Malin Åkerström

Tävlingsvecka

Publicerad 2017-02-27 09:22:48 i Allmänt,

Jag sitter på tåget och ska hela vägen till Södertälje idag för att göra en undersökning som ligger till grund för en skrivuppgift i skolan. Men jag har precis kollat startlistorna inför helgens tävlingar och är så taggad på tävling istället. Isa ska hoppa på lördag och Cara på söndag. 


Helgen har varit minst sagt intensiv. I lördags hade jag hopptid i ridhuset med Cara mellan 8 och 9. Jag red mycket lydnad på småhinder och avslutade med två hinder lite större. Hon kändes superfin genom hela passet. Jag fixade sen klart stallet och åkte till jobbet innan min hopptid mellan 16-17 med Isa. Hon fick hoppa studs och en annan övning som var supersvår. Men som jag bör göra ofta för det är verkligen en övning som hon behöver kunna. Vi fick till det okej mot slutet och jag är nöjd även om det verkligen inte gick perfekt. Vi måste jobba med det som är svårt för att utvecklas och bli bättre. Resten av dagen och kvällen spenderade jag med en av mina närmsta vänner som går igenom något svårt men som ändå är en förebild för mig och så himla modig. 

Igår jobbade jag mer eller mindre hela dagen. På min lunch åkte jag till Isa och galopperade henne i skogen. Hon var superfin och jag kunde verkligen växla upp galoppen men behålla kontrollen. Efter jobbet red jag ut på Cara. Jag hade velat galoppträna henne men red ett lagom pass på fältet istället då hon kändes så lugn och avspänd redan från start. Hon har varit lite knepig på ängen så ville gå hem med en bra känsla inför nästa tillfälle. 


Fredag

Publicerad 2017-02-24 15:38:14 i Allmänt,

Fredag är lätt veckans bästa dag när man vet att helgen är på ingång. Tyvärr är det ingen tävlingshelg denna helg heller men både Isa och Cara ska hoppa/markarbeta så det är ju roligt. 


Cara har varit superfin hela veckan, hittills har jag ridit ut två dagar och trimmat en och hon har verkligen varit fin, lugn och snäll. Igår var hon så snäll även om jag tog in henne tidigare än vad jag brukar göra vilket inte brukar vara speciellt uppskattat så jag tog tempen på henne för jag trodde hon var sjuk. Men nejdå bara snäll! Hon börjar kanske inse att hon faktiskt fyller 5 år snart. 

Isa är lika magisk som vanligt och med den snön som kom har jag kunnat galoppträna henne ute. Hon behöver verkligen det. Hon är så personlig och positiv. En glädjespridare helt klart. 

Jobbet rullar på och skolan har varit lugn denna vecka. Men det är lugnet före stormen då två stora arbeten ska lämnas in inom den snaraste framtiden. 

Jag är påväg hem från skolan just nu men åkte dit runt lunch så jag har hunnit fixa Isa och Topanga på förmiddagen. Topanga ska flytta om lite drygt en månad och det skär lite i hjärtat att inte kunna träffa henne i princip varje dag som jag gör nu. Men jag hoppas på att ha henne närmare när bebis har kommit. Varken jag eller mamma är sugna på att fölvaka efter Wickys föl som dog. Så det känns tryggt att lämna den biten till folk som kan det mycket bättre än oss. Topanga är ju det viktigaste i mitt liv så det måste bli på bästa sätt för henne. 


Måndag

Publicerad 2017-02-20 14:29:21 i Allmänt,

Måndag och ny kursstart i skolan. Det blir en kurs med mycket skrivande men det betyder fler dagar hos mormor vilket i sin tur betyder att det äger. 


I torsdags var Isa grym på Lotta träningen. Alltså den där hästen kommer bli så himla himla fin det är jag säker på. Men det kommer att ta lite tid och krävas mycket jobb. Hon är lite mer orutinerad än vad jag trott men hennes inställning och känslan hon ger i sprången är magisk. Mamma har varit borta hela helgen så jag och Isa har hunnit med flera vändor i skogen och tränat lydnad med småhinder. Hon är en häst som kompletterar Topanga på ett så bra sätt för både mig och mamma. Jag känner mig lycklig över Isa och detta är bara början på vår resa. 

Cara är back in business efter några lugna dagar i hagen och känns rätt okej. Contendra börjar v.2 med longering denna vecka vilket innebär 2min i trav. Jag tror att hon trivs med en uppgift även om hon inte ens hinner bli flåsig innan det är över. 

Annars jobbar jag på så mycket jag hinner och kan för att finansiera den nya sadeln och för att det ligger bra i tiden med mycket jobb när tävlingarna ligger så glest. Jag har hunnit hänga nästan ett helt dygn med min fina vän Tova under helgen också och det ger såklart mycket positiv energi. 





Torsdag

Publicerad 2017-02-16 08:47:07 i Allmänt,

En otroligt lugn och trivsam vecka ännu så länge den här. Idag är första och sista dagen denna vecka som jag åker in till skolan. Dagarna har hittills alltså bara innehållit stall och hästar. En del timmar är såklart jobbtimmar men det är ju med hästar ändå. Idag är det Lotta träning med Isa så dagen blir alldeles säkert bra. 


Cara har vilat sedan sin tävling i lördags och ska börja ridas imorgon igen. Hon kändes lite trött i kroppen innan tävlingen så nu hoppas jag att hon ska kännas bättre.  Hon strosar runt i hagen med Contendra och tycker livet är toppen utan träning så länge man borstar på henne och inte bara på Contendra. 

Contendra har börjat longeras. En minut i trav denna vecka och vi kommer att hålla på tre gånger i veckan. Nästa vecka är det två minuter i trav osv.. Långsamt långsamt och superförsiktigt ska vi hålla på. Första månaden helt utan inspänningar. Jag beräknar att longera i ca 3 månader innan jag hoppas på att kunna rida lite. Men det får tiden utvisa. Ett bakslag till och inget mer finns att göra för henne. De orden går som på repeat i mitt huvud. Oddsen är små och någonstans långt inom mig känns det lönlöst. Men finns det en pytteliten del av en procents chans att det kommer att gå vägen så är jag beredd att göra vad som helst. Jag har lagt så mycket tid och pengar på hennes tillfrisknad och jag ger inte upp hoppet om den där lilla lilla chansen finns. Contendra är oersättlig på så många olika plan. Hennes rehabilitering har slitit mig mellan hopp och förtvivlan så många gånger. Det är en enda berg och dalbana. Även om fredagens besök hos duktiga Cosima är av en djup dal så vill jag ändå tro och hoppas på att det kommer att gå vägen. Jag måste stöta bort allt det där negativa och se hoppet för att orka hålla på. Just nu är Contendra supernöjd över sina hittills totalt två minuters travande. Precis som Cosima sa ser hon välmående ut och det är de som är det allra viktigaste. Vacker som få är hon också! 

Nu är jag strax i skolan för redovisningar och opponeringar. Nedan kan ni se mina tjejers alla hjärtans dag presenter. 




Tävlingshelg

Publicerad 2017-02-13 23:06:40 i Allmänt,

Äntligen är tävlingssäsongen startad igen. Tävling är verkligen livet och det roligaste jag vet. 


I lördags var det Cara som var iväg och tävlade. Hon hoppade 100cm och gjorde det felfritt. Sist hon tävlade var i augusti så det var ett tag sen och hon var bara iväg på fyra riktiga tävlingar förra året. Hennes inställning och hennes mod till hinder är verkligen något extra. 

Igår var det Isa som var iväg och hon hoppade  120cm med 4 fel. Det är väldigt mycket jobb med Isa men rundan blev långt över förväntan. Vi fick med oss ett räcke som helt var mitt fel. Jag har lite svårt att få tillbaka henne i balans när avstånden är relaterade men på alla hinder ur sväng eller där man har en bit på sig hoppar hon helt amazing. 

Sammanfattningsvis så är jag så nöjd med båda hästarna och väldigt stolt över Cara. 


Torsdag

Publicerad 2017-02-09 20:18:24 i Allmänt,

Sista genrepet inför Caras årsdebut är precis klart och det gick bra. Cara var sitt snälla jag igen och leverade fin hoppning. Hon blev något trött mot slutet och även om hon fortfarande hoppade väldigt fint och noggrant då så kan hon snäppet bättre. Men jag är väldigt nöjd med henne. Hon har känts riktigt fin hela veckan trots att hon börjar bli lite trött i kroppen. Jag tror att det är bra att ha henne lite trött inför lördag då hon inte varit ute på tävling på så länge nu. Ska bli så himla roligt!! 


Isa ska också tävla i helgen fast på lördag och jag har inte så stora förväntningar. Mitt mål är mest bara att hinna styra till alla hinder. Idag har jag köpt en hoppsadel till henne. Hon har ett svårt sadelläge och det har inte varit lätt att hitta någon bra sadel men nu äntligen har vi en perfekt för just Isa. 

Annars har jag extremt lite skola denna vecka. Vi hade opponering och redovisningar igår men det var allt. Vi ska jobba med vårt PM inför C-uppsatsen i höst men jag och Anna är redan klara så vi har långhelg. Jag försöker jobba på så mycket jag hinner och nu när det svider i plånboken efter sadelköpet så är det bäst att jobba på. 

Imorgon ska Contendra till veterinären. Det var 2,5 månad sedan sist. Jag önskar ju såklart att hon vill vara frisk snart men det är ju något som spökar och jag vill gärna veta vad. Jag hoppas att jag kan få svar på det även om jag tror att jag kanske inte får det.. Nervös är jag i alla fall. Tur mormor finns och peppar och stöttar mig med Contendra, det behövs och hjälper mycket. 


Måndag

Publicerad 2017-02-06 22:29:06 i Allmänt,

Min helg började idag så ingen måndagsångest här inte. Jag har jobbat hela helgen och även idag men jag hade sovmorgon så jag räknar mig som ledig ändå. Jag sov 10 timmar non stop inatt så trött var jag. 


Idag har äntligen lite snö kommit så man kan göra annat än att endast skritta ut. Både Isa och Cara har galopperat i snön idag. 

Både igår och idag har jag "ridit" på Agnetas Classe. Jag åker mest med känns det som men han känns stabil i skritt och trav nu. Vi har fortfarande livlinan på (longerlinan) men jag tror att vi snart kan ta bort den. 

Utöver ridning, skola och jobb så spenderar jag en hel del tid på att rykta och borsta på Topanga och Contendra. C har återbesök på fredag och jag är lite kluven inför det och nervös förstås.

Veckans största händelse är ju att Cara gör årsdebut på tävlingsbanorna och Isa gör sin första start i Sverige och första med mig. Det kommer med andra ord att bli en sjukt rolig helg. 


Fredag

Publicerad 2017-02-03 08:32:08 i Allmänt,

Tidig morgon idag för att hinna till min tid på käkkirurgen som alltså ligger på Huddinge sjukhus. Pendeln ville såklart inte fungera så jag fick ta bilen istället. Ganska skönt men för en fattig student så svider det i plånboken när bilen åker för mycket. Besöket var bara värdelöst också med ett extremt otrevligt bemötande och det betalade jag dyra pengar för... Suck alltså. Jag är så less på detta så jag ger upp nu. Snart 5 år sedan jag spräckte min käke och inte en endaste liten människa kan skriva ett slutintyg. Det kan ju bli bättre, men när då? 


Igår var det Lotta träning och mitt och Isas sista ordentliga genrep inför vår tävlingsdebut nästa helg. Det gick bra, vi har mycket att jobba på men Lotta såg en förbättring på bara två veckor vilket var kul. Vi hoppade lite mer linjer och så vilket jag inte gjort med Isa men hon är ju fantastisk mestadels av tiden. När hon blir stark och van vid att jag rider och inte en stor man så kommer det inte finnas ord nog att beskriva henne. 

Cara har uppfört sig hela veckan so far. Hon är lite trött vilket är bra för då är hon snäll. Hon ska ju också tävla nästa helg och det kan gå precis hur som helst. Det jag vet är att hindren inte kommer att vara problemen. Hon är ju inne i någon slags 5års trots vilket gör att uppstigning, framridning och sådant där kan ställa till det. Men det ska ändå bli så kul att tävla henne igen. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela