Malin Åkerström

Påskhelgen har passerat.

Publicerad 2018-04-05 09:18:54 i Allmänt,

Påsken är förbi och vardagen med jobb har tagit form igen. Fyra dagars ledighet var väldigt skönt även om det blev intensiva dagar som passerade i en väldig fart. Jag hann med väldigt mycket roligt. Första planen var att inleda fredagen med sovmorgon vilket skulle ha varit välbehövligt men min stallägare var borta så det blev en morgon i stallet istället och faktiskt så var det tur för mitt schema var fullspäckat. Att sova bort tid är inget jag gillar och inget jag hade tid med heller.
 
Helgens bästa händelse var min roadtrip till Högbo och Sandviken för att susa runt en 140-klass tillsammans med Virus. Årets första 140 för både honom och mig. En bom rullade ner i backen men lika glada var vi för det. Han kändes kanonfin farbror Virus. Han utvecklas verkligen och det kan jag inte ta åt mig alls utav eftersom jag bara rider honom på tävling. Åsa ser till att han är i fin form varje gång. Så glad över att få hoppa dessa klasser och för möjligheten över att få vara en liten del av team Virus. Roligt är det alltid oavsett resultat och prestation.
 
Två fyrbenta djur har utökat min lilla farm eller jag kanske ska kalla det mitt zoo istället? Min syster ringde på facetime när hon höll i en liten kaninunge i fredags och mamma ville inte ha den så då bestämde jag mig för att lilla Jonna skulle få flytta in hos oss och bli lillasyster åt redan befintliga kaninen Joline. Hur säger man nej till världens sötaste kaninunge? Nu är hon installerad och är ungefär lika stor som en dammtuss. Den andra fyrbenta som har flyttat in är ingen ny bekantskap och betydligt större. Dunder Divan har flyttat tillbaka till mig för en period framöver. Vi ska se om hon vill sluta upp att leva upp till sitt namn och helst av allt börja hoppa igen. Jag var och provred henne i fredags och i söndags flyttade hon in i mitt lilla stall. Saknad har hon varit och hon ligger mig verkligen varmt om hjärtat även om hon är långt ifrån den häst jag lämnade hem i december 2016. Sakta ska jag bygga upp ett förtroende med henne och så får vi se om hon återigen går att få tillbaka till den lilla superstar som hon har varit. Hon ska få vara häst också och gå i stor hage 10-12h/dag för jag vill verkligen tro på att en lycklig häst är en lydig häst. Just nu jobbar vi mycket lösgörande för att få henne lite mjuk i kroppen igen. Det är väldigt roligt att få ha henne en stund till även om vetskapen finns där om att vi återigen kommer att gå skilda vägar för tredje gången liksom. Känslomässigt vet jag inte om jag gör ett bra beslut för det kommer såklart att kännas när hon åker hem men jag kan inte tacka nej till ytterligare tid med just henne. Hon har givit mig så otroligt många oförglömliga minnen under våra totalt 3 år tillsammans. Hon kommer alltid att vara välkommen till mitt stall.
 
Totalt bjöd påsken på 20 ridpass och faktiskt en del tid med tvåbenta varelser. Jag har varit förbi och hälsat på Jenny även om det var en snabbis, jag har städat och fikat hos mormor, ätit lunch och shoppat med saknade Emmie och firat påsk med släkten hos mormor. Tur det för om man blir som man umgås skulle jag annars vara en häst snart.
 
Förra veckan fick Isa rycka in på träningen för Per. Träningen innehöll serier vilket var perfekt för oss. Hon kändes väldigt fin Isa även om det blev lite matta ben mot slutet. Tänk om ett år ifall hon har fått vara frisk fram tills dess, vilken tjej jag kommer att ha. Det finns så mycket kvalitéer och hopp i henne även om det fortfarande är en bit kvar tills hon kan få bevisa det. Älskade sagohäst!  
 
Vera och Cara är hoppade inför helgens tävlingar. Båda hoppade verkligen galet bra. Tog ett fåtal språng men några lite större. När Vera tog sin an en 140 oxer kittlades det i magen på mig och hon var typ över hinderstöden och vände. Lite mer rutin behöver hon när hindren blir större för att veta att hon inte behöver hoppa så stort även om det är en häftig känsla att flyga med en så liten häst. Cara går verkligen från klarhet till klarhet och hoppade verkligen helt suveränt på 6-års höjder. Perfekt då hon 1/4 faktiskt fyllde just 6år. Älskar känslan av att hon är min häst, min framtid.
 
(null)
Diva
 
(null)
Kolla vilken biff Cara har blivit, inte en liten tanig 3,5åring längre.
 
(null)
 
(null)
Jonna

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela