Malin Åkerström

hemska hemska dag jag önskar att jag kunde ta bort dig ur mitt liv!

Publicerad 2012-03-31 21:24:58 i Allmänt,

kan skriva lite kort om vad som hände mår rätt dåligt över allt så orkar inte skriva mer tyvärr kommer kanske imorgon.

jag skulle köra till örebro med Ron för att tävla. Hade Matildorna med mig vilket var tur. Jag körde som alltid bara 60 på motorvägen men ibland hjälper det inte att man tar det lugnt. Vi kommer ut från "skogen" och åker ner i en svacka där det helt plötsligt blev 0 gradigt från att ha varit +3. Vinden får tag i transporten och eftersom det var halt fick den sladd och sladdar runt som en galning och ner i diket for vi allihopa. Jag får panik och vet inte vad som hände direkt efter men det stannar väldigt snälla människor som hjälper oss med Ron och får honom på andra sidan viltstängslet och bort till ett närliggande stall där han fick komma in i en box med mat och vatten. När vi kommer dit börjar folk skrika att den som körde bilen ska tillbaka så jag springer tillbaka och ser 5 brandbilar, en ambulans och polisbilar. Ambulansmännen och en av brandmännen springer mot mig och jag springer bort från dem ut på fältet, fråga mig inte varför jag var väldigt chockad och hyperventilerade. Men jag var inte tillräckligt snabb. Jag fick andas i en sån där mask för att få en normal andning igen och när jag lugnat mig förhörde polisen mig. Efter det fick jag äntligen åka tillbaka till underbara fantastiska Ron! Kollade honom som verkade helt okej innan jag var tvungen att gå tillbaka till vägen för att bärga upp bilen och transporten. Sen var det en lång väntan på ca 3 timmar innan mamma kom. Satt hela tiden inne hos Ron och han åt och drack och var lugn vilket han redan från första början var. Vi ringde även ut en veterinär som gick igenom hela honom från topp till tå och det enda som hittades var ett skrapsår i ansiktet. Sen åkte vi hem igen!

Idag har jag insett hur fort olyckor kan ske, vilka bra vänner jag har och hur mycket jag gillar denna häst! Han är helt otrolig bästa Ron <3

Blev ingen tävling!

Publicerad 2012-03-31 14:20:10 i Allmänt,

Hände en olycka så ingen tävling blir det men Ron och mina fantastiska vänner mår bra vilket är det enda som spelar någon roll!

tävlingsplanering = check!

Publicerad 2012-03-29 23:33:32 i Allmänt,

efter insläppet mockade jag och fixade mat till 5 hestisar. Gick med Wicky och borstade henne. Red sen ut på en galet pigg Tiger med Matilda. Han bockade och kunde inte trava så det blev skritt och galopp. Men han fick till en riktigt bra galopp så det gjorde inget :)

Red sen Carlando på utebanan och han var king som vanligt!

Sist red jag Maggan i lilla ridhuset och hon var helt amazing! 

Skulle ha planerat tävlingar med mamma men så blev det inte! Jag kom hem rätt sent så nu har jag planerat tävlingar på egen hand. Men mamma måste godkänna de innan jag anmäler :)


Random bild på Apella som jag tävlade förra året!

Hos min bästa mormor!

Publicerad 2012-03-29 13:25:15 i Allmänt,

Har skrivit en religions uppsats med mormor och nu ska vi äta lunch innan jag åker hem!

Har helt plötsligt fått en massa att göra i skolan. Men jag och mormor har gjort en plan över hur vi ska lägga upp alla andra arbeten som ska göras och de prov som ska pluggas till, vad skulle jag göra utan henne!?

Har insläppet idag också och sen ska jag rida :)

Regn!

Publicerad 2012-03-28 23:26:50 i Allmänt,

Insläppet var ju kul när det regnade...Fast nää

Tränade dressyr på Ron för Birre och jag fick en del tips på hur jag kan jobba honom.

Red min man - Carlando som var helt fantastisk!

Topanga och Bananen vilade och det fick även Maggan göra för jag hann inte med henne. Idag skulle ju Wicky prioriteras!

Wickan hatar sitt liv för tillfället och även sitt bandage som hon dagligen drar av. Men man kan inget annat än att skratta åt henne. Eftersom det regnade så mycket var skritten blöt så där kunde hon inte gå. har gått med henne 3 gångwer i stället så hon har fått skritta lite mer än en timme. har även pysslat och ryktat och lite så! 

kvällade innan jag åkte hem också. 

 
vackra saknade änglar <3

mot stallet

Publicerad 2012-03-28 14:42:44 i Allmänt,

Gårdagens träning gick super på Bananen och sådär på Topanga, jag red riktigt dåligt på Topanga så jag får skylla mig själv! Hon ställde i alla fall upp och hoppade hela tiden fast matte red kasst!

Idag har jag insläppet + kvällsfodring. Ska även rida en del och träna dressyr. Sen så ska Wicky prioriteras högt idag för jag har ångest över att jag inte hann borsta henne igår! :/

Skivan var helt okej kul igår och idag var vi lediga så jag har bara chillat och ätit lunch med bästa Bell och Frida!


jag och bredis var elitsimmare!

Skiva!!

Publicerad 2012-03-27 21:10:12 i Allmänt,

Har tränat Topanga och Bananen och ridit Ron idag och mockat och fixat, hinner inte skriva mer för nu ska jag på skiva hela natten lång!

...

Publicerad 2012-03-26 23:13:33 i Allmänt,

Red 3 små söta hästar idag!

Maggan och Bananen jobbades inne med lite enkla men bra saker, skänkelvikningar, övergångar och tempoväxlingar. Båda var rätt fina men Maggan var klart finast!

red ut och intervalltränade Topanga. Hon var så galet rolig idag även fast hon var lite knäpp. Kortade stiglädren till jockeyläder också... mina ben är inte så vältränade tror jag för det var väldigt jobbigt!

Mamma kollade Wickan som är mycket bättre :D inte alls lika halt längre men fortfarande halt!


världens bästa, jag saknar dig!

Mysmorgon med hundarna <3

Publicerad 2012-03-26 11:28:30 i Allmänt,

har bara chillat med hundarna hela morgonen, Skönt! somnade igår med datorn i knät innan jag ens hann sätta på oc...

Ska till skolan för en lektion som börjar halv 1 och slutar 13.50. Sen blir det stallet!

igår red jag ut en lugn tur på Topanga och joggade Ron uppe på söderby.

Maggan och Bananen har haft en vilovecka men nu ska de ridas som vanligt igen :) Bananen har haft en tappsko hela veckan men hovis kommer idag!


Gårdagen!

Publicerad 2012-03-25 23:02:45 i Allmänt,

Topanga

110: 0+0 fel och 2a. Topanga hoppade fint, hittade ett bra flyt och det kändes bra. Höll på att trilla av i en sväng där hon svängde mycket fortare än mig ;)

120: 0 fel och 7a. red inte så fort utan satsade på att vara nolla eftersom vi har haft vår svacka. Men jag tror att vi är tillbaka :D:D grymma lilla häst! Hon är världens bästa min prinsessa.

Ron

120: 0 fel och 10a. Red inte fort på honom heller men han hoppade runt lika grymt som vanligt!

130 (debut): 0+0 fel och 6a. Helt sjukt hur fin han var, allting flöt på och jaa jag är hur nöjd som helst :D

Påväg till dagens tävling!

Publicerad 2012-03-24 10:03:49 i Allmänt,

Gick upp vid halv 7 för att hinna fixa lite innan vi åkte. Tvättade Ron som har varit hemsk hela morgonen, en spark lyckades han ge mig och så blev jag intryckt i väggen. Men men ren blev han!

Jag och Wicky tog oss en halvtimmes promenad. Ska försöka gå med henne tre gånger om dagen så hon får röra på sig en del, vi jobbar på bech 12!

Har hunnit mocka och fixa hos Ron så när jag kommer hem är det bara mina som ska få mockat och så ska Tiger ridas :)

Inte min vecka...

Publicerad 2012-03-23 23:22:53 i Allmänt,

Gick med Wicky imorse innan jag åkte till skolan för att ha 2 lektioner religionkunskap!

efter skolan red jag först Oscar innan jag gick med Wicky igen. Åkte till Ron som typ hade tappat en sko. Endast 2 sömmar på utsidan på ena bak...Efter mycket om och men lyckades jag fixa en sko men då var klockan så mycket så jag kunde inte rida honom. Man får inte rida efter kvällsfodring i det stallet.

Åkte till söderby och trimmade Topanga och Tiger för att sen mocka mina boxar och fixa maten. Tvättade även Topanga.

Imorgon blir det tävling med den svarta och den vita, med andra ord Topanga och Ron. Ska kliva upp vid 6 så jag hinner tvätta Ron, putsa och packa vilket jag inte hann idag.

Hann inte med att blogga igår!

Publicerad 2012-03-23 11:40:40 i Allmänt,

åkte direkt på morgonen till kliniken med Wicky. Som tur va kom min mormor dit för jag höll på att svimma några gånger. De skärde upp en bit av hoven från kronranden och ner och tog bort pinnen hon hade lyckats trampa in vid hovväggen. Nu ska hon gå i sjukruta och ha bandage i 2 veckor till att börja med... Hon är inte längre halt i skritt så jag kan i alla fall gå med henne. Hon tycker att livet suger för tillfället när hon inte får springa och busa.

När jag kom hem hade hovis fixat Topanga så jag red ut och trimmade henne ordentligt. Hon är för underbar min fina prinsessa!

Red sen ut på Tiger som för ovanlighetens skull var riktigt vild. Men han är så rolig den hästen!

Red även ut på Carlando som skötte sig exemplariskt. Lät honom galoppera på lite och shut vilka steg han tar! han var ritkigt lugn och avslappnad!

Efter det åkte jag hem och duschade lite snabbt innan mormor skjutsade mig till Fanny där de flesta i klassen var och fixade sig inför vår skiva :D

Jag hade riktigt kul på skivan och har faktiskt världens bästa vänner!!!



en riktig skitdag!

Publicerad 2012-03-22 00:06:58 i Allmänt,

Skolan var sämst, jobbiga lärare...

Hade insläppet vilket inte tillhör favorit aktiviteterna...

Skulle rida Topanga men hon hade tappat en sko = panik hon får stengallor och blödningar direkt!

Veterinären kom och tittade på Wicky men vi måste åka vidare till klinik akut imorgon och såga upp hoven en bit för att få bort det som gör henne halt :O

Åkte för att rida Ron och får skäll av stallägaren där...Men Ron gick bra!

Red Carlando sen på söderby som till en början var ett monster men ridpasset var väldigt givande för oss båda vilket jag gillar.

Tiger, Maggan och Bananen fick gå i skritten 1h för jag var tvungen att kvällsfodra. veterinären fixade med Wicky i två timmar därför hann jag inte rida så mycket :/

Åkte sen för att lämna biljetter till min skiva som är imorgon och kom hem runt halv 12. Nu har jag försökt äta middag och duschat. Har en stor klump i magen av oro över min lilla häst! Mamma är inte hemma heller nu när jag önskar det mer än någonsin. Jag behöver någon som säger att allt ordnar sig... Jag får därför åka själv med Wickan imorgon också om vi nu får en tid....

Usch och fy nu ska jag dra täcket över huvudet och försöka sova eller något.


stackars min älskling :'(

Wicky

Publicerad 2012-03-20 23:54:14 i Allmänt,

hon är fortfarande lika halt och ganska svullen i benet. Jag är väldigt orolig över henne och tycker så galet synd om henne. hon är ingen som "gnäller" i onödan. Visar hon att det gör ont så gör det också det! Stackars stackars min fina lilla häst :/ <3

Imorgon kommer en veterinär från Mälarkliniken och tittar på henne. Jag tycker att hon verkar vara bra. Hon har raspat Wickys tänder förut och tittade på Candy förut när hon hade ehrlichias :S

Hoppning

Publicerad 2012-03-20 23:46:21 i Allmänt,

fick skjuts hem från skolan av snälla Bell så jag kom hem typ 20 min tidigare än beräknat :D Åkte direkt till Ron och red honom på söderbys utebana. Travade mycket över bommar och jobbade lösgörande. Han kändes seg i början men finare desto längre jag red :)

åkte sen till söderby och hopptränade de två stora hästarna.

Tiger: han var riktigt fin på marken och gjorde svåra saker som t.ex. förvänd galopp! Hoppningen gick bra och idag hoppade han ett nytt titthinder, en murdel. Det gick mycket bättre än förra veckan och han var rätt pigg i början och sen blev han lite trött mot slutet men hoppade det gjorde han glatt i alla fall :)

Carlando: Han fick hoppa i min vanliga grupp eftersom Wicky är halt. I början hade han fullt upp med att kolla på alla hästar som var med (brukar hoppa honom själv för Lena). Men efter en stund lugnade han sig och fick mer fokus på mig. Han behöver jobbas mycket i låg form så han kommer upp med ryggen ordentligt. Själva hoppningen gjorde han mycket bra även fast han laddade en del på hindren i början. Det var rätt svåra linjer och svängar för honom men det gick ändå! Fick testa att hoppa ett språng på 130 och han hoppade av väldigt stort vilket inte gör honom något för han har så stor kapacitet. På banan var han lite trött vilket gjorde att han inte var lika lätt att reglera men sprången var fina som alltid.

Nöjd med båda grabbarna!

har klippt ihop min första film någonsin vilket inte gick som en dans på rosor men här är den!


Halt häst

Publicerad 2012-03-20 10:25:14 i Allmänt,

Var i stallet och kollade till Wicky imorse som är precis lika halt som igår! :( hon såg så ledsen ut min fina tjej <3

Nu är jag i skolan och slutar halv 4 :/

Sen är det i alla fall hoppträning på 2 fina grabbar!

sämsta starten på en ny vecka :(

Publicerad 2012-03-19 22:04:00 i Allmänt,

Den började med skola och sen plugg med mormor. Red Tiger och Maggan innan jag tänkte rida Wicky. Men W var väldigt halt så ingen ridning. :'( Där försvann också orken att rida mer. Topanga skulle bara gå i skritten så det fick hon göra och Bananen fick vila. Mockade bara och pysslade om min älskade häst innan jag åkte hem.

Är så orolig och ledsen över att Wickan har ont :( jag vet att jag tänker på det värsta som kan ha hänt henne och det värsta som skulle kunna hända framöver men det blir lätt så när man har 4 änglar uppe i himlen. Jag älskar henne så fruktansvärt mycket! hon har förändrat hela min värld genom att bara finnas här hos mig.

Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och lyssna på deppmusik... vilket jag troligtvis kommer göra hela kvällen.


Bästa finaste underbara Wicky <3

Gårdagen!

Publicerad 2012-03-19 21:46:37 i Allmänt,

Topanga

120: 4 fel. Hon hoppade super men jag gjorde en riktig tabbe. Hängde inte ens med i språnget så ett ner. Men hon kändes som sitt vanliga jag igen vilket var underbart :D bästaa <3

Div 1: jag rev sista hindret för att jag gick ner för tidigt i sadeln och lydig som hon är sänker hon då bakdelen och rev. Rundan var dålig från min sida men mycket bra från hennes som hela tiden ställde upp och var snabb i benen. Nöjd med prinsessan men inte så nöjd med mig... Laget slutade i alla fall på en fjärdeplats :D

Ron

120: 0+0 fel och 2a av 92 starter vilket var sjukt för han är långt ifrån en speedhäst. Men han hoppade super och vi fick till det, fina Ron! 

Kom hem vid halv 12 så inga andra hästar reds. Pappa var snäll och mockade allt och Sophie var snäll och satte Tiger i skritten :) 

 

Tävlingsdags!!

Publicerad 2012-03-18 09:31:45 i Allmänt,

Har varit uppe och tagit en powerwalk med Ron nu på morgonen och nu ska jag åka och fixa Topanga! Vi åker om en timme ungefär. Skönt att det inte är så tidigt, dock blir det sent istället...

Hoppar 120 på båda och sen rider jag någon i Div 1 laget. Topanga är uttagen så troligen blir det hon!

sen update

Publicerad 2012-03-18 00:39:37 i Allmänt,

Har haft fullt upp hela dagen. Började med att hoppa 4 hästar imorse. Eller Wicky och Maggan hoppade bara småhinder och jobbade med bommar. Men Tiger och Bananen fick hoppa och de tog sig för första gången över en vattenmatta!

sen till täby för att köpa outfit till min skiva och en del andra saker råkade få följa med mig hem :)

åkte tillbaka till stallet och red Oscar och mockade innan jag åkte till Ron. Red och tvättade honom.

sen tillbaka till söderby för att rida och tvätta Topanga + putsa och packa.

avslutade kvällen med film tillsammans med världens bästa vänner Matilda x2 och bästa Emma som är hemma över helgen :D


gammal go bild på alla utom skalis

stallet

Publicerad 2012-03-16 23:14:22 i Allmänt,

red först ut en långtur på Topanga. Massa galopp blev det och hon var på ett väldigt busigt humör, körde bockrace så fort hon kunde. Men när hon bestämde sig för att vara lite seriös var hon mycket fin, mitt lyckopiller!

red sen Wickan nere på ängen och hon var som Wicky är pigg och vild men väldigt fin i traven, bästaste!

Sen åkte jag till Ron och red igenom honopm länge och väl uppe på söderby och det gick bra för att vara Ron!

red även Carlando och Tiger när min slav kom, Skalis! Bella kom då också och fick äran att rida Bananen. C och T var helt okej fina. C var grym i galoppen!

Nu blir det myskväll med bästa skalis <3

.....

Publicerad 2012-03-16 15:43:49 i Allmänt,

har varit hos min bästa mormor hela förmiddagen och pluggat. Eller vi kollade på en film vi ska skriva en filosofi uppsats om. halva uppsatsen är klar än så länge :)

nu väntar många timmar hos mina älskade hästar :D

ikväll är jag nog bara hemma och pluggar för det behövs verkligen!

Toooorsdag

Publicerad 2012-03-15 23:24:46 i Allmänt,

Dagen började med att jag och mamma åkte till prinsens stall, jag klippte honom och mamma mockade hela stallet :) Friserade även honom när jag ändå var där!

sen rullade vi till söderby för att rida Wicky och Topanga. Mamma red dressyr på Toppi och jag red ut i det härliga vädret på Wicky. Jag red en ny runda som jag kanske inte kommer rida igen för jag hamnade långt långt borta och hade ingen aning om hur jag skulle ta mig hem. Men det blev ändå en bra tur. Mycket galopp på grusvägarna och en lång skrittur hem. Vi var ute i ca 1,5 timme vilket gjorde att det blev stressigt till skolan. Men Wicky var underbar så vad gjorde det!?

Skolan var inte jobbig bara onödig!

Hade sen insläppet i stallet och red tre andra hästar samt mockade. red i lilla som vanligt på torsdagar eftersom det är träningar hela kvällen i stora.

Red Maggan med övergångar och hon var rätt fin.

Tiger var grymt duktig och fin. Han flyttar sig riktigt bra för skänkeln och fattningarna blir bara bättre och bättre. Glad och positiv till att arbeta var han också, fina Tiger!

Sist red jag Carlando på utebanan för hans hathäst var i lilla. I början var han ett monster. Jag kunde inte sitta upp och när jag fick hjälp att komma upp var han som en tickande bomb och var rädd för allt. Men efter ca 20 min släppte det och han blev sitt fina härliga jag! Jobbade över lite travbommar och en bom på volt som jag galopperade över och tränade på att han skulle landa i rätt galopp. Det blev ett riktigt bra pass av enkla saker!

nu ska jag plugga en stund innan jag tar en dejt med sängen. Har ont i hela kroppen efter att en häst sprang över mig och klev på mig och lite så!


Cookie <3

Dressyrträning

Publicerad 2012-03-14 23:45:14 i Allmänt,

ridit 4 hästar idag Bananen, Maggan, Oscar och Wicky.

Red för Birre på Wicky och fick som vanligt en massa bra hjälp och hästen är KÄRLEK <3

Topanga och Tiger vilade och gick i skritten. Har haft insläppet idag också.

Nu ska jag sova, imorgon går jag upp tidigt och åker till Prinsen som behöver klippa sin päls!

Hoppträningen

Publicerad 2012-03-14 13:20:02 i Allmänt,

hann inte rida varken Bananen eller Maggan igår så de fick gå i skritten tillsammans med Wickan.

Trimmade Ron rätt ordentligt på söderby för han var verkligen som en planka... men efter 1000 övergångar, skänkelvikningar och annat kul var han som en lite mjukare planka i alla fall :)

sen blev det hoppträning hela kvällen. Började med Tiger som jag inte riktigt visste hur han skulle reagera men han skötte sig helt okej för att vara så lite hoppad. Lena sa massa bra saker om honom vilket var kul!

Sen Topanga, det var bara jag och tildis som hoppade = grymt bra! Fick massa hjälp hela tiden Hela framridningen och de gick super. Sen så är jag ibland lite för petig. Vissa saker som jag känner syns inte från marken så små är det och jag ska inte lägga för mycket fokus på dem. Hoppade en stor bana på 120 och jobbade med de jag gjort för Lotta. Topanga hoppade runt felfritt hela träningen men ibland blev jag för snabb att få tillbaka henne i landningarna så hon inte får den frihet hon behöver och då nuddade hon ibland bakbommen på en oxer. Men jag är riktigt nöjd med Topanga, hon lär mig så mycket hela tiden! bästa sessan <3

Sist hoppade jag Carlando. Fick hoppa honom själv så även där fick jag massa hjälp. Börjar verkligen hitta flytet på honom nu. Han är lite svagare i högergaloppen vilket vi jobbade lite med. Hoppade honom en bana på 110 och även han var felfri hela träningen. Han är verkligen härlig att hoppa stora fina C <3

kvällsfodrade även istället för på torsdag.

Skriver mer imorgon

Publicerad 2012-03-13 23:17:00 i Allmänt,

Är trött och tänker sova nu så skriver mer imorgon, höll mig inte till planen idag men två hästar hoppade grymt bra på träningen!

Mot Ron

Publicerad 2012-03-13 12:29:19 i Allmänt,

ledig idag börjar kännas som att jag slutat skolan men nästa vecka drar det igång ordentligt igen :( Men jag har faktiskt städat mitt rum så något vettigt har jag väl gjort..

NU ska jag i alla fall åka och rida Ron innan jag drar till Söderby och rider Maggan, Tiger och Bananen innan hoppträningen som blir på Topanga och Carlando. Wickan vilar och får sig een tur i skritten.

7/10-2006 - 1/8-2011 <3

Publicerad 2012-03-13 00:13:53 i Allmänt,

att saknad ska vara så jobbigt och svårt. Jag vill ha dig hos mig här och nu, vill uppleva allt vi gjort igen, vill röra och se dig igen, vill få ta ett farväl och berätta för dig hur mycket jag älskar dig och hur tacksam jag är över allt du gjort för mig i de nästan 5 åren du var här. Hoppas att du vilar i frid min vackra ängel! <3


sista tävlingen, felfri och femma i LA <3

Hela dagen i ord

Publicerad 2012-03-12 23:47:05 i Allmänt,

Jag gick upp 09.25 och var i skolan 10.00. Slutade efter ca 30 min och då åkte jag till mormor för att plugga! Fick som alltid god mat där också och hann skriva klart ett tal jag ska hålla på onsdag!?

Sen hem för att byta om och åka till stallet men först åkte jag till ICA i vallentuna med skalis för att köpa lite saker till dagens födelsedagsfirande, min grymma bästavän Matilda fyller nämligen 20 år idag :D Vi åt tårta och lite sådära.

Skrittade sen ut på en pigg Wicky!

Skrittade ut och red i lilla på Topanga. Jobbade henne väldigt ordentligt idag och det gick super, hon var så sjukt fin :D Kan sitta på den hästen i timmar och bara trimma :D

Tiger red jag i stora och jobbade honom som vanligt. Flytta för skänkeln och galoppfattningar. Han var pigg och mycket duktig!

Sist men inte minst red jag Carlando och även han fick trimmas rätt ordentligt. Tror att det var bästa gången jag red honom för idag kändes hela passet grymt bra!

Sen åka hem äta, duscha och så.


kalas i äckelboden!

:D

Publicerad 2012-03-11 22:43:52 i Allmänt,

Har svävat fram på moln hela eftermiddagen tack vare mina fina hästar :D

Red ut på Topanga och inne på Carlando när jag kom hem. Egentligen skulle C och Tiger behöva en vilodag men eftersom de går i en liten ruta behöver de röra på sig, men jag klagar inte då får jag rida mer :P Tiger fick däremot gå i skritten med sällskap av Maggan.

Jag fikade även med några fina vänner i stallet Matilda x2 och Johanna! Avslutade det hela med att kvällsfodra.

Har planerat och anmält tävlingar med världens bästa mamma så nu börjar det bli ordning på tävlingsplaneringen igen :D Ron är anmäld till sin livs första 130!!

Är väldigt trött nu känner jag efter att ha legat i ett varmt bad med bra musik på så nu går jag vidare till sängen!

Fina hästar!

Publicerad 2012-03-11 15:18:44 i Allmänt,

Wicky har hoppat galet bra idag. Felfri och vann 110!!:D sen ett litet pet i 120 men en grym runda :D

Ron hoppade högt och bra och var felfri i 120 och är nu kvalad till 130 :D

Lycklig är vad jag är :DDDD

sovdags!

Publicerad 2012-03-10 21:43:38 i Allmänt,

efter mina goda våfflor red jag ut på Wicky vilket gick åt helvete..... men red rundan två gånger och andra rundan gick bättre. Har därför inga stora förväntningar på henne imorgon! Men oavsett vad är hon alltid min bästa älskade knasiga Wicky <3

Sen insläppet innan jag red Oscar. Han var rätt stark och så men tycker att han alltid blir bra på slutet nu :) Fixade Topanga till mamma innan jag åkte till Ron. Honom red jag med övergångar och sen fick han sig en dusch.

Åkte sen till Söderby och mockade och putsade Wickys saker. Även W är tvättad men det gjorde jag efter att jag red :)

klockan ringer läskigt tidigt imorgon så nu ska jag duscha och soooooova!

Hoppeliskutt

Publicerad 2012-03-10 12:55:17 i Allmänt,

Har hunnit hoppa tre bebishästar med pappas hjälp nu på morgonen :D

Bananen: hoppade lite banor och hade ett skräckhinder inne. Hon hoppade faktiskt rätt bra, tittade en gång på skräckhindret och var lite tjaffsig i munnen men annars var hon väldigt duktig! Avslutade med en kryssoxer på 100 cm! Duktig nanis <3

Tiger: eller Ior som pappa har döpt om honom till hoppade samma saker. Han har inte ritkigt förstått det där med hoppning ännu men han hoppade alla hinder på första försöket! även han hoppade en kryssoxer på 100 cm vilket är hans personbästa :D fina Tiger <3

Carlando: enligt pappa heter han Dino och gillade honom bättre än de andra :P han fick hoppa lite gymnastikhoppning och sen två räcken. Han kändes lite trött efter att ha hoppat studsen men han hoppade ändå de andra hindren bra! han har så sjukt härliga språng den "lilla" hästen, bästa C <3

Nu väntar jag på att pappa ska bli klar med mina våfflor som jag ska äta innan jag återvänder till stallet :D


Tiger kan ju hoppa rätt fint i alla fall :D

Bra kväll!

Publicerad 2012-03-09 23:33:06 i Allmänt,

så fort jag slutade åkte jag till Ron och fixade där och red honom uppe på Söderby. Bara lösgörande arbete som gick rätt bra, imorgon kör vi på lydnad så ska det nog bli bra på söndag :D

Lyssnade sen på Lena Salin i Cafeterian på Söderby. Efter det byggdes en bana och pay and jumpen började. Little sis och prinsen var med och hoppade lätt b felfritt och lätt a för första gången med ett pet, duktig prins.

När de var klara red jag först Carlando. Han skrämde livet ur alla som höll på att bygga bort banan när jag kom ner. Han blev rädd för något och kastade sig iväg och alla människor kastade sig undan, men när han väl kom ner på jorden så var han riktigt fin. Jobbade med övergångar och avslutade med att låta honom galoppera runt i hela stora ridhuset i lite större steg.

Sen var det Tigers tur! Han var grym i travarbetet. Håller just nu på med att flytta honom för skänkeln och galoppfattningar. Han flyttade sig riktigt bra idag. Galoppfattningarna var något sämre än vad de kan vara men galoppen i sig var grym.

ikväll är jag bara hemma och chillar. Ska snart sova också för imorgon börjar dagen i tid så jag hinner med allt!

Har smörat lite för pappa så han åker med och hjälper mig att hoppa lite unghästar imorgon eller han fixar hindren och höjer och sänker. Det är hopptid mellan 9 och 11 så då ska jag vara där :)

Skolan

Publicerad 2012-03-09 12:56:03 i Allmänt,

Sitter på dagens första lektion, har två lektioner med filosofi idag.... Slutar vid halv 4 vilket inte är allt för jobbigt när man börjar halv 1 :)

På morgonen har jag mockat och bytt vatten till 3 av 6 hästar, åkt till Väsby och köpt nya boots till Wicky. Hovis sa att hon måste ha det nu! Lunchade även med bästa Fanny.

I eftermiddag ska jag rida och fixa resten men även lyssna på ett föredrag om hur man tänker som banbyggare, klubben har fixat det och sen är det en liten pay and jump efter. Allt är på Söderby vilket är tur för mig! Dock ska jag inte hoppa någon häst... Skulle ha hoppat stora C men han har ju trampat sig och så :/

Trött och seeeg

Publicerad 2012-03-08 23:24:51 i Allmänt,

Efter att ha mockat och fixat allt till 6 hästar, mockat en hage och ridit 5 hästar + kvällsfodrat så är jag faktiskt lite trött.

Inget ridpass har varit sådär glimmrande idag men alla ridpass har varit nyttiga och jag har fått igenom det jag jobbat med. Sådana ridpass tycker jag är bättre för då får man något att bita i :)

Dagens bästa är Tiger och dagens sämsta Bananen ;)

5 åringarna

Maggan: joggade henne lång och låg för att sedan jobba tempoväxlingar i galopp. Hon tittade på en del saker och jag ville inte bråka med henne så lät henne tönta sig men det släppte när jag travade av.

Carlando: joggade mest och kantrade honom men aktiverade honom med tempoväxlingar. Lite ofokuserad i början men så fort alla andra gick ut ur ridhuset började han fokusera på mig :)

4 åringarna

Tiger: shit vad han är pigg! helt tokig nästan. Jobbade med att flytta honom för skänkeln i trav och varje gång jag la till skänkeln började han studsa och galoppera men efter att ha jobbat på en volt och flyttat ut rumpan där kunde man rida lite öppnor. I galopp blev det skritt-galopp övergångar och det gjorde han superduper i höger och helt okej i vänster. Han var riktigt rolig idag fina Tiger!

Bananen: eller lilla divan skulle man kunna kalla henne. När man tog i henne tjaffsade hon emot och när man la till skänkeln sparkade hon bakut. Jobbade med skänkelvikningar och skritt-galopp övergångar. Jag fick vara väldigt hård mot henne men det lönade sig för på slutet flyttade hon sig lite för båda skänklarna vilket jag tycker är duktigt. Hon har inte alls gjort det mycket.

Älskar ändå att känna mig trött efter en dag, det är en härlig känsla om det har varit en bra dag!


Ron får stå för bilden :)

Skolan!!!!!

Publicerad 2012-03-08 13:48:37 i Allmänt,

Sitter på dagens enda lektion som började halv 1 och slutar 13.50, inte långt kvar. Har hämtat ut min studentmössa också = LYCKA.

Jag och mamma var i stallet imorse och hon red Topanga som gjorde fina seriebyten och annat kul. Jag red Wicky och satte upp en 5 kombination på medellinjen av små bockar. La först volter mellan alla och sen lyckades jag rida med två galoppsprång mellan alla ett par gånger. Wicky var riktigt vild idag tror hon har fått vårkänslor faktiskt ;)

När jag slutar ska jag hem och byta om och återvända till stallet. Kollade även stora C imorse och han rörde sig bra så ska jogga honom idag, rida Tiger, Maggan och Bananen :)

TÄVLING PÅ SÖNDAG!

Publicerad 2012-03-07 23:50:17 i Allmänt,

På söndag är det äntligen dags igen :D Det blir Wicky och Ron som åker, årsdebut för Ron!

hoppar 110 och 120 på Wicky och bara 120 på Ron :)

Jag är taggad och vet att Wickan kommer vara det också för finns det bommar i hennes närhet är hon alltid det!


Ny dag med nya tag!

Publicerad 2012-03-07 23:05:21 i Allmänt,

Ingen skola idag för vi var lediga så åkte upp till stallet mitt på dagen och när jag öppnar stalldörren hör jag en vrålande arg Wicky som inte var nöjd över att stå inne. Tog ut och gick med henne innan hovis kom så hon skulle sköta sig! När hon skoddes åkte jag till centrum och tog ut pengar innan jag återvände för att stanna dagen lång i mitt älskade stall.

Hittade ett bra ställe att rida ut på med Topanga idag. Hon frustade, taktade och hade öronen spetsade framåt hela tiden. I galoppen kunde hon inte låta bli att slå några glädjebockar, hon är så söt min prinsessa <3 Man blir så lycklig av henne!

Hade sen insläppet innan jag red Oscar som skötte sig bra.

Red sen Wicky i lilla efter att ha skrittat ut en sväng. Jobbade henne bara lång och låg för hon är inne i en vild fas för tillfället, vårkänslor kanske? hon skötte sig bra bästa ponnyhästen <3

Skulle ha ridit stora C men han hade trampat sig och var svullen i ett ben tråkigt nog:(

Men red stora Tiger och han var sjukt häftig idag, överskottenergi till 1000 men ändå fokuserad på mig så det gick riktigt bra :) fin kille <3

3 avramlingar

Publicerad 2012-03-06 23:36:19 i Allmänt,

Usch denna dag slutade inte så bra som den började. Är för deppig för att skriva så mycket så det blir bara lite kort.

Tiger: pigg och fin efter att ha busat av sig!

Carlando: överpigg och behövde springa en massa innan han kunde fokusera på rätt saker!

Topanga: Hoppträning - superduperfin! världens bästa <3

Wicky: Hoppträning - vild som tusan men hoppade gryyyymt, älskade häst <3 (dock flög en och annan sko)

red även en liten busig ponny som bockade av mig 2 gånger och även sin ägare 2 gånger! Han kan bocka han..

Maggan: hon är fin och väldigt mycket älskad men tyvärr räcker det inte alltid....



Chilldag

Publicerad 2012-03-06 13:49:42 i Allmänt,

Började skolan 10 och slutade 11.30, väldigt skönt! ska åka till stallet nu och ta in Tiger till hovis och sen rida honom och Carlando innan träningarna. Ska hoppa 3 hästar idag och köra Eddie till träningen så det blir lite stressigt senare eftersom mamma inte är där och kan hjälpa mig med bytena av hästar. Men det ordnar nog sig ändå :)

Nu måste jag kila ska även få äran att köra mammas nya bil för första gången har bara styrt den en gång när pappa bogserade oss till verkstaden :P


Världens bästa <3

Matildorna!

Publicerad 2012-03-05 23:05:39 i Allmänt,

Två fina vänner som är värda att skriva om är mina Matildor. De är verkligen världens bästa vänner som alltid finns där för mig och ger mig så mycket glädje. Ni är guld värda och jag är lyckligt lottad som får ha er som vänner!



...

Publicerad 2012-03-05 22:51:34 i Allmänt,

Båda prinsessorna fick skritta ut och sen gå i lilla. Det blev ett grymt bra och nyttigt pass för både mig och Topanga. Dert var inte alltid en dans på rosor men passet gav oss båda en hel del och sådana pass gillar jag verkligen. Wicky var grymt fin i traven men sen spårade det lite när griniga tanter och skällande hundar kom in...Wicky blev helt galen så då gick jag ut och skrittade av henne. Pysslade med henne och klippte manen och så efter så att hon inte skulle känna sig besviken för det var faktiskt inte hennes fel :)

Har även tagit hand om Tiger och Carlando vilket var tur för annars hade jag varit klar för tidigt! T har trampat sig lite men idag såg hans ben bättre ut, det blev en powerwalk för honom och sen fick även C sig en promenad och busa av sig i ridhuset. C tyckte dock att det inte var så roligt att springa själv men om jag sprang med så var det mycket bättre. Han vet nog att jag har en kondition som skulle behöva förbättras en aning...


Fina fina grabbarna!

:/

Publicerad 2012-03-05 15:40:33 i Allmänt,

Ska dra mig mot stallet snart, har inte alls mycket att göra endast mina prinsessor att rida. Det har varit en och provridit Maggan och Bananen idag och hon kunde bara komma på dagen när jag var i skolan så jag kunde inte vara med... tyvärr gick det inte som jag ville....

Känner mig lite halvdeppig över det. Får åka till prinsessorna så jag blir glad igen vilket jag alltid blir i deras närhet. Hinner kanske putsa, städa eller klippa lite idag!?


I L U <3

Nattinatti

Publicerad 2012-03-05 00:27:59 i Allmänt,

Jag har städat nästan hela rummet, fett stolt! bara skrivbordet kvar :P

Har lyssnat på musik och tänkt en massa under tiden, lösa pusselbitar börjar falla på plats i mitt liv. Jag har massa planer som jag ska följa. Detta år ska bli bra, ingen jag älskar få lämna mig! Jag ska blicka framåt och lägga det förflutna bakom mig men ta med mig alla fina minnen. Jag har fina hästar som ger mig så mycket glädje och världens bästa ponny i mitt hjärta som följer med mig i varje steg jag tar. För mig kommer hon alltid att finnas och det gör mig hel.


Men jag saknar dig ändå så sjukt mycket :(   

Söndag = skolångest!

Publicerad 2012-03-04 23:06:23 i Allmänt,

Har tillbringat sista dagen på mitt sista sportlov i stallet :D Ridit 4 hestisar mockat en del, fyllt höpåsar, lekt med Carlando och bara chillat runt :)

Skrittade ut på Topanga och sen red mamma henne.

Red igenom Bananen ordentligt, hon var lite dryg men stundtals var hon riktigt fin!

hoppade Ron med hjälp av min bästa mamma, gick kalasbra :D

Red bommar och småhinder på Wicky, känns som att bitarna börjar falla på plats nu har det gått fort framåt ett tag. bästa Wickan <3

Red även bommar på Oscar som även han var fin :)

Det var kort och gott om dagen. Har precis kollat lite tävlingar med Mamma. Är anmäld till 2 och ska övertala pappa att köra mig på den tredje :D Även Prinsen är anmäld till några tävlingar.

Nu ska jag städa rummet och sova....Skola imorgon :/

3 mars = 6 månader med Wicky!

Publicerad 2012-03-03 23:48:57 i Allmänt,

Var rätt seg imorse och kom inte iväg till stallet så tidigt som jag ville för jag kunde inte komma på någonting att äta. Är ju van vid väldigt bra mat nu efter en vecka i Afrika, vårt kylskåp bjöd inte på samma saker direkt...

Mockade i alla fall och fixade den biten först innan jag åkte och fixade lite hos Ron. Återvände sen till Söderby och red Topanga. Hon fick först skritta ut 30 min och sen jobbas i lilla ridhuset. Jobbade henne lite som igår men höjde kraven lite. Fin var hon i alla fall!

Åkte sen och red Ron, trimmade honom uppe på Söderby med en del övergångar. Han var sig lik lite stel och så men det lossande efter ett tag :)

Sen åkte jag tillbaka till Söderby,en himla massa fram och tillbaka :P Skalis kom och slavade för att jag skulle bli klar fortare så vi kunde hitta på något. Red Oscar när hon gick med Wicky och sen böt vi. Oscar var riktigt fin idag! Wicky var rena drömmen, hon har aldrig varit så fin tror jag :D:D:D

Sen tog vi Tiger och Maggan. M var rätt fin ville inte ritktigt ta i så bra som hon kan men ändå okej. T travade jag bara några varv...

Nu blir det film och massa chill med bästaste Skalis.


6 underbara månader, jag älskar dig min fina tjej <3

Hemma är bra men Söderby slår helt klart allt!

Publicerad 2012-03-03 00:45:07 i Allmänt,

Sprang ner till hagen direkt när jag kom till stallet och pussade på prinsessorna :') de är så sjukt fina <3



Tog med Topanga upp och ryktade henne länge och väl innan jag sadlade och red iväg! Skrittade först ut 30 min innan jag red henne inne. Jobbade lösgörande eftersom hon liksom alla andra hästarna har skrittat en vecka. I början bockade hon mest och kändes lite oriden men efter 5-10 min var hon sitt vanliga underbara jag igen :D fick tvinga mig själv att sluta rida kändes det som, jag har saknat det enomt på en vecka! Det här är mitt liv, mina hästar är mitt allt och jag älskar de galet mycket.



Sen var det Wickys tur! Även hon ryktades igenom länge innan hon också fick skritta ute för att sedan gå lösgörande inne. I traven ville hon verkligen arbete men i galoppen ville hon helst bara springa. Men eftersom hon var så tacksam över att slippa skritten fick vi till det bra i alla fall och när jag travade av henne var hon så fin så fin min grymma lilla häst <3



Sen åkte jag till Ron och fixade där... Fikade med planeten och fixade sen Maggan till ännu ett pass lösgörande. Hon var pigg och lite bråkig men helt okej. Kunde inte pressa henne så mycket men härligt att rida henne igen, gosig som bara den var hon också idag, min fina bebis <3

Mockade lite och var med Sophie när hon släppte en pigg Carlando i ridhuset innan jag red två hestisar till. Bella min övergrymma vän / slav kom och hjälpte mig. Hon skrittade fram Oscar när jag red Bananen som var lite ryckig i handen till en början men sen riktigt trevlig. Hon är ändå rätt go lilla nanis. Bella travade och skrittade av henne när jag red ytterligare ett lösgörande pass på Oscar. Han var lite spänd och sådär så idag jobbade jag med att få honom avslappnad vilket jag lyckades med.

Åkte hem väldigt sent och åt en god middag som pappa hade fixat. Nu ska jag snart sova för jag vill gå upp rätt tidigt imorgon :)

Home Sweet home

Publicerad 2012-03-02 02:06:09 i Allmänt,

Sitter i bilen påväg hem från Arlanda! Måste erkänna att veckan var långt mycket bättre än vad jag väntade mig, rätt grym faktiskt trots att jag saknat mina prinsessor!!! Ska hem och sova och sen drar jag dit :D

Min släkt är för underbar vad jag älskar den :')

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela