Malin Åkerström

Tisdag

Publicerad 2015-03-31 20:33:38 i Allmänt,

Gårdagen bjöd som sagt på en förskräckligt dum tenta.. 80% av klassen år 2012 fick underkänt på nästan exakt samma tenta. Oddsen är inte så bra med andra ord. Fy bubblan vad jag hatar den där delen med att plugga. Jag var förberedd men ändå så fick jag gissa mig fram till olika svar.

Hade ett bra pass med Contendra igår i alla fall och terapi med Bosse som fortfarande inte vill att jag rider. Princen red jag också och han har haft två bra tillfällen i rad. 

Idag var jag i skolan för ett grupparbete. Inte så länge så var hemma tidigare än vanligt. Red ut på Contendra och pysslade med lilla Bosse. Söt som socker är han! 

Är omotiverad till allt som inte heter häst för tillfället och saknar alla tävlingar och träningar. Jag slutade på Runsten av en anledning och jag vet att jag gjorde rätt men tävlingslivet och livet med hästar på heltid är det enda tänkbara och roliga för mig. Det är vad jag vill göra, men vi har inte ekonomin för att tävla så mycket och framförallt inte för åka på så mycket meeting. Jag hatar pengar! Jag hatar makten pengarna har över mitt liv. Jag gör allt jag kan för att få ihop varenda krona som går. Det krävs hårt arbete och långa dagar men ändå så är pengarna bara tillräckliga för att jag ska gå runt med de 2 hästar jag betalar för. Många tycker säkert att jag är bortskämd som kan ha två hästar men jag jobbar hårt för att kunna ha dem. Jag väljer bort mycket annat och lägger sällan ens en femkrona på mig själv. Livet skulle dock lättas upp om jag fick ha lite mer av det gamla kvar. Att få göra något man älskar är så otroligt mycket lättare än något man mer eller mindre bara måste göra.. 



Helgen

Publicerad 2015-03-30 08:24:23 i Allmänt,

Om vi börjar med fredagen så var jag i skolan och hade grupp examination, gick helt okej tror jag. 

Åkte och red Princen innan jag rullade till mina hästar. Hoppade Princen och han hoppade väldigt fint. Han hoppar med mycket rygg så det ger en härlig känsla. 

Trimmade Contendra lite mer än vad jag brukar inför tävling men det behövdes. Men hon är väldigt fin men så känslig och det som skrämde henne detta ridpass var en bom på marken. Vilken hopphäst liksom!? 

Hjälpte Maria med The Love of my life, Topanga för er som inte förstod det. Gick ganska bra. 

Spenderade kvällen i västerhaninge med saknade kompisar från Runsten. Som jag saknar tiden vi hade.. 

Lördagen spenderades på tävling som sagt och sen påbörjade jag igångsättningen av Bosse. Gick väl inte så bra men han var fin att longera och ganska så söt i alla fall även om jag inte fick rida. Kvällen spenderade jag tillsammans med anatomin. 

Igår var jag i stallet vid 09 och hemma närmare 21.30.. Gick två promenader med Topanga som har problem med en fot och inte får gå ut. Mockade åt mina, joggade en superfin Contendra, försökte med Bosse igen utan ngt bättre resultat. Sen var jag hos mormor och pluggade. 

Idag väntas min livs första salstenta.. Fyy alltså känner mig ganska nervös då jag inte vet om jag har pluggat på tillräckligt mycket saker. Har i alla fall för ovanlighetens skull ätit frukost vilket ska vara bra och sovit i 8 timmar. Så nu hoppas jag på frågor jag kan! 



Resultat Hamre

Publicerad 2015-03-29 20:04:00 i Allmänt,

Igår var jag och skuttade en 120cm i Hamre med Contendra. 

Hon hoppade sin tionde felfria runda i rad. Fantastiska häst som inte verkar tycka om att riva. Hon gör livet lättare och jag är så stolt över henne, stolt och tacksam!

Eftersom hon är en stjärna fick hon såklart ha en riktig groom med sig. Snälla Emmie följde med och coachade oss. Kul med sällskap :D



Jobbar lite

Publicerad 2015-03-26 15:47:42 i Allmänt,

Natten till igår sov jag i stan så åkte hem på förmiddagen igår för att hinna med allt som skulle göras. 

Var hos Princen vid 13 och red honom. Han är rätt fin men lite lat. Duktig hur som helst och blir allt lydigare för hjälperna. Är ju lite annorlunda ridning för en galopphäst. Asta ska snart tävla så hon tränar hårt på galoppen inför det, hoppas hon vinner!

Åkte sen och trimmade på Contendran, jobbade med de där jobbiga övergångarna mellan skritt och galopp. Blev absolut bättre för varje övergång jag gjorde men jag vill ha de ännu bättre ändå. Superfin mellan alla övergångar i alla fall. 

Hann hem och bli förhörd av pappa på lite instuderingsfrågor inför tentan innan jag åkte vidare till Topanga för en tur på fälten. Topanga är fantastisk men hon känns lite låg på något vis. Inte samma glädje som hon brukar ha samtidigt som hon är glad. Mamma är borta nu igen vilket är bra för då kan jag och skogen få tillbaka min vilda och busiga Topanga. Kanske hon har blivit för programmerad med dressyr!? Måste i så fall ändras på! 

Kvällen fortsatte sedan med instuderingsfrågorna.. Suck kommer aldrig få in allt. 

Dagen idag började med en tur på fälten med Topanga igen. Vi måste till skogen tror jag så där får vi nog spendera helgen. Skogen är bättre tycker hon. Mjuk och fin är hon i alla fall som vanligt. 

Åkte sedan vidare och pysslade med Bosse och trimmade Contendra på utebanan efter att ha skrittat ute en stund. Eftersom det blåste och jag hade lite tidspress åkte gramanen på. Det var dagens räddning kan man säga.. En traktor höll på intill ridbanan så jag satt löst ett antal gånger. Men när den åkte iväg gjorde hon väldigt fina övergångar mellan skritt och galopp på rakt spår. Lite lättare med graman såklart och målet är bra övergångar utan den. 

Nu jobbar jag på Täby Rehab Center i receptionen mellan 12-21 idag, känslan när pengarna rullar in är inte helt fel och komma bort från tentahetsen säger jag inte nej till! 


Fantastisk dag igår

Publicerad 2015-03-25 11:44:28 i Allmänt,

Hade en härlig dag igår i Dalarna. Fick hoppa Bosses storasyster Maggan. Hon är 5 år och så himla fin. Otrolig härlig häst, Bosse har lite att leva upp till ;) 

Red sen även en 4-åring vid namn Chanova, inte så mycket riden men nu påbörjade vi hennes inhoppning och kravlade oss över hela 50cm. Super inställning och fin modell på häst. 

Sen fick jag borsta och pyssla om min älskade älskade Wicky. Så fantastiskt att se henne igen. Hon var sig lik och Åsa håller henne i så fin form och tar hand om henne på bästa sätt. 

Fantastiska människor uppe i Dalarna så man blir lycklig bara av det. En lyckad dag och jag längtar redan till nästa besök. 




Träffade såklart vår gamla shetlandsponny Bugg också! 

Mot Dalarna

Publicerad 2015-03-24 11:57:02 i Allmänt,

Är strax framme i Dalarna för en liten dagsutflykt. 

Igår var jag som sagt hos läkaren och fick svar från magnetröntgen. Jag har en disk i kläm i käkleden och artros.. Låter inte så bra i mina öron men vad vet jag det kanske inte gör ngt. Ska vidare till bettfysiologin för träning och så men tror att jag nu äntligen snart 3 år efter mina käkfrakturer är klar med mina sjukhusbesök. 

Vi fixade lite grupparbeten innan vi sen började ett seminarium vid 13. Efter skolan red jag Princen. Han var lite lat men ändå fin. 

Fixade sen mina hästar. Bosse ryktades och pysslades med och Contendra trimmade jag på och hon får absolut godkänt trots en lugn helg med mest jogging. 



Söndag

Publicerad 2015-03-22 20:25:40 i Allmänt,

En söndag som inte har varit alltför rolig. Har pluggat större delen av dagen hos mormor. Men alla instuderingsfrågor som ska täcka lärandmålen inför tentan är nedskriva så nu ska jag bara lära mig allt.. Är inte så bara tyvärr men har en vecka på mig. 

Avslutade kvällen i stallet. Red ut på Contendra och tanken var att jogga henne lite lätt idag också men det kunde jag glömma. Inte ett steg trav ville hon ta. Tog väl 20 min innan hon kunde galoppera någorlunda normalt. Annars var hon mest i luften och i sidled. Men men när man får till allt ute på helt raka linjer utan stöd från väggar och staket är hon så satans fint så det är lätt värt lite slit. 

Bosse och jag över på att få pussa på hans mule. Det kommer ta tid.. Han måste vara extremt rädd för tjejbaciller eller något för nära kommer man inte ;) men han är gullig i alla fall! 

Imorgon åker jag mot skolan vid strax efter 06.. Har en läkartid på käkkirurgen på morgonen och sen får jag vänta många timmar innan jag vid klockan 13 börjar skolan. 


Nästan en stadsmänniska

Publicerad 2015-03-22 00:51:08 i Allmänt,

Igår hade jag självstudier men blev kanske bara en timme med anatomin.. Red Bosse och Contendra på morgonen. Bosse ska vila nu i en vecka efter 5 veckors jobb. Han behöver det och smälta allt han har lärt sig. Om man kan rida i alla gångarter måste man väl ändå räknas som inriden!? Contendra ska jogga ute i tre dagar så bara över helgen. Hon är inte van att gå så mycket så viktigt att lägga lite pauser så hon också hinner ta in allt och återhämta sig. Hon är fortfarande en orutinerad häst men lite erfarenheter. 

Åkte till min mammas jobb för att lära mig saker i receptionen där jag ska jobba i några dagar i april. Det drog ut på tiden så därför hann jag inte plugga så mycket innan familjen, mormor och morfar skulle ut och äta middag i stan. 

Trevlig middag som avslutades med tårta hemma hos mormor och morfar. 

Idag är veckans lediga utan anatomi. Var hos Princen vid 10 och hoppde lite och han var grym idag. Joggade sen Contendra och tog rätt gott om tid på mig i stallet innan jag åkte hem. 

Ikväll har jag spenderat kvällen i stan igen med Marika och Jenny. Mina saknade fina gamla kollegor. Två dagar i stan i rad borde nästan göra mig till en stadsmänniska.. Men bäst ändå att komma hem till Lindholmen!

Ni <3

Hoppla Contendra

Publicerad 2015-03-19 21:17:35 i Allmänt,

Dagen har till största del bestått av plugg inför den kommande tentan hos mormor. Fy alltså efter några timmar med anatomi och fysiologi känner man nästan för att döda något.. Men men idag var vi flitiga mormor och jag! 

Har sedan spenderat rätt lång tid i stallet trots att jag bara red Contendra. Träningen blev tyvärr inställd så jag och Sofia hoppade själva. Hoppade lite hinder i följd och en fem och en halva så det blev lite styrketräning. Contendra hoppade super. Skuttade några språng på 130 vilket jag inte gjort på länge men måste väl börja inför vår 130-debut om ett par månader om allt går som planerat. Inte hoppat över 120 sen sist jag red för Helena typ.. Men C hoppade fint och felfritt i vanlig ordning. Min pärla och framtida stjärna <3


Det rullar på

Publicerad 2015-03-18 20:27:15 i Allmänt,

Igår var jag i skolan hela dagen. Men det är den enda dagen jag måste vara där denna vecka så jag ska inte klaga. Hann dock inte rida för jag hoppade in och tog Lena Bredbergs hoppträningar på kvällen. Väldigt välbehövliga extra pengar för mig och min debut som tränare. 

Idag har jag alltså haft självstudier. Var i stallet vid halv 10 och trimmade på Contendra. Hon har tagit det lite lugnt i 3 dagar så välbehövligt inför morgondagens hoppträning. Hon var helt okej fram tills en annan som red hängde upp sin väst på staketet på utebanan där jag red. Då visade hon hur duktigt och högt hon kan stå på två ben. Men skam den som ger sig, 30 minuter senare gick hon till och med avslappnat förbi den fruktade västen. 

Eftersom Freddie var där hann jag även rida Bosse och mocka innan jag var tvungen att åka till Princen. Bosse var superduktig. Lägger volter i galopp och lyssnar bra för sin lilla rutin. Lite vingligt ibland men ändå en riktigt stjärna. 

Princen var det fart i idag. Väldigt pigg! Trimmade ett lite längre pass och han blev fin. Asta har varit på galoppen nu så därför har jag inte ridit henne. 

Efter det spenderade jag 3,5 timme med denna dumma anatomi och fysiologi...om det bara var på nervsystemet tentan var på skulle kanske till och med jag klara av det men det är på 6 system till..

Åkte sen och tog en långtur i skymningen på Topanga ute i skogen. Väldigt skönt att få släppa skolan och allt annat för en stund tillsammans med ngn man älskar så mycket.

Åkte tillbaka till mina djur och bytte täcken, mockade igen och gosade lite när Topanga var klar. Nu har jag landat hemma igen. 


Ny halm i hagen är uppskattat! 

En sådan där rätt tråkig måndag

Publicerad 2015-03-17 08:26:51 i Allmänt,

Igår var det inte min dag riktigt. Ibland vill man för mycket, tiden räcker inte till och allt blir ett stressande. 

Gjorde vad jag skulle i alla fall. Red Bosse och kunde lägga volter i galopp. Red Princen som var pigg. Pluggade mina timmar hos mormor även om det mest bevisade hur lite jag kan och hur mycket jag ska kunna till den där dumma tentan. Red ut på Contendra och sedan var det kväll. 

Idag är det föreläsning och seminarium i Huddinge vilket inte gillas såklart men men bara att genomlida. 



Resultat Södertälje dag 2

Publicerad 2015-03-15 22:27:56 i Allmänt,

Idag är första gången på väldigt länge som jag under en liten stund har känt mig high on life.

Dagen började med lite sovmorgon innan jag halv 10 var i stallet hos mina hästar. Red ut en lite lugnare sväng på Contendra i det fortsatt fina vädret. Brukar alltid rida ut dagen efter tävling om jag har möjlighet. Contendra blir inte länge så trött i kroppen men det är mycket nya intryck för huvudet.

Red sen Bosse på utebanan. Galopperade och allting och trots bilar, barn, människor och andra hästar runt om på gården så skötte han sig som en
Stjärna. Riktigt nöjd över det!

Åkte sen och fixade Topanga fin för tävling och återvände till Södertälje för att rida i stora Wäsbys div1 lag. Topanga hoppade felfritt i grundomgången vilket alla i vårt lag gjorde. I omhoppningen var hon överlägset snabbast men vi rev ett eller rättare sagt JAG rev, svängde lite fort så mitt ben åkte in i infångaren. Men hon var så fin, känns så fräsch och lyckan att få göra sådana här saker tillsammans med henne är stor. Laget slutade 2a så det var kul. Att vara hemma igen i grymma stora wäsby med alla vänliga människor är också fantastiskt. 

Är nu hemma så blev en sen kväll men att inte behöva åka till Huddinge imorgon då vi har självstudier ökar också dagens lycka!



Resultat Södertälje dag 1

Publicerad 2015-03-14 21:24:47 i Allmänt,

Skönt att hinna börja en dag när jag tävlar med att först ta en härlig tur ute på Topanga och hinna mocka alla boxar innan avfärd. 

Det är Contendra som har tävlat en 120 klass i Södertälje. Hon satte sin nionde felfria runda i rad och kändes väldigt fin. Så tacksam över henne och som hon sköter sig. Inte bara inne på banan, på framhoppning, i hantering, vid lastning. Hon utvecklas på alla plan och gör mig så stolt. Jag är stolt och så satans tacksam för henne! Fantastiska häst <3




Fredag hela veckan

Publicerad 2015-03-13 22:02:26 i Allmänt,

Fredag och självstudier = bästa tänkbara nästan. 

Igår trimmade jag endast på världens finaste Topanga. Mamma får aldrig komma hem igen!! 

Idag har jag trimmat lite mer, började med Contendra imorse. Trimmade på utebanan och fick jobba igenom en del men hon är så fin ändå! 

Sen tog jag Asta och Princen. A galopperade på Täby igår så hon var lugn idag. P var till och med piggare.

Pluggade sen några timmar hos min älskade mormor, jordens bästa människa!! Jag skulle verkligen aldrig kunna överleva utan henne. 

Åkte till myone och köpte ett par skydd till Contendra och ett par andra saker innan jag tog en fika med Emmie. 

Efter det hjälpte jag Maria med Topanga och återvände sen till mina hästar för att rida Bosse. 

Bosse var grym idag. Galopperade 2 varv i sträck åt båda hållen och svängde fint. Fortfarande mycket att göra såklart men när man kan rida i alla gångarter är man väl ändå nästan inriden!? 

Imorgon är det tävling :D


1 hel månad <\3

Publicerad 2015-03-12 21:05:47 i Allmänt,

Idag är det en hel månad sen mitt lilla älskade troll flyttade till Dalarna. Som jag saknar henne! Hon finns i mina tankar varje dag och varje natt. Jag tänker ofta på en lyckad framtid tillsammans med henne och drömmer mig bort till tävlingsbanorna tillsammans med henne igen. Framtiden står fortfarande oskriven och det är en lång och evig väntan på att få besked om hur det där dumma benet läker. Jag hoppas i alla fall att hon känner sig lycklig. Att hon njuter av vårsolen och trivs med livet så gott det går. Det viktigaste är att hon är lycklig och att hon inte är ensam. Att hon är där det bara finns bra människor, människor som klappar på henne och berättar för henne att hon är bäst. För är det något hon är så är det bäst. Hon är min egna lilla Batman, min hjälte, min källa till lycka och en fantastisk vän som jag känner sådan trygghet till. Jag älskar henne med hela mitt hjärta och det kommer jag göra så länge jag lever <3


En dag med sol

Publicerad 2015-03-11 21:33:21 i Allmänt,

Självstudier är bra. Det är bra för att jag kan bestämma själv precis hur min dag ska se ut. Jag har mina to do saker men jag kan göra det när jag vill. 

Solen har varit framme så jag började dagen i stallet. Red ut och galopperade en massa på Contendra. Hur mysigt som helst och som vanligt är hon väldigt pigg och glad. 

Red sen duktigaste lilla Bosse! Han galopperade 1,5 varv i sträck i både varven helt lugnt och avslappnat. Att man kan bli så glad över en liten bebis framsteg. 

Åkte vidare till Topanga för att ta långa turen i skogen och kärlek alltså! Vi har så satans roligt varje gång. Farttårar och så mycket skratt så jag får kramp i magen. 

Sen har jag pluggat i några timmar hos mormor för att sedan avsluta med att fixa täcken och duscha hästarnas ben! 




En tidigare kväll än vanligt

Publicerad 2015-03-10 20:22:17 i Allmänt,

Dagen började extra tidigt för att hinna till Contendra innan skolan. Benet var väldigt mycket bättre. Tog en promenad med henne då hon fått stå i en ruta hela dagen för att komma bort från leran. 

Skolan var helt okej idag för idag förstod jag dagens system vi har jobbat med! Vi hade en gruppuppgift på eftermiddagen och vi jobbade över lunchen så vi blev klara tidigare än beräknat. 

Var alltså i stallet tidigare än jag trott och började med lilla Bosse. Longerade honom ute och red sedan inne. Satt upp och av 4 gånger och travade en lite längre stund och när han var lite trött galopperade jag några långsidor. Vet att jag sa att jag skulle vänta men fick ett bra läge till att göra det så provade och han skötte sig utmärkt. 

Trimmade sen Contendra och svullnaden försvann nästan helt, fin var hon också. Tycker så mycket om att trimma på henne, kan hålla på i timmar bara för att det är så roligt. Hon fick ett nytt bandage inatt så får vi se hur benet vill vara imorgon!


Han är bra söt lilla Bosse!

Kvällspass med min favorit <3

Publicerad 2015-03-09 21:08:24 i Allmänt,

Avslutar ett fantastiskt ridpass på min favorit alla dagar i veckan. Topanga kan hon och det är med ett ständigt leende man sitter och trimmar på hennes rygg! 

Blir en sen kväll men har både varit i skolan, ridit Asta och Princen, skrittjobbat Contendra, pysslat med Bosse, mockat, lagt ett bandage på Contendra som är svullen i ett ben av ett sår och nu ridit Topanga. 

Med hästar i 3 olika stall tar det sig sin lilla tid men det är värt all tid speciellt när jag får avsluta med Topanga! 




Söndag

Publicerad 2015-03-08 21:12:37 i Allmänt,

Söndagsångest deluxe har jag idag när jag måste återvända till skolan imorgon efter 3 dagar utan att ha läst ett ord som har med anatomi att göra.

Igår spenderade jag kvällen med att fira världens bästa Matilda som snart fyller år och träffade en del andra underbara vänner. Verkligen fantastiska vänner har jag<3

Idag började jag dagen med en uteritt på Contendra tillsammans med Sofia. Varmt, soligt och vår i luften så riktigt trivsamt och en pigg Contendra.

Åkte sen och galopperade i skogen på Topanga. Jisses vad hon kan springa och bocka. Vi behöver spendera mer tid i skogen så hon får springa och busa. Terapi för oss båda. Mamma är borta i veckan så vi får passa på.

Sen åkte vi till Fredriks landställe och jag hämtade hem en del täcken och bra saker. Återvände sen till mina hästar igen för att rida Bosse.

 En unghäst kan vara rätt tidskrävande. Men också så spännande och roligt. Man får låta det ta den tid det tar vilket kan vara väldigt varierande. Men för Bosse är det viktigt att han slappnar av i varje moment innan man börjar något nytt. Jag gör massa provocerande övningar som han klarar riktigt bra nu. Alla dessa moment han ska slappna av i börjar redan i hanteringen. Uppsittningen går rätt bra nu. 24 gånger har jag suttit av och på denna vecka. Lite rädd när jag hoppade av när jag hade ridit klart idag men då satt jag upp och av igen. Kunde trava honom riktigt fint efter en stund idag. Kom dock in en häst som tränades med viftande grimskaft som tog en del av hans uppmärksamhet men jag lyckades få tillbaka den i alla fall. Den viktigaste regeln jag jobbar efter är att låta varje träningstillfälle ta tid. Aldrig skynda, jag tycker att det är lite svårt för när något känns bra vill jag göra något nytt. Som idag fattade jag faktiskt galopp för han kändes fin men han kändes inte helt redo ändå så jag bröt av och travade honom istället. Ångrar i efterhand att jag fattade den där galoppen men han var finare än någonsin i trav efter så det gjorde honom inget illa. Men man är ju så rädd för att förstöra. Hela hans framtid står ju liksom på spel. Men varje framsteg han gör får mig så glad. Att han är känslig och speciell gör att denna utmaning taggar mig väldigt. Han lär mig mycket och lär mig att verkligen läsa av hästen och prova nya vägar. Förra veckans incident skrämmer mig inte men jag har blivit klokare och mer försiktig. Idag när jag satt upp för första gången så var han inte ett dugg spänd men ändå gjorde jag om processen flera gånger bara för att bekräfta och befästa momentet. Jag ska försöka att verkligen befästa det här med trav till 100% innan jag går vidare med galoppen. Han ska känna sig trygg med mig och jag med honom. Det blev en lång text men när inte mamma är hemma så har jag inget annat bollplank att dela mina tankar med. Jag skulle vilja ha fler unghästar att jobba med! 





Resultat Märsta

Publicerad 2015-03-08 18:13:11 i Allmänt,

Igår var jag och skuttade i Märsta med båda mina tjejer. 

Topanga var så fin igår, vann 110 med nästan 3 sekunder. I 120 var hon ännu finare med rev tyvärr ett hinder på slutet men hade 2 sekunder bättre tid än den som vann, jag tror min prinsessa är påväg tillbaka till en fin form! 

Contendra fortsätter att leverera och hoppade fint och felfritt i både 110 och 120. Nu är hon uppe i 8 stycken felfria rundor i rad, hon är en stjärna! Så glad över henne.




En fullspäckad dag

Publicerad 2015-03-06 21:59:19 i Allmänt,

Eget arbete idag och inte en sida har jag läst i boken, jag har faktiskt inte ens tittat på boken. Skönt!

Istället började jag dagen med lite sovmorgon innan jag åkte till stallet och mockade samt klippte Contendra inför morgondagens tävling. 

Sen hem och byta om för en lunchdejt inklusive fika med Bell. Efter det vidare till ngn specialist angående min käke. Snart är det 3 år sen jag bröt den och det har blivit en del problem med den. 

Åkte sen till Topanga och mockade och tvättade och fixade henne som också ska tävla imorgon. 

Sen tillbaka till mina hästar för lite ridning. Red ett lättare pass på Contendra och hon var väldigt lugn, avslappnad och fin, finast faktiskt! 

Packade och tvättade henne innan jag satte igång med Bosse. Longerade, satt upp och ner 5 gånger innan jag gled iväg och skrittade och travade. Han skötte sig exemplariskt som ni som orkade titta på filmen kan se. 3 veckor sedan jag satt upp på honom för första gången och då var han endast insutten. Tycker han utvecklas väldigt fort! 

Min groom som är väldigt bra <3

En hälsning från min saknade

Publicerad 2015-03-05 22:19:39 i Allmänt,

Fick en hälsning från min saknade lilla Wicky under förmiddagen och redan där var min dag komplett. Att man kan bli så lycklig av en ny bild på ett så älskat litet troll. 

Har självstudier idag så jag har pluggat hos mormor. Är väl klar med plugget för veckan även om jag skulle kunna plugg mer om jag vill vara ambitiös men det vill jag nog inte vara denna vecka i alla fall. 

Åkte till stallet framåt eftermiddagen och började med Bosse. Longerade, satt upp och ner 5 gånger och red en stund i skritt och trav. Hade inte tänkt rida i veckan med tanke på huvudet men kunde inte låta bli.. Skönt att veta att han känns okej i ridningen och inte glömt vad jag lärt honom hittills. Måste också tacka min snälla Fredrik som ställer upp och hjälper mig för utan honom skulle jag inte kunna rida. 

Contendra hoppade jag för Marcus och hon var fin trots en helg med vila. Jobbiga övningar för henne idag men som hon löste långt över förväntan. Jag älskar när det kommer övningar som jag och Contendra har svårt för. Vill ju hela tiden bli bättre och utveckla henne mer och då krävs det att vi jobbar med våra svårigheter. Utvecklas gör hon hela tiden och mer och mer tycker jag om denna häst och jag är så otroligt tacksam för att hon finns.




Lotta-träning

Publicerad 2015-03-04 23:19:09 i Allmänt,

Idag har det varit skola hela dagen igen och två tåg blev inställda när jag skulle åka hem så blev aningens stressigt på eftermiddagen. Jag skulle fixa mina hästar och sedan åka till Topanga för att åka och träna på vällsta för Lotta med henne. 

Mockade och spolade benen på mina hästar på 10 min med lite hjälp av Madde kan tilläggas. Hann precis i tid till träningen efter att ha stressat en massa. 

Topanga hoppade felfritt träningen igenom men vi var lite ringrostiga. Men bra träning som alltid för Lotta och vi behövde det verkligen. Den där hästen är kärlek vad hon än gör <3 



Back to reality

Publicerad 2015-03-03 20:52:22 i Allmänt,

Igår var det en typisk måndag med skola.. Men sen fick jag träffa mina fina hästar och det gjorde livet lite lättare. 

Började med att slava åt min syster och hjälpa henne med min Topanga. Bara att vistats i närheten av den där hästen får mig att le. 

Åkte sen till mina djur som jag inte sett sen innan jag trillade av, eller skymtade nog Bosse när jag låg på ridhusbottnen i väntan på ambulansen. 

Trimmade en fin Contendra men fuskade med graman. Gjorde massa övergångar och det är lycka att åter igen befinna sig i sadeln. 

Bosse longerade jag lätt inspänd för första gången och satt upp på honom tre gånger men från pall efter en massa terapi övningar. Red alltså ingenting.. Får ju verkligen inte slå i huvudet igen. Men skönt att komma upp på Bosse utan att han var så rädd efter den lilla incidenten. 

Idag har jag självstudier vilket är bäst. Var en sväng hos mormor och gjorde tre av fyra tester som ska var inne denna vecka. 

Sen stallet och göra om samma process med Bosse som igår. Men satt upp och ner 5 gånger idag. Vi ska ha sådan här terapi hela veckan är planen. 

Trimmade Contendra på riktigt idag det vill säga utan graman och hon får absolut godkänt trots lite ofrivillig vila. Trimmade rätt länge och hade många fina stunder. 

Ligger just nu i mitt rum och kollar på min tv som är svart eftersom jag inte får ha den på.. Att vara hjärnskakad har klart sina nackdelar. 



Göteborg

Publicerad 2015-03-01 20:51:48 i Allmänt,

Sitter i bilen påväg hem från en rolig och inspirerande helg i Göteborg. Världens bästa julklapp som jag fick av Fredrik. Vi har kollat på fantastisk hoppningen och suget efter att sätta mig i sadeln och trimma är stort. Jag vill också bli bra någon gång och få rida på en sådan arena. Förra året var jag första ryttaren som inte kvalade vilket var surt. Efter att jag nu varit där så vet jag verkligen vad jag har missat. 

Huvudet är kanske inte på topp men helt klart dugligt och funktionellt. Jag får dock inte få en smäll till på i alla fall 4 veckor då det är farligt... Vet inte hur vi ska lösa allt men hoppas det blir på ett bra sätt. 

Contendra har vilat i 4 dagar eftersom jag inte hann rida henne i torsdags innan jag trillade av.. Planen var att rida henne tidigt i fredags men det gick ju inte heller. Jag ska kravla mig upp på henne imorgon och longera lilla Bosse med sadel. Jag vet inte om stackarn har blivit rädd.. 

Skola imorgon också vilket inte känns motiverande alls.. Ska läsa andra kursen som är anatomi! 

Längtar efter mina hästar väldigt men för huvudet har det varit bra att hålla sig borta i helgen. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela