Malin Åkerström

Hets

Publicerad 2015-10-27 08:06:24 i Allmänt,

Gud vilken morgon hets det blev idag. Hann precis med tåget in till skolan i alla fall. Glömde bort att ställa klockan tidigare så jag skulle hinna ut med Tequila. Men jag hann gå ut en snabbis och Sofia skulle gå förbi och hämta henne runt 9 för att gå på långpromenad. 

Igår red jag 6/7 hästar. Marias nya ponny Apple som ägs av Runsten fick vila. Topanga red jag ut på och även om hon var fin så kändes hon lite trött. 

Princen red jag på ängen lite lätt och han är pigg.. Väldigt pigg! Men det är bra hoppas jag. Imorgon är det tävling för honom. Asta longerar Agneta innan jag rider vilket funkar bra för hon var väldigt snäll och lydig igår. 

Wicky gjorde sitt bästa pass igår, hon kändes superfin under de flesta minuter vi travade men lite galopp och studs la hon såklart in i programmet. 

Contendra var inte ett dugg fin.. Hon var dryg och ville inte vara mellan hjälperna utan slog sig fri, kastade sig, stegrade sig och var allmänt hemsk. Jag har provat många olika sätt när hon är sådär och det senaste har varit att jag ger mig då jag inte reder ut henne. För går jag på henne så trillar jag av. Men nu tror hon att det är hon som är boss och har tagit lite övertaget eftersom jag tvingats lirka och kompromissa så mycket med henne. Men nu fick tårarna rinna en stund medan jag gick hem och hämtade en graman, sporrar och ett spö. Hon fick damp när jag satte på gramanen men jag red på och redan efter 1,5 timme så gav hon sig och gjorde allt jag bad henne om även om jag då provocerade henne lite. Det kändes bra att jag fick henne dit jag ville även om det inte känns så kul att hon beter sig sådär mellan varven. Men jag avslutade med att skritta av på grusvägarna utan att hon vände och stegrade så jag hoppas att det gav lite och att hon kan vara snäll några dagar nu. 

Åkte tillbaka till foderby efter mina hästar för att rida Pysen. Trimmade honom och han var bättre än när jag red honom för första gången när Maria bröt armen men vi behöver trimma till den där galoppen i veckan. Var klar med honom runt 22 så därför fick Apple vila. 3 olika stall tar sin tid och speciellt om Contendra ska vara sådär jobbig. 


Tequila blir trött av att hänga med matte i alla stall.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela