Malin Åkerström

2016

Publicerad 2016-12-31 20:38:26 i Allmänt,

Imorgon kickar vi igång 2017 och jag lägger detta omtumlande år bakom mig. Men det finns flera höjdpunkter från detta år som jag vill minnas i resten av mitt liv. 


Detta års första höjdpunkt var 14 januari då Cara flyttade hem till mig. Liten men tuff kom hon och har charmat de flesta som har träffat henne under året. Begåvad som få , med en vilja av stål och ett hjärta av guld. Hon är ljuset i min framtid och hon är en fantastisk individ som jag har fått turen att lära känna. 

I början på februari hände ännu en händelse som har varit min räddning detta år. Jag fick förfrågan om att prova att få Diva på banan igen. Diva har varit lycka för mig och gett mig så oerhört många lyckliga stunder. Hon kommer alltid att vara en på miljonen för mig. 

Sen har vi mitt absolut lyckligaste ögonblick detta år. Det är ifrån Hammarö när Cara vann 4-årsklassen överlägset och kvalade till Falsterbo. Den lyckan går inte att sätta ord på. Falsterbo var också fantastiskt men känslan att ha kvalat och fått omdömen om Cara som fick mig att sväva på moln är så magisk. 

Ett annat lyckligt ögonblick är den dagen Topanga konstaterades som dräktig. Det känns ju lite som att vi är dräktiga. Om denna lilla bebis kommer att födas levande så kommer den att vara älskad från första stund. Ett mer speciellt föl går inte att få eftersom Topanga är och alltid kommer att vara den som betyder allra mest för mig. Hon är The Love of my life. 

Nu i december har vi ju även Isa som har kommit till familjen som min nya tävlingskompis. Att mamma gör detta för mig är det som jag är mest lycklig över. Att hon kämpar så hårt för att jag ska vara lycklig. Sen är Isa en individ som jag är helt övertygad om att jag kommer få så roligt tillsammans med. Känslan att bygga upp något som man sedan ska få förvalta är en känsla jag saknat men som är så fantastisk. 

Det är tur att det finns lite glädjeämnen mellan all sorg som har funnits under detta år. Jag hoppas innerligt att nästa år ska bli mitt år. Ett år då livet leker och jag mår bra. Ett år med glädje och ett år där alla runt omkring mig är lyckliga.  


Älskade jul

Publicerad 2016-12-29 13:51:10 i Allmänt,

Nu är julen över och som vanligt gick den så fort. Men så fantastisk den har varit och så mycket glädje jag känner över att jag lever i världens absolut bästa familj och släkt. Vi har umgåtts i fyra dagar och dessa dagar betyder så mycket för mig. Jag känner mig hel omkring dessa människor, jag känner mig hemma och jag känner att min existens spelar roll. Jag älskar julen på alla sätt och vis. Det är helt klart den bästa tiden på året. 


Nu när allt är över för detta år så kommer ångesten som ett brev på posten. Den där ångesten som jag har levt med i så många år nu. Ångesten över att tiden går, över att de personer jag älskar så gränslöst mycket inte kommer att finnas här för alltid. Över att jag också en dag kommer att försvinna. Det är svårt att sätta ord på det men jag kan inte leva en dag utan dessa personer. Jag överlever inte ett andetag utan att de finns omkring mig. Min familj och min släkt är a och o i mitt liv. 

Snart är detta år slut och jag ska med glädje stänga igen det. Detta år är ett kapitel ur mitt liv som jag vill glömma. Men det finns såklart också mycket som jag vill minnas. I år splittrades så många hjärtan hos de människor som jag älskar mest när min morfar tog sitt sista andetag. Tanken om att jag nu ska leva hela mitt liv utan honom gör att allting annat som händer känns lite lättare. Tanken om att han aldrig kommer tillbaka är den värsta jag vet. 

Jag är så tacksam för att min familj har lagt så oändligt många timmar och så mycket energi på att stötta mig på min resa i både med och motgång. Jag är helt klart redo för 2017. 



Wicky

Publicerad 2016-12-26 15:38:44 i Allmänt,

Om ni bara visste hur mycket jag saknar min tokiga underbara Wicky. Det som jag saknar allra mest är den glädjen hon spred i mitt liv. Hon var verkligen en på miljonen och att jag fick träffa henne under hennes resa genom livet är jag evigt tacksam över. Wicky var inte bara en häst för mig, hon var min bästa kompis.

Snart har hon varit död i ett helt år och det känns så konstigt. Hon var ju så levande. Men i mitt liv kommer hon för alltid att leva vidare inom mig.

F

Dagen före julafton

Publicerad 2016-12-23 20:33:46 i Allmänt,

Imorgon är det årets bästa dag. I min släkt är jul så fantastiskt bra. Idag har vi börjat vårt julfirande med middag hos mormor. Min mormor fixar mat till hela släkten under 3 dagar. Hon är en superwomen och hon är den allra bästa människan jag vet. 


Annars har dagarna bestått av jobb, tentaplugg, stall x3 och sen sover jag. 

Isa har jag hoppat idag. Mest gymnastik och styrkeövningar och ganska lågt för att lära känna varandra men också för att hon i nuläget bara behöver en massa markarbete. Jag lär känna henne mer och mer och hon är en så härlig individ. Väldigt vänlig är hon men också med lite åsikter. 

Topangas mage växer just nu och som den ser ut borde bebis vara gigantiskt stor. Varje stund hos min Topanga gör att jag känner en sådan glädje. Hon är verkligen allt för mig. 

Cara skrittar sina ca 2 dagar per vecka och annars ryktas hon på. Hon och Contendra har varit ute ca 12h/dag för att hålla sig lite mindre understimulerade. 

Livet rullar på. Min bror är hemma från Vietnam över jul och det är nu jag har insett hur mycket jag faktiskt har saknat honom. Ikväll blir det ingen uppesittarkväll för mig då jag har lite feber och ska fodra och släppa ut i mitt stall imorgon. 

Nedan kan ni se två av tjejerna från jobbet som jag mer eller mindre ansvarar helt över i träningsväg. Idag var de på Bro park för första gången på länge. Mum till vänster har inte startat på över ett år och Mint till höger är två år och ska kvalas till våren. 


Hur en måndag blir lite bättre

Publicerad 2016-12-19 23:03:33 i Allmänt,

Idag har jag varit hos alla mina fyra tjejer och sådana dagar är lite extra bra. Alla är ryktade och Isa och Cara är ridna (Cara bara i skritt). Drömmen skulle ju vara att ha en gård och kunna ha alla hästar samlade men det funkar som det är också.


Just nu är det stall och jobb som täcker dygnets vakna timmar. Jag borde göra så mycket mer.. Som att plugga typ.. Hemtentan skriver inte sig själv direkt men imorgon ska jag till mormor för att sätta igång. 



Lördag

Publicerad 2016-12-17 07:25:48 i Allmänt,

Morgonstund i sadelkammaren i stallet at the moment. Hästarna tuggar i sig hö och ska snart få gå ut så jag kan vara på jobbet till 08.00. 


Igår var jag på träning med Isa för Arnold. Träningen var verkligen perfekt för Isa. Vi hoppade inte ett hinder över 100cm utan tränade lydnad på små hinder. Isa är väldigt svag och i en dålig kondition men ändå fin. Vi har många månaders av jobb framför oss. Men vad kul det känns när jag faktiskt ska få ta del av henne när hon är i form. Hon är ju vår häst och ingen kommer att ta henne ifrån mig när jobbet är klart. Den känslan gör att arbetet blir ännu roligare. Jag är så nöjd med träningen och hur vi genomförde den utifrån de förutsättningar vi har. 

I övrigt så rider jag rätt mycket på jobbet just nu. Eftersom det är blankis överallt så har Cara endast skrittat en gång denna vecka. Hon är lite stökig så jag vill inte riskera att hon går omkull och skadar sig. Förhoppningsvis kan vi komma ut på en tur under helgen men det får isen avgöra.

Annars ryktar jag i mängder på både Cara och Contendra för att hålla oss sysselsatta. 


Tisdag

Publicerad 2016-12-13 21:31:51 i Allmänt,


Dagarna rullar långsamt fram. Motivationen till livet är inte längre lika stark och tårarna rinner lite lättare och lite oftare. Usch december ska ju vara bra. Det är nu jag verkligen förstår hur mycket motivation och glädje Diva spred i mitt liv. Hur viktig hon är. Jag försöker att hålla huvudet högt. Jag gör vad jag ska varje dag men innehållet blir så mycket sämre. Jag saknar henne!


Jag trodde att det räckte med saker att sakna men min kanin har sprungit bort.. Jag vet att det "bara" är en kanin men jag tycker om henne ändå. Det är ju trots allt världens finaste kanin. Jag förstår egentligen inte alls hur hon tänker eller fungerar men hon är fin och hon är en familjemedlem. Hon släpps ut på morgonen och hon tas in på kvällen precis som hästarna. Men nu är hon försvunnen och hoppet om att hon kommer tillbaka försvinner allt mer och mer.. 

Idag har jag haft min första halvlediga dag på 11 veckor. Det är första dagen på 11 veckor som klockan ringde efter 07.00. Det var skönt. Men nu oroar jag mig över att jag kommer ha för lite att göra innan jul. Jag kommer inte att åka in till skolan mer i år men jag har hemtentor och sådär att fixa med hemifrån. Cara har vintervila och skrittas bara ut 2-3 dagar i veckan så länge hon håller sig lugn. Det gör att jag inte har så mycket att rida på förutom galopphästarna på jobbet. Halva Isa har jag förstås och även om hon är i en dålig form så tycker jag att hon är fantastisk. Igår fick hon skor med både broddhål och broddar i så nu får hon gå ut i hage. På fredag ska jag träna henne för Arnold och det ser jag fram emot. Jag längtar tills jag känner henne bättre. Hittills verkar hon vara en väldigt fin och snäll tjej. 

Life

Publicerad 2016-12-11 21:51:49 i Allmänt,

Idag kom dagen då jag och Diva har gått skilda vägar efter 10,5 månad tillsammans denna gång. Hon har verkligen en enorm plats i mitt hjärta och också en oersättlig plats. Det kommer bli tomt.. Så fruktansvärt tomt utan henne. Idag får tårarna rinna, imorgon också och dagen efter det. Jag är verkligen för känslig för sådant här men jag kommer igen på ett eller annat sätt det vet jag även om det just nu känns som att jag har förlorat det som betytt hela min värld för mig. Jag vet att jag har mycket annat i min värld som kommer att finnas där och stötta mig. Bara under helgen har jag varit kring några av de bästa människorna jag vet. Människor som har tröstat, sagt snälla saker och bara hört av sig med stöttande ord. Det värmer verkligen att det finns sådana som bryr sig om mig när saker känns tuffa.

Jag och Diva har haft en fin avslutningshelg med en kurs för Helena Persson. Diva har inte rört en bom och hoppat som den lilla superstar hon är. Helena är en tränare jag alltid älskat att träna för och denna gång är inget undantag, hon är grym.

Nu rinner de där förbaskade tårarna igen. Saknaden har verkligen fått sin början. Nu börjar ett nytt kapitel utan Diva och om jag kunde skulle jag radera den meningen ur mitt huvud. Samtidigt som det känns så ledsamt och sorgligt just nu så är jag tacksam, innerligt tacksam att jag och Diva fick detta år tillsammans. För precis varje dag har hon fått mig att känna mig lycklig. Tack Diva för allt <3

Efter regn kommer solsken

Publicerad 2016-12-08 16:11:18 i Allmänt,

Efter flera motivstionslösa dagar där jag känt mig riktigt nere så känns livet toppen idag. Först och främst så gick jag min sista dag på praktiken. Jag fick toppbetyg och superfina omdömen så det finns hopp om framtiden även för mig. Jag kommer verkligen att sakna människorna och patienterna. Jag kom verkligen in i rutinerna och trivdes så bra och så är det över snabbare än vad man hinner blinka. 10 veckor lät som en lång tid men det har gått galet fort. Imorgon kommer jag lite motvilligt att sätta mig på pendeln till södra sidan av stan istället för till praktiken och Norrtälje.

Men till den stora nya händelsen och tillökningen i familjen. Sent inatt anlände fina sagohästen Ishtar van de Broekkant som hon heter men det förstår ni säkert också att hon inte kan kallas för så därför kallas hon numer för Isa istället. Isa är min mammas häst men som jag ska hoppa och tävla. Min mamma ger mig denna möjlighet för hon vet hur ledsen jag är över Diva, Contendra och Topanga, hur snäll!? Mamma är ju också utan häst i och med Topangas skada. Att dela Isa med mamma är det bästa tänkbara på alla sätt och vis. Det ligger en hel del jobb framför oss med Isa men jag älskar verkligen känslan av att hon inte kommer att tas ifrån mig när jobbet är klart. Att jag har en framtidskompis i Isa på tävlingsbanorna!

Isa är ett 8-årigt sto e. Clinton ue. Heartbreaker. Alltså fatta hon är släkt med min saknade Wicky!! Nu ska jag fixa mina hästar innan jag åker och tar premiärturen på hemmaplan!

Helg, tävling och mycket mer

Publicerad 2016-12-04 22:35:19 i Allmänt,

Då är även denna helg över till min besvikelse. Imorgon börjar v10 av 10 veckor på praktiken och tiden har verkligen gått så fort!

Igår var jag, mamma och Diva i Södertälje i närmare 12timmar för tävling. Åsa och Virus kom också dit framåt eftermiddagen. Diva inledde dagen med en fantastisk känsla och en felfri runda i 125cm som räckte till en tredje plats. Sen fortsatte hon i samma felfria spår och hoppade till sig en andra plats i 135cm efter ännu en felfri runda. Hon är fantastisk, bäst och så förbaskat mycket älskad. Hon krigade på som bara hon kan och jag njöt verkligen av känslan. Jag försöker nu att memorera känslan om och om igen för nu är det över. Vi kommer inte skritta in på tävlingsbanan tillsammans mer. Vi kommer snart att delas och mitt hjärta kommer att gå itu. Hon är allt, hon är perfekt för mig.

Igår var jag high on life över det fantastiska avslut vi fick tillsammans. Idag har jag ångest över att vår sista vecka tillsammans har börjat men även separationsångest. Dagarna är på nedräkning. Jag är ett känslomässigt kaos. Jag vill gråta, skrika och säga att jag inte vill lämna ifrån mig henne. Hon är ju min bättre halva. Men det är såhär det fungerar.. Hästar kommer och hästar går. Jag kommer förmodligen aldrig att sluta sörja när det är dags att säga hejdå. Jag lägger så mycket känslor i hästarna och i Diva lite extra mycket. Hon har gett mig så oerhört mycket detta år. Jag är så tacksam och lycklig över det men också så himla himla ledsen. Kärleken övervinner verkligen inte allt. Men kärleken till Diva kommer alltid att finnas kvar.

Virus genomförde sin andra 140cm med godkänt resultat. Åsa åkte 60 mil för denna klass. Helt otroligt vilket team och engagemang det ligger runt Virus. Det är aldrig någon press utan vi var överlyckliga allihop efter hans runda trots 3 bommar i backen. Det är en oerhört skön känsla att rida då.

Idag har jag hunnit med att jobba dubbelt, varit på adventsfika i Topangas stall. Myst, borstat och ryktat på Topanga. Hämtat upp min finaste vän Tova som följde med mig till mitt stall. Vi joggade Diva och Cara ute och ryktade på Contendra samt fixade alla stallsysslor innan vi avslutade dagen med middag. Tova är en vän på miljonen!

Fredag

Publicerad 2016-12-02 08:20:23 i Allmänt,

Sista dagen på näst sista veckan på praktiken idag. Helt galet hur veckorna kan swisha förbi så snabbt. Efter att praktiken är helt klar så ska jag plugga som bara den. Jag vill vara klar med mina arbeten som ska lämnas in i början på januari innan jul.

Annars rullar det på. Jag jobbar efter praktiken och rider 2-3 hästar innan jag åker till mina hästar. Cara och Diva trimmas på blandat med uteritter såklart. Cara ska hållas igång i ca en vecka till innan vintervila väntar. Diva har varit superfin att rida ute men inne inte har hon inte varit lika fin. Men vi har trimmat på en hel del i alla fall. Imorgon gör vi vår sista tävling ihop. Jag längtar såklart till tävlingen men jag hatar att det är vår sista. Det gör att jag vill skjuta fram den... Det är så förbaskat svårt att skiljas från någon som betyder så mycket. Det är så svårt att varje dag möta hennes blick som sprider glädje i hela mig och veta att jag inte kommer få göra det mer. Jag älskar henne med hela mitt hjärta.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela