Malin Åkerström

Lördag

Publicerad 2017-04-22 22:52:43 i Allmänt,

Det har varit en tuff vecka men nu börjar det vända till det bättre igen. Topanga har varit så dålig så dålig i sin fång. Hon hittar ingen ro varken i stående eller liggande position. Vi har special skott henne, gipsat fötterna och provat oss fram men inget har hjälpt. Hennes fång liknar ingen annan och min hovslagare har aldrig stött på någon liknande fång. Igår bytte vi medicin och enligt FASS är det inte en medicin man bör ge till ston i senare delen av dräktigheten. Men det finns ingen forskning på den heller och hon har svarat på den medicinen och är idag lite bättre. Idag är hon psykiskt en helt annan häst och vill för första gången på hela veckan gå ut ur boxen. Återigen är jag så tacksam över min hovslagare och veterinär. När jag tackade min hovslagare efter ett av hennes alla besök hos Topanga i veckan svarade hon "klart jag hjälper till, det är ju Topanga vi pratar om". Hon gör avtryck hos folk som kommer henne nära och är som vanligt så vänlig, tapper och fantastisk. 


Cara hoppade magiskt för Lotta i torsdags och jag hoppade för första gången på hennes max höjd som 5-åring, alltså 120cm och precis som tidigare visar hon så grymt bra inställning, stort mod och stort språng. Det är mycket jobb kvar men hon är magisk! 

Isa har börjat gymnastikhoppa och är väl inte i sin bästa form men hon blir bättre och bättre för varje dag som går. Snart får jag ta med henne på tävling igen. 

Veckans största händelse hittills är att jag red på Contendra idag. 10 veckors longering är avklarade och nu ska jag blanda in lite ridning i hennes schema. Mamma longerade mig på idag och jag hade livrem (graman) och allt för säkerhetsskull. Så skumt att rida på henne efter ett helt års väntan. Men ändå så härligt och så roligt. Långsamt långsamt ska hon byggas upp de närmsta 4 månaderna innan vi vågar ropa hej att detta går vägen. Men som jag saknat henne. Så enormt mycket och jag längtar så mycket tills nästa tillfälle. Resan detta år har varit så extremt turbulent och väldigt lik en berg och dalbana. Dalarna har varit djupa men just nu går det uppåt och jag tänker leva här och nu med henne. Här och nu känner jag mig mer hel än vad jag gjort det senaste året. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela