Malin Åkerström

Fjällen

Publicerad 2014-12-30 19:05:17 i Allmänt,

Dagarna rullar på med snowboardåkning hela dagarna och lyxiga middagar och spel på kvällarna och lite chillande där emellan. 

Har idag lyckats ramla både i liftkön och gjort det så kallade rumpstudsandet i backen. Inget jag rekommenderar när man kör i ca 70km/h. Men det är ändå ngt jag räknar med. Har man inte ramlat under en vecka så har man ju inte satsat tillräckligt. 

Saknar mina hästar väldigt mycket och ridabstinensen är stor, jag är lite hopplös när det kommer till det där. Men mina små hjärtan mår bra av lite vila och kommer förmodligen vara lika glada att komma igång sen som jag kommer vara :) 

Bestie Joddy <3

Året 2014

Publicerad 2014-12-28 23:51:32 i Allmänt,

Detta år är inget år jag tänker lägga till ett av mina bättre år men trots att det har varit tufft så har det också varit mycket bra saker som har hänt. Framförallt har Ghisela gjort detta år värt att lägga på minnet och hennes fina resultat är något jag aldrig kommer vilja glömma.

Året började som alla mina andra år uppe i fjällen. När jag kom hem ett par dagar efter nyår började jag rida efter ett break på ett tag då jag hade brutit min hand. Motivationen och lyckan över att vara igång igen var stor. Vi började även tävla tidigt, i mitten på januari var vi nere i Åstorp med Laban, Ghisela och Summer och allihop hoppade fantastiskt och jag var bland annat 1a och 2a i en 130cm. 

Vi åkte i februari till Helsingborg och direkt efter det till inomhus-SM i Borås. Vi var borta i 10 dagar med Ghisela, Summer, Laban och min Calida. Tror att jag rankar denna resa till en av mina bästa resor under året. Detta trots att Summer missade SM, att jag var första utanför placering på SM och första reserv till Scandinavium. Men jag debuterade både 135 och 140 med fina Laban och Calida. Ghisela gjorde en riktigt bra prestation i SM finalen och i de flesta andra klasser som vanligt när det gäller henne. Många betydligt mer meriterade ryttare och hästar var efter oss. 

Efter SM var fokuset mer på unghästarna och försäljningshästarna. Drifter och Diva rullade på i 120 respektive 130 klasser och visade att de båda ligger i rätt utbildningsnivå för sin ålder. Jag hade många roliga hästar att jobba och utvecklas med. En del som man minns sådär lite extra och en del som man lärde sig lite extra på. 

Slutet på april och maj blev en mörk tid för mig. Allt började med att min Calida inte höll för hoppning och efter ett roligt år tillsammans med henne var vi tvungna att gå skilda vägar. Sorgligt då jag verkligen tyckte om den där hästen. På Valborg när jag kom hem för att äta middag med en massa gäster som vi hade var min älskade hund Radar dålig. Det slutade med att han fick somna in för gott i min famn på djursjukhuset. Döden är för mig och har alltid varit väldigt skrämmande men jag ville inte lämna honom själv med folk han inte kände. Men det tog hårt på mig och förlusten efter honom är fortfarande svår. 

Men jag blickade framåt eller åtminstone försökte, Britt började tävla igen efter en tids vila och en operation hon gjort. Hon har för mig alltid varit speciell och hon har alltid gett mig ett leende så det var otroligt roligt att ha henne tillbaka i träning och tävling. Jag fick Contendra av fantastiska familjen Littecke och en bra deal gällande henne. En möjlighet som jag aldrig trodde skulle hända just mig. Tänk vad fina människor det finns ändå! Människor som faktiskt vill mig väl. 

Men trots allt bra som hände i maj är det en månad jag helst vill stryka ur mitt minne. I 11 månader gick jag och väntade och längtade efter Wickys föl. För mig var detta föl otroligt speciellt, dels för att det var/är mitt första. Jag vet inte hur länge jag och mamma har drömt om att få föda upp ett eget föl men väldigt länge i alla fall. Wickys chanser att bli frisk var 50%. En siffra som både var hoppfull och otroligt jobbig och skrämmande. Men med fölet skulle jag alltid ha en del av min Wicky med mig. Det gjorde också att jag älskade detta lilla föl långt innan han lämnade Wickys mage. I många nätter fölvakade jag innan han tillslut kom ut. Jag var på tävling när han kom och vaknar av ett telefonsamtal mitt i natten. Det var till min chef det ringde men jag hörde allt och världen stannade till. Kändes som en av mina värsta mardrömmar men ändå så var det så verkligt. Mitt föl hade dött. Han och Wicky drabbades av ngt som endast 5% av alla ston drabbas av. Sorgen var olidlig men jag sörjde även åt min Wicky, min tappra och älskade kämpe. Varför ska hon behöva gå igenom detta?  

Juni däremot gav mig hopp om livet igen. Vi hade våra roliga tävlingar hemma och jag älskar den. Jag tävlade 8 hästar den helgen så hur kunde den vara dålig liksom!? Men det är också den helgen som jag skrev upp Håkan på min hjälte-lista. Han friskförklarade Wicky efter 21 månaders väntan och vila. Den dagen är den lyckligaste på hela mitt år. Juni bjöd också på utomhus SM där jag red både Summer och Ghisela. Även om jag inte gjorde min bästa helg resultatmässigt så räckte det till att jag kom 6a med Ghisela. Min första SM-placering!! Tänk vad den där hästen kämpar för mig och hur många drömmar hon har uppfyllt för mig. Hon är min Batman och bästa vän. 

Sommaren bjöd sedan även på Falsterbo och Lag-SM. Det är årets absolut bästa tävling och minne för mig. Ghisela hoppade felfritt på hinder i båda omgångarna och laget slutade 3a så vi fick alltså SM BRONS!! Allt på denna tävling var grymt. Atmosfären, sällskapet, tävlandet, allt runt omkring och HÄSTEN med hjärtat av rent guld. 

Har en del fina minnen från landet under sommaren tillsammans med min underbara släkt, Wicky och mitt hjärta Topanga. Landet är som ett paradis för mig och som en fristad där man bara får  vara som man är. På mitt land finns inga måsten och inga tider att passa. Det är som balsam för själen att vara där.

Hösten har varit både upp och ner men hästarna har bidragit till delen som har gått upp. Den andra delen behöver vi inte gå in så mycket på. Jag är evigt tacksam till de vänner som funnits där hela tiden och aldrig tvivlat på mig. Faktiskt är det en otroligt  fin känsla att aldrig bli tvivlad på. Världens bästa vänner!

Ghisela har hoppat hem många placeringar under hösten och några av dessa i swedish riders trophy kvalen. Hon har tagit sig till delfinal i både swedish riders trophy och i Volkswagen Grand prix som går i 150cm. Hon har varit magisk. Stallets nummer 2 som varit Britt är inte så dålig hon heller och har levererat felfria rundor upp till och med 135cm, hon har startat ännu en 145cm och vunnit sin livs första klass. Småttingarna får vi inte glömma heller. Diva och Drifter gjorde båda super ifrån sig på Champion of the youngsters. Drifter var även felfri i kval 2 på breeders i Flyinge i sin livs andra 125cm. 

Min mamma är jordens bästa människa och när jag hade det som jobbigast tog vi en tjejhelg med Topanga och Contendra uppe i Högbo. Båda hästarna hoppade väldigt bra och denna helg betyder mycket för mig. En helg med min älskade mamma och två egna hästar. Att min Topanga kändes fantastisk efter ett år med problem med hovar och en operation i ett bakben gjorde nästan hela denna helg. 

December har rullat på utan att ngt speciellt har hänt. Jag har väl inte känt mig på topp direkt men jag tror att jag har kommit till en punkt då det bara blivit för mycket. Men nu jobbar jag på att komma tillbaka till mig själv för snart börjar ett nytt år med nya möjligheter. Just nu skrämmer det mig dock. Hela mitt liv kommer se annorlunda ut och jag vet inte hur det kommer bli men i slutändan är detta det enda rätta och det vet jag. Det kommer bli tufft men jag vet att det är rätt! 

Som sagt ett litet blandat år men ett citat jag lagt på minnet under året är "sometimes you win and sometimes you learn" det behöver inte handla om tävlingar utan om allt. Vi lär oss av våra motgångar och hur jobbigt det än känns för stunden så kanske vi fått ut ngt positivt av det hela! Men utan alla fantastiska människor som stöttat mig hade jag varit ett vrak just nu. Men också tack till hästarna som alltid får mig att känna att min plats på jorden har en mening och får mig att hålla huvudet högt. Jag är en tvättäkta höstnörd det är jag men jag trivs så :











En sak om alla hästar jag rider

Publicerad 2014-12-28 22:53:13 i Allmänt,

*Contendra är den snyggaste hästen jag rider. 

*Topanga är för bra för att rankas på listor för hon är i en klass för sig

*Ghisela är den absolut bästa jag vet 

*Wicky är min tjockaste häst

*Britt är den mest personliga och speciella häst

*Diva är den som kan hoppa så man får nypa sig i armen efter för att veta att man inte drömmer. 

*Drifter är precis som Emil i Lönneberga men också den mest felfria hästen. 

*Summer är den som man kan rida en klass på och veta att man kan vinna. 




Framme i fjällen

Publicerad 2014-12-27 22:59:20 i Allmänt,

Sitter uppe i stugan i fjällen med familjen och familjen Bredberg. Denna älskade vecka kan starta! Snowboarden står redo ute på trappan så imorgon kommer folket här få se rosa faran susa fram i backarna och rosa faran är alltså jag själv. 

Känns tomt utan mina hästar redan nu men jag vet att de har det bra där hemma och människor jag litar på tar hand om dem. 

Ska försöka skriva ihop ett inlägg om hela året men det finns så mycket att skriva så vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det.. Men det löser sig säkert! 

Världens absolut bästa <3


Julafton, juldagen och dagen efter det

Publicerad 2014-12-26 16:05:52 i Allmänt,

Julafton är för mig årets bästa dag och i år var det inget undantag. Vi var som vanligt i stallet på morgonen och jag fick pussa och ge morötter till världens bästa häst, Topanga! Sen hem till mormor resten av dagen och fira jul med hela fantastiska släkten. Fick så himla mycket fina julklappar. Jag älskar julklappar och blir förmodligen som 5 år när det kommer till julen. 

Igår jobbade jag på dagen och eftersom inackorderingsstallet saknar personal hjälpte jag och Veronica även till där när vi hade mockat och motionerat våra hästar. På kvällen kom delar av släkten hem till oss på middag. Älskar juletider när vi umgås med släkten 4 dagar i rad. 

Idag har jag jobbat själv och behövde även  hjälpa de andra tjejerna som bara var 2 stycken mot 4 som de brukar vara. Vi jobbade över hela lunchen för att hinna klart men nu är alla ca 70 hästar inne och fodrade. Ska strax gå hem och ducha och packa. Sen åker jag till mormor för ännu en middag med släkten och imorgon börjas en veckas semester för mig. Jag har ju ungefär varit ledig 2 dagar i månaden hela detta år så ska bli skönt med en vecka i fjällen tillsammans med familjen och bästa familjen Bredberg. 


Mamma och syster <3

Dagen före årets bästa dag

Publicerad 2014-12-23 08:55:44 i Allmänt,

Dagarna rullar på.. Vardagen känns lite seg och inget spännande har väl hänt.

Har för lite att rida på nu tror jag för mina hästar har gått på vintervila inklusive Topanga. Tråkigt värre men de behöver ett litet break. Contendra har ju utvecklats och lärt sig så mycket och aldrig ridits på detta sätt så hon behöver framförallt vila huvudet ett tag. Det snurrar ju bra som det är redan från början mellan öronen på henne. Men jag älskar att sitta och trimma på henne så tråkigt att hon vilar.

Wicky vilade ju i nästan två år och har nu ridits i 6,5 månad efter det så hon behöver vila sin kropp så hon inte blir helt slutkörd. Trollis fattar ju inte hur man är trött eller så hon kör alltid plattan i mattan liksom. Planen är att de ska vila i 2 veckor och Topanga också. På lördag åker vi ändå till fjällen så efter det rider jag igen. 

De andra hästarna trimmar jag på. Ghisela känns fin och Britt helt fantastisk fin. Diva är lite som hon är och Drifter går lite på halvfart denna vecka och kommer från och med imorgon få sin vila. Summer har vilat en vecka så ska ridas igång på torsdag igen. 

Sitter just nu och vaktar Tingeling hos hovslagaren innan jag ska sätta igång med dagens sysslor. 


8-studs

Publicerad 2014-12-20 18:20:39 i Allmänt,

Idag har jag stadsat igen och denna gång på böjt spår för Contendra och Britt hoppar annars bara i höger galopp. 

Började dagen med mockning tillsammans med Veronica. Vi har ju 11 hästar på box nu så lite mer igen. Sen studsade Ghisela, Wicky, Britt, Contendra, Diva och Drifter. Alla var 100% felfria utom en och kan ni gissa vem? Jo Wicky min vilda Wicky, hon tyckte detta med böjt spår var fånigt och plöjde mer eller mindre ner allt första gången men gjorde sedan 3 felfria gånger då hon faktiskt skötte sig exemplariskt. Så fin på marken är hon denna vecka och lugn också. Contendra var den som förvånade och backade fint av och hoppade igenom noggrant, lugnt och avslappnat. Tugga lite grus fick jag tack vara Diva som skulle testa om jag kunde flyga eller ngt.. 

Tog in hästarna på eftermiddagen och pysslade om Bella och Tingeling och broddade Summer. Putsade och sopade och gick sedan hem. 

Julbordet igår var kul :D

Fredag och julbord ikväll

Publicerad 2014-12-19 16:20:36 i Allmänt,

Idag har jag fått hålla ett betydligt högre tempo än igår då vi ska äta julbord med jobbet ikväll. Wicky är på tork och jag ska putsa och städa lite sen är jag klar för dagen.

Har ridit ut på Ghisela, Britt, Diva och Drifter och alla får en sådan positiv energi ute och solen lyste på oss så inget att klaga på. 

Wicky och Contendra har jag trimmat inne på. W var lugn och riktigt fin. Världens bästa lilla troll <3 Contendra var fin i galoppjobbet och jag kan hela tiden gå vidare med nya utmaningar i markarbetet och hon är duktig på att försöka och förstå. Just nu är hon dock så satans känslig. Hon flyger iväg för saker och är därför spänd i början av ridpassen. Saker som skrämmer henne extra just nu är, bommar på marken, bajshögar, om det skvätter sand på väggarna, om hon slår ihop benskydden och lite så. Knäppa men fina häst! 

Har hunnit med att mocka ligghallen, tre hagar, släppt ihop Wicky och Contendra och pysslat med Bella och Tingeling. Två trevliga hästar att hantera våra nykomlingar.  Har även broddat en häst. Mer hann jag inte då jag har varit själv idag med för Veronica är sjuk. 

Tror det är dags att sätta fart för annars kan jag stanna här i evigheter och vem vill missa ett julbord!?
 

Så mycket kärlek till er <3 

Torsdag

Publicerad 2014-12-18 20:12:35 i Allmänt,

Blev ett 11 timmars pass i stallet idag. Men har inte stressat ett dugg utan låtit allt ta sin tid. Fixade stallet med Jenny imorse annars har jag varit själv. 

Mina tjejer red jag ut på och båda var som två monster. Fick någorlunda ordning på vilddjuren i alla fall. 

Sen har jag trimmat världens finaste Ghisela, en riktigt avslappnad Britt, en fin Diva men lite divig såklart och en rätt okej Drifter. 

Broddning står på schemat också och jag broddade 5 stycken idag så bara 5,5 häst kvar. 

Skönt att vara i stallet hela dagen, hatar dötid på kvällen. Det är värdelöst för då hinner jag tänka och det är när jag tänker som allt känns så satans svårt.. Varför är inte allt bara lätt? Varför älskar man så mycket? 


Favoriter <3

Full rulle

Publicerad 2014-12-17 22:18:28 i Allmänt,

Igår blev det en lång dag. Veronica kom vid 14 då även veterinärerna kom och vi hade 10 hästar som skulle dit. Innan dess trimmade jag på Contendra, Wicky, Ghisela, Drifter och studsade på Summer. Diva gick på bandet och Britt fick en vilodag. Ändå red jag över både fika och lunch..

Vid 14 åkte jag till sjukhuset och gjorde en magnetröntgen. Kan inte påstå att det var en trevlig upplevelse.. Har bestämt för att aldrig mer göra om det!

När jag kom tillbaka hade Veronica lyckats hinna fixa så alla hästar var vaccinerade.  Vi kollade Summer, Datus och Gullan och det gick bra tycker jag. Vi tog även emot de nya hästarna och runt 21 var vi väl klara och då rullad jag till Lindholmen. 

Idag är jag ledig och har tillbringat större delen av dagen med Topanga och Pysen. Red Topanga i snöovädret innan vi åkte till Brunmåla för att hänga med Håkan. Vi gjorde vintercheck på hästarna och fixade deras tänder. Pysen var frisk som en nötkärna och Topanga var också bra men ska få lite metacam i 5 dagar. 

Håller på att göra om mitt rum hemma så kvällen har jag ägnat åt det men jag har fått en del hjälp från en snäll människa som jag är glad över finns i mitt liv så har gått rätt smärtfritt! 

Godnatt folket!
Finaste sessan där bakom <3

Måndag

Publicerad 2014-12-15 17:54:46 i Allmänt,

Nu börjar nog årets segaste vecka. Veckan innan allt man längtat till börjar. Regnet har vräkt ner hela dagen och blåst har det också gjort. Men vad gör det när man har världens finaste hästar?

Red Topanga imorse och hoppade studs och hon har som vanligt alltid fina och bra dagar. Grym start på dagen är det också när man får vara med henne. Hon är min källa till glädje som aldrig sviker!

På runsten stod 9-studsen klar och jag studsade på Gris, Britt, Drifter, Contendra och Wicky. Diva tränade för Per och var superfin och fick avsluta med studsen. Summer är lösgalopperad så ingen studs idag för honom. Men hoppas att den står kvar imorgon för då kan jag ta den då. 

Hästarna studsade bättre än förra veckan. Okej Wicky var ungefär lika men de andra tycker jag var bättre. Ska försöka få till en gång till innan jul. Hur vet jag inte ännu men hoppas att det går. 

Är kvar i stallet för Diva vill sola en stund och Wicky har varit inne några timmar på tork. Inte för att hon bryr sig om regnet men hennes täcken gör det.. Ska byta från gostäcket till de andra och ta ut henne så fort Diva känner sig nöjd. Gäller att hålla sig väl med dessa ston! 



Ledig helg

Publicerad 2014-12-14 21:07:41 i Allmänt,

Inte mycket häst denna helg men en ganska bra helg ändå. 

Igår började jag med att åka till Marieberg med Maria för att hälsa på hennes gamla ponny Eddie. Vi sålde honom för ca ett år sedan men nu ska han säljas igen och flytta ända till Umeå. Lämnade sedan henne i Täby och rullade vidare till nynäs havsbad där jag spenderade eftermiddagen, kvällen, natten och morgonen. Det var både mysigt och roligt :)

Sedan rullade jag hemåt igen köpte en klänning till julafton på vägen och mötte sedan min mormor i Täby och så handlade vi julklappar. 

Efter det åkte jag till Topanga och friserade henne och Pysen medan mamma mockade och sedan tittade jag på när mamma red på min prinsessa. Finaste svarta pärlan är vad hon är. 

Just nu ligger jag i soffan och väntar på bättre tider eller nått. Kanske inte en så intressant helg men en ganska skön sådan. 



Gårdagen

Publicerad 2014-12-13 10:11:18 i Allmänt,

Var själv igår också i stallet och eftersom två var magsjuka från det andra stallet så fick jag mocka och fixa mitt stall. Hästarna hade inte fått mat på morgonen så blev lite förseningar så de skulle hinna njuta av sin frukost i lugn och ro. Började släppa ut kvart över 8 och red sen Wicky. 

W var rätt fin i trav och lite jobbig i galopp. Hon har en massa olika ticks för sig men jag jobbade mig igenom gårdagens. Resultatet blev en väldigt svettig häst men också en fin och lydig häst. 

Mockade sen och fixade hö, hinkar och sopade innan jag red Ghisela och Britt innan lunch. Pay and jump banan höll på att byggas så blev lite lösgörande för gris och Britt ville jag bara få avslappnad då hon inte uppskattade alla paket och grejer som de släpade fram. 

Efter lunch tog jag in hästarna och fixade Gullan. Tog bara 15 min att få henne in i groomen för att fixa hennes sår och sen en stund att få in henne i boxen. Ston... 

Red sen på Diva och Contendra och longerade Summer. Snälla Sanna hjälpte mig lite på eftermiddagen så vid 17 var jag klar istället för typ 19!? Contendra är så rolig att trimma på. Diva var väldigt fin igår också! 

Åkte hem till Topanga och busade runt i skogen i mörkret men som vi älskar det. 

Väl hemma runt 21 så blev det tacomys med pappa och Maria och sedan en film innan läggdags. 

Är ledig i helgen vilket känns skönt. Men saknar såklart min gris ;)

Hundis var hemma och myste med oss också! 

Dagarna rullar på

Publicerad 2014-12-11 18:13:47 i Allmänt,

Igår vart det en lång dag då jag red alla hästar och var iväg en del timmar med Gullan på mälarkliniken. 

Hästarna jag red innan vi åkte gick sådär men hästarna jag red efter gick betydligt bättre. Hoppade lite på mina två tjejer och Wicky får guldstjärnan. Så duktig och inte alls sådär onaturlig och livsfarlig som för KG.. Skönt och hoppet lever vidare om att det går att få ordning på mitt troll. Contendra kan man styra på vilka höjder som helst nu vilket känns kul. Hon har så lätt för sig när hon hoppar. Lite spänd igår dock men det blåste ju nästan storm så då är hon förlåten. Min kära vän Karro tittade förbi en stund och en kompis till henne. Väldigt uppskattat :) 

Idag har jag varit själv och ridit ut på de flesta, faktiskt alla utom Drifter som jag tränade privat för John. Superbra träning och Drifter som varit lite jobbig en period blev mjuk som smör och lydigare än lydigast. Hoppade gjorde han kalasbra också. Hoppas det håller i sig men annars har jag nya verktyg att jobba med och det älskar jag. 

Drifter solar lite och när han känner sig nöjd är jag klar för idag. Blir en lugn kväll i min ensamhet. 


Favoriter <3

Årets sista KG träning

Publicerad 2014-12-09 16:54:00 i Allmänt,

Tisdag och en kall sådan har det varit för er som inte har märkt det. Idag har vi haft stallet så lite mer att göra än vanligt.

Summer har lösgalopperat, Contendra, Gris, Diva och Drifter har trimmats. Alla kändes fina efter gårdagens studsande. 

Wicky har jag ridit ut på och vi mötte en älg som hon fräste åt men var inte alls rädd bara fräste åt den att gå. Fin i galopp men har en period när hon vägrar att trava av så la en lång stund på att jobba igenom det. Kändes kämpigt men det lossnade och det kändes bra.

Britt har fått äran att träna 2014s sista träning för KG och det gjorde hon magiskt. Riktigt häftig och härlig känsla i både hoppningen och markarbetet. En sådan där känsla man blir lycklig ända in i själen av. 

Wicky är just nu på tork och jag hoppas att hon torkar snart för jag ska iväg på middag och borde ha duschat typ redan nu.. 



Den här lilla filuren har vi fixat mycket med idag. Super gosig när hon är drogad men rätt snäll annars också ;) 

Måndag och 8-studs

Publicerad 2014-12-08 20:27:53 i Allmänt,

Idag släpade jag och Veronica fram en 8-studs som hästarna har fått jobba med. Alla 7 faktiskt. Planen är att göra detta varje vecka fram till jul så det blir 3 gånger. 

Diva tränade jag för Per men vi la in studsen i jobbet och till och med Per sa att hon såg snäll ut idag. Hon är så himla fin när hon är fin. 

I övrigt har jag ridit fram hästarna lite kravlöst och sen jobbat med studsen för att sedan trimma lite mer efter. Alla har känts fina efter sitt studsande även om några var lite stretiga innan. Wicky trimmade jag dock en längre stund innan vi gav oss på studsen. Hon kändes så fin att trimma och klarade att landa mellan alla hinder i studsen. Då borde hon väl få en guldstjärna!? Egentligen är hon rätt outbildad med serier och sådant och jag ska försöka jobba lite mer med det för att hon ska bli lydigare. Är hon för vild så går det dock inte men idag var hon grym. Contendra trodde hon skulle dö när hon såg så många hinder i följd men hoppade ändå på första försöket. 

Åkte hem och har varit ute i skogen med min bästa Topanga, det är livskvalité! 

Ska duscha och äta snart och försöka sova tidigt idag. 



Snart slut på även denna vecka

Publicerad 2014-12-07 15:29:52 i Allmänt,

Tiden sniglar sig fram. Men snart är även denna vecka avslutad. Har inte varit så aktiv här som vanligt men ska bättra mig. 

I torsdags reds hästarna, i fredags var jag ledig och red min Topanga. Hoppade henne och hon känns så himla fin. Typiskt att det är slut på tävlingar då.. Nu när hon äntligen är igång hoppmässigt också. 

Igår jobbade jag och red ut på alla utom Contendra. Galopperade en massa ute på grusvägarna vilket uppskattades från hästarna som hade mycket energi. Var sen barnvakt på kvällen åt Jennys dotter Eila. Tova var med mig och hon är som alltid grym. Kom hem runt 1 inatt vilket känns idag. 

Idag har jag mockat stallet och sådär sen ridit Diva, Ghisela och Wicky inne. Contendra fick galoppera ute idag då jag kunde få sällskap vilket är bra för hon är inte så trafiksäker. Men superglad var hon och duktig också. Resten vilar då Veronica hade de i fredags :) 





Wicky min knäppa Wicky..

Publicerad 2014-12-06 10:22:29 i Allmänt,

I torsdags hopptränade jag för första gången på 27 månader med min Wicky. Red för KG gjorde jag och det började väldigt bra med super tips i markarbetet och hon gjorde första hoppövningen super. Det var en slags serie som jag trodde skulle bli svår. Men för första gången någonsin kändes det som att vi gjorde en övning som faktiskt gav henne något. Kg sa att hon nästan såg normal ut faktiskt. 

Sen spårade det dock och Wicky blev helt tokig och vild. KGs avslutande ord var att hon var galen, onaturlig, livsfarlig osv.. Men vet ni det tar jag med en klackspark och fortsätter jobba med mitt troll. 70% av träningen var ju bra. Jag tänker ta med mig det bra och försöka hitta ett sätt att träna henne på som fungerar. Kanske jag borde slutat efter serien? Kanske hon bara kan göra ngn liten hoppövningen åt gången? Men kanske då kan skutta lite 2 gånger i veckan istället? Jag ska testa mig fram för skam den som ger sig, jag är envis! Givetvis förstår jag KGs ord men de oroar mig inte ett dugg. Jag kan alltid styra ifrån hinder om hon är för vild!

Vi har kämpat oss igenom så mycket så vi borde klara av detta också :) 


I love you <3

Ghisela min fantastiska Ghisela <3

Publicerad 2014-12-03 21:57:55 i Allmänt,

Kan leva på dagens träning i säkert en vecka eller två. Ghisela var fantastisk, she was flying, spänstig, lydig, mjuk och helt perfekt. Väldigt pigg var hon också. Känslan på den där hästen när hon är som idag slår allt annat. Hon är bara så himla bäst <3 

Min fina vän Karro var även här och hälsade på mig. Säger det varje gång men måste verkligen försöka träffa henne mer. 

Har hunnit med massa tvätt, ringt samtal och fixat lite också. Känns som en dag då jag fått lite gjort i alla fall. Ligghallen är mockad och ett par hagar också. 



Tre veckor kvar till julafton

Publicerad 2014-12-03 16:14:16 i Allmänt,

Onsdag är det idag och tre veckor kvar till julafton!! Kan tiden gå lite fortare eller? Känns som evigheter sen det blev december. 

Idag har jag ridit ut på gänget som gick inne igår. Alltså Diva, Wicky och Summer. Jag tror att Diva håller på att bli snäll faktiskt. Wicky var lite jobbig men har hittat ett sätt som hennes bett fungerar på så jag får väl vara glad för det. 

Britt, Drifter och Contendra har jag trimmat på. Britt var superfin och Drifter skrittade jag 90% av passet på då jag kände att det behövdes. Contendra var egentligen väldigt fin. Trimmade och hoppade två kryss på volt och red varierat på 2 och 3 språng mellan. Superfin i allt arbete utom över kryssen i vänster varv. Det är då jag tänker att jag har fått henne för mina synder. Men det är också kul att ha ngt att jobba med. Jag fick igenom det och hon gjorde som jag ville över kryssen 3 gånger i rad efter många misslyckande försök. Men vad fint hon kunde galoppera efter det i vänster varv. 

Sitter och väntar på att hon ska torka innan jag ska försöka göra lite nytta innan min träning för Helena på älskade Ghisela! 


Lugnet före stormen!?

December

Publicerad 2014-12-02 18:08:28 i Allmänt,

Äntligen är det december och nedräkningen till jul kan börja. Jul och nyår är ju bästa tiden på året. I alla fall tycker jag det. Under julen spenderar jag mycket tid med släkten och över nyår med familjen och familjen Bredberg i fjällen. Så har det varit i hela mitt liv och jag älskar det och alla dessa människor. 

Igår trimmades alla hästar, Contendra tränade jag för Per och hoppade. Inga svåra övningar bara lydnad mellan hinder och hon var så himla fin. Hon behöver fortfarande många fler språng i kroppen men det tar sig. Jag kan rida henne på lite större hinder lika lätt som på det små nu. Hade det varit för några månader sendan hade jag inte ens övervägt att hoppa ett lite högre hinder. Känner mig som en stolt ägare till denna häst när hon sköter sig såhär fint. 

Idag har jag ridit ut på halva gänget och halva ligan har trimmats inne. Summer fick äran att träna för Jeanna. Hon brukar rida honom men idag fick jag allt sitta där och svettas själv. Men det gick bra. Han blev faktiskt superfin och mjuk vilket i hans värld inte existerar. 

Vardagen känns lite seg. Inget riktigt roligt som händer i veckorna nu när tävlingarna är slut. Jag är rastlös på ngt sätt men ändå så trött. Känner mig varken ledsen eller glad, jag bara är liksom. Lite tråkigt men hoppas att det vänder. 



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela