Malin Åkerström

Back to reality

Publicerad 2016-05-09 13:15:15 i Allmänt,

Igår tog jag en lugn dag. Vaknade lite deppig över att vara hemma och kände mig uttråkad. Hade ingen strukturerad plan över dagen vilket jag i princip alltid har. Ganska skönt i efterhand ändå. Eftersom jag redan på morgonen kände mig uttråkad så åkte jag till stallet. 

Jag började hos mina hästar. Mockade och gosade med hästarna i hagen innan jag tog in Cara för att rida henne. Vad skönt det kändes för Contendra att få vara ute i sin stora fina hage efter 3 dagar i en gästbox. 

Cara var snäll i stallet trots att hon var själv. Så snäll så jag kunde klippa man, svans, öron och lite så. Måste börja preppa inför helgen redan nu. Red sen ut på ängen och jobbade med övergångar och tempoväxlingar. Jag använde mig av Åsas alla tips och det känns så roligt att jag har så mycket att jobba med. Cara var duktig och fin. Vi jobbade på ordentligt så hon blev nog lite trött. Det känns nästan skrämmande att vi har så få ridpass kvar innan hennes 100cm debut. Men Åsa säger att hon ligger i fas så sköter jag mig bara så ska det inte vara några problem. Kanske jag som måste trimmas mer än Cara..

Åkte sen hem och kollade på en av finalerna på webb-tv från sundbyholm innan jag åkte till Asta och Princen. Båda fick galoppera på vår egna gräsgaloppbana för första gången i år. Princen var så fin. Han har aldrig känts så bra! Han kändes liksom lite som Asta och det betyder att det är riktigt bra. Asta var mer ett popcorn vilket jag också trodde att hon skulle vara. Tyvärr var det inte bra att hon var det i kombo med 3 dagars vila och slaggprodukter i kroppen för hon fick sen korsförlamning. Senast var ett halvår sen som
hon fick det och hon får fullständigt panik när det kommer. Det är hemskt att se hur jobbigt hon tycker att det är. Hoppas på en snabb återhämtning! 

Åkte sen och joggade på älskade lilla Diva i skogen. Känner mig gråtfärdig över att hon snart kommer att återvända hem till husse. Saknaden kommer att bli enorm på alla sätt och vis. Jag måste ta dag för dag och ta vara på tiden vi har tillsammans för det väntar fortfarande mycket roligt! 

Åkte sen tillbaka till mina hästar för att ta in de efter en 12-timmars dag i hagen och joggade Contendra på lina. Som vanligt på lina var hon avspänd och såg fräsch och fin ut. 

Sen var klockan mycket och jag åkte hem. Fixade lite tvätt innan jag försökte sova tidigt. Jag misslyckades dock med det och är därför trött idag.. 

Nu är jag snart med tåget i Väsby efter en förmiddag i skolan. Alla stall står på kvällsschemat! 

Livet som häst! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela