Malin Åkerström

Miss Astragal <3

Publicerad 2015-12-13 21:29:05 i Allmänt,

Idag har jag spenderat största delen av dagen på Täby Galopp med båda mina favorit springare. Årets sista lopp för oss gick av stapeln och det värsta av allt är att det kanske inte blir några mer alls för vår del.

Princen råkade ut för en dålig start vilket inte hör till vanligheterna när det gäller honom. Han råkade också ut för en häst som trängde sig på ett fult sätt och var inte med tätklungan i mål men han kämpade på hela loppet och viktigast, han kom inte sist.

Asta sprang hem pris åt oss som den lilla kämpe hon är. 15 hästar i loppet vilket är fullt och hon krigar ur underläge i sprutande grus. Favorit Ninni red och sa att hon inte ens la i sin sista turbo växel. Tänk vad bra den där lilla lilla hästen är. Jag är så glad över henne idag. Princen är lättsam, man kan göra vad man vill med honom, rida ut på långa tyglar, hoppa, trimma och han är också en riktig sprinter men speciella ston har alltid fastnat lite extra i mitt hjärta. Asta gör aldrig tillvaron långtråkig. 

Det är mycket som jag har fått lära mig gällande galopp detta år. Det har varit häftigt att få uppleva det och jag tycker det är väldigt roligt att grooma och få se allt på nära håll. Men det är mycket fult spel. Dels när det gäller ridning men också annat som rör startnummer, ordningen på hur man lastar hästarna i startboxarna mm. Amatörtränare som är den kategori vi tillhör tilldelas alltid de sämre startnumren och våra hästar lastas aldrig sist vilket såklart är en fördel om man får göra det. Visst kan det vara otur men hur stor är sannolikheten att favoriterna nästan alltid har bäst startnummer och får lastas sist? Hur som helst så är det roligt i alla fall, mest roligt är att trots att vi inte är några stortränare så slår vi till med lite vinster mellan varven och lite priser här och var. Det gör mig så stolt över dessa små snabba springare. Princen har stått som favorit på startlistan under ett lopp i somras och levererade två raka segrar i början på säsongen. Han har fullkomligt utklassat sina motståndare och vunnit med många hästlängder. Asta har sett till att hålla alla sina lopp levande och spännande. Hon kan hämta hem det hela ur underläge och har en vinst jag aldrig kommer glömma. 

Jag är så tacksam över möjligheten att ha fått vara med dessa två hästar under året och allt vad de har gett mig och låtit mig få uppleva och lära mig. Jag har alltid känt mig modig och jag är aldrig någonsin rädd på hästryggen men jockeys känns ändå snäppet vassare och jag beundrar dem verkligen. 

Asta och Ninni efter en seger!


Ninni och Princen under ett segerlopp! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela