på mina svagheter. Jag måste kriga mig igenom det som känns tufft. Det finns ingen annan väg ur det. Men det är bra att bryta ihop mellan varven, man lägger det som legat och gnagt under ytan bakom sig, tar nya tag och kör på igen. 

Tanken på att hon finns får mig att le och känna mig varm inombords! 

Dagarna rullar på

Publicerad 2015-10-22 07:59:40 i Allmänt,

Dagarna rullar på i ett lite halvt sniglande tempo. Skola varje dag och sedan hästarna. 

Contendra är inte så rolig eller lätt just nu. Supertråkigt!! Igår fick jag galoppera många varv på ängen för att få henne någorlunda okej och sluta springa med huvudet så högt att hennes öron slår i min hjälm, också för att få henne att sluta springa på tvären och göra luftskutt i varannat galoppsprång. Dagen innan det skippade jag att galoppera helt för hon var så spänd för allt.. Hoppas hon blir bättre och tur att det är några veckor kvar tills tävling även om det är väldigt tråkigt.. För ett år sedan var tävling och träning min vardag och jag vet inte om jag någonsin kommer vänja mig av med att inte ha det så. 

Princen var på Täby och gjorde snabbjobb med Ninni igår och han skulle ha känts bra vilket är skönt att höra. Hoppas det håller i sig för nästa vecka ska i alla fall han tävla. 

Wicky ska idag jogga 15 min, hon vilade igår men fick nya skor och skor bak igen. Bara manen som måste klippas innan hon blir en riktig häst. Men jag väntar tills efter nästa veterinärbesök tror jag.. Så man vet mer om hur hennes liv kommer se ut. 

Igår tränade jag Honey igen och ibland är det skönt att kliva på en häst som är så lätt och fin att rida. Inte spänd utan lydig och bra. 


Massor med kärlek till henne!!

Inväntar fodring

Publicerad 2015-10-19 20:24:07 i Allmänt,

Jag var för långsam för att slippa fodra idag men för snabb för att kunna fodra när jag var klar så nu väntar jag på att klockan ska ticka vidare så jag kan fodra om en stund. 

Contendra har uppfört sig bra idag efter ett monsterpass igår då hon inte uppförde sig lika bra. Men vi har trimmat och fått igenom mycket. Det straffade sig att vara borta från ridbanan en vecka och rida på ängar och så.. Inte för att hon blir dåligt riden ute utan för att ridbanan blir livsfarlig enligt henne om hon inte varit där på ett tag. 

Wicky har idag ökat till 12 minuters travande och har börjat tagga till lite. Man får springa sitt snabbaste men ändå bromsa henne samtidigt.. 

Princen fortsätter sitt schema med mycket klättring och cantrande och börjar bli bättre och bättre efter lite tragglande. 

Igår pluggade jag nästan hela dagen, på en söndag liksom.. Men det var inte så hemskt som det låter. Hemtentan är till kanske 70% klar och jag fick god mat och fika och så sällskap av bästa mormor förstås. 

Idag har jag varit på kontoret och imorgon ska jag till skolan.

Ganska söt är hon <3

Tävling

Publicerad 2015-10-17 21:52:52 i Allmänt,

Idag har jag kört 6 timmar i bil för att hoppa i ganska exakt 70 sekunder och det är så värt det, flera gånger om faktiskt! Det var Maggan som hoppade en 120 klass i Falun. Pris fixade hon också den där fantastiskt fina lilla mörkbruna hästen. Vilka språng hon gör!!

Innan det så fixade jag mina hästar, morgonfodrade, mockade, släppte ut, red ut på Contendra i dimman och joggade med Wicky hennes 10 minuter + 40 min skritt. Även om ögonen hade svårt att öppna sig imorse så är det så härligt med en morgon i stallet. Jag lyckades på egen hand ta mig över järnvägen också även om C är mycket skeptisk. Fick en härlig känsla på henne idag. Wicky var på hugget idag, jag joggar inte med utan springer!! 

Igår var jag effektiv, hann med skola, plugg hos mormor, Princen, mitt stall och Topanga utan att vara klar runt midnatt. 

Ska försöka sova snart för imorgon väntar så mycket plugg som jag bara orkar. Vet att mitt tålamod inte orkar allt för länge men betydligt längre om jag får vara hos mormor, världens bästa älskade mormor!! 

Det var lite kyligt imorse..

Lotta träning

Publicerad 2015-10-15 20:23:53 i Allmänt,

Precis just nu sitter jag i bilen påväg hem från vällsta efter att ha tränat för Lotta. Contendra var lite av ett monster i början men efter en stunds trimmande och super grymma övningar så lossnade det och hon var riktigt ridbar och följsam. Dagens övningar var precis vad vi behövde. Om vi hade kunnat trava travbommarna i början så hade det såklart varit ännu bättre men Contendra säger ett starkt nej till det fortfarande ;). Tycker sprången känns bättre och bättre och jag har en massa övningar jag måste hinna finslipa på innan nästa gång. 

Veckan har gått i ett känns det som, skola i måndags, kontoret hela tisdagen, redovisningar i skolan hela dagen igår och idag har vi hållit på med en observationsuppgift vilket vi även ska imorgon.

Princen har jag ridit hela veckan utom idag och det funkar bra. Har börjat ställa högre krav på honom och han accepterar de bra.

Wicky har jag joggat med varje dag hittills denna vecka och idag var första gången med 10 min. Tiden sniglar sig fram med henne. Jag vill rida.. Hade kunnat göra det nu men jag vill först göra henne 200% redo. Men hennes återbesök borde bli om ca 1månad eller lite mer kanske. Vi får se hur det ser ut för de andra hästarna som också ska åka med. 




Måndag

Publicerad 2015-10-12 22:01:00 i Allmänt,

Tillbaka till verkligheten och pendlandet står denna måndag för. Men dagen har inte varit så tokig för det. Först och främst så klarade jag psykologi tentan!!! Woho vad bra det känns. 

Jag slutade skolan runt halv 1 så även det var bra. Red Princen när jag kom hem och han var pigg och glad efter en helgs semester. Jag red nere på ängen idag och jag ska försöka hålla mig borta från ridbanan och ridhuset en period hade jag tänkt.

Åkte sen till Topanga som fick en lätt tur med lite jogging ute. Barbacka red jag också vilket är mysigt. 

Sedan vidare till mina hästar. Mockade och fixade innan jag tog in och började med Wicky. Vi var ute 50 min och travade idag 8 hela minuter. Hon ska komma upp till 10 min denna vecka men jag ska låta henne jogga 8min i tre dagar först så ökningen går långsamt fram. 

Contendra skrittade jag först för hand på grusvägarna och sedan fick hon jogga 5-10 min på lina lite lätt inspänd. Hon var så avspänd och låg i formen vilket var super. Kändes som ett lagom pass efter en tävlingshelg när hon gått ute i 10 timmar också. 



Vilka hästar <3

Publicerad 2015-10-11 21:14:11 i Allmänt,

Dagen började med att Contendra hoppade felfritt i 125cm och blev 8a. Så fin hon var idag och lugn! 

Kollade sen på 135 och 145 vilket såklart var kul. Men sen fick min allra bästa avsluta med att hoppa 115cm. Hon rev ettan men jag är så glad och nöjd. Idag var hon Fantastisk, känslan var grym och jag hade så roligt!! Topanga är svårslagen!

Nu är jag precis hemkommen och såklart lite efter tävlings deppig, jag vill tillbaka, jag vill tävla mer men jag är så glad. Så genuint lycklig efter denna helg. Jag kommer sova som en prinsessa inatt och jag hoppas att mina tjejer sover som superstars för det är vad de är.






Gävle

Publicerad 2015-10-10 18:57:21 i Allmänt,

Vi kom fram ganska så sent till Gävle igår. Ca 2 timmar efter tidsplanen. Men jag hann vara i skolan, rida Princen, Topanga, Contendra och gå+jogga med Wicky så det gjorde inget. 

Denna dag har gått väldigt bra!!

Topanga dubbelnolla och 2a i sin klass. 

Honey dubbelnolla i båda klasserna och placerad 4a och 6a.

Maggan felfri i sin klass och känns lika rolig som alltid.

Virus gjorde en superfin runda, aldrig känts så bra men jag klantade till det på sista hindret så jag rev det.

Contendra var dubbelnolla och 5a i 120-klassen och två skitriv i 130 för ryttaren inte kan rida ordentligt. Så trött på mig själv.. Men C blir lite stressad och svår i andra klassen om man rider två på en dag så jag ska försöka undvika det. 

5/7 pris är okej utdelning ändå. Tycker hästarna har känts super hela högen vilket gör mig så glad. Det här är livet förstår ni!! 




Väntar på hö

Publicerad 2015-10-08 20:57:15 i Allmänt,

Sitter i stallet och fryser snart ihjäl.. Men jag väntar på Mattias som ska komma med Hö så jag kan göra påsar och fodra. 

Dagen har bestått av skola hela dagen men stallet hela kvällen. Wicky har fått sin tur och sprang så glatt sina 5min med sin matte hängande efter..

Contendra är trimmad och känns fin. Såklart mycket att jobba på men hon är fin och så himla rolig mitt i allt hennes svåra. 

Jag har förberett så mycket jag kan inför morgondagens avfärd mot Gävle. Det suger dock att jag måste till skolan först men det är bara att stå ut. Sedan blir det helg på absolut bästa sättet. Som jag saknar att ha sådana tävlingar nästan varje helg! 



Hoppeliskutt

Publicerad 2015-10-07 22:18:13 i Allmänt,

Idag har jag  hopptränat på fina Honey. Hon känns bättre och bättre så ska bli kul att få tävla henne i helgen igen. Längtar ihjäl mig till helgen!! Maggan ska komma också och eftersom hon inte var med sist så ska det bli awesome!

Tidigare idag så var jag på Täby och groomade Princen men inte tillräckligt bra kanske för ngn seger blev det inte. Bara göra om och göra rätt till nästa lopp.

Jag har hjälpt Maria att hoppa Oscar och de lär sig båda två. Fin liten ponny det där.

Contendra har vilat idag vilket var supertråkigt. Men Wicky fick sin tur och joggade snällt sina 5 min trots att hon nästan fick släpa med sig mig. Igår var mamma snäll och tog Wicky vilket var guld värt då jag var sen från skolan och hade Princen och Contendra att rida + stallfix. 

Imorgon väntar lång dag i skolan och sedan förmiddag på fredag innan jag får åka till Gävle!


Trollunge vad jag älskar dig! 

Måndag

Publicerad 2015-10-05 21:58:46 i Allmänt,

Jag trodde att det var söndag imorse när jag vaknade och inte måndag. Men trots att det är måndag så har min dag känts bra. Kanske för att jag längtar som en tok till helgens roliga tävlingar!

Vi hade bara halvdag i skolan idag men nu går vi i Huddinge igen så enkel resväg är två timmar.. Ny kurs har vi börjat med och jag vet lite om vad den kommer innebära efter dagen och vilka examinationer vi kommer ha. Redovisning redan imorgon..

Efter skolan red jag Princen som känns perfekt inför hans lopp på onsdag. Pigg men lydig. Rider lite lätt imorgon och hoppas på samma känsla. 

Åkte sen till Topanga och klippte henne innan jag red ut. Idag med sadel och bara lite bus och resten var vi seriösa. Hon blir alltid finast när hon har fått busa så mamma kommer nog ha en galet fin häst att rida imorgon. 

Åkte vidare till mina och joggade Contendra ute och hon kändes svinfin!! Tog en liten galopp också för att hon var så fin. Jag är lycklig med henne!

Wicky var jag ute med 50 min och 5km betade vi av varav vi travade i 5 min. Det är så länge hon ska trava denna vecka. Under tiden vi gick förberedde jag inför morgondagens redovisningar. Bara att ringa mormor så har man koll på läget. Mormor är bäst!!

Har hunnit tvätta på kvällskvisten så jag känner mig nöjd med dagen. Imorgon kommer jag inte känna detsamma efter en heldag i skolan ;)



Resultat Enköping

Publicerad 2015-10-04 21:50:42 i Allmänt,

Det blev en lång men bra dag i Enköping. 

Jag började med fodring och utsläpp i stallet imorse. Mysigt att vara där!

Contendra har varit super idag trots att hon var spänd eftersom det var första tävlingen inne. I 120cm så var hon dubbelnolla och placerad. Rörde inte en bom och hoppade skyhögt. I 130 cm var det en svår sväng till hinder nr 2 och jag fick inte till den så vi fick ett pet. Sen kom jag intill oxern in i kombinationen som jag ska så det där problemet försvinner men vad händer då, jo jag kommer för intill för jag la in ett extra steg på distansen så hon rev frambommen.. Två ner alltså. Det suger, jag suger, men hästen är fantastisk! Hon kändes så fin idag! 

Honey hoppade felfritt och fint i 110 och 120. Ngt matt i andra klassen men hon känns som gamla vanliga Honey igen! 

Avslutade dagen med att galoppera barbacka under stjärnklar himmel ute på ett fält tillsammans med Topanga. Svårslaget! 



Gameday imorgon!!

Publicerad 2015-10-03 22:08:10 i Allmänt,

Två intensiva dagar har passerat. Skrev som sagt tenta i nästan 3 timmar igår. Hoppas att jag klarar den och om jag inte gör det så har jag läst på helt fel saker. 

Påvägen hem red jag Princen på Täby galopp. Bara lugnt och avspänt som miljöträning. Vi vill inte att han alltid ska gå för fullt där så han blir stressad. 

Åkte sen till bästis Topanga och hoppade en serie. Hon var duktig och perfekt som nästan alla andra dagar.

Innan mitt stall så stannade jag 2 timmar på kontoret också. Tendris vilade men Wicky gick jag med 45min och joggade 2!

Idag började jag dagen på kontoret och gjorde klart mina fakturor. Åkte sen till Täby för Princen gjorde snabbjobb med en ny jockey som ska starta honom på onsdag för Ninni kan tyvärr inte. 

Åkte sen till Sollentuna och kollade när Maria tävlade en klass på Oscar. Innan det hann jag med en lunchdejt med Matildorna också. 

Sen stallet och min bästa mamma tog Wicky på hennes tur och det var tur för mig som kom hem 21.30 utan att ha tagit Wicky..

Jag red på Contendra som var fin. Klippte henne sedan, friserade och badade. Sakerna är putsade och packade. Imorgon väntar nämligen säsongens första inomhustävling med henne och Honey. Det ska bli superkul! Älskar att fixa och trixa innan tävling. Contendra är så fin och extra fin när hon är nyfixad. Gosigt täcke har hon på sig inatt så hon ska sova som en prinsessa. Tycker så mycket om henne!!



Tentadags

Publicerad 2015-10-02 07:35:54 i Allmänt,

Sitter på tåget in till skolan för att skriva denna tenta som jag har drömt mardrömmar om hela natten... Jag hoppas att jag kommer klara den men det känns lite darrigt.

Igår var jag och tränade för Lotta med Contendra. Det gick sådär, vi hade problem med våra svårigheter, logiskt va!? Oxer-räcke kombinationer ogillar vi mycket. Hon gjorde en hel del bra men den där kombinationen var inte lätt och brukar inte vara det heller. Jag kan inte rida henne bra när det är oxer in i en kombination.. Hon har sådan respekt för b-hindret så hon landar lite snabbt och är på bakbommen på A-hindret därför. Men vi har fått en massa tips och träningar att öva detta på. 

I onsdags var jag och hoppade Honey för Lena. Hon hoppade så snällt allt hon skulle. Jag måste se till att lita på henne nu så hon inte blir så snabb i sprången. På söndag blir det tävlingsdebut! 

I övrigt så har jag pluggat! 



En milstolpe = check

Publicerad 2015-10-01 16:39:35 i Allmänt,

Idag har Wicky nått en milstolpe under hennes igångsättning. Efter 5 veckors skritt för hand har vi nu börjat att jogga för hand. Även om vi bara börjar med 2 min så rör hon sig bra och var så nöjd och pigg. Har henne inspänd i traven och en liten stund i skritt efter och jag tror att hon tyckte det också kändes bra för hon blev betydligt snabbare. Sista tiden har man nästan fått släpa med henne på promenad. 

Vi flåsade dock lite mycket båda två under den bit vi sprang.. Detta kommer göra oss båda gott! 



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela