Malin Åkerström

Snart ut på äventyr!

Publicerad 2013-09-30 21:39:52 i Allmänt,

Idag har jag på mina nästan 13 timmar i stallet hunnit med en hel del men vet ändå inte hur jag ska få ihop allt till imorgon klockan 13..

Har ridit 8 hästar. Summer och Gris vet ni ju lite. Hoppade några andra språng också och båda var fina. Gris är så fruktansvärt fin för tillfället :)

Diva, Zally, Britt och Calida fick galoppera ute.

Laban och Tiger tränades för markarbets Per. Laban gick dressyr och fick en riktig genomkörare och jag med för den delen. Fin vart han i alla fall :)

Tiger gick markarbete med mkt bom-hinder-bom övningar och en massa saker som passade honom perfekt! Han fick mycket beröm och är jättenöjd med passet.

Utöver detta och allt stallfix så har jag övningskört lastbil med Jenny och det gick bra. Jag har packat lastbilen med 33 balar hö och 121 kg müsli! Har även påbörjat packningen i skåpen och tvättat en massa. Klippte Ghisela och det gick bättre än sist men huvudet går bara inte...

Har packat och tvättat hemma ngn timme nu och är inte klar men blir inte mycket mer idag för jag är tröttare än tröttast.

Hoppa högt!

Publicerad 2013-09-30 21:17:13 i Allmänt,

Idag hoppade vi en hög mur igen med både Ghisela och Summer. Gris hoppade 180cm och backade inte ens av, hon är så jävla häftig!! Summer hoppade 170cm och gör det bra. Helt sinnes vilka stora hinder och vilken kick jag får av att göra det. Vi har anledningar till varför vi hoppar så högt.. Ska ev vara med i en höjdhoppningstävling så känns bra att ha hoppat ngt lite större innan :)

Mina älskade bästa stjärnor <3

Bästa trollis <3

Publicerad 2013-09-29 22:44:49 i Allmänt,

Har gosat med mitt lilla troll idag. Var inte där igår så känns som evigheter sen jag träffade henne. Borstade manen och svansen och insåg att hon ser ut som en riktig vildhäst. Men hon är bäst i alla fall :)

Sista hårda passet innan breeders!

Publicerad 2013-09-29 13:30:22 i Allmänt,

Diva har gjort sitt sista hårda pass innan breeders. Har hoppat och varit sjukt petig med att allt ska stämma. Hela veckan har jag ridit inför spåret på raka linjer och gjort 1363737 övergångar och idag kändes det som att det gett resultat. Det gick väldigt bra och hon är lite lydigare nu. Hon har känts lite olydig några veckor så detta behövde hon. Hoppa gör hon ändå alltid fantastiskt!! Kam styra henne på vad som helst och hon bara kör, underbara gullunge! <3

Imorgon rider vi ut en sväng så hon får känna sig lite glad och på tisdag åker vi :)

"Ledig"

Publicerad 2013-09-28 22:06:27 i Allmänt,

Idag är jag egentligen ledig men var på Runsten klockan 10 för att nya och gamla ägaren till Loppan skulle skriva kontrakt... Loppan åkte sen med sin nya familj till Uppsala och kommer vara väääldigt saknad! Usch så tomt det kommer vara imorgon när hon inte är kvar :(

När jag ändå var på plats tog jag Zally och Laban och var med på Pay and jumpen. Båda fick hoppa 110 och 120 cm.

Laban var felfri i 110 och hade ett ner i 120 men fin. Han är en storhoppande häst så lekte runt banorna idag. Jag har ju bara hoppat honom en gång så måste hitta knapparna och lite så :)

Zally var felfri i både 110 och 120cm och mycket fin. Super härlig häst som ger en bra känsla! :)

Fixade lite i stallet och så innan jag åkte till Topanga :)

Alltid ett leende i din närhet!

Publicerad 2013-09-28 18:46:26 i Allmänt,

Spelar ingen roll hur jag känner mig när jag kommer till min Topanga, jag lämnar henne alltid med ett leende. Hon är det bästa i mitt liv <3

Har ridit ut på långtur och hon har öron spetsade och är bara bäst. Jag gillar min häst mest i denna värld!

Ziramis på besök!

Publicerad 2013-09-28 16:24:20 i Allmänt,

Idag har Zirre varit och hoppat pay and jump på Runsten och fick rosett. Kul att det funkar bra för honom och hans nya ägare :)

Fredag hela veckan!

Publicerad 2013-09-27 20:40:26 i Allmänt,

Idag var 11 hästar motionerade före 13.00 vilket var bra men jag red inte alla själv. För att jag skulle kunna sluta i tid kom Marika och red med mig. Hon red Laban, Loppan, Drifter och Calette. Jag red Ghisela, Britt, Calida, Diva, Tiger och Zally. Ronja longerade Summer.

Diva var super idag så guldstjärna till henne :)

Zally skulle jag hoppa pay and jump banan på som ngn slags försökskanin och hon hoppade ettan super och sen gick hackamoret av. Hon galopperade glatt runt typ 10 varv och hoppade hinder åt alla möjliga håll innan vi lyckades få in henne i ett hörn och stanna. Gullig häst som ville hoppa i alla fall :)

Slutade väl halv 3 och åkte till Topanga. Red ut med Maria och Pysen. Sessan kändes bättre idag men inte helt 100 ännu eller så är jag lite känslig. Hoppade även fina ponnyn strecket innan jag åkte hem :)

Äter middag framför idol med familjen och Matilda men hon är typ familjen :)

Natti!

Publicerad 2013-09-26 22:45:15 i Allmänt,

Sovdags nu och trött är jag men ändå nöjd. Red 9 idag och en longerades och skulle lätt orkat 5 till :)

Ghisela trimmades med lite serier från Helenas träning igår. Superfin är hon!

Summer och Diva trimmades och båda börjar bli ridbara igen :)

Laban och jag hade vårt bästa pass ihop. Trimmade även honom och han var verkligen fin.

Calida, Tiger och Zally red jag ut på och samtliga skötte sig rätt bra!

Britt longerades och Calette och Drifter hoppades lite på till filmen. Båda var fina och slog höjdrekord. Tog sig över 130 cm, mina fina bebisar <3

Sista hästen!

Publicerad 2013-09-26 16:31:04 i Allmänt,

Avslutar dagens ridande ute i fint väder dock svinkallt. Rider i alla fall på en mysig Zally. Har spelat in försäljningsfilmer på Drifter och Calette som lär komma upp :/

Hörs sen!

En bättre onsdag!

Publicerad 2013-09-25 22:36:42 i Allmänt,

Stallet fixades som vanligt på morgonen och jag hann trimma Summer och Diva innan 10. S mkt bättre idag äntligen börjar det släppa!!! D hoppade lite studs och var fin men måste lite leva upp till sitt namn emellanåt.

Red sen ut på Ghisela och Loppan och båda var pigga och glada.

Trimmade Calida och Zally. Calida väldigt spänd i början men helt sinnes vad fin hon var efter ett tag. Det är dessa stunder man verkligen vet varför man aldrig vill sluta kämpa. Skuttade över ett hinder på 70cm ett par gånger och hon hoppade väldigt högt. Har inte hoppat henne sen innan Falsterbo. Räknar med att kunna hoppa henne om ca 2 veckor. Zally fin och trevlig, en världen tjej!

Eftermiddagen spenderade jag med serier i ridhuset tillsammans med Britt, Laban och Tiger. Övningarna gjorda främst för Britt men nyttiga för alla. Britt var väldigt fin och det kändes som att vi behövde det. Laban hittar jag fortfarande knappar på men kul att ha honom igång! Tiger var så duktig, fin bebis häst!

Har storstädat hemma och sen hängt med min bästis. Åt middag och rundade av kvällen hos våra favoriter Wicky och Pyttan :)

Putskroken!

Publicerad 2013-09-25 17:08:17 i Allmänt,

Såhär ser putskroken ut nästan dagligen. Dags att putsa och kanske tvätta lite. Tigris får sola under tiden :)

Har hunnit med 9 ridpass och har ridit klart för dagen!

Biten, knockad och sparkad = bra dag!

Publicerad 2013-09-24 19:36:44 i Allmänt,

Dagen började som vanligt. Hann rida varsitt markarbetspass på Ghisela och Summer med låga studsar och travbommar. Grisen så himla fin och fräsch. Sjukt taggad var hon på studsarna och tog verkligen sats. Summer och jag hade tredje världskriget vilket vi har i början av våra pass men sen släpper det och han blir fin.

Sen kom hovisarna vilket Marika glömt säga och verkade våra 11 lösdriftshästar. Blev biten av popcorn, knockad av Dina och sparkad av Ragata, vilddjur!! Precis när vi var klara åkte jag och Loppan till Solvalla. Var hemma vid insläpp och har ridit sen dess.

Ut på Britt, Tiger, Calette, Drifter, Calida, Laban och inne på Zally.

Calida var helt galen men de andra skötte sig. Zally rider vi på hackamore tills hon har fixat tänderna och hon tyckte det var lite konstigt men trevlig och fin häst :) ska bli kul att jobba mer med henne!

Ganska nöjd som hann allt på 12 timmar, ibland är jag effektiv :)

Loppan är såld :/

Publicerad 2013-09-24 15:23:37 i Allmänt,

Har varit och besiktigat Loppan idag och hon gick igenom utan anmärkningar. I helgen lämnar hon oss och åker till en familj där jag tror hon kommer att trivas super! Känns som ett perfekt hem för henne på alla sätt och vis men tråkigt att hon lämnar stallet. Vissa hästar fastnar man mer för och jag har alltid gillat att jobba med Loppan. Hon är en pärla <3

Det här med försäljningsstall är nyttigt för mig som har svårt att skiljas från mina hästar! Skulle kunna samla på mig hur många som helst och aldrig låta dem lämna mig.

Måndag

Publicerad 2013-09-23 22:38:55 i Allmänt,

Idag har jag trimmat inne hela dagen under tiden som hovisarna skodde. Imorse red jag Ghisela och prakti longerade Britt. Sen trimmade jag Summer, Diva, Laban, Tiger och Calida. Laban bytte jag bett och nosgrimma på och det blev stor skillnad. Superfin var han idag :)

Hann även med att mocka alla hagar, putsa alla träns som inte hunnits i helgen och tvätta ett par maskiner. Nöjd med min insats. Gick hyfsat smärtfritt idag då vi inte hann verka ngn lösdrift.

Har varit hos Jenny efter Topanga och ska sova här, hörs imorgon!

Min andra halva <3

Publicerad 2013-09-23 18:32:00 i Allmänt,

Tillbringar em/kvällen hos mitt hjärta. Världens finaste levande sak på denna jord är hon. Men något stämmer inte med henne.. Hon är inte som hon brukar och det oroar mig något fruktansvärt mycket. Jag känner henne utan och innan så jag vet och jag vet att jag känner henne bättre än någon annan också. Älskar henne så oändligt mycket så det känns i hjärtat när hon inte är på topp..

Planer.

Publicerad 2013-09-23 15:15:00 i Allmänt,

Planerna för hästarna lyder såhär!

Ghisela: trimmas på som vanligt och tävla om 2 veckor. Hon har nu haft vila i 2 veckor och en veckas lugn ridning.

Summer: hårdtrimning på marken och ska matschas till tävling om 2 veckor. Han har haft en vecka vila och en vecka väldigt lugn och sen en med lite mer jobb men fortfarande inte mycket. Skönt att både han och Ghisela har fått ett break!

Britt: hållas igång men inget hårt arbete. Ska hoppa studs en dag denna vecka sen rida ut och longera. Även hon ska tävla om 2 veckor.

Diva: hon går breeders om en vecka och har haft hårdjobb blandat med återhämtning. Ska jobba lite studs och småhinder i veckan och mycket lydnad!

Drifter/Calette: de har inget på schemat och kanske inte gör så mycket mer i år. Blir en lugnare period med mycket uteritter. Ska hållas igång ett tag till då de är till salu :(

Sen kommer vi till försäljnings/tillridningshästarna.

Tiger: han trimmas på och jobbar med att styrka, kondition och lösgjordhet för tillfället. Ska trimma ett tag till innan han ska ut och tävla. Han behöver bli stark så ganska korta pass till att börja med!

Loppan: hon ska ridas men har ingen tävling närmsta veckorna. Hon är tyvärr rätt klar för att säljas även om jag skulle vilja ha henne i träning ett tag till!

Royal: han ska filmas och ut på annons så småningom!

Laban: han är igång nu så det ska bli hårdare trimning och börja hoppa och tävla ska han också göra.

Zally: hon är vaccinerad igår och ska fixa tänderna, sen ska hon börja ridas men hon är igång så är bara att tuta och köra. Tror det är en rolig och fin häst så ser fram emot att rida henne :)

Mina egna hästar

Topanga: hon rids lite lugnt nu ett par veckor för hon har varit och är lite hostig. Sen är det som vanligt. Ska se ifall jag hittar ngn passande tävling till henne i slutet på oktober!

Calida: hon har satts igång väldigt långsamt och ska nu igång mer. Hon tappade mycket under sin vila så har en del att ta igen. Planerar att tävla henne om ca en månad.

Det var de tror jag!

Gårdagens ridande.

Publicerad 2013-09-23 08:17:49 i Allmänt,

Igår red jag mest ut och galopperade hästarna. Summer, Britt, Ghisela, Calida och Tiger fick komma ut. Summer var så jobbig men blev så fin. Nu är det hårdtrimning som gäller om han ska komma i form till nästa tävling. Tiger jätte duktig och galoppen var super. Calida som vanligt väldigt spänd ute men när hon var fin var hon ruskigt fin. Gris pigg som bara den och behöver också trimmas lite mer nu. Britt vild men också fantastisk :)

Loppan visades för spekulanter och skötte sig som vanligt!

Idag har vi redan påbörjat ridningen före mockningen. Kommer vara kaos idag med för det är Hovis dag..

Wickans nya vän!

Publicerad 2013-09-22 21:53:47 i Allmänt,

I veckan fick Wicky en ny vän på lösdriften och inte vilken ny vän som helst utan Pyttan. Det är Annas/joddys/Bredis häst. Wickan har helt klart fått konkurrens, Pyttan som vunnit sm i fälttävlan och gått 140 hoppning kanske kan lära henne ett och annat!?

Nu har också min Bästavän ännu en anledning till att åka hit oftare :D

Kaos!

Publicerad 2013-09-22 16:28:26 i Allmänt,

Idag har det varit kaos.. Provridning, ny häst, veterinär besök med ett gäng hästar, mocka allt själv, packa hö och ta in och ut! 2 stycken är i nuläget ridna så har en hel del kvar! Får se hur många det blir men i stallet hittar man mig garanterat ikväll i alla fall :)

Positiva besked är i alla fall att Calida och Ghisela är helt klockrena så nu är det bara tuta och köra :D

Besviken men ändå nöjd!

Publicerad 2013-09-21 22:29:00 i Allmänt,

Till att börja med kan jag säga att bedömningsklasser är ngt jag redan 2045 kan tänka mig att rida igen! 

Calette gjorde sin livs bästa runda. Allt stämde, varenda distans var typ perfekt. Min ridning kändes bra och jag var sjukt nöjd. Fick bra omdömen och så men poängen... sög!

Drifter var lite spänd i början men fick ändå bra omdömen för god ridbarhet. Efter halva banan blev allt klockrent. Men även han fick dåligt betalt.

Båda dessa hästar har irländska mammor vilket man inte gillar... Sen lite andra saker som gör att de inte riktigt blir rättvist bedömda. Efter Calette funderade vi liksom på att stryka drifter! Hästarna har hoppat första tävlingen inne och gjort sitt jobb bra så inget ont om dem!

Ann gjorde min dag genom att komma fram och säga att hon aldrig sett mig rida så bra som jag gjorde på Calette. Kul att höra så ska ta med mig det och hästarnas prestation och skita i poängen. De avgör ändå inte hur bra hästarna kommer att hoppa i framtiden!

Mot Strömsholm!

Publicerad 2013-09-21 12:32:00 i Allmänt,

Har tävlat en 120 med Loppan och Royal på morgonen hemma och med tanke på deras lilla rutin så tycker jag båda gjorde bra insatser. Loppan hade ett ner för jag red klantigt men i övrigt super!! :) Royal 2 ner men fin. Hans livs andra 120 och det var rätt mycket fel så bra gjort. Lite mer rutin och han kommer hoppa mycket felfritt :)

Nu är jag påväg med 4-åringar till Strömsholm för att de ska hoppa sin semifinal inför breeders. Båda är knoppade och fina så nu är det bara att hoppas på lite flyt. Deras starter poängbedöms vilket är lite jobbigt men vi kan inte göra mer än vårt bästa.

kung kung kung

Publicerad 2013-09-20 22:43:52 i Allmänt,

Idag hoppade Summer 175cm vilket var sjukt. Vilken känsla att styra mot ngt som liknar en vägg och sedan flyga över. Det gjorde hela min dag, tack bästa Summer <3
 
 

Fredagsmys när det är som bäst!

Publicerad 2013-09-20 19:37:08 i Allmänt,

Har varit ute på en tur med Topanga, Maria och Pysen. Toppi som alltid bäst i världen <3

Ska hem och äta och lite så innan jag rullar tillbaka till Runsten. Imorgon är det tävling på två olika ställen med totalt 4 hästar :)

Hickey träning!

Publicerad 2013-09-19 21:56:48 i Allmänt,

Idag har jag ridit 10 hästar varav tre tränade för John.

Trimmade Summer som inte var att leka med idag.. Redan häst ett fick mig trött men skam den som ger sig han bättrade sig mot slutet.

Diva, Britt, Tiger och Calette travade bommar, travhoppade och hoppade lite studs. Bra jobb med samtliga men mest nöjd med resultat på Calette!

Ghisela reds lite lätt och känns helt okej för att vila. Älskar att ha henne i träning så hoppas det håller i sig... Ni måste hålla tummarna på söndag!

Calida fick en tur i skogen och tog sig runt mest på två ben men hade fina stunder också :)

Tränade sen Royal, Laban och Loppan. Himla nyttigt att träna olika hästar och alla lär mig nya saker och desto mer jag kan träna desto fortare tar det tills jag blir bra. Royal var fin och känns bara bättre och bättre för varje gång jag hoppar honom. Laban har jag aldrig hoppat och han har inte hoppat på länge men det kändes bra. Hoppade bara lågt men han känns väldigt fin i hoppningen. Loppan en stjärna och gjorde det mesta helt super :)

Nu ska jag skynda och fixa klart alla miljarder saker jag har att göra så jag kan sova. Måste sova mycket för att orka hålla fokus på 10 hästar om dagen!

Idag solar hästarna inne!

Publicerad 2013-09-19 10:02:11 i Allmänt,

Det regnar som bara den och hästarna tycker det är sådär. Men vi lyxar till det och låter alla sola när vi fixar dem. Det kommer bli en rutin nu när det blir kallare! Kungen är nöjd inne under sitt solarium och vill helst inte ut alls.

Ledig och halvt död!

Publicerad 2013-09-18 21:36:41 i Allmänt,

Idag är jag ledig och har inte gjort ngt vettigt alls. Sov hela 11 timmar inatt men känner mig ändå trött.. Yr i huvudet och halvt död. Har tillbringat dagen framför serier tillsammans med min knäppa lilla hund.

Åkte till stallet och spenderade lite tid med min kärlek Topanga<3 var ute på en mystur. Som jag älskar denna häst... Hon är det bästa i mitt liv!

Ska väl snart sova för måste åka 6 imorgon. Ska rida Ghisela imorgon igen vilket jag lääängtar till, min stjärna <3

Hejdå Silver Shadow!

Publicerad 2013-09-18 16:48:29 i Allmänt,

Idag flyttade Silver till sitt nya hem i Örebro. Kommer bli lite tomt och framför allt tyst i stallet utan honom. Kommer sakna honom lite, vi har ju trots allt tillbringat 10,5 månad tillsammans. Men nu kommer han få bli kung och prioriteras som nummer 1 så han kommer trivas. Vårt lilla charmtroll <3

Jag vill jag kan och jag ska!

Publicerad 2013-09-17 22:09:10 i Allmänt,

En dag vill jag bli bra! Just nu har jag 12 (imorgon 11) hästar att rida och jag är lyckligt lottad som har möjligheten att rida så mycket. Jag lär mig och får nya erfarenheter av alla dessa hästar dagligen.

Idag har jag jobbat som vanligt och hunnit rida 11 hästar varav 2,5 har tränat för KG.

Grisen var pigg och inte alls så farligt stel, underbart att få sitta på henne igen!

Laban, Calida, Silver, Diva och Summer trimmades ordentligt inne. Calida endast i 7 min trav och galopp men det blev intensiva minuter för henne.

Royal och Loppan visades för spekulanter och de skötte sig bra.

Drifter och Calette tränade för KG. C väldigt spänd i början och stressad över att hon fick vatten på sig av högtryckstvätten.. Mitt stall har tvättats idag nämligen. Efter 20 min började hon komma över den katastrofala händelsen och blev fin. Hoppade kungligt på de flesta språng. Drifter var stjärnan, så himla fin i hoppningen. Hoppade en bana på 110 för första gången och han hoppade så väl och var så duktig.

Tiger var det som kom igår och honom red jag och han var sig lik, KG blev väldigt förtjust i honom så han var tvungen att se honom hoppa några språng och han är bra fin. Därför fick jag lite träning med honom också. Väldigt kul att ha honom i stallet och längtar redan till nästa ridpass :)

Har hunnit fixa lite annat i stallet också vilket var bra. Imorgon lämnar en häst stallet vilket kommer bli lite tomt men det är rätt beslut och han kommer få det bra!

Måndag

Publicerad 2013-09-16 23:08:25 i Allmänt,

För mig gör det aldrig ngt att det är måndag då jag älskar alla dagar på mitt jobb. Typ fredag hela veckan kan det kännas som.

Det har varit filminspelning i ridhuset hela dagen så har motionerar djuren ute och på utebanan.

På utebanan trimmades Summer, Loppan och Drifter. Longerades gjorde Laban, Silver och Diva. Summer bättre än vad jag trodde att han skulle vara. Äntligen ska vi kötta på igen. Diva joggade bara lite lätt på lina utan inspänningar. Skulle ha vilat men eftersom de regnat har hon bara stått och tryckt i hagen.

Red ut på Britt, Royal och Calida. Britt känns helt oberörd över att ha varit borta och hoppat. Hur mycket energi i henne som helst!

Åkte hem efter jobbet, plockade upp Skalman och åkte till Topanga som trimmades lite. Mitt älskade hjärta <3 finns ingen som hon min fina fina bästa Topanga!

Sen plockade jag upp en häst och åkte till runsten! En nykomling men som för mig är bekant sen tidigare. Ni som känner mig eller följt mig länge lär säkert känna igen honom. Ska bli väldigt kul att se hur han känns nu. Har alltid gillat denna häst! :)

Gårdagens resultat!

Publicerad 2013-09-16 11:08:38 i Allmänt,

Royal hoppade 120 och sen 110. Hans livs första 120 och han hoppade strålande. Ett ner men väldigt nöjda. I 110 kom han tvåa med snabbaste tiden men ett ner i omhoppningen. Duktig!

Britt hoppade stört bra i 140. Började dock med att riva ettan. Var bara två felfria så la upp tempot, fin genom trekombinationen och tvåkombinationen som hade trippel in. Fin på allt annat men rev tyvärr sista hindret också annars hade hon blivit 4a.. Men hon var lika fin i alla fall. Snart kommer vårt flyt när vi fått lite mer rutin :) älskling!

Diva hoppade 120 och gjorde det felfritt, bästa underbara Diva!!

Resultat Huddik dag 1!

Publicerad 2013-09-14 20:38:18 i Allmänt,

Royal hoppade 115cm vilket var hans debut på den höjden. Kändes riktigt fin, rev 3an vilket var lite onödigt och sen var jag tvungen att styra undan från ett hinder för på hindret innan blev det kaos och han hoppade rätt upp och jag höll på att flyga av. Sjukt att han klarade hindret. Men fin som sagt :) 8 fel på hinder!

Diva hoppade 115 och 125 och har varit som en tiger, äter typ hinder. Men värsta studsbollen. Helt sjukt vad spänstig hon är! Felfri i 115 och ett ner i 125 men mkt nöjd med älsklings Divo :)

Britt hoppade 125 och 140. Två ner i 125 för hon tittade på allt runtomkring men många fina språng. Planen var att hon skulle få titta av sig lite i den klassen. I 140 var hon grym verkligen sjukt fin!! Hade tre ner på en låååång och svår bana. Slutade 12a liksom av 30 starter. Rev b i en kombination och två på slutet. Det sista för hon var irriterad för nerslaget innan. Men alla svårigheter gick bra och som sagt mycket fel och Britt är bara 7 år får man inte glömma!

Loppan aka dagens stjärna var felfri i båda sina starter och jättefin. Kom 2a i 115 och 6a i 125 som var en a1:a så blev som att hoppa 3 klasser och omhoppning på 130. Hoppar henne inte mer i helgen då hon inte kan prestera bättre och gick mycket idag :) guldstjärna! Hon kommer bli fin!

Sovdags

Publicerad 2013-09-13 23:36:57 i Allmänt,

Framme och hästarna är utlastade och nattade sen ett tag tillbaka. Bonds har lagat god middag och nu är vi däckade i sängen.

Imorgon börjar vi kanske runt 10 så inte en jätte tidig morgon :)

Lycklig över att vara på tävling är jag och bästa sällskapet har jag också!

Ny familjemedlem!

Publicerad 2013-09-13 18:50:52 i Allmänt,

Idag har min systers nya ponny kommit. De var på Irland och provade honom för några veckor sedan och nu är han hos oss. Pysen kallar vi honom men han heter ngt annat :) lite lik Candy så blir nog en superponny!

https://cdn2.cdnme.se/2698374/6-3/pic_52333898ddf2b3568ae4fcc0.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2698374/6-3/pic_52333898ddf2b3568ae4fcc0.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2698374/6-3/pic_52333898ddf2b3568ae4fcc0.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/2698374/6-3/pic_52333898ddf2b3568ae4fcc0.jpg" class="image">

Mot Hudiksvall!

Publicerad 2013-09-13 16:10:03 i Allmänt,

Sitter i lastbilen påväg mot Huddik med 4 hästar.

Har varit sjukt stressigt idag och ändå började jag tidigare. Men 8 hästar är motionerade och Silver visades för spekulanter. Hästarna som är med är tvättade och friserade och stallet fixat!

Med mig har jag Diva, Britt, Loppan och Royal :) bästa Jenny kör också!

Ledig och sorglig dag!

Publicerad 2013-09-12 21:50:58 i Allmänt,

Jag har verkligen chillat idag till klockan 14 när jag gick upp och började packa alla Eddies täcken han ska ha med sig vilket blev typ 4 Ikea kassar.

Åkte till stallet och red ut en timme med Maria. Topanga mitt allt var helt knäpp men så fin och så glad. Hon ger mig så mycket glädje och styrka!

Sen tog jag farväl av Eddie och en och annan tår föll men mest för Marias skull. Jag vet ju hur hon känner och ångesten hon har. :(

Hjälpte sen Elin med fina Strecket och det gick super, kalasfin ponny :)

Sover i ödet inatt igen och har ätit god middag med pappa. Snart ska jag sova, vet inte hur jag ska få ihop min dag imorgon men det löser sig nog...

Sorg hos familjen Åkerström.

Publicerad 2013-09-12 14:38:48 i Allmänt,

Efter 4 år ska idag vår lilla prins Eddie flytta till en ny liten tjej. Han är nog den bästa ponnyn man kan tänka sig och har varit helt perfekt för min syster på alla sätt och vis under denna tid. Helt otrolig är han och så mycket älskad av hela min familj men allra mest av Maria.

Vill inte vara i min systers kläder just nu och lider verkligen med henne. Jag tycker detta är sorgligt liksom och han har aldrig varit min ponny. Jag vet däremot hur hon känner och vill inte att ngn jag älskar ska behöva må så dåligt som hon gör just nu. Det är fruktansvärt... Minns bara när jag sålde min ponny Bella.. Eller när vi tog bort Pippi, Sessan, Silver och värsta av allt Candy. Rena mardrömmen! Vi åkerströmare har en tendens att fästa oss vid våra djur lite mer än normalt vilket gör dessa situationer ännu värre. Men vi är starka och vi kommer igen hur hemskt det för stunden än känns så kommer vi upp till ytan så småningom även om det kan ta tid.

Idag kommer vi alla fälla en tår och Maria förmodligen ett helt hav men prinsen kommer få det bra och Maria ska vi stötta så gott det går även om snälla ord inte hjälper så mycket för tillfället. Önskar verkligen att hon slapp det här, hemskt att se henne så ledsen som hon varit sen det här beslutet togs!

Svante Johansson kurs!

Publicerad 2013-09-11 22:41:36 i Allmänt,

Igår tränade jag 4-åringarna för Svante och båda skötte sig super även om den svarta (Calette) var lite vild till en början!

Det var mycket markarbete och man fick jobba i tävlingsgaloppen vilket jag gillar då det är viktigt att den galoppen är stark och reglerbar. Var lite kämpigt men blev bra och båda levererade med grymma språng. Drifter förvånade flera gånger och sprett hoppade sjukt bra och stort.

Idag var det med bana och jag hoppade Britt och Diva. Ingen hade ett enda hinderfel men har lite saker att träna på med speciellt Diva som var lite för taggad idag. Men förstår precis vad det är som ska tränas på så hoppas på en förbättring i min ridning. Båda hoppade fint!

Har aldrig tidigare tränat för Svante men det är helt klart ngt jag vill göra fler gånger. Har lärt mig mycket dessa två dagar en:)

Tisdag

Publicerad 2013-09-10 19:50:38 i Allmänt,

Håller på att tvätta och fixa i stallet men har tagit en paus och gosat med Divis en stund, världens mysigaste!

Har jobbat sen halv 8 men känner mig inte jätte trött bara lite lagom precis som det ska vara :)

Har trimmat Royal, Loppan, diva och Laban inne. Diva är riktigt fin men det finns saker att träna på. Sjukt kul att rida henne. Loppan och Laban fick sig varsitt hårt pass så svetten rann om oss alla 3.

Red ut på Calida. Summer och Britt longerades. Silver gick på bandet. 4-åringarna tränade jag för Svante men mer om det om ett tag för nu ska jag fortsätta fixa.

Min stora kärlek <3

Publicerad 2013-09-10 11:43:09 i Allmänt,

Min största kärlek här i livet är som ni kanske redan vet Topanga.

I år har hon tävlat väldigt sparsamt och inte tränat hoppning så mycket som hon brukar men ändå levererar hon med fina resultat.

12 starter har hon gjort och har 2 placeringar av det och 6 vinster. Hon är kärlek och det finaste jag har i mitt liv.

Nya knep!

Publicerad 2013-09-09 22:05:55 i Allmänt,

Har ridit mest hela dagen idag.

Res ut på Royal, diva, Loppan, Calida och Silver.

Trimmade inne på Britt och vilda Calette ! Summer ska igång igen och longerades idag.

Tränade Drifter för Per och fick verkligen nya knep att testa mig fram med. Har testat massa knep och inget ger ngn större effekt men dessa knep känns bra och jag hoppas att de kommer ge resultat. Hårdkörning blev det för honom idag men det behövde han :)

Laban har jag ridit på kvällen för hans ägare ville komma och kolla och han skötte sig.

Blev en lång dag med 13,5 timmes jobb men efter Drifter fick jag nya krafter. Kanske för att jag kände en stor utveckling och möjligheter till att få ordning på honom :)

Calida ska sättas igång i 2 veckor och kollas igen för er som vill veta hur det gick med henne igår.

Måste orka mer!

Publicerad 2013-09-09 16:28:43 i Allmänt,

Nu har jag 10 min tills jag ska börja fixa nästa häst och känner att krafterna helt tagit slut. Sitter därför på en pall och samlar krafter så jag ska orka genomföra ett pass för Per på Drifter. Jag borde orka mer, borde gå till tvättstugan och tvätta, eller mocka hagar eller ngt annat fix men jag orkar inte.

Har under den senaste tiden funderat mycket på hur viktigt det faktiskt är att äta och sova bra. Jag har börjat springa för att få en bättre kondition som kan göra att jag orkar mer också. Äta regelbundet är jag dålig på men jag jobbar på det. Jag hinner inte alltid sova mycket men ska försöka bättra mig och stundtals sover jag mycket några nätter.

Det är ibland tufft att sköta ett stall på 13 hästar varav 11 rids. Men de flesta dagarna går det utan problem.

Nu har jag två hästar kvar och är redan mer eller mindre död. Det finns dagar som är jobbigare än andra men det får mig också att tänka till och jag vet att varenda minut är värt det! Jag älskar mitt jobb så galet mycket så ska se till att dessa dagar inte finns för jag blir bara besviken på mig själv!

Ett hjärta av det finaste guldet <3

Publicerad 2013-09-08 21:02:00 i Allmänt,

Ghisela har ett hjärta som är större än hela henne tror jag och då är det ganska stort för gris är rätt stor. Vilken tapper kämpe hon är. Idag fick vi det bekräftat även fast vi redan visste det sen tidigare. Hon är helt otrolig <3

Älskade häst och Bästavän!

Publicerad 2013-09-08 18:19:07 i Allmänt,

Topanga har varit fantastisk idag och var felfri hela dagen även på framhoppningen. Vann både 110 och 120 vilket var sjukt kul! Hon var bäst och så fin och underbar. Det bästa som finns är att vinna på hennes rygg. Det ligger så mycket kärlek bakom det hela och hon är min bara min häst vilket gör allt ännu mer speciellt <3

Lycklig över henne idag!! :D Royal rätt duktig och Loppan började bra! Lite finslipning och rutin och det blir super :)

Tidig morgon!

Publicerad 2013-09-08 05:36:30 i Allmänt,

Har matat hästarna och borstat hästarna. Snart ska jag lasta och sen rullar vi till Märsta med Royal och Loppan. Mamma kommer även dit med Topanga :D

Hoppar 110 och 120 med R och T!

L hoppar 120 och kanske 130 om hon känns bra!

Packar för fullt!

Publicerad 2013-09-07 20:29:59 i Allmänt,

Kom till Runsten klockan prick 14 och tog in alla djur innan jag började rida. Trimmade Diva och Laban med mycket tempoväxlingar. Laban på terrängbanan och Diva inne. Diva var sjukt fin :)

Royal och Loppan trimmades inne och skuttade några hinder på 1m så jag skulle få in känslan till imorgon då båda tävlar. Fick trimma en del men fina blev dem!

Longerade Britt, Calette och Drifter. Calette inte halt efter Hovis besök igår :)

Calida friserade jag och tänkte rida men så blev det inte, checkar henne hos veterinären imorgon igen... :(

Nu putsar jag och packar för fullt!

Sol + Topanga = bra start på dagen

Publicerad 2013-09-07 12:38:42 i Allmänt,

Har ridit ut på sessan en stund och hon är så glad och så fin. Känns fräschare än någonsin! Hon trivs nog super i nya stallet och får bra mat vilket är skönt och viktigt.

Nu back to Runsten och rida ligan där :)

Ledig = kvalitetstid med Sessan <3

Publicerad 2013-09-06 18:17:18 i Allmänt,

Är ledig idag och har chillat hemma halva dagen vilket kändes som att det behövdes. Åkte sen till centrum och fixade lite på banken och hämtade syster.

Vi drog till Foderby och hon mockade och fixade medan jag klippte prinsessan. Red sen på gräsbanan och checkade så hon var som jag vill ha henne. Hoppade lite gymnastikövningar och ett och annat språng också. Hon var superfin, verkligen sjukt fin! Älskade häst vad lycklig hon gör mig <3

Har varit och köpt ridbyxor med Skalman och nu ska jag hem och fixa mig inför kvällen. Tegel blir det och jag är taggad!! Ska bli kul att träffa mina homies igen, som på den gamla goda tiden :)

Dagen

Publicerad 2013-09-06 01:39:46 i Allmänt,

Idag blev det lite mer jobb eftersom jag tog in unghästarna igår.

Började med att rida Diva eftersom jag längtade så efter att göra det. Hon var superfin så vilan var bra för henne.

Red sen Laban som bara blir bättre och bättre. Kommer även på honom mer och mer!

Silver är riktigt fin i traven men galoppen ska vi trimma mer.

Drifter aka Emil i lönneberga var pigg men helt okej.

Royal fortsatt fin och trevlig. Jobbade mycket med galoppen och det kändes bra.

Calida red jag ut på och galopperade 3 min! Pigg var hon och lite spänd men inte istadig :)

Tränade Britt för John Hickey och det gick bra. Vi hoppade två varv på en bana som innehöll 19 språng och jag fick verkligen komma in i Britt-ridningen. Hon hoppade mycket fint och vi fick träna mycket kombination!

Loppan visades för spekulanter!

Filmen hos bror var bra eller i alla fall början och slutet däremellan tog jag en powernap. Nu är jag hemma och har bäddat ner mig med Tequila och ska sova lite mer :)

Hos bror!

Publicerad 2013-09-05 23:10:30 i Allmänt,

Stressig dag med jobb från halv 8 till kvart över 9. Är hemma hos min bror nu med bästa Emma och ska kolla på film om vi nu kan komma överens om ngt bra. Bara jag som har bra filmsmak tror jag!

Återkommer sen eller imorgon.

Trött men nöjd med mig själv!

Publicerad 2013-09-04 19:47:13 i Allmänt,

Har typ jobbat själv hela dagen så det har tagit sin tid. Kom precis hem men har sprungit också.

Har haft bra pass idag med hästarna. Är nöjd med alla och min ridning och även uppläggen på de olika passen.

Britt, Loppan och Laban trimmade jag inne. Calida, Silver och Royal red jag ut på.

Royal tränade jag igår för KG och det gick bra. Han är stor men så lätt att rida och har lätt för att korta och sådär. Kung på allt markarbete. Fick träna på att rida honom i större språng när vi hoppade och det ska jag träna mer på. Därför red jag ut idag och jobbade galoppen. Superhärlig häst som är rolig i allt :)

Kom hem från stallet vid 6 och bytte direkt om till springkläder och tog en runda med Tova vilket jag även gjorde igår. Bra av oss!! Skulle sen hämta hem Diva men Calette var jätte halt så fick ta in henne och Drifter också. Fixade boxar till dem och undersökte sprett men hittar inget synligt :(

Dagens stora händelse är även Wicky som jag tog in och gjorde ultraljud på eller aa veterinären gjorde. Hon är dräktig i tredje månaden så nu är läget rätt stabilt. Longerade henne också och hon var inte halt så det känns super. En dag kanske fina fina Wickan blir bra :)

Mina stjärnor!

Publicerad 2013-09-04 11:07:01 i Allmänt,

Ghisela och Summer går i varsin gräshage och vilar hela veckan. De har gått mycket och ska få vara hästar ett litet tag.

Saknar redan att rida dem. Men tror att de behöver ett break så de får nya krafter.

Stallet är rätt lugnt för tillfället bara 6 hästar att rida då Diva, Drifter och Calette fortfarande är ute. Men Diva tar jag kanske in idag och de andra till helgen!

Har en praktikant också men hon längtade hem så hon ska åka hem tyvärr! Men lite saker utöver det vanliga har jag hunnit med vilket är bra :)

2 år <3

Publicerad 2013-09-03 22:04:15 i Allmänt,

Idag var det exakt 2 år sen vi hämtade hem min fina Wicky. Helt sjukt att det redan är 2 år sedan och ännu mer sjukt är att det även är 1 år sedan jag sist red henne.

Men är så glad över att jag har henne i mitt liv. Hon är min trygghet, min glädje och ja mitt allt. Hon är min handen i handsken häst också. Även om hon inte rids för tillfället så ger hon mig så mycket styrka genom att bara finnas här och vara den hon är.

Jag älskar henne så oändligt mycket och är tacksam över att min mamma köpte henne till mig <3

Britt <3

Publicerad 2013-09-03 09:11:54 i Allmänt,

Efter en natt med tårar är det skönt att få sitta bakom dessa öron. Glädjespridare är vad hon är finaste Britt.

Varför måste det alltid ska vara något dåligt man måste oroa sig över så fort allt blivit bra? Varför kan inte de som står mig närmast stötta mig och sätta sig in i min situation?

Tur jag har fina hästar som kommer gå leendet att komma tillbaka!

En bra måndag!

Publicerad 2013-09-02 20:00:13 i Allmänt,

Faktiskt en bra måndag idag. Kestas mockade stallet och jag tog ut och började rida direkt. Fick även en praktikant som hjälp.

Red Royal för första gången. Han är här på försäljning och är 10 år gammal. Trevlig och lättsam häst!

Red Laban och Loppan som båda kändes bra. Loppan har blivit väldigt fin!

Silver och Britt fick en tur ute. Britt var vild och faktiskt Mupp Silver också!

Calida skrittade ut och galopperade 4 varv i ridhuset. Hon studsade och hoppade men bara för hon var pigg.

Hann även tvätta 3 maskiner och städa en del i sadelkammaren. Ska försöka städa riktigt ordentligt där inom kort.

Har som sagt varit hos Topanga och nu väntar en dejt med Joddy/Bredis/Anna :)

Ute och galopperar med ponnyligan!

Publicerad 2013-09-02 17:38:28 i Allmänt,

Hemma hos Topanga i hennes nya stall. Inte så lätt att hitta hit då jag aldrig varit här förut.

Känner mig inte hemma här ännu men verkar vara sjukt bra stämning så blir nog super!!

Sessan aka Topanga var busig först men när vi busat en stund körde vi ordentligt arbete och det var inte lika kul tyckte hon. Gullhjärtat <3

Valida W

Publicerad 2013-09-01 16:31:49 i Allmänt,

Calida har varit frånvarande från bloggen ett tag då det varit lite problem med henne och det har varit osäkert hur det skulle bli med henne.

När jag var i falsterbo gick hon på bete och sen red jag henne lite men hon kändes lite stapplig liksom. Koko vår equiterapeut gick igenom henne och hon var lite spänd i bogen eller väldigt spänd. Vilade ngn vecka och red sen igen och gjorde rehab övningar och grejer. Men hon kändes inte 100 så jag kollade upp henne hos Chris som nu behandlat henne två gånger.

Nu är hon frisk och ska sättas igång. Hur det kommer bli eller så vet jag inte det får tiden visa. Men vad jag vet är att jag ska försöka mitt allra bästa för att det ska bli så bra som möjligt. Vill så gärna att det ska funka med henne på alla sätt och vis. Hon kan vara fantastisk och hoppar hus.. <3

10 månader <3

Publicerad 2013-09-01 16:02:20 i Allmänt,

Idag har jag jobbat på Runsten i 10 månader. Helt sjukt vad tiden går fort och helt sjukt vad jag älskar mitt jobb, Bästa som hänt mig.

Känns inte alls som jag har varit här såhär länge men det har jag. Vill aldrig lämna detta ställe och om jag fick bestämma skulle jag aldrig göra det heller.

Jag lever mitt drömliv och det är tack vare världens bästa Lena Bredberg.

Mot Stockholm igen :(

Publicerad 2013-09-01 11:54:19 i Allmänt,

Har åkt i ca 1,5 timme påväg hemåt. Känns tråkigt att åka hem jag vill tävla mer!! Skyrup har varit fantastiskt och hästarna helt otroliga. Har så många bra rundor med mig hem och är så nöjd och lycklig över dessa hästar.

Skönt att ha kung Summer tillbaka och Ghisela blir man nästan tårögd av, hur kan en häst ha ett så stort hjärta!?

Nu ska stjärnorna vila från tävling ett tag så då är det extra skönt med ett bra avslut.

Lycka är att leva mitt liv och ha alla dessa möjligheter, jag är high on life!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela