Malin Åkerström

Gameday

Publicerad 2015-07-29 07:43:26 i Allmänt,

Igår åkte världens bästa mamma vid 05 från landet med Topanga för att se om Hovis kunde fixa hennes fot. Det blev en sko och därför befinner vi oss nu på sundbyholm. 

Tog lite sovmorgon igår innan jag satte igång med allt fixande. Contendra skrittades på och faktiskt så fick hon trava ett par minuter också. Jag tycker hon ser fräsch ut så ska börja trava lite smått 1,5 vecka så får vi se om Håkan kan kolla henne sen. Snäll var hon igår i alla fall och riktigt fin i traven. 

Packade och putsade allt till Topanga innan jag åkte hem och åt lunch. Sedan bar det av. Först förbi hemma i Lindholmen för att hämta tävlingsgrejer, sedan förbi Stockholm ridsport för att införskaffa nya boots till Topanga. Red sen Asta och Princen innan resan fortsatte. Topanga joggade jag en stund runt 22 igår när jag kom fram. Hon kändes fin!! 

Idag hoppar Topanga, Maggan och Virus varsin klass och Asta och Princen springer på Täby. Hoppas på att alla känns fina och bra!



Hemma

Publicerad 2015-07-27 23:46:32 i Allmänt,

Nu är jag på hemmaplan igen efter 4 dagar i Kroatien. Så tacksam för att Anna bjöd just mig. Härligt med lite sol och bad. Speciellt nu när alla mina hästar är ur funktion. Att få rensa tankarna och komma bort var välbehövligt även om jag är hopplös och längtade till hästarna redan första dagen.

Landade vid 16 idag och Agneta fixade skjuts från Arlanda snäll som hon är. Jag red två fina galopphästar direkt när jag kom hem och känslan i sadeln är den bästa jag vet. Där känner jag mig hemma. Åkte sen till landet och fixade lite hos hästarna och även om klockan var mycket så kunde jag inte hålla mig från en skrittur på Contendra. Dock stegrade hon och landade i ett dike med vatten så hon gick omkull. Jag slungades fram på halsen men lyckades hänga mig kvar och hon kom upp på benen igen. Efter det var hon faktiskt snäll och kändes relativt mjuk och fin även om jag bara skrittar. 

Topanga har tappat en framsko vilket innebär katastrof.. Hon skulle ta Contendras plats på sundbyholms tävlingar denna helg.. Vi har en tid hos Hovis imorgon men om det går att få på en sko är mycket tveksamt.. Ledsen som tusan är jag över det då jag längtat efter denna vecka precis hela sommaren.. Känner mig uppgiven. Contendra som skadade sig, Wicky som skadade sig, Wicky som bara haft problem med livmodern och inte blir dräktig och nu Topanga också. Detta år är inte mitt år. Tack och lov så finns favvoMaggan och GoseVirus som ska hoppa på onsdag i Sundbyholm. Lite tröst även om jag så gärna vill vara där hela veckan! 



Min fina tjej<3

Publicerad 2015-07-25 11:12:17 i Allmänt,

Som jag saknar mina hästar och extra mycket saknar jag att rida min Contendra. Det känns som att veckorna går, som att hon tappar allt och det kommer ta tid att få henne tillbaka. Det suger!! Vi som hade kommit igång så fint. Nu när Wicky inte kan tävla detta år så känns det ännu mer jobbigt. Kommer Wicky ens någonsin tävla igen!? Svaret vet jag men jag vill inte tro på det, jag vill tro på att ett mirakel kan ske. 

Contendra måste vara bra när jag kommer hem!! I måndags kollade jag henne och hon var bättre än när Håkan var ute men fortfarande kan man se lite på böjt spår i trav. Rakt fram är hon bra. Men det är liksom inte tillräckligt, hon måste vara 100% bra. Jag behöver henne och min ridning behöver henne. Min utveckling går bakåt och utan hästar att rida kommer min väg tillbaka till höga klasser igen vara längre än längst. Sanningen svider! 

Tur du både är söt och vacker 

Äntligen lite sommar

Publicerad 2015-07-23 18:39:14 i Allmänt,

För ett par veckor sedan hände det sjukaste, min fina vän Anna vann en resa för två till Kroatien efter att ha varit med på någon tävling på nätet!? 

Gissa vem som blev medbjuden? Jag såklart! Just nu befinner vi oss på ön Sipan utanför Kroatien efter en resa som tog 12 timmar. Man ska inte underskatta när resa från flygplatsen till hotellet ingår.. Men vi kom fram och har spenderat hela dagen på stranden. Man skulle kunna kalla mig kräftan nu men skönt var det. Har badat en massa i ett blått härligt vatten. 

Vi är bara här tills på måndag vilket är rätt perfekt. Jag som är sämst på att vara borta utan sakna ihjäl mig efter mina hästar.. Saknar redan min Topanga och Contendra!! Pappa skickar rapporter i alla fall vilket känns skönt! 

Här på klipporna ställde vi solstolarna och man kan bada från klipporna och på en strand på andra sidan. 



Lunch vid lilla hamnen 


Utsikten från frukosten vid hotellet 

Update

Publicerad 2015-07-21 21:41:01 i Allmänt,

Även denna vecka bjuder på tråkigt väder men på fina och pigga hästar.

Gårdagen började med hoppning för Topanga och Jody. Båda två var helt felfria genom sina pass och hoppade bra. Vi skuttade lite kortare banor. Topanga ska ju snart tävla och detta var hennes sista pass med hoppning inför det. Hon känns fin men kommer vara förlåten om hon inte är i sitt livs form. Bara roligt att jag kan åka på tävlingen som jag så gärna har velat åka på. 

Åkte hem på kvällen och red två pigga och busiga galopphästar. Men väldigt glada. Princen försökte hoppa hinderstöden ut trots att hindret bara var ett kryss. 

Idag blev det en heldag på kontoret. Tur jag fick komma och rida på Asta och Princen efter det. Asta reds lite lätt då hon ska tävla imorgon. Hon känns väldigt på hugget så jag tror hon är snabb imorgon om hon funkar med jockeyn som jag inte tror har ridit henne förut. Jag ska heja mitt bästa även om jag tyvärr inte kan vara med denna gång heller :( Princen fick göra lite galoppjobb och han var fin. 


Princen i hans roliga mössa! 

Lång dag och guldstjärna till Virus

Publicerad 2015-07-20 00:13:38 i Allmänt,

Dagen började med fodring av hästarna här på landet innan jag åkte hem till galopphästarna. De gick varsitt pass på gräsbanan och Princen var super idag. Asta också men red lite lugnare på henne då hon tävlar i veckan. 

Åkte sen till Dalarna för tävling med världens finaste 5 och 6 åring. 

Maggan hoppade 120 och gjorde så himla många fina språng. Men jag klantade mig på en linje. Det var en räcke-räcke kombination med väldigt kort avstånd så jag satt upp lite mycket innan A-hindret och Maggan backade av lydig som hon är men hoppade i alla fall vilket hon alltid gör men språnget blev lite knasigt så hon rev. Men annars fantastiskt fin!!

Virus debuterade 130 och gjorde det strålande. En lång bana på 13 språng och med två stycken kombinationer. Men han hoppade runt lika lätt som han gjort i 110 och 120 men med finare språng. En bom ner så 4 fel blev resultatet vilket känns helt godkänt i en debut. Han är ju faktiskt bara 6 år gammal och tävlad betydligt mindre än de flesta andra 6-åringar som går 130cm. Ett hjärta av guld har han den där hästen. Han lägger alltid i en extra växel inne på tävlingsbanan också och gör allt för att inte riva. 

Nu är jag tillbaka på landet igen. Har pussar godnatt på hästarna och ska nu själv sova.


Min favorit och stora kärlek får stå för bilden!

Härliga landet

Publicerad 2015-07-18 23:17:11 i Allmänt,

Även om vädret har varit dåligt här ute så älskar jag landet. Det är så vackert och mysigt. Här ute sover jag som en stock länge på mornarna och trivs som fisken i vattnet. 

Jag har tagit det rätt lugnt två dagar vilket kändes välbehövligt. Har ridit världens finaste Topanga igår och idag och den coola ponnyn jag har. Contendra har jag även skrittat på och det är lite med livet som insats man gör det. Hon står gärna på två ben och far runt en massa. Men det hade jag räknat med efter 1,5 veckas totalvila i boxhage. Jag sörjer hennes skada och vill inget hellre än att få rida, trimma, träna och tävla på henne. Känns väldigt surt och så oerhört tråkigt.. Min fina häst<3

Igår var jag ute med mina kompisar här ute och vi hade en väldigt rolig kväll. Vi började med att umgås på klipporna vid vattnet nere i hamnen för att sedan hänga på en spelning i caféet. Kände att det gav mig rätt mycket energi faktiskt trots att jag kom hem närmare halv 4 imorse. 

Idag har det kliat i fingrarna på mig för att få förbereda inför morgondagens tävling men det är Åsas hästar som ska tävla så hon har fått fixa eftersom de är i Dalarna och jag här. Jag har istället putsat mina stövlar några vändor. Som jag har längtat efter att tävla!! Känns som en halv evighet sen sist.. Är väldigt taggad! 



Livets vändningar

Publicerad 2015-07-16 21:04:13 i Allmänt,

Igår var en bra dag. Den började med två riktigt bra trimpass med Asta och Princen. Sen ut till landet för lite födelsedagslunch för min kusin Fredrik innan hästarna här fixades. 

Jody och Topanga hoppade sedan en serie på ridbanan här ute. Jody var riktigt duktig och Topanga gjorde sin första hoppning sen kanske 3 månader tillbaka. Hon bockade så glatt efter hindren och kändes bättre än på länge. Faktiskt en fantastisk känsla med min prinsessa. 

Firandet av Fredrik fortsatte sedan med middag och efterrätt. Kvällen spenderas sedan i vår nya badtunna tillsammans med några kompisar här ute. 

Idag har dagen inte alls känts lika bra. Känner mig så uppgiven..

Imorse åkte jag hem för Håkan kom och skulle kolla på Contendra. Han är verkligen världens bästa veterinär. Vi har en bra dialog och jag litar på hans beslut till 110%. Han gör också allt han kan för mina hästar. Contendra är fortfarande lite dålig. Inte direkt halt men kort i steget. Musklerna i bogen är spända efter smällen hon fick. Det kan ta lite tid innan det blir bra tyvärr.. Men hon ska börja skrittas på i alla fall och är nu tillbaka med mig på landet. Även om jag är glad över förbättringen och att diagnosen bara är en ordentlig smäll så känns det tungt. Jag står nu med 2 skadade tävlingshästar.. Contendra som var så fin och har presterat så bra också. Tävlingar var anmälda och nya debuter planerade. Nu ligger det på hyllan.. Jag som har längtat så mycket och planerat och återigen längtat.. 

Hann återfå ett leende i alla fall efter varsitt härligt galopppass med Princen och Asta innan nästa bakslag kom...

Wicky min älskade Wicky har bakterier i livmodern som inte försvunnit trots behandling. Därför blir hon heller inte dräktig.. Tråkigt när jag nu i två år har väntat på ett föl som aldrig vill komma. Tråkigt när hon inte går att rida på och en miniwicky skulle vara så häftigt att få uppleva.. 

Bild från ärevarvet på SM förra året när jag och underbara Ghisela kom 6a

En lång men väldigt bra dag

Publicerad 2015-07-14 22:49:31 i Allmänt,

Imorse rullade jag och min gamla bil till Dalarna. Äntligen lite hoppning på schemat med favvo Maggan och Virus. 

Maggan var super och gjorde allt mer eller mindre perfekt. Härliga häst!! Jag själv har inte hoppat på 5 veckor men känslan fanns där och jag börjar veta allt bättre hur denna lilla fina häst funkar. 

Virus hoppade vi lite större på och han är för snäll. Min ridning var inte optimal men han kämpar i vanlig ordning på och gör sitt bästa. Det lossande mot slutet med min ridning som tur var. 

Alltid så trevligt att komma upp till Dalarna, fantastiskt snälla människor och lika roligt varje gång. 

På vägen hem stannade jag för att hälsa på Wicky som tillfälligt hänger i typ Avesta!? Den där lilla hästen får mig att känna sådan lycka. Idag gnäggande hon och kom springande när jag ropade på henne. Mitt hjärta smälte totalt och det var svårt att slita sig ifrån henne. Hon har en väldigt speciell plats hos mig. 

Åkte sedan och borstade och betade Contendra i Väsby en stund innan jag rullade vidare till Asta och Princen. Blev varsitt kvällspass på gräsbanan för dem. Väldigt fridfullt på kvällen och hästarna var pigga och glada. Känns så himla fräscha och i bra form just nu. 

En dag som denna uppskattar jag så mycket och den ger mig så mycket glädje och energi. Det här är det bästa som finns! 


Regnet öste ner men vad gör det när hästarna är så fina??

<3

Myser med Contendra

Publicerad 2015-07-13 09:15:26 i Allmänt,

Åh så härligt att vara hos min häst igen!! För en vecka sedan var hon så halt så vi var rädda att hon hade brutit benet och idag endast lite kort i steget i trav.. Skönt att hon är så mycket bättre även om det fortfarande suger att hon är dålig. 

Just nu förgyller jag hennes dag med gräsätande. Vi ska borsta också innan jag måste åka vidare. Livet i sjukruta är inte så kul men nu är jag hemma och ska göra mitt bästa för att underlätta hennes dagar. Älskade häst <3



❤️

Publicerad 2015-07-11 21:51:29 i Allmänt,

Att gammal kärlek aldrig rostar är så sant som det är sagt. Jag har för första gången sedan jag valde att lämna Runsten hälsat på den där hästen som har rockat hela min värld, hästen som har gjort allt och lite till för mig, hästen med ett hjärta av rent guld och en inställning som är av de finaste jag har mött. Jag har hälsat på fantastiska Ghisela. Att hålla ögonen torra från tårar var en omöjlighet, de rann och rann av saknad, tacksamhet och av glädje. Jag kommer alltid vara denna häst evigt tacksam för allt hon har låtit mig uppleva och jag saknar henne varje dag. Men jag är så glad över den tid vi fick tillsammans och att jag har fått uppleva en sådan fin individ som är långt utöver det vanliga. 













Contendra

Publicerad 2015-07-09 22:33:52 i Allmänt,

 
 
Min fina häst när hon kom 7a i 130cm på Strömsholm. Tycker att hon gjorde många bra språng och jag minns känslan som kändes så bra på en del linjer. Hoppas allt vad jag kan att hon kommer tillbaka snart!!
 
Fy så det har blåst och regnat idag i Falsterbo.. Börjar längta hem väldigt mycket just nu. Hem till mina hästar och min hund. Är så ridsugen så jag vet inte vad. Tur jag har min ponny och Topanga i alla fall.. 
 
Nästa vecka ska jag äntligen tävla på de där fina unghästarna och jag är taggad redan nu och full av inspriration och motivation. 

Young Prince är en stjärna

Publicerad 2015-07-07 22:04:25 i Allmänt,

Falsterbo levererar sol idag och jag har tröstshoppat. Contendra är hemma från Ultuna, eller står tillfälligt med full skötsel i Väsby då hon inte får gå i hage.. Håkan ska kolla på henne i nästa vecka så får vi se om vi kan få en ordentlig diagnos då. 

Nu på kvällen har jag kollat på webb-tv när Asta och Princen har sprungit på Täby. Studsar upp och ner av spänning när de springer. Asta gjorde ett bra lopp men hamnade på ytterspår så lite svårt att ta hem det då. Princen däremot utklassade övriga hästar och tog hem ännu en seger. Vilken kille han är. Hade varit så kul att vara med på Täby men som tur är har jag ju i alla fall fått kolla och hänga med härifrån. Är så stolt över honom och det är så roligt att få vara i ett team runt en sådan häst. Asta också såklart! 


Princen längst fram vid mållinjen 

Varför?

Publicerad 2015-07-06 20:18:17 i Allmänt,

Idag ställer jag mig frågan varför jag och mina hästar aldrig kan få ha lite medvind? Och varför allt händer när jag inte är hemma? 

Sedan igårkväll har min fina fantastiska Contendra stått skadad på Ultuna. Någonting har hänt i hagen och hon ville inte stå på ett framben och var kraftigt halt. Idag lite bättre men fortfarande dålig och man hittar inte vad felet är.. 
 
Jag är borta några dagar och nu sitter jag här hjälplös och förtvivlat ledsen över att jag är så långt borta ifrån det finaste jag har. Hon som är mitt allt. Jag kan inget göra och är många timmar bort.. Även om jag inte kan göra något för att underlätta för henne så kan jag i alla fall berätta för henne hur mycket jag uppskattar henne och älskar henne. 

För 4 år sedan när jag var i Grekland så skadade sig min ponny Candy så svårt att hon inte gick att rädda. Känslan att vara så långt borta när något händer är aldrig kul! 


Snart kommer jag hem till dig <3

Härlig dag

Publicerad 2015-07-03 00:00:01 i Allmänt,

Idag har det varit så varmt så varmt. Men jag är på precis rätt ställe när vädret är som idag. Jag har badat så många gånger så jag kommer inte ens ihåg hur många. Skulle sola mina ben bruna till morgondagens bröllop var också tanken men det blir tyvärr brända ben.. 

Jag har ridit på Contendra, Jody och Topanga och den där på T får mig att känna mig så lycklig. De andra två också förstås och de var fina att rida. Men Topanga ligger mig så varmt om hjärtat. 

Imorgon får jag stiga upp långt före tuppen för att hinna med allt innan Maria och Jacobs bröllop. Familjen är redan hemma och förbereder sig men någon måste ju fixa hästarna imorgon och det gör jag ju så gärna. 

Inte så blåsigt idag direkt. Låt sommaren vara lång så jag slipper flytta hem härifrån! 

Livet på landet

Publicerad 2015-07-01 23:05:40 i Allmänt,


Utsikten från mitt hus just nu, hur kan man inte älska landet liksom!? Världens bästa ställe enligt mig i alla fall! 

Igår red jag här ute på morgonen och åkte sedan hem strax efter lunch. Åkte då till Asta och Princen och red båda. Gjorde ett litet snabbjobb på Asta och det går så fort så fort och ändå kändes det som att gasen bara var halvvägs i botten och det trots att farttårarna på mig rann. Grillade sedan på kvällen hemma hos Fredrik och kollade på en halv film innan jag somnade i vanlig ordning. 

Idag bokförde jag hela förmiddagen innan jag red Asta och Princen. Idag var det Princens tur att göra ett litet snabbjobb och det är så himla roligt och annorlunda att sitta på en riktig springare när den tar fart. Mäktigt och riktigt häftigt! 

Åkte sen tillbaka till landet och red här innan det grillades till middag fast här ute och tillsammans med min fina släkt. 

Familjeritt. Contendra uppför sig mycket bättre ute med kompisar och Topanga blir finare än någonsin. Bra för både mamma och mig. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela