Malin Åkerström

Täby galopp

Publicerad 2015-06-03 12:23:29 i Allmänt,

I måndags var jag i hemska Huddinge för näst sista gången denna termin. Tåget krånglade i vanlig ordning vilket inte gör det roligare att åka dit direkt. Men jag red Asta, Princen, Chanova, Contendra och Topanga när jag kom hem vilket gjorde dagen mycket bättre. Topanga börjar kännas mer som sig själv igen och de andra uppförde sig och var fina att trimma på så det var roligt. 

Igår var jag i Solna vilket betyder att jag bara behöver pendla 3 timmar istället för 4 vilket gör stor skillnad. Åkte till stallet när jag kom hem men hästarna vilade dock så jag betade dem, plockade gräs vilket jag gör varje dag, mockade och putsade bara. 

Åkte sedan vidare till Täby Galopp för att grooma Princen och Asta som gick varsitt löp. Princen var först ut och sprang in lite pengar. Asta red jag fram en stund och hon var taggad. När jag skulle släppa henne nere på banan med hennes jockey på så skulle hon försöka få av henne men som tur är så är hon van vid Asta så det löste sig. Asta hade sprungit så bra och låg topp 3 när de kom upp på upploppet och just upplopp är hennes specialitet för där brukar hon knixa sig förbi alla andra. Men igår blev hon instängd och fick ingen lucka tyvärr. Eftersom det har varit ett sådant tråkigt väder såg man inte ens att det var Asta som kom tillbaka efter loppet.. Hon såg ut som ett sand och lermonster. Hennes Jockey hade tagit av 4 olika glasögon för att kunna se något men såg inte mycket i alla fall. 

Nöjda och glada är vi över deras prestation då både sprang fint och kändes bra vilket vi värderar högre än vinst även om det såklart är kul att vinna. Härlig stämning på galoppen faktiskt, mycket folk om man jämför med hopptävlingar och det är rätt häftigt och mäktigt när de springer. 

Idag har jag jobbat med bokföringen på förmiddagen och är nu påväg in till skolan och sedan ska Chanova, Contendra och Topanga ridas! :)





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela