Malin Åkerström

Resultat Skyrup dag 3!

Publicerad 2013-08-31 19:32:40 i Allmänt,

Började med att hoppa 130cm med Summer imorse. Slutade på 0+0 fel och kom 3a. Han kändes super och jag lyckades rida på det sättet han gillar bäst igen :)
 
Sen hoppade jag 140cm med båda. Ghisela superfin och hade ett ner på 9b. Lite trötta ben mot slutet av banan men hur fin som helst. Älskade älskade häst <3
 
Summer hade också ett ner på hinder nummer 3. Han kändes också fin. Skönt att han är tillbaka igen. Har inte kommit runt 140 sen Sunne nu vilket känns som evigheter sen fast har bara gjort två tävlingar efter, SM och Hammarö. Men nu gick det och han hoppar det så lätt när man bara får till ridningen :) kung är han <3
 
 

Rip tanden!

Publicerad 2013-08-30 21:33:41 i Allmänt,

Idag ramlade halva min tand av mitt i stallet... Hemskt! Men ngn som börjar på E och slutar på mmie fick sig ett gott skratt i alla fall :)

Gick halva dagen med en vampyrtand men boss bokade en tid hos tandläkaren så har fixat den. Hemskt var det, känner att jag redan 2045 vill gå tillbaka dit. Men så kan det gå när
man inte vill ta bedövningsspruta!

Hästarna är promenerade och nattade. Me and boss har ätit middag så snart ska vi tillbaka till hotellet och sova. Startar strax efter 08.00 imorgon!

Resultat Skyrup dag 2

Publicerad 2013-08-30 19:13:44 i Allmänt,

Summer hoppade 125cm imorse. Jag red på mitt sätt och körde all in typ. Felfri och 2a blev han :) kändes riktigt bra också!

Ghisela <3 hoppade 150cm på eftermiddagen. Den var stor så var allt lite rädd men älskade underbara kämpade som vanligt på och hoppade helt stört bra. Fick 3 ner på 3 av de lättare hindren. Började med att riva 1an och sen ett räcke efter vattnet och en oxer på slutet. Men två och trekombination gick super och hon flög över stora oxrar på ett lätt sätt. Nerslagen kommer då jag inte riktigt vet hur mycket plats jag behöver framför hindren. Inga stora ner mer små pet. Med mer rutin för oss båda blir det nog bra. Är i alla fall överlycklig över denna häst och det var sjukt kul och coolt att ta sig runt banan där 17 var uteslutna och många mer meriterade ryttare kom efter oss. En guldstjärna ska hon ha världens bästa häst <3

Resultat skyrup dag 1!

Publicerad 2013-08-29 21:47:48 i Allmänt,

Summer hoppade 130cm imorse och gjorde det inte speciellt bra... Red honom som jag gjorde för kg sist för då hoppade han ju så himla sjukt bra. Men han är inte likadan på tävling tyvärr.. Började med att riva 1an och 2an inne på banan och han stannade in i kombinationen. Hoppade några bra språng men nej ingen runda att hurra för. slutade på 15 fel! Har tänkt och analyserat en massa som vanligt när det inte stämmer helt. Han är väldigt hingstig för tillfället och lite så men det är inte bara det som är problemet. Rundorna då vi levererat som bäst reds inte på samma sätt som idag. Imorgon ska jag köra mitt race och rida på min känsla och sen får vi se hur det går!
 
Ghisela älskade, underbara och fantastiska hästen räddade dagen med att vara dubbelnolla och 8a i 140cm. Vatten och allting flög hon över. Vet inte vad jag ska säga mer än att hon är bäst <3
 
 

Fint i Skyrup!

Publicerad 2013-08-29 11:22:22 i Allmänt,

Kom fram efter en evighet igår och lastade av och packade upp och så. Gick med hästarna också. Me and boss sover på hotell så dit åkte vi sen.

Emmie fodrade imorse, snällt men hon har fått redbull så hon ska nog hålla sig vaken hela dagen. Jag själv sov till kvart i 9 :)

Har borstat och vet. Besiktigat hästarna och trimmat gris en stund. Hon känns pigg och fin. Inte alls stel eller tung.

Ska mocka lite snabbt och sen kolla banan, hoppas vi kan göra bra ifrån oss idag!!

On the road!

Publicerad 2013-08-28 17:00:50 i Allmänt,

Nu är vi äntligen i rullning igen :D 2,5 dagar hemma kan vara rätt långa.

Ghisela, Summer jag och boss är det som rullar till Skåne och Skyrup!

Åkte vid 2 så har en bra bit kvar.. Men har hunnit jobba lite hemma också. Red Laban, Zirre och Silver. Tog emot
den nya hästen, tvättade båda som är med mig och packade och fixade.

Ser mycket fram emot helgen med mina superstars! Får även träffa frugan (Emmie) :)

Ridaaa

Publicerad 2013-08-28 00:01:04 i Allmänt,

Har missat att nämna en lite saker som hänt igår. Calette, Drifter och Diva är på bete en vecka då de ska vila. Mysigt för dem!

Zirre är såld men kommer stå kvar veckan ut skulle jag tro så trimmar lite på honom så han ska vara fin.

Laban eller Label Line H som han heter är en valack f.05 som gick Falsterbo som 5-åring. Han har gått på bete i 4 veckor så ska sättas igång innan han kommer bli till salu.

Idag har jag kört hårdtrimning med Summer och Ghisela. Började ju vid 2 och gick hem vid 22 så hann få lite gjort trots att jag jobbat halvdag. Red Laban och Silver lite lätt och lugnt båda är ju påväg igång.

Hoppade Loppan för Per Dahlgren och det gick super. Fick lite tips och Per sa att det var bra för min tidning att rida henne vilket gillas. Loppan hoppade fint och felfritt hela träningen. Skulle vilja ha henne kvar i stallet ett tag till och tävla lite mer för att se vad det blir av henne för hon har redan utvecklats massor.

Har städat hela mitt rum och dammsugit och tvättar för fullt. Men nu ger jag upp för idag, godnatt!

Aldrig mer Söderby!

Publicerad 2013-08-27 19:18:12 i Allmänt,

Idag var det sista gången jag tog hand om min häst på Söderby. På lördag flyttar våra hästar därifrån efter ganska precis 9 år. Känns både bra och dåligt.

Jag var 11 år när jag flyttade dit med min c-ponny Bella. Sen dess har Söderby varit som mitt andra hem. Jag har spenderat sjukt mycket tid i det stallet. Jag har haft en massa olika ponnysar där och ridit massor med hästar. Har så mycket minnen från detta stall, både lyckliga och sorgliga. Typ i halva mitt liv har jag spenderat varje dag där. Jag har älskat stället mer än något annat ställe i världen och verkligen känt mig hemma där.

Har under min tid där lärt känna många bra vänner som jag är otroligt glad över att ha i mitt liv.

Känns lite tufft på vissa sätt att lämna stallet som jag i princip har vuxit upp i men det är rätt beslut. Jag har sedan ett tag tillbaka känt mig som en främling där vilket kanske inte är så konstigt då jag inte är där i närheten av vad jag har varit. Det är inte därför vi flyttar men jag hoppas på att få känna samma känsla som jag en gång i tiden gjorde på Söderby i vårt nya stall!

En nystart som jag tror kan bli bra även om det tar emot att lämna mitt "hem".

Det viktigaste är att våra hästar trivs och nya stallet vekar sjukt bra för dem så tvekar inte en sekund på att de kommer få det toppen!

Nästan ett dygn hemma <3

Publicerad 2013-08-27 16:03:13 i Allmänt,

Var ledig fm idag och har hunnit en hel del. Red Topanga igår och idag. Idag trimmade jag inne och hoppade några språng. Riktigt längesedan hon kändes så fin eller om hon kanske aldrig känts så. Helt perfekt var hon och galet rolig att rida.

Igår kväll hängde jag med bästa Bell och idag lunchade vi i Täby. Snart flyttar hon :(((

Har även spenderar lite tid med familjen och mitt lilla zoo. Saknar dem en del och nu kändes det som evigheter sen jag var hemma.

Nu ska jag trimma trimma och trimma!

Sliten gris!

Publicerad 2013-08-26 18:44:11 i Allmänt,

Tränat gris för Per idag och satan så vi fick jobba. Sjukt nyttigt markarbetspass där vi fick igenom allt och grisen blev väldigt mjuk och fin. Älskar känslan efter ett sådant pass. Helt döda båda två!

Har pussat på fina Wicky som gnäggade när jag klev ur bilen. Hon vet hur man gör matte glad :')

Nu rullar jag vidare till Topanga :)

Resultat champion of the youngsters dag 5!

Publicerad 2013-08-25 18:04:00 i Allmänt,

Har bara hoppat finalen 120cm på Diva idag. Lite trött men ändå fin! Började med att riva ettan lite utan anledning och sen 8a för att jag rätade upp mig för mycket för det var trångt till 8b och c. Nöjd med stjärnan i alla fall :D

4-åringarna har sprattlat av sig på lina och Britt trimmades lite lätt!

Nu är vi påväg hem och det sker förändringar i mitt stall kommande vecka och har redan gjort det faktiskt.

Det har varit 5,5 otroligt bra och roliga dagar i grevagården. Min chaufför, groom, vän, extra mamma och aa allt är grym. Stort tack till henne :) har även träffat Topangas uppfödare som vi köpte henne av vilket var kul. Hon ska ge mig tips på hur hon har hanterat Topanga från när hon föddes så kanske mitt föl kan bli lika bra att ha och göra med!? Om det nu finns ett föl kvar i Wickys mage. Måste boka tid och kolla upp det där snarast!

Finaldag!!

Publicerad 2013-08-25 09:20:59 i Allmänt,

Idag är det finaldag och jag och Divo ska göra vårt bästa.

Morgonfodrade själv imorse så Jenny skulle slippa en dag och har Chillat i lastbilen sen dess. Nu tänkte jag gå och promenera med Diva och motionera de andra djuren. Packa ihop lite ska jag också göra så vi kan åka direkt efter Divas start :)

Champion of the youngsters dag 4!

Publicerad 2013-08-24 18:50:12 i Allmänt,

Börjar tappa bort dagarna här borta. Känns som att vi har varit här ett tag.

Imorse hoppade 4-åringarna!

Drifter: 8 fel... Han började med att riva ettan utan riktig anledning och då bestämde jag mig för att skita i att göra mitt yttersta för att han skulle hoppa felfritt utan istället fokusera på att skola honom så han inte bara drar ner huvudet och kör sitt race. Rev 3an för han tjaffsade med huvudet i hela svängen. Men sen kändes det som att det gick upp ett ljus för honom och han levererade grymma språng!

Calette: felfri och kvalad till semifinalen inför breeders. Höll ihop henne hela vägen runt som i förrgår och hon hoppade fint. Rörde inte en bom och kändes mycket ridbar.

Britt hoppade 130 på eftermiddagen med 0+8 fel. Grunden var endast gjord av korta relaterade avstånd så fick ta tillbaka henne väldigt mycket. Red fort i omhoppningen så rev första där för hon blev lite paff. Dock märkte jag inte att jag rev så jag köttade på ändå och rev tyvärr sista. Men hon är jämn och fin Britt och med tiden kommer hon bli något stort, min finaste <3

Besviken

Publicerad 2013-08-24 10:13:04 i Allmänt,

Dåligt slut på dagen igår och dålig början på dagen idag!

Igår kom jag ut från banan med Britt och var riktigt nöjd men ändå ska den glädjen tas ifrån mig och jag ska bli missnöjd. Det kändes sjukt bra och vi hade sjukt kul inne på banan. Britt hoppade fantastiskt och gav en grym känsla. Men hon är bara 7 år, har haft föl, opererat ryggen och munnen. Gick inte 130 hela förra året som alla andra gjorde. Ändå har hon startat 145 och hoppar 140 på ett bra sätt. Hon har på 7 månader tagit sig från 120 till 145 med en ryttare som hon har behövt lära på vägen samtidigt som jag måste lära henne. Vår resa är därför svår men det visar bara ännu mer vilken grym häst hon är. Jag önskar att man kunde se det här innan man dömer våra insatser. Att man också kan se det vi gjorde bra och inte bara se till det dåliga. Jag vet precis vad vi ska jobba på för att bli bättre och jag vet vad jag gjorde för fel. Folk som känner mig vet också att jag har svårt att se det bra om ngt varit dåligt men igår kunde jag verkligen se det som var bra och det är väl ett framsteg?

Idag har jag hoppat Drifter på morgonen och han var inte så rolig så blev en skolrunda som i alla fall fick honom att tänka till.

Bryt ihop och kom igen har världens bästa Lena lärt mig och det är vad jag gör nu. Är ute med Britt, lyssnar på musik som får mig att tagga till. Nu tar vi nya tag och fixar Calette och gör vårt bästa!

Champion of the younsters dag 3!

Publicerad 2013-08-23 21:43:56 i Allmänt,

4-åringarna har bara joggat lite på lina idag så typ vila.

Diva: felfri i kval 2 (115cm). Mer tam idag än igår och hoppade väldigt fint som vanligt :) kvalad till finalen på söndag vilket är kul :D bästa Divo <3

Britt: 8 fel i kval 2 (135cm) hon var fantastisk och hoppade riktigt fint. Har nästan aldrig haft så bra känsla till och med. Hinder 7 var en trekombination som jag kom lite fort in i så rev b och c bara små rivningar till skillnad från igår. Men kan inte vara mer nöjd med Brittney än vad jag är, hon är en stjärna <3

Godmorgon!

Publicerad 2013-08-23 08:56:36 i Allmänt,

Vaknade vid halv 9 idag för min grymma chaufför och bästa groom fixade hästarna utan att väcka mig. När jag väl vaknat har hon fixat frulle och allting. Hon är bäst :D

Idag hoppar jag kval 2 med Diva och Britt. Divis beräknas starta halv 11 så ska ut och kolla banan och börja fixa :)

Bjussar på en bild på mina fina 4-åringar som jag bara gillar mer och mer .

Champion of the youngsters dag 2!

Publicerad 2013-08-22 20:51:42 i Allmänt,

Drifter: 4 fel! Lite stark så fick inte tillbaka honom till tvåan och rev. Men hoppade super annars. Han river inte i onödan utan det är om det blir fel liksom. Nöjd med hans prestation i båda kvalen! :)

Calette: felfri! Höll ihop henne väldigt idag och hon hoppade fint och felfritt. Ett kval kvar till breeders. Igår levererade hon många bättre språng men felfritt är ju bäst så får rida henne såhär på tävling och träna på att hon ska ha koll på sig själv hemma :)

Diva: felfri i kval 1 (110cm) och mer vild än tam men hoppade som vanligt fantastiskt! :) älskade <3

Britt: 0+4 fel i kval 1 (130cm) supefin verkligen och hoppade som en gud. Gjorde en chansning i omhoppningen så landade mitt i ett hinder... Stackars älskling.. Har lite ångest men ligger ändå bra till inför imorgon så ska rida lugnt och fint och inte ta så snäva svängar ;) hur nöjd som helst med henne som gör allt så enkelt och är så fin :)

Är och myser och fixar kvällens sysslor hos hästarna och är allmänt hög på livet. Jag älskar tävling och jag älskar hästarna och hela mitt liv :)

Develope

Publicerad 2013-08-21 21:18:14 i Allmänt,

 
Jag tror att någon kommer ha väldigt kul med denna häst om man bara ger henne lite tid och träning :)
 

Champion of the youngsters dag 1!

Publicerad 2013-08-21 17:46:40 i Allmänt,

Har bara hoppat 4-åringarna idag. Det var en teknisk och spektakulär bana så hade inte så höga förväntningar på småttingarna.

Drifter hoppade kalasfint och felfritt. Lite stark men jag fick tillbaka honom överallt så väldigt nöjd :)

Calette hade 2 ner. Hon var vild på framhoppningen och bockade efter hindren så vågade inte sätta så mycket tryck i henne på banan. Rev därför tvåan för hon blev lite väl lugn. Sen blev det ett missförstånd på hinder 7 så rev den med. Men inte alls tittig och hoppade sjukt fint annars. Bara retligt när det tittiga och tekniska inte är ngt problem. Måste hitta en bättre avvägning så kanske det blir bättre imorgon.

Duktiga är de båda två <3

Så mycket kärlek <3

Publicerad 2013-08-20 23:32:44 i Allmänt,

Det finns en varelse här på jorden som får mig att bli sådär lycklig i hela kroppen, som får mitt hjärta att smälta och som får mig att må riktigt bra.

Jag älskar min Topanga precis som hon är i vått och torrt och det kommer jag alltid att göra <3

Min prinsessa, mitt allt!

Champion of the youngsters!

Publicerad 2013-08-20 23:08:34 i Allmänt,

Framme i grevagården och hästarna står i sina boxar med gossiga täcken och mumsigt hö :)

Jenny och jag har även ätit lite och snart blir det väl sovdags hoppas jag för trött är jag...

Har varit lite stressigt idag men hann göra allt ändå. Visade Zirre som skötte sig exemplariskt, red ut på Silver, joggade Calida och trimmade Loppan ordentligt.

Packade och tvättade djuren och var bara en timme sen till tänkta deadline :)

Så kul att vara på tävling igen med fina älsklingarna och bästa Jenny!

Svävar lite på rosa moln!

Publicerad 2013-08-20 19:05:00 i Allmänt,

Har hoppat Ghisela och Summer för KG idag och är väldigt lycklig efter det!

Summer fick sig en köttig framridning och kom verkligen till arbete och tog stöd på vänster tygeln!!! :D hoppmässigt var han outstanding. Hoppade som en gud över hinder på 150 och inte ens till vänster. Nya knep och bra framridning gjorde susen. Kom en gång på omtramp på ett räcke på 150 och ändå hoppade han kungligt. Min fina kung <3

Ghisela ville inte vara sämre. Framridningen gick smärtfritt och hon var väldigt ambitiös. Fick nog igenom en hel del igår. Hon luftade ordentligt på alla språng. När hindren var 140 fortsatte hon hoppa sjukt fina språng så hjälmen åkte ner över ögonen och jag fick hålla i mig. Världens bästa <3

Två superträningar där jag verkligen hittat toppenkänsla på båda mina stjärnor. Så himla glad över att få rida dessa fantastiska hästar :D

Gårdagens andra hästar!

Publicerad 2013-08-20 08:08:41 i Allmänt,

Förutom Gris igår red jag Summer, Britt, Silver, Zirre, Calida, Loppan och Diva!

De två sistnämnda joggades lite lätt ute och kändes fina.

Britt och Zirre hoppade lite studs. Zirre var väldigt fin och Britt helt okej, lite spänd men det brukar hon vara när man tar fram hinder hemma om hon inte hoppat på ett tag.

Summer jobbade jag vidare på det sättet jag gjorde för Helena och det gick inte riktigt lika bra men jag fick till fina stunder också och vet vad vi strävar efter med honom!

Kvällen spenderade jag hemma hos Jenny igen med alla stalltjejerna och det var mycket kult :)

Nu är hästarna ute och jag har börjat mocka första boxen i väntan på att några ska komma och kolla på Zirre :)

Svettig gris!

Publicerad 2013-08-19 17:56:40 i Allmänt,

Har precis tränat Ghisela för markarbets Per och är sjukt nöjd även om vi är rätt lökiga båda två.

I Hammarö kände jag att ngt fattades och idag har vi jobbat med det. Det var kämpigt och Per jagade oss med långpisken men shit vad bra det blev. Jobbade mest bara på marken men avslutade med att skutta över ett hinder på 90cm och känslan jag ville åt fanns där!! :D grymt bra träning, sjukt kul att träningarna är igång! Är så motiverad till att träna, bli bättre och kämpa ännu hårdare :)

Nöjd stjärna!

Publicerad 2013-08-19 08:31:54 i Allmänt,

Självklart får Diva gräshagen idag och det är hon glad över :)

Jag själv tycker som vanligt att det är tråkigt att tävlingen är över men har saknat de andra hästarna så skönt att träffa dem igen! Har haft väldigt kul i helgen tack vare Madde och Tova som också hjälpt mig, hade inte klarat mig utan dem!

Sov hos bästa Jenny inatt som har tvättat mina tävlingskläder och massa andra kläder, hur bra är hon inte!? Imorgon rullar vi till grevagården så har en hel del att fixa med.

Resultat Tierp dag 4!

Publicerad 2013-08-18 19:29:44 i Allmänt,

Idag har jag bara hoppat 125cm med Loppan och Diva!

Igår var Loppan fin i början av banan men fick lite problem med kombinationen så rev a och b samt två efter för hon blev stressad... Hon har endast gått en 105cm för 3 år sedan så godkänt ändå eftersom det var 120! Idag var det ju snäppet större och hon gjorde ett bra jobb. Rev b i trekombinationen så 4 fel :) hon hoppar allt och med träning och rutin kan det nog bli riktigt bra!

Diva gjorde sin andra start i 125cm och hoppade felfritt idag med :'D underbara lilla häst! Felfri hela helgen och känns super på hinder. Älskade underbara <3

Häst 3 på promenad!

Publicerad 2013-08-17 18:53:38 i Allmänt,

Promenerar med häst nr 3 och diskuterar allt mellan himmel och jord med bästis som äntligen är hemma igen!! En vecka utan henne har varit länge.

Är lite forever alone kvar i Tierp. Madde och Tova som bott med mig i lastbilen har åkt hem så nu är det bara jag kvar. Lite tråkigt då vi haft väldigt kul men mysigt att bara hänga med mina 4-benta vänner :)

Hästarna i onsdags!

Publicerad 2013-08-17 17:47:07 i Allmänt,

Ligger lite efter så det är tur det finns folk som påminner mig om att skriva om saker jag lovat. :)
 
I onsdags red jag en del innan vi rullade mot Tierp. Sa ju att jag skulle skriva mer om det så här kommer det!
 
Ghisela: trimmade på terrängbanan på raka spår och jobbade med att hon skulle spåra rätt, ha lika stöd i båda tyglarna och samtidigt ha en spänd båge! Gick riktigt bra bra efter 20 min ungefär!
 
Drifter: jobbade övergångar övergångar och övergångar. Han var så himla stark och dryg till en början så fick kämpa rätt hårt, men skam den som ger sig på slutet gick det någorlunda bra :)
 
Calette: Trimmade henne och försökte mest hålla mig kvar. Men när hon började tröttna på att försöka bocka av mig kunde hon jobba på finfint!
 
Diva: hårdtrim blev det för hennes del. Hon var rätt divig men stundtals rena drömmen att sitta på. Blev ett rätt långt pass för jag ville få hennes fokus mer på mig än på sina egna hyss.
 
Britt: jobbade med 3 småhinder på böjt spår och red på olika galoppsprång emellan. Hon var sjukligt fin!!! Gick som klockan och var lydig men ändå väldigt på.
 
Jody: Han gjorde samma sak som Britt men med honom jobbade jag mest på att behålla flytet och ha honom avslappnad på tygeln över hindren. Duktig ponny!
 
Zirre: Han jobbade också med det som Britt och Jody gjorde. Det brister lite i markarbetet på honom men han är ganska fin ändå :)
 
Strecket: Hoppade honom igen och han var väldans bra. Hoppade en bana på 120 typ och ett språng på 140, sjukt fin ponny!!
 
Summer: Tränade honom för Helena. Eller Helena började rida honom i ca 20 min och trimmade som bara den. Fin var han och hon kunde därför hjälpa mig väldigt mycket. Vi jobbade mest med honom på marken och tog endast några skutt på som högst 1m kanske. Men det gav mig otroligt mycket och jag vet precis vad som krävs för att vi ska nå ännu bättre resultat och höjder! Riktigt glad över hjälpen jag fick :D
 
Loppan: hoppade henne för Helena. Markarbetet gick super och hoppningen helt okej. Hon blir lite stark och olydig när det kommer hinder. Inte så konstigt då hon inte är hoppad de senaste åren. Men fick lite bra tips och hoppa kan hon!
 
 
 
  

Resultat Tierp dag 2!

Publicerad 2013-08-16 17:40:16 i Allmänt,

4-åringarna hoppade 1m imorse och skötte sig bra. Båda hade två ner... Drifter drog järnet i början och rev 1 och 2 men riktigt fin efter :) Calette rev 2an och b i kombinationen för hon klippte av efter 1 språng där det skulle ha varit 2.. ;)

De har bara gått 3 tävlingar innan denna och detta är betydligt svårare och mer tittigt. Duktiga ändå :)

Diva har ju inte hoppat på länge och var mer vild än tam på framhoppningen men levererade bra språng. På banan satte hon en fin nolla och rörde inte en bom i 120cm, älskling <3 så himla kul att hoppa henne igen hon är för underbar!

Promenad!

Publicerad 2013-08-16 16:06:05 i Allmänt,

Team runsten (jag,Tova och Madde) har hoppat klart för dagen!

Nu promenix med bebisarna innan Loppan ska trimmas :)

Sen återkommer jag med dagen!

Tierp resultat dag 1!

Publicerad 2013-08-16 06:52:09 i Allmänt,

Hoppade 1m på 4-åringarna och ingen var spänd eller tittig trots att de inte hoppat på 100 år. Drifter rev 1 och Calette 2. Lite tråkiga men vi är nöjda. De har aldrig åkt lastbil och aldrig sovit borta så antagligen helt slut i deras hjärnkontor.

Hoppade sen 110 och 120 på Topanga.

I 110 hade vi 0+0 fel och vann :D hon kändes hur fin och fräsch som helst. Bästa älskade häst <3

I 120 hade vi 0+4 fel men blev placerade. Hon var superfin även här men jag klantade mig på ett hinder ordentligt så hon hoppade in mitt ben i hela hinderstödet.

Jätte nöjd med min prinsessa. Älskar att vinna och att göra det med henne gör allt bara mycket roligare :)

Framme i Tierp!

Publicerad 2013-08-15 00:49:41 i Allmänt,

10 ridna hästar blev det idag och 2 tränade för Helena. Mer om det imorgon!

Är framme i Tierp nu, hellre sent än aldrig. Har med mig 4 pinglor och imorgon kommer min andra halva Topanga :)

Hästarna i stallet just nu!

Publicerad 2013-08-14 14:32:50 i Allmänt,

Ghisela - sto f.02 tävlingshäst.

Zero Summer - hingst f.03 tävlingshäst.

Britt - sto f.06 tävlingshäst.

Dunder Divan - sto f.08 tävlingshäst.

Coolavin Calette - sto f.09 tävlingshäst.

Coolavin Drifter - val f.09 tävlingshäst.

Silver Shadow - val f.07 till salu

Develope (Loppan) sto f.05 till salu

Ziramis - val f.02 ponny till salu

Munsboro Jody - val ponny som varit här på ridning men åker hem i veckan.

Valida W - sto f.02 (min egna) tävlingshäst.

Coolavin Datus - hingst f.12 står på box!

Det är hästarna som jag sköter och rider dagligen och står i mitt stall :)

Ledig halvdag!

Publicerad 2013-08-13 22:56:02 i Allmänt,

Chillade hemma i ödet på morgonen innan jag åkte till Söderby och red Topanga. Hon var världens finaste <3

Åkte sen till Runsten och har ridit 7 hästar här.

Trimmade tre rätt hårda pass på Ghisela, Summer och Britt och alla var med på noterna :)

Hoppade Jody och Strecket och båda hoppade hinder på 130 med lätthet! Fina ponnysar.

Red ut på en jobbig Loppan och trimmade en fin Zirre.

Lösgalopperade Silver som är påväg igång igen!

Har umgåtts med mina egna prinsessor också och städat lastbilen.

Dagen!

Publicerad 2013-08-13 00:05:13 i Allmänt,

Idag har jag jobbat och varit väldigt effektiv.

Red ut på Gris, Summer och Britt. Alla kändes fräscha efter helgen vilket var skönt :)

Trimmade lite på Calette, Drifter och Jody och Calette gick super. Jody riktigt bra mot slutet. Zirre red en annan tjej som boss kände...

Skuttade lite på Diva och Loppan. Divis kändes superfin och Loppan sådär. Hon river lite men rättar sig också. Hon är inte så mycket hoppad så tror det beror på det.

Hoppade sen även strecket och han var hur bra som helst idag, guldstjärna!

Har fått hjälp av Elin idag med att fixa ordning hästar. En praktikant har mockat hagar och sopat, Maria min syster har tagit hand om Calida och ryktat henne!

Åkte till ödet efter jobbet och Hoppade Honey och Topanga :) fina hästar!

Har hängt med Topanga och Bell hela kvällen och gillar livet. Underbara häst och vän!

Kolla vad katten har släpat hem!

Publicerad 2013-08-11 22:49:46 i Allmänt,

Igår natt lämnade mamma tillbaka Wicky på runsten. Skönt att ha henne hemma igen. Har varit och pussat och kliat på henne. Har saknat att ha henne här, hon och jag är ju en egen familj liksom :)

Men känns konstigt med henne på ngt sätt. Hon känns som ngn annan, inte som min häst!? Ändå känns hon som sig själv...

Hur som helst saknar jag att rida henne helt sjukt mycket. Hela 11 månader har gått... Jag längtar så innerligt till den dag jag får rida henne igen. Hon och jag är verkligen en perfekt matchning. Jag trivs som handen i handsken på hennes rygg! Tänk om jag aldrig får uppleva ett språng på henne igen?? Då går mitt liv under...

Älskade häst <3

Påväg hem från Hammarö!

Publicerad 2013-08-11 16:03:02 i Allmänt,

Har gjort 2 starter idag med.

Hoppade 135 på Summer som var fin och sig själv. Red inte alls på tid utan ville bara få en bra runda. Fick ett ner på näst sista hindret men det gör ingenting. Skönt att åka hem med en bra runda i ryggen inför nästa tävling. Har ett nytt bett som gör allt enklare också :)

Hoppade yr Grand prixen på Ghisela som var 145 cm. Rundan var bra och hon hoppade fint men rev några för många för att jag ska vara nöjd. Hon brukar aldrig vara "tråkig" och riva i onödan... Ett får jag dock ta på mig helt själv... Det har regnat mycket så underlaget blev som tuggummi. Hon som är stor och tung med sulor får det ännu jobbigare så det kan ha orsakat att hon inte orkade hela vägen. Vattnet gick smärtfritt i alla fall :) fin är hon också!

Hem och träna ska vi nu för det dröjer innan dessa tävlar igen. Ska lägga ner enormt mycket tid och energi för att få allt att stämma. Hitta tron på mig själv hoppas jag göra på vägen. Jobba lite mentalt för att komma tillbaka till de rundor där vi var som bäst. Jag vet att vi kan och jag vill!

Lördag!

Publicerad 2013-08-10 20:03:45 i Allmänt,

Har bara hoppat två klasser idag. En på Summer och en på Britt. Summer hade 8 fel och var sådär medan Britt hade ett ner på sista i 140 men var super!

Har kollat på 150 Grand prixen och trimmat grisen. En lugn dag :)

Alla har typ åkt hem nu men jag tävlar imorgon med, synd att min underbara och bästa Natasha har åkt... Och mitt mongo Emmie.. Forever alone är jag kvar!

Nu blir det middag i alla fall :)

Upp som en sol - ner som en pannkaka

Publicerad 2013-08-09 20:41:00 i Allmänt,

Så kan man beskriva igår mot idag...

Britt var en kämpe, älskling <3

Summer var dum... Men det finns saker som jag kan korrigera för att få det att funka.. Imorgon testar vi nya grejer och kör igen. Skam den som ger sig! Jag tror på honom.

Ghisela superfin och hoppade vatten på första :D :D :D både hon och Britt kvalade till finalen på söndag men valde Gris :)

Hammarö resultat dag 1!

Publicerad 2013-08-08 22:31:50 i Allmänt,

 
 
Hoppade en 130 på mina stjärnor idag där det var 95 startande!
 
Ghisela: 0+0 fel och 3a. Hon var som alltid fin och gjorde sitt jobb, underbara gris <3
 
Summer: 0+0 fel och 2a. Skönt att han gick och kändes bra. Lite stark men ville verkligen hoppa. Testade att rida honom lite annorlunda eftersom han varit så stark och det funkade. Hoppas bara vi kan hålla i det och få till fler bra rundor i helgen :)
 
Britt: 0+0 fel och 9a. Superfin var hon! grunden kändes riktigt bra men i omhoppningen blev det lite sämre för jag ville rida fort men lyckades tygla mig och höll mig till planen att bara rida ur rytmen. Helt okej gjorde jag det i alla fall! Britt var duktig <3
 
 
 
 

Framme och läggdags!

Publicerad 2013-08-07 23:55:01 i Allmänt,

Kom fram lagom i tid enligt mig och har packat upp, gått med hästarna, fodrat, duschat och lite så!

Britt var sig lik på promenaden alltså vild och gris småsprang lite vilket är ovanligt. Summer for i luften och jag höll på att tappa honom och skrek som en galning... Hoppas han lyder mina hjälper imorgon!

Nu blir det sängdags!

Next stop - Hammarö!

Publicerad 2013-08-07 19:06:07 i Allmänt,

Snart framme i Hammarö med bästa grisen, vilda Britt och kungliga Summer.

Åkte vid 14 och innan dess red jag 7 hästar och Sanna red ponnysarna.

Hoppade vatten med de tre som är med och alla hoppade.

Hoppade lite tittiga hinder med Drifter och Calette och Drifter fick hoppa stora vattnet vilket han gjorde utan problem på första försöket :) Calette superfin!

Loppan och Diva trimmades och hoppade lite studs.

Hann även mocka hagarna och packa och fixa. Har haft hjälp av både Elin och Sanna vilket var super :)

Jobb - sjukhus - jobb -hänga med bror

Publicerad 2013-08-06 23:02:15 i Allmänt,

Så som rubriken lyder har min dag varit.

Har ridit ut på Diva, Calette, Drifter och Jody. Sanna följde med turen på Jody på Zirre :)

Trimmade Loppan och gillar henne mer och mer, trevlig häst :)

Hoppade även strecket igen och han hoppar galet bra. Fin ponny! Elin har varit en pärla och hjälpt mig hela dagen också.

Har besökt sjukhuset och utvärderat min käke. Den är långt ifrån bra men bra mycket bättre än för 1 år sedan.

Min bror kom hit och hängde med mig hela eftermiddagen och vi åt middag ihop. Trevligt trevligt, han är bra min bror, väldigt bra :)

Britt är en speciell häst!

Publicerad 2013-08-06 09:59:16 i Allmänt,

Britt har många saker för sig och är inte som alla andra. Men det är de som gör att hon blir så speciell och man (i alla fall jag) älskar henne för den hon är.

*Hon står alltid i vänstra hörnet i boxen oavsett om det är hemma eller inte hemma. Ska man fixa henne i boxen på tävling så går det knappt för hon så gärna vill stå i sitt hörn.

*Hon hatar att gå på rampen till lastbilen eller transporten så hon hoppar in och ut.

*Hon vill alltid in i lastbilen när man ska åka så hon blir svår att lasta för hon drar så mycket till den.

*Hon älskar att gå i skritten och om jag inte är tillräckligt snabb att sätta på den börjar hon slå med framhovarna på gallret.

*Hon är mycket känslig för förändringar i hennes hem. Ser ngt konstigt ut på gården blir hon mycket upprörd och det kan göra henne arg en hel dag.

*ibland tror hon att hon är en hund som kan sitta i folks knä. Hon kan vara väldigt närgången, speciellt om hon är på nya ställen eller om hon måste gå förbi obehagliga saker.

*Hon går aldrig mer än 10cm bort från sin hagkompis och gör precis allt som hon gör. Dricker hon dricker Britt, rullar hon sig så rullar Britt sig, springer hon så springer Britt osv..

*Är Britt osäker vill hon gärna att man kramar hennes huvud och klappar försiktigt för då nästan somnar hon i ens famn.

*Hon är speciell i ridningen också men ska jag skriva allt om henne så lär det bli en hel bok!

Kvällstankar

Publicerad 2013-08-05 23:18:10 i Allmänt,

Känner mig så himla kluven just nu. Tiden går så fort så jag hinner inte med. Jag vill göra allt och lite till men det är ett ända stort pussel att få ihop allt.

Först vill jag säga att mitt jobb är det bästa som har hänt mig och jag är lycklig som har det. Men ibland saknar jag ändå saker. Saknar mina vänner hemma i Lindholmen och alla våra sjukt roliga stunder genom åren. Saknar mitt land som jag har varit på ungefär 5 dagar denna sommar. 5 dagar känns otroligt lite med tanke på att jag brukar vara där 7 veckor... Jag älskar mitt land, det är ju mitt paradis.

Just nu ligger jag i min säng hemma i ödet/Lindholmen och saknar även detta ställe. Det här kommer alltid vara hem för mig.

Skulle aldrig vilja ge upp mitt nya liv för att få det som det var innan men ibland önskar jag att tiden räckte till lite bättre.

Nää nu ska jag sluta grubbla och sova så man orkar med även morgondagen!

Hoppdag = lycklig mallan

Publicerad 2013-08-05 21:04:31 i Allmänt,

Idag har jag ridit 10 hästar och haft stallet själv. Var klar halv 7 så är nöjd med min insats. Har hoppat mycket vilket är så sjukt kul. Känns som att det var längesedan och för vissa hästar var det de.

Grisen och Summer trimmades och hoppade vatten. Båda felfria! KG kom och tipsade mig och hjälpte mig lite med Summer vilket var super!

Diva och Britt jobbade med mycket bommar och hoppade också vatten utan problem.

Loppan och Zirre hoppade och vi gjorde filmer till deras annonser. Zirre är riktigt kul att hoppa och hoppar fint. Loppan förvånade och hoppade några språng på 140-145 utan problem. Härlig häst med grym inställning.

Jody hoppade jag och Lovisa (hans ägare) var där och tittade. Superponny men väldigt pigg och stark idag.

Drifter och Calette hoppade för första gången på 2,5 månad och hoppade fint efter några språng! Fick en bra känsla när jag red mot hindren :)

Sen hoppade jag Elins ponny Strecket. Det gick helt okej men han är inte alltid den lättaste.

Nu hänger jag med två favoriter, Fanny och Bella :) träffade Madde en stund också vilket var sjukt längesedan!

Söndag!

Publicerad 2013-08-04 19:28:42 i Allmänt,

Idag började min dag inte alls lika bra som igår. Hittade en livrädd Calette i sin box för vattenkoppen stod och rann så hennes box och 2 till var under vatten och det rann ut vatten ur boxarna också. Stackars liten har väl inte sovit på hela natten.

Tog därför ett tag att mocka eftersom jag fick mocka ur tre boxar och sen spåna igen. Jenny fixade all mat vilket var super.

Har ridit 5 idag.

Diva - övergångar och tempoväxlingar och sjukt fin!

Ghisela - galopp - skritt övergångar och rätt fin.

Summer: trim på terrängbanan med 100 halter. Fin och det känns rätt bra mot vad det har gjort senaste 2 veckorna men lite kvar tills han helt lyder mig!

Britt: jobbade länge för att bli av med all energi som hon har i sig. Hon är så taggad så måste vid varje pass rida länge för att få henne fin.

Har kollat lite på ponny-sm också och nu tvättar jag för fullt hemma i huset.

Lördag!

Publicerad 2013-08-03 21:07:29 i Allmänt,

Blev inte så många timmars sömn inatt så efter halva dagen kände jag mig knappt levande. Men det var det värt för kul hade vi igår :)

Har trimmat en mycket fin Gris på terrängbanan. Hon var verkligen sjukt fin så det blev en väldigt bra start på dagen.

Trimmade sen Diva, Jody, Zirre och Drifter inne.

Britt red jag ut på och hon var mer vild än tam.. Men fin vissa stunder :)

Jenny longerade summer bara för hon är snällare än snällast :)

Har fixat om beteshästar och ett föl som varit skadad kom hem från Strömsholm och det tog ett par timmar att fixa med dem.

Hann mocka klart alla hagar och var väl klar runt 6 halv 7. Har sen hängt med Jenny och Eila och nu blir det pizza :)

Gårdagen!

Publicerad 2013-08-03 08:29:25 i Allmänt,

Ligger lite efter med bloggningen men så kan det vara ibland. Jobbade från halv 8 till kvart över 6 igår och då blev det dusch och fix innan jag och Jenny drog till ryttarfesten. Vi har ponny sm hos oss i helgen så därför händer det grejer.

Red i alla fall 8!? Hästar. Ska räkna upp dem så får vi se om det stämmer!

Ghisela och Britt fick trimmas. Båda fina, red lagom långa pass!

Summer hoppade jag kombinationer på med hjälp av boss och jag är nöjd! Hoppade trekombination på 145 och han hoppade mycket fint.

Calette trimmades och hon var rätt fin. De höll på och fixade en massa i ridhuset men hon höll sig på mattan.

Jody, Zirre och Loppan trimmade jag ute. Zirre gick inte så bra och Loppan okej bra och Jody bra!

Sen hämtade vi äntligen hem Diva från betet så joggade henne några varv. Hon kändes som att hon fortfarande hade semester men blir nog bra om några dagar!

Godmorgon!

Publicerad 2013-08-02 08:21:53 i Allmänt,

Alla hästar är ute och jag har fyllt vatten i hagarna.

Igår blev det inte så mycket uppdatering för jag hade fullt upp hela dagen..

Men efter halva dagen kom Jenny och hjälpte mig så vi hann klart med allt och lite extra saker till klockan 5.

Red 7 igår och Britt longerades så alla fick röra på sig. Tränade lite med små kryss på nästan alla.

Grillade och åt med Jenny och några andra vilket var trevligt. Dock lite trött idag då det blev lite sent.

Sweet As Candy - vila i frid <3

Publicerad 2013-08-01 10:13:00 i Allmänt,

Idag är det 2 år sedan min Candy tvingades tas bort pga av en skada som inte gick att rädda. Jag tänker ofta på henne och saknar henne massor, det kommer jag alltid att göra. I nästan 5 år fick jag tillbringa varenda dag med henne. Vi skapade så många minnen och gick igenom otroligt mycket tillsammans. Idag tänker jag tillbaka på min ängel med glädje. Jag är lyckligt lottad som fick uppleva henne, världens finaste ponny <3
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela