Malin Åkerström

PW

Publicerad 2012-09-30 20:35:42 i

Går med min älskling just nu <3

Har massor att fixa i stallet när jag har gått klart så det blir en sen kväll! Eddie är flyttad till söderby så ska packa in hans saker och märka saker, fixa mat, spåna boxen och lite så! Har även Topangas box att mocka och mat till mina och borsta och fixa allt med Wicky! Efter det ska jag kvällsfodra...

Tävling!

Publicerad 2012-09-30 18:11:27 i

Påväg hem från Drevinge med två fina hästar!

Topanga rev ett i omhoppningen i 110 för jag svängde så fort i luften så hon hann inte hoppa klart. Lite spänd vilket är normalt första innetävlingen! I 120 fick jag ett stopp på hinder 2. Det var en stor oxer på den rätt tekniska banan och hon var inte framme i handen och låg lite stort och prinsessa som hon är ville hon inte offra sitt liv. Men sen flöt det på och det spända försvann så jag är nöjd. Känslan är den viktigaste just nu för att vi ska uppfylla årets mål och den är pågång :) hon hoppade många riktigt bra språng bättre än vanligt!

Honey aka dagens stjärna rev ett i 110. Hon har inte tävlat på länge och var lite tittig. Men ingen big deal vi fick ett bra flyt och hon hoppade bra, Trots allt andra gången jag hoppar henne. I 120 slog vi på stort och var felfria och VANN :D bra galopp, korta vägar, bra flyt och superfin häst! Tack bästa Matilda för att jag fick tävla henne hon är awesome!

trötter

Publicerad 2012-09-29 23:42:52 i Allmänt,

Jag är så trött nu så ögonen vägrar att hålla sig öppna. Har varit 15 timmar i mitt älskade stall i alla fall :)
 
Fixade Wicky vilket tar typ 1,5 timme och Topanga fick bara gå en promenad för vädret var hemskt och hon kunde behöva en extra lugn dag för hennes schema blir lite tuffare nu när Wicky inte rids. Klippte och tvättade henne och fixade sakerna till imorgon :D Tagga täääävling!
 
Imorgon är första inomhustävlingen i Drevinge. Förra året gjorde jag tävlingsdebut där med Wicky :) i år gör jag tävlingsdebut med Honey där för hon följer också med vilket ska bli galet kul :)
 
Honey och Topanga är ganska lika men ändå olika så jag tror att det blir bra men man vet aldrig!
 
Wicky drevinge!

Hejhopp

Publicerad 2012-09-29 17:18:42 i

Bra rubrik jo tack jag vet!

Har precis avslutat dagens sista jobbpass i stallet, hade morgon, lunch och insläpp och efter morgonpasset var jag hemma och åt frukost med min kära vän Anna :) nu väntar allt annat att fixas!

Igår trimmade jag Topanga ute och hon var underbar :') trimmade även Honey inne med lite sockerbitshinder och
det gick bra :)

Hängde hemma med Anna, emma och Matilda på kvällen vilket alltid är kul!

min högra hand och andra halva <3

Publicerad 2012-09-28 15:40:42 i Allmänt,

....Wicky <3
 
jag var ju inne på kliniken med henne i tisdags vilket varken gick bra eller dåligt. Hon är halt rakt fram och mycket i vänster varv men nästan inget i höger varv. Det är höger fram som hon är halt på. Vi röntgade och fixade och höll på där i nästan 6 timmar och röntgen är superfin, där finns det ingenting vilket tillhör den bra delen. En av de dåliga delarna är att man inte vet felet. Man har gissat sig till hur det är vilket för mig inte känns så bra då jag vill veta. Man tror att det sitter i musklerna i bogen och att hon har en vrickning som skedde i samband med att hon tappade skon eftersom det var då hon blev halt. Men man vet ju inte... :(
 
Nu är det vila som gäller!
 
   

Min mormor <3

Publicerad 2012-09-27 23:27:03 i Allmänt,

mormor är borta en månad nu tyvärr så jag kan inte ringa henne :( men idag skickade hon nog sitt livs första sms till mig för att fråga hur jag mår och hur det gick med Wicky, kanske inte så märkvärdigt men jag blev väldigt glad för mig är hon verkligen är världens bästa <3
 
skriver om Wicky imorgon istället för jag måste sova, börjar extra tidigt imorgon för det är fotografering...
 
den dagen var ren lycka <3

Dagens hjälte = Oscar!

Publicerad 2012-09-27 21:19:20 i

Stallet har gått enligt planen!

Avslutar just nu ett kvällspass på Oscar, var tvungen att rida honom sent för att det var ledigt nu så jag kunde släpa fram massa bommar. Blev som en bana med avbrott, igångsättningar, reglering av galoppsprång, byte av varv, flyttningar för skänkeln och annat kul. Syftet är att få honom lydig för alla hjälper och smidig och följsam. Han var superfin idag :))) så glad att jag har två fina ponnysar att rida som hjälper ridabstinensen!

Wicky har gått promenad på 30 min, strerchat, masserats och ryktats! Världens bästa!

Rast på jobbet!

Publicerad 2012-09-27 13:29:48 i

Har just nu rast och sen 2,5 timme kvar att jobba!

Är så nöjd över Topanga igår för det var så jobbigt när hon inte var sig lik. Deppig var bara förnamnet förra veckan, men nu har åter ett leende infunnit sig på mina läppar :)

Idag vilar dock stjärnan men Oscar ska
ridas och Wicky ska fixas en massa med. Ska skriva ett inlägg om henne senare!

Lotta träning!

Publicerad 2012-09-26 23:07:01 i Allmänt,

Topanga är verkligen tillbaka och frisk från sitt virus! En helt annan häst, super på det mesta men piloten har en del att jobba med. känns bra inför helgen i alla fall och Topanga gjorde nog inte ett enda fel som vanligt :)
 

Topanga is back!

Publicerad 2012-09-25 20:21:28 i

Tränat för Lena på prinsessan, super på all framridning som var halva träningen, gjorde seriebyten och skolor perfekt. Hoppade bara väldigt lågt och hon är en helt annan häst än förra veckan trots att piloten inte är i toppform, underbara häst <3

Måndag!

Publicerad 2012-09-24 23:26:20 i Allmänt,

Jobbat har jag idag och jag börjar trivas faktiskt!
 
Sen stallet mellan 16.00 och 22.30  :)
 
Red ut på Topanga och hon var precis som hon ska vara, lite rädd för saker, bockig men ett ordentligt sug framåt och fantastisk :'D red bara lätt idag med och på hackamore men imorgon får vi se hur hon är för då blir det ordentlig ridning!
 
Oscar trimmades inne och var hur fin som helst, han fick jobba mycket med att vara lätt i handen även om man ändrar något exempelvis i övergångar, tempoväxlingar, sidvärtsrörelser och sådant kult! Jobbade även med förvänd galopp vilket hjälpte till att släppa lite spänningar i nacken :) Superfin var han idag :D
 
Jody jobbades mycket innanför spåren och med mycket kort och längning och var fantastisk från början till slut!
 
Ska dejta sängen nu strax för imorgon väntar äventyr som jag hoppas ger mig ett positivt svar!
 

Färingsö med Tessa

Publicerad 2012-09-23 17:42:19 i

Tävlade Tessa en lätt c där idag :)

Framhoppningen var inne och tävlingen på den lerigaste bana jag har sett. Tessa var mycket skeptisk till underlaget men trots det ville hon hoppa. Rundan var inte perfekt men några språng var riktigt bra när man fick fram henne. Vi tog oss runt med 0 fel och fick en rosett :)

Är nöjd med ponnyn och jag tror att det kan bli bra med lite mer rutin!

Kaos

Publicerad 2012-09-22 22:05:07 i Allmänt,

Trött och mer död än levande kämpade jag mig upp imorse och åkte till stallet vid 6 för jobb!
 
4 hästar skulle släppas ihop och de sprängde tråden och sprang ett x antal km till Frösunda... Skoja inte vad man fick springa efter...och sen powerwalka tillbaka, aja träning inför beach 13!?
 
Åkte och åt lunch med tildis och sen var det dags att ta in alla hästarna igen!
 
Fick sen hoppa Tildis fina Honey och hon är vääldigt fin och det var galet kul, har en sådan ridabstinens just nu....
 
Skrittade och joggade Topanga inne på hackamore och hon kändes bra idag :D en helt annan häst än i tisdags! Under tiden promenixade Tildis med Wicky och måste säga att Tildis är otroligt bra :D
 
Sitter nu hemma hos skalis med Mickan och Tildis och imorgon är det tävling med Tessa :)
 
Skalis och Apella typ 2011!?

Påväg hem...

Publicerad 2012-09-22 01:10:40 i

Har tillbringat kvällen på tegel och det började bra men gick utför så jag är påväg hem! Börjar jobba klockan 6 så det känns lite ovärt att ha åkt hit men men...

Har jobbat idag och sen varit i stallet, tog insläppet åt Kristin och red ut på Topanga lugnt på hackamore. Svårt att känna hur hon verkar men inte helt som hon ska är hon :/ Wicky skrittade i skritten och borstades på, saknar att rida henne galet mycket :(

godkväll

Publicerad 2012-09-20 23:59:42 i Allmänt,

Sitter och myser med min valp och ska snart sova!
 
introduktionen gick super och jag fick jobbet så nu har jag två och måste alltså välja....
 
Hjälpte Lovisa att hoppa lite på Jody i stallet och red sen Oscar och var klar med det 21.30 och då hade jag mockningen kvar så det blev skritten för mina tjejer och en snabb borstning och kollade hovarna, självklart massa pussar också!
 
Anna tittade förbi en stund såhär på kvällskvisten om det var för att träffa mig eller valpen är dock frågan!?
 
aja jag är trött och ska kila till sängs!
 
 

Rast på jobbet!

Publicerad 2012-09-20 13:20:32 i

Blev inringd tidigare idag till jobbet vilket gjorde att dagens plan blev förstörd! Tänkte rida Topanga och Oscar på morgonen men då hann jag inte det...

Slutar 16 och klockan 17 ska jag vara i Väsby på introduktion på ett annat jobb. Vet inte när jag är klar där men det blir nog en sen kväll i stallet sen. Oscar ska prioriteras först sen får vi se om Topanga rids eller går i skritten. Wickan ska promeneras med :)

Skulle vilja ligga hemma och gosa med Tequila istället för att strax gå tillbaka från rasten!

Stallet!

Publicerad 2012-09-19 23:48:13 i Allmänt,

Började med att jag hängde typ en timme i min bil tillsammans med tildis och sötjojo. Bra människor det där <3
 
Sen mocka och fixa allt och frisera Topanga, klippte inte idag men fixade manen och så. Red ut en chilltur på hackamore så jag verkligen inte ska jobba henne så mycket. Hon hostade ett par gånger så det troliga är att hon har ett virus eller så för hostan brukar komma i slutet av en infektion vilket det gjorde på henne förra hösten också!
 
Wicky borstades på, pussades på och promenerades med!
 
Det är helt sjukt hur mycket jag älskar mina fina hästar <3 <3 <3
 
mina hundar <3

Mot mina finaste hjärtan <3

Publicerad 2012-09-19 16:29:24 i Allmänt,

ska rulla mot stallet nu och börjar med att ta in utebox-hästarna!
 
Sen fixar jag mina fantastiska djur. Wicky vilar och lär säkert göra det ett tag... :'( men borstar henne länge och tar en promenad!
 
Topanga ska bara chilla utan krav och måsten ute några dagar eftersom hon inte kändes bra igår. Hon kändes inte ofräsch men orklös så hon behöver nog ta det lite lugnt och få vara ute så hennes ork och motivation kommer tillbaka!
 
får se ifall jag hinner klippa Topanga också och klippa manen för det behövs...
 
 
 

:(

Publicerad 2012-09-18 23:54:26 i Allmänt,

Topanga är inte sig lik och Wickan är halt.... :'( Vad gör jag nu!? deppmode is on mina vänner och det suger!
 

Saknar redan att sitta på din rygg :(

Usch och fy

Publicerad 2012-09-18 00:48:24 i Allmänt,

dålig start på veckan...allt har varit emot mig idag och jag känner mig nertryckt och stampad på som om jag vore ett löv. Ett löv som faller från toppen och när den når botten kliver folk på det och trycker ner den i marken.
 
denna vecka har jag inget att längta till utan fruktar bara torsdag...
 
Mina hästar vilade idag och jag red istället 2 fina ponnyer, Oscar och Jody :)
 
ska sova nu, godnatt bloggen!
 
 

Puppy Love <3

Publicerad 2012-09-16 22:47:17 i Allmänt,

Idag har jag jobbat i stallet hela dagen! Rätt skönt men jag är galet trött nu för är inte ritkigt frisk... :/ ska jobba imorgon vilket ger mig lite ångest!
 
Aja mamma red Topanga och jag red ut på min bästa Wicky med världens underbaraste vän Tildis :D Vi galopperade på en stubbåker och idag fick Wicky gå utan så höga krav. Hon kunde behöva få ha lite kul i arbetet tyckte jag och kul tyckte hon att det var, älskar att sitta på hennes rygg <3
 
Jag har träffat mina favvosar Fredrik och Max också :D tyckte att de hade växt sen sist vilket antingen beror på att jag jobbar på dagis och träffar ännu mindre barn eller på grund av att jag inte träffat de på för länge :O
 
Dagens höjdpunkt är ändå Tequila :D Jag fick en valp av världens snällaste Sophie och den är underbar :D
 
 
 

Wicky resultat!

Publicerad 2012-09-16 11:20:03 i Allmänt,

Kort sammanfattning kan man säga "upp som en sol, ner som en pannkaka"
 
115: 0+0 fel och vann! På framhoppningen var hon grym men när hon kom ut på stora utebanan blev hon vild och inte ett språng för tidigt fick jag igenom förhållningarna så det var väl inte vår bästa runda men felfria var vi och trots att jag red runt på två ställen i omhoppningen vann vi vilket var kul :D hon förtjänar att vinna min finaste <3
 
Det kom fram en tjej som hade provridit henne förra sommaren och sa att hon tyckte att det hade hänt mycket med Wicky vilket verkligen värmde i hjärtat!
 
125: --- fy och usch för denna runda. Sämsta vi gjort tillsammans. Fantastisk på framhoppningen men som i förra klassen blev hon vild när vi kom ut till utebanan. Jag satt endast och tänkte på att aldrig gå tillbaka för tidigt i sprången vilket förändrade min ridning och gjorde allt lite flaxigt och Wicky ännu vildare. Jag gick också in med en för god känsla och var inte riktigt så skärpt som jag måste vara på henne. Hon hade ju hoppat så bra i klassen innan och på framhoppningen. Var därför lite nonchalant och inte så beslutsam. Wickan rev hinder nummer två till att börja med vilket gjorde henne ännu mer stressad och min ridning ännu sämre. Jag fick inte igenom en enda förhållning och banan gick ut på att vi fightades mot varandra och hon vann över mig. Vi rev mer eller mindre hela banan. Är sjukt besviken efter denna klass. Hon förtjänar bättre än en ryttare som gör alla fel man kan göra på henne. Hon är inte så lätt och idag gjorde jag allting svårt istället för att rida som jag brukar. Tror aldrig jag har kommit ut från banan på henne och varit ledsen. Vanligtvis är man lyckligast i världen, men jag får skylla mig själv allt var mitt fel hon hoppar i alla fall alltid mitt hjärta <3
 
Nu lägger vi detta bakom oss och tränar i två veckor innan vi får vår revanch och då ska jag rida BRA!
 
 
 
 

Resultat Topanga!

Publicerad 2012-09-16 00:14:08 i Allmänt,

Kommer ett inlägg om varje häst behöver skriva av mig lite!
 
115: 4 fel, Jag hittade bra distanser hela banan och känslan var bra. Toppi hoppade väldigt fint hela tiden men kändes lite försiktig. Rev en bakbom på en oxer lite utan anledning men eftersom hon nollar så otroligt mycket så gör det absolut ingenting! Det är känslan jag vill åt, känslan som gör att det känns som att vi klarar allt. Den fanns där och det är verkligen kul!
 
120: 8 fel, Banan var lång med 14 språng och trekombination. Många oxrar som jag alltid haft sämst känsla på när det gäller Topanga. Hon började bra men rev 4:an på samma sätt som hon rev i förra klassen men tänkte inte mer på det och red vidare. Mot trekombinationen ligger jag mitt emellan två galoppsprång och bara lägger ner handen och gör ingenting (dumt) men eftersom vi har hittat vårt band till varandra igen krigar hon på min pärla. Hoppar a-hindret och ligger helt omöjligt till b-hindret men hoppar i alla fall och landar mitt i men ändå kämpar hon på och tar sig ut, fanatstiska häst :') efter detta var det 4 oxrar och ett räcke och de flöt på med den bästa känslan i år på Topanga. Hon hoppade otroligt och det stämde verkligen till 100%. Trots felen är jag otroligt nöjd med henne idag. Hon litar på mig och ställer upp för mig och jag har en bra känsla igen och det är mer värt än några priser i världen. Vårt band är helt och vi jobbar som ett team.
 
Dock finns det en sak jag kom på. Toppi river aldrig bakbommar och jag hittar inte så mycket fel i min ridning men hela sommaren har jag tävlat utan bakskydd för hon har haft ett sår. Hon är en väldigt känslig häst och bakskydden hon har är helt normala men de är väl inte de skönaste. Ska testa med unghästskydden om det är bättre annars får hon gå utan. Min prinsessa <3 att hon kändes försiktig i första klassen var nog för underlaget för exakt så var on förra året också!
 
Nöjd med henne idag :D
 
 

Hos Fridooooolf :)

Publicerad 2012-09-14 23:17:11 i

Topanga kändes helt okej jobbade med att runda henne runt innerskänkeln för det var svårt i tisdags! Bästa <3

Hästarna är duschade och sakerna putsade så tagga tävling imorgon :)

Har varit hos Frida hela kvällen och badat jacuzzi med Linda och Bell, bra tjejer det där!

Wohoo

Publicerad 2012-09-14 18:49:09 i

Yes nu kan jag blogga via mobilen igen :))) sitter just nu på Topanga och är påväg ut på en tur med syster och Fisken som jag passar i helgen.

Har trimmat min vilda som har fått en sko men fick stå inne idag så pigg var hon. Lät henne skritta 45 min i skritten och trimmade henne sen ordentligt inne. I början var hon bara överpigg och lite stel så trava i höger varv gick inte men efter ett tag travade hon bra dock ganska fort men det gör inget i traven för hon behöver få sträcka ut bogarna. Galoppen var fantastisk så det var bra! Så sjukt kul är hon :)

Ponnydag!

Publicerad 2012-09-13 23:36:04 i Allmänt,

Jobbat har jag gjort idag och det känns som att jag kan det mesta nu så det är skönt :)
 
Mamma red prinsessan och Wicky hade tappat en sko så ingen ridning för henne :( hon som verkligen behöver trimmas innan helgen... Aja jag har gosat med henne för hon är bäst!
 
Har istället fått rida två mycket fina ponnyer!
 
Hoppade Jody som slog en volt över ett hinder sist han hoppade. Men inget han verkade minnas för han var lika fantastiskt som sist jag hoppade honom, fina ponny!
 
Sen trimmades Oscar som visade en bra sida idag och då är han riktigt fin och rolig. Han är verkligen som en häst att rida och jag gillar att rida honom väldigt mycket! :)
 

Fin häst <3
 

Igår!

Publicerad 2012-09-13 22:56:19 i Allmänt,

Igår var allt en kaosdag typ... Jobba, stallet och mocka, arbetsintervju, stallet igen rida Jody, åka på träning, träna Wicky, åka hem, fixa mig, dra till tegel med bästa brudarna, hem och sova! Låter inte så farligt men allt gick typ fel och det var köer så jag var sen i tidsplanen. Men men jag hann med allt och träningen gick bra!
 
Det var mycket linjer med korta distanser och en svår bana för mig och Wicky men vi hoppade den på 130cm helt perfekt :D Hon hoppade fantastiskt och aah jag ÄLSKAR känslan hon ger :'D Lotta tyckte att det hade hänt mycket sedan sist som var vid midsommar så det var kul :D Min häst är bäst <3
 

första tävlingen with the love of my life <3

Stress!!!

Publicerad 2012-09-11 22:46:38 i Allmänt,

Fy så stressigt allt är i familjen Åkerströms hus ikväll! Morgondagen är ett enda pussel som ska få alla sina bitar på plats vid rätt tider....
 
Aja vi får se hur det löser sig!
 
Idag har jag jobbat mellan 11 och 16.15 vilket är den tiden på förskolan när allt går som fortast = bra!
 
Wicky har vilat och jag har hopptränat min prinsessa.
 
Träningen var bra för både henne och mig dock utförde inte jag den exemplariskt men jag tränar för att lära mig och bli bättre så det gör väl inte så mycket. Det var en bra framridning för Topanga dock hann jag inte jogga henne innan pga av saker i stallet som gjorde att jag inte kunde ta ut henne ur boxen. Hon behöver lite tid att komma igång så hon kan vara betydligt finare! Själva hoppningen skötte hon fantastiskt men det är det gamla vanliga jag behöver tänka på hela tiden som funkar bra när hindren är under 120 men sen fokuserar jag inte på mina svagheter och då rider jag sämre. En bra sak är att inget känns högt på henne eller svårt just nu vi är ett team igen och jag litar på henne :) om någon månad tror jag att vi kan vara i vår bästa form tillsammans. Hon är i en bra form nu och jag är väl där jag har varit när jag är som bäst på henne lite sämre idag kanske men jag behöver höja ribban för mig så att jag ger henne bättre förutsättningar! Hon är bäst och jag älskar att träna henne <3
 

Min och stjärnans 140 debut i bilder <3

Publicerad 2012-09-11 00:12:49 i Allmänt,



Det är på första failbilden som käken går av och jag tuppar av så därför flyger jag av. Trots allt så var det värt att bryta käken för att få hoppa sprången innan på denna fantastiska häst, bästa Ramius jag kommer aldrig glömma känslan... <3







 
 
 

En riktigt chillaxar dag!

Publicerad 2012-09-10 23:57:03 i Allmänt,

Jag har varit ledig idag och kollat på en massa avsnitt av vampire diaries :D Riktigt skönt men ändå inte, man blir mer trött av att chilla...konstigt nog! Ska bli skönt att få jobba resten av veckan så man har lite rutiner och saker att göra + en nöjd mamma :)
 
Aja nog om det för det är inte det roliga denna dag, hästarna är såklart dagens höjdpunkt som varje dag! :D
 
Trimmade en lat Oscar inne men så fort det släpper blir han hur fin som helst, en fin och snygg ponny är han också!
 
Red sen ut på min svarta prinsessa och det är underbart att sitta och trimma på henne :'D finast i hela världen <3
 
Wickan fick också en tur ute och även hon kändes super och sådär rolig som bara hon kan vara :D mitt lyckopiller <3
 
Har fortsatt att chillaxa nu på kvällskvisten och kommit fram till att min bror är väldigt bra. Han ringde förut bara för att prata med mig!? Det händer att han gör det ibland vilket fortfarande förvånar mig. Sen han flyttade så har vi verkligen fått en annan kontakt och det är kul. Vi är ju rätt lika i ålder så vi kan ha mycket kul ihop och han förstår så mycket :)
 
 
 

Stallet, mitt paradis!

Publicerad 2012-09-10 00:01:12 i Allmänt,

har varit ute och galopperat på stubbåkrar med båda mina prinsessor idag. Topanga fick galoppjobba en del och hon var fantastisk :') älskade häst! Wicky fick galoppera bort lite energi men var så sjukt fin, igår fick jag nog igenom en hel del :D Hon var så underbar mitt lyckopiller <3
 
Denna vecka har hästarna fått gå mycket ute och rensa sina huvuden så att vi nästa vecka är på topp! De går rätt mycket och behöver ibland få komma bort från väggar och staket och bara andas frisk luft och låta jobbet bli till lek :) De har inte gått lugnare men fått komma bort från vardagen vilket jag tror var bra!
 
Idag har varit en lite jobbig dag då jag fick filmen på Ron och saknaden kom upp till ytan igen. Han är så fin och så grym och det var så nära att han blev min men nu finns det ingen chans i världen att han kan bli det! Han är den bästa jag någonsin suttit på och han har satt djupa spår i mitt hjärta <3
 
Det jag vet nu och som gör allt lite lättare är att jag har världens bästa prinsessor som ingen kommer ta ifrån mig och som jag inte vill byta ut mot någon annan häst i hela världen!
 

underbart <3

igår!

Publicerad 2012-09-09 13:38:31 i Allmänt,

Efter tävlingen igår blev allt kaos...tur att jag har min Wicky <3 Tog och skrittade en halvtimme i skogen och lät tårarna rinna klart innan jag gick ner till  ängen för att trimma henne där. Mer om ridningen kommer i ett annat inlägg! :)
 
Hon var i alla fall fin. Jag måste rida på mina skarpa bett just nu för jag har skadat handen så har lite svårt att hålla i tyglarna men jag fick igenom otroligt mycket! Hon är bäst <3 efter vår tur var återigen ett leende på mina läppar! it´s amazing how she can speak right to my heart, without saying a word she can light up the dark!
 
Kvällen spenderade jag på tegel med mina bästaste vänner <3
 

en på miljonen <3
 
 
 
 

Ponnytävling!

Publicerad 2012-09-08 20:38:16 i Allmänt,

Klart man inte kan släppa ponnytiden helt, bästa tiden!
 
Idag har jag alltså tävlat Tessa i 85cm och 90cm och vi nollade båda klasserna och fick två rosetter (måste ju rida avd.b) men lika glada var vi för det. Man får ju inte glömma att hon endast gått två klasser för ett par år sedan och inte hoppat mycket alls sen dess!
 
Galet roligt hade vi också jag, Skalis och Bella som åkte. Världens goaste vänner som har gett mig riktigt många skratt som vanligt <3
 



Allt i ett!

Publicerad 2012-09-07 23:53:13 i Allmänt,

Idag har verkligen allt gått i ett. Först jobb mellan 9 och 16 sen stallet, red ut på en vild Wicky men så rolig så jag  skrattar ihjäl mig, fixa allt annat, Topanga vilade, åkte hem duscha på två snabba och åkte till Fridolf, Bell var också där, åt middag, badade jacuzzi, åkte hem och nu ska jag packa ihop mina tävlingskläder och dra till Skalis, tävling med Tessa imorgon :)
 
Till Emma som undrar vem Mickan är så är hon en riktigt rolig brud som jag lärt känna genom Skalis :)
 
Tessa några år sedan!

Topanga planer!

Publicerad 2012-09-06 23:20:12 i Allmänt,

Hon har verkligen haft ett bra år, tror att hon har gått 11st 120cm och 9 felfria! Trots detta har jag inte startat 130cm detta år vilket jag gjorde förra året. Hon har gått super men jag har inte ridit på topp och inte haft den bästa känslan jag kan ha. Jag är väldigt känslig när det gäller Topanga och vill att allt ska vara perfekt. Vi har inte bråttom heller och det kan ta den tiden det tar. Hon har ett så fruktansvärt gott hjärta och jag vill inte förstöra det. Jag ska rida bra och hitta ridningen till 100% innan vi går tillbaka till 130! Nu är planen att rida 120cm hela hösten och kanske lite 125cm för att sen se hur vi ligger till. Min prinsessa förtjänar det bästa och jag vill försöka ge henne det <3
 
   

Bättre men inte bra...

Publicerad 2012-09-06 22:38:04 i Allmänt,

Stallet är den enda platsen i världen där jag mår riktigt bra, den enda platsen där jag kan vara mig själv till 100%, den enda platsen där det bara finns bra saker! Jag älskar mitt stall och mina hästar <3
 
Red en fin Oscar idag inne!
 
Galopptränade en fin och pigg Wicky på några nya stubbåkrar vilket hon älskade och jag med  :D
 
Mamma red min prinsessa!
 
Ska sova tidigt idag för jag är väldigt trött och imorgon jobbar jag som idag mellan 9 och 16 :)
 
Lycka är att ha dig vid min sida <3
 

På ett uruselt humör...

Publicerad 2012-09-06 17:26:05 i Allmänt,

...drar jag till stallet för att återfå motivationen till livet! Vad skulle jag göra utan mina hästar?? Jag vet att jag kommer komma hem med ett leende på läpparna igen :)
 
 

Hoppeliskutt

Publicerad 2012-09-05 23:49:46 i Allmänt,

Jobb mellan 10.30 och 15.15, rätt sköna tider men imorgon börjar jag 9 och slutar 16.15!
 
Har ridit en längre tur på Topanga med mycket galoppjobb tillsammans med Lovisa och Johanna och Toppi är för bra, mitt älskade hjärta <3
 
Åkte sen och hoppade en divig Tessa men som hoppade fantastiskt på många hinder :)
 
Wicky vilar men har fått leva livet i hagen hela dagen!
 
 
Hängde kvär där med Mickan och Skalis till 23 ungefär och nu befinner jag mig hemma i min säng och ska släcka lampan och sova trött som jag är
 

Hästarna jag rider!

Publicerad 2012-09-04 23:57:57 i Allmänt,

Enligt önskemål kommer nu ett inlägg om hästarna jag i nuläget rider!
 
Topanga är min egna häst och är min svarta pärla!
 
Wicky är också min egen och min vilda springare!
 
 
Tessa är Matilda/skalmans D-ponny som jag hoppar ibland!
 
 
 
Jody är Lovisas D-ponny som jag rider lite!
 
 
Oscar är Johannas D-ponny som jag rider ett par gånger i veckan!
 
red Crux och Ako ett tag men tyvärr inte längre :(
 
 

Mitt liv går mot ljusare tider!

Publicerad 2012-09-04 23:43:09 i Allmänt,

Jobbet känns bättre och bättre vilket gör allt mkycket lättare. Jag vet vad alla barn heter och aa det funkar liksom. 8 timmar jobbade jag idag vilket var bra så pengarna rullar in som de ska :)
 
Har bara haft en häst att rida idag och denna lilla häst hopptränade. Wickan var denna lilla häst och hon var sig lik...hetsmongo! Hoppade inte mycket alls men lite grymt bra övningar för henne och hon hoppade sagolikt bra och klippte någon oxer på 140cm som om det vore 100cm. Hon är otrolig!
 
Mamma red Topanga som jag satt och myste med säkert 45 min på kvällskvisten för hon är så sjukt mycket bäst <3
 
Börjar 10.30 imorgon så det blir sovmorgon vilket ska bli skönt :D
 
 

Mitt nya liv!

Publicerad 2012-09-04 11:01:00 i Allmänt,

Nu när jag inte går i skolan längre och jobbar så börjar livet på allvar känns det som. Jag har haft en ångest över detta en längre tid och det har blivit ett 50 tal krissamtal till mormor om bara detta. Jag har haft en skräck över hur det ska bli efter skolan och det har varit hemskt. Nu börjar saker äntligen falla på plats och att ha gått ut skolan är inte så slrämmande. Jag klarar av mer än vad jag själv tror.
 
Från Oktober börjar allt på allvar. Jag ska betala hemma, mobilen och Wicky. Alltså har jag en hel del utgifter men jag ser fram emot att få spara och räkna pengar för att få råd och ha en ekonomisk plan. Det kommer bli jag och Wicky mot världen och jag ser fram emot det!
 
   

1 fantastiskt år <3

Publicerad 2012-09-03 23:53:18 i Allmänt,

Idag den 3 september för ett år sedan hämtade jag hem min fantastiska Wicky. Hon kom när mitt liv var förjävligt men lyste upp mitt mörker från dag ett som om man tänder en lampa. Hon är ljuset i mitt liv och min stora lycka. Hon har tagit en enorm plats i mitt hjärta och för mig är hon perfekt. Hon är min drömhäst, mitt allt och en av mina bästa vänner. Det är otroligt hur mycket jag älskar min lilla vilda Wicky. Jag tror inte någon förstår riktigt för min kärlek till henne går inte att beskriva med ord. Hon är en på miljonen och det bästa av allt, hon är min föralltid!
 
Tack för allt du dagligen gör för mig världens bästa häst jag älskar dig <3
 
 
 
 
    

1 fantastiskt år <3

Publicerad 2012-09-03 23:52:56 i Allmänt,

Idag den 3 september för ett år sedan hämtade jag hem min fantastiska Wicky. Hon kom när mitt liv var förjävligt men lyste upp mitt mörker från dag ett som om man tänder en lampa. Hon är ljuset i mitt liv och min stora lycka. Hon har tagit en enorm plats i mitt hjärta och för mig är hon perfekt. Hon är min drömhäst, mitt allt och en av mina bästa vänner. Det är otroligt hur mycket jag älskar min lilla vilda Wicky. Jag tror inte någon förstår riktigt för min kärlek till henne går inte att beskriva med ord. Hon är en på miljonen och det bästa av allt, hon är min föralltid!
 
Tack för allt du dagligen gör för mig världens bästa häst jag älskar dig <3
 
 
 
 
    

Måndag!

Publicerad 2012-09-03 23:29:53 i Allmänt,

Idag har jag varit hos en specialist tandläkare som skulle fixa lite med käken och så. Dock kunde jag inte gapa tillräckligt mycket så vi kunde inte fixa så mycket utan jag fick en ny tid om 4 månader :) Tog i alla fall bort ståltrådsbiten som stack in i munnen 0,5 cm och stack mig konstant i tungan, en stor befrielse!
 
Sen har jag varit i stallet hos mina älsklingar!
 
Gick en powerwalk på 45min ute i det fina vädret med båda prinsessorna som ska få en lite lugnare vecka eftersom de gått rätt mycket och väldigt bra! :) Topanga ska inte hoppa ett endaste språng denna vecka kanske lite bomarbete bara! Wicky ska skutta lite lätt imorgon annars ska hon ridas ut! Efter gårdagen förtjänar de lite chill också :)
 
Red sen två fantastiskt fina ponnyer! Jody och Oscar alltså :) Båda två var riktigt fina och roliga att rida.
 
Imorgon ska jag jobba mellan 8 -16.15 så snart blir det sängen :)
 
Toppi igår <3

Mina hästars personlighet!

Publicerad 2012-09-03 16:16:26 i Allmänt,

Topanga!
 
Hon är en riktig prinsessa på ärten. Har hon ont gör allt väldigt ont och då tycker hon fruktansvärt synd om sig själv. Hon är inte den som syns eller låter mest utan hon är ganska försiktig av sig. Hon väntar snällt på sin tur när det ska fodras i stallet och skulle aldrig sparka i väggen eller gnägga högt. Hon accepterar alltid livet som det är. Måste hon stå inne en dag så finner hon sig i det. Man märker i ridningen när man rider på nya underlag att hon blir försiktig för hon vill veta vart hon sätter ner sina fötter vilket gör att hon har en otroligt bra koll på sina ben och river sällan hinder. Hon har bara haft snälla människor omkring sig i sitt liv vilket är tur för det tar tid för henne att lita på nya människor samtidigt som hon tror gott om alla. Skulle någon vara dum mot henne skulle hon bli förtvivlad. Vi har ett starkt band nu och jag har då fått världens goaste häst. Hon tycker inte om hårda borstar eller kallt vatten eller vatten under magen utan allt ska vara mjukt och skönt. Samtidigt som hon är denna lilla prinsessa finns det en väldig glädje i henne. Hon älskar att galoppera fort som vinden på stora fält och bockar gärna av ren glädje. Hon är också väldigt arbetsvillig och vill alltid göra rätt. Hur hon mår och vad hon vill syns alltid i hennes ögon. Hon älskar att få beröm och växer verkligen när man klappar på henne under ett ridpass. Det är viktigt för henne att få veta att hon är duktig och då blir hon glad och kan också göra en liten glädjebock. Hon är otroligt godhjärtad och jag älskar henne mer än vad någon någonsin kommer kunna förstå! <3
 
Wicky!
 
Hon är helt övertygad om att hon är störst, bäst och vackrast. Hon är säker på att livet kretsar kring henne och hon ska ha allting först och är ingen som gillar att vänta på t.ex. mat. Hon gör sig alltid hörd så att ingen ska missa att hon är hungrig. Det vore en katastrof om hon blev missad. Hon har en otroligt stark personlighet och den lyser verkligen om hela henne. Hon är otroligt speciell och man skrattar så man gråter åt alla hennes tokigheter. Oavsett väder och vind, underlag eller när vill hon alltid springa. Hon kan vara dödstrött men springa är ändå det hon alltid vill göra. Skrittpauser och sådant tycker hon är tramsigt. Hon är också otroligt arbetsvillig och är aldrig lat till något. Får hon hoppa blir hon så till sig så man tror att hon ska krypa ur skinnet och det spelar ingen roll vad för hinder det är och eftersom hon tror väldigt gott om sig själv finns det inget hon tycker är för svårt eller för högt eller omöjligt. Kraschar hon i ett hinder bekommer det henne inte det minsta hon är glad så länge hon får hoppa. För henne finns det bara JAG JAG JAG och hon är väldigt tydlig med det. Hon har så mycket glädje, ernergi och mod och det går inte att inte älska henne. Trots att hon är vild och helt tokig så är hon snäll, det finns inget ont i henne. Hon har gjort mitt liv ljust igen och har en stor plats i mitt hjärta. För mig är hon som en drog jag inte klarar mig utan <3
 
 

Söndag och TÄÄÄVLING!

Publicerad 2012-09-02 23:57:00 i Allmänt,

RESULTAT
 
Topanga
 
110: 0+0 fel och 7a. Vi kom sent och det var galet lerigt överallt vilket inte gav Toppi så bra förutsättningar. Hon behöver mycket framridning och när det är geggigt blir hon försiktig och Toppisnigel. Men hon hoppade runt banan fint i alla fall. Det skilde inte ens 1 sekund mellan de 8 första placerade och omhoppningen passade inte mig och Topanga men placerade blev vi i alla fall, fin häst <3
 
120: 0 fel och 3a! Denna runda kändes bra, hon hoppade fint, känslan var bra, inget kändes egentligen dåligt och jag fick väldigt bra distanser och svängde rätt mycket. Fantastiska hästen slutar aldrig förvåna mig hon bara levererar ocg levererar. i år har hon gått 11 st 120 och 8 är felfria :') Mitt älskade hjärta <3
 
Wicky aka racerbil
 
120: 8 fel. Det började dåligt med att vi rev ettan. Hon har svårt för ettan och om det är oxer in i kombinationen för där får hon extra bråttom. På första för att det är första liksom och i kombinationen för att hon ser ett till hinder. Jag blir då lätt för snabb tillbaka ner i sadeln och då sänker hon direkt bakdelen och river. Efter ettan flöt det på bra och hon var fin hinder 2 till 9 och på hinder 10 rev hon för att hon trodde att det var ett räcke. Sen avslutade hon också fint. In i kombinationen tänkte jag på att verkligen låta henne hoppa klart och då gick det vägen i alla fall. Hon var så sjukt pigg och taggad idag också! Efter denna runda var jag besviken på att jag gör samma fel om och om igen...Måste lära mig!
 
130: 4 fel och 10a :D Det näst svåraste jag har gjort och det svåraste Wicky har gjort. Det var tuffa linjer för henne som var ännu mer taggad i denna klass.... Men hon hoppade fantastiskt, rev in i kombinationen för jag tyckte jag kom lite för fort in och gick tillbaka för tidigt i sadeln över A-hindret...typical miss av mig. Men det var vääääldigt mycket fel så placerad blev hon. Det är häftigt och så sjukt kul att får rida denna häst, hon är en på miljonen min finaste <3
 
Så sjukt nöjd med dagen och med världens bästa hästar <3 <3 <3
 

Lördag!

Publicerad 2012-09-02 23:32:11 i Allmänt,

Red ut på Topanga med Lovisa och Johanna. En motivationstur för Topanga då hon slapp jobbigt arbete och fick busa!
 
Wicky red jag inne och det gick inte alls. Eftersom folk flyttar in och ut i stallet har det varit mycket liv och rörelse och hon påverkades av det så jag hoppade av klappade på henne och gick upp efter ett tag!
 
På kvällen åkte jag som sagt in till stan med Bell, Frida, Lina, Victoria, Fanny, Jenno, Filippa, Linda och Sandra och vi åt på en fin restaurang och aa trevligt var det!
 
Kom hem runt 12 och gick och la på på dirren!
 
 

Regn!

Publicerad 2012-09-01 13:27:29 i Allmänt,

jobbar i stallet idag vilket inte är direkt jobbigt för igår flyttade hälften av alla hästar pga av att det är en ny som börjar och som har höjt stallhyran! Men som en trogen kund på Söderby Gård stannar jag självklart kvar! :)
 
Det är regningt och förjävligt men jag överlever. Är hemma på lunchrast men ska tillbaka och befria mina fina från regnet och rida en eller två om jag hinner innan insläppet :)
 
Ikväll ska jag ut och äte middag med Bell och gänget så lite ont om tid har jag allt!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela