Malin Åkerström

Hemma bra men borta bäst!

Publicerad 2013-06-30 23:29:10 i Allmänt,

Hemma igen i min säng på Runsten och längtar redan tillbaka. Hästarna står och äter mat med linimentade ben och har fått många godnatt pussar! De längtar nog inte tillbaka....

Sunne var sjukt roligt. Alla hästar har presterat bra på ett eller annat sätt och allt har varit så himla kul. Älskar att tävla och fixa och dona med mina älsklingar. Älskar att bo i lastbilen, älskar alla kvällar och allt runt omkring tävlandet. Men såklart är det stunderna inne på banan jag älskar mest!

Lina har varit en grym hästskötare så en klapp på axeln ska hon allt ha :) vi har haft väldigt kul också så stort tack till henne!

Vill verkligen bara tillbaka nunununu!!! Har pratat en del med min snälla och grymma chef om massor med saker vi ska göra och jag har en hel del att se fram emot om allt blir av :)

Åhh vad jag älskar mitt liv, vill inte byta det mot någon annans i hela världen just nu!

Sunne dag 4!

Publicerad 2013-06-30 20:49:39 i Allmänt,

125 cm

Calida var istadig vid utgången så utesluten...

Britt: 0+0 fel och 3a. Känns bra att avsluta lite lägre med fina Brittan. Hon kändes bra men ibland lite osäker på underlaget. Gillar inte när det är halt tror jag. Red inte alls fort vilket jag inte kommer göra på läääänge men svängde åt det snäva hållet och hon har en så stor galopp så räckte bättre än vad jag trodde :) bästa <3

145cm

Ghisela <3: 4 fel. Hon var fantastisk och hoppade så fint så fint över alla linjer och två och trekombination. Rev en oxer där jag fick alldeles för trångt men kan inte vara nöjdare än vad jag är. Underlaget var tungt och sugande och det var bara en felfri. Jag kom första utanför placering. Helt sjukt vad jag älskar min Gris <3 till månen och tillbaka flera gånger om!

Sunne dag 3!

Publicerad 2013-06-30 18:17:01 i Allmänt,

130 cm

Calida hoppade 1 och 2 och lämnade mig i hinder 3 och sprang en sväng och käkade sedan gräs mycket nöjd med sin insats...

140 cm

Ghisela: 4 fel men placerad. Hon var som alltid superfin och bäst. Det var bara 5 felfria på en tuff bana. Älskling <3

Britt: ösregnade innan henne och hon halkade i en sväng så hon rev hindret efter och blev sedan osäker. :/

Summer: 0 fel och 3a och bäst av allt SM-KVALAD!!!!! han hoppade kungligt och jag red varenda språng på hela banan. Han är bra go han min fina bästa älskade hingst <3 så lycklig så man kan inte med ord beskriva det!!!

Sunne dag 2!

Publicerad 2013-06-29 09:53:25 i Allmänt,

125 cm

Debuterade det med Calida. Var massa knas med insläppet så jag fick startsignal typ innan jag ens kommit in på banan och det är inte bra för Calida som behöver lite tid att slappna av innan start. Slutade på 0+8 fel två ner i omhoppningen för hon inte ville hoppa hinder som stod mot vattnet ;) men många fina språng, ibland lite för höga när hon var spänd. Nöjd :)

130cm

Summer: 5 fel. Felfri och snabb fram till sista som var vattnet.. Ett stopp! Det var vattengrav under hinder och det har vi inte tränat på! Fin i övrigt.

Britt: 12 fel. Skulle rida fort enligt order = katastrof. Hon var redan väldigt taggad så hon blev stressad men hoppade ändå många sjukt bra språng och de sista 5 kändes super.

Ghisela: 0 fel och placerad. Hon var superfin som typ alltid. Tog alla snäva svängar men red inte fort för att ha henne bra resten av helgen. Bästa <3

140 cm

Summer: 4 fel. Han var kung och var sig själv igen :D rev ett i grunden men är hur nöjd som helst, min man <3

Britt: 0+4 fel. Hon var fantastisk och finast i världen. Ett ner i omhoppningen i hennes livs andra 140! Hon kommer bli något stort en dag!

Trimma kungen!

Publicerad 2013-06-27 16:38:54 i Allmänt,

Har tävlat klart för dagen och är hur nöjd som helst med Diva och Calida!

Calida hoppade 120 cm och var felfri och 2a :D hon var lite istadig på framridningen men fin på banan. Red inte alls fort men svängde rätt snävt där det gick.

Diva hoppade 115 cm och 120 cm och var felfri i båda, bästa hästen <3 hon kändes super och går inget mer i helgen. Så det blev bra uppladdning inför Falsterbo!! :D

Nu ska jag trimma de andra 3 och kung Zero Summer är först på tur :)

På plats i Sunne!

Publicerad 2013-06-26 23:38:15 i Allmänt,

Alla 5 hästar är installerade och jag Jenny och Lina har bäddat och fixat i lastbilen. Jenny har även borstat och flätat mitt hår som varje gång vi är på tävling.

Vi har hunnit med en drink på stoffes hotell också :)

Summer verkar vara sjukt taggad för han flög ut ur lastbilen med mig efter och skrek och dansade runt som en tok.

Nu ska vi väl sova en stund så godnatt!

On The road

Publicerad 2013-06-26 19:36:00 i Allmänt,

Sitter tyvärr inte i lastbilen med Jenny... Åker bil med The boss som inte ville åka själv. Men jag lär honom att lyssna på riktig musik så det är lugnt :) Har även Emmie som underhåller mig via luren :)

Har trimmat Ghisela och Jody lite mer ordentligt idag. Gris var lite lat men blir som vanligt sjukt fin när hon kommer igång. Jody var mycket bättre än tidigare dagar.

Diva och Calida trimmades lite lätt och båda kändes bra. Calida glad och positiv så hoppas på att det håller i sig under helgen.

Zirre reds som vanligt och Summer och Britt longerades i pessoaselen.

Har sprungit runt mest hela dagen och packat och tvättat och vi hann nästan klart i tid.

För er som missat det så är de Sunne jag ska till och i lastbilen står Summer, Britt, Calida, Diva och Ghisela!

Bjussar på en bild från igår på mig och bästa Jenny.

Jag har glömt!

Publicerad 2013-06-26 12:05:49 i Allmänt,

Jag har ju glömt att säga att Wicky var på 17-dagars koll i måndags och hon är dräktig :) känns bra och jag hoppas att det går vägen. Längtar dock helt sjukt mycket efter att få rida henne men det är smällar man får ta! Min bästa tjej <3

Kaosdag!

Publicerad 2013-06-26 10:12:31 i Allmänt,

Idag ska 7 hästar ridas, stallet fixas, saker tvättas, 5 hästar tvättas + friseras, packa allt till 4 dagar borta, jag ska åka och handla och sen allt annat. Allt ska vara klart till 15 då vi beräknar att rulla.

Igår red jag ut på Calida, Britt, Summer, Ghisela och Diva. Det var varmt och mycket broms = galna hästar! Fick slita hårt med dem.

Trimmade Jody inne med Sanna som tog Zirre.

Direkt när jag slutade hämtade Jenny mig så åkte vi till henne och fixade oss innan vi rullade till fridays och åt middag med massa andra och drack drinkar. Åkte sen till Grönan och kollade på icona pop och avslutade kvällen på o'learys. Sov hos Jenny så uppstigning blev tidigt idag.

Anmält till SM!!!

Publicerad 2013-06-25 11:17:47 i Allmänt,

Nu har jag anmält mig till mitt livs första SM och det känns sjukt kul!! Inte bara mig har jag anmält utan min älskade Ghisela ska göra mig sällskap. Det här kommer bli en så sjukt bra sommar! Jag är taggad till 1000 på alla nya utmaningar :)

Igår

Publicerad 2013-06-25 10:48:16 i Allmänt,

Igår trimmades alla hästar i ridhuset och ganska ordentligt. Ghisela kändes som vanligt super efter att ha startat igång motorerna. Tar. Alltid en stund innan hon blir fin men då är hon riktigt fin.

Summer är ju Summer men han kändes rätt bra. Jag har ett fuskknep när jag rider honom som gör allt 1000 gånger lättare!

Britt var väldigt laddad men hon är ändå fin men stundtals låtsades hon att hon var rädd för allt och då blir hon lite spänd men så fort det släpper är hon riktig fin. Det bästa är att stå upp och låta henne kantra på i 5-10 min för det brukar lugna ner henne + att det är bra för hennes rygg :)

Diva är ibland en diva men igår var hon fin men jobbig i övergångarna så jobbade väldigt mycket med det och det blev bättre men jag tror att vi måste jobba lite till med det där.

Jody och Zirre trimmades lite kortare pass och Jody kändes rätt fin, Zirre galopperade för första gången!

På kvällen tränade jag Calida för markarbets-Per. Jobbade mycket med bommar och små hinder. Ville göra övningar som stärker henne vilket vi också gjorde. Väldigt intensiv träning och sjukt nyttig. Per tyckte att det var bästa gången han sett Calidis men vi har fortfarande en lååång väg kvar :)

Steffi grillade på kvällen och måste säga att jag uppskattar när hon är hemma för hon fixar alltid mat och jag behöver aldrig hjälpa till ;)

Somnade rätt sent för pratade i telefon med en Mupp som är svår att sluta prata med men jag gillar henne så det är lugnt.

Det bästa jag någonsin suttit på <3

Publicerad 2013-06-23 22:20:44 i Allmänt,

 
Saknar honom en hel del!! Detta är över ett år sedan och under de året har jag utvecklats väldigt mycket som ryttare och fått sjukt mycket möjligheter. Men ändå kan jag drömma mig tillbaka till tiden med kungen i mitt liv och i mina drömmar slutar alltid sagan lyckligt...

Hahah fail!!

Publicerad 2013-06-23 21:44:10 i Allmänt,

För ett tag sedan visade jag en häst för en spekulant och han hade inte hoppat på ett tag så han var lite väl glad kanske ;) Fick mig en flytur och det är alltid trevligt...
 
 

Back on work!

Publicerad 2013-06-23 18:45:15 i Allmänt,

Känns bra att vara tillbaka även om jag trots min semester är lite åt det trötta hållet.

Har trimmat lite lösgörande på Diva, Ghisela, Calette och Calida. Summer och Britt longerade Lina som jobbade med mig idag. Britt och Summer var sjukt pigga och gris kändes fräsch. Tror att de har mått bra av den lilla vilan allihop (utom Britts Huvud)

Vi red ut på Zirre och Jody och joggade dem lite. Jag red Jody och hon Zirre. Tänkte att Zirre från och med imorgon ska börja galoppera :)

Skön dag faktiskt. Ibland föredrar jag att jobba helg när det bara är vi stalltjejer på gården.

Idag tog jag även ett stort beslut och nu är jag igång. Jag har tagit årets första springtur!!! Ska försöka springa 3 dagar i veckan, 2 är okej och 4 är max ;) joggade 2,5 km och gick sen 1. Lagom början för en otränad ryttare :)

Slut på semestern!

Publicerad 2013-06-22 23:54:18 i Allmänt,

Det börjar bli dags att sova för imorgon börjar jag jobba igen. Idag har jag hunnit göra allt det bästa man kan göra på mitt land i alla fall. Umgåtts med släkten, åkt wakeboard, bastat, solat, badat, ätit god mat och ridit på min prinsessa <3
 
Topanga jobbade jag lite lägre i formen än vad jag brukar för det kändes som att hon behövde det och hon var så himla fin och lika glad idag som igår. Kärlek till henne!
 
Är hemma i Lindholmen nu efter att ha hängt med bästa Bellis :D Känns lite tråkigt att vara hemma från landet redan... jag brukar vara där 8 veckor varje sommar! Men jag längtar samtidigt till hästarna på Runsten så tror att det kommer kännas bättre imorgon när jag kommer dit.
 
världens sötaste gris <3
 

Emmie Mupp Eriksson!

Publicerad 2013-06-22 18:28:23 i Allmänt,

Idag är det inte en vanlig dag dels för att det är semesterdag men mest för att det är bästaste Emmies födelsedag!!!!

Jag har inte känt Emmie speciellt länge men vi har pratat lite under en period och umgicks en del under tävlingarna på Runsten. Även om vi inte kände varandra så bra så var det ändå som att vi känt varandra hela livet. Vi är på många sätt väldigt lika och av samma skrot och korn liksom. Nu går det inte en dag utan att vi pratar och det är tur för Emmie är min räddare i nöden. Hon har hjälpt mig ur kniviga situationer och är det ngt jag undrar är det bara att fråga henne för hon kan allt och då menar jag ALLT!

Hon har blivit en nära vän och jag önskar henne en grym födelsedag. När hon tänker komma till bebodda trakter har jag lovat att bjuda på en tårta jag själv har bakat så har redan nu börjat titta på recept. Den på bilden kanske jag kan få till med lite träning ;)


Älskade landet och älskade Wicky <3

Publicerad 2013-06-22 15:15:51 i Allmänt,

Ligger och solar och lyssnar på grym musik som en riktig livsnjutare.

Så skönt att vara här och jag har spenderat mycket tid med min Wicky <3 vilket leder till att saknaden efter att rida henne bara blir större samtidigt som det får mig att må bra. Hon ser i alla fall lycklig ut och det är de viktigaste. Mamma berättade att hon pratat med vår grymma hovslagare om henne och hon hade sagt att det bästa för hennes skada är att gå utan skor och det har hon nu gjort i 6 veckor. Åhh vad jag hoppas att hon kommer bli frisk igen. Under tiden ska jag göra allt jag kan för att få henne att må så bra som det bara går. Min älskade tjej <3

Mål med min ridning!

Publicerad 2013-06-21 17:54:17 i Allmänt,

Precis som många andra vill jag bli bäst och det har jag velat ändå sen jag började rida. Jag drömmer om att få rida OS, VM, Världscupen och allt det där men i mina mål måste jag också vara realistisk. Jag måste lägga upp mål för där jag är nu och för varje uppnått mål kommer nya. Men jag siktar ändå alltid mot stjärnorna.

Jag har länge drömt om att få rida SM och i början av detta år var SM för första gången ett av mina största mål. Ett mål som då kändes svårt att nå men inte omöjligt. Jag och min fina Ghisela är kvalade dit och om inget händer kommer jag få uppleva den dröm jag så länge har haft. Jag har aldrig haft möjligheter att ta mig dit innan jag fick mitt älskade jobb på Runsten. Vi har inte råd att köpa mig hästar för flera 100 tusen även om min mamma gärna hade velat om hon kunnat.

Nu har jag så många möjligheter som jag aldrig tidigare har haft och jag tänker hela tiden vidare mot nästa utmaning.

Jag tänker inte ge upp hoppet om att en dag få rida de största tävlingarna. Under tiden ska Jag ska träna, kämpa och göra mitt bästa för att komma så långt som det med mina möjligheter bara går. Jag har mål att nå hela vägen och under det här året har så många mål och drömmar gått i uppfylelse. Men jag måste kämpa, lägga ner mycket tid och jobb för att bli bättre och samla rutin på de nya nivåer jag går in på. Jag kommer aldrig att ge upp och oavsett vart jag hamnar så kommer jag alltid ha mål att sträva mot.

Som t.ex. kommer Topanga aldrig att hoppa ett OS jag kommer aldrig ens rida en 140 på henne. Men jag har mål att uppfylla med henne i alla fall fast andra typer av mål. Hon är ändå en byggsten i min pyramid som ska ta mig uppåt. Hon utvecklar mig och min ridning på andra sätt än att ge mig erfarenheter på stora hinder.

Jag vill jag kan och jag ska är något min tränare John printar in i mitt huvud. Jag ska tro på mig själv och aldrig ge upp!

Midsommar!

Publicerad 2013-06-21 17:19:10 i Allmänt,

Här var det inte livat direkt och eftersom jag har klagat på uppdateringen på en annan blogg så är det dags att dela med sig av min midsommar såhär långt.

Sov tills jag vaknad av mig själv runt 9 halv 10 kanske. Gick ut och kollade mig omkring och det känns typ som att det var igår jag var på landet. Solade någon timme innan jag åt Lunch nere hos mormor med övriga släkten som är här. Sen tog jag mig det efterlängtade första badet för i år och även om varenda cell i hela min kropp vaknade till liv så var det fantastiskt :D

Vi åkte till ett midsommar firande och jag ställde upp och dansade visserligen enbart för att jag skulle få en glass nere i hamnen efter.

Nu är vi typ klara hos hästarna också. Har myst med dem och ridit Topanga. Red ut och jobbade mycket öppnor och slutor i både trav och galopp. Jobbade även 5 korta och 5 långa galoppsprång och däremellan la Toppi in en och annan bock. Hon kändes super och riktigt high on life. Älskar att trimma henne!

Framme!!!

Publicerad 2013-06-20 23:18:37 i Allmänt,

Jag har väl mer eller mindre åkt bil i 12 timmar helt ensam idag. Tur att jag har haft Emmie som pratat med mig i många timmar. Sjukt bra vän som jag är väldigt glad över att ha lärt känna! :)

På Runsten vilar hästarna under min semester och idag utökade vi stallet med en ponny. Det är inte vilken ponny som helst utan min favvo-ponny Jody som ska stå hos os över sommaren och bli riden av mig :)

Har precis joggat min älskade prinsessa ute på landet och avslutade självklart med en tur ner till havet <3 Topanga kändes så himla pigg och glad och ännu en gång gör hon mig påmind om varför jag älskar henne mest på denna jord!

Laaaaaandet :D

Publicerad 2013-06-20 18:06:11 i Allmänt,

Har lämnat de första hästarna på landet och ska nu hämta Topanga som självklart också ska dit :) har suttit i bilen sen typ 10 imorse men min mongovän har hållit mig sällskap i telefonen så har inte varit hemskt. Som ni kanske förstår är jag ledig idag och inte bara idag utan jag har semester i 3 dagar :)

Skrittar av min fina Calida!

Publicerad 2013-06-19 20:39:51 i Allmänt,

Har hoppat fina Calida för Helena och hon hoppade helt makalöst bra idag. Bästa gången jag hoppat henne helt klart. Haft lite vattenterapi också men inte redo att hoppa det ännu ;) hoppade för första gången språng på 140 och hon är så fin och jag är sjukt glad över att det är jag som har fått chansen att ha henne :)

Hoppade Calette innan och på hinder var hon superduper och helt felfri men väldigt stark vilket inte är så konstigt för vi hoppade på gräset idag. Vattnet gick sådär men alla riktiga hinder super!

Nöjd är jag allt och ska nu skynda mig hem i duschen och sen rulla mot bebodda trakter eller nja till ödet.

Älskade hästisar <3

Publicerad 2013-06-18 22:07:00 i Allmänt,

Idag har jag haft en bra dag på jobbet som typ alltid! jag har hunnit göra allt jag vill och alla hästar har varit samarbetsvilliga och fina! Som jag älskar mina fyrbenta vänner <3
 
Började med att trimma Grisen på terrängbanan lite mer ordentligt idag men gjorde det ute för hästarna har en lugn vecka och ska få komma bort från allt hårdtrim. Gris kan vara så himla fin verkligen men det tar lite tid för henne att komma igång. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
 
Red sen ut på Britt och hon var mestadels superfin men ibland far hon omkring för saker hon får syn på. Tycker att jag mer och mer får en härlig känsla på henne och hon börjar bli stark. Hon klarade ändå att hoppa 135 135 och 140 i helgen utan att kännas speciellt trött. Nu är trött inte riktigt hennes grej men ändå större klasser än vad hon någonsin hoppat.
 
Nummer 3 var Diva och hon var superfin. Red ut och kantrade henne och hon hade en rund och fin galopp och bytte inte i var och vartannat steg som hon ofta gör ute.
 
Nummer 4 var ponnyn och han är rätt trevlig. Behöver komma igång, jobbas loss och bli stark men det kommer med tiden.
 
Nummer 5 var sprett alltså Calette och det gick mycket bättre än igår. Hon blir väldigt stark på bettet tandläkaren vill att jag ska ha. Jobbar med att runda henne för innerskänkeln för det går typ inte att lägga en rund och mjuk volt på henne eller ha henne mellan hand och skänkel. Hon ligger lite efter Drifter och tar skänkeln som ett tecken på att springa vilket också gör att hon blir stark .Gillar i alla fall att jobba med henne och tror att det kommer bli väldigt bra!
 
Summer dummer longerade Lina och han var väldigt pigg och glad och jobbar som alltid bra i pessoaselen.
 
Fixade massor i sadelkammaren och stallet innan jag runt 17 red ut på Calida som också har lugn vecka. Trimmade henne på terrängbanan och hon var väldigt fin. Lite stel i vänster som alltid när man börjar men det börjar bättra sig och inte istadig en enda gång!!! Hon är verkligen en häst man kan trimma i timmar när hon är fin.
 
Min räddare i nöden och fina vän som är lite av en mupp precis som mig har upplyst mig om att jag inte anmält Diva till Falsterbo så imorgon ska det fixas! Falsterbo börjar närma sig och jag längtar helt sjukt mycket  :D
 
min krigare och fina vän <3
 

Välkommen Ziramis!

Publicerad 2013-06-17 23:15:23 i Allmänt,

Idag flyttade en söt liten sak in i vårt stall. Han heter Ziramis men går under smeknamnet Zirre och är en liten d-ponny. Vi har börjat lite av ett försäljningsstall och han är vår första gäst. I nuläget är han inte helt igång då ägaren har skadat sig och inte kan rida.
 
Annars har jag mest ridit hela dagen. Red ut på Gris, Summer och Diva. Diva hann jag bara jogga 10 min innan en sko flög av men alla kändes fräscha efter helgen. Red Calette för första gången på 16 dagar och hon var mycket bättre i munnen nu men vi har en del att jobba med. Britt longerade Lina och hon såg fin ut. På eftermiddagen red jag ut på Calida med steffi och prickade dagens enda regnskur så fick putsa alla mina saker och blev väldigt blöt.... Annars har det varit en rätt bra dag, har hunnit städa lite och så men har en hel del kvar!
 
joggade nya ponnyn också och han verkar vara rätt trevlig tycker jag :)
Mitt mongo <3
 
 
 
 
 

Runsten Equestrian dag 4!

Publicerad 2013-06-16 23:05:58 i Allmänt,

140 cm

Summer: 8 fel. Ett stopp och ett ner. Han stod emot lite i början men det släppte sen. Han är här nu och behöver samla rutin i dessa klasser för att han ska kunna bli modig. Ändå helt okej nöjd med honom 8 fel i 140 är inte dåligt :)

Britt: debut!!!! 4 fel. Rev hinder nummer 2 men annars var hon så fin så fin. Sjukt kul att ha tre hästar som går 140 och som gör det bra. Älskade Brittan <3

130 cm

Summer: 4 fel. Gick in och hoppade en 130 för att han skulle få hoppa lite lättare. Lite åt det trötta hållet var han men kändes ändå fin och stod inte emot alls. Skönt att avsluta hans helg på runsten med en lätt klass och på nästa tävling börjar vi också lätt så får vi hoppas att det går vägen :) kung är han ändå alltid <3

120 cm unghäst final

Diva: 0 fel och superfin! Skönt att avsluta bra med henne. Bästa divos <3

140 cm Grand Prix

Ghisela: 4 fel. Har aldrig ridit en så lång eller svår bana på denna höjd. Gris var fantastisk som alltid men rev tyvärr ut ur trekombinationen. Fick rida på lite till b så blev aningens trångt till c. Men är hur nöjd som helst med min favorit <3

120 cm rs mustang cup final!

Calida: 8 fel och säkert lite tidsfel. Hon var lite spänd och på ett hinder skyggade hon för något och kastade sig åt sidan. Stegrade sig ett bra tag mot utgången innan hon gick med på att fortsätta. Hoppade resten fint! Är lite besviken på att jag valde henne till finalen då Topanga också kvalade men varje runda är bra för henne. Vi bygger grunden för en framtid och jag kommer aldrig ge upp!

Blev lite priser trots allt och jag är väldigt nöjd. Alla har gjort mycket bra saker och det tänker jag ta med mig till nästa tävling och där emellan ska vi träna på de saker som inte satt till 100% denna helg. Stort tack till alla som har hjälp och stöttat mig samt gjort min helg awesome!

Runsten equestrian games dag 3!

Publicerad 2013-06-16 22:37:54 i Allmänt,

110 cm
 
Topanga: 4 fel. Rev ett för jag var lite nonchalant men hon kändes pigg och glad!
 
120 cm
 
Calida: 0+4 fel. En av våra bättre rundor trots att stiglädret gick av mitt i banan och gjorde så att jag tappade ytterskänkeln i en sväng och rev därför. Men nöjd med att hon kändes så fin och lycklig över hur hon hoppade på framhoppningen. Ska kämpa med denna häst.
 
135 cm
 
Summer: 12 fel. Han var stark och sprang runt banan med mig på som försäkte få en syl i vädret men inte då. Han kändes sådär och sprang på sidan av ett hinder och rev 2!
 
Ghisela: 0+4 fel och placerad 10:a. Tyckte att hon gjorde sitt jobb bra men att jag red rätt dåligt. Jag tyckte banan kändes mer som en 140 cm och Gris kvalade till söndagens YR-Grand Prix. bästa <3
 
Britt: 0+0 fel och 6a. Superbritt did it! Så himla fin och ställde verkligen upp. Tycker hon hoppar bättre när det blir högre och vi börjar verkligen lita på varandra. Kan också säga att det var vatten med och alla 3 hoppade det finfint :D
 
140 cm
 
Summer: 9 fel. Bytte till mitt vanliga bett och det var 100 gånger bättre. Han stod emot lite i början och jag tog en tajt väg redan till hinder två så han sa upp sig och stannade. Rev sedan ett hinder men han susade över både 2 och 3 kombinationer utan att blinka. Det här är det största han har gjort så att han var lite feg var inte så konstigt då han måste tränas i varje klass för att bli bra där. I överlag var det rätt mycket fel i klasserna så vi var inte ensamma.
 
Kvällen spenderade vi hemma i mitt hus med grymma människor. Älskar tävlingar när man får träffa roliga människor och gör saker hela dagarna :D Snälla Emmie hjälpte mig en hel del vilket var tur för annars hade jag missat typ varenda start...
 
Gris och Emmie avgör vilken rumpa som är störst av min och Summers, lätt att jag vann!! :D
 
 
 
 

Runsten Equestrian games dag 2!

Publicerad 2013-06-16 22:14:08 i Allmänt,

120 cm

Topanga hoppade inte alls. Pga regnet flyttades tävlingen in och hon stod emot väldigt mycket. Calida hade ett ner i grunden och omhoppningen (A:0/A:0 med totalfel)

Divas 120 gick ute och hon hoppade mycket fint. Rev ett hinder ut ur en kombination men fick pris ändå. Tycker hon är så härlig! Grym inställning!

135 cm

Britt hoppade helt super till nästa sist hindret som var en kombination. Kom för nära in så rev både A och B. Men väldigt nöjd.

Det här är ju en elittävling och för mig som är orutti i större klasser märks det. Det byggs större och svårare. Jag gör missar pga orutin men hästarna har inga problem med det och det är skönt.

På kvällen var vi på en ryttarfesten och det var hur kul som helst med duellhoppning innan :)

Dum telefon!

Publicerad 2013-06-14 09:18:57 i Allmänt,

Min mobil fungerar verkligen inte bra, man kan inte skicka eller ta emot sms, internet funkar bara ibland och den bråkar ständigt. Går inte att ta bilder heller.

Igår var det dag 1 på Runsten Equestrian games och jag gjorde 4 starter. Britt rev sista men kändes bra, Diva hoppade fantastiskt men regnet gjorde så tyglarna ständigt tappade tyglarna så det blev galet fel i en kombination som vi travhoppade men rev. Topanga vann 120 och Calida kom 4a och båda var dubbelnollor :) kul att mina fina levererade!

Hängde i lastbilen med Jenny och Skalman hela kvällen och de är ju för bra :)

Nu väntar en ny dag och jag har köpt vantar med bra grepp så jag hoppas att det går bra.

Jag lever!

Publicerad 2013-06-12 20:32:48 i Allmänt,

Trots en sjukt stressig dag och en telefon som vägrar fungera så lever jag. Är på Söderby och hämtar min fina som ska med till Runsten. Kommer komma sent och inget är fixat till imorgon så är aningens stressad...

Har trimmat Gris, Britt, Summer, Calida och Diva i alla fall. Britt är sjukt vild så hoppas att hon lugnar sig. Hon har en klass att hoppa av sig i innan allvaret börjar.

Har varit på min bästaste väns utspring och studentmottagning. Stort grattis bästa Anna och hoppas du får en galen kväll!

Ghisela <3

Publicerad 2013-06-11 22:35:14 i Allmänt,

Ghisela är en pärla och en Bästavän. Hon är en fighter på tävlingsbanan och gör mig aldrig besviken. Hon kämpar på och gör alltid sitt allra bästa. Hemma i stallet är hon varken gosig eller inte gosig utan hon är bara sig själv och är liksom alltid nöjd och belåten. Hon har väldigt bra självförtroende och tror nog väldigt gott om sig själv. Men hon är aldrig och då menar jag aldrig divig eller tjurig. Lite små lat ibland men alltid villig till att göra rätt.

Grisen älskar mat över allt annat i hela världen och kan bli överlycklig över ett enda höstrå. Varje dag är det en kamp ner till hagen för hon vill så gärna smaka på gräset. Grisen är en stjärna och ofta vill jag klappa på henne lite extra för att visa hur mycket jag uppskattar allt hon gör för mig. Hon är en av mina bästa vänner och jag älskar henne lite för mycket för mitt eget bästa <3

Lugnt i stallet!

Publicerad 2013-06-11 17:06:10 i Allmänt,

Eftersom vi har tävlingar i helgen och vi behöver boxar till våra profilryttare har vi släppt ut Silver och Drifter på bete. De verkar helnöjda med livet! Drifter och Calette ska få vila ett par veckor är tanken. Allt fokus ligger på tävlingshästarna istället :)

Idag har Britt, Summer och Gris trimmats och hoppat vatten, standard! De var väldigt pigga och Britt lite för vild men efter lite trimning ordnade det till sig :)

Diva har jag tränat för KG och det gick hoppmässigt bra men hon är lite tjaffsig på marken så vi fick jobba lite men mycket lossande så jag hoppas på en bra helg :)

Mycket annat är fixat och 3 av 4 hästar är friserade. Stressigt är det med att hinna allt innan tävlingarna börjar men jag tror att det går!

Nu ska jag på fina Hannas studentmottagning! :D

Lyckades träna Calida!

Publicerad 2013-06-10 21:58:00 i

Magen bättrade sig och jag klarade av att träna Calidis :) nyttig markarbetesträning för Per blev det. Hon sa upp sig några gånger men Per sa att det var stor skillnad på bara en vecka. Kul att det går så fort framåt med henne även om jag vet att vi kommer få bakslag. Hon är värd att kämpa för fina Calida
Åkte förbi min Wicky och insåg att hon inte är den snyggaste för tillfället. Pälsen ser ruggig ut, magen är tjock, manen och hovskägget långt... Men hon är ändå finast i mina ögon. Det är 9 månader sedan jag red henne och om tidigast 12 kan jag börja igen...

1 år och 2 dagar sen studenten!

Publicerad 2013-06-10 21:09:00 i Allmänt,

Har kollat igenom gamla bilder från studenten och inatt drömde jag om studenten. Synd att mitt leende är så sjukt stelt på alla studentbilder. Men inte så lätt när min käke var bruten på 2 ställen och jag var relativt nyopererad. Studenten var ändå en av de bästa dagarna i mitt liv. Dagen då jag debuterade 145 cm felfritt var i klass med Studenten om man räknar i lycka men annars kommer jag inte på så många dagar. Kanske när jag fick Candy och Wicky... svårt att avgöra!
 
 
 

Dålig dag att vara ledig på :(

Publicerad 2013-06-10 14:43:03 i

Är ledig idag men mår så sjukt dåligt så kan inte ens rida min prinsessa :( det suger! Har aldrig haft så ont i magen som jag har. Jag har kräkts några gånger och typ kallsvettas samt nästan svimmar om jag ställer mig upp... Har tagit massor av piller men det hjälper inte heller! Dumma mage :(

Hoppas att det blir bättre så kanske jag kan träna Calida ikväll men tvivlar i nuläget på det!

Älskade jobb!

Publicerad 2013-06-08 22:36:37 i

Jag är så lycklig för tillfället så ni kan inte förstå. Jag har världens bästa familj, vänner, hästar och jobb! Jag har otroligt fina vänner som ställer upp i vått och torrt och de betyder otroligt mycket för mig även om jag är sämst på att kunna vara med och göra saker. Men ändå finns det för mig och det gör mig riktigt glad. Mitt jobb är bland det bästa som hänt mig och jag älskar det med hela mitt hjärta. Hästarna betyder världen för mig!

Idag har jag ridit ut på Gris, Summer, Drifter och Diva. Britt trimmades på gräsbanan och G, S och B avslutade med att hoppa vatten. Fortfarande har vi lite att jobba med. Alla hoppar på första försöket men Summer och Britt ibland landar lite på kanten på första hoppet vilket på tävling ger 4 fel. Helena Persson var där idag och gav mig tips om hur jag ska lösa det och troligen ska hon hjälpa mig inom de närmsta dagarna också, så himla snäll!!!

Calida trimmade jag på utebanan och hon kom loss väldigt bra, bättre än någonsin. Tummen upp för henne!

Är i ödet nu efter att ha pysslat med mitt hjärta som har en tappsko och ridit Jody.

Bifogar en bild på grymma laget från igår!

Vem kan detta vara??

Publicerad 2013-06-08 19:42:36 i

En rymdvarelse? En kamel? Silver Shadow?

Svaret är Silver. Varför han har varit frånvarande från bloggen är för att han nästan var såld. Nu ska han vila och eventuellt gå på bete innan han sätts igång igen.

4 år med kärleken i mitt liv!

Publicerad 2013-06-07 22:03:04 i

Idag är det 4 år sedan jag hämtade hem världens bästa Topanga <3 finns inga ord som kan förklara hur mycket jag älskar henne eller hur fantastiska alla dagar har varit med henne. Hon är för mig bäst i världen och jag är henne evigt tacksam över allt hon gör för mig. Hon är en på miljonen, min Bästavän, min trygghet, min stora lycka och min bara min så ingen kan ta henne ifrån mig mot min vilja!

Så himla glad!

Publicerad 2013-06-07 21:43:20 i

Vid 12 rullade vi mot Runsten med Ghisela och innan dess fixade jag stallet och red ut på Britt och Diva.

Hoppade i elitlaget på Ghisela som gick i 120cm och omhoppning på ca 130cm. Hon var dubbelnolla och super. Det är svårare att rida henne på lägre höjder men det gick vägen i alla fall. Mer i laget red Veronica Simberg, Malin Fredriksson och John Hickey. Så sjukt härlig upplevelse att få rida på strömsholms slottsbana. Gick man i mål felfritt spelade de hög musik och stämningen var på topp. Sjukt härligt att stå som segrare på prisutdelningen! Sjukt bra dag och jag är riktigt lycklig! Vilken häst jag får rida på liksom, hon är bland det bästa som hänt mig :'D

Har precis varit hos Wicky och hon kom springande, mitt hjärta dog ett tag av lycka! Jag älskar henne så mycket <3

Mer vatten!!

Publicerad 2013-06-06 22:41:17 i

Idag har jag trimmat Britt, Diva, Summer och Ghisela och alla fick avsluta med vattenträning. Diva hoppade det för första gången och gjorde det helt klockrent, älskade underbara <3

Tränade terräng på Calida för Maria som hade henne förut och det gick bra. Hon hoppade allt trots att hennes ryttare inte kan det där speciellt bra.

Under eftermiddagen har jag mest strosat runt och njutit av livet. Var hos Wicky och gav henne medicin samt 100 pussar :) fixade lite i stallet, solade och somnade en stund samtidigt men brun blev man ju inte för det... Vi har grillat nu på kvällen och måste säga att alla tjejer är grymma!!

Nu ska jag sova trötter som jag är. Imorgon är det tävling på Strömsholm men vi åker inte före 14 skulle jag tro. Bara en häst och en start men kul ska det bli!

Onsdag - ledig dag

Publicerad 2013-06-06 09:49:23 i

Igår var jag egentligen ledig men det kändes inte riktigt så. Gick upp tidigt och trimmade Topanga med bommar och hon var väldigt fin. Sen åkte jag och Tequila och hämtade hem Wicky igen. Gud så jag saknar henne när hon är borta! Fastnade i massa köer så missade världens bästa Natashas student :( jag och Tequila solade istället en stund på Runsten innan mina träningar.

Hoppade Britt, Ghisela och Summer för Helena och alla var så sjukt grymma. Guldstjärna får Summer som med lätthet studsade över hinder på 150 och 155 :D Britt och jag hade en av våra bästa träningar, hon är ju svår hemma men igår fick jag känna på vilka språng hon har i sig. Gris var som alltid helt fantastisk :)

Åkte hem för att lämna transporten och kom väl hem runt halv 1 så idag är det en trött dag på jobbet...

Äntligen får en trött människa sova...

Publicerad 2013-06-06 00:56:02 i

Har varit på vift hela dagen men nu är jag i min säng som jag längtat efter i några timmar. Nöjd kommer jag somna efter kvällens hoppträningar. Summer är bäst <3 men mer om det imorgon!

Min älskade Wicky är i alla fall hemma igen :'D

Älskade Ghisela <3

Publicerad 2013-06-05 09:03:50 i Allmänt,

 
Kommer aldrig sluta titta på denna runda. Hon är bäst och det är helt sjukt vad jag älskar henne. Hon är verkligen en på miljonen med ett hjärta av guld. Hon är en fighter. Hon är världens bästa gris <3 Så sjukt lycklig och tacksam över att få rida henne, det är ren lycka!

Igår!

Publicerad 2013-06-05 08:56:03 i Allmänt,

Dagen började med stallfix och uteritt på Britt och Ghisela som även avslutade med att hoppa vatten. Hårdträning på det där vattnen nu. Tycker att Britt är lättast att rida mot vatten på och Summer helt klart svårast. Gris hoppar dock bäst på det.
 
Efter fikat åkte jag och shoppade hästsaker med Christopher vilket är hur kul som helst. Köpte tre viktiga saker och sen lite till. 150 broddar blev det så vi kan brodda alla pinglor på runstenshoppet nästa vecka :D TAGGAD
 
Red sen ut på Summer och även han avslutade med vatten. Han var jättepigg och körde rally efter vattnen.
 
Trimmade Calida på gräsbanan och Christopher hjälpte mig att hoppa vatten på henne vilket gick helt okej. I måndags tränade jag henne för markarbets-Per och det gick bra. Han kan hjälpa oss riktigt bra så ska försöka vara med för honom ett tag nu och lägga mycket fokus på markarbetet för det brister lite där.
 
Hoppade Diva och Drifter för andra Per och båda gick super. Finns lite saker att finslipa på för att få allt ännu bättre men så är det väl alltid!? Diva är bäst och Drifter rider vi på ett nytt sätt som får honom att hoppa så mycket bättre :)
 
Åkte till Ödet och red ut på min prinsessa som alltid ger mig så mycket glädje <3
 

Vattenträning och tandläkare!

Publicerad 2013-06-03 22:11:42 i

Idag har alla hästar gått hos tandläkaren och alla såg relativt bra ut. Calette håller på att byta en stor tand så hon ska inte ha bett i munnen på en vecka = vila.

Britt och Gris har ridits på ridbanan och båda avslutade med att hoppa vatten. Gris hoppade bra med goda marginaler och Britt förvånade oss alla genom att vara grym och hoppa allt på första försöket!

Diva trimmades på banan och Summer longerades.

Har hunnit städa massor i stallet vilket var på tiden. Älskar att ha ordning där :)

Det kommer alltid att vara du... <3

Publicerad 2013-06-03 21:16:41 i

Det spelar ingen roll vad folk tycker eller säger, för mig hör vi ihop. Du är ljuset i mitt liv och min Bästavän och så kommer det förbli. Jag älskar dig till månen och tillbaka flera gånger om, världens bästa Topanga <3

Krigsskada

Publicerad 2013-06-02 22:23:53 i

Är svårt skadad efter jakten på Josefin och Johanna (mina kaniner). Tequila jagade dem...

Skitdag!

Publicerad 2013-06-02 20:45:06 i

Mobilen ringde utan ljud imorse och det vaknar man inte direkt av... Steffi väcker mig halv 7 när jag skulle åka halv 6. Men 7 min över halv 7 var jag påväg mot Märsta för att 20 min senare komma på att jag glömt sadeln... Steffi räddaren i nöden möter mig med den och Märsta låter mig starta lite senare. Snälla bästa mamma var i tid med Topanga i alla fall.

Hoppade två 120 cm med både Topanga och Calida. Topanga var fin men 4 fel i båda klasserna. Bäst är hon mitt älskade hjärta <3 Calida kan vi dra ett sträck över idag för hennes rundor var inget att hänga i julgranen direkt. Felfri i första fram till sista som var ett så läskigt hinder så hon dumpade mig i det. Andra klassen var hon spänd men vi kom runt trots att hon skyggade och kastade sig för allt hon såg.

Har hoppat vatten med Summer idag och han hoppade alla tre olika vattnen på första försöket. Dock landade han i vattnen i början men sen gick det fint. Gris red jag ut på, hon tränade vatten igår och hoppade dem super. Britt longerades :)

Är hemma och har firat min älskade mormor som fyllt år och myst med mina saknade hundar. Ska åka en sväng till Topanga typ nu och ge henne betfor och morötter.

Spontan tävling!

Publicerad 2013-06-01 22:22:29 i

Imorgon drar jag på en spontan tävling med Calida och TOPANGA :D är bara ledig halvdag så hinner bara en klass men bättre än ingen.

Har haft en sjukt kul em/kväll med Steffi och praktikanterna och nu ska jag sova för klockan ringer vid 05.06...

Tack till syster som har fixat min stjärna fin till imorgon!!!

Livet som beridare!

Publicerad 2013-06-01 15:20:10 i

Att jobba som beridare tror jag är det bästa som finns. Jag älskar det otroligt mycket i alla fall. Varje dag ser jag fram emot och det finns alltid speciella saker som jag ständigt längtar till. Jag får göra det jag tycker bäst om i hela vida världen varje dag.

I stallet gör jag allt själv, tar ut och in, mockar, packar hö, fixar hästar, rider, pysslar och mycket mer. Det gör att jag skapar starka band till hästarna och lär känna alla deras små egenskaper. Varje morgon när jag kommer till stallet gnäggar hästarna när de ser mig och jag tror inte att det finns ett bättre sätt att börja en dag på även om de gnäggar för att de vill ut och inte för att de är lyckliga över att se mig. Det ger mig i alla fall ett leende på läpparna och en massa energi.

Jag älskar mina arbetskollegor som i detta fall främst är mina fyrbenta vänner. Hästarna är mina bästa vänner och för mig betyder de världen!

Tävla är det jag gillar allra bäst och nästan varje helg åker vi runt på olika roliga tävlingar. Det känns sjukt att det är mitt jobb och inte bara min hobby.

Jag kan hålla på med detta i resten av mitt. Jag känner mig på något sätt fri här. Ibland har jag inte ens koll på dagarna och det är aldrig någon måndagsångest på detta jobb.

Jag är lycklig!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela