Malin Åkerström

Studentmottagning!!

Publicerad 2012-05-31 18:11:43 i Allmänt,

Ska snart dra på en barndomsväns studentmottagning :D

har lyckats rida en stund idag också, eller jag red fram Topanga till mamma oh jobbade mycket skritt och travade lite. Skritten har försämrats under tiden jag inte har jobbat den men det ska nog gå att få tillbaka :)

Wicky tömkördes medtrav och galoppbommar och en 2studs. Hon var helt vild och tycker att det är svårt när hon måste tänka själv och en gång skenade hon iväg lös 10 min innan vi fick tag på vilddjuret men många gånger gör hon allt riktigt bra och det är väl det man får nöja sig med, min vildhäst <3


de små benen kan springa väldigt fort!

Min bästavän <3

Publicerad 2012-05-31 15:40:17 i Allmänt,

Igår uppdaterades inte bloggen så bra. Det var en dag med mycket blandade känslor som jag länge kommer att minnas. Min bästavän fick somna in för all framtid. Jag minns det som om det vore igår när ja valde valp när vi skulle köpa hund. Men det var inte igår utan 14 år 5 månder och 24 dagar sen. Men min Jambo har gett mig och familjen så otroligt mycket minnen och glädje och även om det ekar av tomhet här hemma utan honom så finns han alltid med oss i våra hjärtan, världens bästa hund <3

Dagen bjöd trots det fruktansvärt sorgliga som bestämmdes så snabbt och plötsligt på en hel del glädje. Jag valde att låta min själ läka på bästa sätt, RIDA! jag red ut en sväng på Topanga som var fantastisk!

På kvällen var det gubbskiva som jag var på, skönt att komma iväg och glömma alltid dåligt för en kväll och jag kan utan tvekan säga att jag har världens bästa vänner.

LYCKLIG!!!!!!!!!

Publicerad 2012-05-29 22:06:44 i Allmänt,

dagen började vid halv nio då jag gick upp och fixade mig. Min snälla bror skjutsade mig till skolan för att han är bra. I skolan skrev jag ett nationellt prov som jag missade förut. Åkte sen direkt hem och chillade lite innan Sophie kom för att hämta mig och åka till stallet. Gled mest runt och gjorde ingenting och åkte sen hem för att en stund senare åka tillbak a med Pappa.

Pappa fixade allt utom mockningen för den gjorde jag. Vi hämtade in jordens finaste varelser och jag borstade Topanga och gick ner med henne till ridhuset. Övertalade mamma att få skritta fram henne och tro det eller ej men jag lyckades :D sist jag red satt jag bara där med långa tyglar men nu jobbade jag henne mer och det var så fantastiskt! Det här är det bästa jag vet och aldrig tänker jag ge upp när det gäller ridningen. Kan även tillägga att när mamma tittade bort började jag trava och joggade henne ett tag innan jag smög igång med lite galopp också. Topanga är lite för mycket dressyr riden just nu så jobbade med att få bort det. Hon bockade och var allmänt glad. Avslutade med att galoppera över lite galoppbommar innan jag blev tvingad att sluta :( Red i alla fall i ca 40 min. Kunde dock bara stå upp i galoppen för annars skavde benbitarna i käken mot varandra men det var så galet roligt så vad gör det. Kände mig helt skakig när jag hoppade av men också full av lycka, underbara häst!

Wickan tömkörde mamma när jag var i skolan så kunde inte kolla. Hon hade varit stark och stegrat sig en gång när hon inte fick galoppera men annars väldigt fin, min bästa <3

Stolt!!

Publicerad 2012-05-28 23:36:50 i Allmänt,

I lördags körde jag Eddie hem från tävlingen!!! jag har inte kört häst efter olyckan i mars men jag vill kunna göra det och med lilla prinsen gick det bra. Det kändes som att ha ett tomt släp och så länge jag körde i 50-60 fick jag inga obehagliga rysningar!

Hospital!

Publicerad 2012-05-28 23:34:26 i Allmänt,

Har tillbringat stora delar av dagen på Huddinge sjukhus...eftersom mitt förra besök inte gick att slutföra gav jag doktorn ett nytt försök idag med att ta bort ställningen från tänderna.

Denna gång lyckades vi ta bort hela och jag var helt drogad. Kändes som att vara sövd för jag minns inget annat än den hemska kanylen i min arm. Men trots detta hade jag fäktat med armarna och skrikit så ont gjorde det nog!

Fick inte anstränga mig när jag kom hem för då kunde jag tuppa av tydligen så gjorde inget annat i stallet än att klappa på mina älskade prinsessor. Pappa fixade allt och Maria ryktade båda. Idag blev det en vilodag för dem båda också!

Nu ska jag snart krypa ner under täcket och jag tror inte att jag kommer hinna räkna till mer än 3 får innan jag sover!

jo men hej

Publicerad 2012-05-27 23:26:20 i Allmänt,

Dagen började med tröstshopping med mamma. Spenderade på tok för mycket pengar och mycket på tråkiga saker som jag dock behöver. Därför var jag ju tvungen att köpa lite roligare saker också :)

sen åkte jag direkt till mormor och skrev två köttiga uppsatser. Hade flyt och kunde åka hem med min mosters sambo istället för att ta tåget :D

Åkte med pappa till stallet och mockade när han gjorde det andra och vi fixade fint hos hästarna med ny torv och så :)

Mamma kom och tömkörde Wicky som var väldigt fin i galoppen och red Topanga som var väldigt fin i traven :)

Kvällsfodrade med pappa lite senare också och nu har jag chillat hemma, är helt död så ska gå och sova och ladda inför morgondagens aktiviteter.....NOOOOOOOT


Calida Div.1 omgång 2 :)

Prinsen levererar!

Publicerad 2012-05-26 21:31:56 i Allmänt,

Största delen av dagen spenderades  på tävling med mamma och little sis. Hon debuterade lätt a och var dubbelnolla, superduktiga!

Sen hem chilla lite och åka till stallet med pappa där jag mockade och han gjorde resten. Återvände hem för jag hade glömt att ta min medicin men åkte tillbaka med mamma.

Wicky tömkördes med upphöjda och vanliga både trav och galoppbommar och var riktigt pigg och taggad. Hon skuttade även över ett litet hinder på typ 30 cm. Supernyttiga saker för henne och jag är nöjd. Vi ska börja om lite med henne och det känns riktigt bra för tillfället, hon är min framtid så varför skynda!? nu tar vi en sak i taget.

Topanga reds av mamma och gick mest dressyr men jag tvingade henne att galoppera lite bommar och hoppa det lilla hindret så Toppi ska få lite variation i arbetet!

Jag och min käke är nu mer döda än levande så vi ska äta lite glass framför 90210 och sen ta en dejt med sängen... Det suger att jag inte orkar någonting!



världens bästavän <3

<3

Publicerad 2012-05-25 23:40:33 i Allmänt,

Stallet gör mig aldrig besviken, jag kan komma dit på vilket dåligt humör som helst men varje gång lämnar jag det med ett leende.

Det mesta var fixat sen imorse så jag borstade hästarna och sen gav jag och tildis oss iväg på en tur. jag gick med Wicky som fick inspänningar så hon skulle jobba lite och inte bara slappa, det är inte semester bara för att matte inte kan rida. Tildis red Topanga och medan hon joggade och kantrade henne lite lätt så körde Wicky och jag backträning. Tog den branta backen och gick upp och ner 4 gånger sen var i alla fall mina ben väldigt trötta.

Nu kommer det bästa! jag har varken ridit eller ätit på 2 veckor och har 4 långa veckor kvar (i bästa fall) Men idag stod jag inte ut så jag tvingade Tildis att låta mig skritta hem Topanga :D Skrittade 10 min men det var 10 underbara minuter och känslan att sitta där uppe går inte att beskriva med ord, JAG ÄLSKAR MIN PANGA!!!

kvällen spenderades hos fina bästa underbara Mormor som fyller år! Hon hade fixat en massa god mat som jag inte kunde äta men eftersom hon är så sjukt bra fixade hon en massa saker som jag kunde äta :D Godaste jag "ätit" på dessa veckor!

Nu är det dags att sova innan jag blir deppig igen :(

Med ett hjärta i 1000 bitar drar jag till stallet!

Publicerad 2012-05-25 15:07:57 i Allmänt,

kan inte skriva vad saken gäller men jag klarar inte fler motgångar längre, när är det min tur att få lite flyt?? När får jag lyckas?? varför jag och ingen annan?? Jag hatar allt och lite till!! Död ch hat till allt utom mina prinsessor!

Jag hoppas på att finna lite glädje i stallet hos mina finaste för annars vet jag inte vart jag ska finna den!

tack och hej från deppiga mig!


får öva på det där leendet till studenten om 2 veckor....

Bra morgon!

Publicerad 2012-05-25 10:13:17 i Allmänt,

Vid 7 rullade jag och pappa till stallet för att köra Topanga till hovis. Hennes hovar var inte sämre än sist vilket var skönt, hon brukar ha riktigt kassa hovar på sommaren men än så länge behöver man inte hålla andan när hon skos!

Fixade stallet när vi kom tillbaka och nu ska pappa snart köra mig till skolan för ett viktigt Smyx möte!


det skulle inte sitta helt fel att vara på landet nu när det är så fint väder <3

helt ok dag!

Publicerad 2012-05-24 23:06:50 i Allmänt,

Började med att sola och äta glass vilket har blivit en standard Åkte sen till skolan och gick på klassrådet och pratade med en lärare om lite viktiga saker. Efter det åkte jag till skalis för att lämna en inbjudan till min student som inte hade kommit och hon om någon är bjuden! :)

Sen hem ta lite mediciner och rulla mot stallet. Ryktade båda hästarna och mamma tömkörde W som var väldigt pigg och red Topanga som var väldigt busig. Mockade även och rullade hem för att äta lite soppa innan kvällsfodringen.

Pappa och jag åkte och nattade hästarna och då fixade han hö och vatten. Nu blir det sängen för imorgon går jag upp före tuppen, Toppi ska till hovis och jag litar inte på pappa klarar av att köra henne själv!


Alla har vi varit små - världens finaste Bizas Bellami <3

...

Publicerad 2012-05-23 22:25:50 i Allmänt,

Besöket på sjukhuset gick inte så bra. Skulle ta bort tandställningen jag har fått men det var för smärtsamt så klarade bara av att ta bort 25% av den trots smärtstillande och lugnande... Varför kunde jag inte få bryta en arm istället? Ska tillbaka på måndag och ge det ett nytt försök!

Åkte till stallet efter och mockade när pappa fixade det andra. Gick sen en mysig promenad med Wicky och Tildis som skrittade på Honey.

Nu blir det duschen och sängen, pluggdag imorgon och eventuellt en sväng förbi skolan...

 
du är så enormt mycket saknad min ängel <3

Igår

Publicerad 2012-05-23 12:06:06 i Allmänt,

Syster hoppade Topanga igår, typ kaninhoppning på långa tyglar och Maria höll bara i manen. T var duktig och snäll och tyckte i början att det var konstigt men sen lite kul också :)

Wicky tömkördes och fick jobba över en bom vilket var väldigt uppskattat. :)

Nu sitter jag på tåget in till stan där pappa hämtar mig så åker vi till sjukhuset för att fixa fraktur nr 2...har blivit varnad för ett smärtsamt besök så är mer eller mindre livrädd!

heej

Publicerad 2012-05-22 16:40:56 i Allmänt,

Har inte varit i skolan idag men jag har pluggat flitigt ändå. Är faktiskt riktigt stolt över dagens insats, jag tog tag i pluggandet och skrev en uppsats effektivt men ändå bra. Den ska skickas in idag så jag ska finslipa lite på den senare innan jag skickar iväg den. Jag har även mejlat en massa lärare och fixat så nu är det bara en pluggplan som ska göras. Allt måste ju bli klart så att jag kan ta studenten om 2,5 vecka.

Bästa kusinen kom förbi så vi jobbade på brännan ett tag också, mysigt! Har inte träffat henne på evigheter.

Ska ta ett break och åka till stallet. Rensa tankarna där jag trivs som bäst med mina fina älsklingar!

Sen är det back to work!


sad girl

Publicerad 2012-05-21 23:58:20 i Allmänt,

Livet är tufft just nu och varje litet felsteg får mig att falla. Jag faller någon gång varje dag och nu har jag återigen ramlat ner i min svacka där jag inte ser något ljus eller mening med livet. Jag har ingenting att se fram till, ingenting som får mig att vilja kämpa, ingen motivation till att vakna på morgonen. Det känns som att hela jag har gått i flera bitar och inte bara min käke. Varför kämpa sig upp mot ytan när jag ändå bara trillar tillbaka? Jag behöver en hjälpande hand som får mig att hitta tillbaka till de som gör mig glad, till det som får mig att vakna med ett leende och kämpa mig igenom alla hinder jag möter. Jag har totalt tappat gnistan för varje gång jag är påväg uppåt trycks jag tillbaka av nya motgångar!

Tankar kring Wicky!

Publicerad 2012-05-21 21:55:56 i Allmänt,

Nu när jag inte får rida på en evighet är det lite svårt att hålla igång hästarna. Topanga är ganska lätt för henne kan många rida men Wicky kan inte vem som helst sitta upp på. Hon är väldigt speciell och väldigt känslig samtidigt som hon är helt tokig, vild och galen. Hon kommer inte att ridas under denna tid utan bara tömköras. I början kändes de lite surt men nu har jag ändrat uppfattning. Hon ska byggas upp ordentligt och tömkörning är väldigt bra för ryggen och det är hennes rygg jag vill ha mer musklad. Hon är otroligt fin i tömkörningen och mamma är väldigt duktig. Jag tror att detta break med detta sätt att arbeta på kommer vara väldigt bra för lilla Wickan.

Arbetet är lite enformigt och för de flesta tråkigt men Wicky är en riktig arbetsmyra och så länge hon får springa så är hon nöjd. Vi varierar underlag mellan de olika ridhusen och utebanan för det är något jag är väldigt noga med. Jag ska även försöka få mamma att köra över bommar och vem vet lite studs och så om ett tag när hon är ännu lydigare!

en bra dag!

Publicerad 2012-05-21 21:45:24 i Allmänt,

idag var nog den bästa dagen sedan min käke började mitt sitt dumma läkande!

Började med att åka till skolan en timme för att fixa med företaget och prata med en lärare om mitt upplägg de kommande veckorna.

Vid 11 åkte jag och Tildis hem till mig för att äta glass och soooolaaaa, vi solade 2 timmar och åt massa glass innan vi åkte till stallet.

I stallet mockade jag båda mina boxar och sen hämtade vi in mina hästar. Borstade och fixade Toppis och sen skrittade Tildis ner mot äng med mig och Wicky som sällis (nej jag red inte, gick bara). På ängen blev det intervallträning för Topanga och jag fick bestämma varje liten intervall och jag är riktigt nöjd med ridpasset, tildis red henne riktigt bra :)  Hon fick busa så som hon älskar men också arbeta seriöst. Jag och Wicky kollade på medan hon red och gav order om hur hon skulle jobba i alla intervaller, måste erkänna att Wicky mest åt gräs.

Chillade sen i stallet, pappa kom och fixade allt annat vilket var skönt!

nu duscha och sen plugga :(



världens bästa <3

Söndag

Publicerad 2012-05-20 23:04:18 i Allmänt,

stallet på förmiddagen och mamma tömkörde bästa finaste Wicky! 

sen hem, sola och äta lite soppa!

Tillbaka till stallet med pappa jag mockade åt Wicky och pappa gjorde resten.

Hem igen mormor kom och vi pluggade. En filosofi uppsats och en religion uppsats är klara!

Äta middag med familjen och bästaste mormor <3

Tillbaka till stallet för att ta på hästarna täcken!

Hem duscha, chilla och pratade med Bell om skolan!

Nu sista medicinerna ska tas för dagen, sen sova!

Skola imorgon så länge jag orkar :/


bästa vännen och bästa ponnyn <3

Lördag

Publicerad 2012-05-19 23:32:36 i Allmänt,

Dagen började med mediciner och plugg en stund på förmiddagen innan jag flyttade ut i solen en stund. Hatar dock att sola för det syns ändå ingen skillnad...

Stallet på eftermiddagen, jag ryktade båda prinsessorna och sen tömkörde mamma Wicky under tiden som jag och Topanga tog oss en 30 min promenad i skogen och ner på ängen. Mysigt att bara få glömma alla problem för en stund och umgås med världens bästa häst. Hon är så go och så klok min Topanga.

Wicky var riktigt fin idag sa mamma och hon fick precis som jag ville galoppera mycket. Jag tog och betade henne ute på gräset när mamma red Topanga som också var fin :) W har svårt att slita sig från gräset hon går inte i hage ännu men imorgon ska hon få gå ner till Topanga igen.

Kvällen spenderades som vanligt hemma med soppa och mediciner.

<3

Publicerad 2012-05-19 14:06:24 i Allmänt,

Det finns 2 varelser på denna jord som jag älskar mer än någonting annat, 2 varelser som alltid vill mig väl, 2 varelser som alltid finns där och lyser upp mina dagar, 2 varelser som betyder precis allt för mig!

Världens bästa Wicky och Topanga <3


1 vecka sen olyckan och 3 veckor till studenten

Publicerad 2012-05-18 23:37:28 i Allmänt,

Började med mediciner som vanligt på morgonen. Åkte sen till sjukhuset....Ingenting fixades idag för jag är fortfarande för svullen så jag har en ny tid i nästa vecka :(

Åkte sen hemåt och köpte faktiskt en studentklänning som jag ska ha om jag inte hittar någon bättre :)

Sen kom tre söta, fina, underbara vänner förbi mig och gjorde så att en timme kändes som 5 min!

Sen åkte jag till jordens underbaraste och bästa ställe...STALLET, Wicky tömkördes och Topanga reds av mamma. Idag var W riktigt fin och T fin som varje dag :D

Sen hem för att ha en deppkväll....Ska inte dela mina negativa tankar om mitt hatade tillstånd här på bloggen ikväll för jag kommer ändå skriva många innan denna dumma tid är över!

Nu ska en på tok för trött Mallan krypa ner under täcket och somna till vovvarnas mysiga snarkningar :)


En av mina fina vänner som var här idag!

Rädd!

Publicerad 2012-05-17 23:35:03 i Allmänt,

imorgon ska jag tillbaka till sjukhuset och fixa med käken. :( det kommer göra helt galet ont så det är inget jag direkt längtar till... Läkarna i Falun var så mycket mer förstående och mycket mer vänliga och accepterade mig och behandlade mig så försiktigt och fint som det bara gick. Här i Stockholm bände de bara upp käften på mig och trots att tårarna bara rinner av smärtan kan de inte vara annat än lite smått otrevliga! Jag vill inte men försöker intala mig själv att vara stark och kämpa men innerst inne så känner jag mig så sjukt svag och rädd.

Dumma käke du förstår så jävla mycket med att gå sönder såhär!

Trött Mallan äter glass!!!

Publicerad 2012-05-17 22:24:48 i Allmänt,

Dagen började med mediciner och chill framför 90210 innan jag åkte till stallet med mamma och syster. Jag klappade på Wickan, mamma mockade och Maria fixade hö. Borstade till och med idag :D Sen tömkördes en olydig Wicky som inte ville som mamma men jag tycker att hon är finast i världen i alla fall :)

Åkte hem och tog mer smärtstillande och åt lite soppa = framsteg.

Sen tillbaka för att fixa Topanga. Jag ryktade och gosade med min fina häst innan mamma red dressyr på henne på utebanan så jag och Wicky kunde chilla i gräset och kolla på. Toppi var väldigt fin och bäst som alltid!

Jag känner nu att jag nästan blir tårögd när jag tänker på vilka fina och fantastiska hästar jag har!

Åkte hem och chillade lite efter stallet för att sedan åka med mamma och hämta Maria hos Eddie och kollade då på filmen när jag flög av, ganska dramatiskt och väldigt fail!

Åkte till Vallentuna och köpte mat till mig eller smoothie, soppa och glass. Glass har jag inte testat men när den smälte så kunde jag äta den. Lätt det bästa jag ätit på en vecka i alla fall :)

nu är jag så trött så jag kämpar för att hålla ögonen öppna men måste hålla ut ett tag till för snart är det nya mediciner på g....

:(

Publicerad 2012-05-17 00:03:03 i Allmänt,

Bästa Bella plockade upp mig på eftermiddagen får att åka och hjälpa mig i stallet. Eller hon fixade allt och jag klappade bara på hästarna och berättade för dem att de är världens bästa <3 de gick en timme i skritten och sen ryktades de båda av Bella när jag satt och gosade med deras fina mular! Tack Bella för det!!!

när jag kom hem var jag mer död än levande. jag har ingen ork och 1,5 timme i stallet gör mig svimfärdig av trötthet.

Har nu kollat på film med världens finaste människa som faktiskt är min mamma. Hon är så sjukt bra och jag älskar henne så mycket.

nu har det varit deppimode på ett tag som började för att jag var för trött och smärtstillandet slutade hjälpa. Jag klarar inte av den här smärtan längre!!!!!!!

fick hjälp att fixa alla mediciner och även tänderna som inte går att borsta så bra vilket ger mig ännu mer panik. Nu blir det sängen och ska sova till 07.00 då det är dags för nya mediciner!


min värld kretsar kring er <3

livet har sina tuffa stunder

Publicerad 2012-05-16 13:33:44 i Allmänt,

Nu är det en riktigt tuff period i mitt liv. Jag tar studenten om 3 veckor och 2 dagar och har hur mycket som helst kvar i skolan att göra och här ligger jag i min säng och kan inte ens suga i ett sugrör. Känner mig väldigt dålig och värdelös. Jag vill umgås med min klass den sista tiden vi har ihop och tro det eller ej njuta av den tid jag har kvar i skolan. Jag vill gå till skolan men där sätter smärtan stop för mig. Jag går på så starka smärtstillande mediciner så jag får inte ens köra bil. Jag har massa roliga tävlingar framför mig som måste strykas på grund av en käkjävel. Jag hatar min käke just nu mer än någonting annat. Jag vill göra allt som en student gör såhär nära studenten och jag vill RIDA. Jag vill rida i flera timmar i sträck varje dag. Jag vill komma hem från stallet och känna att hela kroppen är död efter en massa träning. Nu ligger jag i min säng hela dagarna och väntar på de tidpunkter då jag ska ta nya mediciner!


jag behöver dig!

hemma

Publicerad 2012-05-15 23:12:10 i Allmänt,

fick åka hem från sjukhuset idag och åkte såklart raka vägen till stallet och klappade på mina fina!

mamma red Topanga och tömkörde Wicky. Igår red Tildis ut på Topanga och Wicky gick i skritten.

JAG VILL VARA FRISK OCH RIDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dagens lycka

Publicerad 2012-05-13 23:04:05 i Allmänt,

dagens lycka var de två timmar jag fick spendera i stallet.

Mamma tömkörde Wicky och Maria red fram Topanga som mamma sedan red. jag tittade och hade en sjuk ridabstinens. men ryktade Wicky en halvtimme efter vilket var mysigt. ryktade även Topanga, mina älsklingar <3

imorgon hoppas jag på att få en tid för operation och Tildis ska rida ut på Topanga och Wicky får gå i skritten, jag blir inlagd på sjukhuset och kommer inte kunna träffa dem :(

just nu är ångesten och rädslan hög, jag hatar mitt liv otroligt mycket för tillfället!

Falun!

Publicerad 2012-05-13 13:27:44 i Allmänt,

Torsdag

Hann fram och hoppade en 120 på Wicky. Hon var överlycklig över att få tävla igen och det var jag med för att få tävla henne. Hon var helt galet pigg men ändå så fantastisk. Hoppade väldigt fint på alla hinder fram till det sista där jag inte hann få igenom någon halvhalt så det rev hon tyvärr men nöjda och glada var vi ändå, bästa Wickan <3

trimmade Ron på kvällen i ösregnet och han kändes väldigt taggad. Sen hade jag och världens bästa mamma en trevlig kväll med god middag och mys med godis på hotellet.

Fredag

120

Wicky var vild och galen och missuppfattade hinder nummer 3 så hon rev bakbommen med frambenen för hon trodde att det var ett räcke. det gjorde henne väldigt upprörd för hon vill inte göra fel så hon började studsa och jag var då tvungen att trycka på henne till nästa hinder och har man en gång tryckt på henne så går tåget. Det gick på tok för fort och kombinationen blev på ett språng istället för på två. Rev de två sista hindren också men var ändå inte missnöjd. Det är så kul att vara igång med Wicky igen så resultaten spelar ingen roll hon är min bästa i alla fall :)

Ron var inte vild och galen utan lugn och lydig. Rundan var väldigt rytmisk och fin svängde, väldigt mycket i omhoppningen och var dubbelnolla med en tid som räckte till en tredjeplats av 97 starter, Kung!

140

debut med Ron! Han hoppade helt fantastiskt på framhoppningen och även inne på banan. hinder 1,2,3,4 var helt klockrena men sen blev det ett missförstånd på hinder nummer 5. Ronnie hoppade men rev ordentligt och jag flög av :( stackars häst!

där började min hemska resa som ännu inte är slut. Fick åka ambulans till sjukhuset där jag undersöktes en massa och röntgades. Man konstanterade att jag hade två frakturer i käken och ett jack i haken som behövdes sys. kunde inte opereras på plats pga olika landsting men fixades i operationssalen så att käken skulle ligga lite mer stilla. Sydde ihop jacket med 5 invändiga och 5 utvändiga stygn. Fick sova kvar och kräktes en del under natten = hemskt för min käke. Nu väntar jag på att få opereras i Huddinge på måndag...

När jag inte orkar mer...

Publicerad 2012-05-12 22:16:56 i Allmänt,

ska försöka skriva om Faluns resultat imorgon för nu är smärtan i käken fruktansvärd. Jag vill inte ha ont...jag vill inte  opereras...jag vill inte låta bli att rida...jag vill inte vara livrädd...jag vill inte ha det såhär :( jag orkar inte!!

Är som ni märker på ett riktigt dåligt humör det är så mycket jag är ledsen över och allt vill jag int ta här men aa skit mår jag verkligen!

Ska åka och hälsa på mina solstrålar imorgon med andra ord Wicky och Topanga och hoppas på att de kan få mig på bättre tankar. Jag älskar de över allt annat på denna jord och vet inte hur jag skulle klara mig utan dem <3 <3 <3 <3 <3 <3

Mot KS

Publicerad 2012-05-12 13:33:36 i Allmänt,

Är hemma från Falun med två frakturer i käken och massa stygn i hakan!

Nu har vi släppt av hästarna och rullar mot Karolinska för att se om jag kan opereras idag....:(

Mot falun!

Publicerad 2012-05-10 10:37:43 i Allmänt,

Kom hem väldigt sent från stallet igår så därför blev det inget bloggande!

Men jag trimmade Wicky en stund, skrittade en friskförklarad Jody när Lovisa red fram Topanga. Sen dressyrträning på Topanga. Jag har kört fast lite i markarbetet men jag fick svar på alla mina 1000 frågor och det gick sjukt bra. Känslan var super och prinsessan bäst! Red sen Oscar innan jag började putsa och packa allt till 2 hästar, 2 dagar i Falun :)

Imorse tvättade jag Wicky och Ron innan jag åkte till skolan för Smyx UFs projektredovisning. Nu är vi äntligen påväg till årets första meeting :D hinner kanske starta något idag...vi får se...

Wicky <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Publicerad 2012-05-08 23:36:05 i Allmänt,

Hann trimma Ron lite innan träningarna idag och han var rätt fin :D

Sen hoppträning med Wicky, hoppade en 120 bana och hon var så fruktansvärt fin :D Helt klart än av våra bästa rundor tillsammans. Hoppade på den nya bettkombinationen som också funkade bra! Åhh vad hon gör mig lycklig!!!!!!

Sen hoppträning med Topanga som också var riktigt fin, ibland är jag lite för petig med detaljer på henne vilket gör att jag får för mycket fokus på det. Men hon levererade med många riktigt riktigt bra språng :D

JAG HAR VÄRLDENS FINASTE HÄSTAR!!!!!


<3

Intervallträning!

Publicerad 2012-05-07 22:58:37 i Allmänt,

Skolan var inte alls speciellt bra idag...

Men stallet var som alltid bra :D

Red först Swing lite lätt, jobbig ponny!

Sen intervallträning på Topanga med Maria och Eddie. Blev ett väldigt bra upplägg och T var hur pigg och busig som helst. Min fina prinsessa!

Sen intervallträning på Wicky. Hon var fantastisk min fina tjej :Ddet har hänt så mycket i markarbetet nu på senaste tiden och ja hon är grym :D

har diskuterat studentklänning med Anna nu på kvällen och kommit fram till vilken jag ska beställa imorgon :D

nu pluggmaraton!!!!!!!

Fina hästar = glad mallan

Publicerad 2012-05-07 00:01:58 i Allmänt,

Dagen började med en promenad med hundarna innan jag åkte till mormor för att skriva en köttig uppsats i internationell ekonomi.

sen stallet där hestisarna har hoppat lite.

Tiger red jag först och han var väldigt fin på marken och i de första sprången sen gick det sådär men har ju inte hoppat honom på ett tag.

Wicky jobbade mycket med bommar, bom-hinder-bom och ett litet lågt hinder. Provade en ny variant på ett av mina bett vilket funkade super. Hon var galet fin idag :D helt fantastiskt underbar :D:D

Sen hoppade jag Ron, hade bara två hinder som jag rullade runt på och avslutade med några språng på 140 och han är KUNG!!!! Så sjukt grym min finafina kille :D

nu har jag precis varit på nattligt äventyr till vallentuna och tillbaka för att hämta pappa och Maria. Nu kan jag nästan inte ens hålla ögonen öppna så det är bäst att jag går och sover!

Dagen

Publicerad 2012-05-06 02:17:34 i Allmänt,

Var och kollade på studentklänningar med mamma hela förmiddagen men hittade ingen tillräckligt bra så köpte lite fina tröjor istället, hämtade även ut min nya martingal till Wicky :D

Sen fixade jag i 3 olika stall. på söderby fixade jag mina och red ut på Wicky, på mörby fixade jag Ron och trimmade honom på Söderby och på Blombacka fixade jag Prinsen och red honom!

Kvällen skulle bli en lång pluggkväll men hann bara plugga 45 min innan Johanna försvann.

Godnatt


Prinsessan och Prinsen <3

Svar på lite frågor!

Publicerad 2012-05-06 02:09:46 i Allmänt,

Kan du lägga ut bilder på alla dina Anna Scarpati schabrak?

självklart kan jag göra det, kanske redan imorgon!

Vilken är den roligaste hästen du någonsin ridit?

Sweet As Candy slår det mesta faktiskt. Men älskar att rida både Wicky och Topanga :)

Hur länge ska du rida Ron?

jag önskar att jag kunde svara föralltid men tyvärr så kommer det inte bli så länge :( han ska ju säljas någon gång :(

Hur är din drömhäst?

En lite mer lydig Wicky, Den ska vara väldigt het men den får gärna lyssna tillbaka rätt bra, den ska ha mycket hopp i sig, vara orädd men samtidigt ska den vara rädd om sig, den ska ha en stark vilja och en bra inställning. Wicky och Candy är egentligen de hästarna som är som min drömhäst ska vara.

Kan du ta bild på alla dina rosetter?

det kan jag också fixa!

Vilken låt är din favorit?

Jag har faktiskt inte en favorit, jag lyssnar på väldigt mycket olika låtar beroende på vilket humör jag är på.

Vad ska du göra efter gymnasiet? jobb, hästar osv!

har lite ångest över vad som kommer hända efter gymnasiet bara en månad kvar nu...tanken är att jag ska jobba halvtid eller lite mer och satsa på hästarna, hade jag fått skulle jag enbart rida!

Vilket är ditt favorit klädmärke? både hästar och vanligt! :))))))

när det gäller vanliga kläder så är jag inte så kräsen bara jag tycker att det är snyggt och sitter bra! när det gäller ridkläder är jag svag för kingsland.

crux?

Crux är en mycket fin häst som står i stallet :)

Kaninjävel

Publicerad 2012-05-06 01:56:47 i Allmänt,

som sagt har jag hand om kaninen i helgen och när jag skulle ta in henne nu på kvällen var hon borta och jag hittade ett hål i buren som hon måste ha ätit upp. Bella och jag letade som galningar i lindholmens mörker och efter 3,5 timme hittade vi henne och satte henne bakom lås och bom, nu blir det utegångsförbud!


Kvällens fångst!

Igår

Publicerad 2012-05-05 11:34:49 i Allmänt,

Hann inte skriva något igår men gör det idag istället.

Var i skolan ett kort tag innan jag åkte till Skalman för att hoppa Tessa. Det gick riktigt bra igår!

Sen till söderby och red markarbete med studs och bommar på Wicky. Hon var vild och behöver verkligen se mycket bommar innan nästa helg! Hoppade ett par lite högre språng också och det gjorde hon bra. Fick även hoppa några språng på fina Crux!

Sen fick Topanga också jobba med bommar och studs och hon var bäst som alltid!

Sist red jag en mycket fin Tiger utan bommar!

Blev en myskväll hemma med mamma igår för det är bara vi hemma i helgen vilket också betyder att jag har hand om hundarna och kaninen!

Nu sitter vi i bilen påväg in till stan för att kolla på lite grejer!

Plugg

Publicerad 2012-05-03 23:34:29 i Allmänt,

pluggar för fullt så skriver bara lite kort.

Jag har ridit en fin Ron, en vild Wicky och en mycket bra Tiger idag och kvällsfodrat.

Nu sitter jag och pluggar och min kära vän Tildis ligger och sover bredvid, önskar att det vore tvärtom.

Underbar dag

Publicerad 2012-05-02 23:17:03 i Allmänt,

imorse ringde bell och gjorde min dag bäst genom att säga att vår lärare var hemma med ett sjukt barn precis innan jag skulle åka till skolan. Var alltså ledig idag och har både solat och tittat på 90210 innan stallet.

hade insläppet i staller och red endast 2 hästar men båda ordentligt.

Ron red jag på söderby och han var lite jobbig till en början men en hel del släppte och han var mycket fin på slutet :D

Topanga körde jag intervaller med på ängen och hon var som alltid pigg och glad. Hon var villig att göra dubbelt så många intervaller som jag gjorde! Hon gör mig riktigt lycklig :D

9 månader

Publicerad 2012-05-01 22:53:05 i Allmänt,

att 9 månader kan kännas så långa men ändå så korta. Jag minns allt som om det vore igår samtidigt som det känns som att det var en evighet sen jag träffade dig. Men en sak är säker och det är att jag saknar dig oändligt mycket och att mitt hjärta slår för dig mer än för någon annan.  Du finns med mig varje steg och varje andetag och ger mig en styrka genom att bara finnas inom mig. Jag kommer alltid älska dig min fina ponny min Sweet As Candy <3

hejhej

Publicerad 2012-05-01 22:03:01 i Allmänt,

igår blev det så stressigt så jag hann verkligen inte blogga. Men jag red ut på Topanga, inne på Oscar och Wicky på utebanan. Kvällen spenderades med mina fina vänner. måste dock ändå säga att valborg är lite överskattat.

Idag har jag chillat mest hela dagen och faktiskt pluggat lite. Åkte till stallet framåt eftermiddagen och trimmade Ron när mamma trimmade på Topanga.

Sen det bästa av allt hoppträning med WICKY :D:D:D:D hon har inte hoppat på 7 veckor så en lugn Wickan var det inte riktigt. Men hon kan vara värre, trillade av en gång från typ halt också. Men det finns inget bättre än att hoppa henne för hon brinner för det lika mycket som jag gör, underbara älskade häst <3

Red Fisken efter och nu har jag precis ätit en god middag, kanske man ska avsluta kvällen med att plugga lite!?


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela