Malin Åkerström

Cara min Cara

Publicerad 2017-05-30 11:27:25 i Allmänt,

Helgen har spenderats på Sundbyholm med min fantastiska Cara. Vi började redan i torsdags med att hoppa en 110cm. Vild som tusan var hon men felfritt hoppade hon. Så kul att hon hela tiden levererar så jämna och fina resultat. 


I fredags hade hon vilodag då jag var hemma och jobbade min första dag som arbetsterapeut. Så glad över möjligheten att få erfarenheten av det även om jag läser termin 5/6 på programmet. 

I lördags hoppade Cara sin livs andra 120cm och vilken häst hon är alltså. Hon kändes makalöst bra och hoppade även den klassen felfritt även om vi har det svårt med att få in alla språng på distanserna. Hon är verkligen helt perfekt och framtiden känns så lockande tillsammans med henne.

I söndags avslutade jag med en lätt klass 105cm eftersom hon hoppat så bra. Jag tog det som en skolrunda för att sätta in alla tänkta galoppsprång på distanserna. Hon kändes fortsatt superfin men fick med sig en bom efter en ryttarmiss. 

Så lycklig och tacksam över den här hästen. Helgen var supermysig på alla sätt tillsammans med min mamma som var med. Min syster var där och skötte Cara under hela fredagen när jag jobbade så cred till henne också.


Upp som en sol, ner som en pannkaka

Publicerad 2017-05-20 22:10:09 i Allmänt,

Igår styrde jag norrut för tävling hela helgen i Falun. Med mig hade jag Isa och lyckan över att det var just hon som var med behöver inte ens beskrivas, den var stor. 


Isa hoppade en 120cm igår och inte bara hoppade utan hon flög. Hon kändes helt fantastisk. En bom föll men eftersom bara en lyckades hoppa felfritt så fick vi pris i alla fall. Älskar känslan att styra henne på hinder. 

Lyckan blev dock kortvarig för på kvällen stapplade hon ut ur boxen. Jag har endast fått göra 3 ynka starter med henne pga allt oflyt. En sträckning, sömstick och nu detta.. Uppgiven och ledsen känner jag mig efter allt annat som också har hänt under våren. Men oron är ändå värst.. 

Jag försöker hålla mig positiv, men det är svårt när motgångarna radar upp sig efter varandra. Jag lägger så oerhört mycket tid och jobbar väldigt hårt för att få hålla på med det här. Jag lägger också så enormt mycket känslor i hästarna vilket är helt oundvikligt och hela min värld blir komplett i deras närhet. Men världen rasar också när de inte mår bra. Mår de bra så gör jag det också. 

Imorgon rullar jag hemåt. På måndag åker jag och Isa till vår räddare i nöden Håkan.




 

Fredag

Publicerad 2017-05-12 08:09:24 i Allmänt,

Jag sitter på tåget påväg in till skolan för en heldag med föreläsningar. Eftermiddagens föreläsning ser jag verkligen fram emot och den sägs vara bra så jag hoppas på det. Topanga är som vanligt fixad på morgonen och står i sin lilla hage i solen. Maria tar in henne om ca 4h så det blir en bra dag för prinsessan. Hon kämpar verkligen på sitt allra bästa och är så enormt tapper och tålmodig. Igår var det en månad kvar till beräknad fölning. 


Cara fick två heldagar i hagen efter Sundbyholm och har nu joggat ute i två dagar. Hon ska få två lugna uteritter till denna vecka innan vi trimmar på lite mer i nästa vecka. 

Contendra rids sina 3 dagar i veckan. Korta pass förstås men i trav och lite galopp. Hon tycker att det är så kul med en uppgift. Fina fina häst! 

Isa tränade jag för Lotta igår. Det gick verkligen superbra. Hon är inte så lätt men det tror jag att hon kommer att bli när hon blir ordentligt stark och lydig. Hon är fortfarande en dreamhorse. Jag håller på att hitta olika bettkombinationer som passar henne och det jag hade igår kändes rätt okej. Så kul att hon verkligen är tillbaka igen. Nästa helg ska hon följa med mig till Falun på tävling. 

Annars jobbar jag såklart på och rider ca 3 hästar/dag på jobbet. 





Tävlingshelg

Publicerad 2017-05-08 10:56:34 i Allmänt,

Tillbaka till vardagen igen efter en hel tävlingshelg på Sundbyholm. 


En tävlingshelg som denna är verkligen livet och så himla roligt. Jag har varit i min tävlingsbubbla och där och då finns bara jag, hästarna och tävlingen. Jag älskar det och jag älskar att tävla. Snälla Emma har låtit mig övernatta i hennes lastbil som mer liknar en lyxsvit än något annat. 

Cara har hoppat 3st 110-klasser och gjort samtliga väldigt bra. Men hon har varit så busig och vild i helgen. Många bocksprång och på tok för få ben i marken på samma gång. Vi hade ett ner i de två första 110-klasserna och var igår felfria. Älskar henne och jag tror så enormt mycket på henne. Hon ska få lite tid på sig att bli stark och mindre gänglig i kroppen så i år har jag bestämt att inte hetsa henne för att kvala till Falsterbo utan jag vill etablera henne väl i 120 inför nästa år. Jag kommer vilja blanda 110 och 120 klasser nu och bara jobba på allt mellan hindren. Hon är min framtid och därför är det viktigt att tänka långsiktigt. Känslan hon ger är magisk! 

Virus har hoppat strålande i helgen och gjorde sin bästa 140cm med två ner i trekombinationen. Igår avslutade han med en andra plats av 70 starter i 120cm. Jag har inte suttit på honom på ett halvår men han är sig lik fast lite bättre. Så kul att få styra runt lite större klasser och är Åsa evigt tacksam för möjligheten. 

Igår tävlade och red jag Selma för andra gången. Hon är väldigt fin men grön och debuterade 110cm med ett litet nedslag. 

Det är skönt att vara tillbaka hos Topanga som jag har ett sådant kontrollbehov på. Mamma har tagit hand om henne i helgen och vad jag sett i kameran så har hon följt mina order. 

Idag behöver jag inte åka in till skolan vilket känns lägligt när jag måste ta igen förlorad ridtid på jobbet och på unghästarna jag rider. Ska bli kul att rida Isa och Contendra också. Cara ska få vara häst i hagen hela dagen lång och bara få massa klappar, pussar och godis. 



Älskade Cara

Publicerad 2017-05-01 18:52:30 i Allmänt,

Min fina fantastiska tjej hoppade i torsdags felfritt i 110cm på sundbyholm. Hon kändes så bra och gör som vanligt allt så himla korrekt. 


Idag åkte vi tillbaka till sundbyholm efter en turbulent morgon. Jag skulle debutera 120cm på samma bana som jag hoppade 110cm på i torsdags men idag ändrade de bana till den stora banan vilket kändes lite taskigt. De byggde inte ens om banan från 130cm som gick precis innan så det var svårt för en orutinerad Cara. Hindren var väldigt spektakulära mot vad hon är van vid och höjden betydligt högre. Men som hon hoppade. Helt magisk men två bommar föll. Den första för jag inte alls blev klar i tid och den andra för hon tvekade till och tog ett extra steg. Men jag är så nöjd med henne men besviken på omständigheterna. När man lagt upp en plan som känns perfekt men det blir något helt annat... Jag hade försäkrat mig om att 120-klassen skulle gå på den lilla banan när jag efteranmälde till den klassen. Jag valde att starta trots detta och får stå för mitt kast. 

Jag hoppas att vi växer ur detta jag och Cara och gör om och gör rätt till nästa gång. Höjden är inga problem. Styrkan och ridbarheten behöver bli bättre men det kommer med tiden. Hon är fortfarande valpig och oerfaren men med ett hjärta av guld. Nu har vi provat att hoppa på hennes max höjd detta år och vet att det är något som vi faktiskt behärskar. Min Cara är min superstar och den bästa häst jag någonsin haft. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela