Malin Åkerström

Sommar

Publicerad 2017-07-30 23:19:09 i Allmänt,

Det är slutet på juli, sommaren är snart över. Men det känns inte som att sommaren har börjat ännu. Vart tog tiden vägen? Vad har jag gjort? Det sägs att tiden går fort när man har roligt men om jag ska vara helt ärligt så har det varit många tuffa dagar att ta sig igenom. Jag kraschade mentalt när Contendra flög vidare. Det var det absolut värsta av en rad olika motgångar under våren. Det var liksom droppen och bägaren rann över. Små motgångar efter det kan göra att hela min värld rasar samman. 


Men som jag älskar livet på landet, allt är perfekt här. Det är mitt paradis på jorden. Jag vill stanna tiden och vara här ute så mycket längre men dagarna är på nedräkning för denna sommar nu. Jag åker hem en del för att jobba i veckorna och har ridit många pass på bana med galopphästarna nu. Det ger en adrenalinkick som heter duga. Men känslan att komma tillbaka hit slår allt. 

Hästarna jobbar på härute och imorgon åker jag och Vera mot Sundbyholm för att tävlingsdebutera tillsammans. Vera ska även tävlingsdebutera i Sverige. Det ska bli roligt och spännande. Vera är en speciell häst men hon när hon hoppar får jag gåshud. Hon är en liten häst men så perfekt i modellen och trycket i henne kompenserar verkligen hennes storlek. 

Cara har idag gjort sitt sista genrep inför Sportriders tävlingar till helgen och känns väldigt bra. Det ska bli så kul att se hur hon känns efter sommarvila och igångsättning. Här ute känns hon toppen! 

Topanga och Amy har det perfekt här ute. På nätterna står det i en mindre inhängnad med en stor ligghall till för att bara vara till de två. På dagarna går de i en lite större hage. Topanga får vara ute mycket vilket hon älskar utan att hon behöver röra på sig så mycket medan Amy kan springa runt och busa. Tappra, fantastiska, älskade Topanga förtjänar detta mer än någon annan. 

Återigen är jag evigt tacksam för mina hästar. Jag skulle inte ens vara en människa om de inte fanns. Jag är också tacksam för den hjälp jag får av mamma och hur mycket tid hon lägger på att följa med mig och hjälpa till med hästarna. Min mormor ska ha en stor eloge för ett enormt stöd och många kloka och lugnande ord när livet känns som tuffast. Att ha dessa kvinnor så nära runt omkring mig är en nödvändighet för att jag ska fungera och jag älskar de med precis allt jag har. 


Contendra, Föralltid i mitt hjärta

Publicerad 2017-07-23 09:22:51 i Allmänt,

4 veckor, en hel månad har gått sedan mitt hjärta krossades i tusen bitar och Contendra befriades från sin smärta. Den dagen kommer jag aldrig att glömma. Det är en dag jag hatar att jag behövde genomlida. För Contendra är det vad jag tror och hoppas tvärtom, en dag som befriade henne från allt dåligt och tog henne till ett paradis. För om jag tror och känner att det är så blir det lite lättare för mig att acceptera att den dagen var tvungen att komma. Jag vet inte vad som händer efter döden och det har varit ett stort orosmoment under nästan hela mitt liv. Men jag vill tro på att hästar kommer till evigt gröna ängar. Jag vill tro att de lever där lyckliga och aldrig någonsin behöver uppleva smärta igen. Men trots det så finns den bottenlösa sorgen av saknad och förtvivlan kvar. Contendra är verkligen borta föralltid. 


Utan min mormor hade jag aldrig tagit mig igenom den där dagen för precis en månad sedan. Hon erbjöd sig att komma och vara med oss och det tycker jag är så himla fint gjort av henne. För mig har det alltid känts som att jag, Contendra och mormor var ett eget litet team. Mormor har stöttat mig under hela denna resa med Contendra både i med och motgång. Hon är den som förutom mig brytt sig mest om Contendra och hur hennes rehabilitering har fungerat. Mormor är också den som verkligen förstår hur mycket Contendra betyder för mig. 

Den där dagen försvinner längre och längre bort och smärtan inom mig kommer sakta med tiden också att försvinna mer och mer. Men ännu så finns det så mycket att bearbeta innan jag kan känna glädjen över att ha fått ha haft Contendra i mitt liv. Just nu är sorgen och den där dagen det som lyser starkast inom mig. Det är tufft att förlora en vän som gav mig så mycket att minnas. Men samtidigt ångrar jag inte en dag med min Contendra. 

Hårdträning

Publicerad 2017-07-18 17:35:48 i Allmänt,

Igår var det en hel månad sedan den bästa dagen i mitt liv. En månad sedan en av mina högsta drömmar gick i uppfyllelse. En månad sedan Amy kom till världen och fyllde min själ med så mycket mer glädje och kärlek än vad jag trodde var möjligt. Hon är den som varje dag får mig att  vilja kämpa, hon är den som ger mig motivation och de stunder jag är hos henne finns verkligen inga bekymmer i världen. Att sitta med hennes huvud i mitt knä när hon sover är det finaste som finns. Det finns ingen bättre terapi och inget så betydelsefullt som de stunderna. Tacksamheten till Topanga som gett mig denna gåva är obeskrivlig. 


Vera ligger i hårdträning inför hennes kommande tävlingar. Vi har fantastiska möjligheter här ute på landet att träna och bygga upp hästarna i naturen, på galoppbana och en fin liten ridbana där serier och styrkehoppning hoppas varje vecka. Jag älskar det här arbetet och när Vera hoppar får man verkligen gåshud, vilken känsla. Jag tror att hon kommer att passa mig som handen i handsken. 

Cara rids nu igen och har varit lite vild förstås men ändå så fin och känns så stark och kraftfull i kroppen. Hon ska få smyga igång under några dagar till innan hon får ett litet tuffare schema hon med. I augusti väntar så roliga tävlingar vilket får mig att längta dit även om jag vill ta vara på sommaren och tiden här ute på landet. 

I höst börjar jag min sista termin på arbetsterapeutprogrammet. Så läskigt att snart vara klar. Att jag skulle trivas så bra med skolan som jag gör trodde jag verkligen aldrig. Just nu jobbar jag varje dag på att hitta tillbaka till mig själv. Hitta flytet och glädjen i vardagen. Vägen är krokig men skam den som ger sig. 



Livet

Publicerad 2017-07-12 14:39:58 i Allmänt,

Dagarna fortsätter att ticka på. En del dagar är händelserika och blir då lättare att gå igenom. En del är lugnare vilket får mig att hinna tänka och reflektera... Vissa stunder vill jag resa bort och försvinna från livet medan jag i nästa sekund saknar ihjäl mig efter Amy och Topanga efter ett halvt dygn ifrån dem. Utan Amy och Topanga vet jag inte vad jag skulle göra. De är det bästa i mitt liv och kärleken är verkligen oändlig. 


Vera och jag börjar bli kompisar nu och vi har hittat hur hon vill ha det för att lita på oss. Hon är så himla fin. Det är mycket jobb för att få henne, stark, mjuk och lydig men hon blir bättre för varje dag. Kommande veckor är det uppbyggnad på hennes schema och sen ska vi börja tävla lite smått. Älskar att jobba med henne! 

Cara är inne på sina sista semesterdagar och ska börja sättas igång i veckan. Det ska bli roligt att bygga upp henne här ute innan hon ska börja tävla igen. 

Tillslut så kom beskedet om Isas röntgen vilket inte visade något positivt alls utan en skada på djupa böjsenan i hoven och en lång vila framför sig. Det känns som att detta år tar priset i otur.. Jag frågade Håkan om varför de får en sådan skada och svaret blev "maximal otur". Jag är trött på otur nu, jag behöver inte ha tur men lite flyt skulle faktiskt inte sitta helt fel. I alla fall i några månader så jag hinner bryta ihop och komma igen innan nya bakslag kommer. 

Som grädde på moset så har min hund blivit huggormsbiten och varit inlagd på djursjukhus i 3 dygn. Nu är hon tack och lov hemma igen. Men ändå en grej som ställer till oreda inom mig. Jag älskar djuren och vill inte leva utan dem. Men kärleken gör mig också svag då det är så sårbart. Livet är inte lätt alla gånger. Jag vet att man ska tänka positivt och jag försöker, men ibland måste man också få vara nere och bryta ihop för att sedan resa sig och komma igen. Jag kommer igen det vet jag. Men det har varit mörka stunder på sistone som gör vägen lite svårare. Återigen så tacksam över hästarna och hur mycket de hjälper mig att bearbeta det som varit och är svårt. 



Tiden fortsätter att gå

Publicerad 2017-07-03 19:42:41 i Allmänt,

Det går inte en timme utan att saknaden gör sig påmind. Jag vill spola tillbaka tiden och uppleva henne igen. Älskade fantastiska Contendra, det som gör att jag lever vidare är att du är fri nu, fri från smärta. 


Tiden fortsätter att gå. Dagarna känns långa och det är verkligen en pusselbit som fattas i mitt liv. Just nu krävs det så lite som att Amys tofflor har ramlat av för att jag ska bryta ihop. Men i nästa stund när Amy sover med huvudet i mitt knä så är livet helt komplett igen. Det är väldiga kontraster och  det är mycket att bearbeta. Återigen är jag väldigt tacksam över alla som följer mig genom denna tuffa resa. Alla snälla människor som hört av sig efter Contendras sista andetag och bara finns där. Det finns inget som hjälper så mycket som att inte känna sig ensam och jag är inte ensam. 

Natten mellan onsdag och torsdag i förra veckan hämtade jag en ny stjärna. Ett brunt litet 8-årigt sto som kallas Vera. Hon är verkligen fantastisk men vi har en del att jobba med. Först ska jag lära henne att förstå att jag kommer att älska henne precis som jag älskat alla mina hästar och aldrig göra henne illa. Det känns roligt med ett nytt projekt och jag är så glad över den positiva energi hon sprider hos mig. 

Cara är fortfarande på sommarlov tills nästa onsdag. Jag längtar tills hon ska igång igen. Hon och Isa strosar omkring på landet och gör inte allt för mycket vettigt om dagarna. Isa var på magnetröntgen i förra veckan och vi väntar på svar från den.. 

Just nu är alla hästar på landet utom Topanga och Amy så timmarna i bilen blir många och bensinräkningarna höga. Jag vill så gärna bara vara på landet och glömma den där världen utanför vår lilla ö. Här finns en harmoni som gör det lite lättare att andas och finnas till. 





Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela