Malin Åkerström

Torsdag!

Publicerad 2013-01-31 21:10:19 i

Dagen började som vanligt med utsläpp, mockning och så. Men idag var det ändå inte som vanligt för Skalman åkte med mig hit igår så hon var med och hjälpte till och samtidigt fick man chans att umgås med en fin vän.

Hoppade Ghisela på morgonen och den hästen asså, shit vad hon kan hoppa och var rolig hon är att hoppa. Hoppade en linje som vi hoppade igår på träningen och ja Grisen är grym! :)

Trimmade Rune, Calette, Drifter och Silver innan lunch och är nöjd med alla.

Efter lunch tränade jag först dressyr med Britt för Jeanna. Jag berättade vad som är svårt i hoppningen och sen gjorde vi övningar som ska hjälpa mig i hoppningen. Det gick bra och jag har en massa nya saker att träna på.

Sen hade jag en tid med Summer för Jeanna också fast Jeanna red mest. Hon är sjukt grym och på 40 minuter var Summer som en ny häst så jag satt upp och trimmade lite till :)

Denna vecka har jag haft 8 träningar vilket är super. Jag älskar verkligen att träna!

Onsdag!

Publicerad 2013-01-30 23:41:13 i

Måste skriva om min Topanga som gav mig lite glädje idag. Hon får galoppera 10 minuter och det känns längre än vad det låter som. Speciellt när man har började med 5. Trimmade henne på ängen rätt ordentligt och hon är såååå himla fin! Min bästa <3

Matilda har ridit ut på Summer också vilket var bra för på lördag är det tävling hela dagen och då är det skönt att slippa rida en massa när man kommer hem. Så han får vilodag då istället för idag.

Borstade och ryktade på min Wicky också :( <3 det känns så fruktansvärt tungt allting och jag vet inte hur jag ska klara mig eller hur hon ska klara av allt!? Jag har inget att längta till just nu... Min älskade fina underbara Wicky <3 men hoppet lever vidare och vi får kämpa, tillsammans kan vi ju allt!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2698374/images/2013/pic_5109a17a9606ee5c72246c70.jpg" class="image">

Helena Persson träning!

Publicerad 2013-01-30 23:23:17 i Allmänt,

Idag har jag tränat för Helena Persson med Britt och Rune :)
 
Britt hoppade jag först och hon började väldigt bra och fint, Fick något litet ryck på mitten av träningen men annars super! Det var en bra träning och Britt hoppade så sjukt bra så Helena var nästan chockad och jag höll på att flyga av. Hon vände så i luften och hoppade med mycket rygg och öpnnade upp en massa med bak. Hon är så mycket starkare nu så hon kan leverera fina språng lite intill hindren. Men den största skillnaden tror jag beror på den nya sadeln som är så mycket fixad för att hon ska få ryggfrihet. Hon har opererat ryggen och har en svår rygg men nu tror jag att hon kommer kunna leverera ännu bättre än vad hon tidigare har gjort. Jättenöjd!!
 
Rune eller rallyrune som man också kan kalla henne älskar verkligen att hoppa och gjorde ett superjobb idag. Hon har också utvecklat sin språngkurva sa Helena och det gör att hon på ett lätt sätt hoppar de lite större hindren. Hon har annars en rätt speciell teknik nämligen. Hennes inställning är verkligen den bästa som finns. Kom sjukt stort på en trippel och hon bara klipper av för jag bad ju henne om det. Har en liten film på henne också som kommer och har en film på Britt med men den är på filmkameran som jag inte vet hur man gör med.. Sjukt fin Rune!
 
Båda hästarna kändes så fräscha och fina vilket var kul!
 
flying Runar!

Per Dahlgren träning!

Publicerad 2013-01-30 23:09:47 i Allmänt,

Igår tränade jag för Per vilket var det enda bra som hände på hela dagen!
 
Började med callesprett som hoppade helt sjukt väl hela tiden. Hon gjorde svåra övningar och gick att reglera så jag kunde rida på rätt antal galoppsprång på alla linjer och träningen bestod främst av linjer. Hon ger en sådan fin känsla i sprången och mycket hopp har hon i sig. Även om hon är svår och ibland vild så är hon ändå så klok. Man får känslan av att hon har ögon i hovarna för hon river väldigt sällan. Mycket beröm fick vi och hennes ridbarhet har blivit bättre på bara två veckor så motivationen är på topp!
 
Drifter gjorde nästan mest framsteg för han hoppade runda språng genom ryggen istället för lite snabbt och platt. Hans ridbarhet är redan bättre än Calettes men Per tyckte att den hade blivt bättre också. Han hoppade linjer på tävlingshöjder altså 90/100 cm och det är inga problem. Avslutade med ett räcke på 110 cm där han hoppade  mycket bra. Bara på två veckor har hela hans språng utvecklats så sjukt mycket och Per tror att han kommer fortsätta att blomma ut. Han kommer bli otroligt kvick i benen också för han är redan där men skulle behöva lite mer styrka!
 
Helt sjukt vad fina bebisarna var!! Så kul med dessa två unghästar för de har så bra inställning och är roliga att jobba med :)
 
Drifter and Silver Shadow!

Deppri!

Publicerad 2013-01-30 13:09:44 i

Fy så nere och deppig man kan känna sig! Jag och Tequila har legat och lyssnat på deppmusik blandat med lite 90210 nästan hela morgonen.

Var hos läkaren en sväng också och fick antibiotika. Jag vägrade att ta blodprov spruträdd som jag är. Tur man kan välja själv. Träffade i alla fall Bell på Apoteket så lite värt var det att åka :)

Nu ska jag rida min älskade Topanga och hoppas på att känna mig lite gladare efter.

När hela livet rasar samman!

Publicerad 2013-01-30 01:50:58 i

Japp så känns det för mig idag. Är så sjukt ledsen så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Min vanliga tur slutar aldrig förfölja mig.... Det var länge sedan jag kände mig såhär förtvivlad!

För att inte göra allt negativt kan jag säga att jag har hoppat två fina hästar idag och ridit några fina. Skriver mer imorgon om det för nu ska jag försöka sova vilket inte är så lätt när man inte kan sluta tänka. Måste även tacka Joddy för att hon muntrade upp mig ett tag <3

träning x3

Publicerad 2013-01-28 22:03:42 i Allmänt,

Träning nummer 1 var träningen utan häst och jag åkte pendeltåg och tunnelbana dit och jag är verkligen helt lost när det gäller kommunala färdmedel. Men men jag hittade fram och träningen var annorlunda och intressant. Kursen är 15 lektioner så det kommer bli en del åkande till fridhemsplan och tillbaka men jag tror att detta kan hjälpa min ridning och då är det värt det.
 
Träning nummer 2 och 3 var som tur var på häst. Red Grisen och Rune och det var mest dressyr men lite bommar också. Har aldrig ridit för tränaren förut och vet faktiskt inte vad han heter. Det är så bra att rida mycket för tränare för det blir bra pass och man får alltid lite tips att jobba vidare med. Vi red nästan bara utan stigbyglar också vilket jag måste tränatränaträna på för att få den perfekta sitsen. Ghisela blev superfin idag vilket var kul :)
 
Nu ska jag sova för jag är helt död så godnatt mina vänner <3
 
rune <3

En fråga jag ofta får!

Publicerad 2013-01-28 21:44:03 i

Folk brukar ofta fråga mig om vilken av mina hästar jag tycker mest om. Alltså av Wicky och Topanga. Det är en otroligt svår fråga för mig.

Topanga har varit hos mig i 3,5 år och vi har kämpat och gjort mycket tillsammans. Hon är en otrolig individ och jag har aldrig träffat en häst med ett så stort hjärta som hon har. Det finns absolut inget ont i den hästen och även om hon inte passar mig till 100% ridmässigt så kommer jag aldrig att sälja henne som jag känner nu. Hon ger mig så sjukt mycket glädje och jag älskar henne precis som hon är. Hon behöver inte hoppa de största klasserna eller göra allt på topp för det spelar ingen roll för mig när det gäller henne. Jag älskar henne som häst och vi har ett otroligt starkt band mellan oss . Det har tagit tid att komma riktigt nära henne. Nu gör hon allt för mig och jag vill göra allt jag kan för att hon ska leva det bästa möjliga livet. Hon ska göra saker hon tycker är kul och jag kommer aldrig pressa henne till något hon inte vill för jag vet att hon skulle göra vad jag bad henne om.

Wicky har snart funnits i min ägo i 1,5 år och hon var min högsta dröm att få. Jag har aldrig velat ha en häst så mycket som jag ville ha henne. Innan jag åkte och tittade på henne visste jag att hon var the one and only och jag har älskat henne från dag 1. Hon är som ett lyckopiller för mig. Hon är en speciell individ som inte är så lätt att komma nära. Men jag känner hur hon litar på mig allt mer och mer. I ridningen passar hon mig som handen i handsken. Hon är en sådan häst som jag bara kan rida från början. Nu när jag bor borta i Huddinges skogar är hon min trygghet och min vardag liksom. En dag utan henne finns liksom inte. Därför känner jag så starkt för Topanga när jag kommer hem. Eftersom jag inte träffar henne varje dag. Jag längtar så efter att träffa henne och det är alltid lite jobbigt att åka ifrån henne. Hade det varit Wicky som var hemma hade det varit precis likadant tror jag.

Om vi återgår till frågan så är den omöjlig att besvara på ett sätt. Jag älskar Topanga mest som häst men Wicky mest att rida samtidigt som jag älskar att rida Topanga och jag älskar Wicky som häst. Det är klurigt och jag skulle aldrig kunna välja en av hästarna framför den andra. Men något extra känner jag för Topanga vilket jag tror beror på att hon har funnits hos mig 2 år längre. Men hur som helst så älskar jag båda mina hästar onormalt mycket <3

5 hästar redan klara!

Publicerad 2013-01-28 12:43:25 i

Shit så snabba vi har varit idag ändå!

Imorse red jag markarbete med småhinder där jag kunde träna på att rida på olika antal galoppsprång och en serie med Britt och Summer.

Britt är väldigt fin just nu vilket jag tror beror på nya sadeln. På henne la jag mest fokus på småhindren.

Summer var sådär fin. Han är mycket bättre än för bara 2 veckor sedan men han kan lite bättre. De dagarna han var finast höjde jag kraven på honom så därför blir man sådär nöjd över ett pass som idag. Med honom fokuserade jag mest på serien.

Sen red jag och Matilda ut. Hon på Silver och jag på Calette. Det gick super och Calette skötte sig bra men hon måste ha Silver framför sig för annars går hon inte att stanna.

Nu har Drifter fått jobbas inne med övergångar och han var så duktig så!

Klockan 3 ska jag vara på ngn träningssak utan häst :O

Men efter det blir det träning med häst, Ghisela och Rune ska träna markarbete :)

Söndag och ledig dag!

Publicerad 2013-01-27 20:38:57 i Allmänt,

Började dagen runt 11 tiden men att visa Tessa för en spekulant och hon skötte sig.
 
åkte sen hem och åt lite innan jag återvände för att hopppa Jody. Han är så sjukt grym den lilla ponnyn flyger runt banor på 120 och 130 utan att blinka. :)
 
Sen tillbringades ca 5 timmmar med min Topanga <3 ryktade länge både före och efter jag red. Hon förtjänar att behandlas som en prinsessa mitt fina hjärta <3 Jag red ut med Maria och Eddie och hon var superfin och väldigt pigg. Världens bästa <3
 
Lekte lite duktig och tog hem hennes sadel och träns och putsade noga och tvättade mina finfina lila stigbyglar. Kände att det var på tiden faktiskt. Har precis färgat Marias hår eller ahh typ halva svart :O och nu ska jag åka och lämna tillbaka sakerna i stallet och ge Topanga en godnatt puss <3
flying Jody!
 
 
 

igår!

Publicerad 2013-01-27 19:40:33 i Allmänt,

Hann inte skriva så mycket igår för förutom pay and jumpen red jag de andra hästarna. Grisen gick ut, Britt trimmades inne och det var skillnad med den nya sadeln. Summer och Rune gick markarbete och blev bägge två fina och trötta. En tjej sa även att hon aldrig sett Summer så fin och det värmde verkligen. Det är en del slit med den hästen så sådana kommentarer gör mig verkligen motiverad till att fortsätta kämpa i hopp om att Summer ska gå på tygeln ;)
 
Fixade Wickan innan jag åkte hem till ödet. Åt middag och chillade med familjen innan jag bytte ut mina rosa mjukisar till en partyoutfit och drog ut med Bell och Fridolf och några fler :) Vi var hemma hos några i ormsta och trots en halvtorr kväll hade jag riktigt kul för jag och Bell hittade som vanligt på ett sätt att liva upp stämningen på. Oscar kom även och skjutsade hem oss vilket var skönt vilket också pappa tyckte så han slapp hämta mig vid 04.00 :)
 
Kärlek till Bellis som är sjukt bra!
 
 

Pay & Jump!

Publicerad 2013-01-26 16:54:05 i

Det har jag och tre hästar roat oss med idag!

Calette hoppade 70 cm. Började inte så bra för när jag går ut ut stallet är havrekrossen på så hon flyger i luften och bockar hela vägen till ridhuset med mig flygande bredvid. På framhoppningen vägrar hon att hoppa lilla och bockar så en liten ponny blev rädd och ryttaren trillade av...men väl på banan skötte hon sig, lite spänd och överhoppade sig men tog sig runt felfritt!! :)) hon har så mycket hopp i sig och det här blir nog bra ändå!

Drifter hoppade 80 cm och var såklart lite spänd men hoppade även han felfritt på banan. Han hoppade inte mer än vad han behöver men såg sig för och hoppade fina språng! :))

Silver hoppade 100 cm och han var på hugget idag, ville inte ens skritta när han var klar vilket aldrig har hänt förut. Han kändes ovanligt spänstig och hoppade även han felfritt :)

Duktiga unghästar, en nöjd Mallan och en nöjd chef som köpte rosetter till alla 3 ;)

Saknaden är stor! <3

Publicerad 2013-01-26 11:54:11 i

Jag saknar att rida min Wicky, nu är det 4,5 månad sen jag sist satt på hennes rygg. Jag rider mycket och det är tur men jag saknar att rida på min häst, min framtidshäst, min häst som jag bestämmer över och som jag får göra som jag vill med. Jag saknar glädjen Wicky har när man rider och som smittar av sig på mig, trycket i hennes galopp och hur jag tillsammans med henne känner att jag klarar allt. När jag sitter på hennes rygg kan jag styra på vilket hinder som helst och det känns varken högt eller svårt för det är den inställningen hon har. Wicky är övertygad om att hon är störst, bäst och vackrast. Trots hennes vilja av stål har hon ett hjärta av guld. Hon är speciell min fina häst men jag älskar henne och alla hennes sätt att vara på. Snälla bli frisk min älskade tokiga Wicky <3

Lycklig!

Publicerad 2013-01-25 19:21:40 i

Matilda har varit ledig idag vilket alltid är tråkigt men jag har trimmat på the fantastic four (Gris, Britt, Summer och Rune) alla gick fint idag faktiskt.

Provade ut en ny sadel till Britt som hon trivdes bra med så Stoffe slog till och köpte den :))

Har ridit ut på the one and only, alltså Topanga som nu får galoppera 7,5 minut! Lycklig som få efter en tur på henne <3

Nu ska jag rida den fina ponnyn innan det blir familjemys! Har inte träffat familjen på 1,5 vecka :O

Min Topanga <3

Publicerad 2013-01-24 22:18:53 i Allmänt,

Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om denna häst men trots det är det så svårt. Det finns inga ord som duger eller räcker till för att förklara hur fantastisk hon är eller hur mycket jag älskar henne. Hon betyder allt för mig och en sak vet jag säkert, jag vill aldrig leva utan henne. Det är nog kämpigt nu när vi inte ses varje dag. Hon gör mig lycklig i hela själen, min prinsessa <3 
 
Jag älskar dig min Topanga <3
 
 

Mitt rum!

Publicerad 2013-01-24 22:11:29 i Allmänt,

Såhär ser det ut på mitt rum. Inte så glamoröst kanske men ja trivs bara bättre och bättre!
 
 
 
 

Torsdag!

Publicerad 2013-01-24 16:56:07 i

Denna vecka är det inte så mycket träningar för Piet skulle komma men han avbokade. Lite tråkigt men jag får chansen att hinna trimma en massa och öva på det som jag behövde på träningarna sist. Man vill ju hela tiden gå fram i utvecklingen :)

Idag har jag ridit alla 7 i ridhuset. Red tjejerna på förmiddagen och killarna på eftermiddagen och har endast jobbat 40 min över tiden fast Matilda har varit borta på alla lösdrifter typ hela dagen. Gamlingarna har även jobbat lite längre idag.

Började med Rune som fick gå markarbete med småhinder och en fyrkombination med oxrar. Allt var lågt och hon gick sjukt bra idag. Kraven är högre på henne men hon accepterar det bra!

Nummer 2 var gris som trimmades ordentligt och lossnade med än någonsin så henne är jag mycket nöjd med.

Nr 3 var Britt som jag höll på att trilla av 445 gånger första stunden men sen släppte det på. Hoppade små banor av låga hinder för att hitta rytmen och få henne att alltid fokusera på mig. Gick super och hon jobbade bra mellan hindren och då kunde man reglera galoppen utan att hon släppte ryggen eller spände sig!

Nr 4 var Calette som var monster i början men varje gång hon är fin så är hon väldigt fin!

Nr 5 Summer som trimmades. Han och Grisen behöver mycket trimmande och Britt och Rune mer markarbete. Fick till traven super och galoppen halvdant men helt okej. Han är ändå mycket bättre än innan Jeanna träningen.

Nr 6 var Drifter som jobbade med att flytta sig för skänkeln i trav och sen fick han hoppa runt på lite hinder och han var som vanligt fin.

Nr 7 och sist ut borde ni med uteslutningsmetoden kunna gissa vem det är men jag säger ändå, Silver! Han var trött han vilket inte är så konstigt eftersom han hoppade i tisdags och galopptränade igår. Det blev lite trim i alla fall. När jag tog in honom i stallet efter kändes det som att gå med en häst som fått lugnande för han släpade benen efter sig!

Nu solar Wickan och jag ska ge henne en ryktning!

Dagen i ord!

Publicerad 2013-01-23 23:23:17 i

Svinkall kan man ju börja med att säga att den har varit.

Imorse när jag traskar ner till ridhuset med Rune upptäcker jag att ridhuset är stängt och det skulle det vara fram till 12.... Där sprack dagens plan, hårdtrim!

Red ner till terrängbanan istället och lät henne jobba i djupsnön vilket även Britt, Ghisela och Summer fick göra :)

Jag och Matilda red på långtur och galopperade en massa med Silver och Drifter också. M red Silver och jag Drifter.

Kvällen har spenderats hos Jenny med alla stalltjejer och det var mycket trevligt :)

K-G Svensson träningen!

Publicerad 2013-01-23 16:38:53 i

Träningen igår gick ut på mycket framridning, seriehoppning som sen avslutades med lite linjer och bana.

Silver var först ut och fick mycket beröm över att han såg mjukare ut och han orkade lite bättre. Den där konditionen tar dock evigheter att fixa till men vi är en bit på vägen i alla fall. Hoppningen skötte han bra speciellt i serien så K-G berömde honom och det är inte varje dag Silver får beröm!

Calette var fin på framridningen och går hela tiden från klarhet till klarhet. Serier har hon aldrig hoppat förut men löste det på ett bra sätt i alla fall. Den avslutande hoppningen gick galet bra!! Hon hoppade en bana på 80/90 med relaterade avstånd, vattenmatta och annat kul utan att blinka och var lite reglerbar mellan hindren. :)

Bra träningar och mer tips att jobba vidare på!

Att träna för många olika tränare!

Publicerad 2013-01-22 17:37:49 i

Jag får ofta frågan om hur jag klarar att träna för så många olika tränare eftersom alla tränare har sitt sätt.

Det är inte så svårt som man kan tro. För att jag ska kunna träna alla hästarna behöver jag träna för olika tränare. Nu när jag har tränat här i snart 3 månader vet jag hur tränarna är och då kan jag ta den häst till den tränaren som den behöver just då. Tränarna säger inte så olika saker heller, den största skillnaden är att vissa säger mer och vissa säger mindre men det är aldrig olika ridstilar man måste rida på. Det hade varit mycket jobbigare. Alla tränare har sin typ av stil gällande övningar vilket gör att jag får träna på det flesta olika övningar och vissa är mer noga med framridning än andra som är mer noga med något annat. Så att rida för många olika tränare gör bara att jag får träna på det mesta och alltid olika övningar.

Något som är bra med mina tränare är att de känner hästarna sen tidigare så de kan lära mig att rida dem snabbare eftersom de vet precis hur de fungerar och vad man kan behöva tänka på.

Jag trivs med alla tränare och älskar att jag får chansen att utveckla min ridning så mycket!

Back to work!

Publicerad 2013-01-22 16:23:22 i

Idag har tävlingshästarna/the fantastic four gått tillbaka till arbetet efter 2 lite chilliga dagar!

Summer rider jag på Jeanna sättet just nu för han har aldrig varit så fin som när hon red och jag tror att detta sätt är bra för honom.

Rune har vi höjt kraven på väldigt mycket i markarbetet. Det är lätt att man bara hänger med och njuter av att hon är fin nämligen. Hon blev fin efter en massa halter.

Britt jobbade jag som vi sist gjorde för Helena på framridningen och då får man henne att sätta sig mycket bättre på bakbenen och hon slappnar av bra också.

Ghisela jobbades som jag gjorde för K-G blandat med Jeannas ord. Hon var faktiskt super idag! :)

Har hoppat Silver för K-G idag men skriver om det ikväll när Calette också har hoppat!

Min älskling frös till is!

Publicerad 2013-01-21 21:04:37 i

Det var sjukt mycket köer påvägen hem men jag hann med det jag skulle även om det blev lite stressigt på slutet.

Red ut på världens finaste och hon är faktiskt världens finaste <3 åhh vad jag älskar henne!

Nu är jag tillbaka på runsten och har kvällsfodrat och ska väl hem och sova :)

Ponnyfix och mörker!

Publicerad 2013-01-21 15:12:55 i

Elkillen håller på med elen så strömmen går var och varannan minut! Nu ska Katie snart rida och sen ska jag åka till min Topanga! <3

Idag har det varit en rätt lugn och skön dag. Red ut på Grisen, Rune, Summer och Britt och alla var fina speciellt Rune och Britt :)

Trimmade Silver inne och det är alltid lite krig i början men sen släpper det lite och då är han rätt okej!

Hörs sen för nu ska Snowie ridas!

Lördag och tävling!

Publicerad 2013-01-20 17:15:00 i Allmänt,

över -20 grader och vilda hästar, Jag satt på hästarna non stop i nästan 7 timmar om man bortser från när jag gick eller mer sprang banan. Matilda och Jenny (dagens hjältar) sprang som galningar hit och dit med hästar och fixade och donade. Men det var det värt tycker i alla fall jag som är nöjd med dagen :D
 
 
120 cm
 
Rune: 16 fel.... men det är inte så farligt som det låter. Hon hoppade fint 1 och 2 och sen in i kombinationen som var hinder 3 blev hon livrädd för fotograften som hade blixt på sin dumma kamera så hon kastade sig ut åt höger och han stod på vänster sida. Efter det var hon så spänd så hon rev 3 utan att jag kunde göra så mycket åt det. Pratade med Helena efter och hon sa att hon hade sett 6 hästar göra likadant i just den kombinationen. Kändes bättre då för hon brukar inte riva och hon är ingen rutinerad häst  så att hon blev rädd är inget man kan gnälla på henne om. Fin är hon ändå!
 
Britt: 0 fel och 12a av 21 placerade, Hon var fin bortsett från att hon var spänd i kombinationen för blixten men eftersom jag visste om det var jag på henne. Jag kunde ha ridit bättre men hästen hoppade grymt som alltid, fina fina Britt. 130 kvalad också! :D
 
Summer: 0 fel och 2a. Han var också spänd i kombinationen och stod emot lite så jag gasade på en del och svängde och då släppte han på och blev vanliga Summer så det räckte nästan hela vägen. Det är så kul att rida en häst man verkligen kan satsa på och veta att han inte river för att det går fort! :D
 
Ghisela: 0 fel och 9a. Bra debut!! Hon var fantastiskt fint och det kändes bra hela vägen. Hon brydde sig inte om kombinationen men hon är också mer rutinerad än de andra. Jag tror att vårat år kommer bli mycket roligt :D Fina gris <3
 
130 cm
 
Britt: 4 fel. Eftersom hon kvalade fick hon också debutera. Hon har så mycket kapacitet den hästen och trots att hon var trött så hoppade hon helt sagolikt. Fick 7 lite för korta språng på en linje så petade en oxer men jag är jättenöjd! grymma Brittan <3
 
Summer: 4 fel. Han var lite spänd ibland och jag fick rida en del men vissa språng var super. Han petade samma hinder som Britt för jag gasade lite väl mycket och lät honom gå av på 6 språng vilket man kunde men han har en ganska kort galopp så 7 hade passat honom betydligt bättre. Han behöver rutin och få känna sig säker i 130 och denna runda kan man lägga till på det kontot. Duktig hingst <3
 
Rune: 8 fel. Nu var hon sig själv igen :D Rundan var bra och alla linjer stämde med rätt antal galoppsprång överallt och hon tog sig runt på ett lätt sätt. Dock var hon lite spänd mot kombinationen och jag kom lite galet in så rev in och trots ett omöjligt läge ut hoppade hon men klarade det inte. Så fruktansvärt godhjärtad den hästen. Hur nöjd som helst och lättad över att hon var sig själv. finaste Runar <3
 
Jag fick även 3 130-rundor att lägga på mitt konto och idag gick jag in i 130 utan att tycka att det känns varken stort eller svårt!
 

fredag och söndag!

Publicerad 2013-01-20 16:51:49 i Allmänt,

Berättar om fredag och söndag som ni missat i detta inlägg och kör lördag i ett eget!
 
Fredag.
 
Trimmade Britt, Rune och Summer inför lördagens tävlingar. Summer kändes bra och vem vet Jeanna kanske kan rida honom ibland :)
 
Trimmade även Silver som är som Silver är :P
 
Dagens höjdpunkt (om man bortser från Topanga) så var det markarbets/hoppträningen för Linda Algotsson med Ghisela. Bra att få känna lite mer på henne eftersom jag endast hoppat henne en gång och hon är helt fantastisk i hoppningen. Så fin och okomplicerad även fast hon måste ridas på ett speciellt sätt.
 
Söndag.
 
idag dagen efter en 12 timmars dag på tävling har både jag och Matilda varit helt döda. Men jobba måste man ju ändå och när man väl kom igång gick det rätt smärtfritt. Matilda longerade Britt och Summer på ridbanan i massa snö och jag joggade Ghisela och Rune där också. Efter tävling är detta vääääldigt viktigt och bra för hästarna . Alla kändes fina också vilket är ett stort +!
 
Sen har vi tillbringat dagen med uteritter i det galet fina vädret. Jag är inget väderfreak direkt och rider alltid ut oavsett väder men idag var det så fint så man blev glad. Först Silver och Calette och Matilda red Silver. Calette skötte sig bortsett från en del bockar och sken en bra bit innan jag återfick tyglar och stigbyglar, knäppo! Sen red vi ut på Honey och Drifter och Drifter var väldigt härlig. Finaste snart 4 åringen ever!
 
Min bästa <3

Lyckad dag men berättar mer imorgon...

Publicerad 2013-01-19 22:30:13 i

Är så trött och kall så nu ska jag sova men jag är nöjd med alla hästarna och har gjort en del debuter idag :) återkommer imorgon om detaljer!

Packning i sadelkammaren dagen före tävling! :)

Tänker på familjen Johansson!

Publicerad 2013-01-18 20:38:20 i

Idag sänder jag en massa tankar till familjen Johansson och Agnes. Tack för att du lät min största dröm att få Wicky bli sann och vila i frid <3

Ni får en bild på Wicky och Agnes!

Tävlingar!

Publicerad 2013-01-17 22:05:08 i Allmänt,

Självklart kan jag skriva om vilka tävlingar jag ska på Saga och jag ska fixa bilder på Ridhuset och i mitt hus :)
 
v.3 Strömsholm. (på lördag) är det tävlingsdebut för 2013 med the fantastic four, Britt, Ghisela, Summer och Runette :)
 
v.5 Lurbo. Där blir det tävlingsdebut med Silver men Britt och Ghisela hakar också på!
 
v.7 är det Högbo med the fantastic four.
 
Det är de tre första som är bestämde och efter det kommer det tävlingar i princip varje helg och unghästarna kommer börja åka ut också :)
 
Jag är taggad till 1000 till på lördag och imorgon är det mycket fix men jag har börjat att fixa redan idag :D
 
Jag önskar att min prinsessa skulle kunna åka med :( <3

Genomridna hästar!

Publicerad 2013-01-17 19:09:45 i

Idag har jag lagt fokus på att rida igenom de hästar som skall tävla men trimmade även de andra ordentligt.

Rune jobbade med småhinder!

Silver och Drifter började jag träna på att flytta för skänkeln.

Britt longerades vilket är super för henne!

Calette jobbade med bromsen och att kunna galoppera längs långsidan utan att kasta sig.

Summer tränade jag dressyr på för Jeanna eller hon red mest och jag red efter. Summer måste man uppleva för att förstå och Jeanna gjorde ett super jobb för han gick faktiskt på tygeln efter :)

Ghisela red jag i alla fall för Jeanna och hon kom loss ordentligt.

Nu är Wickan fixad och jag ska gå och äta i kafeterian innan jag kvällsfodrar :(

Sen sova dirr för jag är tröttare än tröttast!

Helena träning med Britt!

Publicerad 2013-01-16 22:06:31 i

Britt var väldigt överpigg och hoppade runt och bocka och studsa men hon hoppade fint och var fin på framridningen.

Helena har alltid välplanerade träningar med bra övningar och man får aldrig hoppa för mycket och inte heller för lite utan lagom helt enkelt. Hon kommer med små bra tips och förklarar alltid noga en övning innan man gör den vilket jag tycker är bra. Hon sa att Britt såg starkare ut vilket gläder mig då hon verkligen behöver bli stark :) sista svängen vi tog som också var den högsta gick super! :) nöjd med mongohästen <3

Snart är det dags igen!

Publicerad 2013-01-16 18:48:22 i

För träning alltså. Skulle ha hoppat två men det blev bara en grupp så hoppar bara Britt :)

Idag har jag roat mig med uteritter eftersom det har kommit så mycket ny och fin snö :) Rune, Summer, Silver och Ghisela har galopperat ute och bebisarna vilar efter igår :)

Jag har jobbat själv idag också så har haft hela stallet vilket är lite mysigt men jag saknar Matilda!

Nu ska jag strax ner och fixa Britt och så hoppas vi på att hon sköter sig trots att hon inte äter sitt avslappnande och lugnande pulver. :)

Hoppträning!

Publicerad 2013-01-15 22:19:24 i

Nu har Calette/callesprett och Drifter gjort sina första hoppträningar.

Per gjorde bra upplägg för dem och kom med bra tips vilket gav resultat på framförallt Drifter.

Calette hoppade först och körde rodeo på framridningen men hoppningen skötte hon bra och levererade super språng på två oxrar på 100 cm! Jag tror verkligen på henne om man kan tygla hennes egen vilja :)

Drifter körde rally i början men ridbarheten hos honom ligger ändå några snäpp längre fram än på Calette. Ibland hjälper jag honom för mycket bara och det ska jag sluta med så han ska lära sig själv att backa av och se sig för och han hoppade också några supersprång.

Fina små bebishästar. Ska bli roligt att fortsätta träna dessa godingar!

Ojojoj

Publicerad 2013-01-15 19:24:57 i

Mellanlandar i huset och tar en matbit innan nästa träning. Ni ligger efter i uppdateringen för jag har glömt att uppdatera :O

Kan börja med igår!

Trimmade Rune och Summer och avslutade med två hinder på en åtta som höjdes till 130 cm och Rune var sig själv igen och Summer var awesome!

Körde markarbete med Britt, Ghisela och Silver och Britt hade en "Britt-dag" men de andra skötte sig :)

Åkte sen hem och red världens finaste <3 och även Wisky!

Firade min älskade mamma igår som fyllde år och världens bästa mormor var där så det var en bra kväll :)

Idag red jag ut på min älskling och Inne på Wisky innan jag återvände till Runsten :)

Om någon vill köpa en fin Wisky hojta till för han är till salu! :)

Back on Runsten!

Publicerad 2013-01-15 16:39:05 i

Efter en ledig dag och mys på Söderby är jag tillbaka. Ska hoppa två bebisar för Per Dahlgren och sen återkommer jag :)

Såhär ser det ut hos mig och Wicky!

Publicerad 2013-01-13 21:06:00 i Allmänt,

Huset jag bor i!
 
Huset framifrån!
 
Huset från hagarna, det i mitten bor jag i och precis framför är en liten sjö man kan bada i.
 
Från huset har jag såhär långt till stallet, den första byggnaden är uteboxarna och den höga är stallet, till vänster går hästarna utom Honey, Summer och Wicky. Summer går i en hingsthage en liten bit bort och Honey och Wicky går bakom lilla sjön alltså mer åt vänster i en lite större hage.
 
Hagarna igen :)
 
Stallet, Set ni Wickan?? Summer står bredvid Silver men kan inte titta ut för han måste ha stängt!
 
Hagarna från stallet, fett nära! den största till vänster är Wickans :)
 
Uteboxarna!
 
Älskade varma groomen!
 
Groomen :)

Nöjd med dagen!

Publicerad 2013-01-13 17:58:28 i

Imorse hann jag både mocka och rida en häst vilket är rekord. Red markarbete på Summer. Tränade på olika galoppsprång på olika linjer och han kunde både länga och korta hur bra som helst och kändes lydig och allert för hjälperna :)

Skippade frullen för pappa var här och fixade med mitt rum, tack världens bästa pappa!

Sen fick Rune inviga sitt nya träns och göra samma pass som Summer och hon kom loss ordentligt idag och jag fick henne lydig på hinder och även om det var lågt så kändes det att hon hoppade bättre än sist, guldstjärna till henne :)

Ghisela fick också inviga sitt nya träns men med ett pass lösgörande och vi fick loss både höger och vänster sida :)

Drifter travade lite bommar och hoppade några kryss på en åtta och han var väldigt pigg men skötte sig finfint! :)

Britt var lite spänd idag men efter massa travbommar bättrade det sig. Stod bara upp i galoppen och lät henne rulla 10 minuter och då slappnade hon av bra :)

Calette fick också trava lite bommar och hoppa några kryss och hon gjorde det bra. Det är bromsen som måste bättras och få henne att fokusera mer på mig och mindre på alla läskiga ljud hon hör :)

Bara Silver som vilar och endast 1,5 timme jobbade jag över så jag är nöjd! Nu väntar en rykt på Wicky innan jag går hem :)

Eftermiddagen @runsten

Publicerad 2013-01-12 21:06:11 i

Lugn dag på Runsten! Har bara ridit Calette och Silver eftersom de andra vaccinerades.

Calette red jag inne och hon var fin och Silver fick sig en skritt och jogg runda ute för mer tillåter inte underlaget tyvärr. Men de måste ju få komma bort från ridhuset någon gång så det var behövligt.

Har myst med min Wicky <3 och sen chillat hemma och ska snart röra mig mot sängen för imorgon blir en tuff dag. Matilda är ledig och Kestas också så jag har stallet själv och ska försöka rida så många som möjligt för på måndag vore det bra om ett par vilade för min älskade mamma fyller år så jag vill väldigt gärna kunna fira henne!

Peace mina vänner!

Förmiddagen!

Publicerad 2013-01-12 17:05:41 i

Ja den tillbringade jag på Söderby :)

Red samma små ponnysar som igår Jody och Tessa och Tessa visades för en spekulant :)

Sen red jag den bästa alltså Topanga. Red ut och galopperade hennes 5 minuter som hon är överlycklig över :') om jag ska vara ärlig så är jag det med. Hon är världens bästa min bara min prinsessa <3

Återkommer med eftermiddagen på Runsten!

Lördagsmys!

Publicerad 2013-01-12 17:00:17 i

Nu kör vi Lördagsmys, jag och Wickan! Det är bra tur att du finns när mallan känner sig ensam. Vet inte vad jag skulle göra utan dig bästa älskade finaste Wicky <3

Soffhäng med en liten hund på magen!

Publicerad 2013-01-11 22:18:07 i

Tequila ligger och sover på min mage i soffan, älskar att vara hemma och mysa med mina hundar! :)

Dagen började supertidigt för veterinären kom och vaccinerade 4 gamlingarna vid 09.00 så red Rune, Summer och Grisen innan. :) R och S skrittade ut en sväng och jobbades sen inne medan grisen joggades lite ute. Det har ju varit så halt ute men nu kom det massa ny snö så lite gick det att rida. Tur det för hästarna har ledsnat på ridhuset!

Trimmade Silver och Drifter inne innan det blev shopping på Lyckås med Tildis och the boss! Hästarna behövde lite nya saker :)

Slutade vid 1 men åt lunch och åkte sen hem till ödet.

Red mitt hjärta Topanga som är så fin så fin :') sen även en pigg Jody och bockig Tessa som jag inte ridit på länge :)

Släkten har varit här på middag för att fira min bror men nu har de åkt och jag ska dra mig mot sängen trött som jag är!

John Hickey träning!!

Publicerad 2013-01-10 20:55:49 i Allmänt,

Juppjupp idag var han här igen och det är ju bra :D
 
Började med att hoppa Summer som var pigg och glad efter sin hoppvila. Han hoppar alltid fint efter små hoppvilor. Fick mycket beröm och det enda som ska förbättras är markarbetet som alltid har varit dåligt på hingsten! nöjd är jag och Summer med :)
 
Tränade sen Rune och fick ett bakslag.. Hon var övertaggad och på tok för pigg för sitt eget bästa. Hon älskar verkligen att hoppa men ibland lite för mycket tyvärr. Bockade och höll på gjorde hon i början och noll halvhalter fick jag igenom men efter ett x antal rundor på en bana fick jag till en helt okej bana i alla fall. Hon behövde verkligen hoppa av sig och ska nog inte vila från hoppning så mycket.  Hon blir framtung och springig vilket leder till att jag får lite hög hand och det ska jobbas på. Småhinder varannan dag står på schemat ett litet tag framöver så man får bort all överskottsenergi och vem vet hennes fina språng kanske finns där under!? Nu låter det säkert som att det gick dåligt och det gjorde det inte hon rev en bom på en hel träning vilket är helt okej. Men vi var inte på topp och jag vill gärna visa upp oss på topp för det betyder att vi var bra förberedde för en träning och kan gå snäppet längre så man slipper träna på saker vi egentligen kan :) Hästen är fortfarande grym med ett hjärta av guld <3
 
tack för mig!
 

hejhej eller nått!

Publicerad 2013-01-10 20:44:11 i Allmänt,

Idag har jag motionerat alla 7 hästarna på lite olika sätt. Började med markarbete i form av studs, bommar och småhinder med Britt som var fin. Avslutade med tre språng på 1m :)
 
Sen red jag Calette som är väldigt pigg och rätt spänd men hon är ändå fin. Någonting hände de sista dagarna innan vilan och jag tror att vi är där om ett par dagar :)
 
Som nummer 3 red jag Ghisela som var mycket fin och gjorde samma övningar som Britt förutom de tre sprången på 1m. Hon har blivit mycket mjukare och mer lättriden nu när hon är igång på riktigt :)
 
Red sen Silver utan stigbyglar vilket är lite av ett nyårslöfte jag har. Jag ska försöka rida en häst utan stigbyglar dagligen och det finns 3 jag inte kan det på men Silver är en av de 4 jag kan det på. Hur som helst var han helt okej fin :)
 
Sista hästen som jag red innan lunch var Drifter som var fin. Det är lätt att man har för stora krav på den lilla grabben för han är så fin för sina ynka 3 snart 4 år :)
 
Hoppträning med de resterande 2 hästarna kommer i ett annat inlägg!
 
Har varit och kvällsborstat på Wicky och ska nu duscha och försöka ligga i sängen med släkt lampa klockan 21.00 = skynda för i helvete Mallan!!!
 
 

Lycklig som få!!

Publicerad 2013-01-09 22:16:26 i

Friskförklarad prinsessa :DDDD

Nu ska hon bara sättas igång och jag började idag. Hon får vara i full gång om 4 veckor. Det är alltså Topanga vi pratar om men jag låter henne få betydligt längre tid och börjar med två veckor skritt blandat med 5 min galopp :)

Hon var superpigg och bockig idag men inte en stelhet, bästa hästen <3

Testade även lite julklappar och en häst kan aldrig blinga för mycket :)

Utelåst!

Publicerad 2013-01-09 17:26:24 i

Helt okej dag på jobbet idag :)

Red Rune imorse som var lite stark i början men efter lite trim utan stigbyglar släppte det och hon återgick till att vara Fantastiska Rune :)

Britt longerades!

Ghisela och Summer trimmades lite längre på och jag fick till det bra på bägge men det var kämpigt. Red Ghisela på K-G sättet och kortar och ökar med hjälp av att höja och sänka handen och hon var bättre igår men det blev bra :) Summer gjorde en massa förvända galopper!

Sen red jag Calette som var rätt fin. Hon kan vara finare men nu har hon ju vilat nästan en månad. Rodeorace började vi med men sen ordnade det upp sig :)

Silver gick på bandet idag :)

Nu är jag utelåst utanför ödet....

K-G träning

Publicerad 2013-01-08 20:23:52 i

Ghisela!

Första träningen med henne vilket var lite kul. K-G är ju lite av en trollkarl när det kommer till hästar. Han ger små tips som gör stora skillnader och Grisen var mycket fin att rida på marken efter hans små tips. Hoppningen gick också bra. Hoppade inte högt en bana på 110 cm och innan det lite seriehoppning vilket kändes lagom för the Gris såhär första träningen efter skadan. Hon är väldigt fin att hoppa grisen och jag längtar tills vi kommer upp i klasserna för hon ska tydligen vara roligare då :)

Silver!

Han skulle bara hoppa högt idag för att testa sin kapacitet men fick lite bra tips när jag red fram och så. Han förvånade oss alla genom att susa över 140 cm och avsluta med en bred oxer (dock lägre) Stoffe är väldigt nöjd med honom och det är jag med :) fick nya övningar att träna honom på också!

Tisdag

Publicerad 2013-01-08 19:55:38 i

Idag har jag ridit typ mest hela dagen :)

Började med Rune imorse och hon är ju bara så sjukt fantastisk trots en väldig massa överskottsenergi.

Sen tränade jag Ghisela för K-G återkommer om det!

Sen red jag Drifter som inte gått på en månad men han var lika fin som vanligt bara något mer pigg. Världens finaste 3åring (snart 4)

Sen tränade jag Silver för K-G återkommer om det också!

Sen trim på Summer som var jobbig. Olydig och stel men fick till ett bra pass och fick igenom en del så vi fortsätter imorgon :)

Sist ut var Britt och hon hade överskottsenergi till 1000 men ändå superfin stundtals :)

VD häng med bästa Tildos äre som står på schemat nu och strax ska vi fodra!

14 timmar senare är dagen slut :)

Publicerad 2013-01-07 21:12:09 i

Jag red som sagt Britt men även Ghisela och Silver för det ville inte Matilda så för att hinna till kvällsfodringen red hon Summer istället!

Jag har hunnit mysa och borsta på min fina också <3

Nu ska jag göra en tävlingsplanering för alla hästar. Kul att jag i princip får bestämma själv vilka tävlingar jag vill åka på :)

Skönt att vara tillbaka på gården igen och imorgon är det träning med två hästar och även två hästar på torsdag :)

Alla hästar ska igång nu också även om alla inte hästar har vilat den tid som var tänkt men alla är så vilda så de kommer slå ihjäl sig om de inte får röra på sig. Nu drar 2013 igång i alla fall och jag älskare :)

Lång första dag efter semestern!

Publicerad 2013-01-07 17:17:59 i

24 hästar är skodda och nu börjar jag rida häst nr 1 som är Britt :) Men får lite hjälp av Matilda att longera Rune och kanske hon vill rida Silver också om jag har tur :)

Tillbaka till verkligheten!

Publicerad 2013-01-06 23:04:16 i

Veckan i Björnis var awesome. Häng med familjen och familjen Bredberg som har innehåller världens bästa Joddy/Bredis!

Hämtade upp alla djur hemma och myste med min Topanga innan jag åkte till mitt hem på Runsten. En annan sak gjorde jag också, träffade fina Hanna som flyttade till skåne för typ 1,5 år sedan. Hon är saknad här så det var kul att se henne.

Kändes lite jobbigt att åka ifrån familjen och känns lite ensamt här i mitt rum på Runsten men jag har längtat efter hästarna. Var nere och gav Wicky en puss som tyckte att det var mycket märkligt att jag dök upp såhär dags. Tror det känns bättre imorgon :)

Saknaden efter dig kommer jag alltid att bära med mig <3

Publicerad 2013-01-06 10:32:32 i

Jag saknar dig och vår tid tillsammans. Lyckan jag kände under de nästan 5 åren vi fick är jag otroligt tacksam över. Du var speciell och du var liksom hela min värld. Du finns föralltid i mitt hjärta världens utan tvekan bästa ponny, jag kommer alltid älska dig <3

Januari!

Publicerad 2013-01-05 13:12:14 i

Imorgon åker vi hem från Björnrike och det brukar bli en seg period efter det. Julen, nyår och Björnrike är över och jag älskar den tiden på året. Men Januari brukar snigla sig fram utan tävlingar och hästarna under igångsättning.

Men i år blir det annorlunda tror jag för jag har så mycket jag ser fram emot.

Topanga ska kollas så snabbt som möjligt och jag hoppas på att få klartecken på att sätta igång henne igen :)

Den 19 är det årets första tävling och min och Ghiselas tävlingsdebut samt en debut i 130 cm :)

4 stycken i släkten fyller år så en del släktmiddagar kommer det bli och det är mysigt och väldigt uppskattat av mig nu när jag bor så långt bort från alla.

Sist men inte minst ska Wicky få sin dom i januari/februari. Dit längtar jag på ett sätt men är också rädd för besöket då jag vet hur förtvivlat ledsen jag kan bli.

Men den här månaden kommer nog gå fort eftersom så mycket kommer hända :)

Nytt år, nya möjligheter och nya mål!

Publicerad 2013-01-04 16:59:14 i Allmänt,

Mål 2013
 
Hästarnas mål ser lite olika ut och till Christophers hästar har vi satt mål tillsammans. Till de är det också väldigt höga mål som jag skulle kalla drömmål och ganska svåra att uppnå men vi ska göra vårt bästa :)
 
Topanga
 
Först och främst ska hon bli frisk vilket hon troligen kommer vara nu om ett par veckor när hon ska kollas igen. Men eftersom hon är min ögonsten och finaste prinsessa kommer vi sätta igång henne lugnt även fast det inte behövs. Hon ska skritta och galoppera i januari och februari om allt nu går enligt planen och sen i Mars börja trava lite och även börja med bommar och studs. I april ska hon då förhoppningsvis börja hoppa för att i Maj kunna tävla. Hon ska bara tävla utomhussäsongen i år. Hon är bäst ute och nu när jag har så många hästar att tävla kan jag avlasta henne för henne kommer jag ju ha hela livet typ. Vi ska bara ha kul och klasser och sådant är oviktigt detta år. Jag älskar henne och målet är att vi ska ha kul och jobba som ett team. Jag lääääängtar otroligt mycket till att ha henne igång igen, hon är så sjukt rolig att rida och så lätt och fin så man bara njuter. Min älskling <3
 
Wicky
 

Hon är den helt klart svåraste att sätta mål till. Mitt drömmål är att hon ska vara frisk i april/maj ungefär vilket man beräknar är det tidigaste. Det skulle vara det bästa som skulle kunna hända. Är hon inte frisk lutar det mot att jag betäcker henne men har inte bestämt mig ännu och kommer inte göra det innan jag vet hur lång hennes konvalicent kommer att bli. Men det blir antingen till i april/maj eller till nästa år. Blir hon frisk ska hon byggas upp otroligt långsamt eftersom hon har tappat precis allt. Det blir nog inga tävlingar detta år tyvärr så vi målen sätts på andra saker. Wicky är min stora lycka och min trygghet och jag vet inte vad jag ska ta mig till om hon inte blir frisk. Jag tar en dag i taget och försöker att inte tänka på det värsta. Hon är värd att vänta på hur länge som helst, min älskade Wicky <3

 

Christopers hästar

jag väljer att inte skriva ut hans hästars mål av olika anledningar. Men många drömmar kan gå i uppfyllelse och jag tror verkligen att det kommer bli ett superår tack vare the boss och alla hans fina fina hästar som står i stallet!

Mina mål

Mina mål är att ta vara på allas tränares tips, utvecklas mycket, alltid blicka framåt, aldrig vara lat, lämna dåliga saker bakom och se till det poitiva för att inte börja grubbla och tänka för mycket. Jag ska göra mitt bästa varje dag och ha jävligt kul!

 

 

 

 
 

tjooo

Publicerad 2013-01-04 16:50:11 i Allmänt,

Mina skidor har susat fram som vanligt idag tack vare Jacob som fixade dem. Han kan det där med skidor nämligen. Nu ska jag och Joddy rulla till ica och handla mat...vuxenpoäng! Anledningen är att familjerna har kommit på den dumma idén att låta oss laga middag... vi har varnat alla att denna måltid kan bli deras sista för våra matlagningskunskaper är inget att skryta med.
 
Björnis är bra men jag saknar hestisarna som bara den!!
 

Byte av klubb!

Publicerad 2013-01-03 22:57:41 i Allmänt,

Jag har så länge jag kan minnas tävlat för Stora Wäsby och skulle gärna ha varit kvar där för jag älskar klubben men av skäl jag förstår så har jag och Christopher kommit fram till att det blir lättast om jag byter klubb till Årsta Runsten sportryttare. Så från och med i år tävlar jag för Årsta Runsten. Känns lite annorlunda men det blir nog bra :)
 

Bowling!

Publicerad 2013-01-03 17:35:35 i

Idag har jag dumpat snowboarden och bytt till skidor vilket jag ångrar för skidorna har liksom ingen bjudning i sig... Men vi ska fixa det nu så jag kan susa fram som jag brukar imorgon :)

Nu ska vi även boowla vilket inte riktigt är min gren men jag ska göra mitt bästa för att inte hamna i rännan i alla fall :)

Bjussar på en bild från Romme på mig och Madzz, Peace amigos!

Tack Jenny!

Publicerad 2013-01-03 16:00:32 i Allmänt,

Måste tacka Jenny för den fina kommentaren, den värmde verkligen! Jag kommer alltid kämpa på oavsett vad som händer för hästarna och ridsporten är det som gör mitt liv.
 
För en vecka sen sa min homie Matilda att hon tänkte på mig när hon hörde en låt. En låt om en tjej som alltid kämpar vidare typ. Det gjorde mig glad att det finns folk som uppfattar mig så. Jag kämpar på en del  det vet jag men för mig finns det inget annar liksom, jag kommer alltid kämpa på. Även om jag ibland känner mig otroligt svag.
 
Det har hänt mig en del saker som skulle fått många att sluta rida men för mig är det aldrig ett alternativ. Jag har fått ta bort 4 hästar och alla pga skador som hänt i hagen.
 
2003 togs Red Wing bort.
2006 togs Silver Cloud Jr bort.
2009 togs Countesse bort.
2011 togs Sweet As Candy bort.
 
Hästar jag tränat och byggt upp har tagits ifrån mig när allt det roliga skulle börja men allt detta kommer aldrig få mig att ge upp även om jag blir helt förkrossad och förstörd varje gång en av mina bästa vänner lämnar mig på ett eller annat sätt. Jag vet att efter regn kommer solsken, att det kommer komma ny lycka via nya hästar så även om mitt liv blir helt svart och hemskt för ett tag så vill jag fortsätta för att få känna lyckan igen.
 
2012 har jag haft lite skador på bland annat Wicky men hon kommer alltid få gå i hage i alla fall och skador kommer heller aldrig få mig att ge upp eller sluta kämpa för lyckan när allt fungerar är för stark.
 
Jag själv har för första gången skadat mig ordentligt under 2012 men det får mig inte heller att ge upp eller sluta kämpa och inte ett spår av rädsla har jag känt efter det. Jag är inte rädd för att slå mig igen!
 
Jag kommer alltid att kämpa oavsett vad för det är det här jag lever för!
 
 
 
  
 
 

En dag i backen!

Publicerad 2013-01-01 21:23:36 i

Har spenderat många timmar i backen idag och åkningen har gått bra förutom en vurpa som min snowboard får ta på sig för den bråkade och tog över kontrollen. Joddy ramlade redan på åk två och fick ont i huvudet så hon var tvungen att åka hem :/ men jag har åkt med min bror som även fyller år idag och han taggar mig verkligen så fort har jag susat fram idag :)

Björnis är bra mysigt faktiskt, har kollat på film med hela gänget på eftermiddagen och nu ätit födelsedagsmiddag! Jacob fyller också år idag så dubbelt firande har det varit :)

Klart jag saknar hästarna men jag tror denna vecka är bra för mig. Hoppas alla mina vänner har det bra där hemma och inte är för bakis efter gårdagen! (och Bell i Thailand)

2013!!!!

Publicerad 2013-01-01 18:00:39 i

Nu är det 2013 och med 9 hästar att träna och tävla tror jag starkt på detta år :D

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela