Malin Åkerström

Upploppsveckan

Publicerad 2017-11-21 21:45:39 i Allmänt,

På fredag ska hela min och Annas C-uppsats lämnas in. Allt ska vara färdigt, granskat till tusen och bearbetat i mängder. Det är som ett hetsigt upplopp och olägligt nog tryckte jag ändå in ett heldagspass på rehabiliteringshemmet idag. Men jag måste också hålla mig ovanför ytan med alla veterinärräkningar som har bildat en orimlig summa under året. Jag skulle nästan ha kunnat köpa en häst för pengarna men det skulle inte vara värt det ett dugg om det skulle betyda att någon av mina prinsessor inte skulle bli friska. 

Isa travar på och är inne på sin åttonde igångsättningsvecka och fjärde veckan med trav. Hon travar just nu i 8 minuter och jag har börjat blanda in lite ridning i ridhus efter 7 strikta veckor på grusvägarna. Hon är helt underbar att rida och det är det jag längtar allra mest till när jag vaknar på morgonen. Hon gör mig lycklig. Hon ger mig hopp om ett lyckligare 2018 och en framtid med mycket glädje. 

Cara hopptränade för Per förra veckan och fortsätter att briljera i sin hoppning. Hon hoppade sitt livs första språng på 130cm vilket förhoppningsvis blir hennes tävlingshöjd under nästa år. Jag får nypa mig själv i armen för att förstå att jag faktiskt har den här hästen som får så mycket fina lovord. Hon är outstanding när hon hoppar men hemma i vardagen försöker hon ganska ofta att få av mig. Många gånger är det bar tur att jag sitter kvar. 

Amy och jag hittar på massor med saker. Jag tränar henne mycket samtidigt som vi busar och leker. Om ni bara visste vilken enorm kärlek och värme det är när hon kommer och möter mig springandes bara hon hör mina steg närma sig hagen. Hon är faktiskt helt fantastisk och det jag är allra mest stolt över i mitt liv. 

Vera och Topanga följer sitt schema med borstning och ompyssling minst 5 dagar i veckan. De stunderna betyder verkligen så mycket för mig och jag hoppas att det gör det för dem också. Jag vill skämma bort de och få de att känna sig speciella för det är vad de är för mig. 

I helgen väntar tävling med Virus igen. Sist skuttade han runt en lång 140-klass med en bom i backen och var helt grym. Vilken utveckling han gör och vilken tacksamhet och glädje jag känner över att få vara en del i hans team. Han har ett hjärta av guld. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Lördag

Publicerad 2017-11-11 13:56:26 i Allmänt,

Veckan har gått i ett men jag har hunnit med mycket. Galopptävling, jobb på rehabiliteringshemmet, startboxträning på Bro, hoppträning x2 för Lotta, återbesök med Vera för att plocka bort stygn, mera jobb, många timmars skrivande på C-uppsatsen, många timmar i sadeln och i stallet hos mina prinsessor. 

Förra helgen utökades familjen eller jag kanske ska kalla det för farmen med en ny medlem. Hoppla Lisa född 17 maj i år efter Heartbeat heter den nya lilla prinsessan. Hon har inte flyttat hem ännu men hon tillhör vår ägo och jag längtar såklart hur mycket som helst tills hon anländer. Amy kommer alltså få en kompis och storasyster på samma gång. Jag tror att hon också längtar efter lilla Lisa. 

Veckans höjdpunkt är som vanligt Lottas träningar. Jag hoppade både Cara och Nova i torsdags för henne och älskar och tar till mig av varje minut på dessa träningar. Cara hoppar verkligen som en unicorn at the moment. Hon känns fantastisk i sprången. Jag lär mig mer och mer hur jag ska rida och matcha henne. Hon är den som är svårast för mig att rida på hinder men också den med allra mest potential. Jag vill så gärna bli bäst på att rida henne. Vi får mycket bra hjälp och övningarna är bra för hennes utvecklings skull. Tänk när hon är stark och ridbar, hur kommer hon hoppa då? Nova gjorde en väldigt bra träning. Nyttigt för oss att få tips och råd och träna på riktigt. Hon är ung och oerfaren men med många fina kvalitéer. 

Vera plockade bort sina stygn igår på mälarkliniken. Allt såg fint ut så nu får hon gå i liten sjukhage och skrittas  för hand lite längre stunder. Jag sörjer fortfarande hennes skada och önskar så att jag kunnat förhindra den. Hon är den av alla hästar som passar mig som handen i handsken. Som ger en magisk känsla i sin hoppning och som får mig att sväva på moln.  Låt dessa veckor gå fort så vi snart är back on track igen. 

Isas igångsättning går sakta framåt. Magkänslan har sagt att det ska ta lite extra tid så jag följer den. Men det händer så mycket med henne. Hon har under dessa 6 veckor med ryttare blivit som en helt annan häst. Skrittarbete är verkligen inte att underskatta. Under två veckor med trav har vi kommit upp i 4 minuters travande. Det borde kanske ha varit några minuter till men nu när hon är lydig och på plats ökar jag hellre lite snabbare än när hon var stark och tog sig fram likt ett godståg. Isa har jag verkligen kommit nära den senaste tiden. Som häst ligger hon mig otroligt varmt om hjärtat. 

Topanga och Amy finns inga ord för det är så oändligt mycket glädje och kärlek över de två. Jag känner mig rörd av tacksamhet till Topanga och att de två finns och förgyller mitt liv. När jag är med de två är känslorna så många och så stora. Jag är lycklig med de två. Lyckligast i världen. 

(null)

(null)

(null)

(null)






Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela