Malin Åkerström

Det närmar sig..

Publicerad 2015-09-29 21:44:24 i Allmänt,

Ännu en dag närmare tentan och jag kan väl inte mycket mer än igår.. 

Men jag har i alla fall haft två bra dagar. Contendra var super igår när jag red ut, kändes som vanligt igen. Idag har vi tränat dressyr för Birre och fått nya tips och vägar att använda oss av. Hon skötte sig så fint och kunde till och med visa upp vilken stjärna hon kan vara. Skönt att ha ngt man kan bryta mönstret med nästa gång hon får sitt ryck. Hon är så älskad den där speciella hästen!!

Wicky har jag bara hunnit gå 40 min med både igår och idag vilket gör att mitt samvete över henne är mycket dåligt. Får försöka kompensera det i resten av veckan. Men vet ni något väldigt bra!? Hennes sena har blivit mindre svullen!! Typ första gången som det har blivit någon skillnad. Hoppas att det medför något positivt. 

Princen går som tåget och rids ganska mycket just nu. Han ska trappa ner framåt helgen så han har full speed inför nästa veckas lopp. 

Asta den lilla stackaren missar sitt lopp imorgon och ska vila lite nu.. Väldigt tråkigt. 

Nu är det dags för förhör på alla dessa instuderingsfrågor jag har. Kanske någon mer fastnar om jag har tur! Jag har ändå en lyxvecka då jag bara behöver åka till skolan på fredag vilket innebär att jag slipper kriga med dessa tåg och bussar fram tills dess.

<3 dig 



Tentahetsen

Publicerad 2015-09-28 13:26:36 i Allmänt,

Nu har den börjat.. Den där tentahetsen. På fredag gäller det att ha koll på otroligt många psykologiska teorier, behandlingar, begrepp, bemötande och allt vad det nu är.. Bara 14 dataskrivna sidor med det jag ska få in i min hjärna som helst bara vill innehålla information om hästar. Det gäller att ligga i fram tills dess och memorera och repetera allt vad jag kan. Skulle vara så skönt att klara denna tenta men jag är lite tveksam just nu. Tur att mormor är hemma annars hade jag varit körd. 

Igår red jag lite markarbete med bommar och småhinder på galoppisarna och hoppade sen en 5,5a på Contendra. Försöker lägga in styrkeövningar och teknikövningar för C när det går för hon behöver det mycket. Hade en oxer ut med v-bommar på bakbommen då jag har fått för mig att jag inte kan rida henne på oxrar längre. Själva hoppningen gjorde hon klockrent men däremellan var hon fortfarande svår och svår att påverka. Fick bara lirka med henne och låta henne vara sådan eftersom hon gjorde hindren så bra. Trimmade en stund efter då hon faktiskt lite mer accepterade att jag ibland måste svänga och sådär. Tycker om henne, hon har så mycket bra i sig så jag ska inte dras ner av det som är svårt. Kanske att jag har för höga krav på oss. Eftersom Wicky är out of the Game så får Contendra dra det stora lasset som Wicky skulle ha gjort i år. Allt hänger liksom på henne. 

Just nu sitter jag hos mormor och vi har varit flitiga i nästan 3 timmar så nu är det paus med lunch innan vi fortsätter ett tag till. Sen stallet! 

Imorgon ska jag ev få träna dressyr på Contendra vilket jag behöver, var liksom 10 månader sen sist. Nya knep och tips är mer än välkommet. Wicky ska jag börja jogga med i veckan. Vi gick bara 40 min igår så ska gå en timme idag i och sedan kanske lite jogging imorgon!? Vi får se hur jag bestämmer mig. 


Hängde lite med den här söta saken igår! 

Ledsen, uppgiven och besviken

Publicerad 2015-09-26 22:46:57 i Allmänt,

Usch vad jag vill radera denna dag ur mitt minne. Även om allt var bra tills på kvällen när jag skulle rida Contendra.

Dagen började med morgonfodring, stallfix och utsläpp innan jag tillbringade en lång dag i Södertälje med Maria och Pysen. Det blev en superfin runda i Msv B för dem. 

Väl hemma hoppade jag lite studs med Topanga som faktiskt bara gjorde det okej idag. Men jag tycker att hon är bäst ändå. 

Sen åkte jag för att rida Contendra. Hon travade fram avspänd och fin men i galoppen gick det bara inte. Jag försökte med simpla övningar som att lägga volter utan krav men hon ville inte. Fick en gång kasta mig av innan hon skulle tagit sig igenom staketet och sen flög jag av under ett annat tillfälle och hon nockade mig så hårt att jag fortfarande har ont i huvudet. Red sen vidare för jag vägrar såklart att ge mig. Vi avslutade okej och genomsvettiga från topp till tå. Men som rubriken lyder känner jag mig just nu. Framförallt känner jag mig så himla ledsen. Jag är inte ett proffs eller ens i närheten men jag försöker och jag kämpar och gör allt jag kan för att få ordning på Contendra. Idag känns hon för svår. Jag reder inte ut det och jag vet inte vad jag ska göra, alla mina knep och kunskaper är provade men de räcker inte till. Jag behöver hjälp! Jag kan inte ge upp denna häst, jag älskar henne. Bara att tanken har slagit får mig att vilja åka mitt snabbaste tillbaka till stallet och krama om henne. Hon har haft sådana här dagar förut, det liksom slår slint i hennes huvud och man får ingen kontakt. Kanske jag glömmer bort det när hon däremellan är så bra? Hatar känslan av denna besvikelse, för visst har jorden inte gått under liksom? Det är ingen katastrof men ändå så känns det så hårt. Hela mitt liv bygger jag ju utifrån mina hästar. De betyder precis allt för mig. Jag måste bryta ihop och komma igen. Jag måste hitta en lösning och jag ska kämpa. Contendra är värd alla tårar och allt slit. Det vet jag! Men tänk om jag bara fick göra om och radera detta ridpass. Vad bra det vore. Nu ska jag sluta grubbla, på det igen imorgon bara! 



Fredag

Publicerad 2015-09-25 20:18:04 i Allmänt,

Fredag är ju nästan bästa dagen på veckan eftersom det innebär att jag är fri från skolan i 2 dagar. Men denna helg är det ingen tävling och det är ju jätte tråkigt. 

Började dagen hos Topanga vid 07 för att köra henne till Hovis. Hon hade bara en tappsko så det gick fort. Red ut en timme efter det. Vi hade en väldigt rolig tur som vanligt. 

Åkte sedan hem för att plugga men kände mig på tok för låg och trött för att få något gjort.. Hittade ingen motivation alls. 

Gav upp och åkte till mina hästar. Gick en timme med Wicky som hon äntligen har kommit upp i efter en månads skrittande. 

Red sen ut en sväng på Contendra som känns pigg och fin. 

Nu är jag hemma och ska sova tidigt idag. Morgonpasset i stallet imorgon och sen ska jag köra Maria och Pysen på tävling. 

Om det ngn gång kunde bli lättare..

En dag som denna trivs jag

Publicerad 2015-09-23 22:03:31 i Allmänt,

Skolan var mellan 10-12,30 idag vilket är precis lagom länge för min smak. Åkte sen först till mina hästar och mockade och fixande innan Wicky fick sin promenad på 50min. Försöker hålla ett högt tempo så hon får powerwalka lite och jag med. Känns bra att hon är mer anfådd än mig. Vi båda behöver bättra på vår kondis och om en vecka ungefär ska vi börja jogga..

Trimmade sen ett lite kortare pass på Contendra som har haft två lugna dagar. Fuskade därför med gramanen men hon var superfin. Jag har så mycket jag vill förbättra och så mycket att jobba med vilket är fantastiskt roligt. 

Sen red jag galopphästarna som känns super just nu. Hoppas det innebär att de också kommer springa snabbt på deras nästa tävling.

Sen åkte jag till stora wäsby och hopptränade en nygammal häst. Honey heter hon och jag tävlade henne lite år 2012 åt min kompis som ägde henne då. Nu har hon en ny ägare och självklart tycker jag att det är roligt att hoppa och träna mer än vad jag har möjlighet till. Honey var sig lik vilket är skoj. 

Nu är jag hemma och ska strax äta middag. Blir väl sovdags sen. Så nöjd med dagar då jag får rida mycket för det finns absolut inget bättre!!


Tror det är ngn slags syskonkärlek!?

Tisdag

Publicerad 2015-09-22 21:58:28 i Allmänt,

Gårdagen bättrade helt klart på sig när jag kom till stallet, började med att rida ut på min prinsessa Topanga. Redan där var min dag helt plötsligt rolig. Red sen Asta och Princen innan jag åkte till mitt stall. Contendra fick jogga en sväng ute och Wicky gick sin promenad på 45min. 

Idag har jag varit i skolan 10-16.15 = hemskt länge. Red Asta och Princen efter och har bara varit och myst med mina tjejer. Mamma gick med Wicky på dagen snäll som hon är och Contendra vilar tråkigt nog. Jag fick istället mocka, borsta och fodra. Mitt lilla stall är så fantastiskt mysigt så jag skulle kunna flytta in dit själv också. 

Imorgon får jag rida lite mer och skoldagen är relativt kort så det är grymt! 

Saknar att träna... :( 

Tillbaka till verkligheten

Publicerad 2015-09-21 11:08:38 i Allmänt,

Efter en fullspäckad föregående vecka så är jag otroligt trött och seg i huvudet idag. Kontoret är det som gäller hela förmiddagen och sedan alla 3 stall, längtar dit!  

Helgens tävlingsresultat sög, sämsta helgen på länge faktiskt. Är inte alls nöjd med resultaten men otroligt nöjd med vissa delar. Virus var bäst igår och hade ett fånigt ner i 130cm men en runda som kändes mycket bra. Han är 6 år men så mycket mer stabil än Contendra. Väldigt roligt att få äran att tävla på honom. Hoppas bara att jag kan göra hans resultat rättvisa i 130 klasser då han själv är felfri.

 Contendra hoppade final på sundbyholm igår. Ena halvan var ryckig och medförde 2 ner medan andra halvan var klockren. Tur andra halvan var i slutet på banan så vi fick ett fint avslut.  Hon gav mig återigen en fantastisk känsla i sprången. Jag älskar den där hästen men vi har en lång väg kvar. Men när hon gör så mycket bra och känns så magiskt fin så ger hon mig hopp om framtiden. Hon har så lite rutin och det är lätt att glömma bort. 

Nästa helg är det ingen tävling vilket är hur tråkigt som helst. Men jag ska träna istället, göra ngn superövning och bli bättre, jag måste bli bättre! 


Finaste Virus <3

Tävling

Publicerad 2015-09-18 22:34:41 i Allmänt,

Här var det inte så många ord skrivna på några dagar. Men schemat har varit hektiskt med skola 9-16, 3-4 Hästar att rida efter det, träningar och Wicky att fixa med. Men det har varit väldigt fina hästar och det gör mig lycklig. 

Asta går som tåget och det gör Princen med även om han i och för sig nästan alltid gör det. 

Topanga hoppade för Lotta igår och gjorde en strålande träning som också var perfekt för henne. 

Contendra har varit fin och idag var vi på sundbyholm och tävlade. Det var mycket fel i klasserna, C har inte hoppat 130 sedan i juni och bara tränat en gång sedan i maj. Men vilken fantastisk häst hon är, felfri och 5a i 120cm efter en runda som jag är mycket nöjd med. I 130 så var det mer blåst = lite mer spänd och på hugget Contendra. Jag klantade mig på två ställen vilket gav mig 2 ner men jag är så himla glad och nöjd över C som hoppade så fint och var bäst. Men så irriterad på mig själv för att jag sög. 


Kärlek till dig 

Back to school

Publicerad 2015-09-15 07:46:16 i Allmänt,

Sitter på tåget påväg till skolan. När det är skola på agendan är detta en på tok för tidig tid att åka. Har faktiskt åkt en stund och är så trött att jag känner mig som en zombie. 

Igår var det ingen skola utan självstudiedag. Dock pluggade jag i sammanlagt 0 minuter. Men jag var nästan hela dagen på kontoret istället. 
Ska kompensera det med att plugga hos mormor efter skolan idag. 

Red ut med Maria på en superduper pigg och tokig Topanga. Roligaste som finns är att vara ute och busa med henne!

Trimmade sen på två superfina galopphästar. Asta var nästan helt perfekt och Princen var bra som vanligt.

Åkte sedan till mina hästar. Mockade och intervalltränade sedan Contendra på en stubbåker. Gjorde 10 intervaller med skritt emellan. Den där skritten är det absolut svårast att få till men efter 9 intervaller gick även den smärtfritt. Jag galopperade fortare än vad jag någonsin har gjort på henne. Hon tyckte att det var mycket roligt och uppförde sig mycket bra. 

Wicky fick gå sina numer 35 min och det var nästan kolsvart ute så lite mörkrädda var vi (eller bara jag). Fodrade innan jag åkte hem och landade väl hemma strax före 22. 


Detta minne dök upp på Facebook. Sista tävlingen jag gjorde på Wicky innan hon skadades ett par dagar efter.. 

En riktigt bra helg

Publicerad 2015-09-13 22:26:12 i Allmänt,

Nu är jag precis hemkommen och jag har haft en riktigt bra helg. I fredags hade jag en lång skoldag men fick trimma på Contendra vilket var kul efter att hon haft 4 lugna dagar. Hon var så himla fin största delen av passet men så himla spänd i framförallt skritten. Men om jag ska vara ärlig så tror jag att hon aldrig kommer sluta vara lite spänd. Det jag vill är dock att få henne att inte stänga mig ute från all kontakt när hon blir spänd. Men himla nöjd med passet är jag. 

Igår började jag dagen hos mina hästar och hoppade Contendra. Lite övningar som jag brukade få göra för Helena Persson och tendris hoppade magiskt och fantastiskt på samma gång. Vilken häst jag faktiskt har, så tacksam för henne. Hoppade lite större språng vilket var längesen. Men hon gjorde det på precis samma sätt som hon hoppar lite lägre hinder. 

red två pigga och glada galopphästar innan jag åkte norrut mot Dalarna. Trimmade på Calle, Chanova och Virus när jag kom fram och idag har allihop tävlat. 

Chanova hoppade felfritt i båda sina starter och var avspänd och hur bra som helst. Fina lilla häst!! 

Calle hoppade också felfritt i båda sina starter och vann den första och fick pris i den andra. Kul med nya hästar att lära känna. Bara andra gången jag hoppar på honom så alla knappar sitter inte ännu men vi skötte oss skapligt ändå. 

Virus fick hoppa en lägre klass idag vilket kan vara skönt som omväxling men jag gjorde en supertabbe. Vilket förstörde för att min dag skulle bli helt felfri och gav mig en rivning men jag är nöjd med stora snälla farbror Virus. Han är så himla fin att rida på just nu så det är roligt bara det. 

Väl hemma joggade jag Contendra på ett fält och Wicky gick sin dagliga promenad som är 30 minuter lång för tillfället. 

Så kul med Dalarnas fina hästar och fantastiska människor. Varje gång jag åker hem längtar jag tillbaka. Tur att vi ses nästa helg igen och jag längtar redan, hoppas att veckan går snabbt! 

Virus <3

Planer Wicky

Publicerad 2015-09-10 19:27:06 i Allmänt,

En ovanligt tråkig torsdag är vad det bjuds på idag. Ovanligt lite stalltid vilket medför det tråkiga.. Jag har varit i skolan mellan 10-12 och det tar ju ca 1h och 45 min att resa enkel väg så hann bara upp och mocka och gå med Wicky innan jag började jobba vid 16 på mammas jobb. Slutar vid 21 eller brukar bli lite senare då jag ska stänga. 

Jag tror inte jag har nämnt så mycket om Wickys planer.. Kan nämna litegrann om hur planen ser ut. Hon ska sättas igång med först en månad skritt och då ska hon gå upp till 1h om dagen på hårt och fast underlag. Jag har valt att sätta igång henne för hand för hennes chanser att hålla är större då eftersom hon är snäll och lugn så länge jag inte sitter på. Just nu går vi 20 min men jag ska egentligen gå 30 min denna vecka men eftersom hon sprungit i hagen så tar jag det lite försiktigare. Efter denna månad som kan bli lite längre så ska hon börja joggas och trappa upp joggningen under en månad. Även den månaden är planen att jogga henne för hand. Men jag kanske provar att skritta på henne när vi ska skritta i en timme, jag har dock inte bestämt mig gällande den saken ännu. Jag får sitta på henne men jag vet att det blir större påfrestningar för senan då. Efter månaden med trav så börjar jag rida lite smått och sedan ska senan kollas igen. Framtiden står oklar och mycket kan hända under hennes rehabilitering. Men jag ger inte upp hoppet. Hon är värd att kämpa för och om det nu inte skulle gå som jag vill så vill jag i alla fall känna att jag har gjort precis allt man kan för henne. Jag är skyldig henne det och jag är villig att göra precis allt man kan för att återställa det där benet. 

Om jag ska vara ärlig så känns det tungt med Wicky. Det känns inte rättvist att en och samma individ ska råka ut för så mycket som hon har råkat ut för. Att framtiden är så oklar och skör gör det hela jobbigare. Varje gång hon snubblar till får jag andan i halsgropen och en klump i magen om att senan ska gå sönder. Men jag kan inte linda in henne i bomull tyvärr, hon måste få leva ett värdigt och lyckligt liv. Om hon ändå vore frisk.. Vad lätt allt skulle vara! 


Du har en så förbannat stor plats i mitt hjärta <3

Miss Astragal är dagens hjälte och stjärna

Publicerad 2015-09-09 22:24:08 i Allmänt,

Idag har jag inte varit i skolan trots föreläsning, men som tur var så sägs det att jag inte missade något i alla fall.

Jag började dagen med att plugga en stund med mormor istället innan jag groomade Asta och Princen på Täby. 

Princen gjorde ett bra lopp men tyvärr utan pris, han blev tryckt och det uppskattades inte vilket man kan förstå. Men han var fräsch och fin vilket gör mig glad ändå. Han har redan visat detta år vilken stjärna han är.

Asta däremot bevisade idag att hon också är en stjärna när hon från ytterspår tog en solklar vinst tillsammans med Ninni. Hennes första vinst i år och den var väldigt välförtjänt då hon har krigat i många lopp men haft oflyt. Ninni är min absoluta favoritjockey också så extra roligt när just hon vann med Asta. 

Efter det var jag ute på långtur med Topanga och Maria på Pysen. Topanga var helt knäpp och så pigg så jag knappt kunde hålla henne. Men vilken fantastisk liten häst. Att det kan få plats ett så stort hjärta i hennes kropp är ett under. 

Rullade sen vidare till mina hästar och mockade och fixade med nytt spån innan jag tog in prinsessorna, Wicky hade sprungit sig svettig och var livrädd för något.. Suck! Började med att spola av henne och kyla benet ordentligt innan hon bara fick en kort promenad eftersom jag inte vill överbelasta senan på henne. 

Contendra var lugn i hagen och lugn att rida. Trimmade ett kortare pass med gramanen efter två dagars jogging i skogen. Hon kändes fin i alla fall. Tänker på mina tips från Lotta och hoppas att det ska gynna hoppningen sen! Bästa hästen!



Måndag

Publicerad 2015-09-07 21:41:54 i Allmänt,

Denna måndag innebar ingen skola utan självstudiedag vilket räddade den annars tråkigaste veckodagen. 

Jag har varit och pluggat hos mormor, det känns inte ens jobbigt att plugga om jag får vara där. Det serveras mat och fika och mormor är också min personliga psykolog som löser alla mina problem utöver att hon pluggar med mig. Henne ser jag upp till mer än någon annan. Hon är nästan för bra för att vara sann. 

Efter det stod galoppisarna på schemat. Två lättare pass för att spara på energin till på onsdag när de ska tävla igen. 

Åkte till sen till mitt stall och fixade där. När jag skulle ta in mina hästar sprang det eller skenade snarare runt som galningar i hagen då det var rädda för något. Fick tillslut tag på Wicky i alla fall och då kom Contendra också. Fick skritta de för hand 10min för Wicky var väldigt flåsig. Kylde hennes ben en stund efter också men är lite orolig för den där senan.. Men jag kan inte hindra henne från att få vara häst. Hon måste få gå i hage annars är hon inte lycklig! 

Red ut på Contendra med Sofia. Joggade bara en vända efter igår men Tendris kändes pigg och fräsch. 

Rullade sen till Topanga. Red ut i mörkret på henne men lika fantastiskt roligt är det i alla fall. Världens bästa häst!! vilken energi och lyckokick man får efter en tur på hennes rygg. 

Nu blir det snart middag och sen ska jag försöka sova tidigt då skolan börjar extra tidigt imorgon :(


Love you

Helgen är slut

Publicerad 2015-09-06 22:11:29 i Allmänt,

Då var denna helt slut... Typiskt att helgen alltid ska gå så fort. 

Igår var jag och tävlade med Topanga som fixade en 2a plats. Idag var det Contendras tur som också fixade en 2a plats. Superhästar vad jag älskar dem!

Dock så utgick jag i den andra klassen som Contendra gick. Hoppade fram henne ute till första klassen vilket jag borde ha gjort till den andra också.. Efter att ha hoppat fram henne inne så var hon som sirap på banan och spänd som jag vet inte vad. Gick och knep bak och det kändes inte bra. Hoppade gjorde hon men efter att ha rivit vilket gjorde henne ännu mer spänd eftersom hon är så försiktig så valde jag att utgå. Det var inget vi kunde lösa där och då i alla fall. Tråkigt då jag kunde ha undvikit det ifall jag hoppat fram ute till andra klassen också. Men såklart lätt att vara efterklok.. 

Verkligen super nöjd med första klassen då hon gav en fantastisk känsla trots att hon då varit lite spänd när jag hoppade fram istället men det hann jag då få igenom innan jag gick in på banan. Hon är en otroligt känslig häst men med stora kvalitéer under alla hennes konster och knäppa sidor. Idag var första gången som jag kände att det inte var värt att fortsätta då det inte gav henne något. Bara att bryta ihop och komma igen. Jag älskar denna häst och jag känner mig lycklig på hennes rygg när jag styr in henne på en hoppbana. Jag tycker att hon har allt jag vill. Hon är fantastisk som aldrig i år har lämnat en tävling utan pris också. 



Jag behöver er för att livet ska kännas komplett<3

Det är hektiskt igen

Publicerad 2015-09-04 11:49:07 i Allmänt,

Första veckan i skolan och mitt hektiska schema är tillbaka. Det känns på många sätt bra men tråkigt med skola. Jag gillar det för dagarna inte blir lika långtråkiga i alla fall. Men jag hatar den långa resvägen och mest av allt hatar jag SL. Igår förstörde SL hela min dag, på morgon var tåget sent så jag missade nästa tåg och då i sin tur missade jag också bussen till skolan... Påväg hem var första tåget sent vilket gjorde att jag med nöd och näppe hann med nästa tåg, jag sprang mitt absolut snabbaste och ramlade in på tåget anfådd som om jag sprungit marathon.. Självklart kommer biljettkontrollanter som kommer typ 1 gång i halvåret.. Jag skickar snabbt en sms-biljett men i all hets råkade det bli reducerat pris vilket gav mig 1200kr i böter och en fet utskällning för att jag inte skickat biljetten innan jag klev på tåget. Hade SL varit i tid med sitt andra tåg hade jag givetvis hunnit skicka den där dumma biljetten innan.. Inget jag prioriterade i mitt maratonlopp direkt.. 

Efter skolan drog jag ett par timmar till kontoret för att fixa mina fakturor. Sedan stallet och hann mocka åt Wicky innan jag och Maria åkte till Vällsta för säsongens första hoppträning för Lotta. Red Asta innan träningen också. Träningen gick långt över förväntan. Lotta insåg dock också att Contendra aldrig kommer lära sig travbommar så vi la ner det. Men hoppningen skötte hon bra. Jag fick bra tips och hoppningen blev då ännu bättre. Nu är vi på gång jag och Tendris, Lotta tyckte hennes språng hade utvecklats mycket sen sist så det var kul trots att Contendra hoppat en gång sen i juni.. Jag tror på henne och även om jag ibland är ensam om att göra det så ska jag nog visa att hon kan bli bäst. 

Väl hemma kvällsfodrade jag, fixade Wicky och mockade åt Contendra. 

Idag började dagen med att rida en fantastiskt fin Asta och jogga Princen. Klämde in en timme på kontoret och nu sitter jag på tåget påväg till skolan. Ska tillbaka och göra klart fakturorna på kontoret sen innan jag börjar med mina 3 hästar som ska fixas. 


Det här är en förbannat bra start på dagen! 

Min och Wickys dag <3

Publicerad 2015-09-03 09:03:18 i Allmänt,

Idag är det en speciell dag, det är exakt 4 år sedan Wicky blev min häst. För 4 år sedan var jag high on life och så lycklig när vi hämtade hem henne. Hon är otroligt speciell för mig och fyller mina dagar med så otroligt mycket kärlek och glädje. 

Vår resa har dock inte varit i närheten av vad jag hoppades på. Av dessa 4 år har Wicky varit frisk i 1 år och under igångsättning i ett halvår. Sedan har hon vilat och stått med oturliga skador som hon har fixat i hagen. Vi har försökt med föl men det verkar inte som att det är meningen att vi ska få något. 

Trots att vår tid är annorlunda mot mina förhoppningar så ångrar jag aldrig att jag valde denna lilla häst. Hon betyder mer för mig än vad jag kan sätta ord på. Hon har fått mig att uppleva lycka på en nivå jag inte trodde fanns. Hon har fått mig att skratta så att tårarna rinner, hon har fått mig stark när jag varit svag. Hon har lärt mig att aldrig ge upp. 

Jag älskar min Wicky och är så stolt över henne och hennes livsvilja. Jag kommer alltid ha mycket att tacka henne för. Hon har tillfört så mycket bra i mitt liv och tiden vi hittills delat ihop kommer trots allt vara ett kapitel i mitt liv som jag kommer minnas med glädje. 





Det var mig en regnig dag

Publicerad 2015-09-02 20:44:31 i Allmänt,

Sedan jag flyttade hem från landet för 3 veckor sedan har det inte regnat, idag fick jag i och med regnet en anledning att prova grannstallets ridhus där jag har ridhuskort. Mycket nöjd med det och även om Contendra var lite spänd så var hon också mycket fin. Det här med att rida utan stigbyglar är bra. Hon kommer mer på plats och det går fortare att få henne dit jag vill. Måste vara bättre på det. 

Wickan promeneras en kvart om dagen och är väldigt nöjd över det. 

Topanga har jag hoppat studs på ute i regnet, men på hennes rygg existerar varken dåliga dagar eller dåligt väder. Hon är alltid bäst.

Princen vilar efter i måndags men Asta rids och var mycket pigg igår men lika busig som hon var då var hon fin idag. 

Oscar red jag igår men Maria idag. Hon kommer rida honom mest nu. Jag hoppar på ibland och stämmer av så hans utveckling går framåt. Han fick hoppa studs igår och känns bättre trots kort tid här. 

Idag har jag haft självstudiedag men har jobbat på kontoret. Annars är skolan rätt okej bortsett från att jag reser fler timmar för att ta mig till och från skolan än vad jag spenderar där. 



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela