Malin Åkerström

Slut på utomhussäsongen

Publicerad 2017-09-26 21:01:55 i Allmänt,

I helgen som var avslutade jag och 5 hästar utomhussäsongen för detta år på Sundbyholm. 


Vera debuterade 130cm med ett ner efter en ryttarmiss. Hon hoppade ytterligare en 130-klass med ett ner men fick pris ändå då det endast var två felfria. Hon kändes magisk, helt makalöst bra. Älskar känslan och älskar henne. 

Cara hoppade 110 och 120cm och felfritt i bägge. Min fina fina 5-åring som har kapacitet till månen och tillbaka. Tyvärr tycker jag fortfarande inte att jag rider henne så bra som jag vill men jag är överlycklig över att hon är min. Bäst i hela världen är hon. Hennes säsong avslutas nu då hon ligger så bra i fas för sin ålder. Jag vill fokusera på träning och låta henne få lite tid att växa i sin kropp som vuxit så mycket sedan jag köpte henne. Cara är min framtid och jag vill att hon ska tävla i många år framöver så det känns väldigt bra att ha henne så bra i fas trots relativt få tävlingar.

Virus har varit fantastisk i helgen liksom de senaste tävlingarna och ridningen stämmer väldigt bra på honom just nu. Vi hoppade en 135-klass med ett nedslag och en 125-klass där vi var felfria och placerade 6a. Så glad över chansen att få tävla honom. Han har ett så himla stort hjärta och krigar verkligen för mig. 

Selma hoppade 110 cm och debuterade 120cm på ett bra sätt. Hon går som 5-åring i år och blir bara bättre och bättre. Någon bom faller dels pga mig men också pga styrka samt orutin men hon är verkligen så fin. 

Nova gjorde comeback med ett nedslag i hennes klass efter lite längre sommarlov. Kul att ha henne tillbaka. 


Fredag

Publicerad 2017-09-15 07:59:45 i Allmänt,

Finally fredag. Lite examinationer i skolan och sen helg. Det är den sista skoldagen då klassen är samlad innan vi slutar detta program. Lite sorgligt och så skrämmande. Igår hade jag mitt sista pass på KUA. Två veckor är ingen lång tid men så nära vi i teamet kom varandra i alla fall. Underbara människor som skulle vara drömmen att få som kollegor i framtiden. De var alla så himla duktiga inom sina yrkesroller och inspirerade verkligen mig. Jag är tacksam för det team jag hamnade i och den tid vi fick tillsammans för att driva avdelning 57 på Danderyds sjukhus.


Gårdagens stora höjdpunkt var att Lotta träningarna startade igång igen. Jag hoppade Vera som är så magisk så det är helt otroligt. Hon är precis som en gummiboll. Känslan hon ger är den bästa känslan jag vet. Det är bara att hålla i sig för mellan varven känns det som att "the sky is her limit". 

Men att livet ska flyta på för en stund har jag för längesedan gett upp hoppet om.. Topanga har fått en ny attack av något som gör att hon har så himla ont igen. Håkan var ute på sin semester för att titta på henne. Finns det ens så engagerade veterinärer? Jag är evigt tacksam för min i alla fall. Höga doser medicin och vi hoppas att det även denna gång får en ljus vändpunkt för en stund. Hon klarade sig utan medicin i tre veckor.. Tre veckor på snart 7 månader. Det är sorgligt och det gör så förbaskat ont i mig att se henne såhär. Älskar henne mer än allt annat i livet. 

Topanga och Amy sover inne på nätterna då det finns en varg vid mitt jobb!? Som äter får, hundar och jagar hästar. Amybus får inte bli någons middag! 

Cara ska hoppas i helgen och jag ska jobba. Måste verkligen jobba ihop lite pengar efter två veckor med lite lite jobb för att ekonomin ska kännas bra. Hoppas på att hinna lägga många timmar med mina fyrbenta vänner i helgen efter två intensiva veckor. 



Ny vecka

Publicerad 2017-09-11 11:13:52 i Allmänt,

Som vanligt hinner man knappt ta ett andetag innan helgen är över. Jag sitter på tåget påväg till Danderyds sjukhus för att inleda vecka två på KUA. Jag går kvällspasset idag så jag har fixat stallet på morgonen. Hästarna fick galoppträna på fälten idag. Cara var super och har haft en lite mer intensiv helg. Hon hoppade studs i lördags och klättrade igår. Vera var lite för pigg idag, hon hoppade studs i fredags, joggade i skogen i lördags och vilade igår. Hon har med andra ord haft det lite lugnare i helgen. Så skön start på dagen att åka till stallet först och vakna till liv innan verkligheten med alla måsten sätter igång. 


Igår tog jag en eftermiddagstur till Dalarna för att tävla en klass i mockfjärd på Virus och för att träna Selma. Virus hoppade återigen en felfri 130cm. Det kändes riktigt bra. Vi jobbar på som ett team just nu vilket gör att ridningen och flytet stämmer så bra. Selma tränade på tävlingsbanan efter tävlingarna och gjorde det väldigt bra. Hon börjar bli redo för att hoppa lite större hinder. 

Jag försöker trycka in så många jobbtimmar som jag kan men dessa två veckor med 200% skola och 100% KUA är lite smått intensiva. I fredags fick jag ledigt från KUA för att vara med på examinationer i skolan. Vi skulle hålla tal och trots att jag fick improvisera för att det inte fanns tid att förbereda ett tal så lyckades jag få högsta betyg. 

Det blir ytterligare en vecka utan tävling för mina tjejer. Men vi tränar på så mycket vi kan ute innan vädret kommer minimera uterittsmöjligheterna. Både jag och hästarna trivs bäst ute på fälten eller i skogen. 

Isas återbesök närmar sig, jag tror det är 3 veckor kvar idag. Det ska bli väldigt spännande att se vad domen säger om henne. Jag vill så gärna påbörja den där långa igångsättningen men det kan dröja några månader till.. Jag börjar faktiskt bli lite nervös.


Livspusslet!

Publicerad 2017-09-06 15:58:36 i Allmänt,

Denna vecka har jag börjat min sista praktik för denna utbildning. Jag är två veckor på KUA som är en avdelning på Danderyds Sjukhus där studenter arbetar självständigt. Det är nu ens kunskaper sätts på spel och man ser om man förstått grejen eller inte. Vi är indelade i olika team, ett som arbetar dagspass och ett som går kvällspass varje dag. Igår gick jag kväll och idag har jag precis avslutat ett dagspass. Jag tycker att lärandesättet är toppen och mitt team känns bra. Men livspusslet blir lite svårare att få ihop dessa praktikveckor. Just nu är vi heltid på praktik, vi läser en heltidskurs på sidan om och imorgon börjar ytterligare en kurs. Imorgon är kursen samtidigt som mitt pass på KUA och på fredag har jag ett pass på KUA samtidigt som vi har examinationer i skolan.. Utöver detta har jag 5 hästar som ska skötas, några som rids och ett jobb att sköta. 


Igår red jag hästarna på morgonen och fixade allt men jag fick be mamma att ta in hästarna på kvällen då jag helt enkelt inte var hemma. Nu har min kompis Sofia flyttat med sin häst till Lund så det är bara mina fem hästar i stallet vilket innebär att jag inte kan fråga henne om hjälp med insläpp eller så. Men jag har alla mina stjärnor samlade och det är så himla mysigt. Miljön i mitt stall är helt fantastisk och livet jag kan erbjuda mina hästar där är verkligen i min mening så bra. I helgen ska Topanga och Amys hage byggas om och det kommer bli toppen. 

Något helt otroligt bra är att jag i två dagar nu har lyckats sitta upp på Vera helt själv. Igår var det svårt men jag kom upp. Jag har annars varit beroende av hjälp varje gång jag ska sitta upp. Detta gör vardagen så mycket lättare om det fortsätter såhär. Då kan jag anpassa Verans veckoschema efter henne och inte utifrån när jag har möjlighet att få hjälp. Tänk att hon kanske börjar lita lite på mig också. Det värmer i själen kan jag säga efter hennes enorma rädsla i början. Älskar denna häst! 

Eftersom jag senast var i stallet igår fram till kl 10.00 så saknar jag ihjäl mig efter Amy och Topanga. Kärleken och glädjen de ger går inte att sätta ord på. Det är den finaste kärleken jag någonsin stött på. De är hela min livsmotivation. Jag vågar inte ens tänka på livet om de inte fanns vid min sida. Jag älskar de med varje liten del av mig. 

Nu ska jag till jobbet och rasta några hästar innan jag får åka till mina diamanter. Jag är så motiverad över att få träna och bli bättre, leverera bättre och visa vilka superstars till hästar jag har bara jag gör de rättvisa. 


Jump Club

Publicerad 2017-09-05 11:03:44 i Allmänt,

Det blev en bra helg på jump club. Virus tog mig ur 4-felsteäsket i fredags genom en felfri runda i 130cm. Han kändes väldigt fin. Så kul att vi kan fungera som ett team trots att jag bara rider honom på tävling.


Vera hoppade 120cm med 4 fel i fredags och i söndags var hon felfri och helt magisk. Jag är så himla himla glad över henne. Hon passar mig så bra. 

Cara hoppade 110cm och 120cm i söndags och var felfri i 110 och hade ett ner i 120cm. Hon kändes så mycket bättre än sist och min ridning var aningens bättre också. Jag vill rida henne ännu bättre men detta var ett steg i rätt riktning. Hon gör alla rätt och är verkligen den bästa hästen jag har. Nu får vi in våra språng på distanserna vilket vi absolut inte fick i våras, då bromsade vi oss in på ett för lite.. Jag är väldigt nöjd med henne och känslan hon ger! 

Lilla Chalexi hoppade felfritt i 4-års klassen och fick massor av fina lovord av Sylve. Hon är fantastisk och Maria är verkligen värd en sådan stjärna till häst. Jag är tacksam över att ha fått gästspela lite tillsammans med henne. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela