Malin Åkerström

Bättre än bäst!

Publicerad 2012-10-31 22:05:19 i Allmänt,

Galopperade långa sträckor och var ute i mer än en timme på min Topanga <3 Hon slår alla andra ute faktiskt. Hon är så fantastisk så jag skulle kunna gråta av glädje!
 
Red sen Tiger och det gick bra. Resten av dagen har bestått av Packning, tvättning och städning i flera timmar....
 
imorgon ringer klockan vid 5 och jag ska iväg till mitt nya JOBB! Nervös, rädd, osäker, förväntansfull, ledsen och glad kan sammanfatta hur jag känner just nu, lite av varje helt enkelt!
 
Imorgon avslöjar jag allt här om mitt nya jobb och nya liv!
 

Du är bäst!

Publicerad 2012-10-31 15:17:48 i

Påväg ut på långtur med mitt <3 hon är så jäääävla bäst min finafina häst!

Idag är det kaos för jag har så mycket att fixa och packa...men nu sitter jag här på min Topanga och jag ska koppla bort allt och njuta varje sekund av denna tur! Vi ska busa och ha riktigt kul jag och min bästa tjej <3

Hoppträning!

Publicerad 2012-10-30 23:11:58 i

Hoppade för Maria idag med Topanga och Honey :)

Toppi finner jag inga ord till hon var bäst och galet fin. Trots vila och sjukdom så var hon kung på träningen. Lydigast i markarbetet, hoppade utan att riva och hade rätt antal galoppsprång överallt :) känslan var super. Det känns som att vi jobbade som ett team och jag känner mig säker på henne. Verkligen kul eftersom vi inte har tränat på ett tag nu!

Honey var också kung och hon har så många bra sidor den hästen (typ alla). Hon är precis som Topanga, man rider runt och känner sig så bra för man sitter på en snygg och välriden häst. Det är bara lite styrka som saknas och sen blir hon farlig på tävling i även lite större klasser :)

Är så lycklig efter kvällens träning! Två toppenhästar och världens bästa Matilda som låter mig få träna och tävla hennes diamant!

Det jag saknar mest just nu...

Publicerad 2012-10-30 13:33:35 i

Är att sitta på min Wickys rygg. Det är det bästa som finns och på den ryggen trivs jag bättre än på någon annan plats i världen. Hon är ofta vild, man kan inte alltid stanna, hon kör sitt race och fina övergångar och sådant finns inte i hennes värld för att inte tala om skritt och trav. De har hon alltid tyckt är meningslöst eftersom det finns galopp. Det är klart att det är kämpigt ibland men jag rider alltid denna häst med ett leende. Oavsett hur hon är så får hon mig att skratta. Hon är så rolig att rida så varje gång jag sitter av längtar jag till dagen efter. Hon är bäst och jag älskar henne med hela mitt hjärta! Jag önskar att jag inom en snar framtid får sitta på henne igen. Det är det jag drömmar om på nätterna och tänker på på dagarna!

Här är en bild som verkligen får mig att inse att även om hon är jobbig så kan jag inget annat än att le för jag älskar henne precis som hon är <3

Sista gången!

Publicerad 2012-10-30 13:03:31 i

Idag är det sista gången jag ligger på vilan på förskolan i gribbylund. Åhh jag kommer sakna barnen och alla pedagoger här. Om en halvtimme slutar jag för sista gången här. Det känns lite sorgligt faktiskt.... Har fått en present här idag också och barnen sjöng en adjö sång för mig :') Detta är mitt första riktiga jobb, jobbet som räddade mig och skapade en vardag. Jag trivs här men ibland måste man ta nya utmaningar och chansningar för annars går man miste om dem. Men jag kommer aldrig glömma Mellangården!

Lång dag!

Publicerad 2012-10-29 22:45:06 i Allmänt,

Lastade Wicky kvart över 6 imorse och rullade mott Ultuna. Lämnade henne där vid 8 och hade då 6 timmar att ta död på i uppsala. Men med en mysig fika, lite shopping, lunch och lite fika igen gick det rätt smärtfritt :) Min mormor är bästbästbäst!
 
Vid 2 hämtade jag min trötta älskling som hade skött sig exemplariskt :') För er som inte vet så har hon gjort en magnetröntgen idag och om en vecka kommer beskedet om hur hennes skada ser ut och hur lång vila det blir.
 
I stallet fixade jag det vanliga och red Tiger och Topanga. Toppi börjar verkligen likna sig själv nu :D
 
Världens bästa Bellis kom förbi mig på kvällen och hon är verkligen grym! <3
 
 

Så många tankar!

Publicerad 2012-10-29 13:05:50 i

Sitter nu bara och väntar på att få hämta hem min älskling. Undrar hur hon har det och vad de gör med henne, undrar vad resultatet blir och ja det snurrar verkligen i mitt huvud!

Det väcker andra minnen att sitta här. det är första gången jag är här på Ultuna. Den 1 augusti 2011 dog min älskade Candy här. Det var här hon tog sina sista andetag och det var här hon befriades från sitt lidande. Jag vill veta vart hon stod och vad hon gjorde sin tid här innan man lät henne somna in för all framtid. Jag vill veta hur hennes ben såg ut och ja allt som skedde under de dygn hon var skadad innan hon dog. Hade jag kommit hem en dag tidigare från Grekland skulle jag ha varit hos henne till hennes sista andetag var taget men hon kunde inte vänta på mig hon var tvungen att få lämna livet på jorden ensam utan någon hon kände...men jag tror att hon vet att jag älskade henne mest i världen för det berättade jag dagligen för henne. Fina älskade ponny hon är så saknad <3

Wicky är lämnad på Ultuna!

Publicerad 2012-10-29 09:18:37 i

Håller alla mina tummar och tår för min älskling idag!

I väntan på besked blir det tröstshopping och fika med världens bästa människa, min mormor <3

Lördag!

Publicerad 2012-10-28 01:32:51 i Allmänt,

Morgonen vet ni redan hur den såg ut men sen har ni ingen koll haha. Visade Tessa för några och det gick bra hon var lite överladdad men jag tycker att hon är som bäst då så ja det gick bra :)
 
På Söderby stog Tiger, Topanga och Jody på ridarlistan men fick stryka Tiger rätt fort för han hade tappat en sko...
 
Trimmade Jody och Topanga med bommar och små hinder. Blev ett bra pass på en svår Jody och ett sämre pass på Topanga som kändes lite oriden. Inte så konstigt eftersom hon vilat i nästan 2 veckor. Det lossnade i alla fall på slutet :) Måste rida henne lite mer nu så man känner ifall det är orken efter sjukdomen eller ridbarheten som gör henne lite sämre än vanligt!
 
Kvällen har spenderats i mitt hem tillsammans med Bella och Skalis, mysigt <3 Bella åkte precis så jag och skalis slår på vampire diaries i väntan på john blund!
 

Bäst!

Publicerad 2012-10-27 17:15:54 i

Ute på promenad med bästa hästen, vovven och vännen! 3 flugor i en smäll, Wicky får promenad, radar får promenad och jag en välbehövlig pratstund med fina skalis <3 om jag tänker efter är det 5 flugor i en smäll eftersom jag och skalis kanske får några brända kalorier :)

Mina vänner <3

Publicerad 2012-10-27 13:32:14 i Allmänt,

Hann inte skriva igår men jag red i alla fall ut på Topanga och Tiger och båda skötte sig bra :)
 
Wickan gick i skritten och jag fixade allt annat till mina sessor, Tiger och Eddie som jag har i helgen :)
 
Sen hem för Anna och Patrik kom hit för vi skulle till Tegel men förade och fixade oss hos mig. Mamma hade tjejkväll så vi fick god mat :D
 
Tegel var rätt okej träffade många av mina underbara vänner <3 Fick även skjuts hem av Oscar vilket var snällt. Bell, Anna och Patrik sov hos mig och trots att vi var ute och kom hem runt halv 3 satt tanterna fortfarande uppe till långt mycket senare än oss :O
 
Kämpade och sov ändå till halv 11 idag! Har precis varit i centrum och ätit bakismat med A,P och B och nu åker ridkläderna på igen! Ska visa Tessa för en spekulant och sen blir det Söderby <3
 
Ps. Frida bada massor åt mig!! Vet dock att du är en landkrabba men göre ändå :D Saknade dig igår och vi måste ses när du återvänder till ditt hemland! <3
 
Mitt älskade <3

Skyndaaaa dååå!

Publicerad 2012-10-26 15:40:04 i Allmänt,

Har jobbat idag och jag trivs verkligen på mitt jobb nu. Jag har liksom kommit in i gänget eller vad man ska säga och en tjej och jag har blivit riktigt bra kompisar (inte ett dagisbarn)!
 
Har fikat med bästa sandrooo även kallad Matilda men kärt barn har många namn :)
 
Nu bär det av mot stallet och jag har en slav med mig... Tequila :D får se hur mycket nytta hon gör dock!
 
Har massor att fixa nu i helgen och början på nästa vecka så här måste hållas ett högt tempo och planera min tid väl!
 
Fridolf är i värmen och har det bra....avis!! <3

Lycka kan skrivas såhär: Topanga!

Publicerad 2012-10-25 22:14:31 i

Efter jobbet idag åkte jag dirr till Stockholms ridsport för att köpa grejer på deras rea! Kunde inte ens köpa en tiondel av det jag ville tyvärr men kom hem med 2 par nya ridbyxor, 2 tröjor, ett par varma stallskor, ridstrumpor och ett varmt stalltäcke till Wicky :) känner inte igen mig själv i dessa köp riktigt för allt detta behöver jag och jag köpte inget onödigt :O

Red sen ut på Topanga som verkligen är bäst i världen, som en drog du bara inte kan sluta rida. Visst hon går lugnt, har vilat 1,5 vecka men hon är ändå underbar och fantastisk :') mamma har köpt järn med koppar i till henne idag som hon ska få för att återhämta sig på bästa sätt!

Utöver det red jag en mycket fin Oscar och en mycket knasig Tiger :)

Avslutade kvällen i stallet med pyssel och ryktning på Wicky <3 det är också lycka för hon gillar det och jag gillar att få henne att gilla saker :)

Nu är det lite kvällsfix och sen sängen för min del!

Förändringar!

Publicerad 2012-10-25 13:38:35 i

Under en veckas tid kommer det nu hända saker i mitt liv, allt förändras och det jag längtar mest efter kommer jag förhoppningsvis få svar på...FELET på Wicky!

Jag gillar inte så stora förändringar för jag har på ett sätt det jag vill ha och när jag tänker efter så trivs jag bra i mitt liv. Det är klart att jag kan vara deppig och nere ibland och speciellt denna höst men ändå. Jag har ett hem jag trivs i och en bra familj, världens bästa mormor, två fantastiska hästar som jag inte kan leva utan, 4 andra omtyckta djur, grymma vänner och mycket mycket mer. Allt detta finns omkring mig i det lilla samhället där jag bor långt ute på landet. Här finns alla källor till lycka och allt jag vill är egentligen bara att vara lycklig! Det är kanske inte så bara men att känna ren glädje är det bästa som finns, för mig ger alla dessa källor mig allt jag behöver för att känna mig lycklig. Jag har det jag behöver, jag är rädd för att gå miste om allt detta, rädd för att växa upp och bli stor, rädd för stora förändringar!

Hoppeträning a la Honey!

Publicerad 2012-10-24 23:07:00 i Allmänt,

Idag har jag hoppat Honey för Lotta!
 
Det var bra övningar som alltid för bästa Lotta och speciellt bra övningar för Honey. Hon gick ändå super och gjorde allt mycket bra :D Hon saknar lite styrka ibland men så fort det kommer ett hinder glömmer hon liksom det och hoppar fint i alla fall. Hon är så go den hästen och har en otroligt bra inställning. Det är även bra för mig att rida henne för hon är lik Topanga på en del sätt så det kommer göra mig och Topanga bra när vi nu kommer igång igen....
 

Dagen med stort D!

Publicerad 2012-10-24 13:07:39 i

Har man ingen mer sådan dag i livet? Känner man någonsin den lyckan igen? Finns det någon annan dag när man är lycklig redan på morgonen och sen varje sekund tills man går och lägger sig? Kommer jag någonsin uppleva ett sådan fantastisk dag med mina bästa och underbara vänner? Jag tror att det är svårt men tanken på denna dag väcker så många minnen och så mycket glädje att jag inte kan låta bli att le! Älskade och saknade dag jag vill uppleva dig igen, STUDENTEN 2012 <3

Dagen!

Publicerad 2012-10-23 23:08:38 i Allmänt,

Jobbade som vanligt idag och sen klippte jag en häst innan jag började med stallfixet :)
 
Veterinären var ute men det blev inget blodprov på Topanga för hon ville inte få en spruta...fast nää det var för att det inte värt att ta något eftersom det inte kan kollas före torsdag men jag berättade i detalj om hennes sjukdom och fick ett bra svar om hur vi ska göra nu. Hon ska få ta det lugnt tills hon känns bra och få lite järntillskott i fodret så hon återhämtar sig bättre. Det kan ta ett tag efter en så ordentlig infektion som hon har haft.
 
Sen hoppade jag och sist var det Wickys tur att få stå i centrum och hon fick sin dagliga rykt :)
 
Ska även hälsa från min vän Joddy aka Anna som har problems....big problems!!! Denna helg är det min tur att ha henne men hon sviker, hon är farmor, hon ska spela kubb i trädgården med sin pojkvän....jag känner dissen!
 
saknar napa...till vänster bredvid mig sitter förrädaren!

Tigerträning!

Publicerad 2012-10-23 22:59:33 i Allmänt,

Tiger fick ta dagens hoppträning och han gjorde den super. Det var en lång serie som verkligen är vad han behöver och sen hoppade jag lite på en annan linje också. Hoppade inte så mycket och ingen bana eftersom han inte är i toppform ännu. Men han gjorde mycket bra saker idag. Han slog sitt personbästa och klev över en oxer på 135. Han hoppar knappt när det är så eftersom han dels har låååånga ben och sen en massa kapacitet! Han visade idag många goda sidor och jag är stolt över honom. Fina bebis <3
 
 
 
 

Livet på dagis!

Publicerad 2012-10-23 13:00:22 i

Jag trivs här! Börjar känna personalen allt mer och mer och måste säga att de är väldigt roliga. Barnen är roliga och gillar att leka med mig så det är också kul :) Jag har kommit in i detta nu och känner att det är rätt kul trots att man ibland bara inte vill gå upp på morgonen. Jag har fått en vardag och det betyder mycket för mig. Jag vet vad jag ska göra och kan få mitt liv att gå runt :)

Usch!

Publicerad 2012-10-22 23:14:15 i

Imorgon ska jag jobba och är riktigt osugen på det... Nu efter två dagar i frihet vilket inte hänt på länge känner jag att det är något för mig. Har legat och chillat med Tequila halva dagen typ och det var skönt speciellt eftersom jag inte mår 100% bra! Börjar tidigt imorgon också... Dags att sova!

Sista hästen klar!

Publicerad 2012-10-22 20:54:38 i

Har nu ridit 4 fina hästar. Började med Jody som får dagens guldstjärna för han gick super :) Sen tog jag en tur ute på Topanga som kändes lite bättre än igår men hon behöver nog lite tid att återhämta sig på. Nummer 3 var Oscar som hade ett typical Oscar pass och han är helt okej fin då men kan bättre och sämre. Sist har jag nu ridit Tiger som har vilat några dagar pga tappsko.... Han behöver så mycket träning så alla dessa uppehåll förstör alltid det man gjort vilket är lite segt men han var rätt fin :)

Nu är det ryktning på Wicky, mockning åt Tiger, spolning av ben på Eddie innan jag är klar för dagen :)

Söndag utan ångest!

Publicerad 2012-10-22 00:04:11 i Allmänt,

 
sov typ 13 timmar inatt vilket verkligen behövdes! Chillade sen typ halva dagen innan jag åkte till mina fina <3
 
Red Topanga för första gången på en vecka. Hon kändes matt och orklös tyvärr :/ hon hade hög feber i 5 dagar och åt ingenting så inte så konstigt. Vi tar blodprov på tisdag och innan vi får svaren på det joggas hon bara lite lätt!
 
Wickan ryktades på en längre stund och sen lekte vi hund i ridhuset eller nått. Jag hade godis i fickan så hon lämnade mig inte utom synhåll. Hon uppskattade också därför dagens promenad mycket mer vilket var tanken. Vill att hon ska må bra <3
 
Nu ska jag sova mer och jag är trött och känner mig lite sjuk. Stänger av mobilen så inget dagis kan ringa och väcka mig imorgon heller!
 
 
 

Shit asså!!

Publicerad 2012-10-20 19:29:04 i

Det händer så mycket i mitt liv så jag vet inte hur allt ska sluta!

I torsdags tränade jag får John Hickey och idag för Ann-Sofie Oscarsson på två olika hästar! Gick bra och hästen i torsdags var superfin :))

Utöver det har jag tagit hand om mina hjärtan <3

Igår var släkten på middag så jag fick träffa mina favvosar Fredrik och Max <3 avslutade det hela med bad hemma hos Fridolf :)

Idag har jag jobbat typ hela dagen och nu är jag hemma hos Victoria som ska firas ikväll :))

Kärlek utan gränser <3

Publicerad 2012-10-19 13:20:25 i

Min kärlek till dig har inga gränser den är så stor och så stark. Vi har ett band som aldrig ska brista. Tillsammans kan vi klara allt och jag lovar att jag ska kämpa för dig. Jag gör allt för dig! Du är min framtid, min stora lycka och min bästa vän. Nu tar vi oss igenom detta på bästa sätt, jag tror på dig min Wicky <3

Så mycket tankar och så svåra beslut!

Publicerad 2012-10-19 13:12:28 i

Shit asså vad mycket jag har att tänka igenom och fixa just nu. Jag vill inte göra folk besvikna och vet inte riktigt hur jag vill och aa hade Wicky varit frisk hade allt varit bra och löst men hon är ju inte det :( jag behöver mina vänners och min familjs stöd och hjälp för det är tufft nu!

Ska träffa världens bästa Bell och Frida idag och de är fantastiska så de kan säkert få mig att tänka rätt :)

Mina sjuklingar ska också fixas med och de får mig att må bra alltid! Topanga hade ingen feber imorse men ska inte ridas i veckan!

En dag full av händelser...

Publicerad 2012-10-18 13:16:12 i

Här ligger man på vilan på dagis när dagens största händelse pågår utan att jag är med... När jag slutar ska jag själv på äventyr men det är jag nervös över så vet inte om det är så mycket bättre än att ligga här. Avslappnande ska det vara men jag är på helspänn och kommer väl hoppa högt om någon nyser. Gillar det bättre än att slumra till i alla fall det blir man så trött av :)

Håll tummarna mina vänner idag behöver jag det!

Mina sjuklingar!

Publicerad 2012-10-17 23:16:54 i Allmänt,

Förutom jobb och ridning på Tiger har jag tagit hand om mina sjuka älsklingar idag! Varsin promenad och lång ryktning och en påse morötter och även gifflar till Wickan gjorde de nöjda :)
 
Dessa två djur är bättre än bäst och min kärlek till dem är obeskrivlig. De är mina bästa vänner, min lycka, mitt liv, min trygghet och utan tvekan det bästa i mitt liv <3 Lycka är att ha de vid min sida och få dela mina bästa minnen tillsammans med dem. Jag kan gråta av lycka över att de är mina bara mina! Jag har världens bästa och finaste hästar och för mig är de världen <3 när jag är i deras närhet  my dream comes true!  
 

Lycka!

Publicerad 2012-10-17 21:16:19 i

Avslutar ett sjukt bra ridpass med hoppning av serier på världens bästa 4-åring!

Hoppeträning!

Publicerad 2012-10-17 13:06:53 i

Tränade honey igår och hon var finfin som vanligt :) kan ju vara bra att träna henne något om jag tävlar och jag fick en del övningar man kan jobba vidare med för att framförallt stärka henne :) underbar häst på alla sätt och vis!

Lena var hos oss till typ 11 igår så när hon åkte duschade jag och gick och la mig på dirren i hopp om att inte vara trött idag men något gick snett...vampire diaries var så läskigt så jag kunde inte somna ;)

Aja nu är det bästa tiden på dagis alltså rast! Finns alltid massa goda saker att knapra på i personalrummet :)

4 låååånga veckor!

Publicerad 2012-10-16 16:00:09 i Allmänt,

Idag har Wicky vilat i en hel månad och vi vet inte ens vad felet är :( så sjukt tråkigt! I torsdags skulle vi pka in med henne men hon tappade skon på de benet som är skadat så då gick det inte....Idag fick vi då en ny tid men igår ringer de och avbokar den för veterinären är sjuk :( bra flyt?? Det värsta är att hon svarar på att få vila inte hennes tidigare behandling och när vi nu åker in med henne kommer hon säkert inte vara halt för det går lite upp och ner för tillfället... kommer säkert få sätta igång henne för att sedan åka in när hon är halt igen :( vill veta felet nu och ha min bästa frisk!!!!
 

Resultat Södertälje!

Publicerad 2012-10-15 17:12:46 i

Jody: hoppade en lätt a på honom för han har stannat lite och det ska han inte speciellt inte eftersom han är så begåvad. Red på honom rätt ordentligt därför och han hoppade fint fram till hinder 8 som han rev och sen kom en kombination som han tvekade lite på men jag tryckte till honom och han hoppade men rev både a och b. Men inga stopp vilket var planen. Han har inte hoppat lätt a på några år så jag är nöjd med honom! 12 fel.

Topanga: spänd häst vilket tillhör vanligheten inne men idag var det faktiskt mer än vanligt. Hittade ingen bra tidning alls och hon räddade mig som tusan en gång. Aja hon ställde upp och hoppade allt fint men tyvärr rev vi sista. Är besviken på min ridning men min häst är alltid bättre än bäst! 4fel

Honey aka dagens stjärna: spänd var hon också vilket leder till korsgalopp men hittade ett bra flyt och tog inga risker eller så för hon är så snabb i sig. Väldigt hinderklok är hon också och otroligt fin. Vi slutade på 0 fel och kom 6a :) är så glad över att få tävla henne :)

Sorry!

Publicerad 2012-10-15 14:02:53 i

Blev kaos igår för vi fick punka på trailern påväg hem så pappa fick komma och fixa. Blev sen stressigt för att hinna hem till middagen framför solsidan och fira pappa som fyllde år. Little sis hjälpte mig att fixa hästarna i stallet så det var tur :) måste också säga att min pappa är världens bästa!

Efter det var det tillbaka till stallet för att kvällsfodra och rykta en lååång stund på Wicky. Hatar att hon inte står i centrum och mår dåligt över att hon ser så deppig ut!

Sen hem och sova dirr och hoppades på att få sova ut men telefonen ringde 7 imorse från mitt dagis som frågade ifall jag kunde jobba mellan 8.30 och 16.15 så sa ja för egentligen behöver jag pengarna! Ikväll ska jag sova tidigt för imorgon vill jag inte vara trött :)

Sleep

Publicerad 2012-10-14 00:08:39 i Allmänt,

Natti bloggen mallan ska sova efter en väldigt lång och intensiv dag!
 
Berättar mer imorgon om den det är inte varje dag Gullan har 50års fekke :D
 
Måste stiga upp tidigt för att åka med 2 hästar och en ponny till Södertälje :D
 
 
Honey ska bland annat med :D
 

Kvalitetstid!

Publicerad 2012-10-13 13:23:47 i

Började jobba i stallet vid 6 vilket tog emot eftersom jag var ute igår men ändå det jobbet jag trivs absolut bäst med!

Nu är jag ute med Wicky på en längre promenad med hög musik i lurarna och tänker på en massa saker och idag är det bra saker, kvalitetstid!

Fina hästar!

Publicerad 2012-10-12 21:07:38 i

Topanga var fin precis som jag trodde men också helt vild. Det är ju första kalla dagen idag så hon drog några repor med bocksprång och jag var galet nära att trilla av men fick tag i manen..haha buse <3

Trimmade Honey som var väldigt fin, så mysig häst att rida! Längtar till söndag :)

Sist men inte minst red jag Tiger som har vilat en vecka fram till igår vilket gör att han inte är så lydig för hjälperna sen så behöver han mycket styrka och kondition men fin är han :)

Nu blir det tegel :)))

Tävlingsdebuten med Honey!

Publicerad 2012-10-11 11:01:00 i Allmänt,

Det var bara 110 som fastnade på film tyvärr. Andra gången jag hoppar henne och första tävlingen så visst kan mycket vara bättre men hästen är fin i alla fall :)
 
 

Träning 2 denna vecka!

Publicerad 2012-10-10 22:47:10 i Allmänt,

Hoppade Topanga för Lotta och det var lätt bästa träningen vi gjort tillsammans :'D Det var mycket linjer och bana på slutet och vi var bara två i min grupp så jag fick otroligt mycket hjälp. Jag fick träna på att verkligen rida henne till hindren, hon blir lätt smygande inne och som jag skrev i förra inlägget är det de som saknas i min ridning. Jag kan inte vända upp mot ett hinder och vänta på att något ska ske utan jag ska rida till hindret och se till att något sker. Fick en helt annan häst efter ett tag och hon hoppade väldigt bra och täckte upp marken bra så jag fick hålla i henne på distanserna mot slutet. Hon ställde upp och hoppade av stort på 130 oxrar ur sväng utan att tveka och hon verkligen tog sig framåt i galoppen och sprången istället för uppåt och smygande och försiktigt. Känslan var super och rider jag som idag kan vi klara allt :D Älskade häst vad bra du är <3 Så sjukt lycklig efter denna träning om jag bara kan hitta denna ridning alltid skulle vi inte ha några svårigheter!
 
Banan på slutet får ni på film och första linjen är sådär för att jag blir för passiv i svängen till gröna oxern istället för att rida till den, därför fick jag avsluta med att träna på det!
 
 

Topanga!

Publicerad 2012-10-10 13:54:51 i

Just nu jobbar jag för fullt med att uppfylla årets mål med Topanga. Allt fokus ligger ju också på henne så det lilla som finns kvar borde lösas. Målet jag i början av året hade var att vi skulle bli ett team igen att jag kan lita på henne och hon på mig. Vi var ett team förra våren och sommaren men sen dog Candy och hon blev skadad och det har varit en tuff väg tillbaka efter det för oss båda!

Jag har känt ett lite längre tag nu att vi fungerar som ett team men ibland förstör jag saker som jag inte får och det ska också bort! I stort sätt är alltså målet uppfyllt men jag får inte göra mina missar för det kan förstöra för oss igen!

Att detta är så viktigt för mig är för att det är svårt för jag är inte van vid hästar som Topanga. Hon är så lydig och ingen som blir tokig när hon ser hinder utan hon spetsar öronen och väntar på min signal att säga att hon ska hoppa. Jag är van vid att få träna och jobba med att få hästarna att vänta istället!

Jag tror att nästa år kan bli vårt bästa tillsammans då det känns bra nu. Detta år har hon bäst resultat i 120 vilket är otroligt kul men vi är inte klara här!

Sen måste jag även säga att jag älskar denna häst mer än något annat hon är den finaste jag vet <3

Tisdag och träning nr 1!

Publicerad 2012-10-09 23:02:50 i Allmänt,

Jobbet idag gick snabbt, smidigt och enkelt trots att det imorse kändes som en mardröm att gå dit. Hade det varit skola hade jag antingen skippat denna dag eller tagit sovmorgon!
 
Fixade Topanga och red fram henne till mamma som trimmade vidare. Hon var finfin som vanligt, min prinsessa <3
 
Hoppade sen Rut för Lena och Rut är Lenas häst :) Bra för Topanga att stå över lite för annars blir det lätt lite mycket för henne när Wickan vilar... Varför jag hoppade Rut är för att hon har lite risigt självförtroende och inte jag. Hon får lätt en falsk bjudning och sen tvärnitar på hinder vilket gör många osäkra själv men jag blir inte det. Det gick bra tycker jag! Hon är otroligt välriden på marken och lydig. Rolig häst faktiskt och hoppningen gick bra jag fick endast ett stopp men hoppade hinder på 130 och en bana på 120 utan några som helst problem :) det var kul att få rida henne :D
 
Efter detta blev Wicky fixad med av en equiterapeut...efter torsdag kommer ett inlägg om hennes planer framöver och hur allt har gått!
 
Det sjukt tråkiga och riktigt sugiga är att jag inte kan åka med till veterinären på torsdag :'( jag som vill ha svar på 100 frågor... det är försäldrarmöte på dagis och det går liksom inte att missa för det känns oseriöst och mitt jobb måste jag sköta för att kunna ha Wicky!
 
En till bild på Red Wing (min b-ponny)

Bra vecka!

Publicerad 2012-10-08 23:04:08 i Allmänt,

Denna vecka kommer nog bli bra för det händer mycket bra saker :D
 
Hoppträning både tisdag och onsdag, veterinären på Torsdag, hänga med mina vänner på fredag, tävling på söndag :D
 
Södertälje blir det på söndag :)

Måndag v.41

Publicerad 2012-10-08 22:56:04 i Allmänt,

ledig idag vilket var hur skönt som helst :D hr jobbat 6 dagar i veckan och på den sjunde dagen har jag tävlat och så har det varit i 5 veckor. Har tillbringat ett x antal timmar framför Vampire Diaries innan jag tog tag i mitt liv.
 
Gjorde en lista med saker som ska göras denna vecka!
 
*Klippa Radar
*Klippa klor på Tequlia
*Städa båda mina skåp
*Putsa alla mina saker
*sortera papper hemma
*Skriva ner alla datum jag jobbar med tider
*Rensa kläder
*Städa riktigt fint på mitt rum
 
Hann med de två översta idag och sen har jag ridit en pigg Jody mockat och fixat åt 6 hästar, gått ute med Wicky och borstat och ryktat. Har även haft kollektiv-insläppet idag!
 
Imorgon jobbar jag igen och på kvällen är det hoppträning :D
 
Fina Ako/Anders <3

Eftermiddagen/kvällen

Publicerad 2012-10-08 00:11:04 i Allmänt,

Kom till mitt stall vid 5 och hoppade Jody direkt vilket gick bra, galet fin ponny! Skalis gick med Wicky under tiden. Sen fixa all mockning och det och borsta och rykta Wicky innan vi drog till andra Matilda för surprise firande eftersom Skalis fyllde år förra helgen. Självklart kollade vi på Solis också :D
 
Nu känner jag mig rätt så trött och sliten och ska sova för att ladda upp inför kommande vecka som jag ser fram emot, det händer mycket bra :)
 
SAKNAR SAKNAR SAKNAR SAKNAR

Tessa lätt c!

Publicerad 2012-10-07 23:59:14 i

Hon var lite trött i denna klass men bjöd ändå till och hoppade felfritt! Bästa tävlingen på henne. Nu har hon gjort 5 starter och 5 felfria, duktig ponny!

Ponnytävling!

Publicerad 2012-10-07 12:36:55 i

Chillar mellan klasserna och önskar att det kunde gå lite fortare men solen skiner så ska inte klaga :)

Har hoppat lätt d+5 och det gjorde vi felfritt. Tessa var en helt annan häst och bjöd till och med. Förra gången kändes det som att det skulle kunna släppa och jag tror att det håller på att göra det. Jag tror inte Tessa är hoppas många gånger alls i sitt liv så det är därför det har känts som att jag får hoppa åt henne ungefär. Nu behövs mer ridbarhet och styrka innan hon är en mycket trevlig ponny :)

Tagga till nästa klass!! :D

Skalman gnäller...

Publicerad 2012-10-06 23:43:10 i Allmänt,

Har jobbat i stallet typ hela dagen idag och ridit ut på Topanga samt fixat Wicky men det tog ca 14 timmar :)
 
Ligger nu nerbäddad hemma hos skalis som säger att jag ska sova.... får väl lyda hennes order och göra det, imorgon är det tävling med Tessa :D
 
 

Hästar genom åren &amp;lt;3

Publicerad 2012-10-06 23:37:12 i Allmänt,

Hej! Kan inte du skriva om alla hästar du har haft och vad dom gör nu? Din blogg äger! :)
 
Självklart kan jag det, tack :)
 
Zeb Macahan
 
Zeb var en liten B-ponny som jag hade på foder i 2 år. Han var väldigt pigg men inte den snällaste, gick inte att rida ut på och varje gång jag var på lite klubbtävlingar tvärnitade han från att springa i 180 och vände så jag alltid flög av. Men jag älskade honom precis som han var och hade mycket kul med honom. Nu finns han på de evigt gröna ängarna!
 
Har tyvärr ingen bild på denna dator!
 
Red Wing
 
Även kallad Pippi fick jag när jag var 8 år och hon var alltså min egen. Världens sötaste och mest underbara ponny. Väldigt het men det fanns inget ont i henne. Vi tävlade med massor av vinster och placeringar upp till Lätt B hoppning. Hon skadade sig väldigt illa i hagen och vi triangelmärkte henne och lånade ut som sällskap åt en familj 5 min bort från oss sista halvåret men blev väldigt dålig och togs bort sista dagen 2003. <3
 
Bizas Bellami
 
Bella fick jag när Pippi triangelmärktes så jag var alltså 10 år. Hon är en c-ponny och en mycket begåvad sådan. Väldigt pigg och hoppglad men hade sina svåra sidor som jag inte tänker gå in mer på nu. Hon var helt otrolig är är en av de hästar jag haft som har betytt mest för mig och som har satt djupast spår i mitt hjärta. Vi tävlade upp till msv b hoppning och hade över 30 vinster ihop och mängder av placeringar. Hon är fantastisk och jag hade så sjukt kul med henne. Jag älskar verkligen den ponnyn och hon var min bästavän under våra 5 år tillsammans <3 Vi bytte henne mot en annan ponny 2008 men nu finns hon som avelssto hos kamenskys som även hade henne en av hennes bråkigaste perioder och tävlade med vinster upp till msv a på henne :)
 
 
Bizas Butterfly
 
Butterfly (Bellas helsyster) hade vi på inridning några månader samtidigt som jag hade Bella. Tanken var att ha henne ett längre tag men av olika skäl fick hon åka hem igen. En väldigt postiv och snabblärd ponny som idag finns hos en supergullig tjej som tävlar upp till msv a med henne. Bilden är från när hon var hos oss, nu är hon väldigt lik Bella.
 
Den gråa är Butterfly!
 
Silver Cloud JR
 
En tidig morgon hösten 2005 kom Silver från Finland till mig utan att jag hade provridit honom. Men det gjorde min tränare så vi köpte honom på hennes fina ord om honom. Han är den bästa ponnyn jag har haft och suttit på men var då ganska stor för mig men ändå världens goaste. Jag älskade honom verkligen och vi tävlade med mycket placeringar och någon vinst upp till Lätt a innan han skadade sig olyckligt. Vi gjorde allt för att rädda honom och höll på 6 månader innan vi lät honom somna in föralltid 2 oktober 2006 :( <3
 
 
Cosmonova Girl
 
Nova hade jag 4 månader under våren och sommaren 2006 på försäljning/lån/eventuellt köp. En mycket vacker ponny och riktigt trevlig. Jag fastnade för henne men hennes huvud gällande tävling var inge bra så vi lämnade henne till en annan tjej. Supertrevlig i allt annat utom just tävling!
 
 
Sweet As Candy <3
 
Candy den bästa av alla blev min den 7 oktober 2006. Vi fick nästan 5 år tillsammans och det är de bästa åren i mitt liv! Det finns inga ord som kan beskriva min kärlek till denna ponny eller hur bäst hon var eller hur mycket jag saknar henne. Hon är mitt allt och det bästa som någonsin hänt mig. Vi har en lång resa tillsammans i både sorg och lycka och skapade ett band som aldrig kommer brista. Tävlade gjorde vi upp till msv b med massor av placeringar. 1 Augusti 2011 skadade hon sig så svårt i hagen att man efter 2 dagar på Ulltuna fick ta bort henne. Det är det värsta som hänt mig men oavsett vad kommer hon alltid ligga mig varmast om hjärtat <3
 
 
Countesse

Sessan bytte vi Bella mot 20 januari 2008. En ponny som verkligen är i min smak och med en otrolig smidighet och spänst över hinder. Johan Lundin som jag då tränade för ibland sa att det utan tvekan skulle bli min bästa ponny. Hon var väldigt grön och aldrig tävlad när jag köpte henne men hade ett otroligt gott hjärta och en fantastisk inställning. I början av sommaren hade vi gjort 10 starter i lätt b med 8 felfria rundor och placeringar. Sen skadade hon sig illa i hagen och vi försökte operera henne och lät henne vila och rehabiliteras dubbla tiden mot veterinärens råd trots att hennes chanser att bli frisk var nästan inga alls. Men vad gör man inte för de man älskar mest? nästa vår gjorde vi comeback och tävlade någon start innan skadan gick upp och hon dömdes ut. Den 11 juni 2009 stoppades hennes liv :'( <3
 
 
Twix
 
Twix fick jag låna några månader 2008 för mina hästar var båda två skadade (Sessan och Candy) vi tävlade och hade mycket kul ihop och hade lite placeringar i lätt b! Nu finns hon i skåne.
 
 
Topanga
 
Topanga fick jag 7 juni 2009 och hon är min första storhäst och finns med mig nu också! Hon är en prinsessa med ett hjärta av guld och hon är bäst i världen. Jag älskar henne obeskrivligt mycket och vi har startat några 130 bra och har massor av vinster och placeringar upp till 120 men vår resa är långt ifrån slut ännu! Är otroligt tacksam över att ha henne vid min sida och kan inte tänka mig ett liv utan henne <3
 
 
Quebel de Cocagne
 
Cookie började jag rida i maj 2010 och tog sen med henne till landet hela sommaren. Hennes ägare skadade nämligen knät och fick massa problem med det så jag fick ha henne ända till april 2011. Vi tävlade en del men avd b för hon var bara 6 år och hon nollade för det mesta. Vi startade 120 vilket hon endas hade gjort en gång innan med massor av fel. En fantastisk häst som hade sina svåra sidor men jag älskade henne och på hennes rygg var ingenting svårt. Hon gav mig ett otroligt bra självförtroende speciellt på högre hinder. Hon hade en emorm kapacitet och jaa grym är hon. Nu finna hon hos sin ägare igen!
 
 
Wicky
 
den 3 september 2011 blev min dröm sann och Wickan blev min bara min <3 Hon är min typ av häst på alla håll och kanter och är mitt lyckopiller utan tvekan. Vi har startat 2st 130 och varit placerad i båda. Hon har ett hjärta av guld och en vilja av stål och är verkligen en av 2 hästar jag har älskat vid första ögonkastet. Hon betyder så galet mycket för mig och kommer stanna hos mig länge!! <3
 
 
Ramius
 
Ron började jag rida och tävla i oktober 2011 och gjorde det fram till maj 2012. Han är KUNG! Vi tog oss från botten till 140 på 8 månader och nästan bara felfria rundor på vägen. Han är otrolig, den bästa häst jag någonsin suttit på, känslan han ger över hinder är en känsla jag aldrig kommer glömma. Han betyder en massa för mig och jag älskar honom verkligen och saknar honom varje dag! min fina vita kung Ron <3
 
 
 
 
Detta är hästarna jag haft under en tid som mina egna även om jag inte ägde alla. Jag har ridit en massa andra hästar och tävlat en massa regelbundet men dessa är de jag skött och ridit dagligen under sina perioder! Varje häst är jag glad över och jag ångrar inte någon, alla är speciella på sitt sätt <3
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 

Wickan <3

Publicerad 2012-10-05 21:49:01 i Allmänt,

Kvällen spenderades med mitt hjärta <3 Det är bad news gällande henne men tar inte det nu!
 
Vi gick ute en mysig promenad bara hon och jag, precis som det ska vara :)
 
Sen låång ryktning och gossigt täcke på :)
 

Hon är bäst i världen <3

Publicerad 2012-10-05 16:41:58 i

Hon får mig att känna så mycket lycka hon får mig att känna mig fri, hon får mig att glömma allt för en stund och hon får mig att må så sjukt bra!

Honey d'Or Q

Publicerad 2012-10-04 22:43:20 i Allmänt,

Är så glad över att jag fick tävla denna fina pärla! En fantastisk häst med ett hjärta av guld precis som sin ägare!
 

Standard!

Publicerad 2012-10-04 20:45:32 i

Går med Wicky och bloggar, standard!

Ligger lite efter planeringen men jag får vara snabb hemma så jag håller tidsschemat haha.

Har i alla fall ridit ut på Tiger och inne på Oscar. Mamma red Topanga och hon tyckte hon var superfin också :)

Tagga fredag imorgon och helg... Fast nää jobbar lördag så min helg börjar på söndag!

Vaktar barn!

Publicerad 2012-10-04 13:14:02 i

Jag har bytt avdelning på dagis så jag jobbar med de små barnen nu och nu är det sovstund = fantastiskt! Barnen ligger och sover och jag chillaxar galet :)

Idag har jag nog bara Oscar att rida och ska därför lägga ner en massa energi på mitt lyckopiller, alltså Wickan!

Ikväll ska jag försöka hålla planen att sova tidigt för trots min väl igenom tänkta plan går alltid något snett...

....

Publicerad 2012-10-03 23:14:47 i Allmänt,

Red ut på Topanga med ¨Mickan och hon var sjukt fin (alltså Topanga). Hon är verkligen fin just nu en ren njutning varje dag, åhh vad jag älskar min häst, hon är finast i världen <3
 
Red ponnysarna inne och både gick rätt bra :)
 
Tiger longerade S!
 
Fixade Wicky och även mockning och mat åt 5 hästar så stallet tog sin tid i alla fall och sent blev det vilket inte är så konstigt när jag slutar 4!
 

Massage

Publicerad 2012-10-03 13:15:03 i

Har fått en timmes gratis massage på jobbet och som grädde på moset får jag betalt för den timmen :))

Det var skönt men man är allt lite stel i axlarna så kanske var bra så man inte avslutar sin karriär här på jorden med en fräsig rullator!

Har mycket i stallet idag vilket är kul :) ska rida Topanga och ponnysarna och eventuellt Tiger :)

Hörs later mina kära vänner :)

ändring i planeringen!

Publicerad 2012-10-02 23:11:30 i Allmänt,

Tiger kom hem inatt och därför hoppade jag honom idag så Topanga fick vila istället för imorgon! Bra för henne att bli lite avlastad med hoppningen då hon har det rätt mycket just nu.
 
Tiger var i alla fall sig lik och skötte sig bra. Hoppade runt på 1m hinder och avslutade med en lite längre bana utan problem :) Riktigt kul att rida honom igen!
 
Fixade Wickan som är deppig :( hon vill bli frisk!
 

Drömmer mig tillbaka!

Publicerad 2012-10-02 12:45:45 i

Rast på jobbet = musik i öronen och soffhäng. Drömmer mig tillbaka till i somras, hur fri jag var och också hur lycklig jag var. Saknar landet, saknar Napa, saknar meeting och mest av allt att rida Wicky!

Jag har en stor Wickyabstinens just nu... 2 veckor sen jag red henne sist idag, FYY! Hon är verkligen som en drog för mig och jag fungerar inte utan henne.

Ikväll är det i alla fall träning med prinsessan som ska hoppa lågt och jag ska jobba med mig själv och att verkligen få ut henne för innerskänkeln efter hinder där man landar i vänster varv.

Kvällspromenad!

Publicerad 2012-10-01 22:21:50 i

Är fortfarande i stallet och går med Wicky. Jag har plockat karborrar på henne och Eddie i 1 timme och 45 min!

Red ut en chillaxartur på Topanga som var pigg och glad och trimmade två fina ponnysar inne :)

Det blir sängen på dirren när jag kommer hem för jag känner att jag behöver sova mer än typ 5 timmar!

Arlanda

Publicerad 2012-10-01 17:54:09 i

Är på Arlanda och väntar på mamma som jag ska hämta :)

Har hunnit mocka och fixa hö till dagens 5 hästar och ska rida 3 när jag kommer hem och fixa Wicky :)

Mickan har äntligen flyttat till söderby vilket kommer bli galet kul! :)

Dagens minus är att jag ska fixa Eddie och han ser ut som på bilden....,

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela