Malin Åkerström

Hästarna hemma

Publicerad 2014-06-30 17:50:55 i Allmänt,

Känns som att jag har varit borta länge. Har levt som i en bubbla borta i Falun och bara fokuserat på hästarna där. Har levt livet på tävling vilket är det liv jag älskar mest. 

Wicky och Topanga är på landet. Maria har skrittat T och sprungit med W med inspänningar. Annars ska mamma
Tömköra henne en period. Men mamma var ju med mig. 

Veronica har skött hästarna hemma. Contendra har gått i skritten och fått vara lite ledig medan de andra har ridits på. 

Diva och Drifter är ju som sagt ute och lever livet som häst! 



6A PÅ YOUNG RIDER SM 2014

Publicerad 2014-06-29 18:42:46 i Allmänt,

Min älskade fantastiska grymma bästa och finaste kämpe gav mig en SM-placering efter att ha krigat sig runt stora banor på 140,145 och 150cm. Hjärtat på denna häst alltså... <3 




Vilken stjärna hon är <3

Publicerad 2014-06-28 19:51:21 i Allmänt,

Britt dubbelnolla och 5a i dagens 130cm. Hon har varit grym i helgen!! 

Felfri och pris i 130 dag 1!

0+4 fel i 140 dag 2!

Utgick i 140 igår då jag kraschade i tvåan men inte hennes fel alls!

Idag 0+0 fel och 5a i 130! 

Finaste älskade Britt, känslan på denna häst är fantastisk! 



Åt helvete med denna dag

Publicerad 2014-06-26 22:19:01 i Allmänt,

Hur mycket jag än älskar mina hästar så hjälper det inte alltid. Idag stämde inte mycket för oss...

Britt hade ett ner i omhoppningen i 140cm och väldigt fantastisk men de andra vill jag bara glömma :( ska försöka göra bättre med Ghisela imorgon för stackarn är en tapper häst med hjärta av guld. All kärlek till henne <3 



Resultat dag 1!

Publicerad 2014-06-25 17:57:43 i Allmänt,

Har haft en väldigt skön dag idag. Tävlingarna började vid 13 och innan det besiktigade jag hästarna, mockade och fixade och trimmade Ghisela. Fodrade såklart imorse och efter det hände ngt som aldrig händer... Jag sov en stund till! 

Hoppade i alla fall 130cm på Britt och Summer. Brittan var fantastisk och felfri!! Summer var förskräcklig och utesluten eller nä inte säga så om honom men vi fick inte till det idag.. Han är så sjukt fin på framhoppningen men sen blir det inte samma häst och jag ver inte riktigt vad jag ska göra :( 

Ghisela hoppade 135cm och var superfin och felfri hon med. Banan hade 10 språng och man fick hoppa vatten och så vilket var bra. 

Tjejerna är bäst <3





Först på plats i Falun

Publicerad 2014-06-24 18:17:29 i Allmänt,

Jag och mina tre favoriter är först på plats i Falun. Nu ska jag trimma Ghisela innan vi är redo för morgondagen som består av warm up inför SM :D



Hejdå Diva

Publicerad 2014-06-24 10:14:38 i Allmänt,

Nu går även lilla Diva ut på bete tillsammans med Drifter och Runette :) min lilla älskade fighter <3



Back on work

Publicerad 2014-06-22 22:01:05 i Allmänt,

Även om jag saknar landet så var det mysigt att få pussa på Ghiselas mule och gosa med mysigaste Diva och träffa knäppaste Britt! Självklart de andra djuren också.

Red alla 7 vi har just nu eller nej nu ljög jag, Summer longerades och löshoppades. De andra red jag på. Hoppade lite på Ghisela och Britt och både hoppade en del klockrent men lite kämpigt var det med en styrkeövning jag gjorde. Ingen hoppade dåligt men de luftade inte som de kan där. Förhoppningsvis lär de sig av det i alla fall :) 

Trimmade Tiger och Diva på gräsbanan och Contendra och Jody inne. Har glömt att säga att Jody har kommit tillbaka. Min favoritponny som även var här förra sommaren. C var galet bra idag så är jätteglad över det!! :) 

Eftermiddagen och kvällen har spenderats med att storstäda hemma och tvätta i mängder... 



Sista lediga dagen

Publicerad 2014-06-21 17:45:56 i Allmänt,

Träffade landet gänget igår och kom hem vid halv 4 imorse. Sov därför typ halva dagen och åt sen lunch med släkten. Chillade lite till innan jag och syster åkte till hästarna.

Jag red Wicky som till en början skötte sig men sen spårade hon ur och gick omkull i ett dike och en annan gång trillade jag av. Tur jag älskar min knäppa häst mer än ord kan beskriva. 

Nu hem och vi ska väl äta med släkten och sen åker jag tillbaka till Runsten.. Jag vill stanna här ett tag till :( men men känns nog okej imorgon när jag träffar hästarna hemma. För nog saknar jag min Ghisela. 


Midsommar

Publicerad 2014-06-20 17:09:23 i Allmänt,

Fy bubblan så jag älskar detta ställe!! 

Har hängt med släkten hela dagen och nu även myst med hästarna och ridit på min fartdåre. Topanga har problem med fötterna så ingen ridning på ett tag :( men massa pussar på henne för hon är ju den bästa jag vet. 

Nu ut till vår lilla ö igen och invänta middag med alla :) 






Torsdag

Publicerad 2014-06-19 21:02:28 i Allmänt,

Red på 7 djur på Runsten idag, alla utom Wicky.

Trimmade väldigt länge på min kära Ghisela. Allt måste sitta till SM. 

Contendra hoppade för Pontus på tävlingsbanan med tävlingshindren. Första gången på gräs för henne också. Hon visade sig från sin sämsta sida i markarbetet men hoppningen skötte hon super. Hoppade trekombination och allting  Pontus sa även att hon har mycket kapacitet vilket var kul att höra även om han sa att det är mycket jobb. 

Åkte från Runsten lite före 5 och nu 4 timmar senare är jag och Wicky framme. Vi tar en liten promenad i väntan på Topanga och Pysen. 

Så skönt att vara här, älskar lukten av landet :) 


 

Hejdå Drifter

Publicerad 2014-06-19 17:10:33 i Allmänt,

Idag fick min lilla skitunge gå ut på bete och lär stanna där 3-4 veckor. Det är han värd, han har presterat så bra hittills i år. 

Dagarna går för fort

Publicerad 2014-06-18 23:45:30 i Allmänt,

Dagarna rinner iväg känns det som. Jag trimmade alla hästarna igår och även idag. Wicky är vild som alltid och de andra går okej :)

Har även ridit Topanga idag som alltid är så fin så fin :)

Kom precis hem till Runsten efter att ha varit på middag i Annas nya fina lägenhet med Bell och Frida, bästa brudarna <3 


Bästa Brittan <3

Gårdagen

Publicerad 2014-06-17 08:53:26 i Allmänt,

Hann inte skriva igår då jag kom hem rätt sent. 

Var själv i stallet och motionerade alla 8 hästarna vi har just nu. Tomt känns det men men snart kommer kanske fler djur jag kan rida på. 

Joggade några av de som tävlade ute i skogen, Ghisela får inte vara i dagsljus så trimmade henne en stund inne. Summer ska vi en period longera, lösgaloppera och löshoppa mycket istället för ridning. Men lite ridning också såklart! 

Efter jobbet åkte jag och hämtade upp Helena och Hanna för att åka till Gröna Lund. Vi hade träff med elitlaget och det var mycket kul. 

Just nu sitter jag på sjukhuset och väntar på min tur.. 


Såhär ser Grisen ut numer.. :( 

Resultat för de andra hästarna.

Publicerad 2014-06-16 09:45:25 i Allmänt,

Britt dag 1 gick 140 och jag mesred och hon överhoppade sig väldigt = katastrof! Dag 2 gick hon 135 och då mesred jag inte = dubbelnolla och placerad, sjukt fin häst. Red 140 igår igen och hon hoppade fantastiskt. Det var en lång bana så lite trött mot slutet och rev 3. Sen mitt i banan inte nära hinder eller så började hon studsa och kasta sig åt sidan så fick lägga volt. Superfin och att hon blir trött är ju förståeligt. 

Ghisela hade 0+4 fel i 135 och i 140 finalen kämpade hon sig runt med 4 fel trots att hon hade ett stort sår på hornhinnan. Veterinären sa att jag kunde rida om hon hoppade ok på framhoppningen men man vet ju själv hur jobbigt det är bara man får ett hårstrå i ögat. Hjärtat på denna häst alltså... <3

Diva har hoppat 3st 130 med 4 fel i varje men pris i två då det inte varit många felfria. Underbara lilla häst!! Hon är så himla härlig min fina Diva <3

Drifter har hoppat 3st 120 med 0,8 och 4 fel. Superfin och så duktig som alltid bara kör på, spelar ingen roll hur svårt det är han bara tutar och kör. 

Alla hästar har hoppat fint så jag är nöjd och glad :)


Matanza är såld

Publicerad 2014-06-15 23:26:42 i Allmänt,

Idag åkte gulliga lilla Matanza till sin nya ägare. Kommer sakna min lilla ponny men tror att hon kommer få det super i den familjen hon hamnade hos! 



Bästa som finns är tävling

Publicerad 2014-06-14 18:35:14 i Allmänt,

Underbart med tävling hemma på gården. Tävlar 8 hästar i helgen så har fullt upp om dagarna och har därför inte uppdaterat så mycket. 

Contendra, Summer och Topanga är färdiga för denna helg så kan skriva deras resultat. 

Contendra felfri i alla 3 110-klasser hon hoppat, superduktig! Hon har hoppat avd.b så pris i alla :)

Topanga har hoppat 3 110-klasser också. Stackarn var lite ringrostig men har blivit bättre och bättre. 4 fel dag 1, 0+4 fel dag två och idag 0+0 fel och 2a, älskade hjärtat <3

Summer har hoppat 3 120-klasser och en 125. Vann två 120 och var placerad i den tredje. Utgick i 125 då den gick på gräset och han kändes inte bra där alls! 

Nu ska jag hänga med bästa Tovis! 



Contendra

Publicerad 2014-06-11 12:04:12 i Allmänt,

Vet att jag förra veckan lovade ett inlägg om Contendra men det har inte blivit av ännu. C är i alla fall ett sto född 2007 efter en hingst som är efter Contender. Jag äger halva henne och andra halvan äger underbara Hanna och hennes familj. De har gett mig denna möjlighet med C och jag är otroligt glad över det. 

C är väldigt grön och kan inte mycket så vi har väldigt mycket jobb framför oss. Hon kommer inte direkt gå 140 som 7-åring. Målet är 110 och ev 120. Det beror på hur hon går och hur det känns. Allt beror på henne. Jag skyndar långsamt så vi inte förstår ngt. Hon är helt oprövad men också helt oförstörd. Hon har inga dåliga erfarenheter i bagaget vilket gör henne till väldigt positiv. Hon är lättlärd men saker kan hon ändå tycka är svårt. Det här med att vara mellan hand och skänkel kan hon bli irriterad på. Hon vill så gärna göra rätt så när hon inte förstår blir hon helt blockerad utan att sätta sig på tvären eller vara tjurig. Man får lugnt gå tillbaka till skritt om det känns svårt och funkar skritten tar man lite trav osv.. 

Hon är en känslig häst med mycket nerv men på rätt sätt. Hon är aldrig dum eller ovillig bara känslig för saker runt omkring. Man måste vara väldigt lugn med henne för då är hon lugn tillbaka. 

Hon ger mig en väldigt härlig känsla i hoppningen då hon så lätt kommer från marken. Däremot behöver hon bli stark så hon orkar bättre. Travbommar och liknande förstår hon inte ett dugg av. Men riktiga hinder förstår hon bra. Hon behöver träna mycket hoppningen för hon är inte så mycket hoppad men hon gör allt så lätt för sig ändå. 

I helgen ska hon tävla hemma på runsten. Det kommer bli tittigare hinder än vad hon är van vid men vi ser det som en träning. Jag hoppas och tror att allt går enligt mina planer med denna häst och då har vi en framtid tillsammans. Varje dag tycker jag att hon är rolig att jobba med och varje kväll ser jag fram emot kommande dag på hennes rygg. 

Jag är lyckligt lottad som har denna pärla att jobba med och hon växer hela tiden i mina ögon. 





Lång dag

Publicerad 2014-06-10 23:50:18 i Allmänt,

Kom precis hem till runsten igen. Åkte hit imorse och red ett gäng hästar. Tränade Drifter för KG vilket gick super. 

Åkte sen till Danderyds sjukhus där jag hade en läkartid och hann sen hem och chilla en stund innan jag åkte och åt middag i Täby med bästa Bell, Fanny, Frida och Sandra. Körde hem alla utom Frida efter det och sen åkte jag till Topanga. Hämtade bara upp henne och tog med henne hit :) 

Nu sova trött och lite sjuk som jag är


Måndag

Publicerad 2014-06-09 21:12:48 i Allmänt,

Tillbaka till verkligheten och har ridit på 10 hästar idag. 

Trimmat mycket med småhinder på de flesta. Brittan fick jogga i skogen och Contendra tränade för Per. Hoppade henne inför helgen som jag inte vet hur den ska gå.. Hoppningen skötte hon bra. Travbommar fattar hon sig inte på alls ;) 

Även Topanga har jag ridit och hon är alltid bäst. 

Underbart väder idag och runsten kan ju vara en av världens bästa platser. Så himla fin miljö att rida och jobba i. Älskar det!

Svettig tjej efter träningen <3

Resten av helgen

Publicerad 2014-06-08 21:58:27 i Allmänt,

Igår ville Summer inte heller så därför fick han inte hoppa något idag.

Britt den fantastiska hästen hoppade 140 igår med 4+4 fel men hon var otrolig. Vilken häst och vilken lycka att få vara piloten som får styra runt henne. Äntligen är hon tillbaka. Hon gick 130 final idag och hoppade svinbra igen men lite trött vilket inte är så konstigt eftersom hon varit borta så länge. Några bommar föll men nöjd är jag!!

Ghisela min älskade tjej hoppade bara 140 igår och kom 6a. Finns ingen som hon hon är bäst <3

Nu har jag precis kommit hem och ska skynda mig att sova så jag kan börja veckan bra!



Ibland älskar jag livet

Publicerad 2014-06-07 08:59:44 i Allmänt,

Är på Strömsholm om ngn missat det och hade en bra dag igår. Hoppade 130 på morgonen med Summer och Britt.

Summer halkade och ville därför inte hoppa medan fina Britt var fantastisk och placerad.

Sen strosade jag mest runt, hängde med vänner, kollade på hoppning och fixade med mina hästar. 

Livet på tävling är det bästa jag vet. Så underbart och jag är så lycklig över de fina hästar jag får dela detta liv med. 

Promenerar just nu med världens bästa 



On the road

Publicerad 2014-06-05 18:16:07 i Allmänt,

Sitter i lastis påväg mot Strömsholm med de 3 bästa där bak. Dock två mega brunstiga ston och därför en galen hingst...

Har ridit 9 hästar hemma och tvättat och packat så allt är i sin ordning. 

Jobbade länge med Contendra och är nöjd med ridpasset. 

Trimmade resten och några jobbade med småhinder. Wickan red jag på och hon är vild som vanligt. 



"Ledig"

Publicerad 2014-06-04 21:48:35 i Allmänt,

Idag på min lediga dag har jag motionerat 8 hästar. Svårt att vara ledig när jag är iväg så mycket. Nu motioneras hästarna hemma när jag är borta men är bra att de har sin vilodag när jag är borta så då får jag rida alla dagar jag är hemma. 

Sov i alla fall hemma och det är bäst. Min bästa familj och hund. Saknar dock min älskade Radar...

Åkte till Topanga vid 1 och hoppade henne. Fy bubblan så fin hon var. Har endast hoppat en gång och småhinder 2 gånger i år men ändå hoppade hon så fint. Hon kan ge mig ett leende som sträcker sig ända ner i tårna. Bästa bästa Sessan <3

På runsten hoppade jag min andra prinsessa Contendra och även Drifter. Trimmade några och red Wicky. 

Ska skriva ett eget inlägg om fina Contendra tänkte jag. 

Nu är det tvättning och packning som gäller! 


Tisdag

Publicerad 2014-06-03 22:33:28 i Allmänt,

Idag har jag ridit på 9 hästar och longerat + löshoppat Summer.

Summer ska longeras och löshoppas helst varje vecka enligt veterinär så bäst att lyda. Duktig var han i alla fall. 

Diva och jag har hoppat kombinationer och tycker det gick super! 

Contendra var ute och galopperade och skötte sig. 

Många trimmades på och Wicky red jag på vilket jag även gjorde igår :D

Hade en hästskötare med mig i Norrköping som även har jobbat med att fixa hästar åt mig två dagar hemma så var klar i bra tid idag. Åt middag hos Bonds och åkte sen till Lindholmen efter jobbet. 


Måndag

Publicerad 2014-06-02 22:17:39 i Allmänt,

Red alla djuren på Runsten idag. De som tävlade fick en tur ute på terrängbanan och de andra trimmades mer. Diva och Summer var väldigt pigga och Ghisela inte lika pigg men fin. 

Drifter jobbade med bommar och var ovanligt lydig. Han har vilat i helgen och behövde nog det. De andra har motionerats! 

Contendra jobbade med småhinder på olika linjer med olika galoppsprång och det gick riktigt bra. 

Red en ny häst vi har också men säger inte mycket mer om honom ännu, fin var han i alla fall :) 

Britt tränade och efter det åkte jag till Topanga och jobbade med småhinder och lite studs. Red först i ridhuset men gick sen ut för det var folk där och då bockade hon glatt och var superfin! Älskade hjärtat <3 

Myst med min älskade Ghisela också <3



Britt <3

Publicerad 2014-06-02 19:18:13 i Allmänt,

Tränade Britt för Per idag och efter det kände jag mig väldigt high on life. Vi hoppade lite idag och hon är helt fantastiskt!! Har verkligen aldrig hoppat så bra som hon gör nu. Är kanske inte riktigt inkörd på hennes ridning i hoppningen men idag kändes det super. Den där hästen är för fin <3 

Kan rida henne på ett annat sätt nu och även om det finns mycket att förbättra så är hon grym. Hon litar mer på mig och jag mer på henne. Ser väldigt mycket fram emot helgen på Strömsholm denna vecka då hon ska åka med igen! 


Hemma igen

Publicerad 2014-06-01 23:42:27 i Allmänt,

Ghisela har som alltid hoppat fantastiskt i helgen och kvalade till sin final. Diva har också varit grym och hon är ju bara för häftig, båda har haft ngt ner i varje klass men hoppat finfint!

Väl hemma red jag på två av mina hästar. Först ut var WICKY!!!!! Fy vilken lycka alltså. Även om jag trillade av en gång kan jag inte sluta skratta när jag sitter på hennes rygg, älskade häst!

Red sen Contendra och det var ett bra pass men vi fick kämpa lite. Hon kan inte alla grunder ännu men är så villig till att lära sig! :) 

Sen var jag på middag för att fira jordens bästa människa, min älskade och underbara mormor! Vill aldrig leva utan denna människa i mitt liv. Hon betyder allt <3


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela