Malin Åkerström

Studentlivet

Publicerad 2016-09-16 09:48:29 i Allmänt,

Idag känns studentlivet inte alls speciellt glamoröst då dagen började med att jag fick stå ute i ca 1h i väntan på att ett tåg skulle komma.. Ca 6 tåg blev inställda.. Under mitt lite mer än 1,5 år som student kan jag nog räkna på en hand vilka veckor där inte tågen har strulat. Jag pendlar nästan 2h enkel väg och blir därför ofta utsatt så fort det är någon liten störning i kollektivtrafiken. Det är jobbigt att man innan tentor nästan måste ha en timmes marginal för att vara säker på att kunna komma fram. Det är också jobbigt när man ska jobba efter skolan en fast tid men inte hinner fram på grund av tågen. Idag har jag en viktig skoldag framför mig och jag kommer missa en del på grund av tågen.. Det är heller inte möjligt att åka från norr till söder om stan i rusning med bil och ekonomiskt är det inte hållbart.

Jag gillar min skola och jag trivs väldigt bra på min utbildning. Klassen är bra och många kurser är roliga och intressanta. En del är intensiva och en del är lugna. En del är långa och en del är korta vilket gör att det blir mer intressant för allt är så olikt varandra. Jag trivs med att plugga och friheten det ger. Även om det under de intensiva perioderna kan kännas tungt att hinna med så älskar jag känslan när man klarar de perioderna också. Jag har gett mig in i leken och jag får leken tåla liksom. Jag vägrar att inte klara en tenta och har därför också klarat samtliga hittills. På något sätt gillar jag de intensiva lite tyngre kurserna bäst. Där det är svårt och mycket att förstå. När man väl kommer på hur saker och ting fungerar så blir det ju så kul. Ibland vill jag pausa min studenttid för halva utbildningen har verkligen sprungit förbi.

Ekonomiskt är det ofta tufft som student. Men jag tycker att jag klarar mig bra. Jag älskar att jobba och tjäna mina egna pengar. Att göra budgetar och få det att gå runt med 2,5 häst att försörja. Det är tajt många gånger men trots en hel del oförberedde kostnader så har jag alltid sådana marginaler så det går runt i alla fall. Det blir långa dagar för att kombinera skola, jobb och fritid där jag rider mina egna hästar men jag trivs med det. Jag älskar känslan när en fullspäckad dag går mot sitt slut. Det är lite som att lägga ett pussel men allt som är en utmaning motiverar mig bara ännu mer. Jag har också haft möjlighet att jobba på jobb som jag älskar och som jag har lagt hela min själ i.

Att jag kan fortsätta tävla mycket och vara borta en hel del helger gör att allt egentligen blir väldigt komplett. Jag får in allt och lite till i min vardag och jag älskar det. Min utbildning är ju en investering i min framtid. En dag som denna när jag arg som ett bi står ute en kylig morgon och väntar på de där dumma tågen är det viktigt att komma ihåg att mitt liv innehåller så mycket och så mycket bra. Då har jag inte ens nämnt min fantastiska familj som ständigt är närvarande och engagerade. Mina fina vänner som fyller mitt liv med glädje och alla andra människor som gör allt möjligt för mig. Men lite kan jag inte låta bli att hata tågen i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela