Malin Åkerström

En vecka kvar

Publicerad 2015-05-28 20:37:23 i Allmänt,

Om en vecka får jag mitt efterlängtade sommarlov. Ändå känns det som en evighet kvar. Idag fick jag tillbaka den sista anatomitentan som jag även den fick VG på men ändå inte helt nöjd ;)

Contendra har joggat ute idag efter gårdagens träning. Mjuk och fin var hon! 

Chanova har guppat över lite sockerbitshinder och är väldigt pigg för tillfället men även om hindren är 50cm så är känslan så bra. 

Topanga skrittar och galopperar och är äntligen påväg igång. Jag red henne måndag och onsdag och ska rida henne imorgon med. 

Wicky min älskade Wicky var väldigt dålig i kolik i veckan :( nu mår hon tack och lov bra. Vill inte leva utan henne vid min sida. Hon har lärt mig om vad riktig kärlek till en häst verkligen innebär. Allt handlar inte alltid om resultat och tävlingar. Under våra 3.5 år tillsammans har vi tävlat under ett år och även om det inte ens går att sätta ord på lyckan jag känner på hennes rygg så är jag så lycklig över att hon finns i mitt liv. Hennes uppsyn och personlighet är värt mer än något annat. Såklart vill jag så himla gärna att hon blir frisk och kommer tillbaka men det allra viktigaste är att hon är lycklig och oavsett vad så kommer jag alltid att älska henne gränslöst mycket. 

Det är grupparbeten i skolan just nu och imorgon har vi redovisningar... Men på söndag ska äntligen få tävla och på favvo-Maggan dessutom så det är grymt. Virus ska också med så dubbelt så roligt! 



Lotta träning

Publicerad 2015-05-27 21:30:09 i Allmänt,

Idag har jag varit iväg med Contendra och hoppat för Lotta. Bara små hinder som vi jobbade med idag. Att hoppa på styrka och med ett extra steg på alla distanser. Viktigt att få igenom hästarna ordentligt. Även om denna övning inte är Contendras paradgren så skötte hon sig. Ett par galoppsprång efter varje hinder är hon lite sprattlig men kan galoppera emot avspänt i en låg form. Det handlar om styrka, mer rutin och träning för henne, sen måste hennes pilot rida bättre också! Duktig häst och nyttig träning!


Nytt fint täcke har hon fått!


Gräs förtjänar hon efter såklart!

Måndag

Publicerad 2015-05-25 21:22:33 i Allmänt,

Ny vecka och nya tag. Inte för att den förra var speciellt dålig. Denna vecka ska jag äntligen trimma mer ordentligt på Contendra efter en vecka med mest jogging ute på åkrarna. Hon är mest vild, spänd och tittig för tillfället så dags att återfå formen igen. Hon är en väldigt svår häst, en av de svåraste jag har haft men ändå så rolig att jobba med. Känslan när man får till det slår liksom allt annat. Älskar att trimma på henne!

Chanova ska gå lite varannan dag nu tänkte jag eftersom hon har haft en rivstart i sin utbildning till hopphäst. Åker ev till Vällsta och gör som en egen pay and jump innan hennes tävling om 2,5 vecka. 

Topanga ska börja sättas igång på riktigt också vilket ska bli så kul, min prinsessa <3 

Slutklämmen i skolan just nu med grupparbeten och redovisningar och lite extra jobb på det gör vardagen allt annat än stillsam. Såklart kul när det händer saker men ska bli otroligt skönt med sommarlov..


Hittade bilder från Strömsholm förra året. Saknade fina Zero Summer <3

Chanova

Publicerad 2015-05-24 00:31:47 i Allmänt,

Super duktig liten häst på pay and jumpen idag. Fick äntligen en anledning till att polera henne ordentligt och lacka hovarna. Hoppade 90cm två gånger och hon hoppade så fint. Hann inte styra till ett hinder i första vändan och ett ner i andra då hon blev lite trött. Väldigt nöjd med henne och hur hon uppför sig borta med allting runt omkring hoppandet. 




Guldstjärna till Chanova och Princen!

Publicerad 2015-05-21 12:32:57 i Allmänt,

I tisdags var Chanova iväg på sin livs första hoppträning på fina Vällsta. Hennes tävlingsdebut närmar sig så bra att åka iväg och träna lite innan. Hon hoppade så snällt alla hinder och en lite längre bana på 90cm. Mur och grejer flög hon över utan att blinka. Så himla okomplicerad och positiv liten tjej. I helgen ska hon på sin första pay and jump och sen ska vi ta det lite lugnt fram till hennes tävling och bara finslipa på det sista.

Igår var jag på Täby galopp med min saknade vän Tova för att heja på Princen som gjorde sitt första lopp på länge. Vann gjorde han överlägset. De andra hästarna var väl ca 20 meter efter honom när han gick i mål. Vilken stjärna och sjukt vad snabbt hans ben kan springa. 

Contendra har en lugn vecka. Red ut igår och joggade lite. Hon är väl inte i sin bästa form milt sagt. Mest sjövild! 

Nu är jag påväg in till skolan för föreläsningar i eftermiddag. Har ridit Asta och hoppat lite på förmiddagen. Hon har blivit så snäll så jag tror nästan att vi börjar förstå varandra och jag tror att hon accepterar mig nu.. I alla fall lite!



Kvällsmys med min fina häst <3

Publicerad 2015-05-19 23:47:01 i Allmänt,

Stunder som dessa inser jag verkligen hur mycket jag älskar henne och det gör jag oavsett hur höga hinder hon hoppar eller hur hon presterar, jag älskar henne precis för den hon är <3 



Resultat Falun dag 4

Publicerad 2015-05-18 09:18:26 i Allmänt,

Igår bjöd Falun på mycket regn. Det var väldigt blött på banan. Contendra hoppade en 130cm. Superfin var hon. Jag gjorde en miss och därför rev hon ett hinder men eftersom det bara var 4 felfria av närmare 40 starter så kom jag 7a. Kan inte vara mer nöjd med Tendris än vad jag är. Hon har nu verkligen bevisat att 130 inte är svårt för henne och hon är så härlig när hon hoppar som igår. Som hon kan skjuta upp i luften precis hur högt som helst oavsett hur nära eller långt ifrån hindren hon är. Jag är så stolt över henne och utvecklingen hon har gjort under det år som hon nu har funnits hos mig. 

Vi kom hem runt 16 igår så jag fixade med Chanova och pussade på Topanga. De där två gör ju det lite lättare att komma hem. Jag älskar tävlingar och det är alltid lite motigt att åka hem från en. Dalarna har ju bjudit på ett fantastiskt team runt omkring mig, fina hästar, Wicky och mycket mer. 

Nu måndag morgon och tillbaka till verkligheten, har skola hela dagen och jobbar hela kvällen. Men började morgonen med ett litet trimpass på Chanova medan Fredrik lät Contendra jogga några varv på lina. Chanova var lugn men glad över att få ridas igen efter en kortare vila. 



Resultat Falun dag 2 och 3

Publicerad 2015-05-16 22:42:14 i Allmänt,

Igår började jag morgonen med stallfix i Åsas mysiga stall, kanske måste bli inneboende där för jag gillar det. Släppte ut Wicky i stor hage också och hon blev glad och sprang såklart men det går inte ha henne i den lilla hagen, hon trivs inte psykiskt och skadan tål sämre att hon hoppar på den. Om ett par dagar kommer hon i alla fall inte springa så mycket i den nya stora hagen. 

Virus inledde tävlingen med en felfri runda i 110cm. 

Contendra var spänd och framridningen blev inte optimal, det stod ett förfärligt läskigt tält på banan också. Två ner i 120 i trekombinationen där jag inte kom så bra in. Snäll som hoppar är hon. Det är min sak att förbereda henne väl och jag misslyckades, klapp på Contendra i alla fall. 

Maggan gjorde jag en tabbe på och vi rev ett hinder, inget pet direkt men ska man riva så ska man väl göra det ordentligt!? 4 fel blev resultatet och jag tycker Maggan är så fin! 

Idag har jag och Contendra flyttat in på tävlingsplatsen, eller egentligen flyttad vi hit igår men idag är första dagen då vi bara är här. Kul såklart men saknar redan Wicky. 

Dagen har bjudit på 100% felfritt. Maggan hoppade en svår 120 med få felfria och rörde inte en bom. Fantastiska lilla häst. Hon är en stjärna!

Contendra hoppade en maffig 130cm felfritt och blev placerad då det inte heller var så mycket felfria i hennes klass. Kul att hon levererar så bra och jag blir så stolt över henne. Den glädjen jag kände när jag red ut från banan slår så mycket. 


Fantastiska super Maggan! 


Tävling Falun dag 1

Publicerad 2015-05-14 21:36:04 i Allmänt,

Idag har jag haft en så bra dag. Började morgonen med fodring och fix i Åsas stall. Hur mysigt är det inte att ha stallet 20 meter från huset? Ett stall med Wicky och Contendra i gör ju allt ännu bättre också. Trimmade sen på Contendra och borstade och pysslade med Wicky. 

Vi åkte till tävlingen på eftermiddagen och hoppade 110cm med Maggan och Virus. Både två väldigt pigga, glada och felfria. Maggan är för härlig och Virus hoppade fint. 

Har kvällsfixat lite i stallet efter en god middag så nu är vi redo för morgondagen. Då får Contendra åka med också! 

Så härligt gäng här uppe i Dalarna, jag trivs som fisken i vattnet! 



Dalarna

Publicerad 2015-05-13 23:56:53 i Allmänt,

Är tillbaka i Dalarna men denna gång för att tävla torsdag till söndag med Contendra, Maggan och Virus. Bor de första nätterna hos Åsa och Wicky. Perfekt med lite kvalitetstid med min kära häst. Tyvärr är hon trött på liten hage så nu har hon hoppat ut från stillastående några gånger.. 

Annars rullar det på bra, jobbade närmare 10 timmar på mammas jobb igår, vi har börjat mes ny kurs i skolan och endast 3,5 vecka kvar tills sommarlov. Som jag längtar!! Chanova hoppade bana på 90cm idag och galopphästarna uppför sig väl. 

Bästa av allt är att Topanga är frisk!!!!! Ska skritta ngn vecka till och sedan rida igång. 


Kärlek, kärlek, kärlek

Chanova den lilla stjärnan

Publicerad 2015-05-10 13:26:56 i Allmänt,

I fredags började dagen med värsta tänkbara, tenta! Gick sådär men borde klara mig hoppas jag. Fick i alla fall VG på den jag hade innan så det var bra. 

Jobbade sen med bokföringen innan jag åkte till stallet. Joggade Contendra ute en sväng efter den lite tuffare träningen. Pigg som bara den var hon trots att hon borde ha varit trött. Hovis kom och skodde henne och Chanova på kvällen också. 

Igår blev det en lugn och skön dag. Skrotade mest omkring och lät var sak ta sin tid. Red Asta och Princen och båda var snälla. Trimmade på Contendra som var fin och red ut och galopperade på Chanova på åkrarna. Så duktig liten häst. 

Idag har jag hunnit med Asta och Princen och Chanova ännu så länge. Chanova har hoppat kombination för första gången och spetsar öronen och hoppar som vanligt allt jag ber henne om. Hon är modig och har en fin inställning. 

Klockan 3 ska jag kolla på Annas musikal så hann inte Contendra på förmiddagen så får rida henne ikväll. 




Hoppning på schemat

Publicerad 2015-05-08 07:47:48 i Allmänt,

Både i onsdags och igår har det varit hoppning på schemat. 

I onsdags var jag som sagt i Dalarna. Hoppade Virus som är en 6-årig valack och fina fina Maggan. Båda två kändes väldigt bra. Jag ska tävla båda nästa helg så bra att få känna på Maggan en gång innan eftersom det var en månad sen vi tävlade. Virus har jag aldrig ridit så kan ju vara bra att få veta litegrann hur han funkar. Väldigt snäll och okomplicerad. 

Wicky pysslade jag med och sen gick vi en promenad. Eller hon sprang mest i sidled i någon form av passage och själv fick jag kramp i armen. Men det är min Wicky det. Tänk att bara hennes uppsyn kan fylla min själ med så mycket glädje. Hon är speciell hon <3

Igår jobbade jag först med bokföringen, sen hoppade jag bana på Chanova. En bana på allt mellan 60-90cm på 8 språng utan problem. Hon hoppar fantastiskt så fort hindren kommer upp lite i höjd. Känns lovande inför hennes tävlingsdebut även om vi får ligga i hårdträning fram dit. 

Åkte till Asta och Princen och hade lite bommar och sockerbitshinder framme. Båda två var lugna och snälla som små lamm. För ett par månader sedan trodde jag aldrig att Asta skulle kunna galoppera över en bom på utebanan utan att bocka men inte en enda gång gjorde hon det. 

Åkte och skrittde ut på en pigg Topanga innan jag återvände till mina hästar för hoppträning på Contendra för Marcus. Ville inte hoppa henne så mycket men eftersom hon var ganska vild och spänd och övningarna var super var jag med hela passet ändå. Vi hade som vanligt mycket framridning vilket jag älskar och sedan hoppad vi studs och en 7-kombination. Styrketräning och teknikövning för hästarna. Hon skötte sig hoppmässigt som vanligt men var lite väl rädd för saker mellan hindren. Vi fick igenom en del så jag är nöjd i alla fall. 


Hjärtat 


Älskade 

Mot min älskade Wicky <3

Publicerad 2015-05-06 10:59:46 i Allmänt,

Efter en kaos morgon sitter jag nu på tåget mot Dalarna och Wicky. SL suger mest i hela världen och min mormor är min räddare i nöden som vanligt. Världens bästa och så mycket älskad är hon min mormor. Skulle aldrig någonsin vilja leva utan henne! 

Dagarna rullar på även om det är lite körigt, rider Asta och Princen varannan dag vilket är lite mer än vad jag tidigare har gjort. Men det är väldigt kul och mer pengar till plånboken. Princen har utvecklats mycket och Asta blir mer och mer sammarbetsvillig. 

Jobbar med bokföringen varje vecka och har ett 9,5 timmars pass inbokat på mammas jobb nästa vecka. Nödvändigt för att jag ska kunna betala för mina hästar men med heltidsstudier är det lite stressigt. Tenta har jag på fredag också..

Contendra har jag ridit lite lugnt sen hennes fantastiska insats i lördags. Glädjer mig fortfarande mycket efter hennes 130-debut. 

Chanova är pigg som jag vet inte vad men sköter sig i ridningen. Fick jobba mycket med henne i måndags då jag red ut och hon var lite av ett yrväder men annars hoppar hon kortare banor på 60-70cm och hoppar så fint så. 

Topanga är fortfarande skadad vilket suger. En tomhet att inte få mina skogsturer på henne och min själ behöver det mycket. 

Maria vann sin andra Msv B med Pysen i helgen. Ensam felfri var hon och tvåan hade 12 fel.. Stolt storasyster! 



C O N T E N D R A <3

Publicerad 2015-05-02 21:01:22 i Allmänt,

Den där hästen slutar aldrig förvåna mig. 

Idag har vi varit på sundbyholm och skuttat 120cm och debuterat 130cm. FELFRITT hoppade hon i båda klasserna och var så fin och så duktig. Låter kanske inte mycket i de flestas öron och även om jag har tävlat betydligt högre så betyder dagens 130-runda så mycket för mig. För 11 månader sen gjorde hon sin livs första start på tävling och då hoppade vi 95cm. Jag visste inte ens om vi skulle ta oss runt de små hindren. Idag hoppar stensäkert i 120 och gör en fantastisk 130-debut där hon återigen får det att kännas så himla enkelt. Contendra är en svår häst som kräver mycket stöd men nu när hon litar på mig gör hon precis vad jag ber henne om. Vi har jobbat hårt och vägen har varit svår emellanåt men efter idag känner jag verkligen ett stort hopp om framtiden tillsammans med denna stjärna. Tacksamheten är stor och kärleken är enorm för min Contendra. Det bästa av allt är också att det är min häst och ingen kan ta henne ifrån mig. 

Tack Contendra för att du gör ditt yttersta för att hoppa felfritt över alla hinder jag styr dig emot! 



Update

Publicerad 2015-05-01 21:25:45 i Allmänt,

Dagarna går i ett. Igår var det Valborg, jag är inget stort fan av Valborg eller att fira den heller. Förra året på Valborg fick jag åka och avliva min hund Radar som fanns i mitt liv i nästan 16 år. Han är och kommer alltid att vara min bästa vän. I år blev det bättre. Vi hängde hemma hos världens bästa Anna ett helt gäng. Skrattade så jag fick ont i kinderna och blev återigen påmind om att jag verkligen måste hänga mer med dessa sköna människor. 

Idag har jag pluggat hos mormor, varit på möte, ridit Asta och Princen. Fixat mina hästar och tvättat Contendra och putsat hennes saker inför morgondagens tävling. 

Chanova ska ha en stor guldstjärna för hur duktig hon. Hoppade en liten serie i veckan och hon gör det helt perfekt även om hon aldrig har gjort det tidigare. Hennes inställning är såhär "det har jag aldrig provat så det kan jag alldeles säkert" tycker hon är så rolig att jobba med. 

Contendra har varit rätt fin i veckan och jag har trimmat de senaste dagarna så får vi se om jag kan ha koll på grejerna imorgon. Älskad är hon i alla fall. 


Livets vän

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela