Malin Åkerström

E.M

Publicerad 2011-08-31 23:23:23 i Allmänt,

Dagen blev inte riktigt som planerat då Birre inte kunde komma. Så jag red ut på Topanga istället och hon blev mycket fin efter en hel del galopp:) Jody gick bra också rätt mycket markjobb på honom men en rolig ponny med mycket energi! Magnifique fick vila för klockan var 9 när jag var klar med de andra. Tog även hand om Swing idag och gick med honom.

Nu har jag precis varit uppe i stallet igen och kollat till Toppi som inte vill ätA :( nu blir det sängen för jag är sjukt trött och matilda ligger redan och sover typ för hon var väl ännu tröttare. Men först ska jag kolla på alla mina candy bilder för hon är den finaste jag vet <3


Du får inte vara sjuk min älskade prinsessa <3

My life

Publicerad 2011-08-31 12:30:04 i Allmänt,

Jag har alltid tänkt att jag är den jag är och att jag aldrig vill ändra på mig själv för att passa in. Men nu vill jag ändra på mig, jag vill vara glad och känna att livet är så grymt som det var mellan 7/10-2006 - 1/8-2011. Jag vill känna den känslan igen att verkligen älska sitt liv och aldrig vilja byta bort det. Nu lever jag med min sorg och saknad som drar mig neråt hela tiden. Det har gått en månad sen mitt vanliga liv försvann och det känns inte alls lättare eller bättre som alla säger att det ska göra efter ett tag! Jag saknar henne mer nu än i början och varje dag utan henne känns som en evighet.

Kort dag

Publicerad 2011-08-31 12:08:57 i Allmänt,

Började skolan klockan 10 idag och slutade 11.40 för en lärare va hemma med sjukt barn, jag älskar sjuka barn!

Så nu är jag hemma och ska kolla på några avsnitt one tree hill innan jag vid 2 ska dra till stallet. Där har jag desto mer att göra idag, tänkte mocka och fixa allt sådant innan jag har insläppet, sen ska jag rida Jody (en ponny i stallet), träna dressyr på Topanga och rida ut på Magnifique.

Men det blir nog bra, jag har lagt upp en tidsplan så om jag håller den kommer jag inte ens bli så sen hem vilket är bra för jag ska fixa lite med en svenskauppgift!


Om någon bara kunde förstå hur mycket jag saknar dig <3

Sova

Publicerad 2011-08-30 23:10:07 i Allmänt,

nu ska jag vara duktig och sova för jag är trött och om jag har tur kanske jag vaknar upp i mitt vanliga liv där candy finns<3


jag har alltid älskat dig som du är, nu är du en ängel och jag älskar dig precis lika mycket för det <3

Hoppeliskutt

Publicerad 2011-08-30 21:15:02 i Allmänt,

Magnifique gick helt okej idag, vi hoppade lite och när jag väl fick henne att komma på hindren hoppade hon hur bra som helst! Men de höll på att bygga fram hinder till hoppträningen så hon var livrädd för typ allt, inte lätt att vara bebis inte! Men det blev en nyttig miljöträning och sprången var kanon! :)

Pussade och klappade på min prinsessa också + kollade på träningen!

Nu väntar lite plugg...hur deppigt är inte det!?

som vanligt saknar jag min älskade ponny också :( om hon bara kunde komma hem och lösa mina problem som hon alltid gjort!




Jag tycker om dig typ mega mycket <3

Hemma

Publicerad 2011-08-30 15:48:04 i Allmänt,

Kom typ precis hem från en av mina senaste dagar i skolan. Men det har varit en rolig dag, med mina vänner är det svårt att ha tråkigt för dom är världsbäst!

just nu sitter jag i köket och kollar på min muppiga syster som hoppar studsmatta.

snart ska jag ta rosa pärlan och rulla mot stallet, mamma ska hjälpa mig med Magnifique idag och sen ska jag fixa allt det vanliga och kolla på kvällens hoppträning. Jag ska inte vara med då det blir lite mycket för Topanga nu när hon precis är igång. Hon ska vila idag och imorgon ska jag träna dressyr fär Birre! Tränade mycket för henne förut med min bästa Candy, tror jag red Topanga någon gång för henne också innan hon slutade komma. Men jag kommer sakna att Maria kommer för hon gör verkligen underverk med min ridning och mina hästar! Candy blev så fruktansvärt fin när jag red för henne men inte så konstigt för hon är finast i världen! Ser hur som helst fram emot att träna för Birre för hon är också grym :)


Jag önskar att du var här för du är det bästa i mitt liv <3

Anna Bredberg

Publicerad 2011-08-29 21:55:41 i Allmänt,

Det finns en vän som jag uppskattar otroligt mycket! Hon har varit en av mina bästa vänner från den dagen hon föddes vilket var den 30 maj 1993. Vi umgås inte varje dag inte ens varje vecka då vi inte bor jättenära varandra men det finns ingen som hon. Vi Pratar med varandra var och varannan dag och träffas så fort vi får tid. Jag ringer henne när jag har problem, när jag är glad och när jag är ledsen. Hon finns alltid där och glädjs med mig i framgång och stöttar och tröstar mig i motgång. Jag kan alltid ringa och jag kan berätta precis allt för henne! Eftersom vi varit vänner så länge känns det ibland som att vi är syskon bara det att vi ALDRIG bråkar!

Det var henne jag var med på Grekland när min älskade ponny lämnade jorden, Hon visste precis hur hon ska göra med mig vad hon ska säga och när hon ska vara med mig och när hon ska låta mig vara själv. Hon ställde upp så mycket och utan hennes stöd hade jag lätt gått och dränkt mig eller ngt. Hon är en på miljonen, en vän alla borde ha, världens bästa och hon betyder otroligt mycket för mig <3

skola...

Publicerad 2011-08-29 20:26:31 i Allmänt,

ja idag började skolan... lektioner och grejer första dagen... FYY FAAN!

Men jag fick träffa mina fina vänner som jag träffat på tok för lite i sommar!

På ngt underligt sätt känns det ändå rätt bra att vardagen är tillbaka, nu vet jag varje dag vad jag ska göra och jag ska försöka hålla humöret uppe och inte bara sitta och tänka på min Candy som jag saknar så mycket! Jag måste vara stark och nu när hon inte finns måste jag leva för 2 för då kommer hon alltid att leva vidare inom mig, min finafina ponny vad lycklig jag var med henne :') <3

Jobbade i stallet med insläppet på eftermiddagen och trimmade min buse Topanga nere på ängen, hon och jag det känns riktigt bra, jag har ett mål och något jag verkligen strävar efter. Vi ska nå toppen en dag!


du lyser som den klaraste stjärnan på himlen <3

last time

Publicerad 2011-08-28 22:52:05 i Allmänt,

När jag kommer tänka tillbaka på den här sommaren kommer jag tycka att det var den värsta i hela mitt liv, vilket det verkligen har varit! Men jag lever vidare i min mardröm så hösten kommer också bli den värsta i mitt liv. Men fram till den 1 augusti kan jag lätt säga att det har varit en av mina bästa sommrar! Sista sommaren med min Sweet As Candy <3


sista bilden, jag älskar dig <3

sista tävlingen, jag älskar dig <3

sista sommaren/våren, jag älskar dig <3

sista vintern, jag älskar dig <3

sista hösten, jag älskar dig <3

Allting vi gjort och allting vi upplevt har vi gjort för för sista gången, om jag någonsin kommer förstå det tvivlar jag starkt på! jag klarar inte det här längre jag får panik för jag kan inte leva utan dig. Du är mitt allt, min största kärlek och min bästavän. Kan man förlora det och någonsin bli glad igen?

Om jag bara hade fått tacka dig en sista gång för allt du gjort för mig.. jag älskar dig <3

Sista dagen av frihet...

Publicerad 2011-08-28 22:37:54 i Allmänt,

jaa den dagen har varit idag! Känns helt sjukt att sommaren är över, jag saknar mitt land och vill tillbaka! Vill ha tillbaka min Candy <3

Jag har i alla fall gjort de jag gillar bäst idag, Tävlat med min prinsessa, varit i stallet och avslutade med en mysig uteritt med syster på fina Magnifique framåt kvällen!

Men skolan kommer få mig att tänka på annat än saknaden efter mitt allt! Jag vill så gärna vara glad och må som jag brukar!









you are amazing just the way you are <3

Min häst är bäst!

Publicerad 2011-08-28 13:38:41 i Allmänt,

Hann göra allt igår utom att klippa Topanga men jag hann åka till Anna på kvällen, vilket grym människa hon är!

idag gjorde jag och Topanga tävlings comeback :D red en 110 och även om det kan kännas mycket bättre så kändes det mycket bättre än vad jag trodde! Lite spänd var hon men gud så fin, hon kändes precis som hon ska i sprången och grunden blev rätt bra med ett fint flyt i. I omhoppningen tappade jag flytet lite och hon hoppade av väldigt stort på 2 hinder men felfria var vi och det räckte till seger!! :D Hon är bäst min fina lilla häst <3 hon är perfekt, det är bara mitt psyke och min ridning som behöver lite tid innan vi är tillbaka på den nivån vi var innan skadan. Men Topanga skulle kunna hoppa dom klasserna idag men nu vill jag att allt ska kännas bra så jag väntar lite.


du är född till en stjärna och jag älskar dig, tack för allt du gör för mig <3

Målat

Publicerad 2011-08-27 13:47:36 i Allmänt,

Målningen är avklarad! jag målade uppe på taket idag och där var det massa med sol så målade i bikini vilket inte vara så bra, jag undrar vad som blev mest målat jag, huset eller mitt hår!! aja har fina faluröda slingor nu i alla fall!

Nu åker jag till stallet och som alla andra dagar kan jag inte låta bli att hoppas på att min älskling ska stå där!


jag vill känna glädjen och att jag älskar mitt liv som jag en gång i sommar gjorde </3

idag

Publicerad 2011-08-27 10:58:52 i Allmänt,

Idag har jag massa saker att göra och börjar lite för sent för att hinna med allt! Jag ska måla 2 timmar på huset, rida 2 hästar, mocka och fixa all mat till 2 hästar, har insläppet i stallet, putsa Topangas tävlingssaker, tvätta, kanske klippa och knoppa Topanga och packa allt till imorgon då det är tävling :) Ska bara rida en klass imorgon dels för att hon endast har hoppat en gång sen skadan och dels för att jag har bestämt mig för att inte gå tillbaka till där vi var förns jag verkligen känner att jag hittat tillbaka till ridningen och flytet.

Men jag har längtat till den här tävlingen ändå! Det är verkligen det bästa jag vet så det spelar egentligen ingen roll vad det är för klasser även fast jag älskar att hoppa högt.

Nu när det börjar hända saker på dagarna känns det bra det blir mindre depptid över. Även om jag varje sekund bär med mig saknaden och sorgen och det stora frågetecknet om varför just min älskade Candy? så kommer det bli mindre ligga i sängen och lyssna på musik och deppa sönder.


Jag älskar dig med hela mitt hjärta <3

deppig cheeey

Publicerad 2011-08-25 22:23:51 i Allmänt,

denna dag har varit ett stort bakslag för jag vet inte hur många gånger jag gråtit. Jag är ingen deppig människa och jag blir deppig av att vara deppig så det är en enda ond cirkel. Men jag saknar candy så mycket så jag blir galen och vet inte vad jag ska ta mig till, får panik och hatar att leva utan henne! Hon måste komma hem för jag klarar inte detta! Allt känns bara hopplöst och inget är samma sak utan henne. Hon är den bästa som finns och den mitt hjärta slår hårdast för! 


I wish i could turn back time... <3
 

i love you

Publicerad 2011-08-24 22:03:13 i Allmänt,


Det finns inga ord som räcker till för att beskriva dig för du är faktiskt för bra för att vara sann! Jag saknar och älskar dig finaste bästa Sweet As Candy <3

<3

Publicerad 2011-08-24 22:00:33 i Allmänt,

Idag gjorde min fantastiska häst mig så himla glad genom att bara vara den hon är :')

<3 Sweet As Candy <3

Publicerad 2011-08-21 23:44:40 i Allmänt,


Lyssnar på musik och tårarna rinner, jag saknar dig! jag hatar att leva utan dig för det är så mycket som fattas, jag känner mig tom och trasig och du är den enda som kan göra mig hel igen!

<3 <3 <3

Publicerad 2011-08-18 00:50:57 i Allmänt,


Jag har aldrig känt mig såhär tom förut, snälla kom hem och väck mig ur min mardröm! Du är den enda jag vill ha och har jag dig har jag allt! Det är så svårt utan dig och inget är som det ska vara, det kommer aldrig bli som det ska vara så länge du är borta. Jag tänker så mycket på dig och hoppas att du har det bra. Det viktigaste för mig är att du är lycklig för det förtjänar du mer än någon annan. Jag älskar dig så mycket fina hjärtat <3

Den bästa tiden i mitt liv!

Publicerad 2011-08-16 23:40:14 i Allmänt,

Allting började på sommaren 2006. Jag hade 3 ponnyer då fast bara en jag red och tävlade vilket var Cosmonova Girl "Nova" sen hade jag svårt skadade Silver Cloud Jr "Silver" och Bizas Bellami "Bella" som var hos Caroline Kamensky på tillridning och försäljning. Bella blev inte såld och Silver dömdes ut på ATG kliniken i Täby, Nova skulle vi sälja eller lämna tillbaka för hon var bara en låneponny/försäljningsponny som vi inte ville köpa. Vi bestämde oss för att göra ett nytt försök med Bella och jag åkte till Carro lite då och då och fick hjälp att rida henne till en början. Silver ville vi inte ge upp så vi bestämde oss för att köra honom till Skara för att göra en magnetröntgen eftersom man aldrig var 100% säker på vad det var för skada. Det var en jobbig sommar och jag var aldrig riktigt glad för allting jag älskade togs ifrån mig...

Men en gång när jag var hos Carro fick jag prova en annan ponny på skoj för att de trodde att jag skulle gilla henne. Det var första gången jag hade ett leende på läpparna den sommaren och jag var helt fast! Jag ville ha Sweet As Candy "Candy" mer än någonting annat. Hon var vild och galen men hoppade så sjukt bra. Någon vecka senare fick jag följa med de på en tävling och starta Candy i en regional lätt:b, det var så underbart! jag var dubbelnolla vilket var sjukt för jag hade ingen kontroll över huvudtaget och fort gick det! Efter den rundan skrittade jag ut i skogen en bit och började gråta för jag så gärna ville ha henne, hon var helt perfekt!

tiden gick och vi tog så småningom hem Bella och det fungerade bra, Silvers besked från skara tog väldigt lång tid men tillslut kom det tragiska beskedet om att skadan var så illa som man på ATG trodde och han hade tappat gnistan till livet så det ända rätta var att stoppa hans liv då han också ständigt hade väldigt ont. Då bestämde vi oss för att köpa ponnyn jag redan älskade mest på jorden!

den 2 oktober så stoppades Silvers liv vilket var helt fruktansvärt, jag trodde att jag helt skulle ge upp allt och begrava mig i min sorg! Men den 6 oktober sprang fina Candy igenom besiktningen utan anmärkning! Glädjetårarna sprutade, jag kunde inte förstå att jag Malin Åkerström 13 år skulle få världens finaste ponny <3 dagen därpå åkte vi och hämtade min nya stjärna och fixade alla papper så nu var hon min bara min på riktigt och inte bara i mina drömmar!

Redan första ridpasset insåg jag att det skulle krävas mycket jobb och energi för hon gick inte ett steg på tygeln och travbommar och liknande hoppade hon över i ett enda språng. jag var ganska liten då och hade heller inte så mycket att sätta emot. Men jag har alltid älskat utmaningar så detta skulle bli kul! Första hoppträningen gick hoppmässigt hur bra som helst men shiiit vad hon bockade och kickade! Till en början vet jag inte hur många gånger jag flög av! Folk tyckte hon var helt sjövild och förstod inte varför mamma lät mig rida henne men mamma visste precis som jag att Candy var inte dum hon var bara pigg och glad.


En träning lite senare på hösten hoppade Candy en trekombination på studs och voltade över c-hindret vilket ledde till en vrickning som tog sin tid att läka men under den tiden kom vi allt närmare varandra och jag hade ju Bella att rida och tävla/träna så mig var det inge synd om.

Hon blev frisk och var i fin form när 2007 började! Första tävlingen när hon var min bara min var på Sollentuna, jag red lätt:c och lätt:b och var felfria och 10a i första klassen och 4a i andra klassen! Andra tävlingen red jag samma klasser men vann första klassen och kom 3a i andra! Jag hade min högt älskade Bella men Candy var roligare att hoppa och redan nu litade jag på henne till 110%.

andra tävlingen fina ponny <3

Framgångarna fortsatte att komma och lite senare på våren debuterade vi lätt:a i div.1 finalen och var felfria i både grund och omhoppning och vi vann omgången och kom 2a totalt! Du var född till en stjärna och inte vilken stjärna som helst utan min stjärna! jag hade ofta svårt att förstå att du var min! du var liksom för bra för att vara sann!

mitt allt <3

några dagar efter det fick Candy en spark på höger fram precis vid ngt fäste vid kotan och blev väldigt halt! Vi åkte till kliniken med henne massa gånger för att få ordning på detta, eftersom det satt vid ett fäste så tog det tid innan det läkte men hon fick den tid hon behövde. Jag älskade henne så fruktansvärt mycket och bara att gå med henne var roligt allt med henne gjorde jag med ett leende på läpparna för hon var verkligen lyckan i mitt liv!

Framåt sommaren började vi att sätta igång henne igen och hon var mer vild än tam. hon bockade av mig flera gånger vilket hon inte hade gjort på ett tag, kanske för att jag började lära mig att sitta kvar. Men hon var så fin, så bra och så underbar. Vi satte igång henne långsamt och började inte tävla igen förns hösten kom.

mitt liv mitt allt och min bästavän!




under hösten fortsatte du att ta placering efter placering! Vi började jobba som ett team och det var vi 2 föralltid! Du kvalade till msv:b nästan direkt men vi startade inte det för att vi skulle ändå ha ett långt samarbete och hade inge bråttom. Allting flöt på så bra och jag älskade dig över hela mitt hjärta!



Vintern kom och vi jobbade med att bygga upp dig ytterligare, ett jobb jag älskade att göra.

Början på 2008 var väldigt jobbig då min älskade Bella togs ifrån mig :( istället för henne fick jag en väldigt grön d-ponny vid namn Countesse "Sessan". Men även denna sorg lyckades Candy få mig glad ifrån, hon fick mig att se framåt och efter detta visste jag att jag aldrig skulle kunna skiljas från henne. Hon fick mig glad när Silver dog och nu när Bella såldes hon var unik!

Årets första tävling beräknades att vara i Mars men så blev det inte riktigt, Dagen före tävlingen red jag ut lite lugnt för att känna på henne. Red på en grusväg där vi rider väldigt mycket då den är superfin! Men ur en kurva kom en bil så sjukt fort så Candy fick panik ovh tvärvände i vilda bocksprång, bilen fortsatte att köra och körde tillslut in i henne och då gjorde hon värsta bocken och jag flög av. Hon skenade hem och jag ringde i panik till stalltelefonen för att be ngn gå ner till den stora vägen som Candy skulle korsa där bilarna kör som idioter. Jag har nästan aldrig varit så rädd. Jag började springa efter henne skräckslagen över ifall jag skulle hitta henne död på vägen! Men död var hon tack och lov inte! Erika som jobbade i stallet hade hunnit ner till vägen och såg henne gå omkull där men hon hade snabbt varit uppe på benen igen och Erika fångade in henne. Men när jag kom till stallet såg jag hennes blodiga bakben. Jag blev livrädd, efter varje steg hon tog var det blodpölar. Vi la tryckförband och ringde till en veterinär som genast kom. I denna sekund höll mitt liv på att stanna jag var så rädd att hon skulle förblöda för blodet verkligen pumpade ut. Hade det suttit bättre hade man sytt henne men det satt för fel så det blev massa bandage och pencillinsprutor.

detta var efter en timmes tryckförband..

det gick någon månad innan såren började se fina ut. Under den månaden gick hon endast promenader både morgon och kväll, varje dag innan skolan gick jag 45 min med henne så hon skulle få röra på sig eftersom hon stod inne. Men det var lätt att varje morgon gå upp halv 6 för att gå med Candy, jag såg fram emot det för jag kände att nu äntligen kan jag ge lite tillbaka. Hon gav ju alltid mig så mycket och nu var promenaderna höjdpunkten för henne och jag ville så gärna få henne att må bra! När såren var läkta upptäckte vi att hon inte var riktigt ren på ena bak så vi åkte till kliniken.

Man vet än idag inte vad det var för skada hon hade på bak men veterinärerna ville dömma ut henne. Hon blev aldrig bra liksom trots massa behandlingar. Man tror att det var mjukdelsskador. Vi ville inte ge upp och testade därför att sätta igång henne. Vi tog det lugnt och försiktigt och kollade upp henne när hon hade kommit igång igen. Då var hon friskare än friskast och jag kunde inte låta bli att gråta av glädje! Vi red henne ett tag till innan vi började hoppa och tävla. Det var i slutet av sommaren vi började tävla igen och hon levererade som vanligt med fina resultat och många placeringar i lätt:b och lätt:a. Hon var så fin och så mycket älskad!




Du gick bra hela hösten och det var du och jag mot världen! Jag visste att vi kunde gå igenom eld och vatten bara vi var tillsammans. Vi hade ett band som aldrig skulle brista och vi delade en kärlek som ingen någonsin kan förstå.

vintern närmade sig och styrketräning stod på schemat! Planerna var att debutera Msv:b i början på 2009 och då behövdes mer styrka! vi jobbade på ordentligt och var i värsta flytet, vet inte hur många träningar i rad du inte hade ett enda hinderfel, stannade gjorde du aldrig men du nuddade inte ens en bom!




2009 började med flaggan i topp! Hann göra någon start innan elitserien drog igång! Debuterade msv:B med ett litet pet :') LYCKA! i vår andra msv:b var vi dubbelnolla och 4a!


tävlingarna rullade på och varje gång hade du minst en rosett med dig hem! Du var så sjukt bra och även om det för mig inte spelade någon roll med massa resultat så förtjänade du att få visa hur grym du faktiskt var! vi hade så roligt och gång på gång fick du mig att gråta av glädje!




Sommaren närmade sig när något hemskt hände! Min fina söta älskade Sessan var tvungen att tas bort :'( jag trodde mitt liv skulle gå under men samtidigt kände jag en trygghet, du var ju kvar hos mig och jag visste att du skulle få mig glad igen! Även om jag sörjde något fruktansvärt fick du mig att blicka framåt, du fick mig att gå upp varenda morgon och fortsätta leva. Du var den enda som förstod mig, den första som fick mig att le och skratta igen! Bara för att du är en på miljonen, om alla hade en sådan som dig skulle alla må bra!'

Jag fortsatte livet och vi åkte på massa meeting och kvalad till msv:a var du redan innan sommaren. I kumla gjorde vi vår grymmaste runda någonsin! det var en msv:b där vi var felfria och kom 4a. Har aldrig någonsin fått en sådan perfekt runda! Gud vad jag grät av lycka när jag kom ut från banan efter.

Tävlingarna rullade på och du gick så bra hela tiden så därför slutade vi säsongen rätt tidigt efter en nolla och placering i en nationell msv:b i södertälje! Jag visste att dig skulle jag aldrig någonsin lämna du skulle aldrig säljas för du var verkligen mitt liv och mitt allt! jag vore ingenting utan dig!




jag älskar dig över hela mitt hjärta <3


hösten bestod av massa roliga träningar och bus och lek! jag var så lycklig i din närhet och helt ärligt kunde jag börja gråta av lycka över att du var min och jag är ingen person som ofta gråter av lycka! Vi tränade på 130 cm banor för att 2010 kunna starta msv:a! du hoppade det med samma lätthet som du hoppade 100 cm och vi älskade att ta oss över de stora hindren. Känslan att hoppa dig går inte att beskriva för du är för bra för att ens finnas i den djupaste önskedrömmen! Så fort jag vaknade på morgonen längtade jag till stallet för att få träffa dig!

Jag vet att jag älskar dig sjukt mycket och många har svårt att förstå det men du är ju så speciell! Vår kärlek var verkligen stark!






jag ryser när jag ser dig för du är så fin <3



Resultatmässigt var detta vårt hittills bästa år! Men alla våra 3 år tillsammans har varit lika bra för bara att du finns är bäst och att du är min är för bra för att vara sant! 


kärlek utan gränser <3

2010 började fantastiskt bra med placeringar i de 5 första starterna! Det märktes att du hade blivit stark och vi var väldigt samspelta du och jag. Även i år var vi med i elitlaget och fick åka på kurser och träningar för Lotta Schultz. Hon tyckte du var en klassponny vilket jag verkligen kan hålla med om du var ju världens finaste.

I sista omgången av elitserien var du dig inte lik, du stannade i ett hörn och stegrade dig och ville inte alls gå fram. Jag visste direkt att något var fel så vi bokade tid på kliniken och mycket riktigt hade du ont i dina kotor så du behandlades för det! Det var självklart tråkigt vi som skulle debutera Msv:a och allt. Men det viktigaste var att du blev bra vilket du också blev och jag ägnade stora delar av sommaren till att sätta igång dig igen. Varje gång jag satte igång dig efter en skada var lika underbar för jag saknade att rida dig så mycket när du vilade.

Första tävlingen efter skadan gick du och vann och grejer och du var tillbaka till din toppform på nolltid! Du tog vinst efter vinst och placering efter placering! Det var ren lycka och jag levde verkligen i min önskedröm.











några dagar innan vi skulle åka till gagnef och tävla en hel helg hittade jag dig i boxen med 40,6 i feber och ngt sjukt svullna bakben! Jag har aldrig sett dig må så dåligt och det gjorde verkligen ont i mig att se dig sådan. Vi ringde ut en veterinär som kom och kollade på dig och tog massa prover. Hon misstänkte att du hade ehrichias. Vi sökte massor på den sjukdomen och fick fram att många hästar aldrig blev friska från den eller så kunde de bli kroniskt halta. Skräcken och rädslan att förlora dig kom krypande och den höll på att kväva mig. Jag kan inte leva utan dig! Provresultaten visade att du hade ehrichias och du sattes genast på behandling. Varje dag var jag rädd att det skulle bli vår sista men som vanligt löste du mitt problem och fick mig att leva i nuet och ta en dag i taget. Du svarade på behandlingen väldigt bra och var efter rätt kort tid helt återställd!




Vi hann med att starta några tävlingar innan säsongen var slut! Sista tävlingen för året startade vi vår första msv b efter vårens skada, i lätt an kom du 2a och i msv b 4a. Då fick du mig att gråta igen av lycka! Jag vet inte hur du gör men ingen annan har någonsin lyckats.





ingen får mig att skratta så mycket som du <3

Du fick hoppvila ett tag vilket gjorde att du första hoppträningen efter den som var i december var helt galen. Det slutade med att du hoppade en kombination på ett språng istället för 2 och gick omkull. Det blev en sväng förbi kliniken och du hade en rejäl vrickning på ena fram. Vi återgick till promenader och pyssel men som jag tidigare skrivit älskar jag allt som har med dig att göra! Du fick ngn veckas extra vila innan vi började sätta igång dig igen. Du var i toppform när år 2011 första tävling var. Men tävlingen gick inte som planerat i alla fall. Du stannade på hinder ett vilket du aldrig gör för du stannar aldrig så vi kollade upp dig och det visade sig att du hade väldigt ont i frambenen.

Efter alla otursskador du haft hade dina kotor blivit väldigt slitna, du saknade rätt mycket ledbrosk. Ännu en gång ville man dömma ut dig! men nej jag kan ju inte klara mig utan dig så vi försökte få dig frisk vilket vi faktiskt fick! Du hade inte en enda böjprovsreaktion när vi började sätta igång dig. För att slita så lite som möjligt på dina kotor slutade vi att trava eftersom traven sliter mest. Så jag skrittade och galopperade och gjorde allt veterinärerna rekomenderade för dina ben.

Vi byggde upp dig ordentligt innan vi började hoppa för att du skulle vara stark.



Första tävlingen efter denna skada var du helt otrolig! I första klassen red jag som en kratta men du ställde som vanligt upp och räddade mig hela tiden. Ett litet oturspet fick vi men gud vad glad jag var! I lätt:an satte du den där perfekta nollan, en sådan grym runda som man aldrig kommer glömma och felfri var du och en fin grön rosett blev det. LYCKA


världens bästabästabästa ponny <3

sommaren kom och som vanligt åkte vi till mitt älskade land. Du trivdes sjukt bra där och älskade alla mysiga ridturer ner till havet. Jag trimmade dig mycket för att du skulle vara i toppform till slutet av sommaren när din nästa tävling skulle bli. Vi skulle satsa allt under hösten eftersom detta var mitt sista ponnyår på tävlingsbanorna. Men dig kunde jag ju inte sälja för man kan inte sälja sitt liv, sitt allt och sin bästavän. Vi var i värsta flytet och varje ridpass var ett rent nöje vilket i och för sig alla ridpass på dig var!! 



För världen är du någon men för mig är du världen <3

Söndag v.29 på kvällen skulle jag åka hem för att tidigt på måndagen åka till Grekland med familjen Bredberg! Som vanligt när jag ska någonstans blir det ett tårfyllt farväl. Jag gråter för att jag vet hur mycket jag kommer sakna mina prinsessor även fast det bara är en vecka...

Du ligger mig allra närmast om hjärtat så dig är det alltid svårt att lämna även om det bara skulle vara en dag. Men denna gång visste jag inte att det skulle bli ett farväl föralltid...

jag tog en bild på dig så jag skulle kunna kolla på dig på mobilen under veckan så jag kunde se dig varje dag. 

 någon bild måste vara den sista <3

varje dag under veckan fick jag ett sms av mamma som tog hand om dig där det stod hur du mådde! Du var pigg och glad och njöt av att gå i hagen med dina kompisar och äta massa gräs.

lördagen den 20 juli startade min mardröm som jag troligtvis aldrig kommer få vakna upp ifrån! Telefonen ringde och det var mamma.. jag visste direkt att något var fel eftersom hon ringde. Hon var påväg till Ulltuna med dig för du kunde inte gå på ena bakbenet och hade ett djupt jack i det. Jag skrek högt och sen svartnade det för ögonen. Jag visste att det var illa och min första fråga var "kommer hon klara sig?" mamma svarade att hon trodde det vilket lugnade mig lite.
jag satt uppe 3 timmar natten mellan lördagen och söndagen för att få besked om vad det var som var fel.

När mamma äntligen ringde tillbaka grät hon och jag med något fruktansvärt mycket. Dina chanser att klara dig var små men vi sa att det fick kosta hur mycket som helst och att veterinärerna skulle göra allt de kunde för att rädda dig! Du fick stanna kvar på intensiven med smärtstillande i dropp och en skena över benet så du skulle kunna stå bra.

Jag låg vaken hela natten och tårarna slutade aldrig rinna. Jag har aldrig mått så dåligt eller varit så rädd. Allting kom som en chock och jag hade svårt att förstå vad som höll på att hända.

Du undersöktes under söndagen och man kom fram till att ytliga böjsenan var helt av och att den djupa eventuellt var skadad. Det är otroligt tufft att komma tillbaka efter en skada på ytliga böjsenan och chansen är liten att en häst i huvudtaget klarar det. Man beslutade att söva dig på måndag morgon för att se ifall den djupa böjsenan var skadad, var den det minsta skadad skulle du aldrig kunna gå igen och då skulle man aldrig väcka dig mer.

att vänta på beskedet var helt fruktansvärt! jag var långt borta och kunde inget göra, skulle inte hinna ta ett riktigt farväl eller någonting. Jag hade panik och ångest och ville bara försvinna från jordens yta.

Natten mellan söndagen och måndagen sov jag heller inget, mina tankar var bara hos dig och tårarna forsade. Rädslan var så sjukt jobbig och jag hade så ont i magen för jag vet att ett liv utan dig är inte värt att leva.

Men jag trodde på dig du var stark och jag trodde aldrig att jag skulle behöva lämna dig för det var ju du och jag!

När beskedet kom på måndag morgonen att din djupa böjsena var av till 80%  och att du hade somnat in föralltid gick mitt liv under på riktigt. Jag minns inte vad jag gjorde eller vad mamma sa, jag kände mig bara så tom.

Jag har förlorat mitt allt och lyckan i mitt liv. Jag kommer aldrig kunna gå vidare!

Varje dag sen den 1 augusti har mina dagar bestått av tårar, tomhet, saknad och sorg. Jag vill inte leva såhär och jag kommer nog aldrig förstå att du är borta. Jag vill inte förstå heller, jag vill bara vakna upp och tänka att detta bara var en dröm!

Men jag måste tacka dig för det nästan 5 åren jag hade turen att få spendera med dig 7/10-2006 ---> 1/8-2011. Detta kommer alltid att vara den bästa tiden i  mitt liv.

Jag älskade dig då, jag älskar dig nu och jag kommer älska dig föralltid!





du finns föralltid i mitt hjärta och varje andetag jag tar, tar jag för dig <3

en tuff dag..

Publicerad 2011-08-15 22:10:05 i Allmänt,

Vanligtvis hade jag älskat att vara hemma och vara på Söderby hela dagarna men nu är det annorlunda, allt är annorlunda! Har träffat alla gulliga människor i stallet och varenda en har kommit fram och beklagat vad som hänt och pratat och grejer. Det är verkligen skönt att folk bryr sig men det är så jobbigt att prata om. Jag kan inte hålla tillbaka tårarna! Allt känns så fel jag kan inte förstå att allt hänt just min Sweet As Candy <3 Jag saknar henne och nu står jag inte ut länge till.


Kom hem älskade vän jag älskar dig mest <3

Kärlek utan gränser

Publicerad 2011-08-14 23:50:10 i Allmänt,


Jag vill inte leva i en värld utan dig!

idag flyttade vi hem efter 2 månader på landet/paradiset! Jag har fruktat denna dag ända sen mitt liv gick under den 1 augusti. Dagen när jag skulle komma hem och se en tom box i stallet och gå tillbaka till vardagen där du alltid funnits, jag har drömt om att du ska stå i boxen här hemma som vanligt men de gjorde du inte. Jag är livrädd för att förstå att du inte kommer tillbaka för om jag förstår kanske du försvinner längre bort från mig! Nu finns du inom mig i varje steg jag tar och i varje andetag jag andas inte bara i mitt hjärta utan i mina tankar och min själ också. Det är hoppet om att du ska komma tillbaka som får min själ att kämpa vidare! Jag saknar dig så sjukt mycket och vill inte det här! Jag älskar dig mer än allt annat min bästabästa finaste ponny <3

tack...

Publicerad 2011-08-13 07:52:23 i Allmänt,

även om allt är precis så dåligt som det kan vara finns det en som gör sitt yttersta för att göra mig glad igen! Även om jag starkt tvivlar på att jag blir glad igen så är jag väldigt glad över att hon finns min fina Topanga!


Tack för att du försöker och aldrig ger upp älskade häst <3

Kan inte sova...

Publicerad 2011-08-13 00:10:49 i Allmänt,

Ska upp väldigt tidigt imorgon men som vanligt kan jag inte sova! Jag tänker på världens bästa ponny och ångesten kommer tillbaka, jag saknar henne sååå mycket. Det går inte en dag utan tårar och ännu mera tårar, inget är kul längre, det enda jag vill är att vara med Candy! <3 Hon var verkligen lyckan i mitt liv och nu är hon och den borta! Jag blir galen snart för hon måste komma hem det får inte vara sant! Det går inte att leva utan henne! Nu har jag testat länge nog.

vart du än är kommer du alltid vara den bästa för mig och den mitt hjärta slår starkast för, jag älskar dig min Sweet As Candy <3

Det är svårt riktigt svårt...

Publicerad 2011-08-10 23:58:35 i Allmänt,

KOM HEM ÄLSKADE PONNY JAG VILL INTE LEVA UTAN DIG!!!



Jag klarar inte det här längre allt tjat om att jag måste vara stark och att jag är stark, jag va stark när jag hade Candy vid min sida! Jag kunde gå genom eld och vatten för henne men nu när hon inte finns kvar då? Jag är ingenting utan henne hon var ju mitt liv och mitt allt och den bästa vännen i världen. Den enda som förstår mig och den enda som ALDRIG sviker.

Kooooom hem nu och gör mig hel och väck mig ur denna mardröm!

Jag ÄLSKAR dig <3

Jag älskar dig

Publicerad 2011-08-10 13:47:28 i Allmänt,

Det har gått en vecka och 2 dagar sen mitt liv rasade samman. Snälla mest älskade Sweet As Candy kom hem jag vet inte länge jag klarar mig utan dig! Allt är så sjukt och jag kan inte förstå att du är borta fast jag tänker tanken flera gånger om dagen! Du är den enda jag tänker på och jag är rädd för den dagen då jag kommer förstå att du inte kommer tillbaka! Varje dag hoppas jag att du ska stå i hagen och vänta på mig med dina fantastiska ögon och dina perfekta öron riktade mot mig. Jag saknar dig så mycket, såhär länge har jag aldrig varit utan dig under de nästan 5 åren vi spenderade tillsammans!

Jag älskar dig mer än allt annat och det kommer jag alltid att göra för du var en på miljonen och världens bästa <3

Jag älskar dig så sjukt mycket

Publicerad 2011-08-03 12:12:35 i Allmänt,


Jag klarar inte det här! Kom tillbaka världens finste Candy <3

varje liten minut är plågsam och ändå har jag inte förstått, jag vill inte förstå och är rädd för att göra det. Allt är jobbigt och inget är kul längre sen i lördags när jag fick veta att du skadat dig svårt har jag somnat och vaknat gråtandes. Just nu består mitt liv av tårar och saknad och så länge du är borta kommer de att göra det. Snälla kom hem jag saknar dig såå.

Du kommer alltid vara min bästavän älskade <3 Sweet As Candy <3

Vila i frid mitt liv, mitt allt och min Bästavän!

Publicerad 2011-08-02 12:20:15 i Allmänt,

 

Det har gått ett dygn och jag kan inte förstå, det går inte in att jag aldrig får träffa dig igen!

Vila i Frid min älskade Sweet As Candy <3

det spelar ingen roll var du är du kommer alltid vara mitt allt och jag kommer alltid älska dig mest i världen.

hur jag ska överleva utan dig med smärtan av sorg och saknad vet jag inte jag vill bara vara med dig och ingen annan!

du har lärt mig allt om allting, inte bara vad ridning innebär utan om vad vänskap och kärlek innebär. Sen den dagen jag såg dig för första gången har mitt hjärta slått för dig starkare än för någon annan.

du var lyckan i mitt liv och har hjälp mig genom allt och nu när du är borta har jag ingen som kan få mitt liv att gå vidare för det har alltid bara varit du som kunnat det.

Jag saknar dig så fruktansvärt mycket och jag hoppas på att få vakna upp ur denna mardröm.

Jag älskar dig då nu och föralltid!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela