Malin Åkerström

Ett besök på sjukhuset

Publicerad 2015-02-27 18:00:12 i Allmänt,

Ligger lite efter här men gårdagen blev allt annat än vad jag hade tänkt mig. 

Började med min sista dag på praktiken. Fick så fina betyg därifrån och uppskattar väldigt min tid på korallen. Tycker att båda mina handledare har varit grymma. På lunchen hann jag hem till min bror och äta. Längesen vi sågs och jag gillar ju honom trots allt så kul att ses.

Åkte till Asta och Princen och trimmade båda. Asta gav mig en flygtur och rastade av sig själv ett bra tag. En galopphäst blir aldrig trött.. Men när hon väl var fast igen så var hon väldigt trevlig att rida. Princen skötte sig som vanligt.

Åkte till mina djur och började med Bosse. Han var lite spänd idag och när jag skulle hoppa upp blev han skrämd av något och flög iväg i en väldig fart. Jag minns inte så mycket då jag flög av och landade på huvudet och fick åka ambulans till sjukhuset. Har en del minnesluckor och kände mig så obehagligt konstig med konstiga och sjuka tankar som hela tiden dök upp i mitt huvud. Resultatet blev en kväll/natt fastspänd på en hård brits och en ordentlig hjärnskakning. Såg inte mycket av sjukhuset då jag bara låg med huvudet fastspänd men jag minns en fantastiskt läkare. Han satt och stöttade mitt huvud efter jobbtid tills hans händer domnade bort. Han gjorde detta för min skull för att jag hade väldigt ont. En stor eloge till honom och ett stort tack för hans stöd! 

Idag mår man väl inte så bra. Ont på de flesta ställen tror jag men huvudet är värst. Har en stor bula i bakhuvudet som gör att jag helst inte vrider på huvudet en endaste millimeter. Har inte sovit så mycket heller då vi kom hem sent och mamma har väckt mig under natten. Men men inget är brutet och tacka gudarna för det! Stackars lilla Bosse <3



Dagarna rullar på

Publicerad 2015-02-25 23:13:40 i Allmänt,

Imorgon är sista dagen på praktiken. Närheten har gjort mina dagar så mycket lättare så jag längtar inte tillbaka till mina långa resor till skolan direkt.. Men men på fredag är jag tillbaka i Huddinge. 

Igår trimmade jag Contendra, det känns att hon tagit det lugnare men är ändå stundtals så fantastiskt fin. Allt kan ju alltid finslipas på men det tycker jag är kul. Speciellt när hon är så fin emellanåt. 

Bosse red jag på och han svängde runt på serpentinbågar i trav och galopperade i båda varven. Så duktig, det är väldigt kul att jobba med unghästar! De lär sig så fort och gör framsteg som man blir helt lycklig av. 

Idag red jag ut på Contendra. Hon är varken den snällaste eller lättaste ute och jag sitter väldigt löst mellan varven men jag vann och vi fick till fina stunder i ett härligt väder. 

Red även ut på Topanga fast under en stjärnklar himmel och en lysande måne. Balsam för själen och så himla mysigt. Veckans utan tvekan bästa stund!

Hann med en middag hos Anna också och nu är jag hemma och har fixat lite papper men ska sova så man orkar med en lång dag imorgon!


Saknad

Publicerad 2015-02-24 21:26:37 i Allmänt,

Som jag saknar mitt lilla troll. Bara att se henne gör ju mig så lycklig. Världens finaste och bästa lilla häst <3 




En lång men historisk dag!

Publicerad 2015-02-23 23:10:31 i Allmänt,

Dagen började med praktik och den slutade vid 16. Då åkte jag direkt till Asta och Princen som båda hoppades. Fina och lydiga båda två. 

Åkte vidare till mina hästar och började med att trimma på Contendra som fick på sig sin sko idag. Betydligt finare än väntat eller hon var faktiskt rätt fin. Tycker så mycket om att trimma på henne. Trimmade i alla fall ordentligt idag och det gjorde mig lycklig efter en helg med ofrivillig vila från ridning på henne. 

Sen hände det historiska!! Bosse har galopperat för första gången med ryttare. Han var så lugn och snäll att trava på så jag provade lite galopp och det gick fint. Duktiga bebis!!

Åkte sen till stall nummer tre och hjälpte Maria att hoppa studs på Topanga. Toppi är den bästa <3 

Nu sovdags!


Söndag och slut på helgen

Publicerad 2015-02-22 22:14:58 i Allmänt,

Imorgon är det back to reality deppigt nog.. 

Spenderade halva dagen hos Fredrik innan jag återvände hem. Åkte till mina hästar och mockade och ryktade på Contendra innan mamma kom och vi red Bosse. 

Bosse börjar bli allt med stadig i trav och jag kan lägga volter och vända snett igenom hur lätt som helst och trava i längre stunder. Han är väldigt pigg till en början men blir lydigare ju mer man travar. Duktig liten bebis!

Contendra fick jogga en stund på lina idag också och hon är så fin och jag blir så stolt över att hon faktiskt är min häst. Gillar henne mer och mer och ser fram emot tiden vi har framför oss. 

Kvällen spenderar jag hemma själv. Lugnt och skönt men vill ha helg mer. 

<3 dig

Helg <3

Publicerad 2015-02-22 00:08:15 i Allmänt,

Igår var jag som sagt i Huddinge igen. Hade lika gärna kunnat stanna hemma dock då det inte alls var några bra föreläsningar. 

Efter skolan åkte jag direkt och Red Asta och Princen. A var lite lugnare än i måndags men fortfarande väldigt pigg. P var fin!

Sen till mina hästar, C skulle jogga lite lätt på lina för att hon borde ha lite träningsvärk efter hoppträningen. Men hon hade tappat en sko och trampat upp ena sidokappan i hoven så tog bara bort skon och borstade. 

Red istället Bosse som kunde trava så fint och lägga volter och allting. Fredrik var med och hjälpte mig vilket var tur för annars hade jag nog varit hemma närmare midnatt. Vi var även hos Topanga och jag hoppade henne. Hon kändes superfin och kan som vanligt rädda alla mina dagar till en bra dag. Vi kom väl hem runt 22 och kollade bara på film innan jag somnade. Kan ha hänt att jag somnade under filmen också..

Idag blev det sovmorgon innan jag åkte och red Asta och Princen. Båda kändes fina idag och Asta betydligt lugnare. Fixade sen mina hästar. Contendra fick jogga på lina lite lätt. Vågar inte göra så mycket för hoven är lite trasig. Känner mig helt uppgiven som inte har mina hovslagare på runsten kvar. Hade jag ringt en av dem så hade han kommit inom en timme liksom.. 

Åkte sen till mormor och skrev en uppsats innan jag rullade vidare till Jenny för en nostalgi kväll! Världens bästa Bonds <3 

Princen

Träning

Publicerad 2015-02-20 07:55:41 i Allmänt,

Dagen igår blev ju riktigt bra när Matilda sa att hon kunde följa med mig till stallet. 

Vi började med Bosse innan träningarna drog igång och han var så duktig. Satt upp utan problem och travade runt många varv och kunde byta varv, stanna och starta trots en massa hinder och 3 andra hästar. Duktig liten häst, så kul med dessa små hästarna för man blir så lycklig när de gör framsteg. 

Tränade sen Contendra för Marcus. Hon var fin och avslappnad nästan hela passet och Marcus sa att hon såg mycket bättre ut än förra gången. Vi hade rätt mycket av våra läskiga hinder inne men hon hoppade allt så snällt. Vi hoppde en bana på 36 språng och jag red den på 110/120. Rätt saftigt för C men nyttigt. Hon skuttade runt felfritt och var riktigt lydig sista varvet på banan. Hon blev rätt flåsig men ändå orkade hon hoppa fint. Det finns hopp för min lilla häst <3

Rundade av kvällen hemma med middag tillsammans med Matilda och Fredrik kom efter att ha varit borta i Norge. Nu sitter jag på detta tråkiga tåg mot Hiddinge och skolan.. Känns inte ett dugg motiverande! 


Sista praktikdagen denna vecka

Publicerad 2015-02-19 15:28:13 i Allmänt,

Är inne på sista dagen på praktiken denna vecka och det har varit både nyttiga och lärorika dagar med många olika typer av fall att jobba med. 

Har väl främst varit här mellan 8.30-16 på ett ungefär vilket har gett mig mycket mer tid i stallet och jag har inte ens behövt skynda mig. Vilket har resulterat i att jag har hunnit rykta och pyssla och låta var sak ta sin tid. 

Trimmade Contendra i tisdags med dessa eviga övergångar. Hon är rätt trevlig att rida på marken just nu även om mycket ska förbättras. Red även Bosse med hjälp av mamma och det var lite svårt tyckte Mr B till en början. Först var det lite trassligt med att sitta upp och för första gången var det andra hästar i ridhuset så Bosse var lite spänd. Men jag lyckades trava runt och byta varv och vända över i ridhuset. Väldigt duktigt för att vara fjärde gången han travar med ryttare. Bra att han får lite miljöträning. Han kunde möta andra hästar utan problem, det svåraste var om ngn annan smackade! 

Igår red jag ut på Contendra och Topanga och pysslade om Bosse. C är lite klurig ute men vi fick till det och T lika fantastisk som vanligt! 

När jag slutar vid 16 idag blir det direkt till stallet för att hinna med Bosse innan träningarna och sedan ska jag träna för Marcus med Contendra igen! 

Min Gostendra <3

Update

Publicerad 2015-02-17 13:40:10 i Allmänt,

Jag tror att jag ligger lite efter med den dagliga uppdateringen här. Har väl inte hänt så mycket speciellt.

I fredags trimmade jag Contendra, red Asta och Princen, hjälpte Maria med Topanga och red Bosse för första gången. En viktig sak att nämna kan ju vara att Bosse inte är inriden. Han är insutten och skrittad på. En väldigt känslig individ och jag håller på att lära känna honom och hur han vill bli hanterad. 

I lördags tävlade jag som sagt, red sen Bosse och sedan ut i skogen på Topanga. 

I söndags joggade jag Contendra ute, red Bosse och hoppade en superfin och fantastisk Topanga. 

Igår trimmade jag på Contendra och red Asta och Princen. Asta var väldigt pigg igår!  

Bosse har jag lyckats både skritta och trava själv på och över mycket upp och avsittning. Han är pigg och framåt men känslig. Jobbar honom alltid en stund från marken innan jag sitter upp. Vi avvaktar ett tag med galopp tror jag, ska nog träna på att styra och stanna ett tag till i skritt och trav. Gasa har han väldigt lätt för ;) 

I övrigt så har jag just nu praktik och min praktik är i Vallentuna vilket är nära och väldigt smidigt! 



Wicky <3

Publicerad 2015-02-15 22:36:36 i Allmänt,

I torsdags åkte min älskade lilla häst till Dalarna. Hon är hos bästa Åsa och det är nog en av få personer som jag känner att jag litar på kommer ta hand om henne på bästa sätt. Wicky kommer ha det super och de har möjlighet att uppfylla allt som kan göra hennes långa vila så bra som möjligt. 

Men satan så tufft livet känns utan henne nära mig. I 3,5 år har vi hängt tillsammans. Jag valde Wicky med hjärtat och hjärtat sa direkt att detta är hästen i mina drömmar. Jag skulle till varje pris ha henne i mitt liv. Även om denna tid inte har varit som jag hade hoppats eller trott så är jag så otroligt glad och tacksam över att hon är min. Hon är min bästa vän och en stor trygghet för mig. Hon har funnits med mig vart jag än har varit och hon har förgyllt mina dagar på hennes rygg men också alla dessa dagar vid hennes sida. Hon har låtit mig gråta i hennes päls, hon har låtit mig sväva fram över ängar, över hinder, på tävlingsbanorna och hon har alltid funnits där och tack vare henne har jag tagit mig igenom så mycket som skulle ha varit så mycket svårare utan henne. Jag kan titta på henne och känna ren lycka i hela själen. Hela hennes uppsyn och livsglädje är inspirerande och så fantastisk. Hon kan få mig att ligga dubbelvikt på marken för att jag skrattar så mycket. Hon är en häst men hon är en häst med det lilla extra och framförallt så är hon min häst. 

Att jag har tagit beslutet om att låta henne flytta är ett beslut i hopp och tron om att det är det bästa för henne. Men samtidigt känns det som att jag har svikit henne. Vi har ju kämpat oss igenom alla våra hinder tillsammans. Jag känner mig elak och självisk. Nu tänker ni säkert att det bara är en häst som inget förstår och jag menar inte att Wicky på något sätt är smartare än andra hästar heller. Men Wicky är min dyraste ägodel som jag värderar så otroligt högt, som förtjänar allt det bästa man kan erbjuda en häst och jag hoppas att hon känner sig lycklig. Allt jag vill och jobbar för är att hon ska vara lycklig. Det är allt som har någon betydelse. 

Varför jag ska älska så mycket är frågan. Det gör stunder som dessa så svåra och sorgliga. Men stunder då saker rullar på bra är jag en väldigt lycklig människa och jag vill älska. Jag älskar känslan att bli älskad och det är något framförallt min mamma får mig att känna. Att älska och att bli älskad är två viktiga områden här i livet och jag är en människa som älskar djupt och innerligt. 

Jag älskar min Wicky gränslöst och jag ska kämpa för att få henne tillbaka. Jag kommer aldrig ge upp hoppet om henne och jag kommer alltid göra allt jag kan för att få hennes liv så bra som hon får mitt. 


Resultat Hamre

Publicerad 2015-02-14 20:48:22 i Allmänt,

Uppstigning 05.00 för att ta min lilla Contendra och åka till Hamre och skutta två klasser.

Räknade ut att detta endast blev hennes åttonde tävling och ändå sköter hon sig så bra.

Felfri i 110cm, lite spänd men bättre än i Lurbos första klass. Hon rörde inte en bom och hoppar verkligen 110 på ett väldigt enkelt sätt.

För att slippa vänta så länge hoppade jag för första gången i avd A i 120cm. Vill ju absolut inte rida fort på henne då hon ska hitta sin språngkurva först. Banan bjöd på 15 språng så en längre bana än vad hon är van vid. Banan var inte bara lång utan rätt maffig för att vara 120. Dubbelt felfri skuttade en lugn och fin Contendra runt banan. 

Om ni bara visste hur stolt jag blir över henne. Hon är en tapper liten kämpe som mer och mer gör allt för mig. Så tacksam för att ha henne och för att jag fick möjligheten att köpa loss henne. Nu har hon 6 felfria starter i rad och jag är så glad över att få vara ryttaren som lotsar henne runt. Min framtida stjärna <3 


Torsdag

Publicerad 2015-02-12 21:25:40 i Allmänt,

Dagen började med fix hos Wicky. Älskad start på dagen och min fina fina häst är så otroligt betydelsefull i mitt liv<3 

Åkte sen till Topanga och hjälpte mamma med henne. Red en stund själv också och övade lite inför det kommande dressyrprogrammet jag kommer rida när vi startar vår livs första fälttävlan. 

Sen tillbaka till mina hästar och mockade lite innan Åsa och Bosse kom. Bosse är en liten söt häst som Åsa äger men som ska få hänga med mig och förhoppningsvis bli hopphäst. Vi åkte hem till oss och fikade lite innan jag återvände till stallet för att installera Bosse ordentligt och trimma på Contendra. Trots lite lugna dagar var C fin och avslappnad. 

Nu ska jag nog bädda ner mig i sängen och försöka sova tidigt. Börjar tidigt i skolan imorgon och tänkte åka förbi stallet på morgonen och se så Bosse överlevt natten. 



På banan igen

Publicerad 2015-02-11 23:27:33 i Allmänt,

Eget arbete på valfri plats är mitt favoritämne i skolan och både idag och imorgon säger schemat att det är de som gäller. 

Började dagen hos Wicky idag och lindade och tog ut henne i den lilla rutan. Solen sken och som hon har njutit där ute. Älskade lilla hästen borde få gå på gröna ängar och vara lycklig. För det allra viktigaste är att hon är lycklig.. 

Åkte vidare och red Asta och Princen och vi är inne i en bra period. Asta skuttar lite lätta övningar och vi tar det försiktigt framåt och Princen har vi inte börjat hoppa ännu men jobbade lite med bommar idag. 

Åkte tillbaka till mina hästar och världens bästa Håkan kom ut och tittade på Wickys ben eftersom jag oroar mig över det. Inga direkt positiva besked blev det vilket känns tungt riktigt tungt. 

Red sen ut på Contendra vilket gick rätt bra. Väldigt pigg efter 2 dagars vila och väldigt vild när en rådjursincident inträffade men annars fin. Min stjärna!

Åkte sen och red ut även på Topanga. Vi busade och galopperade i mängder bara för vi älskar det så mycket. Att en liten häst kan ha ett så stort hjärta! 

Har precis lämnat in min första hemtenta vilket känns lite skrämmande men det får bära eller brista. 



Resultat Lurbo

Publicerad 2015-02-10 17:11:38 i Allmänt,

Båda hästarna hoppade 110 och 120cm men Contendra i avd b och Topanga i avd a. 

Contendra var felfri i båda klasserna men finast i 120-klassen. Lite spänd i den första vilket inte är så konstigt då det var ett tag sen hon var ute. Men supernöjd över hennes insats och många av hennes språng som hon gjorde så bra. Vi har en lång väg att gå men hon visar hela tiden vilken stjärna hon är. 

Topanga fick ta Wickys plats. Har inte hoppat T sen november så lite ringrostiga men vi känner varandra väl nu. 0+4 fel i 110 då jag svängde så snabbt så hon slog i hinderstödet och rev de två sista i 120. Lite onödigt med hon var ngt matt och min sista klass för dagen med feber så inte optimala förutsättningar. Hur som helst känns hon fräsch, positiv och fin. Älskade lilla häst <3


Nästan döende

Publicerad 2015-02-09 20:04:13 i Allmänt,

Som rubriken lyder känner jag mig. Det där med att gå till skolan sprack då jag har legat med väldigt hög feber hela natten och morgonen. Vi hade ett obligatoriska och viktigt seminarium men jag fixade inte att gå dit. Dumma influensa som jag har fått. 

Fick avboka allt som heter ridning idag också och det ska mycket till innan jag gör det. Jag och pappa pallrade oss upp till Wicky vid lunchtid och lät henne gå en stund i en ruta då hon nu sparkat sönder boxen 6 gånger på två veckor.. Hon verkade uppskatta en stund i det fina vädret i alla fall. Jag mockade och fyllde torv och sen var jag mer död än levande. Så sängen har jag umgåtts med hela eftermiddagen. 

Febern är påväg upp igen och just nu är jag på väg till stallet för att fixa Wicky en gång till. Har ett annat viktigt seminarium imorgon så får se om jag grejar att gå på det.. 


Du är kärlek<3

Dagen före tävling

Publicerad 2015-02-07 23:23:27 i Allmänt,

Dagen började med en efterlängtad sovmorgon. Superskönt var det verkligen. Var hos mina hästar vid 11 och mockade och morgonfixade Wicky innan jag rullade vidare till Asta. 

Red Asta med lite bomövningar och även idag var hon lugn och snäll. Börjar ju nästan bli en vana. Efter henne red jag Astas ägares andra häst Princen som jag också ska börja rida. Han var betydligt lugnare men inte helt igång ännu så joggade mest. Bra extrajobb jag har måste jag säga! Både Asta och Princen är 6 år gamla och håller på att hoppas in. Både tävlar även galopp på sidan av så det är därför det är bra fart i Asta. 

Efter A och P hann jag med en lunchdejt med världens bästa Matilda. Hon är så himla bra! 

Rullade sen vidare till Topanga och red ut på henne i den härliga snön. Mockade åt henne och Pysen också innan jag åkte tillbaka till mina hästar. 

Trimmade Contendra en inte allt för lång stund då hon har gått tufft men behövde verkligen inte rida mer då hon var lugn och avslappnad från början till slut. 

Fixade sen Wicky, mockade igen och putsade samt packade inför morgondagens tävling. Var väl klar runt 21 skulle jag tro. 

Nu ska jag krypa ner i sängen, känner mig lite halvsjuk så hoppas det är bättre imorgon :)


Äntligen fredag

Publicerad 2015-02-06 09:38:19 i Allmänt,

Just nu sitter jag på tåget mot skolan för sista skoldagen denna vecka. Har som vanligt mockat åt hästarna och matat Wicky med godis och gosat med henne. Nästa vecka ska hon ev få gå ut i sjukruta. Även om den inte är större än boxen så blir det ett miljöombyte för henne. 

Ligger lite efter här igen så får skriva ikapp. I onsdags red jag ut och busade med Topanga i snön. Svårslaget och så fantastiskt roligt. 

Igår hade jag eget arbete men dagen var fullspäckad i alla fall. Åkte hemifrån strax före 9 och kom hem närmare 21.30. Började dagen hos mina hästar med mockning och så. Efter det åkte jag till stan för att ta en bild för att få e-tjänstelegitimation. Sen rullade jag till Väsby och red Asta. Hon var lugn och snäll även igår. Direkt från henne åkte jag till mormor och åt lunch samt pluggade i några timmar. Hemtentan börjar äntligen bli klar bara dumma referenser kvar... Direkt därifrån åkte jag till Topanga för att hjälpa mamma med lite piaff. Sen lämnade jag min bil på verkstad och efter det avslutade jag kvällen med ryktning på Wicky och hoppträning på Contendra.

Första träningen på länge för mig. Jag tränade för Marcus Westergren. Jag har aldrig gjort det förut men kommer garanterat att göra det igen. I början var C mest vild och spänd över allt liv det plötsligt var ridhuset. Men jag fick mycket tips och allt eftersom slappande hon av. Hoppade gjord hon bra även om jag gjorde missar som jag aldrig brukar göra. Lite arg på mig över det.. Men jag har inte tränat på vad som känns som en evighet så kanske därför. Hon hoppade en del superfina språng och utvecklingen går framåt men precis som Marcus sa så har jag inte en så lätt häst och jag har mycket jobb kvar. Känns bra att bli ordentligt igenomhoppade inför helgens tävling i vilket fall som helst. 



Onsdag

Publicerad 2015-02-04 10:06:24 i Allmänt,

Har mockat åt båda hästarna på morgonen och sitter nu på tåget mot skolan. Börjar även idag klockan 11. 

Igår gick seminariumet vi hade väldigt bra. Men vi har två nya + en hemtenta till nästa vecka så ingen lugn stund ännu direkt. Slutade lite före 17 vilket var bra för jag tog tid på mig i stallet. När jag kom dit hade Wicky sparkat sönder väggen till sin granne och fixat två revor på hasen.. Ryktade och körde med massageborsten på henne och självklart fick hon massa godis innan jag lindade och satte in henne i boxen igen. Stallägarna lagade boxen medan jag fixade med henne.

Contendra ville såklart också ryktas så det fixade jag innan jag trimmade henne. Måste säga att hon är inne i ett flyt just nu och är superfin. Finns såklart saker att jobba med men jag är nöjd varje pass och galoppen fungerar super.

Hade även finbesök i stallet i form av Bell, Fanny, Bells pojkvän och kusin. Bell kanske börjar bli en hästmänniska vem vet!?  

Idag ska jag bara rida Topanga men åker och mockar en vända till åt de andra och pysslar med Wicky. 

Wickys försök till att bli fri.. 

Livet

Publicerad 2015-02-03 09:58:56 i Allmänt,

Livet rullar på, mitt liv är ju helt annorlunda från ett jag bara för en månad sen hade. 

Igår var det måndag, det som ska vara sämsta dagen på veckan. Men min måndag var bra, en av de bästa vardagarna sen jag började skolan. Var i skolan 10-14.30 och mockade åt Wicky innan. Efter skolan åkte jag direkt till Asta som var lugn och snäll. Har hittat ett sätt jag ska prova rida henne på i en period och hade det bettet och tränset hon gillar mest. Känsligt litet sto den där Asta och med mycket tryck i sig. 

Åkte sen till mina djur och spenderade några timmar där. Mockade och fixade sedan Wicky i en timme, ryktade och bytte bandage. Första gången på en vecka som hon fick gå ut ur boxen till stallgången. Tror hon gick kanske totalt 4 meter eller så. Stackars min lilla älskade häst <3

Sen ryktade jag en stund även på Contendra innan jag red henne. Hon älskar att bli ryktat och står nästan med huvudet i marken och sover. Trimmade henne med mycket tempoväxlingar och hon var så himla fin i galoppen. Traven var okej men galoppen var grym både åt höger och vänster. I veckan väntar både hoppträning och tävling för henne :D 

Var väl hemma runt 21 och hann ta det lite lugnt innan jag satte på ett avsnitt av min serie att somna till. Händer aldrig att jag hinner det på vardagar så det uppskattas. Idag börjar jag 11 men slutar 17.. Har mockat åt båda hästarna på morgonen och proppat Wicky full med godis. Faktiskt en bra start på dagen att få åka förbi stallet och mina stjärnor. 



Hästar jag tränat och tävlat under min tid på Runten

Publicerad 2015-02-02 15:55:32 i Allmänt,

Ghisela 
the one and only. Jordens bästa häst som låtit mig uppleva så mycket. Tillsammans har vi varit med och tagit lag-sm Brons, kommit 6a på YR-sm, tait flera placeringar i svår hoppning och hoppat 150cm med bra resultat. Vi har tävlat internationellt och tagit många värdefulla placeringar. Jag kommer alltid vara henne evigt tacksam för allt och föralltid kommer jag att älska henne!
 
Britt 
Fina, fantastiska och speciella Britt. Vi har tillsammans tävlat till och med 145cm. Hon har tagit en hel del placeringar i 135cm och även med henne har jag tävlat internationellt. Finns ingen så personlig häst eller en häst som är som hon. Britt betyder väldigt mycket för mig med alla hennes egenskaper och jag saknar hela hennes uppsyn. Det är alltid med nöje man sitter på hennes rygg.
 
Zero summer
Kungen är han även kallad. Summer är den häst som jag har vunnit allra mest med. Jag har ridit honom i 2st YR-SM och har flera placeringar i 140cm. Startat 145, tävlat internationellt och deltagit i en höjdhoppning i Norge har vi också gjort. Han är kung och väldigt snabb och försiktig. Känslan att rida honom i en omhoppning är väldigt härlig. 
 
Dunder Divan cc
Diva är en liten prinsessa med en vilja av stål men med ett hjärta av guld. Hon är en fighter och kan allt. Hoppar så man får gåshud och oftast felfritt. Jag har ju tävlat henne som 5 och 6 åring och vi har felfria rundor i 130cm, startat falsterbo och breeders. Så kul resa med henne <3
 
Coolavin Drifter
Jag har tävlat denna lilla söta häst som 4 och 5 åring. Han är liten men lite av en kanonkula. Han har som sitt år som 5-åring vilken stjärna han är. Gick breeders och har många felfria 120 och även hoppat 125 felfritt. Missade Falsterbo men hade tillräckligt många felfria 120-rundor men han är en stjärna oavsett. Har man Drifter med på tävling vet man att man får en rosett med hem. 
 
Coolavin Calette
Calette red jag som 4-åring innan vi sålde henne. Svarta pärlan var ett av hennes smeknamn Callesprett också. Henne trodde vi alltid på då hon hade en sådan spänst och fint hopp. Gjorde sina 3 felfria 1m klasser som 4-åring och var en häst jag verkligen gillade. Jag har alltid fastnat för lite speciella ston. 
 
Runette
Rune som vi kallar henne tävlade jag bara i några månader innan hon skadade sig. Hon var då min favorit, så otroligt trevlig att rida och ville alltid göra sitt bästa. Hann starta en 130cm och hade ngn vinst och placeringar i 120cm. Världens bästa psyke har denna lila fina häst.
 
Cnocbán Silver Shadow
Silver var stallets charmtroll innan han såldes. En övervuxen connemara som man kunde göra allt med. Tränade både hoppning, dressyr och terräng på honom. Tävlade upp till 120cm med felfria rundor upp till och med 110cm. 
 
Ziramis
Zirre var en D-ponny som vi hade på försäljning. Vår första kund till försäljningsstallet. Tävlade inte honom men tränade honom hemma och hoppade banor på runt 110cm. Supersnäll liten ponny på alla sätt.

Develope 
Loppan hade vi på försäljning. Knappt tävlad när hon kom till oss, jag tävlade henne med placeringar upp till 125cm. Kunde sätta upp hur höga hinder som helst och hon hoppade. Väldigt trevlig att rida på marken också. 
 
Game Royal 
Det var världens snällaste och mest okomplicerade kille. Även han var på försäljning och jag tävlade honom upp till 120cm med placeringar i 110cm. 
 
 
Zalise
Zally hade vi på försäljning. En häst man med nöje och lätthet red varje dag. Hon var rätt perfekt byggd, otroligt välriden och hoppade med fin teknik. Vi tävlade upp till 120cm med placeringar. 
Zally utan vitt i ansiktet
 
Label Line H
Laban är en kärlek jag har i mitt liv och en häst jag är tacksam över att ha fått uppleva. Vi hade honom under en lite längre tid på försäljning så jag hann komma honom ganska nära. Vi tog oss från 120-140 och han hade placeringar i 130cm. En fantastisk häst med mycket hopp i sig. Om jag måste komma på en nackdel med honom så blir det att han hoppar så högt så jag nästan trillar av. Snygg och grym är vad han är!
 
 
 
Thindra 
Thindra var ett spänstigt litet sto. Hon hade inte så mycket rutin när hon kom till oss men vi tränade och tävlade 110cm. Hon var också på försäljning. 
 
 
Carat 8
Carat var ett sto med världens avstamp och så var hon super försiktig. Man fick en otroligt härlig känsla i varje språng och hon hoppade väl och noggrant. En häst jag tyckte mycket om att arbeta med. Vi tävlade upp till 130cm felfritt.
 
Carlando T
Carlando hade jag på träning och tävlade upp till 130cm med placeringar i 120cm. En häst med stora kvalitéer. 
 
Sherekaahn af sol
Tiger hade vi en lång period hos oss för träning och försäljning. Han gjorde sin första start som 6-åring 2014 och vi startade 125cm tillsammans och 120cm med felfria resultat.
 
Matanza 
Matanza är en D-ponny vi hade på försäljning. Hoppade runt 100cm banor på henne hemma och red ngn pay and jump. Pigg och välriden ponny. 

Fighting Spirit 
Spirre hade vi bara hos oss i ett par veckor och nu befinner han sig på det evigt gröna ängarna.

Leva
Leva var en 5-åring som haft föl som jag red i ett par veckor innan uppfödaren köpte tillbaka henne.

Tingeling
Tingeling red jag sista veckan på Runsten och provade på lite av varje. Trevlig, lättsam och rolig häst. 

Cybelle
Bella har jag mest bara hanterat men red henne en gång innan jag slutade. Hon är väldigt grön men har som jag tidigare nämnt samma pappa som min kära Ghisela. 

Hästar som har tillhört mig personligen

Valida W
Calida hade jag för min egen skull. Den spänstigaste häst jag någonsin suttit på och så rolig att rida. Känslig som tusan och västligt pigg och framåt. Tävlade henne upp till 140cm med flera vinster och placeringar upp till 130cm. Tyvärr höll hon inte så därför har jag inte henne längre. En häst jag aldrig kommer glömma <3

Contendra 

Contendra fick jag i slutet på april för min egen räkning istället för Calida. Idag äger jag henne. Hon har gått från noll till 120cm och jag är otrolig glad över henne och ser fram emot att jobba med henne varje dag. En spännande häst som aldrig blir långtråkig och en häst med mycket att ge om jag lyckas matcha henne på rätt sätt. 

Wicky 
Hon är ju mitt lilla lyckopiller sedan september 2011. Nu kallas hon dock mest för otursfågel.. Älskar henne gränslöst och kommer aldrig att ge upp hoppet om att en dag få nå våra mål. Vi kämpar tillsammans genom alla ups and downs livet har att ge oss. Bara genom att titta på henne gör mig glad. Hela hennes uppsyn gör mig lycklig i själen. Vi har tävlat 130cm med placeringar för 2,5 år sedan innan hennes första skada kom. 

Topanga 
Hon är min allra största kärlek och bästa vän här i livet. Utan henne känner jag mig inte hel. Hon är min trygghet och min älskade prinsessa <3 vi har tävlat upp till 130cm. Hon har gett mig runt 35st vinster och har omhoppning som specialitet. 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagsångest

Publicerad 2015-02-01 23:16:30 i Allmänt,

Söndag och helgen är redan över.. Känns knappt som man hinner ett endaste dugg innan man måste gå tillbaka till skolan. Känns som att kommande vecka kan bli lång..

Dagen bjöd i alla fall på sovmorgon och sedan stallet. Fixade Wicky och mockade innan jag red ut på en pigg Contendra. Fina hästar <3

Åkte sen till hjärtehästen (Topanga) och klippte henne och Pysen. Topanga ryktade jag även på. 

Tillbaka hem efter det  för en snabb dusch och byte av kläder. Kvällen har jag spenderat i Bandhagen hos bästa Jenny. Åkte förbi och mockade åt Wicky en gång till på vägen också. 

Fy så jag saknar Jenny och hästarna och mina andra kollegor. Drömde om Runsten inatt och vaknade helt deppig över att jag aldrig får uppleva det där igen.. Allt hade känts så mycket lättare om W var frisk.. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela