Malin Åkerström

Fulla dagar

Publicerad 2015-04-29 22:00:13 i Allmänt,

Dagarna är oftast långa och det är full rulle. Idag T.ex så var jag på bokföringsjobbet strax före 9. Jobbade till 12 då jag stressade hem för att hämta hunden och stallkläder. Hämtade upp Topanga och var på Brunmåla klockan 13. Vid 16 var jag tillbaka hos Topanga och mockade innan jag skyndade iväg till Asta och Princen. Red båda innan jag åkte till mina hästar. Mockade där och trimmade Contendra. Var väl sedan hemma runt 21. Att hinna är ett pussel. Hann inte klart på jobbet idag med vad jag skulle, var sen till Asta och Princen då veterinären tog tid. Har inte pluggat ett dugg fast att jag har självstudiedag och tenta nästa vecka.. 

Det gick dåligt hos veterinären.. Jag åkte dit med höga förhoppningar och förväntningar. Därifrån åkte jag ledsen, uppgiven och orolig. Topanga fick en brems på sig idag, tror aldrig att det har hänt förut och det var hjärtskärande att se. Hennes blick var livrädd och så oförstående. Det gör ont i mig när hon får stick efter stick. Den där hästen är den snällaste och mest godhjärtade varelse jag har mött. Hon är mitt livs största kärlek och min bästa vän. Men man står där så maktlös och förtvivlad över att hon helt oförstående måste gå igenom saker som är obehagliga och smärtsamma. Vem som helst men inte hon. Hon ska vara världens lyckligaste häst. Hon är så godtrogen och tror så bra om världen och alla dess varelser. Hon tror att alla är snälla. Nu är ingen dum mot henne vi gör ju det här för hennes bästa men hur ska hon kunna förstå det!? Även om jag förstås tror att hon förstår precis allt jag berättar för henne. Jag hoppas i alla fall att hon vet hur förbannat mycket älskad hon är och att jag aldrig någonsin kommer lämna hennes sida. Jag ska se till att hon lever ett liv hon förtjänar. Just nu väntar några dagar instängd i boxen vilket verkligen inte är vad jag vill. Men jag hoppas att med mycket pyssel och morötter göra tillvaron lite lättare för henne, min prinsessa, mitt allt <3 



Helg <3

Publicerad 2015-04-26 16:52:05 i Allmänt,

Livet rullar vidare, tentan gick bra eller jag hoppas det i alla fall.. Kändes bra vilket var skönt då jag inte ens har pluggat så mycket. 

Asta och Princen har jag ridit 5 dagar denna vecka och de har varit snälla som lamm. Agneta kommer inte känna igen de när hon kommer hem. 

Chanova har hoppat vattenmatta, grind, plank och gröna mattor i en liten bana på 40-50cm. Så duktig!! Idag red jag dessutom ut helt själv och hon sköter sig som en riktig pärla. 

Contendra har varit ett monster ett par dagar, mest stått på två ben, sprungit in i staket osv.. Efter dagens hoppning är hon dock förlåten 100 gånger om. Hoppade en trekombination med 3 breda oxrar och hon är en stjärna och jag är en lycklig ägare till denna häst. Hon utvecklas och jag kan rida på större och större hinder med henne. 

Ingen tävling i helgen vilket är tråkigt såklart men skönt att få andas ut då mitt liv är rätt hektiskt till vardags. Har hunnit med att sova, gå på bio, vara ute och äta och ikväll väntar släktmiddag hos Max som har fyllt år. 


Chanova 

Dessa tåg

Publicerad 2015-04-23 07:31:01 i Allmänt,

Sitter på tåget som är lite sent in mot stan. Dessa tåg är nästan aldrig i tid.. Häromdagen tog det mig 2h och 40min att ta mig hem från Solna vilket brukar gå på 1h och 20min.. Idag får jag verkligen inte vara sen då vi har tenta igen. Usch vad man inte gillar tentor och inte tåg heller. 

Händer annars inte så mycket spännande. Fått Update om Wicky som nu efter 3 månaders i princip helt stillastående får skrittas för hand 2x20min. Hon är pigg men uppför sig. 

Chanova går som tåget. Hon är lite av ett yrväder men är fin i ridningen och får mer och mer ork. 

Contendra har haft 3 lugna dagar. Tänkte rida ut normalt idag och sedan köra på ordentliges igen. 

Asta och Princen är ganska snälla också. De rids lite mer än vad de brukar så kan vara därför. Deras galopptränare/ jockey har varit ute och galopperat på båda också. 


Saknar detta så mycket<3

Bästa sättet att finna lycka <3

Publicerad 2015-04-21 21:22:12 i Allmänt,


En tyngre period är detta den bästa medicinen. Då jag glömmer allt och bara njuter av hur fint livet ändå kan kännas emellanåt. 

Igår skuttade Chanova ett par kryss för tredje gången i sitt liv och hon gör det med en grym inställning och bra bjudning. Sådant blir man också lycklig av. 

Princen och Asta rider jag för fullt just nu och både fick hoppa lite idag. 

Contendra har fått mysa på uteritter i två dagar utan större krav. Lite återhämtning efter hennes första helg på meeting.

Tenta på torsdag vilket gör hela veckan dålig och ångestfylld. Jag vill så gärna klara den men vet att det kanske blir svårt.. 

Back to reality

Publicerad 2015-04-20 15:00:17 i Allmänt,

Idag är man verkligen tillbaka till vardagen och verkligheten och det suger. 

Att vara på meeting är det absolut bästa som finns. Att få ta med alla sina finaste saker till sin fina fina häst och hålla sin häst ren och skinande en hel helg. Att mocka 4 gånger om dagen, fylla vatten och bara kunna gå förbi och pussa på sin stjärna är saker som känns så himla roligt när man är på meeting. Det finns inget annat förutom häst och tävling i tankarna. Jag känner mig så fri och lycklig. Om man ändå kunde vara på meeting varje dag året om... Då skulle jag vara en mycket lyckligare människa. 

Höjdpunkten är ju såklart att få rida in på banan och göra sitt allra bästa tillsammans med en fyrbent älskad vän. Man har lagt timmar på att förbereda alla saker så rena man kan och trimmat sin häst så den ska vara i toppform. Jag älskar alla förberedelser inför tävling och all planering för att allt ska stämma i de ca 2 minuter man hoppar omkring där inne. 

Jag planerar i veckor innan hur träningen ska läggas upp och längtar alltid så mycket till nästa tävling. Nackdelen är att jag nu endast har Contendra att tävla vilket gör att jag inte kan tävla lika mycket. Att komma hem påminner mig bara om en lång väntan innan det är dags igen. Här hemma är det bara ett evigt pusslande för att få ihop pengar, studier, hästar och tid för att sova för att ha en möjlighet att orka.

När man är van att tävla nästan varje helg med en rad olika hästar är det en så stor omställning. En omställning som jag inte riktigt klarar av ännu. Hade jag haft min Wicky hade allt varit så mycket bättre och lättare. Då hade jag kunnat ha två tävlingshästar vilket hade gjort att jag hade kunnat tävla mer. Jag hade stora planer för Wicky detta år och många mål uppsatta. Finns inte ens ett mål att uppfylla längre. Finns bara en evig väntan. En väntan som ändå inte leder till vad jag har hoppats eller trott. Det känns som ett hårt slag i magen och en enorm sorg och besvikelse. Det gör ont, men ändå kan jag inte sluta hoppas på att ett underverk ska ske.. 

Jag vet att om ett par dagar kommer detta ligga bakom mig för att jag är i fullt fokus med min planering inför min nästa tävling men jag brukar inte känna denna ledsamhet över att komma hem efter en tävling. Kanske för att hemma är det andra saker än bara häst som måste fixas med. Jag vill ha ett liv med endast häst men jag måste stå på egna ben och därför måste jag ta några år och leva som jag gör nu för att jag ska kunna ha hästar i framtiden. Sanningen svider... 
Livets största lycka just nu är min Contendra<3 

Grym helg!

Publicerad 2015-04-19 22:40:17 i Allmänt,

Fantastiskt fin Contendra, grymma groomar, galet bra lag som kvalade till eliten och en rolig helg. 2a kom vi med laget igår. Älskar min Contendra så mycket och är så stolt och nöjd över hennes insatser i helgen!



Super Contendra

Publicerad 2015-04-17 22:12:06 i Allmänt,

Dagen började med stallfix och packning. Red även en pigg Chanova innan jag och Contendra åkte till sundbyholm. Snacka om kvalitetstid vi kommer ha i helgen. 

Hoppade en 120cm idag och hon var fantastiskt fin. Kom lite för flygande in i en kombination så hennes långa ben fick inte plats och vi rev b-hindret men jag är lika nöjd för det då hon var så fin. 

Bell och Johannes har ställt upp som groomar och levererat supergod middag med efterrätt. Här skulle man ju kunna tävla varje tävling tror jag. Träffar Bell för ofta eftersom vi inte bor så nära varandra längre så kul när vi får till en dejt. 


Vet att hon älskar hästar innerst inne.. 

Långa dagar

Publicerad 2015-04-16 22:46:16 i Allmänt,

Det har varit en del långa och köttiga dagar. Att få allt att gå ihop är som att lägga ett pussel med på tok för många bitar. 

Nu ska jag packa för imorgon drar jag till Sundbyholm med Contendra för att tävla hela helgen. Ska bli mysigt att spendera tid på tävling helt själv med Tendran. 

Wicky var hos veterinären idag, Topanga igår och Chanova har tagit sitt livs andra skutt på ca 50cm. Återkommer mer imorgon när jag har tid. 



Fullt schema

Publicerad 2015-04-14 08:45:41 i Allmänt,

Igår blev en lång dag, var hemma runt 22. Först skola till 15 och sen alla 3 stallen.

Började med att hoppa Princen. Han var riktigt duktig tycker jag. Nu kommer jag rida både Asta och Princen en hel del då deras ägare är borta i 2 veckor. 

Sen till mina och trimmade först Contendra på stora utebanan som de precis har öppnat. Hon är så fin så man kan trimma i evigheter bara för att det är så roligt. 

Mockade och red även Zally på utebanan. Hon är också fin och rolig att ha i träning. 

Red sen Chanova inne. Hon orkar inte så länge så rider lite kortare stunder men ska göra det lite oftare är tanken. 

Avslutade sedan med att mocka åt Topanga och skämma bort henne med godis bara för att hon är min favorit alla dagar i veckan. 



Söndag

Publicerad 2015-04-12 20:23:26 i Allmänt,

Idag har jag också jobbat i receptionen på mammas jobb. Mamma kom även sista timmen så hade vi en timme tillsammans med Benjamin (ett skelett). Jag har tenta snart igen och denna gång på skelett och muskler och det är satans mycket ben att hålla reda på och värsta är att jag måste kunna allt på latin.. Blev lite klokare och mitt latinska ordförråd något rikare i alla fall. Mamma och jag åt sedan lunch innan jag åkte till stallet.

Började med att provköra Chanova som skötte sig. Chanova är 4 år och bara precis inriden. Jag provade alla gångarter och hon gjorde som jag sa. Lilla prinsessan!

Hoppade sen min stjärna eller fantastiska Contendra som hon också heter. Hon är så himla fin och gör framsteg. Skuttade en bana på 130 och hon gör det så lätt och så fint. Lycka är att hon är min bara min häst! Love her!

Sen red jag ut på Zally, trevliga, snälla och roliga Zally. Riktigt kul att ha en så välriden och trevlig häst i stallet. 

Ibland måste jag hylla människor också och inte bara mina älskade fyrbenta vänner, idag vill jag hylla min mamma som är världens bästa. Jag älskar min mamma till månen och tillbaka flera gånger om och ser upp till henne och hennes sätt att vara på. Hon är en så otroligt viktig person i mitt liv och en stöttepelare i alla lägen. 



Fredag och lördag

Publicerad 2015-04-11 17:56:38 i Allmänt,

Igår började jag dagen med jobb. Ett nytt jobb också. Bokförde en massa fakturor och jobbet har med bokföring att göra. Kommer jobba ngn dag i veckan där är tanken. 

Red sen Princen som var snäll som ett lamm och riktigt fin. Åkte till mina och var ute och galoppjobbade på fina fina Contendra. Så härlig kväll och så härlig häst. Hoppade sen på Zally som redan känns mycket bättre. Avslutade med terapi med lilla Bosse innan jag åkte hem. 

Idag har jag jobbat i receptionen på mammas jobb. Bra när pengarna rullar in som de ska. 

Åkte sen till stallet och mockade och fixade. Fått en ny kompis idag och lilla Bosse står just nu i transporten påväg hem till Dalarna för lite check och sådär. I utbyte har jag fått Chanova. 

Nu ligger jag i badet och släkten kommer för att fira mig om 4 min så jag måste skynda!!

Terapi med pallen!

Min födelsedag

Publicerad 2015-04-09 22:39:43 i Allmänt,

Idag fyller jag år och min dag har varit fantastisk så jag är high on life för tillfället! Men dagen är snart slut vilket är lite deppigt! Tack alla som gjort denna dag så bra och tack fina Maggan som hoppat så fint och fixat 2/2 rosetter till mig. 



Effektiv eftermiddag

Publicerad 2015-04-08 22:24:47 i Allmänt,

Har under eftermiddagen och kvällen varit i alla tre stallen. Började hos Asta och Princen och hoppade lite. Båda var rätt vilda men både lugnade ner sig och Asta fick galoppera en längre stund på slutet för att bli av med lite energi. Princen är bra när han är lite pigg. 

Åkte sen till mina hästar och trimmade först på Zally. Finns lite att utveckla men hon är väldigt fin ändå. Contendra red jag ut på en sväng idag också och hon var faktiskt otroligt fin och snäll hela tiden. Fina hästen!! Hade terapi och longerade Bosse också innan jag åkte till livets häst, Topanga! 

Toppi fick en tur i skogen. Lika roligt och fantastiskt som vanligt. Älskar dagar som dessa med mycket häst på schemat. Vill rida ännu mera egentligen men får väl nöja mig med det jag har och jag är tacksam för alla dessa fyrbenta varelser som förgyller mina dagar.

En liten Asta!

Buss, buss, tåg och lite promenad på det

Publicerad 2015-04-08 11:44:34 i Allmänt,

Som rubriken lyder går min resa hem från skolan. Just nu läser vi på Karolinska sjukhuset i Solna vilket är lite närmare än i Huddinge. Men både igår och idag har jag pendlat 3 timmar för 2 timmars föreläsning. Skönt att sluta tidigt men två halvvärdelösa föreläsningar så vet inte om jag har lärt mig något speciellt..

Härlig eftermiddag igår i alla fall i stallet. Började med att mocka och fixa innan Contendra fick en tur i det fantastiska vädret. Joggade mest bara litegrann. Zally trimmade jag desto mer på och hon är fin. En rolig häst att ha hemma och rida på. Bosse fick sin longering och terapi. Han är gullig. 

Idag har jag betydligt mer på schemat när jag kommer hem. Men ingen mer skola denna vecka! :)



Resultat Märsta

Publicerad 2015-04-06 19:40:02 i Allmänt,

Idag har jag och Contendra hoppat div 1 i Märsta. 

Jag hoppade 120cm och hade ett ner i grundomgången + ett tidsfel. Jag fick startsignal när jag inte ens var på hästen och inte ens på banan.. Contendra var spänd så var tvungen att hoppa av för att ta av mig jackan så därför var jag på marken. Det var bara ett ekipage åt gången på banan och när han innan mig hoppat sista hindret ger de mig startsignal fast att jag är på marken. Det hade varit okej om de gjorde lika för alla men många hann trava runt på banan innan de fick startsignal så tycker att det känns osportsligt och taskigt. Visst jag hade kunnat vara på hästen och klar med jackan tidigare men hade ändå inte hunnit rida runt banan.. Contendra behöver få titta runt på banan ett varv för att inte vara spänd. Nu red jag runt ett varv och fick därför mitt tidsfel då jag startade när tiden för min ritt redan hade börjat gå. Att hon rev ett lägger jag inte på henne alls. Jag fick inte tillbaka henne till ett räcke då hon var lite spänd rundan igenom. Tycker ändå hon är fantastisk som hoppar och försöker trots att hon är spänd. 4 hinderfel är det sämsta hon har haft på tävling och efter 10 felfria rundor i rad så närmar man sig alltid den där bommen som faller. 

För att komma vidare i dagens resultat så tog vi oss till omhoppning där banan bestod av 7 språng varav en kombination och samtliga hinder på 130cm. Contendra var lite mindre spänd och jag red en lugn runda som Contendra hoppade felfritt. Bästa Stora Wäsby slutade även på en 2a plats. Vår 130 debut närmar sig så bra att få prova på en kortare bana på den höjden. 

Summan av dagen är att jag är väldigt nöjd med min fina häst <3 tråkigt att förutsättningarna inte är på lika villkor för alla och att det drabbade just Contendra som är väldigt känslig. 





Påsk

Publicerad 2015-04-04 18:07:01 i Allmänt,

För tillfället sitter jag i bilen med pappa påväg mot mormor för påskfirande med släkten. 

Ligger ju lite efter här igen men har fullt upp. I torsdags trimmade jag Zally, hoppade en magiskt fin Contendra för Marcus. För första gången hoppade vi en lite större bana. Avslutade sedan kvällen med longering och terapi för lilla Bosse. 

Igår tävlade jag och hoppade lite på Zally när jag kom hem och trimmade Topanga efter det. 

Idag började jag med att rida på Asta och Princen. Asta är inte så lugn längre så hon känner sig nog frisk och kry. 

Red ut på Topanga, Contendra och Zally efter det. Contendra fick prova Wickys kombinationsbett då hon är lite knepig ute men hon var riktigt fin och snäll idag. 



Zalise

Publicerad 2015-04-03 22:42:39 i Allmänt,

Igår kom Zalise hem till mig. Går under smeknamnet Zally, kanske någon som känner igen henne? Jag hade henne på försäljning på Runsten för 1,5 år sedan och tävlade henne upp till 120 med placeringar. Nu är hon hos mig på tillridning med fokus på hoppningen. Superfin att rida och lätt att ha att göra med så det ska bli kul med ännu en häst hos mig. Vill ju helst ha typ 6-7 hästar så jag håller mig sysselsatt. Men en till kommer i alla fall bli roligt. 



Aliyana B.B.S <3

Publicerad 2015-04-03 18:30:55 i Allmänt,

Idag har jag varit och hoppat Maggan i Heby. Maggan har ett artistnamn som står i rubriken och hon är helt fantastisk. 5 år och skuttade felfritt runt i 110cm och hade ett ner i 120cm. Åh vad jag gillar denna häst och teamet runt omkring henne. Att få rida hästar åt en människa som Åsa är en stor ära och jag är lyckligt lottad som får chansen. 





Onsdag

Publicerad 2015-04-01 19:53:36 i Allmänt,

Inte en tanke på mina studier idag så dagen har varit väldigt bra. Bara en massa häst!

Började med lite sovmorgon innan jag åkte till Asta och Princen. Hoppade P som hoppar så fint. Trimmade A för första gången som tyvärr är struken från sin tävling då hon inte känts i bästa form. 

Åkte till mina och krigade mig igenom ett pass med Contendra som ifrågasatte det mesta. Men satan så fin hon blev så kan inte vara missnöjd. Bosse longerade jag och hade terapi med. Fick stå i stigbygeln men han är fortfarande explosiv så jag komme inte sitta upp på ett tag. Han är speciell men förbannat söt och så fin egentligen. Helt klart framsteg idag vilket glädjer mig väldigt.

Hovslagaren kom och skodde mina djur också. Nu har jag varit ute på långtur med Topanga och galopperat hur långt som helst. Så fantastiskt och underbart på samma gång! Snabb som vinden och hur härligt är det inte att kunna galoppera flera kilometer i sträck!? 

Ska mocka åt Topanga och sen åker jag hem. Skola imorgon med redovisningar :/ 




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela