Malin Åkerström

Några timmar kvar...

Publicerad 2012-02-23 00:00:51 i Allmänt,

Har haft fullt upp hela dagen!

fixat allt inför den kommande veckan med hästarna. Ridit Oscar, Topanga, Wicky, Carlando och Tiger. Bogserat mammas bil till verkstaden och nu även packat!

Tagit farväl av mina hästar och töntig som jag är kunde jag inte hålla tillbaka tårarna :'/ jag kommer sakna de så fruktansvärt mycket! Med min förra resa i bakhuvudet gjorde det inte saken bättre! Men jag har valt ut personer som jag litar på att ta hand om dem.

Nu ska jag kolla på film och somnar jag så gör jag det annars är tanken att vara trött på planet så jag kan sova lite där, sjuk är jag också mår mycket sämre än imorse så hoppas att det blir bra tills vi kommer fram!

Dålig morgon

Publicerad 2012-02-22 12:58:23 i Allmänt,

Vaknade vid 10 och mådde riktigt dåligt, tur att det inte är ngn skola idag. Kollar mobilen som hade 10 missade samtal och den var inte på ljudlös!? Sov nog ganska så djupt kanske för inte har jag märkt den! Alla var från mamma som också lämnade ett riktigt läskigt meddelande, fick panik och ringde henne som inte svarade = ännu mer panik. Ringde pappa som inte heller svarade och så ringde jag mormor som svarade. Det var inte så farligt som jag trodde. Typiskt mig att alltid tro det värsta, jag trodde att ngn av hästarna hade dött liksom... Men hestisarna mår prima!

Nu måste jag skynda till stallet efter att ha tagit lite mediciner. Inatt åker vi till en liten ö utanför Afrika och jag har en hel del att fixa innan. Ångesten är hög över att åka även fast jag vet att det nog kommer bli roligt. Men just nu vill jag bara vara hemma och hos hästarna :)


Mitt allt :') <3

Lång dag

Publicerad 2012-02-21 23:35:04 i Allmänt,

med feber och grejer lämnade jag huset vid kvart i 7 imorse för ytterligare en dag på mässan. Vi har sålt rätt mycket under dessa dagar men jobbiga har de varit speciellt när man inte varit på topp!

Kom hem från älvsjö 5 min innan hoppträningen idag! Mamma hade fixat Wicky och gått med henne så det vara bara att sitta upp och rida. Hon var pigg som tusan vilket inte är så konstigt för hon har inte sett en bom på 1,5 vecka ;) Men hoppade det gjorde hon bra och som vanligt ger hon mig ett stort leende på läpparna :D

Hoppade även Långben som också gick super. Så himla härlig häst! En häst man också blir glad av :D

red sen prinsessan efter och hon var väldigt pigg och ville jobba igen efter sina 2 skrittdagar. Hade Lottas ord i huvudet och hon var riktigt fin! :D

nu blir det duschen och sängen!

hemma

Publicerad 2012-02-20 23:23:33 i Allmänt,

det har varit en lång, seg, tråkig och jobbig dag men nu är jag hemma för att ladda batterierna för ytterligare en dag på mässan!

åkte till mina hjärtan och rensade huvudet vilket verkligen behövdes när jag kom hem. Red en fin Långben och mockade. Pussade massor på mina prinsessor gjorde jag också såklart, älskade hästar! <3

nu ska jag sova klockan ringer klockan 6 imorgon igen...

Bra start på dagen

Publicerad 2012-02-20 09:33:15 i Allmänt,

..är när man tillbringar morgonen i stallet. Höll planen imorse och gick upp klockan 6 och var i stallet strax efter :)

Tänkte rida ut på Wicky men snön var så hård eftersom det var plusgrader igår och minus under hela natten, skrittade ut en halvtimme och red henne sen i lilla. Pigg men fin var hon!

Sen red jag Tiger inne och idag gick det verkligen helt super! jobbade med skänkelvikningar, tempoväxlingar och övergångar och han var riktigt duktig :)

Nu har jag duschat och ätit frukost, lite sjuk är jag så har tagit ett par ipren och ska strax rulla mot Älvsjö.


konstig bild på konstig men älskad ponny <3

Söndag!

Publicerad 2012-02-19 23:12:37 i Allmänt,

På söderby hoppade jag även Maggan som var värre än värst idag med sina andra små konster! Men hoppade det gjorde hon i alla fall bra!

Red sen markarbete på Oscar som är fin på marken men jobbig med bommar och sådant!

Prinsessorna har skrittat idag!

Åkte på middag hos kusinerna och fick en spruta vilket är det värsta jag vet!

återvände till stallet och mockade och kvällsfodrade, sen till Bell för att packa bilen till UF-mässan imorgon och på tisdag. Kommer bli långa dagar. Imorogn ska jag åka halv 10 och kommer hem vid halv 9 :/ Så klockan är ställd på 06.00 sen får vi se när jag lyckas ta mig upp men tanken är att hinna rida en eller kanske 2 hästar innan vi åker. Det blir i så fall Wicky och Tiger :)

Nu ska jag sova trötter som jag är! godnatt

Fredag och Lördag

Publicerad 2012-02-19 22:45:34 i Allmänt,

Fredag

red ut på Wicky, Långben, Tiger och Ron! W var pigg och underbar, L lät mig följa med på hela turen och hans galopp är kärlek, T var som alltid go och glad och R var dryg men fin mot slutet.

Tränade sen för Lotta med Topanga. Jobbade mycket med hennes galopp. För mig är Topanga en svår häst för hon är inte lik någon annan jag haft. Men tyckte att hon gjorde ett bra jobb även om matte inte alltid rider henne rätt!

Sen sov vi på Johannesberg och hade det riktigt trevligt, kanske för att världens bästavän Bredis var där :)

Lördag

Tränade Topanga för Lotta på morgonen. Mycket linjer som avslutades med en låg och en hög bana. T kändes mycket bättre efter gårdagens jobb och jag kände att jag verkligen hittade känslan vi letade efter. Hoppade gjorde hon bra som alltid min prinsessa <3 På dessa två dagar har vi utvecklats mycket och jag tror att jag kommer kunna jobba vidare med allt hemma! nu kan tävlingssäsongen börja!

Red sen ett dressyrpass på Wicky när vi kom hem, mycket innanför spåret och tror det var vårt bästa pass utan tränare, Fick till galoppen som jag bara fått till den två gånger för Birre och då är hon så sjukt härlig :')

Red ut på Bananen ett ordentligt pass och gjorde mycket galoppfattningar. Hon och Maggan har vilat ett par dagar så i början var hon riktigt dryg men sen bättrade hon sig :)

Red Maggan inne och bara lät henne kantra på i all evighet tills hon kändes lite tröttare i alla fall!

Sist red jag Tiger med lite bommar och han var fin och så men kändes lite trött. Men han gör allt bra i alla fall!

På kvällen blev jag övertalad att gå ut med 2 av mina kusiner, min bror och Anna! Men det blev riktigt lyckat och jag träffade mina andra fina vänner också!

Lunchrast!

Publicerad 2012-02-19 13:43:36 i Allmänt,

Jag har inte hunnit uppdatera mycket alls här men ska skriva mer om helgen sen för nu ska jag tillbaka till stallet :) Har varit hos Ron och fixat där, red honom till Söderby där jag hoppade med hjälp av pappa. Han kan inget om hästar men han kan bära hinder, höja och sänka i alla fall :) Ron var riktigt på hugget men hoppade som vanligt helt otroligt.

Måste även säga att min pappa är världens bästa och jag är så tacksam att just han är min pappa :)

Kortis

Publicerad 2012-02-17 21:58:57 i Allmänt,

Jag får uppdatera mer imorgon, har i alla fall ridit ut på 4 hästar och tränat Topanga för Lotta. Har precis nattat henne också!

Imorgon

Publicerad 2012-02-16 23:41:56 i Allmänt,

Imorgon blir jag och Topanga hämtade vid halv 5!? och drar till Johannesberg. Där ska vi träna för Lotta Schultz både fredag och lördag och sover även kvar där under natten. Ska bli jätteroligt och jag vet att jag kommer få massa bra hjälp och tips som jag alltid fått för henne :)

innan dess ska jag ha hunnit med en hel del! Allt måste vara klart i stallet och hästarna ska vara ridna och jag har även Ron, men vad jag gillar dessa dagar med massa fina hästar att trimma på :D


Första träningen för Lotta

eftermiddagen

Publicerad 2012-02-16 23:10:44 i Allmänt,

Red 4 hästar, Oscar, Långben, Wicky och Swing!

Wickan var helt crazy, galopperade ute i typ snöstormen! Men vad den hästen får mig att le :')

Långben jobbades i lilla med övergångar och tempoväxlingar, kändes riktigt bra!

Oscar reds också i lilla och det börjar bli en riktig häst av honom nu :)

Swing reds i lilla och var helt okej.

Nu är jag sjukt trött och seg och mår inte överdrivet bra så ska sova och hoppas på att jag mår bättre imorgon!

Till Emma som undrade om min skola så går jag på Vallentuna Gymnasium och läser där sam ekonomi och har specialidrott :) Tack för komplimangen om mina älskade hästar :D

Klippt av mitt hår

Publicerad 2012-02-16 16:25:37 i Allmänt,

Ledig idag igen och imorgon :D Chill vecka kan man säga har bara varit i skolan i tisdags. NU har jag precis kommit hem efter att ha varit och klippt mig. Ska snart  köra mamma någonsans innan jag återvänder till stallet :) Var där imorse och red ut en mysig tur på bästa Topanga :D

Grym lärare

Publicerad 2012-02-15 23:40:39 i Allmänt,

Min lärare i specialidrott är verkligen grym. Jag skriver träningsdagbok varje dag väldigt utförligt vilket är lite drygt ibland men efter att ha fått svar från honom efter att ha skickat in den gör mig verkligen motiverad till att skriva mer. Idag fick jag svar så nu har jag suttit och skrivet ett tag och svarat på hans frågor. Det märks att han läser allting jag skriver vilket måste vara jobbigt för honom för det är ca 25 sidor varje gång... :P

Aja nu har jag skrivit klart för dagen och ska sova :)

Dressyrträning :D

Publicerad 2012-02-15 23:03:27 i Allmänt,

på dirren när jag kom till stallet klippte jag en häst! Han var dock bråkig så det blev inte så bra... Tog sen in alla hästar i den härliga blåsten.

Tränade dressyr på min fina Wicky. Fick massa bra tips idag som gjorde stor skillnad och fick till galoppen i båda varven helt super. När hon galopperar så där fint är hon så härlig min fina tjej <3

Red sen Långben i ridhuset. Tänkte mest jogga och kantra honom eftersom han gick rätt ordentligt igår men han var rätt spänd så jag fick jobba han lite mer ordentligt och då var han mycket fin. Något som gjorde mig riktigt irriterad var när somliga lägger sig i min ridning som inte kan rida själv! Men aja hestis brydde sig inte om det.

Red ut på Tiger och jobbade med galoppfattningar. Han är så söt för så fort han vet att han ska fatta galopp så fattar han bara man tänker galopp typ, dock blir det inte alltid galoppen man tänkt sig men han lyder hjälpen i alla fall. Nu börjar det bli mycket snö ute också så hästarna får pulsa fram :D

 

Anmält tävlingar!

Publicerad 2012-02-15 12:37:51 i Allmänt,

det är skönt att vara ledig men gud så uttråkad jag är, ska äta ngt lite snabbt och sen rulla mot stallet!

Har i alla fall kollat på OC, pluggat lite och anmält till tävlingar. En tävling jag tänkte åka på är full vilket suger :(
men men inte hela världen så här tidigt på säsongen. Sen så är det inte bara Wicky och Topanga som är anmälda utan jag anmälde Eddie och Maria till ett par tävlingar jag tycker hon ska åka på. Hoppas bara att mamma kan köra henne, annars får jag köra henne själv.

Om en vecka och 1 dag åker jag till Cap Verde vilket börjar bli skrämmande nära, har inte fixat allt som bör fixas innan...


Någon jag inom en snar framtid kommer åka och hälsa på :D

Serier!

Publicerad 2012-02-14 23:57:49 i Allmänt,

Har nu laddat ner massa serier som jag ska börja kolla på. Även ett nytt avsnitt Vampire Diaries som kommit ut :D Eftersom jag är ledig imorgon kan jag sitta uppe och titta hela natten :P Men nee ska till stallet rätt tidigt imorgon för har en massa saker jag vill fixa där :)

Lycklig mallan efter att ha hoppat fina hästar!

Publicerad 2012-02-14 23:08:26 i Allmänt,

Skolan var allt annat än jobbig idag. Smyx UF skulle åka in till stan för att köpa det sista innan uf-mässan men när vi var halvvägs ångrade vi oss och åkte hem istället ;)

Åkte rätt tidigt till stallet med mamma som red Topanga. Jag mockade och fixade och hoppade sen Tiger med mammas hjälp. Han var mycket duktig och hoppade allting fint. Vi hoppade en bana på tre små söta hinder och ja han är för go fina Tiger!

Sen red jag ut på en hemsk Banan. Hon var riktigt istadig och backade och kickade mot skänkeln och skulle inte alls lämna stallet, blev riktigt arg på henne men det lönade sig för jag kom ner till ängen. Där nere skötte hon sig i alla fall bra :)

Sen hoppade jag Maggan i första gruppen. Hon var fin till en början och hoppade bra. Sen blev hon lite trött och då drar hon ivög för mycket på hindren och hoppar lite flackt. Lyckades flyga av en gång också. Men helt okej gick hon i alla fall :)

Sen hoppade jag dagens stjärna Carlando/Långben. Fick hoppa honom själv och det gick riktigt bra. Har bara hoppat ett enstaka hinder på honom förut så det var en hel del nytt att ta in men hästen hoppade helt amazing! Tror att jag har hittat mannen i mitt liv för gud vad kul det var. var helt lycklig efteråt :D

Wicky har bara pussats på idag och så gick hon i skritten, älskade lilla häst <3

Nu har jag precis gjort samma misstag som varje dag jag ska dricka te, först bränner jag mig på det och sen dricker jag det inte på ett tag och sen är det kallt... :P



Städa

Publicerad 2012-02-13 23:20:50 i Allmänt,

Hann klart med en filosofi uppsats hos mormor idag vilket var skönt!

I stallet red jag 4 små hestisar.

Maggan - trimmades med övergångar, tempoväxlingar och öppnor. Hon var mycket fin!

Långben - trimmades med samma saker fast la mycket fokus på hans tempoväxlingar! fin grabb

Swing - jobbade med rakheten och att få honom att spåra rätt!

Tiger - jobbade med galoppfattningar från skritt, lite skänkelvikningar och tempoväxlingar, så himla go kille!

Sessorna skrittade bara idag. Topanga låg och sov hela eftermiddagen och Wicky var som alltid pigg och glad :)

nu städa rummet och plugga!

Dålig start på den nya veckan!

Publicerad 2012-02-13 11:55:04 i Allmänt,

usch och fy vad deppig jag känner mig. Tur att det inte är skola idag för dit hade jag aldrig gått i alla fall. Ska åka till mormor nu och plugga, det är en jobbig filosofi uppsats som ska skrivas...

sen ska jag i alla fall åka till den enda platsen i världen där jag mår riktigt bra, stallet! Där ska jag tillbringa hela kvällen lång tillsammans med världens bästa hästar! Vad skulle jag göra utan mina prinsessor!?

....

Publicerad 2012-02-12 23:33:21 i Allmänt,

Mår skit just nu pga en del saker som hänt så inget mer bloggande!

Men måste ändå berömma sessorna som hoppat så fint! Wickys 120 var grym men med ett litet pet. Topanga fixade ännu en gulblå rosett i 110! min kärlek till dessa djur asså :')

Red lite när jag kom hem också men nu blir det duschen och sängen!

Allt klart inför 2012s första tävling :D

Publicerad 2012-02-11 22:47:51 i Allmänt,

Imorgon är det äntligen tävling igen :D :D :D

Allt är packat och fixat ska bara rykta hästarna imorgon innan vi åker. Det blev lite kaos här hemma för ngn timme sen när jag upptäckte att Topangas pass var borta.... Men vi hittade det i Eddies tävlingsmapp!

Ska sova nu för jag är så satans trött och det vill jag icke vara imorgon, måste förbi Ron innan vi åker och göra två höpåsar vilket jag inte får glömma.


Ni två är helt obeskrivligt bra och jag älskar er mer än någonting annat <3

Stallet hela dagen idag!

Publicerad 2012-02-11 22:10:39 i Allmänt,

Tog Ron först idag så mockade där och red sen upp till söderby för att trimma dressyr. Han var som en planka men efter massa skänkelvikningar och övergångar hela passet kunde han trava av fint i alla fall :) pigg och busig var han också!

Sen slavade jag åt min bror innan jag åkte till Söderby. Red ut på Topanga och Wicky, både fick gå en väg jag inte så ofta rider nu för tiden men båda var fina, W var lite överpigg som vanligt ;)

Sen mördarpass på Oscar. Fokuserade mest på galoppen och efter mycket kämpande blev han som jag ville ha han :)

Red sen Långben med massa bommar och småhinder. I början gick det sådär för att jag inte red så bra. Han är så stor mot vad jag är van vid så det tar lite extra tid att hitta honom men jag jobbade på tills jag fick igenom det. Han var superfin och gjorde alla övningar kanoners!

Bredbergs har precis varit här på middag vilket alltid är trevligt! Bredis är nog världens bästabästa människa!


Om du bara visste hur saknad du är <3<3<3<3<3<3<3<3<3

hemma igen :)

Publicerad 2012-02-11 02:25:29 i Allmänt,

Dagens ridande!

Topanga: kondistränade en lång tur ute!

Tiger: reds nere på ängen!

Wicky: trimmade inne, vild häst!

Maggan: hoppade lite smått

Bananen: hoppade och slog nytt personbästa 110 cm!

Mot skalis!

Publicerad 2012-02-10 23:03:46 i Allmänt,

Sitter i bilen med världens bästa Bella påväg till skalman!

Har ridit 5 hästar idag men skriver om det sen :)

Beställt bikini = check!

Publicerad 2012-02-09 23:06:09 i Allmänt,

Om 2 veckor åker jag till en liten fin ö utanför Afrika så nu har jag precis beställt en ny bikini eller rättare sagt 2 :D

Men har redan nu lite ångest över att åka...

Torsdag

Publicerad 2012-02-09 22:15:55 i Allmänt,

ja torsdag är det idag vilket är min hatdag i veckan! Men denna har varit rätt så bra om man bortser från en och annan flygtur från hästen!

Har varit i min kära skola och som vanligt arbetar vi mycket flitigt där! Sen så har jag varit i mitt älskade stall!

Hann rida ut på underbara bästa Wicky i ljuset så vi tog en lång skrittrunda i skogen innan vi tog tre varv runt ängen. Så himla härlig ridtur, det är sjukt vad den lille hästen kan få mig glad också :D

Red även Långben både inne och ute, han är fin han! Red Oscar och Swing inne. Måste säga att Oscar var riktigt rolig att rida idag :D

Har även roat mig med att mocka 6 boxar, fylla 24 höpåsar och ett x antal krafthinkar :P

nu ska jag plugga!

Startlistor

Publicerad 2012-02-08 23:00:49 i Allmänt,

Startlistorna för helgens tävling har kommit ut :D Jag är grymt taggad och tror att hästarna också är det, jag vet i alla fall en som kommer vara övertaggad... ;)

Jag har inga stora förväntningar på hästarna för de har inte hoppat banor och sådant på länge, Topanga har hoppat en gång sen 1 december och Wicky kommer vara den övertaggade ;) Men men kul kommer det bli att komma igång igen :D


sessan <3 i lurbo!

Bebis hästar

Publicerad 2012-02-08 22:55:38 i Allmänt,

Var i skolan mellan 12.30 och 13.30 idag vilket var väldigt awesome :D Hade sen insläppet innan jag red.

Har bara ridit bebis hästar idag Bananen, Tiger och Maggan. Mina prinsessor har fått leka i skritten idag för de vilar.

Red ut på bananen och Tiger och inne på Maggan. Alla hade sina fina stunder men var lite jobbiga där emellan eller inte Tiger han skötte sig exemplariskt!


Långben och Tiger :)

Konditionsträning!

Publicerad 2012-02-07 22:29:24 i Allmänt,

Red först en lite halvvild Carlando/Långben! Joggade honom mest och lät honom galoppera bort den värsta överskottsenergin. Älskar hans galopp :D

Sen skutta lite på Tiger med hjälp av mamma. Tredje gången han rör sig över ngt bomliknande och det gick super. Hoppade ett räcke och en oxer på 75 cm!

Sen träning med damerna. Idag var det mycket framridning och konditionsträning. För första gången i år hoppade vi även bana. Wicky var fin på framridningen och Birre sa att hon ser helt frisk ut och att hon bara är konstig för att hon är stel och det tar emot, lättad att höra det från henne för jag litar verkligen på henne! I början hoppade hon super och vi jobbade med låga långa banor i lite intervaller. Sen avslutade vi med en lite högre bana och då var hon ruskigt stark men hon hoppade bra ändå! känns skönt att ha hoppat igenom henne ordentligt innan helgen. Travade av henne länge och väl innan jag böt häst.

Maggan var fin på marken ngt stark kanske. Hon har hoppat bra och inte töntat sig för ngt idag. Hoppade en bana på 110 cm vilket är rekord och hon hoppade runt så fint så, dock skulle jag ta om en linje och då hoppade hon sämre för hon var trött vilket leder till att hon bara blir stark, springig och framtung. Men men nöjd med hästarna idag :D

Hoppning!!

Publicerad 2012-02-07 15:01:38 i Allmänt,

Det hemska provet är över :D har drömt hemska drömmar om de hela natten... det gick helt okej tror jag!

Idag är det som vanligt hoppträning och det är Wicky och Maggan som ska hoppa. Innan hoppningen ska mamma hjälpa mig att hoppa Tiger lite och så ska jag rida Långben får se om jag rider Bananis också beror på hur mycket jag hinner innan träningen för 4 boxar ska mockas och 16 höpåsar ska packas :P


Världens bästa <3

Sen dag i stallet!

Publicerad 2012-02-06 23:29:10 i Allmänt,

Kom hem från stallet vid halv 11 idag och jag har varit ledig... haha men så kan det gå!

Började med att åka dit för att fixa lite saker som inte handlar om mina hästar på förmiddagen. Red även Långben då, han fick jobba med mycket bommar och var fin som vanligt!

Sen åkte jag till världens bästa mormor och pluggade i typ tre timmar. Repeterade till ett sjukt stort och svårt prov jag har imorgon... Fick även massa bullar och god mat :D bästa mormor!

Åkte sen på dirren tillbaka till stallet red ut och busade på stjärnan alltså Toppi! Efter henne red jag ut på Wicky. Har saknat att rida henne väldigt mycket nu när hon tömkörts, Hon var lite konstig idag dock men ändå awesome :D

Red ut på Tiger som aldrig blivit uteriden på söderby. Han var pigg och glad och gillade att rulla på i lite större galoppsprång. Så himla cool kille!

Trimmade Swing en stund i ridhuset och det är ingen direkt skillnad från gång till gång när jag rider honom.

Sen red jag slutligen ut på en förjävlig Banan under tiden Maggan gick i skritten. Usch på henne hon var sjukt jobbig i hanteringen också så efter det totalt värdelösa ridpasset tog jag och gick med henne runt stallen och tränade henne på att stanna när jag stannar och lite så. Då var hon i alla fall duktig!


Jag vill sitta på din rygg igen, det är den bästa platsen i världen <3

En bra dag :D

Publicerad 2012-02-05 23:17:56 i Allmänt,

Idag har jag inte stressat utan tagit tid på mig i allt jag gjort. Dagen började med lite OC innan jag åkte och mockade och fixade maten hos Ron. Sen åkte jag hem väntade på systeryster som åkte med och fotade mig och hästarna lite. Dock va hestisarna arga på alla bilder ;)

Sen hade jag insläppet och efter det fixade jag maten åt mina hästar. Åkte sedan till Ron och red honom upp till Söderby, mamma hjälpte mig att hoppa lite. Han har inte hoppat på ett tag så han var pigg och glad men hoppade lika fantastiskt som vanligt.

Red hem honom och återvände till Söderby, tömkörde en mycket fin Wicky, trimmade en mycket pigg maggan med övergångar och jobbade med långa bommar i trav och galopp på en grym Topanga :D

Sen  kvällsfodra och åka hem.

Alla hästar har fått trimmats lite längre idag vilket ledde till att jag inte hann med lille bananen men jag får prioritera henne imorgon istället :)

Fuck chris keller!

Publicerad 2012-02-04 21:27:53 i Allmänt,

Chris vill inte starta så det är svårt att ta sig hem från Ekerö, blir ingen utgång ikväll heller för hinner inte till tåget...

Men det har varit väldigt trevligt att träffa alla underbara sysslingar synd att man inte gör det oftare dock ;)

Mot ekerö!

Publicerad 2012-02-04 14:17:14 i Allmänt,

Va i stallet vid 8 imorse mockade mina boxar och åkte sen till Ron mockade och fixade maten där innan jag gick med honom till söderby. Fortsatte med gårdagens arbete och idag släppte han efter lite till. Han är ju lite som en planka att rida på marken ;)

Sen hämtade jag upp mamma och så åkte vi till söderby. Hon red Topanga och jag tömkörde Wicky. W fick skritta fram i skritten under tiden jag fixade mat och vatten. Hon var sen riktigt fin i vänster varv och helt okej i höger. Hon fick även skritta av i skritten när jag gjorde ordning Maggan.

Maggan var sjövild när jag tog in henne
hon fick skritta fram i skritten också när jag tog på Wicky alla täcken och släppte ut henne. Sen longerade jag monsterhästen med inspänningar och shit vad hon höll på...

Sen åkte jag hem och duschade och pappa fixade mitt hår när jag sminkade mig, det kallas teamwork! Stressig dag men måste säga att jag faktiskt varit effektiv!

5 månader!

Publicerad 2012-02-03 22:54:21 i Allmänt,

med världens bästa Wicky idag!! Ångrar inte en dag att jag köpte henne hon fyller mitt liv med så oerhört mycket glädje! Kärlek till min finafina häst <3



Första dagen hos mig :D

tjenixen

Publicerad 2012-02-03 22:51:09 i Allmänt,

Efter att ha ätit lunch hos skalis så åkte vi till mig och direkt till Ron där jag mockade och fixade och sen red jag honom på Söderby. Han är rätt så träig att rida på marken men efter att ha gjort massa skänkelvikningar blev han lite mjukare. Han behöver verkligen trimmas ordentligt nu så han kommer i form :)

Sen åkte jag till arninge för skalis skulle köpa ett par jeans på h&m och jag skulle ha köpt ett täcke till Wicky men affären var stängd :/

åkte till mitt stall och red ut på prinsessan Topanga som var viiiiild. Men hon fick trimmas rätt ordentligt ute i snön och var underbar som vanligt! :D

Sen mocka och fixa medan Wicky gick i skritten, sen tog jag in henne och satte på tömkörningsgrejerna och gick ner till lilla ridhuset och tömkörde. Hon var riktigt fin och jätteduktig. Älskar att titta på mina fina häst :') men saknar redan att rida henne!

Maggan fick vila för klockan blev för mycket.

Plugg

Publicerad 2012-02-03 13:12:16 i Allmänt,

Det blev chill igår och idag har jag och skalis pluggat typ hela morgonen! De uppgifterna jag har löst för andra gången i redovisning och beskattning börjar sätta sig nu :)

Ska åka hem om typ en timme och fixa mina finisar till hästar hela kvällen lång. Har Ron idag också så ska åka till hans stall med. Wicky ska tömköras, Topanga ridas ut på och Maggan kanske får jobbas med bommar vi får se :)

Långhelg!

Publicerad 2012-02-02 22:00:26 i Allmänt,

Ingen skola imorgon eller på måndag så nu är det helg :) sitter på tåget påväg hem till skalis vi ska ha en plugg och myskväll.

Hon har varit och hjälpt mig i stallet bäst som hon är!!!

Har tömkört Wicky vilket jag ska göra veckan ut för där gick hon precis som hon ska!

Sen trimma Oscar som var rätt fin, börjar bli kul nu när man kan fokusera på lite mer detaljer.

Sen Maggan och bananen, skalis gick med Maggan när jag red bananen som var rätt seg, det blev många galoppfattningar på henne idag vilket jag nu ska börja träna mer på. Sen gick skalis med B när jag red Maggan. Maggan flyttade jag mycket för skänkeln och sen så blev det massa övergångar. Hon hade energi så det räckte och blev över.

Sen mocka åt mina och Jody, gå med Jody och kvällsfodra. Mina gick i skritten med bebisarna och nu sitter jag här :)

6 månader

Publicerad 2012-02-01 23:37:53 i Allmänt,

Min saknad går inte att beskriva med ord vid det här laget. Kom hem nu finaste busan! Jag behöver dig i mitt liv älskade älskade Candy <3

Onsdagen den 1 februari

Publicerad 2012-02-01 22:54:18 i Allmänt,

Har haft insläppet idag vilket går lite lättare nu för nu ger man lunch i hagarna igen :)

sen red jag Tiger samtidigt som hans ägare red långben. Hoppade ett litet hinder och jobbade med galoppfattningar och tempoväxlingar. Fick massa beröm över de lilla jobbet jag gjort vilket verkligen värmde :D

Sen böt vi så jag skuttade lite på långben också och han var mycket pigg och glad vilket inte är så konstigt för han har vilat i två veckor pga ett sår.

Red även Swing och han var helt okej idag :)

Wicky tänkte jag inte skriva så mycket om men vi har böjt igenom hela henne idag och sådära både högt och lågt utan en endaste böjprovsreaktion pga av att hon har varit lite konstig i en vecka. Men vi ska testa med en liten annan typ av träning i veckan innan vi kör igång som vanligt igen! Hon är bäst <3

svar på fråga!

Publicerad 2012-02-01 22:40:51 i Allmänt,

Vad går du för inriktning i gymnasiet ? :) hur hinner du med alla hästar och plugget samtidigt? Har sett att du pluggar mycket med din mormor, önskar jag också hade en sådan mormor :)



svar: jag går samhällsprogrammet med ekonomisk inriktning. Det är ofta lite stressigt men det gäller att planera sin tid väl. I stallet vill jag inte stressa och jag älskar att jag har rätt mycket att rida på just nu. Jag tar mig tid till det och offrar rätt mycket annat. Men hästarna är det jag lever för. Utan min mormor hade jag aldrig klarat skolan så bra som jag gör. Allting går typ fyra gånger så fort att plugga med henne som om jag pluggade själv. Sen så har jag ett rätt bra schema och nära till både skolan och stallet så där tjänar jag in mycket tid. Jag rider en del unghästar och de rider jag inte jättelånga pass på runt 30-40 minuter vilket gör att jag kan rida 1,5 häst när andra rider 1. Alla borde ha en mormor som min faktiskt hon kan alla mina ämnen och hjälper mig när som helst vart som helst. Tack för frågan! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela