Malin Åkerström

Update

Publicerad 2015-06-29 17:52:40 i Allmänt,

Livet rullar på utan några egentliga intressanta händelser. Det är 2 veckor och 6 dagar kvar till nästa tävling och jag längtar.. 

Topanga har mamma börjat rida på igen så jag har väl henne på halvtid nu igen. Men lyckan är densamma när jag väl får sitta på henne och vi busar runt i skogen och konditionstränar medan mamma gör alla sina dressyr krumelurer. 

Jody är som vanligt pigg och glad och vi trimmar på och han är fin med mycket tryck i sig. 

Contendra känns i överlag bra. Några diskussioner här och var men känns fräsch och kommer till bra arbete vid varje pass. 

I fredags åkte jag hem och jag har därför ridit Asta och Princen i tre dagar över helgen. Igår red jag båda på Täby Galopp och det var häftigt. Börjar längta till att prova full speed någon gång. Mäktigt tror jag! Båda är väldigt fina och i bra kondition. 

Maria Bredberg ska gifta sig på fredag och vi hade möhippa för henne i lördags. Massa roliga aktiviteter och en trevlig middag på det. 



Min fina vän <3

Det var en regnig dag idag

Publicerad 2015-06-24 23:31:48 i Allmänt,

Dagen har bjudit på mestadels regn idag.. Men jag har lyckats rida mina 3 hästar när det har varit uppehåll vilket är skönt då jag endast rider utomhus. Byggt en ny hage har vi också gjort men då regnade det desto mera. Men nu har Contendra och Jody en stor hage och Topanga och Pysen en stor hage. 

Jody var riktigt fin att rida mot slutet idag och Topanga var som alltid fin. Känner ju den där hästen utan och innan och hon mig.

Contendra har jag svettats med idag då hon var inte direkt var i sitt bästa mode. Diken sprang hon stundtals i eller så gjorde hon sina cirkuskonster. Men skam den som ger sig. Hon gjorde sina galopp till skritt övergångar helt galet bra efter en lång stunds tragglande. När hon avslutar sådär fint som hon även gjorde idag är hon alltid förlåten. Den känslan hon ger mig då är fantastiskt härlig. 

Jag tycker att hästarna brukar kännas ännu finare när man får igenom allt när man rider ut och speciellt på våra grusvägar. Det är supermjukt och fint i mitten på vägarna och det är där jag håller mig vilket innebär att man måste ha hästen rak och jämn på båda tyglarna och lydig för bägge skänklarna. Det finns inga väggar som hjälp och att lägga volter går inte. Vägen sluttar ibland lite uppåt och ibland lite nedåt och galopperar man nedför så känner man verkligen om hästen är lydig och tar halvhalterna bra. Just nu är denna typ av träning perfekt för just Contendra. Hon kan vara svår att ha rak och halvhalterna går inte alltid igenom. Men hon blir helt gudomligt fin och ridbar när vi får till det. Man måste få henne inom ramen mellan hand och skänkel till 100% och är hon där kan jag göra precis vad som helst. Denna träning är också bra för hennes huvud och mentala bit. Hon får lite viloperioder nu, lite miljöombyte, hoppvila men ändå tränas hon så hon håller igång och förhoppningsvis blir ännu bättre när tävlingarna drar igång igen. Som jag älskar att träna och trimma och rida!! 


Världens finaste <3 

Sommarlov med lite jobb

Publicerad 2015-06-23 18:28:27 i Allmänt,

För första gången sedan jag tog studenten för 3 år sedan har jag semester. I snitt har jag varit ledig två dagar i månaden de senaste åren så att vara ledig är något jag nästan har glömt bort hur man är. Denna sommar står endast jobb 1-2 dagar i veckan på schemat. Såklart skönt med så lite men välbehövligt att göra något så jag inte blir för uttråkad. Igår åkte jag hem och bokförde lite samt red på Asta och Princen. Red även på galopphästarna imorse innan jag återvände till landet. Jag tycker att det är väldigt kul med galopphästarna och deras träning så är alltid motiverad till att åka dit. 

Här ute har jag tre hästar jag har ridit dagligen. Jody och Contendra har jag ju på heltid men just nu har jag Topanga också för mamma har tagit semester från ridningen ngn vecka. Inte mig emot då den där hästen ger mig så mycket glädje. 

Contendra har uppfört sig långt över förväntan här ute även om hon stundtals är svår. Under ridturen idag hann många tankar passera mitt huvud T.ex. tankar om hon kanske är för svår, men jag hann snabbt ändra mig då jag trots allt varje ridpass får igenom det jag vill, varje ridpass är hon en utmaning men det gör också att jag tycker att det är så roligt att jobba med henne. Hon är känslig och man måste hela tiden lirka med henne. Det går inte att sätta hårt mot henne då det bara blir hårt mot hårt då och då vinner jag aldrig. Men jag är något listigare än henne så därför funkar det bra att lirka med henne. Jag älskar den ridningen jag kan komma till på henne och hur mycket jag kan utvecklas i takt med henne. Det är kul att känna att det finns så mycket som kan bli bättre även om hon utåt sett ofta ser kanske fin ut. 

Häromkvällen var alla hästarna på rymmen och halva simpnäs jagade efter dem. Utan något ont anande bastade vi istället och hade inte koll på våra telefoner så när denna lilla händelse nådde oss var alla hästarna bakom lås och bom igen och helt utan skador. Men vi har efter det delat upp hagen till två så de går två och två vilket har gjort alla mer lugna och harmoniska. 




Midsommar

Publicerad 2015-06-20 20:38:14 i Allmänt,

I torsdags bar det iväg ut till landet med alla djur och hästar. 

Igår firade vi midsommar enligt våra traditioner här ute. Jag red endast på Topanga men det var så himla roligt. Jag kan komma på mig själv med att skratta högt uppe på hennes rygg. 

På kvällen träffade jag alla mina vänner som jag bara träffar här ute och nu var det ett helt år sedan sist men ändå så känns det som om det var igår vi sågs. Roligt med sådana vänner! 

Idag har jag ridit på Contendra som jag inte suttit på de senaste 5 dagarna men nu ska hon ridas igen, äntligen!! Hon skötte sig och kändes pigg och glad. Vi har härliga mjuka grusvägar här ute med skog på sidorna där vi rider mycket. 

Red även på ponnyn Jody som jag ska ha hos mig i två månader. Han är en ball ponny med mycket tryck i. Har känt honom i många år nu vilket gör det extra roligt. 

Ikväll ska vi basta och jag ska försöka masa mig i det kalla vattnet.. Men pappa säger att det är 15 grader idag vilket är en klar förbättring från gårdagens 12... 



Två midsommarbilder på min älskade Topanga <3 

Livet rullar på

Publicerad 2015-06-17 22:42:25 i Allmänt,

Dagarna rullar på, den ena långsamt i brist på saker att täcka dagens timmar med och den andra rinner förbi innan jag ens hinner blinka med ett fullspäckat schema. Då föredrar jag helt klart de fullspäckade dagarna. Idag har varit en sådan dag, jag åkte hemifrån vid 07 imorse och är nyss hemkommen och undrar vart tiden tog vägen, jag åkte ju nyss!?

För att berätta om det viktigaste som har hänt sedan sist så har störst fokus legat på mina kära galopphästar. Jag red båda två i måndags och igår. Idag har de tävlat på Täby och att då få vara deras groom är jag så glad över och jag blir så stolt när de presterar så bra. I mina ögon är det såklart oavsett resultat världens snabbaste hästar. I alla fall de snabbaste som jag känner. Princen tog hand om andra platsen i sitt lopp idag och Asta gjorde världens insats på upploppet och slutade 5a och pris till båda två blev det då. Så bra ägare till dessa två hästar också som alltid ser till deras eget bästa.

Contendra har tagit det lugnt efter helgen och bara joggat, gått promenader, ätit mängder med gräs, pysslats med och pussats på. Idag var vi dock en sväng förbi min grymma veterinär Håkan för att göra en vet check. Hon har gjort sitt livs första tävlingsår och eftersom jag är väldigt rädd om henne så är det bra att kolla upp henne även om hon känns hur frisk och fräsch som helst. Inte en böjprovsreaktion hade hon i alla fall så det är jag väldigt glad och tacksam över. Planen just nu är att hon får en lugn vecka för att sedan ridas i två veckor innan hon får vila i en hel vecka innan allvaret drar igång igen. 

Topanga har haft strul med hovarna men är nu fixad och ridbar. Jag red på henne idag och hon var precis som min fantastiska Topanga ska vara. 

Chanova har stannat uppe i Dalarna för att gå på bete och hon har lämnat ett stort tomrum efter sig. En så glad och positiv häst som ger så mycket glädje tillbaka till mig är svårt att inte sakna. Men samtidigt som jag saknar henne så är jag otroligt glad över att jag har fått chansen ha henne hos mig och att jag fått lära känna en så fin individ. 

Wicky försöker vi få dräktig men hittills utan positiva resultat. Såklart tråkigt när jag väl har tagit beslutet att betäcka henne efter mycket velande fram och tillbaka. Men ännu finns det hopp och chanser kvar så ännu ger vi inte upp hoppet. Skulle så gärna vilja ha henne som tävlingshäst men jag hoppas att hon känner sig lycklig över att få en sommar ute i hagar fulla med gräs. 

Imorgon åker jag till landet med familjen och hela vårt lilla zoo för att stanna fram till augusti. De senaste två åren kan man räkna på en hand hur många dagar jag har spenderat där. Landet är som ett paradis och jag älskar det där stället. Men trots det så känner jag mig lite vilsen inför flytten dit. 

Tack för att du är du <3 


 



Helgens resultat!

Publicerad 2015-06-14 18:31:24 i Allmänt,

Chanova 

Hon inleder sin tävlingskarriär med en felfri runda i 100cm i fredags, igår var hon fantastiskt fin fram till sista hindret där jag gör en miss och vi slår en kullerbytta. Stackars liten!! Idag hoppade hon väldigt högt för att hon vill ju egentligen absolut inte riva. Slutade med att hon fick meetingpris för bästa 4-åring. Denna lilla häst gör mig så himla glad och att få ha haft henne hemma hos mig har varit så himla roligt alla dagar i veckan. 

Maggan

Hon har hoppat 3 st 120cm varav 2 felfria. Har alltid sagt att jag gillar Maggan och det gör jag fortfarande. Hon kan slå på sådana lyror i sprången som gör att man får gåshud. Hon vann meetingpris för bästa 5-åring och är kvalad till breeders i Flyinge. 

Virus 

Han är ju för underbar, har hoppat 3st 120cm på honom också och samtliga felfria. Har nu gjort 7 starter med honom och han har levererat 100% felfritt!! Vilken kille han är och med ett så fint hjärta. 

Contendra 

Hon har hoppat 120, 130, 130 och hade 4 fel de två första dagarna men avslutade idag med att vara dubbelnolla och 3a i 130cm. Är så glad över henne och tycker så mycket om henne. Hon är inte lätt men hon presterar ändå och har i år inte lämnat en tävling utan en rosett. Är så tacksam för henne. 

Underbar helg med så fina människor runt omkring. Längtar redan till nästa gång och till Åsas och Ninnis stjärnor till unghästar. 



Mockfjärd

Publicerad 2015-06-11 23:26:31 i Allmänt,

Är nu framme och installerad i Dalarna. Idag har jag varit effektiv också. 

Började dagen med att galoppera ute på Asta och Princen på fantastiskt fina Vällsta. Fina hästar gjorde ju starten på dagen väldigt bra också. 

Jobbade sedan på bokföringen innan jag började packa, tvätta och fixa. Red sedan Contendra som dock lämnade mig längst bort på åkrarna och skenade runt halva markim innan hon sprang hem.. Nog är hon rastad ordentligt i alla fall! Fin att rida efter sin springtur också och slog sig som tur var inte. 

Väl framme i Dalarna så trimmade jag på Maggan och Virus som känns fina. De hålls i bra form mellan mina tävlingar :)

Imorgon är Chanova först ut och tävlingsdebuterar i 100cm, resten hoppar 120cm.



Work

Publicerad 2015-06-10 23:09:42 i Allmänt,

Om ni bara visste hur skönt det är att slippa skolan och resorna till Huddinge. Jag har jobbat på bokföringen hela veckan men fått rida Asta och Princen hela veckan också så det är såklart extra roligt. Princen är så fin och Asta är rolig och utmanande, lite min typ av häst!

Contendra har tagit det lugnt med lite lätt jogging i måndags, igår vilade hon och idag red jag ut. Snäll var hon till och med, min stjärna! 

Chanova red jag ut på i måndags och jag trimmade på henne idag. Som vanligt får jag en positiv känsla på hennes rygg. I helgen blir det tävlingsdebut och jag är så taggad över just hennes starter :D

Topanga har jag ridit i måndags och idag och såklart är hon världens bästa även om hon fortfarande inte känns helt igång. Hon ska få tid på sig och snart kommer vi få galoppera i skogen och då blir allt mycket bättre. 

Idag tog min fina vän Matilda studenten så var en stund på hennes mottagning. Roligt roligt!


Contendra <3

Back to reality

Publicerad 2015-06-08 15:04:33 i Allmänt,

Hemma igen och precis hemkommen från en förmiddag på bokföringen. 

Contendra avslutade med pris i 130cm och bjöd på fantastisk hoppning igår. Fina fantastiska häst<3 så glad över henne och inställningen hon har fått till hinder. 

Kollade på på tävlingarna hela dagen igår vilket var roligt. Väl hemma så red jag Topanga och packade upp och fixade lite med Chanova. Har ju saknat hästarna hemma såklart. 

Igår var det heller inte vilken dag som helst utan min och Topangas 6-års dag. Tänk att vi har spenderat så lång tid tillsammans. Så mycket glädje hon dagligen ger mig också. Världens bästa lilla häst. Skulle inte byta bort henne mot något annat. 

Nu ska jag åka till Asta och Princen och sedan vidare till mina djur :) 






Tävling

Publicerad 2015-06-06 19:25:05 i Allmänt,

Åh så jag älskar tävlingar. Även om Contendras resultat hittills i helgen är lite missvisande. Men hon går in på denna stora slottsbana och hoppar på gräs för första gången och gör det strålande. Några bommar rullar men hon gör vad jag ber henne om och hon är inte ens spänd. Känns fin i markarbetet gör hon också. Det är i överlag mycket fel i klasserna både på ponny och häst. Banan lutar väldigt vilket såklart gör det svårare. Contendra är förmodligen en av de mest orutinerade hästarna här men är ändå inte sämst. Självklart är jag inte speciellt nöjd i det ögonblick då jag lämnar banan tävlingsmänniska som jag är. Men efter en stund kan jag vända det till något positivt och bli stolt över min häst. Jens Fredricson kommenterade faktiskt vilken fin och läcker häst hon är idag och de orden kommer jag kunna leva länge på. 

Nu är vi ute och äter gräs igen jag och Contendra och får ladda om till imorgon. Allt runtomkring själva tävlandet är så roligt på meeting. Allt fixande med hästarna och människor som man inte så ofta träffar hinner man umgås med. 





Contendra <3

Publicerad 2015-06-05 21:06:40 i Allmänt,

Står ute med Contendra som äter gräs här på Strömsholm där vi nu befinner oss. Jag kan stå såhär i timmar och bara titta på henne och glädjas åt att hon är min. Hon är faktiskt min häst, jag har sparat ihop pengar och köpt henne själv. Det är en speciell häst men hon betyder så mycket för mig. En riktigt fin vän är hon! 



Täby galopp

Publicerad 2015-06-03 12:23:29 i Allmänt,

I måndags var jag i hemska Huddinge för näst sista gången denna termin. Tåget krånglade i vanlig ordning vilket inte gör det roligare att åka dit direkt. Men jag red Asta, Princen, Chanova, Contendra och Topanga när jag kom hem vilket gjorde dagen mycket bättre. Topanga börjar kännas mer som sig själv igen och de andra uppförde sig och var fina att trimma på så det var roligt. 

Igår var jag i Solna vilket betyder att jag bara behöver pendla 3 timmar istället för 4 vilket gör stor skillnad. Åkte till stallet när jag kom hem men hästarna vilade dock så jag betade dem, plockade gräs vilket jag gör varje dag, mockade och putsade bara. 

Åkte sedan vidare till Täby Galopp för att grooma Princen och Asta som gick varsitt löp. Princen var först ut och sprang in lite pengar. Asta red jag fram en stund och hon var taggad. När jag skulle släppa henne nere på banan med hennes jockey på så skulle hon försöka få av henne men som tur är så är hon van vid Asta så det löste sig. Asta hade sprungit så bra och låg topp 3 när de kom upp på upploppet och just upplopp är hennes specialitet för där brukar hon knixa sig förbi alla andra. Men igår blev hon instängd och fick ingen lucka tyvärr. Eftersom det har varit ett sådant tråkigt väder såg man inte ens att det var Asta som kom tillbaka efter loppet.. Hon såg ut som ett sand och lermonster. Hennes Jockey hade tagit av 4 olika glasögon för att kunna se något men såg inte mycket i alla fall. 

Nöjda och glada är vi över deras prestation då både sprang fint och kändes bra vilket vi värderar högre än vinst även om det såklart är kul att vinna. Härlig stämning på galoppen faktiskt, mycket folk om man jämför med hopptävlingar och det är rätt häftigt och mäktigt när de springer. 

Idag har jag jobbat med bokföringen på förmiddagen och är nu påväg in till skolan och sedan ska Chanova, Contendra och Topanga ridas! :)





Helg och tävling

Publicerad 2015-06-01 09:08:05 i Allmänt,

En rätt lugn helg har det varit. I lördags var jag iväg med Chanova på Vällsta och gjorde mig en egen pay and jump och hon skuttade så duktigt runt banan på 100cm felfritt. Dessutom så åkte jag själv med henne och hon är så duktig när det kommer till lastning och så. Att det blåste och regnade när vi hoppade bekom henne inte det minsta heller. Duktiga lilla häst <3

Contendra har jag trimmat på lite mer nu men en vilodag fick hon igår då jag var i Falun och tävlade. 

Maggan och Virus hoppade 115 och 120cm i ösregn och trots att man på sina ställen inte ens såg marken på ridbanan så hoppade de 3/4 felfria rundor. Fina fina hästar och så himla bra team runt om. 

Avslutade kvällen igår med middag hos älskade mormor som fyllde år i fredags. Mamma och mormor alltså, vilka människor!!

Idag är det skola som gäller och som vanligt funkar inte tågen som de ska, står stilla och kommer stå här ett tag då det i vanlig ordning är signalfel.. Får se om jag kommer fram.. 



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela