Malin Åkerström

Stressigt som bara den!

Publicerad 2013-04-30 19:21:31 i

Idag har jag verkligen stressat non stop hela dagen. Men alla hästar är skodda och jag tränade Britt för KG. Hon kändes så himla himla bra idag och jag fick typ bara beröm vilket sällan händer när jag rider för KG. Superkul!!

Skulle rida Drifter men han var väldigt halt :( troligen efter skoningen så Marika ska kolla honom imorgon.

Åkte hem och sitter nu hos Frida där vi börjar kvällen. Valborgsfirande blir det idag och väldigt lägligt är jag ledig imorgon :)

Läste på bloggen från stallet där Wicky står att hon trivs super och har fått en liten kompis i hagen. Saknar henne massor :/

Mammutar!!

Publicerad 2013-04-30 09:47:54 i

Står hos fölstona som fixar fötterna och laura som är lika stor som Wicky ser rätt fin ut vilket känns bra. Hon ska föla om en månad och ändå ser hon ut som vilken häst som helst.

Har hunnit träna Ghisela och Summer på långt vatten på utebanan och båda stannade en gång och hoppade sen. Tycker Gris var lite töntig och Summer rätt duktig då han har stannat en del på vatten genom åren. Båda kändes fina i markarbetet vilket var bra. Jobbade med att spänna bågen på Ghisela och det gick bra. Får se hur många fler jag hinner rida idag... Hovslagardagar tar sin tid!

Mer död än levande!

Publicerad 2013-04-29 21:34:14 i

Kom precis hem efter att ha varit ute sen 6 imorse. Är helt sjukt trött för jag har sovit lite ett tag. Mitt jobb kräver att jag sover bra då jag måste kunna hålla fokus på upp till 8 hästar om dagen.

När jag kom hit/hem red jag ut på Calette med Sofie på Silver. Sofie hjälper mig i stallet denna vecka.

Hjälpte Katie och Sofie longerade Summer. Mockade hagarna och fyllde vatten innan jag red Britt som kändes super. Red lite lösgörande på Honey som också kändes fin.

Tränade markarbete på Ghisela för markarbets-Per. Idag var det en givande och bra träning och jag valde rätt häst för de övningarna jag gjorde. Fick massor av bra tips och hjälp och
det gick helt galet bra. Fick massa ny energi efter den träningen så kvällsfodringen gick av bara farten :)

Måste säga att det är tomt här utan min solstråle.... Undrar hur hon har det där borta!? Jag saknar henne i min närhet men snart kommer hon hem hoppas jag.

Händelserik morgon!

Publicerad 2013-04-29 11:38:28 i

Lastade Wicky vid 6 imorse och åkte till en gård långt bort i Rimbo där hon halv 9 skulle undersökas för att se när hon kommer bli brunstig och sådär. Hon var brunstig så jag fick lämna kvar henne där så kanske hon blir betäckt denna vecka om allt går som det ska. Hon står i ett mysigt stall och går i en stor hage som går ner till en sjö där hon kan gå längs en strand. Tror hon kommer trivas super!!!

Nu har jag hunnit rida ut på Topanga också som alltid är en stjärna <3 ska återvända till Runsten för att jobba hela kvällen!

Godnatt!

Publicerad 2013-04-28 22:21:15 i

Back on Runsten, är ledig förmiddag imorgon men klockan ringer lite för tidigt för att det ska kännas bra. Jag och min diamant ska ut på äventyr imorgon... Spännande eller kanske inte så spännande jag vet inte.

Lindholmen kommer alltid att vara mitt hem!

Publicerad 2013-04-28 20:09:30 i Allmänt,

Var ute på en tur med Topanga i över en timme och njöt varende liten minut. Hon är den bästa som finns <3 Hon är inte den största hästen, hon har inte den största kapaciteten men hon har det största hjärtat av guld och det är värt mer än något annat. Min Topanga betyder världen för mig <3
 
Nu ska jag strax åka och hämta transporten för att sedan rulla tillbaka till Runsten.... Jag älskar Runsten och mitt jobb där otroligt mycket men idag känns det tungt att åka dit. Jag är trött vilket gör allt lite värre,  jag älskar mitt hem i Lindholmen och mina djur här. Även min familj kan jag tillägga! Något som inte gör saken bättre heller är att Matilda har jobbat sin sista dag på Runsten och det kommer bli väldigt tomt utan henne.... :( Jag har inte ens hunnit åka men ändå känner jag mig ensam. Det är vid sådana här tillfällen jag måste tänka på "if you don´t fight for what you want, don´t cry for what you lost" Jag vet att jag vill det här till 110% men ibland kan saker kännas svåra i alla fall. En sak som är säkert är i alla fall att Lindholmen alltid kommer vara hem för mig!
 
Min stora kärlek här i livet <3

Lunchdejt!

Publicerad 2013-04-28 16:27:51 i

Chilldag är det idag vilket är skönt då det har varit en vecka med mycket jobb och nästa vecka blir det troligen ännu mer.

Igår tränade jag terräng på Silver igen och han hoppade alla konstiga och märkliga hinder. Red sen ut på Britt, Summer och Ghisela och samtliga kändes fina.

På kvällen firade vi mig och Anna som har/ska fylla 20 med middag hemma hos mig och sen utgång. Superkul och jag fick träffa många av mina viktigaste vänner. Kom hem runt 5 och sov 4 timmar innan jag gick upp igen.

Har ätit lunch med Fanny, Skalman och Hanna och nu kollar jag världscupfinalen innan jag ska åka till min stjärna och rida ut en sväng :)

https://cdn3.cdnme.se/2698374/6-3/pic_517d2507e087c33b3a9198f8.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2698374/6-3/pic_517d2507e087c33b3a9198f8.jpg" class="image">

Terrängträning med Silver Shadow!

Publicerad 2013-04-26 22:49:49 i

Imorse var jag riktigt trött men bara jag kommer ner till stallet blir jag pigg. Red ut på mongo Britt som var helt i sin egna värld idag och min uppgift blev att försöka hålla mig kvar!

Red även ut på Summer och han var rätt fin (för att vara Summer) och jag fick igenom det!

Trimmade Ghisela lite inne samtidigt som Marika trimmade Calette och det gick rätt bra. Körde ett rätt lätt pass med Gris.

Sen förstår ni tränade jag terräng ute på Silver för Uffe. Det är ju inte min gren direkt men jag tycker att det gick bra. Silver var knäpp och galet pigg. Vi fick denna kommentar för första gången "ta häckarna en gång till så han hoppar av sig lite överskottsenergi" :O man blir ju nästan stolt över honom :')

Åkte till Söderby efter att ha kört omkring i stan och lämnat folk och red ut på min älskade och underbara Topanga <3 hon ger mig nya krafter och fyller min själ med så mycket glädje. Det finns ingen som är så underbar som hon och ingen som jag älskar så mycket som henne.

Rundade av kvällen med att trimma på Jody och Oscar :)

Jeanna träning!

Publicerad 2013-04-25 22:44:46 i Allmänt,

Ännu en lugn dag på jobbet. Red ut på Ghisela imorse och hon är så fin så fin just nu. Fixade stallet, tömde soppor, fyllde mat i alla tunnor, började att vintermocka i sista hagen och fyllde vatten i hagarna.
 
Framåt eftermiddagen blev det lite träning och idag i form av Dressyr. Först tränade jag Britt och vi jobbade vidare med att få henne runt vänsterskänkeln och att kunna göra byte och direkt efter ska hon kunna sätta sig och flytta undan. Hon blev tokig på mig ibland och bara studsade upp och ner på stället men när hon inte gjorde det var hon så himla fin. Blev ett tufft pass så gissar på en trött Brittis imorgon!
 
Summer red Jeanna och hon var kanske inte överlycklig varken före, under eller efter!? Men hon är sjukt duktig och på något sätt måste hon använda magi för hon får Summer så otroligt fin som jag aldrig kan lyckas med... :/ Bra att jag har hennes hjälp till min fina kung i alla fall!
 
Marika tränade dressyr på Drifter och det gick rätt bra. Hon ska börja trimma Calette och Drifter i dressyr 1-2 gånger i veckan... Är lite ledsen över det men samtidigt tror jag att det är bra. Marika är riktigt duktig och noga i markarbetet och jag vet att hon kommer göra sitt bästa med mina bebisar!
 
Upp med hakan och le!

Helena Persson träning!

Publicerad 2013-04-25 12:46:46 i

Britt: I markarbetet tog vi lite strider med henne för att få henne att sätta in vänster bakben under sig och Britt blev arg på mig... Fortsatte att jobba med vänster sidan även när vi hoppade fram och många gånger rundade hon sig riktigt bra. Hoppningen gick super och hon rev inte en enda bom. Vi hoppade en bana med 12 språng på 130-140 och det gick lekande lätt. Fina Brittney <3

Summer: markarbete är inte hans starka sida men allt markarbete som innehåller små hinder gör han super. Han var riktigt taggad idag och hoppningen gick superduper. Han hoppade typ inte ens åt vänster vilket han alltid annars gör. Avslutade med banan på 140 och han rev in i sista kombinationen men annars klockren. Bra att han får träna lite på 140 så kanske det går bättre nästa gång på tävling. Super kungen <3

Ghisela: hon var fin i markarbetet och gör alla övningar bra men hon ger inte det där lilla extra när hindren är låga men ändå hoppar hon felfritt. Hoppade banan på 140 och då började hon hoppa ordentligt och hon är helt jävla fantastisk!!! Avslutade med räcke-räcke kombination på 150 som hon leker över med grymma språng, älskade häst <3

Pratade med Helena efter och fick massor av tips och råd om hur jag ska tänka och rida. Jag ser ibland avstånden lite för tidigt och måste våga vänta på en andra distans i slutet av banorna för att hålla bågen bättre spänd. Speciellt på Ghisela som lätt blir lite lång. Något som var skönt var att 140 inte kändes det minsta högt på någon av hästarna. Jag är nöjd och glad över bra träningar!

Gårdagen!

Publicerad 2013-04-25 08:04:00 i

Igår var det en rätt lugn dag på dagen för 3 hästar hoppade för Helena på kvällen. Men vi hann göra massa viktiga saker och jag hann lägga mer mycket tid på Silver!

Silver jobbade först med att hoppa små oxrar på volt och göra det på tygeln. Sjukt bra lösgörande för honom och han hoppar bättre igenom kroppen. Avslutade med att trava in i en 5,5 med oxer ut. Efter det trimmade vi lite till och han var mer eller mindre död efter.

Vi vintermockade de sista hagarna så nu är alla mockade utom en som ändå inte används nu. Fixade också vatten till alla våra hästar vilket uppskattades av dem. Skönt att hinna göra saker som ligger på the to do list.

Red lite lösgörande på Honey som vilat i 3 dagar men ändå kändes hon fin. Hon är en sådan där underbar häst som sprider glädje!

Tisdag och träning för Per Dahlgren!

Publicerad 2013-04-23 22:01:28 i

Det är så sjukt lugnt nu på jobbet känns det som och ändå jobbar jag till minst 16.

Idag trimmade jag Ghisela lite lugnt inne men ändå så jag fick igenom henne och samtidigt longerade Vicky (praktikanten) Summer och han jobbade på bra!

Red sen ut på Britt och jag flög av en gång men fick fast på henne efter många om och men så då red jag vidare och hon var rätt fin :)

Red ut på Drifter också med Vicky på Silver som sällskap. Drifter var så sjukt fin och inte alls så stark som han kan vara och har varit på senaste.

Har krattat och fixat massa på stallplanen och när jag var klar kom en av gårdskarlarna med lövblåsen och fixade allt fint. Krattade alltså helt i onödan....

Tränade Calette för Per framåt kvällen och det gick super. Per sa att han inte kände igen henne alls efter bara 2 veckor. Hon är avslappnad och ridbar och hon har fått en helt annan nacke vilket glädjer mig otroligt mycket efter förra veckans kritik! Fina lilla Callesprett! Hon kommer bli något stort <3

Fantastiska tränare!

Publicerad 2013-04-23 12:01:08 i

Det är galet vad bra tränare jag får rida för varje vecka! Alla är otroligt duktiga och många har meriter i de allra största klasserna. Men de är inte bara duktiga utan otroligt engagerade i mig och alla hästarna.

I söndags efter tävlingen åkte vi förbi John Hickey och fikade. Det var kul att se hans gård. Vi gick också igenom alla mina 10 rundor under helgen och trots att han inte såg någon fick jag många tips på vad jag hade kunnat göra bättre. Han verkligen levde sig in i rundorna och vi gick noga igenom alla hästarna. Riktigt bra var det för mig och jag lärde mig en hel del. Så kul att jag har så många tränare som bryr sig om alla mina rundor och stöttar mig i med och motgång!

Måndag v.17

Publicerad 2013-04-22 22:07:20 i Allmänt,

Matilda jobbar inte i veckan utan bara i helgen som kommer och sen slutar hon tyvärr :(( kommer bli så tomt utan henne! Som hjälp denna vecka har jag en praktikant som heter Vicky :D Fint namn tycker jag!
 
Idag har det varit en lugn dag då Divis; Rune och unghästarna har vilat. Red ut på Summer och jag fick igenom det idag igen :D :D :D :D :D Han är riktigt rolig när han släpper efter lite!
 
Sen red jag och Vicky ut och galoppjobbade på underbara vägar i över en timme. Hon på Silver och jag på Ghisela!
 
Tränade dressyr/markarbete för Per på Britt på kvällen och hon gick väldigt bra! Helt klart den roligaste i markarbetet just nu :)
 
Vi har hunnit fixa lite extra saker idag som att kratta stallplanen och mocka hagar. Vi håller på att mocka hagarna efter vintern och det är inte lite bajs.....Men nu är det bara 2 hagar kvar!
 
Åt middag hos Christopher och kvällsfodrade sen!
 
Gammal bild på mig och Sandroooo <3

Planer för hästarna just nu!

Publicerad 2013-04-22 17:32:56 i Allmänt,

Nu är det tyvärr två tävlingsfria helger. Men för hästarnas skull tror jag att det är bra!
 
Såhär ser veckans plan ut för varje häst.
 
 
Summer: han ska ridas ut och longeras mycket men också hoppträna!
 
Britt: hon ska ridas ut, hoppträna och longeras minst en gång i veckan eftersom det är oder från veterinären!
 
Ghisela: ridas ut både lugna och mindre lugna turer och hoppträna. Blir säkert någon dag i ridhuset men vill rida ut på alla hästar kanske 3 dagar denna vecka istället för 1-2 som är det vanliga.
 
Diva: vila! hon behöver återhämta sig så hon och Rune går i en större gräshage och lever livet.
 
Rune: vila pga skadan!
 
Silver: Ridas på som vanligt men försöka få upp flåset mer så vill att han är ute och galopperar långa sträckor där han är pigg!
 
Calette och Drifter: De tränar vidare och får något break om de behövs men annars kör vi på!
 
Kommer rida alla träningar och så men inte hårdtrimma i ridhuset de övriga dagarna.
 
Hur söt får man bli? Fina lilla Diva <3
   
 

Resultat Jälla!

Publicerad 2013-04-21 22:19:03 i Allmänt,

Idag har 4-åringarna tävlingsdebuterat!!!
 
90 cm
 
Drifter: 0 fel och rosett. Superfin och hoppade stora fina språng!
 
Calette: 0 fel och rosett. Den hästen hoppar mig nästan till månen och tillbaka! Hon var inte det minsta spänd vilket hon nästan dagligen är hemma.
 
100 cm
 
Calette: 4 fel. Eftersom hon hoppade till månen och tillbaka i klassen innan var hon lite trött men ändå levererade hon och hoppade väldigt fint. Rev dock in i kombinationen men supernöjd med sprettis på alla sätt och vis idag. Hon har varit lugn, ridbar, snäll att  hantera och åka med! En dag kommer hon vara en riktig stjäna :D
 
Drifter: 0 fel och rosett. Vilka debuter han gjort och vad fint han har hoppat lille Driftros. Kändes 100 gånger bättre än träningen i torsdags vilket var kul :D Han har också skött sig bortsett från lite krångel vid lastningen.
 
Supernöjd med bebisarna!
 
random bild

Resultat Årsta-Runsten!

Publicerad 2013-04-21 22:10:33 i Allmänt,

110 cm
 
Silver: 0fel och rosett. Han satte sin första nolla och fick sin första rosett :D Han kändes rätt spänstig och hoppade kombinationen på rätt antal galoppsprång!
 
120 cm
 
Silver: 16 fel. The boss fick ngt ryck och tyckte att han också skulle hoppa 120 men jag fick utgå om det inte kändes bra. Han förvånade ändå och klarade 7 av 11 hinder trots trippelbarr och trekombination. Rev alltså 4 stycken men han kämpade verkligen på och vissa språng var fina. Nöjd med honom idag!
 
Diva: 8 fel och rosett. Trots 8 fel fick hon rosett då det var så sjukt mycket fel. Banan var svår och hade mycket kluriga saker speciellt för en unghäst. Diva är 5 år och inte mycket tävlad, hon har aldrig gått in direkt i en 120 men gör det ändå bra. rev första och sista hindret vilket var samma hinder fast åt olika håll. Solen låg på det och hindret som ocksp var grönt och gult vilket hästar har svårt för. Tror inte riktigt att Divis såg hindret. Älskar hennes inställning och trivs verkligen bra på hennes rygg!
 
130 cm
 
Britt:  8 fel. Som hon hoppade fina hästen och shit vad bra det kändes!!! Vi har verkligen hittat en bra form och det känns så sjukt kul. Rev de två sista för på det näst sista satt jag och nästan red bakåt genom svängen och eftersom hon är känslig rev hon då även sista för hon var störd på mig. Men den känslan är så mycket mer värd en felfri runda!
 
Ghisela: 4 fel och 5a. Bästa tiden ,men ett sketet ner. Hon hoppade dock fantastiskt fint och luftade ordentligt på alla hinder utom ett. Kom väldigt snävt in på en oxer ur sväng så fick lite långt på de 4 sprången efter fram till ett räcke. Men superfin så vi är nöjda!
 
Är nöjd med hästarna och trots lite ofly och tabbar från min sida så skrapade vi ihop några priser!
 
 
 
 
 

Mobilen fuckar ur!

Publicerad 2013-04-20 22:32:25 i Allmänt,

Mobilen funkar inte att blogga ifrån så därför har jag inte uppdaterat så bra. Det var rätt skönt att tävla hemma idag för man hann mycket annat också som att mocka hagar annat kul. Red ut på Summer imorse och gud så vi kämpade och efter mycket om och men blev han ritkigt fin :) Allt är ompackat och tvättat för imorgon är det tävling igen!! :D
 
Bilden får visa dagens resultat och mer utförligt kommer imorgon :)
 

Kvällsfix med jordens finaste <3

Publicerad 2013-04-19 22:12:30 i

Efter frukosten idag trimmade jag vidare på Diva, Calette och Drifter och alla gick mycket fint. Diva var inte alls divig idag och Calette superhärlig.

Åkte mot ödet och tänkte ta en tur på Topanga men hon hade tappat en sko vilket inte är katastrof om någon annan häst gör det men när det gäller Topanga är det katastrof!!! :(

Åkte hem och delar av släkten var här och firade mig lite sent men hellre sent än aldrig. Min mormor var här och det betyder mycket för mig. Hon är verkligen One in a million.

Har varit uppe hos prinsessan precis och fixat hennes hov med en en mjuk svamp, rosa linda och silvertejp!

Nu blir det sängen för en trött människa!

Morgonpassen!

Publicerad 2013-04-19 10:29:11 i

Vaknade inte direkt glad imorse men efter två pass på fina hästar känner jag mig betydligt bättre. Trimmade Ghisela och avslutade med att hoppa en kombination där jag höjd b- hindret till 140. Detta för att hon inte hoppar ordentligt om det är lägre och imorgon ska hon tävla och det vore super om hon fick sitt sista kval till 140. Fin var hon i alla fall :)

Har även trimmat Britt som också ska tävla imorgon med övergångar och jobbade med att hitta lugnet i henne. Hon kändes superfin och ligger på topplistan när det gäller trimmandet.

Summer longerade Matilda med övergångar och tempoväxlingar och han jobbade på bra!

Det är inte lätt när det är svårt!

Publicerad 2013-04-18 23:53:40 i

Tårarna rinner och jag känner mig så otroligt ledsen... Ledsen och väldigt ensam. Känner mig totalt värdelös och sämst i världen. Jag duger inte och är inte tillräckligt bra. Det är hårda ord som ekar i mitt huvud!

John träningen!

Publicerad 2013-04-18 23:43:36 i

Hoppade Summer först som var helt fantastisk hoppmässigt men gräslig på marken. Han är så sjukt härlig att hoppa och känslan är bland de bästa som finns. I Gävle red John efter mig i 140 så idag tränade vi kombinationer. Trippelbarr - räcke fanns givetvis med och vi avslutade med den på 140 - 150 och Summer gjorde det lekande lätt och med klass, kung!! :)

Hoppade även Drifter som var som en ångvält ungefär. Har aldrig ridit honom när han har varit så stark. Han gjorde många bra och fina språng men det kan vara bättre. Han fick i alla fall massor av beröm av John men han måste bli lydigare.

John Hickey torsdag!

Publicerad 2013-04-18 20:06:55 i

Idag har jag jobbat med Steffi och det var skönt att få lite extra hjälp för Matilda är ledig.

Trimmade Ghisela och Britt rätt hårt idag och gjorde mycket galoppiruetter för att verkligen få dem att ta i. Båda kändes fina efter ett tag.

Var på granngården en sväng och köpte nytt träns till Calette och annat kul.

Trimmade sen Calette som kändes super med nya tränset som har remont. Hade även ett nytt bett på henne.

Trimmade även Diva som har vilat i två dagar och det märktes... Sprang av sig en sko lyckades hon också med. Men det lossnade och hon blev fin. Ny sko har hon också hunnit få :)

Tränade sen Summer och Drifter för John och Marika tränade Silver men mer om det sen för nu ska jag äta middag med John och Christopher!

Ps. Calette ser inte så lycklig ut i nya tränset....

Ledig dag och en bra sådan!

Publicerad 2013-04-17 22:02:47 i

Dagen började med mys i sängen med Tequila framför 90210">90210 innan Bell kom och livade upp stämningen. Vi åkte och köpte nya sorten Loka och drog till stallet. Fixade allt och sen drog jag ut en sväng i solen på min fina Topanga <3 tog en lång tur med massor av galopp. Lät henne både jobba ordentligt och vara Topanga och känslan på hennes rygg slår faktiskt det mesta. Råkade dock bli dumpad i leran en gång men vad gör det när man har världens bästa häst!?

Sen rullade jag och Bell vidare, plockade upp Fido och åkte till Kista för middag och bio. Bra kväll med bra vänner!

Känner mig nöjd med min lediga dag och ska snart gå och lägga mig för klockan ringer före 6 imorgon!

https://cdn2.cdnme.se/2698374/6-3/pic_516eff3be087c345d485fbf8.jpg" class="image">

Filmer Björklinge!

Publicerad 2013-04-17 11:38:52 i Allmänt,

Ghisela vinner 120cm! vi körde all in och hon är för fantastisk fina grisen <3
 
 
Dunder Divan debut i 120cm ochhon gör det felfritt, bästa lilla divis <3
 
 
Zero Summer 130cm 0+4 fel. Fina kungen <3

K-G Svensson - Lena Bredberg

Publicerad 2013-04-17 09:34:42 i

Tränade som sagt Calette för KG igår. Det var jag och Helena Persson i min grupp vilket var kul. Det fick mig att verkligen fokusera och göra mitt bästa. Framridningen gick super och Calette kändes fin. Framhoppningen gick också bra och Sprett kändes ganska ridbar och bockade inte en enda gång. Sen när vi hoppade runt på olika linjer testade vi ett ridsätt som inte funkade när det kom tittiga hinder för då stannade hon men när vi återgick till vanliga ridningen hoppade hon alla typer av hinder. Hon var inte mogen för den ridningen ännu men jag är ändå väldigt nöjd med henne. Detta var nog den svåraste träningen hon har gått och hon har så mycket hopp i sig men är också lite speciell.

På kvällen tränade jag Topanga för Lena Bredberg. Hon var riktigt fin, hoppade några hinder på 140 cm och hon gjorde det otroligt lätt och bra. Fanns lite som behöver tränas på men hon är ju inte hoppad mycket alls i år så det är inte så konstigt. Världens bästa häst är hon och jag är så glad över att hon är min egna häst <3

Goodbye Joy!

Publicerad 2013-04-16 22:26:37 i

Idag har vi tvättat och fixat unghästarna som ska till Irland fina. Tidigt imorgon går lastbilen och det är Joy, Chanel och Ossie som åker. Kommer sakna lille Joy, världens bästa föl! Det var Joy vi hade inne länge före jul efter att hon hade kolik och inflammation i ett blodkärl. Efter det vart hon världens goaste och mysigaste föl. Hoppas hon får ett bra liv på Irland.

Har ridit ut på Summer, Ghisela och Britt idag och de två först nämnda var riktigt fina. Tror det kan vara ett vinnande koncept med Summer att rida ut och longera mycket för då är han som finast. Brittney var som vanligt lite knäpp men också väldigt fin.

Trimmade Silver rätt ordentligt inne och försökte ta mig igenom alla hans lager av ovillighet och stelhet. Rätt fin var han faktiskt :)

Tränade Calette men mer om det sen!

Ny vecka!

Publicerad 2013-04-15 21:40:25 i Allmänt,

Vädret har varit riktigt dåligt idag med massa regn så alla hästar fick gå in efter deras lunch. Jag och tildis har åkt runt till 3 av våra lösdrifter för att hämta hem några hästar som åker till Irland i veckan. Det tog såklart sin tid men jag har ändå hunnit rida det jag ville. 
 
Trimmade lite lättare pass på Summer och Gris och båda kändes fina. Diva och Drifter trimmades mer ordentligt och Silver rätt normalt. Divos kändes superfin idag och lekte inte ninja alls :) Matilda longerade Brittan som skötte sig.
 
Den här veckan känns lugn, ska väl träna 3 hästar och eventuellt tävla båda dagarna i helgen. Calette och Drifter ska göra sina tävlingsdebuter på Söndag vilket blir spännande. Förväntar mig inte mycket av Callesprett men lite mer av Drifter!
 
saknar mina vovvar känns som en evighet sen jag var hemma!!
 

Sista dagen på en grym vecka!

Publicerad 2013-04-14 21:07:34 i

Känner mig konstig och lite låg liksom
men vissa stunder känner jag mig överlycklig. Tror det beror på att veckan jag längtade så mycket till är över och att jag har haft det så sjukt bra. Jag har fyllt 20 vilket självfallet var kul och jag fick äntligen åka på meeting med 4 av världens finaste hästar.

Red ut på underbara Diva imorse och sen visade jag de andra 6 som rids för tillfället på visningen. Det gick bra och alla gjorde ett bra jobb. Hoppade också några språng. Summer hoppade ett par språng på 140 och gjorde det på ett fantastiskt sätt, skönt att han inte blev skraj igår! :) Brittan kändes fortfarande
fin och gris som alltid superfin.

Skrittade ut på eftermiddagen på Wicky med Matilda och Sanna. Satte på sadel och grejer vilket hänt två gånger sen september.... Hon fick ett dampryck men annars skötte hon sig. Men jag saknar att rida henne så fruktansvärt mycket :( det känns som att jag ska gråta av glädje när jag väl sitter där men sen kliver jag av och tårarna rinner istället av saknaden och rädslan över att vi aldrig kommer tillbaka. Oavsett vad så älskar jag min Wicky oändligt mycket <3

Gävle dag 3!

Publicerad 2013-04-14 19:34:56 i

Det var snöstorm dag 3 i Gävle och framridningen och framhoppningen var utomhus... Men trots det presterade stjärnorna bra!

120 cm

Diva: 0 fel och rosett. Hon var lugn och fin. Hoppade kanske bättre dag 2 men idag hoppade hon felfritt :) andra Falsterbo-kvalet klart och nu behöver jag en till nolla på 3 försök, håll tummarna! :)

130 cm

Britt: 8 fel. Hon var riktigt fin och ridbar. Fick en superbra känsla också. Rev hinder 5 för hon kom lite nära, My bad! Sen rev hon in i ena kombinationen vilket alla utom de endast 4 felfria typ gjorde. Hon spände sig lite i språnget. Men superfin och jag är så sjukt nöjd med henne i helgen, finaste <3

Ghisela: 4 fel men 5a! Det var ju bara 4 felfria och jag red rätt fort så pris fick vi. Hon rev också in i kombinationen för hon frös till lite när jag ville att hon skulle hoppa stort men annars superfin, bästaste grisen i världen <3

140cm

Summer: DEBUT. Okej resultatet var inte de bästa men det var inte så illa faktiskt. Banan var stor och tuff med 3 stycken kombinationer och bedömning A:0. Han hoppade 1-8a super. Man kände att han tyckte att det var lite stort så han hoppade otroligt högt i varje språng vilket gjorde att han inte kom fram så mycket han behövde vilket gjorde kombinationerna svåra. Första klarade han galant men hinder 8 som var kombination stod på samma ställe som den gjorde i 130. Han frös lite i insprånget och krigade på bra och hoppade ut men rev ordentligt. Hinder 9 var också kombination med trippelbarr in. Eftersom han rev innan hoppade han väldigt högt över trippeln och räckte inte fram så han stannade på b. Kom igen och nu var han lite feg så stannade på b igen. Synd för det var bara 1 hinder kvar och det hade varit roligt att komma runt. Men det kommer, när han började hoppa 130 stod han emot och nu flyter det på bra. Han måste träna på sin uppgift för att komma in i den. Vi klarade många hinder och jag är nöjd och otroligt glad över att få rida denna fina kille. Han är ingen maskin som går av sig själv i 140 men satan så kul man har på hans rygg. Han måste upplevas från ryggen för att man ska förstå vilket hopp han har och vilken gummiboll han är, bästa Zero Summer <3

Många betydelsefulla och roliga rundor har vi gjort i helgen och fina priser har vi fått :)

Tillbaka till vardagen!

Publicerad 2013-04-14 08:38:43 i

Skönt att komma ner till stallet och hälsa på stjärnorna! De betyder väldigt mycket för mig och jag älskar att jobba med dem. Har också hälsat på min fina Wicky som jag har saknat i helgen.

Idag ska jag visa nästan alla hästarna på en saluhästvisning vi har här på Runsten men syftet är inte att sälja någon så det är lugnt. Återkommer mer om det för nu måste jag mocka vidare :)

Hemma!

Publicerad 2013-04-14 00:55:17 i

Skriver om dag 3 i Gävle imorgon då jag precis kom hem till huset. Hästarna tyckte att det var skönt att få komma hem och har lindade ben och massa god mat. Jag själv vill tillbaka till Gävle. Älskar verkligen meeting mest i världen och detta har varit awesome. Vi bodde på lyxigt hotell, åt goda middagar men det bästa var såklart tävlingarna och att få hänga där hela dagar och fixa med de fantastiska hästarna. Sjukt vad de har presterat också och det är sjukt att jag får rida dessa fina och underbara hästar. Jag är lycklig och jag älskar mitt liv!

Vill verkligen tacka min chef som satsar på mig och ger mig alla dessa möjligheter. Vill även tacka väldens bästa Jenny som ställt upp och varit awesome i helgen :)

Gävle dag 2!

Publicerad 2013-04-13 21:34:39 i

120 cm

Diva: 4 fel. Maffig bana med svåra linjer och rätt lång. Hon går in och gör en kanonrunda som hon aldrig gjort annat. River ut ur ena kombinationen för hon tappar ett framben men superfin!!

130 cm nr 1

Summer: 0+0 fel och 3a. Superkungen gör det igen. Han kändes fin och ställde upp precis som han ska. Red inte alls fort men räckte bra ändå. Nu är han 100% säkert kvalad till 140 också!

Britt: 0+0 fel och 9a!!! Brittan is back :)) hon kändes super och var sig själv vilket gjorde mig överlycklig. Vill så gärna lyckas med denna speciella men galet fina häst!

130 cm nr 2

Ghisela: 0+4 fel. Hon var också väääldigt fin men rev näst sista i omhoppningen för jag kom tillbaka lite tidigt i sadeln så my bad! Bästa gris!

Kolla på bilden vad jag och Summer har gjort idag... Återkommer med dagens resultat! :)

Mot Gävle och tävling tors,fre och lördag!!!

Publicerad 2013-04-11 09:41:54 i

Om någon timme anländer vi till Gävle med 4 fina hästar! Det är årets första meeting så jag är hur taggad som helst :) med mig har jag även prao-Matilda och bästa Jenny.

Startar redan idag några hästar. Vet inte hur starterna kommer bli då det blivit en del knas men Diva ska i alla fall hoppa 110 cm :)

Godnatt alla vänner!

Publicerad 2013-04-10 23:03:26 i

Som rubriken säger är det dags att säga godnatt och sova. Men först ska jag skriva lite om dagen som varit ganska så lång.

Mellan 8 och 1 var jag och prao-Matilda iväg med Rune som nu ska vila igen :(

Kom hem precis lagom till lunchen och tog sen in alla hästar innan jag började trimma. Trimmade Britt, Summer, Ghisela, Diva och Calette och samtliga gjorde sitt jobb bra. Prao-Matilda red Silver och även han såg fin ut! :)

Andra Matilda packade och fixade det mesta till helgens tävlingar i Gävle och tvättade hästarna under tiden jag red. Runt 6-7 tiden var vi klara och gick hem och åt upp tårtan som blev över från igår.

Sen har vi varit hos Christopher hela kvällen vilket var trevligt. Nu är alla mina saker också packade så nu tar jag mig en sovstund innan vi drar till Gävle tidigt imorgon!! :)

Hos veterinären med Rune!

Publicerad 2013-04-10 10:36:54 i

Rune är ju igångsatt efter alla sina behandlingar men jag tycker inte att hon känns eller ser helt fräsch ut så idag är vi och kollar henne igen. Tycker att vänster bak är boven och det tycker veterinären också vilket är bra. Alla andra ben är fina i alla fall och ryggen så nu ska vi bara hitta felet på vänster bakben innan vi får åka hem :)

Min födelsedag!

Publicerad 2013-04-09 22:31:31 i Allmänt,

 
 
Jag kanske inte har firat min dag som de flesta andra som fyller 20 skulle ha gjort men jag älskar precis allt med denna dag och det sättet jag firat den på.
 
Imorse väcktes jag av min älskade mamma, pappa och syster som sjöng och kom med paket :D Jag älskar paket!! Chillade sen hemma en stund innan jag åkte till tjejen som betyder världen för mig, Topanga <3 Tog och red ut en sväng och hon är bäst!
 
Åkte sen till Runsten efter att ha hämtat upp en tjej som heter Matilda som ska ha prao hos oss. Jag trimmade Britt med klockan och annat kul och prao-matilda red Rune och en tjej som provjobbade red Silver.
 
På lunchen fick jag tårta och alla sjöng för mig och present fick jag också :D :D :D
 
Fixade i stallet och lastbilen på eftermiddagen och ängnade tid till min andra halva och högra hand, Wicky! <3
 
Hopptränade Drifter och Calette för Per Dahlgren och båda gick super.Älskade Mamma och mormor kom och tittade och mellan träningarna åt vi thaimat och tårta tillsammans med Matildorna och Steffi :)
 
Åhh vad jag älskar alla underbar människor som gjort min dag så bra och alla som har grattat mig! :D Jag är en lycklig människa. Jag har så fina människor runt omkring mig som bryr sig om lilla mig och jag har världens finaste och bästa hästar <3
 
 
 
 
 

Underbara Fido och Bellis!

Publicerad 2013-04-09 00:04:53 i Allmänt,

Idag har jag jobbat själv men haft en helt okej lugn dag i alla fall. Trimmade Ghisela, Diva och Silver och alla kändes fina. Nu gäller det ju bara att checka av allt innan helgens tävlingar. Summer longerade jag och han är otroligt fin i longeringen :) Katie har jag hjälpt med Snowwhite och Wickan har gått på bandet.
 
Åkte till ödet och red ut på Topanga och inne på Jody innan jag åkte hem till mitt röda hus för att invänta Frida och Bell. De kom med fika och finfina presenter till mig som fyller år imorgon, hur underbara är de inte!? De köper alltid så fina saker också :D
 
Nu måste jag sova för trots att det är min födelsedag ringer klockan tidigt...
 

Resultat Björklinge!

Publicerad 2013-04-07 22:09:10 i Allmänt,

Som sagt hade vi lite otur och sådära men jag är mer än nöjd. Hästarna har gjort bra ifrån sig, jag har hittat en bra känsla på alla och det betyder mer än något annat.
 
110 cm
 
Diva: 4 fel. Vi kom lite sent som sagt så jag hann inte få igenom henne på framridningen vilket gjorde henne lite för stark. Rundan var helt okej men hon kan vara lite bättre. En bom föll för hon blev lite hängande i handen men fin är hon :)
 
Silver: 8 fel. Han är ju inte som alla andra men vi krigade oss runt banan med 2 ner och klarade kombinationen på 1 språng så en klapp på axeln ska han allt ha :)
 
120 cm
 
Britt: 8 fel. Hon var superfin vilket var skönt eftersom hon inte hoppade 1m för kg i tisdags. Allt kändes super tills näst sista som hon rev. Hon blev lite flack och sen på sista gjorde jag sveriges största tabbe så ett till ner där, stackars fina hästen men skönt att hon kändes fin!
 
Summer: 4 fel. Rundan var super och jag hade haft en superbra tid om det inte skulle ta stopp på sista hindret. Svängen blev väldigt tajt och han tappade galoppen lite så distansen blev lite för stor för den galoppen och Summer är ingen som vill offra livet för att hoppa. Men nöjd ändå han känns fin och på hugget liksom :)
 
Ghisela: 0 fel och 1a!! Varenda sväng tror jag att vi fick till faktiskt och hon var spänstig och fin. Helt ckockad över hur bra vi fick till det, bästa grisen <3
 
Diva (debut): 0 fel och rosett. Hon är bra fin lilla divisen, leker runt 120 och hoppade mycket fint. Christopher lämnade in kvalpappret så ett av 3 kval har vi klarat för Falsterbo :D underbar häst!
 
130 cm
 
Britt: 8 fel. Även här kändes hon bra och efter halva banan släppte verkligen alla spänningar. Rev 2an för hon kom aningens nära och var inte så snabb i benen vilket hon behöver mer styrka för. Sen red jag på 5 språng in i ena kombinationen istället för de tänkta 6 så det blev väldigt trångt och hon rev ut men sen hoppade hon mycket fint och känslan var bra. Tror det satte sig lite i hennes huvud när hon hade ont och hoppade men jag tror också att det är påväg bort! Nöjd med hennes insats och mindre nöjd med min.
 
Ghisela: 4 fel. SUPERFIN var hon verkligen men en bom snuddade hon lite och efter att den tvekat lite så föll den. Inget att klága på då hon är grym! <3
 
Summer: 0+4 fel och placerad 9a. Red bestämt på alla hinder och han hoppade super. Rev sista i omhoppningen så där rök vinsten som han hade klarat att ta annars. Några säger att han är kvalad till 140 och några inte så det är lite oklart men spelar ingen roll då han inte ska gå 140 ännu och jag är lika nöjd ´med honom oavsett, han är KUNG <3
 
 
  
 

Söndag!

Publicerad 2013-04-07 20:42:46 i

Idag är man som vanligt lite trött efter tävling men vad jag älskar att sköta om alla fina hästar när de presterat bra.

Ghisela, Summer, Diva och Silver har joggats ute idag och Britt longerades.

Rune red jag normalt på idag och hon är en fantastisk häst <3

Drifter trimmades med halter hela passet då han var olydig. Han har vilat ett par dagar för han har haft en tappsko tyvärr men nu är han back on track!

Calette trimmades också inne och hon var svår. Hon var rädd för det mesta och fick skenattacker mellan varven. Men efter mycket jobb så lossnade alla spärrar och hon blev finare än någonsin, lycka :))

Gosade och ryktade även på min älskling, Wicky <3

Snart kommer gårdagens resultat!

Bra dag, fina hästar!

Publicerad 2013-04-06 22:10:46 i

Är nöjd med dagen trots lite otur men
hästarna har varit så fina så det är ren lycka att få rida dem inne på en tävlingsbana. Tänk att jag Malin Åkerström liksom har fått dessa möjligheter!? Helt sjukt är det och det tycker jag fortfarande även om det har gått 5 månader och 6 dagar sen min första dag här.

Hästarna har också presterat bra och fixat lite priser men mer om det imorgon. Nu ska jag drömma om alla fantastiska hästar som står i stallet 50 meter från mitt hus. :)

Senaaaaa

Publicerad 2013-04-06 09:23:06 i

Vi har kört så mycket fel så jag hoppas att vi hinner fram till dagens första start som är på Diva!

Matilda, Stoffe och Summer åkte lilla lastbilen då Summer är jobbig nu och de hittade rätt. Matilda har skickat banskissen för när vi kommer fram blir det fort ut med hästen och kort framridning om vi nu hinner...

En extra arbetare.

Publicerad 2013-04-05 22:35:54 i

The day before gameday!!

Har trimmat de 5 hästar som ska tävla imorgon enligt de upplägg som jag tror passar varje häst bäst.

Allt är packat och tvättat vilket är skönt imorgon eftersom det ändå blir en tidig morgon. Skalman har ju varit här idag så hon har hjälpt till med att longera Rune, putsa, packa och tvätta Silver. Trots hennes hjälp var vi väl inte klara före halv 7.

Åkte sen till pizzerian med Matildorna, Steffi och hennes pojkvän för lite onyttig middag och som efterrätt köpte vi glass och åkte hem och kollade solsidan :)

Hörs imorgon, är sjukt taggad på tävling och har en plan över hur jag ska rida.

Så mycket rids Runstens hästar!

Publicerad 2013-04-05 14:09:06 i

Calette och Drifter som är 4 år rids 4 dagar i veckan. Ibland blir det 5 men aldrig mindre om de inte har viloperiod eller något inträffar som gör att de inte kan ridas.

Diva som är 5 år rids 5 gånger i veckan aldrig mindre och jag försöker att inte rida mer då hon behöver återhämta sig.

Silver som är 6 år rids mellan 5 och 6 dagar i veckan. Han är inte i en superkondition ännu så om han ska tävla bör han vila 2 dagar den veckan för att ha ork alternativ rida lite lugnare pass. Veckor då han inte tävlar rids han både mer och hårdare i hopp om att få honom i ännu bättre form.

Britt, Summer, Ghisela och Rune rids 6 dagar i veckan och det har nog aldrig hänt att jag ridit dem mindre än så.

En vecka är måndag till söndag så jag räknar inte onsdag till onsdag eller något sådant. En ny vecka är en ny start och i varje ny vecka försöker jag rida alla de första dagarna så de sen kan få sin/sina vilodagar. Men Diva som vilar två dagar brukar få vila en tidigt och 4-åringarna rids som max 3 dagar i rad, oftast två eller så vilar de varannan. Det som styr hur en vecka ser ut är tävlingarna!

Bästa starten på dagen!

Publicerad 2013-04-05 10:21:31 i

Vaknade pigg imorse efter att ha sovit sjukt länge och bra. Nu har jag trimmat världens finaste ute och känner att denna dag blir bra. Hon gör mig så fruktansvärt lycklig min älskade Topanga <3

Nu drar jag och Peddis och plockar upp Skalman så kör vi till runsten :)

Rensar tankar.

Publicerad 2013-04-04 15:30:56 i

Me and Britt har rensat tankarna på ännu en tur ute. Det snurrar ju rätt bra i hennes huvud så jag hoppas att två dagar ute får henne att bli bättre. Hon kändes bra idag och inte alls spänd eller så. Hoppas att hon vill hoppa på lördag! :)

Mitt jobb när vädret är bra = dubbelt så bra!

Publicerad 2013-04-03 21:38:45 i

Idag hoppade jag lite på de två sista hästarna inför helgen, Silver och Diva! Båda kändes helt okej inför helgen :)

Eftersom det var varmt och skönt ute trimmade vi sen en del ute. Först Summer och Ghisela och Matilda red gris. Summers pass var ett sådant där blod, svett och tårar pass men jag fick ordning på honom. Han har det inte lätt nu när 3 hästar i stallet är brunstiga.

Galoppjobbade Rune inne och Trimmade Britt och som ni redan vet Drifter ute.

Trots en del ridning har vi hunnit städa stallköket och krattat på stallplanen med en kratta man skulle kunna tro kommer från Ove Sundberg... Finns en del saker att fixa med nu när våren börjar komma så vi ska försöka bocka av något på listan varje dag.

Hann sluta 4 och åkte hem och red ut på världens finaste Topanga <3

Det har varit en rolig dag och jag vet inte hur mycket jag och Matilda har skrattat. :)

KG träningen!

Publicerad 2013-04-03 18:48:44 i

Ghisela: för första gången hade kg inget att klaga på varken i markarbetet eller hoppningen. Måste bara komma ihåg att hålla ihop henne. Hoppade fram på en oxer som vi höjde upp till 140 innan vi gjorde andra övningar. Efter att hon fick hoppa ett högre språng så hoppade hon sjukt bra och genom hela kroppen istället för lite platt. Avslutade det hela med en övermaxad 140 bana med två stycken kombinationer och grejer. Hon rörde inte en bom och hoppade magiskt. Känslan var helt fantastiskt och det var det roligaste jag gjort på länge. Vad man kan älska fina Grisen <3

Britt: .... Hon har mycket som snurrar i sitt huvud och var störd över att ridhuset är avdelat och gick inte att rida på ena långsidan så träningen gick inte alls bra. Vissa språng som inte var i närheten av den läskiga långsidan gick super medan hon på den läskiga långsidan inte ens ville hoppa 1m. Tråkigt inför helgen men Britt är svår faktiskt sjukt svår men också sjukt fin och jag lär mig vääääldigt mycket på henne.

Gårdagen!

Publicerad 2013-04-03 10:13:15 i

Det blev en lång dag igår vilket kändes när min envisa mobil försökte väcka mig imorse.

Igår hoppade jag Summer lite själv och självklart var vattenmattan med. Han kändes superfin vilket känns bra inför helgen :)

Calette hoppade lite studs och var sjukt ambitiös, hoppade typ 110 över 60. Det känns även som att hon har mognat lite vilket hon behöver.

Trimmade Drifter med 745 halter då han var olydig men som alltid med honom blir han fin efter lite lydnad.

Matilda trimmade Silver och jag galoppjobbade Rune.

Diva trimmade jag också och hon fick sig en genomkörare då det satt fast en hel del + att hon lekte ninja men när det lossnade var hon finare än någonsin i markarbetet.

Britt och Gris återkommer jag med!

1a på topplistan!

Publicerad 2013-04-02 13:50:36 i

Vad jag älskar denna häst efter dagens träning för KG. För er som inte ser vem det är så är det Ghisela men skriver mer sen för nu ska Brittan också träna!

Tävling med Topanga <3

Publicerad 2013-04-01 19:09:23 i

Var i Södertörn med Topanga idag och skulle egentligen bara hoppat 110cm men efteranmälde till 120cm också!

110: 0+0 fel och VANN! Hon kändes fin och jag red fort i omhoppningen. Hon är så sjukt bra i omhoppningar. Bästa <3

120: 0+0 fel och 6a! Hon hoppade verkligen super och kändes sjukt fräsch. Red inte så fort men tog heller inga pensionärssvängar så räckte rätt bra ändå :) finaste <3

Jag tror jag är världens lyckligaste och kan inte mer ord beskriva hur fantastisk jag tycker Topanga är <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela