Malin Åkerström

Känner mig konstig...

Publicerad 2013-07-31 22:58:57 i Allmänt,

Idag har jag tagit det väldigt lugnt igen och solat och badat. Precis som det ska vara på landet!

Åkte till ridbanan med Topanga idag igen och trimmade. Tränade på allt det svåra med henne och det gick bra och blev ett nyttigt pass som behöver göras oftare. Skulle vilja rida henne så 1-2 veckor i sträck och se hur resultatet blev. Dock går inte det... Men bäst är hon i alla fall min pärla <3

Åt middag med släkten idag igen och sen tog jag en spruta!!!! Er som känner mig vet vilken fobi jag har för sprutor.... Tycker ändå att jag skötte mig ganska bra!

Nu är jag tillbaka på runsten och känner mig på ngt sett väldigt delad. Om det är pga sprutan vet jag inte!? Jag saknar redan landet och Topanga. Samtidigt som jag vet att det kommer kännas bra att gå ner till stallet här imorgon. Jag saknar en del saker för tillfället även om jag inte vill ändra på ngt. Komplicerat är vad det är!

Tävlingsplanering

Publicerad 2013-07-31 16:58:51 i Allmänt,

V.32 Hammarö m. Gris, Summer och Britt.

V.33 Tierp m. Calette, Drifter, Diva, Topanga och ev. Calida.

V.34 ev grevagården om vi kommer med och i så fall blir det med Diva, Drifter, Calette och Britt.

Känner att det är dags att planera lite mer tävlingar för detta är det enda som står på schemat för tillfället!

Kul att komma igång med 4-åringarna och Diva igen :) även kul att Topanga ska tävla! Det är dock inte säkert då hennes hovar är jobbiga men jag hoppas!

Wickan får stå för bilden då jag precis borstat och gosat med henne :)

Lite välbehövd egen tid!

Publicerad 2013-07-30 22:48:20 i Allmänt,

Kom till landet igår och pappa hade fixat schema för kvällens alla aktiviteter, äta, basta, fika hos mormor och sova. Det är bara jag och pappa från min familj här vilket är sjukt skönt. Skönt att få lite egen tid och bara vara liksom. Imorse vaknade jag och trodde klockan var 6 för det kändes verkligen så men den var halv 11... trött tjej!
 
Låg och kollade på oth tills jag tröttnade på det och då åt vi lunch. Sen eftermiddagsfika hos mormor och lite kortspelande innan jag åkte och red. Sen middag hos mormor med lite kusiner och så. Avslutade kvällen med bastu. Det har regnat mest hela dagen men på ngt sätt är det så mysigt här då. Kul att få umgås med släkten och pappa också. Han vill mig så himla väl och vill verkligen att mina dagar här ska vara bra!
 
Älskar mitt land och alla människor här. Önskar att jag kunde vara här mer...
 
 

Rida!

Publicerad 2013-07-30 18:30:43 i Allmänt,

Har trimmat min finaste precis. Mamma säger att hon inte är i topptrim men jag har ridit ett ordentligt pass på ridbanan med mycket galopp och jobbat en lång stund i hoppgaloppen utan att hon knappt är andfådd så kondisen är helt okej :) ett bra pass där vi tränat på mycket.

Fin var hon också gullhjärtat <3 behöver 10 min för att få henne för mina hjälper och sen går hon som klockan.

Älskar min bara min egna Topanga. Att äga en häst är bra underbart. Känslan att veta att hon kommer finnas hos mig föralltid liksom!

Ghisela - världens bästa <3

Publicerad 2013-07-30 13:30:15 i Allmänt,

Två bilder från A-finalen. Är så himla glad över att få rida denna häst! Har inte ens varit borta från henne i ett dygn men redan saknar jag henne. Bästa bästa bästa Grisen <3
 
 

Dagen

Publicerad 2013-07-29 23:43:41 i Allmänt,

Jobbade som vanligt och red ut på 7 hästar på jobbet. Alla utom ponnysarna. Har jobbat själv och behövt vattna alla hagar, mocka alla hagar, spåna alla boxar och massa sådant som inte fixas så bra när jag är borta. Veterinären kom och vaccinerade tävlingshästarna också!
 
Blev en stressig dag men jag hann med rätt bra pass ändå. Summer är det hårdjobb med och mycket konsekvent arbete för att få honom tillbaka dit vi var. 4-åringarna var vilda så fick kämpa mycket med dem. Britt och Grisen joggades mest.
 
Åkte sen som ni kanske redan förstått till landet. Red ut på Topanga som var pigg och glad. <3
 
Har sen dess hunnit äta middag, basta och fika hos mormor :)
 
En på miljonen <3 Ghisela <3
 
 

Hos min stora kärlek här i livet <3

Publicerad 2013-07-29 20:19:25 i Allmänt,

Är hos min älskade älskade Topanga. Hon kom springande när jag ropade på henne vilket fick mitt hjärta att smälta. Sen var hon tvungen att pussas hur mycket som helst! Känns som att hon saknat mig. Kan också vara att hon bara saknar någon som ger henne uppmärksamhet men jag tänker låtsas att det är mig. Jag har ju saknat henne galet mycket.

Har självklart pussat på min Wicky också <3 nu ska jag ta mig en tur på Toppi som lär vara busig för hon har vilat typ en vecka.

En tur på min stjärna <3

Publicerad 2013-07-29 11:52:56 i Allmänt,

Ute med Ghisela och lever livet. Hur kan man tacka en häst för allt den gör!? Jag matar henne med godis men tror inte hon förstår varför hon får det! Jag vill att hon ska veta vilken fantastisk varelse hon är! Hon ska veta att hon är bäst.

12a i Sverige!!!

Publicerad 2013-07-28 21:39:11 i Allmänt,

Debuterade 150cm i sm-finalen idag och som hon kämpade min fina Ghisela<3

1 och 2 gick galant och 3a men sen tycker hon att skylten i 3b eller om det var vattnet bredvid eller kanske en kombo var läskigt så ett stopp. Rev sen 3b när jag kom igen. Hoppade fint på 4 och 5 rev 6 vilket var mitt fel. Hoppade super 7 och 8 och sen kom linjen med vatten. Fokuserade så mycket på vattnet så rev räcket innan men klarade vattnet 11an och hela trekombinationen :) hoppade alltså felfritt på 13 hinder i 150 och fick 16 fel på hinder och sen lite tidsfel. Resultatet låter kanske dåligt men det var det inte. Tillhörde bättre halvan med det. 8 var uteslutna och ingen fefri. Ska länka till film sen så ni får se min supergris <3

Det var 9 placerade och jag slutade 12a! Mycket nöjd med mitt första sm. Fatta om hon hade hoppat vattnet dag 1!? Då hade vi kommit ännu bättre.

Kan inte förstå att jag har klarat av en 150-bana, Kan heller inte förstå att jag har tillgång till en så sjukt fin häst eller att jag har en grym chef som lägger ner så mycket tid och pengar på mig och hästarna. Också min mamma ska ha ett stort tack som hjälpt mig hela helgen.

Jag är lycklig, lyckligast i världen!

Britt i helgen!

Publicerad 2013-07-28 08:11:33 i Allmänt,

Britt har varit jämn och fin hela helgen. Hon har hoppat 130 140 och 130 och känts super. Jag har tappat mig i några kombinationer så ett och annat ner utom första klassen där hon var 4a. Men hon ger en grym känsla och hoppar så himla lätt och fint, fina älsklingen! <3

A-FINAL!!!

Publicerad 2013-07-28 08:07:16 i Allmänt,

Idag hoppar jag och Ghisela a-final i alla fall. Två stycken strök sig så jag och en annan reserv fick vara med :)

Mitt mål detta sm var att ta mig till finalen så det har jag redan uppfyllt. Synd att hon inte ville hoppa vatten dag 1 för då hade jag legat bättre till.

Sjukt kul är det i alla fall och idag debuterar både jag och Ghisela 150cm!!

Inte summers helg!

Publicerad 2013-07-27 22:17:00 i Allmänt,

Min man har inte varit sig lik i helgen... Vi har våra misstankar om varför. Han är nyskodd och i underlaget fastnar man väldigt så vi tror han känner av fötterna lite. Han blev rätt mycket fixad av hovisarna nämligen.

Men det är bara en tanke och hur det än är så ska jag och Summer träna och backa bandet lite. Han har varit grymt stark och jag får ingen kontakt med honom. Övning ger färdighet så hem och träna träna och träna så kommer vi nog igen ska ni se!

Han har i alla fall startat 145 även om vi inte kom runt så var han där och nosade på höjderna ;)

Älskar honom i alla fall för han är bäst <3

Fina Ghisela <3

Publicerad 2013-07-27 07:33:30 i Allmänt,

Grisen hoppade himla fint i 145cm kval 2 igår. Rev två och fick ett tramp i vattnet men det felet bryr jag mig inte om alls. Hon hoppade ju :) blev första som inte kom till final och slutade på 22 plats. Väldigt många hade betydligt mer fel än mig igår så vi är nöjda, trots allt det svåraste vi båda har gjort!

Sm kval 1!

Publicerad 2013-07-26 08:00:52 i Allmänt,

Hoppade kval 1 på Ghisela och Summer igår och båda gick skit. Ghisela fin 1-9 och vägrade ut sig på hinder 10 för den stod precis intill vattengraven... Sjukt besviken då jag tränat så mycket vatten med henne!

Summer hoppade fint 1-3 och stannade sen i trekombinationen. Stannade sen på hinder 6... Hade inte en chans att få honom att hoppa. Han var för taggad och för stark vilket resulterar i att han drar sig till vänster på tok för mycket och blir feg för att jag inte har 100% koll på honom.

Det var himla tråkig att det skulle bli såhär på sm liksom... Jag har verkligen förberett mig och längtat till denna tävling helt sjukt mycket. Nu undrar jag bara varför? Vad längtade jag till?

Det är inte lätta banor eller så men med Ghisela var det inga problem hon hade bara 2 hinder kvar efter vattnet och hoppade super liksom. Jag har inte självgående hästar som har all kapacitet i världen men jag har hästar som har tagit mig hit och det är det jag får glädja mig åt. Jag var en av 36 startande. Jag försökte i alla fall!

Nästa sm kan ju i alla fall inte gå sämre så det är väl bara att längta dit istället!

Stort tack!

Publicerad 2013-07-25 23:05:43 i Allmänt,

Dagen gick skit så vill tacka alla snälla människor som skickat gulliga och stöttande sms, ni är guld värda!

Skriver mer imorgon men vi kommer igen och en dag är vi med och fightas :)

Resultat 130cm!

Publicerad 2013-07-25 13:03:29 i Allmänt,

Hoppade en 130 på Britt imorse. Hon var superfin verkligen grymt fin, rörde inte en bom och slutade på 0+0 fel och kom 4a :D var lite missnöjd med min ridning först men kollade på filmen och det såg inte så illa ut ändå :) bästa Brittan <3

De andra hästarna har promenerat och pysslats med, de hoppar sm kval 1 framåt kvällskvisten!

Dagen och resultat!

Publicerad 2013-07-24 19:45:35 i Allmänt,

Började som vanligt imorse med att ta ut alla och red sen direkt Calida. Kommer inte nämna henne i bloggen på ett tag men kommer rida henne som vanligt.

Red sen Loppan innan jag började tvätta hästarna som är med oss. Marika red ponnyerna och Jenny mockade = teamwork!

Marika rider hästarna hemma under tiden jag är borta.

Hoppade 130 förklass med Ghisela och Summer. Gris superfin och felfri 1-6 och sen kom stora vattnet där hon stannade en gång men hoppade sen. Utgick enligt plan efter det för att spara på henne. Ville mest bara hoppa vattnet. Summer hoppade hela banan för ville hoppa kombinationen med honom också och den var på slutet. Han kändes super och taggad och hoppade felfritt, kung!

Trimmade en fin Britt sen och nu ska jag duscha :)

Mot SM!!!!!!!!

Publicerad 2013-07-24 12:13:20 i Allmänt,

Vi är i rullning igen och nu mot tävlingen som jag längtat efter i så många år! Jag ska få rida SM och det ska jag få göra på 2 hästar :D är så lycklig så ni kan inte förstå.

Allt är packat och fixat och hästarna tvättade. I eftermiddag hoppar jag förklass med Ghisela och Summer. Med oss är även Britt som ska hoppa lite andra klasser i helgen.

Är så tacksam för mitt jobb som har gett mig möjligheten att göra det här. Glad över att det finns så bra människor som vill mig så väl. Sjukt tacksam till Ghisela och Summer som ställer upp för mig!

Dagen före dagen med stort D!

Publicerad 2013-07-23 20:15:44 i Allmänt,

Idag är det dagen före vi rullar till mitt livs första Svenska Mästerskap!!!

Har därför jobbat ca 12 timmar idag. Imorse mockade jag åt alla 11 och tog ut och sådär. Trimmade sen Summer som avslutade med att hoppa vatten idag igen. Han känns bra, lite stark men tror han är taggad.

Efter 10 fikat kom Marika och hjälpte mig, lifesaver! vi fixade allt annat i stallet och red 3 var innan lunch. Jag red Ghisela, Calette och Loppan. Hon red Zirre, Jody och Drifter. Gris gjorde samma saker som Summer och kändes bra. Loppan hoppade jag lite och hon verkar trevlig. Behöver en del jobb men vem gör inte det liksom!? Calette kändes fin.

Efter lunch tog jag in och fodrade och Marika städade i sadelkammaren. Så himla bra och tur att hon hjälpte mig idag. Red sen Calida och körde hennes rehab och hon var bättre än igår men är lite stel och så. Älskar att trimma henne i alla fall :)

Tog en trip till Lyckås och köpte nya vita ridbyxor och en skjorta, fint ska det vara på sm!

Sen började jag packa och putsa. Friserade även Gris och Summer. Har en hel del att göra imorgon innan vi åker men så får det vara för nu måste jag packa till mig själ.

Bilden är från stalldörren... Förlorade ett vad med boss så var tvungen att ge honom en hundring som han nu plastat in och häftat fast....

Vila i frid

Publicerad 2013-07-22 23:43:23 i Allmänt,

Idag har det hänt mycket...

Min fina lilla kanin Johanna har dött :( känns faktiskt lite sorgligt även om det "bara" är en kanin. Hon var en otroligt fin och snäll kanin och vi har haft henne rätt länge. Dog pga hög ålder skulle vi tro!

Mitt körkort fyller även 2 år så prövotiden är över :))))))

En annan som fyller år är min hund Tequila!! Hela 1 år är hon nu. Är så glad för den hunden, världens bästa present. Hela familjen älskar henne väldigt mycket och hon är fantastisk på alla sätt och vis <3

Rida rida rida

Publicerad 2013-07-22 23:38:26 i Allmänt,

Helt klart en händelserik och lång dag.

Britt joggades som sagt och skötte sig. Hon har gått i gräshagen och gottat sig hela dagen också. Förtjänar hon verkligen!

Summer och Ghisela trimmades och hoppade vatten. Båda hoppade på första och kändes helt okej. De vilade lör och sön så lite kämpigt men slutade bra.

Drifter och Calette travade bommar och trimmades. Båda fina. C var så mycket bättre när jag var själv i ridhuset.

Jody trimmades rätt länge och han bättrar sig. Zirre hoppade jag och han förvånar. Fin i hoppningen!

Loppan kände jag lite på och hon har väldigt mycket egen motor. Rolig häst att rida och mycket finns att utveckla och träna på. Hon är 8 år men haft föl och ligger lite efter men trevlig!

Calida körde sin rehab och sen trimmade jag. Hon var rätt springig och behöver några dagar innan hon är där hon var innan vilan. Jag gillar verkligen att trimma henne!!

En hel del ridning, 9st och själv hela dagen. Tar på krafterna men vad jag älskar det!!

Morgontur!

Publicerad 2013-07-22 11:40:55 i Allmänt,

Har en evighetsdag på g idag med sjukt mycket att göra och jag är själv. Har hunnit mocka 11 boxar och spånat 5 men ska spåna alla...

Är påväg ut på en tur med Britt nu som bara ska jogga lite.

Tror att min chef kan läsa tankar för imorse kom han och sa saker som gjorde mig väldigt glad! Som om han visste att jag hade en dålig kväll igår.

Hemma...

Publicerad 2013-07-21 21:26:42 i Allmänt,

Skönt att vara hemma igen och hälsa på de andra fina hästarna. Även fast det har varit kul att bara få vara med Britt för en helg. Känns som att vi har kommit varandra ännu närmare och det känns bra.

Önskar att människor vore lika lätta att umgås med som hästar... Känner mig så missförstådd för tillfället. Känner mig rädd och osäker över att träffa vissa människor. Rädd för att göra fel och vara på ett sätt som jag inte duger på. Jag har en dålig självkänsla och tvivlar mycket på mig själv. Just nu är det värre än värst... Det är människor som har skadat mig utan att bry sig ett dugg om att de har gjort det. Därför känner jag såhär. Jag måste låtsas vara någon som jag inte är i rädsla för att göra något fel.

Såhär känner jag aldrig med hästarna. Jag går till stallet varje morgon med en bra känsla i kroppen. Jag vet att jag kommer bli accepterad vare sig jag är glad, arg eller ledsen. Jag kan se ut hur som helst utan att de bryr sig. Jag är ju jag och den jag är sitter på insidan. Hästarna har aldrig skadat mitt inre eller min tro på mig själv. Runt dem känner jag mig behövd här på jorden och jag tvivlar aldrig på mig själv. Jag känner en trygghet i stallet som jag inte känner någon annanstans. Jag finner så mycket glädje hos hästarna så det går inte ens att förklara hur mycket. Varför måste människor vara så svåra och missförstående när hästarna inte är det!?

Jag har inte alltid känt att jag inte duger bland människor. Det har kommit på senare tid. Människor har förstört min självkänsla även fast jag försökt att inte ta åt mig. Det är svårt att lita på folk...

Därför är jag tacksam över mina hästar som läker mitt inre och ger mig allt jag behöver.

Dålig kväll = dåliga tankar!

Sista dagen i glommen!

Publicerad 2013-07-21 17:37:28 i Allmänt,

Hoppade en 140cm imorse på Britt. Hon kändes lite matt på framhoppningen vilket inte är så konstigt då hon hoppat stora klasser i helgen.

På banan tycker jag att hon var super trots 8 fel vilket inte heller är dåligt i 140. Speciellt inte för henne som är så ung. Hon var felfri fram till hinder 10 och hade då hoppat alla de största hindren och trekombinationen. Rev 10an för jag backade lite och tappade galoppen. Rev sen 11b för det blev för trångt i kombinationen och hon hade lite Trötta ben. Men helgens bästa runda!! Fantastisk känsla och grym häst som hoppar detta så lätt.

Det har varit otroligt mycket fel i helgen. Mer än vad det brukar vara så Britt ska verkligen ha en klapp på axeln, min stjärna <3

Resultat 145cm

Publicerad 2013-07-21 08:14:52 i Allmänt,

Igår debuterade lilla 7-åriga Britt svår hoppning. För att ni ska förstå vilken bra insats hon gjorde kommer ni få en tur runt hela banan.

Framhoppningen gick bra tills jag skulle hoppa ett sista räcke. En tant går ut i hindret precis när jag skulle hoppa så Britt tvärnitade vilket var klokt. Efter kändes hon lite osäker så gick inte in i med en bra känsla i svår-debuten.

Red på henne på ettan och hon rev, my bad men hon behövde ändå känna att jag var med henne. Sen hoppade hon super på 2 och 3. Fantastiskt genom trekombinationen 4a b c och även på 5. Sen kom nästa kombination som typ alla rev insprånget på. Red noga väg och fick ett perfekt inhopp men blev lite trångt till b-hindret så petade det. Sen hoppade hon super på 7, 8 och 9. På 10 kom jag inte ut på linjen tillräckligt bra så hon var aldrig rak och rev den och sen blev hon för flack på sista så rev det med. Slutade alltså på 16 fel vilket låter mycket. Men 10 språng var mycket bra och det var bara små nedslag på resten. Hon är orutinerad och jag med på dessa höjder. Men båda gick ut från banan med massa nya erfarenheter och mer rutin. Det var en bra runda och jag är mycket nöjd med fina fina Britt <3

Skön dag!

Publicerad 2013-07-20 15:59:19 i Allmänt,

Hade sovmorgon till 9 och ingen tid att skynda till. Åt frukost och åkte till Britt vid 10. Var ute en timme på promenad och lät henne även äta gräs.

Sen åkte vi till en strand och jag solade två timmar!!! Rekord tror jag och avslutade det hela med att bada :)

Nu är vi tillbaka och har ätit, fodrat Britt och kollat lite. Är ute på ännu en ät och gå promenad och ska snart börja knoppa och brodda.

140 resultat!

Publicerad 2013-07-20 00:28:57 i Allmänt,

Framåt halv 10 eller kanske 10 på kvällen startade jag 140 med Britt. Banan innehöll två kombinationer, riktigt vatten och redan hinder 1 tyckte jag var stort!

Hon hoppade verkligen helt fantastiskt och vi gick i mål med 8 fel. Rev a och b i ena kombination vilket var pga orutin från bådas sida. Det är så små marginaler på dessa höjder så inga stora missar. Nöjd med Britt som faktiskt bara är 7 år, haft föl och opererat ryggen. Hon är bäst <3

Det är fint i glommen!

Publicerad 2013-07-19 13:26:33 i Allmänt,

Sjukt fint ställe och annorlunda hinder. Gillar det helt klart :)

Har hoppat en 120 på Britt för att hon skulle få kolla på banan och slippa gå in direkt i 140. Banan var väldigt lång 17 språng så utgick efter grunden för att spara på henne till helgens viktiga klasser. Hon kändes hur som helst super i grunden. Fick en riktigt bra känsla så är taggad till 140 senare idag :) dock trampade hon av sig en sko så jag hoppas hovslagaren hinner hit...

On The road!

Publicerad 2013-07-18 17:18:48 i Allmänt,

Nu är vi i rullning igen och har väl åkt 2,5 timme. Till Halmstad ska vi för att tävla hela helgen. Med oss är bara Britt, kan knappt minnas sist jag bara hade en häst på tävling. Värsta semestern!

Detta kom vi på igår så min plan om att få vara på landet tors+fre sprack. Men tävling är det bästa jag vet så det gör inget. Är faktiskt lite nervös inför helgens starter då jag knappt ridit Britt senaste två veckorna men hoppas att det löser sig bra i alla fall :)

Back on Runsten!

Publicerad 2013-07-18 12:20:10 i Allmänt,

Tog emot att åka hem från landet redan imorse men glad över att jag hann vara där i 17 timmar. Fick träffa familjen, kusinerna, mormor och mitt egna lilla Zoo. Åkte vattenskidor och bastade igår och imorse hann jag bara pussa hejdå på mina prinsessor...

Nu väntar lite trimningen innan jag åker ut i landet på nya äventyr :)

Hos älsklingarna!

Publicerad 2013-07-17 19:46:38 i Allmänt,

Idag har det varit Sveriges stressigaste dag. Hovslagarna har skott alla hästarna och när jag inte har sprungit med hästar åt dem har jag tryckt in sex ridpass.

Hoppade Summer, Ghisela och Jody imorse. Summer och Gris hoppade några språng på 150 och kändes fantastiska. Fick seriöst rysningar när Summer hoppade. Jody var också fin men väldigt pigg.

Trimmade sen markarbete på Britt som var väldigt uppe i varv men avslutade fint. 4-åringarna trimmades lite lätt idag igen och kändes bra idag med.

Fixade en del i stallet och släppte ut Diva och snowwhite på bete.

Köttade iväg till landet och har precis trimmat dressyr på sessan med dressyrsadel och allt. Hon får inte hoppa på länge nämligen :((( hoppade istället på eddie så hoppas han sköter sig med Maria i helgen.

Nu ska jag ut till ön och äta middag med familjen och familjen Bredberg!! :D

Hårt arbetande människa!

Publicerad 2013-07-16 19:19:55 i Allmänt,

Känns så konstigt på ngt sätt att vara tillbaka på Runsten igen men jag har gjort mycket kul idag även om det är en himla massa saker att göra.

Fixade stallet imorse som vanligt och en tjej som heter Bella har hjälpt mig. Red sen Britt som aa var galen. Det började med att hon kastade sig över mig och tryckte in mig i väggen för hon inte vågade gå förbi lilla lastbilen... Men efter att ha joggat och kantrat henne landade hon på jorden och blev himla fin. Jag har verkligen saknat att rida henne!

Trimmade sen Jody som kändes rätt bra. Vi har lite att finslipa på innan Lovisa kommer hem men det blir nog bra. Hoppade Zirre lite låga kryss och det var jättekul. Han verkade gilla att hoppa också :)

Red ut på Summer och Ghisela som båda gick sjukt bra. Trodde de skulle vara lite stela efter resan men inte då, mina stjärnor <3

Lösgalopperade Rune och mer om henne kommer kanske om några dagar ska lösgaloppera lite till först!

Hämtade hem beteshästarna. Silver är behandlad och står redan inne. Red sen två korta pass på Calette och Drifter som vilat ca 6 veckor. D var finare än någonsin :D Calette har vuxit mer och hade inte riktigt koll på sin kropp men kändes ganska fin ändå när hon inte höll på med massa hyss.

Sist red jag Calida och började med hennes rehab. Longering i vänster varv med lätt tyngd på höger fram innan jag hoppar på. Hon var rätt fin men kändes lite trött även fast hon var positiv. Inte konstigt när hon bara gått och latat sig hela dagarna.

Har även hunnit putsa och tvätta lite och runt 6 avslutade jag min dag i stallet. Skönt att komma hem trött i hela kroppen efter många timmar på hästryggen. Älskar den känslan!!

Min vita Kung <3

Publicerad 2013-07-15 22:28:18 i Allmänt,

Första starten på Ron efter att bara ha ridit honom en gång. Han hade aldrig hoppat 120cm och var bara tävlad någon enstaka gång! Kung han är fina Ramius <3
 
 

Hemma!

Publicerad 2013-07-15 21:38:10 i Allmänt,

Hästarna är avlastade och sakerna har jag bara köttat in i sadelkammaren. Har pussat på fina Britt som jag saknat och tog en sväng till betet där 4-åringarna och min fina Calida går :) kul att se dem igen. Imorgon tar jag in alla och de ska tvättas, friseras och sättas igång!

Som vanligt när jag är borta har jag 1000 saker att fixa i stallet och många hästar ska från och med imorgon stå på box så det blir nog en lång dag. Men kul att sätta igång alla inför kommande tävlingar :)

Att man kan älska hästarna så mycket är ju stört, mina bästa bästa vänner <3

Påväg hem!

Publicerad 2013-07-15 11:58:06 i Allmänt,

Har packat och fixat hela morgonen och Diva har lösgalopperat en stund och de andra två har gått i hage och promenerat. Bra eftersom de har en lång resa hem. Skulle gissa på att vi är hemma runt 20.00.

Känner mig sådär deppig igen som jag kan göra när jag åker hem från roliga tävlingar. Jag har längtat helt galet mycket till Falsterbo och hela veckan har verkligen varit super. Att få rida där finner jag inte ens ord till att beskriva. Det bästa jag gjort i alla fall. Vill göra det igen!!!!

Skulle vilja stoppa upp livet lite. Allting går så fort så jag hinner ju inte med. Vill hinna njuta och ta vara på allt roligt jag gör. Det skrämmer mig också att tiden bara rinner iväg. Snart är man väl död också...

Tur att jag har mer roliga saker att se fram emot. Om 1,5 vecka åker jag till mitt första svenska mästerskap och det är ju ren lycka :D

Sist kvar!

Publicerad 2013-07-14 23:15:13 i Allmänt,

Trimningen gick bra med båda mina stjärnor. Red inne och avslutade sen med att hoppa vatten. Summer var finare än någonsin på marken och både han och gris hoppade vatten suveränt :)

Har packat ihop montern och gått prommis med Diva <3 älskade lilla fina Divis! Typ bara jag och hon kvar på hela stället :)

Boss och jag har sen unnat oss pizza och snart ska jag väl gå och lägga mig.

Imorgon lämnar vi Falsterbo vilket känns så himla tråkigt :( vill inte att denna vecka ska vara över! Älskar stället och Skåne så skulle kunna stanna här ett bra tag till!

Slut på det roliga!

Publicerad 2013-07-14 18:18:49 i Allmänt,

Igår kom vi hem sent så var aningens trött imorse men var i stallet vid 7 och fodrade, mockade och red Diva. Gick hem och sov väl från halv 9 till 11 för min snälla chef väckte mig aldrig :)

Har sen kollat hoppningar och Grand prixen vann Jens vilket var kul. Värsta stämningen och jag fick rysningar när han gick i mål.

Nu väntas trim på mina andra djur innan vi ska packa ihop montern.. Vi åker imorgon för att slippa allt kaos och åka hela natten.

Falsterbo horse show är slut för 2013 :( längtar redan till nästa år och hoppas att jag kan kvala hit igen då!

Kvällspromenad!

Publicerad 2013-07-13 20:12:09 i Allmänt,

Är ute och går med fantastiska Diva <3 tycker så himla mycket om den lilla hästen med hennes stora personlighet!

Har kollat på massa hoppning idag med och älskar det. Emmie åkte även hem :/ så igår passade vi på att gå ut vilket var kul. Träffade min man, alltså Roffe och det var kul har ju inte sett honom sen ryttargalan ;)

Gris och Summer har trimmats på. Gris lite längre och hon hoppade vattnet super idag. Avslutade med att galoppera i tävlingsgalopp en stund. Summer känns väldigt bra och har gjort det ett tag. Han är pigg och glad och inte alls så svår längre. Kan vara tillfälligt men jag hoppas att det håller i sig :)

Click and cash - heartbreaker

Publicerad 2013-07-13 19:08:27 i Allmänt,

Rubriken visar vilka två hingstar mitt föl kommer vara efter och jag är helnöjd med det.

Heartbreaker har jag länge varit helt kär i och älskar ju att rida Wicky så det är bra.

Click and cash har jag nu i två dagar sett live här i Falsterbo och tycker han såg mycket finare ut än på bilder och filmer. Helt sjukt vad han hoppar!

Läängtar till min mini Wicky ska komma ut.

Svettigt!

Publicerad 2013-07-12 19:16:06 i Allmänt,

Idag har det varit helt galet varmt här i Falsterbo men har kollat mycket bra hoppning. Kul att vara här hela veckan och mycket lärorikt.

Pratade med Marika som sköter hästarna hemma. Jody är pigg, Zirre igång typ helt och Britt som bara longeras varannan dag håller sig fortfarande på mattan :)

Gris och Summer promenerar bara idag så det får bli deras vilodag denna vecka.

Ikväll ska vi nog ut... Är inte alls sugen men blir nog kul när man är fixad och klar tar bara emot just nu!

Morgontrim.

Publicerad 2013-07-12 07:57:45 i Allmänt,

Trimmat Diva med många toppryttare och det är sjukt givande och roligt. Både svenska och inte svenska ryttare var där och trimmade. Vill nog inte åka hem härifrån trots allt!

Hoppning

Publicerad 2013-07-11 23:01:45 i Allmänt,

Har kollat på hoppning mest hela dagen idag. Red Diva imorse och hon är för gullig :') vid mitt på dagen åkte jag till de andra och matade, mockade och hade dem i hage en stund innan jag åkte och kollade på mer hoppning.

Avslutade med att hoppa Summer och Ghisela på gräset där de står. Summer var ruskigt stark och jag fick ingen riktig kontakt med honom. Han blir ju rätt stor och stark när han vill... Sjukt taggad var han också men levererade mycket fina språng många gånger och vattnet gick prima även om de blåste vågor i graven. Ghisela var som vanligt en stjärna <3 hon är för go den hästen. Avslutade med 3 hinder på en linje på 150 och hon gör det så lätt och fint, älskling!

Grillning till middag blev det och snart hoppas jag på att få sova :)

Ni får en bild på underbara bästa lilla Diva <3

Falsterbo vilken dag i ordningen vet jag inte!

Publicerad 2013-07-10 19:35:05 i Allmänt,

Idag har jag kollat lite olika hoppningar och trimmat 3 hästar. Diva trimmade jag bara lite lätt imorse och hon var pigg och glad :)

Emmie red fram Grisen när jag red Summer och båda kändes bra. Gris fick avsluta med vattnet och nu börjar det ordna upp sig på den fronten. Ska försöka hoppa båda lite mer ordentligt imorgon hade jag tänkt :)

Nu blir det middag och sen ska Diva fodras och kvälls fixas med.

Summer och Ghisela

Publicerad 2013-07-09 23:41:26 i Allmänt,

Har ju inte skrivit så mycket om vad de gör men tänkte göra det nu.

Det trimmas lite hårdare denna vecka. Perfekt när jag bara har 3 hästar att koncentrera mig på. Grisen har jag märkt på nu när hon hoppar större klasser att det ibland fattas lite ork. Därför tränar vi kondition och styrka i tävlingsgalopp. Hemma vill jag ha henne eftergiven i en rund form när jag tränar den galoppen. Summer har lite mer kroppen med sig och påverkas inte lika mycket som gris men för att komma ännu längre så måste även han bli i bättre form.

Gris var fantastiskt att rida igår och fin idag med. Hoppade vatten både igår och idag. Dock är det något vi ska träna vidare på...

Summer känns fin och taggad på livet för tillfället och han har inte haft några problem med vattnet :)

Resultat Falsterbo!

Publicerad 2013-07-09 15:53:28 i Allmänt,

Dag 1

Hoppade kval 1 120cm på sandbanan. Diva hoppade fint och rundan var helt okej. Rev 8a för hon tittade på ngt i luften och frös lite. Annars var hon superduktig och inte ett dugg tittig eller spänd trots mycket folk på läktarna som var väldigt nära banan. Nöjd med lilla prinsessan :)

Dag 2

Hoppade kval 2 125cm på stora gräsbanan. Har aldrig hoppat 125 på henne förut men hon hoppade det lekande lätt. Fick hjänsläpp på ettan och där räddade hon mig. Annars fint flyt och bra språng. Rev 9a och tror att jag hade behövt lite mer ben där men mycket bättre runda än igår och den rundan var också bra. Hon tittade inte på något idag heller. Fantastiska lilla Diva.

4 fel båda dagarna alltså men jag är jättenöjd med henne och hur hon presterat. Många mycket mer meriterade ryttare var bakom oss. Jag och Diva har lagt till mer runtin på runtinkontot och haft jävligt kul. Sjuk känsla att få rida i Falsterbo och detta är något jag aldrig kommer att glömma. Bland det roligaste jag gjort och jag är så himla glad över att få ha upplevt detta tillsammans med Diva. Hit vill jag igen och vem vet jag och Fina Diva kanske återkommer nästa år :)

Kval 2!

Publicerad 2013-07-09 09:35:07 i Allmänt,

Har gått banan och kollar på några. Har startnummer 71 idag och tror att jag hoppar 125 cm vilket blir första gången. Idag hoppar vi även på stora gräsbanan :)

Emmie har fixat Diva på morgonen och hon verkar vara pigg och glad.

Skåne är bra fint faktiskt!

Publicerad 2013-07-08 17:59:21 i Allmänt,



Anledningen till varför Summer och Ghisela är med är för att SM är om två veckor och de behöver trimmas. Eftersom vi har monter här i Falsterbo så blir vi kvar hela veckan. En veckas vila innan SM känns inte så bra!

Imorgon kör vi!!!!

Publicerad 2013-07-07 23:49:45 i Allmänt,

Har trimmat alla 3 tre och alla kändes bra efter resan :) diva var pigg och glad och är besiktad.

En rolig och flummig kväll blev det på en restaurang i närheten. Även min mamma har kommit ner :)

Imorgon gäller det för mig och älskade Diva <3 bästa Emmie fodrar på morgonen och vid halv 9 kvart i 9 ska jag vara på plats och gå banan.

Trimma dagens andra häst!

Publicerad 2013-07-07 12:58:10 i Allmänt,

Efter vad som kändes som 100 år kom vi fram igår och installerade Diva i Falsterbo och Summer och Ghisela i vellinge. Fixade lite med montern och hämtade upp Emmie :D innan vi åkte till vårt hus för att sova!

Nu ska jag trimma Gris och sen rullar vi tillbaka till Falsterbo. Veterinärbesiktningen är klockan 17 och Divo ska ridas :)

En av årets största höjdpunkter!

Publicerad 2013-07-06 12:07:38 i Allmänt,

Enda sen vi i februari när vi köpte Diva har jag suktat efter att få rida Falsterbo då målet med henne var att ta sig dit. Hon hade gått ett fåtal 100cm ett halvår tidigare så vi visste inte riktigt hur hon skulle vara eller regera när vi rätt snabbt red 120cm. Redan i vår debut lämnade vi in falsterbolappen och Diva nollade. I hennes andra hade hon ett ner och i den tredje gick hon nolla igen. Den fjärde var hemma och hon hade känts trött och inte jättebra veckan innan men vi chansade och Diva rev första och sista som var samma hinder fast åt olika håll. Banan var svår och allt svårt gjorde hon bra. Men det satte lite press på mig för det var bara 2 kval kvar. Ville verkligen inte behöva rida mitt sista för då skulle jag vara så sjukt nervös.

I högbo var jag anmäld till mina sista två kval och som den kung hon är nollar hon den första. Så sjukt lycklig!!

Vi har valt att inte åka till mindre tävlingar där det inte är så spektakulärt med flit när vi ridit kvalen. Hon behöver rutinen och klarar hon inte det är Falsterbo kanske inte ngt för henne. Diva har typ aldrig varit spänd någonsin och har aldrig tittat på ett hinder. Hon är fantastisk <3

Nu ska jag snart få uppleva en dröm jag länge har haft och det har jag henne och min chef att tacka för. Jag är så taggad och förväntansfull inför kommande dagar så jag kan inte vänta längre. Vill rida nu!!!

Att jag ska få rida i Falsterbo låter fortfarande som en dröm för mig men nu när jag sitter här i bilen börjar det gå upp för mig att det faktiskt är sant.

Mot Falsterbo!!!

Publicerad 2013-07-06 09:50:21 i Allmänt,

Sitter i lilla lastbilen mot falsterbo och har väl åkt i en timme. Med oss har vi förstås Diva men också Ghisela och Summer! Vi har släp bakom lastbilen för er som undrar hur alla får plats.

Det var sjukt kul att träffa mina bästaste tjejer igår och jag och Bell vann på kubb alla gånger. Träffade Fanny vilket jag gör på tok för sällan numera och det var som alltid väldigt kul. Joddy har jag heller inte träffat på vad som känns som en evighet så ahh blev en bra kväll :)

Packa packa packa

Publicerad 2013-07-05 20:31:32 i Allmänt,

Imorgon bär det av till Falsterbo med 3 hästar och mig själv. Vi blir borta ca 9 dagar så en hel del saker ska med... Har packat ca 300 kg hö och 100 kg müsli. Nästan all utrustning är packat och inget till mig ;)

Har ridit mararbete med upphöjda travbommar, småhinder och travhoppning. Han var fin!

Ghisela och Britt trimmades och bägge kändes prima! Britt är så sjukt rolig att trimma :))

Diva jobbades med Piet saker och travade upphöjda bommar och kändes himla mjuk och fin. Hon trivs att ridas på Piets sätt :)

Nu är jag på födelsedags middag hemma hos fina Frida med massa andra sköna bönor! Kommer säkert hem ganska sent och då ska jag packa vidare.

Back to work!

Publicerad 2013-07-04 18:59:28 i Allmänt,

Åkte vid halv 10 från landet imorse och kom till Runsten på pricken 12.00! Red ut på Ghisela som var så himla fin trots två dagar ledigt. Underbara häst <3

Sen var det lunch och efter lunch red jag ut på Diva lite lätt, trimmade Zirre inne och han börjar bättra sig. Hoppade även Jody. Han hoppar som fan och kan hoppa hur högt som helst men kräver sin ridning. Ska jobba mycket stärkande övningar med hinder på honom för han behöver bli lite starkare.

Lina longerade Summer och Britt. De gamla hästarna går lite på halv fart denna vecka.

Har varit och hämtat ut sakerna vi lämnade på brodyr inför Falsterbo och även gosat med Calida som jag släppt ut på bete!

Nu ska jag äta ngt..Steffi som alltid lagar mat till mig har slutat så får klara av det där med mat själv nu :((((((

Landet <3

Publicerad 2013-07-03 20:22:38 i Allmänt,

 
 
Kom till landet igår framåt 8 tiden och grillade med familjen och familjen Malmberg. Mysigt mysigt, åkte sen och red Topanga en tur och bastade sedan med mamma och pappa.
 
Sov säkert 10 timmar inatt och chillade kvar i sängen fram till lunch idag. Solade någon timme efter lunch och åkte sedan till hamnen med mina små kusiner, syster och systers kompis. Köpte glass och åkte sedan till mina prinsessor <3
 
Borstade och fixade med Wickan som var på 30-dagars kollen idag och är fortfarande dräktig. :D:D Red Topanga och hon är förjävla bra. Så himla välriden och fantastiskt. Helt sinnessjukt hur mycket jag älskar henne :'D
 
Har åkt lite vattenskidor och väntar nu på att mamma ska bli klar med maten. Imorgon åker jag tillbaka till Runsten så jag är där till 12... Skulle vilja stanna lite till här med mina prinsessor och bara vara. Det är dock lite tomt här utan mormor men jag hoppas hon har det bra där hon nu är!
 
Har hunnit göra det mesta jag ville på denna dag i alla fall så jag är nöjd med min lediga dag :) bjussar på lite bilder bara för att jag älskar mitt land!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ändrade planer!

Publicerad 2013-07-02 16:51:10 i Allmänt,

Koko kom halv 9 idag istället och gick igenom Calida, Diva, Ghisela, Britt, Summer och Rune. Diva och Summer helt felfria och Summer har aldrig varit så fin tydligen :D grisen lite spänd i ryggen så hon fick lite nålar och Britt lite spänd i rumpan så lite nålar. Bara muskulöst och koko tror de hade lite träningsvärk efter helgen vilket inte är så konstigt. Britt hoppade större än någonsin gjort och Gris köttade runt 145 liksom. Calida var mycket mycket spänd i bogen och hade väldigt ont så hon ska köra lite rehab och han sa att hon borde bli mindre istadig om man får bort det där. Hon kommer alltid vara en istadig häst men kan bli bättre :) Rune knäcktes till och om någon vecka ska vi ge henne en chans att sättas igång :))

Hovslagaren kom inte alls men kommer imorgon.

Tränade inte Britt eftersom hon fick nålar.

Tränade Diva idag igen för Piet istället och gjorde det själv och det gick så in i helvete bra!!! Helt sjukt vad hon hoppade och stora hinder hoppade vi. Kändes super i markarbetet också. Sjukt taggad till Falsterbo som kommer bli superkul. Piet tyckte att hon hoppade fantastiskt vilket var kul att höra han som kan och vet så mycket :) hoppas vår groom i falsterbo är lika taggad som jag och Divo är!! :)

Lyckås har vi varit och shoppat på inför Falsterbo och sen åkte vi förbi stav och lämnade saker på brodyr!

Summer är longerad och ponnysarna trimmade. Nu ska jag ta mitt pick och pack och rulla till landet :)

Händelserik dag!

Publicerad 2013-07-02 07:52:50 i Allmänt,

Idag är det många saker att hålla koll på. 10.30 kommer koko vår equiterapeut eller hur man nu stavar det och kollar Rune och Calida först innan han börjar med resten. 11.30 tränar jag för Piet på Britt och efter det ska hon kollas. Hovslagaren kommer någon gång och fixar Gris och med lite tur kan han fixa tappskor på Silver och Drifter.

Ska speedmocka stallet nu innan jag åker och hämtar hem hästarna från lösdrifter och beten :)

Piet Reimakers!

Publicerad 2013-07-01 18:15:03 i Allmänt,

Denna dag började inte alls bra och jag bröt ihop ett tag imorse.. Varför behöver vi inte gå in på men efter att ha pratat med bästa Joddy kändes allt genast lite bättre.
 
Idag har hästarna fått gå ute och njuta av livet i sina hagar. Jag joggade Grisen inne, Calida ute, Britt longerades och ponnyerna red jag och Lina ut på.
 
Diva och Summer har tränat för grymma grymma Piet!! Som tidigare gånger kan man inte jämföra honom med någon annan för hans träning är helt otrolig tycker jag. Han ser allt och jag har fått så himla mycket tips och bra träning. Alla mina brister har jobbats på och Diva fick en nyttig träning där även hennes brister jobbades på. Båda hoppade mycket fint och Diva helt otroligt många språng. Hoppade för första gången hinder på 140cm med henne och hon gör det på samma fina sätt som hon hoppar 120cm :)
 
Nu ska jag ner till Cafeterian och äta med alla som är här och tränar typ!
 
Bästa <3
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela